Dodaj do ulubionych

Kolejka linowa na płockiej skarpie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 21:44
Zdecyduj się!
Albo kolej linowa, albo linowo-terenowa.
Obserwuj wątek
    • Gość: zielin Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 21:52
      Nie no jaja! Za drogi się weźcie a nie kolejkę linową będziecie robić.
      • Gość: aabc Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 22:01
        Kolejny idiotyzm MM i jego ekipy, podobny do ścieżki rowerowej przyczepionej do
        starego mostu. Tem pomysł kwalifikuje jego autora do T..rek. Chyba, że ma to
        być jedyna komunikacja z hotelemi, które MM wybuduje jeszcze przed końcem
        kadencji.
        • Gość: Piotr Kiedy powstaną lewoskręty wzdluż Jachowicza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 23:02
          Lepiej niech usprawnią ruch w mieście. Zrobią w końcu lewoskręty wzdłuż
          Jachowicza i Piłsudskiego, a nie się głupotami zajmują!
        • Gość: Picasso młodszy Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 00:21
          A ja Ci mówię, nie śmiej się z ludzi z fantazją, bo rzeczy o których marzą czasami się spełniają!
          • Gość: XX Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.c157.petrotel.pl 18.07.05, 00:38
            A czemu nie, przecież drugi most już mamy - co prawda bez dróg dojazdowych ale
            mamy. To czemu nie kolejka. A może kolejka bez wagonów? - zawsze to taniej.
          • w_starym_kinie Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie 18.07.05, 17:24
            To niech sobie marzą, ale za swoje pieniądze!!! >:[
        • Gość: Ada Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.c153.petrotel.pl 25.07.05, 23:26
          Przynajmniej nie bedzie trzeba zasuwac na piechote, jak ktos wygodnicki to
          sobie przynajmniej wjedzie,hehe
      • Gość: Grzeczny Forumowiczezastanówcie się co wy wypisujecie IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 18.07.05, 07:52
        Krzetyni na forum wzsystko tylko wam sie nie podoba. Piszecie ze Płock to
        zaścianek że nic się nie dzieje a jak ktos ma pomysł na miare Polski który
        mógłby byc perełką Tumskiego Wzgórza o której było by głośno to znów źle
        Koncetry, imprezy sportowe ściągaja tłumy ludzi pewnie i was (chyba że
        siedzicie tylko przy kompach i piszecie te bzdury ze łba)Myślę że właśnie
        pomysły to nasza ekipa rządząca miastem ma przednie tylko czasem środków na to
        brakuje. Niejeden z was forumowicze mógłby zacząć płacic podatki to i kasy na
        inne inwestycje by starczyło
        • Gość: Anion Re: Forumowiczezastanówcie się co wy wypisujecie IP: *.c157.petrotel.pl 18.07.05, 08:43
          Gość portalu: Grzeczny napisał(a):

> Krzetyni na forum wzsystko tylko wam sie nie podoba.
          - Witaj, jesteś przecież jednym z nas, skąd ten brak szacunku do samego siebie?

> mógłby byc perełką Tumskiego Wzgórza o której było by głośno
          - jedną perełkę już mamy, a raczej Perłę, most bez dróg dojazdowych i jest o
          nim wystarczająco głośno

> pomysły to nasza ekipa rządząca miastem ma przednie
          - dobrymi chęciami jest piekło wybrukowane - liczą się efekty.
          W pracy szef rozlicza cię za dobre chęci, czy za konkretną robotę?
          A może sam prowadzisz firmę - podaj namiar to się w niej zatrudnię, ja będę
          miała dobre pomysły a ty mi będziesz płacił.
          Pozdrawiam.
          • Gość: Grzeczny Re: Do Anion IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 18.07.05, 10:29
            > - dobrymi chęciami jest piekło wybrukowane - liczą się efekty.
            Gdyby nie nierealne pomysły to byś nie korzystała z kompa, telewizji, telefonu
            komórkowego itp. itd. Przecież wszystko zaczyna się od pomysłu a efekty będą
            jak ktoś dopuści do zrealizowania pomysłu Pozdrawiam
            • Gość: Anion do Grzeczny Re: Do Anion IP: *.c155.petrotel.pl 18.07.05, 10:45
              Tak masz rację.
              Uważam jednak, że obecnie nie miejsce i czas na podejmowanie kolejnych nowych
              inwestycji. Trzeba najpierw dokończyć te rozpoczęte np. most, amfiteatr,
              naprawić te s.........e np. szkoła 23, wyremontować szpital na Winiarach, nie
              wspomnę o stanie dróg, dofinansować pomoc społeczną - bo tu jest dopiero cyrk!,
              dofinansować szkoły, nakarmić głodne dzieci, stworzyć miejsca pracy itp.
              Wokół mnie tyle biedy i ludzkiego nieszcęścia, więc nie oskarżaj mnie o ślepotę
              i nie dziw mi się, że nie popieram kolejnego pomysłu nie popartego sposobem
              finansowania.
              Pozdrawiam
              • Gość: Grzeczny Re: Do Anion IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 18.07.05, 12:16
                Jesteś miłą forumowiczką i nie dziwi mnie twój idealizm. Ja też bym chciał
                krainy szczęśliwości ale pisząc o biedzie o dziurawych drogach o braku dróg
                dojazdowych do mostu mówisz o różnych inwestycjach z różnych źródeł
                finansowanych i to że będą pieniądze np. na kolejkę nie znaczy że bedą na
                karmienie głodnych dzieci i odwrotnie. Po wejsciu do UE nie ma "wspólnego wora
                z kasą" - każda inwestycja ma osobną kasę z której UE rozlicza
                • Gość: Anion do Grzeczny Re: Do Anion IP: *.c158.petrotel.pl 18.07.05, 19:57
                  Gość portalu: Grzeczny napisał(a):
                  > Jesteś miłą forumowiczką i nie dziwi mnie twój idealizm. Ja też bym chciał
                  > krainy szczęśliwości
                  Tak masz rację, że jestem idealistką wiele osób mi już to mówiło, ale wielu
                  nawet tych krytycznie do mnie nastawionych zaraziło się mym idealizmem -
                  idealizmem REALNYM czyli takim, który można przełożyć na życie codzienne.
                  Wielu ma do mnie pretensje typu, "a tak mi się żyło wygodnie, musiałś mi to
                  mówić", lepiej jest niedostrzegać, udawać, że mnie to nie dotyczy. Niewielu
                  zdaje sobie sprawę,że NICNIEROBIENIE jest złem. Mam nadzieję, że ty również
                  zarazisz się mym idealizmem i proszę zarażaj nim innych, wtedy jest nadzieja na
                  krainę szęśliwości.

Po wejsciu do UE nie ma "wspólnego wora
                  > z kasą" - każda inwestycja ma osobną kasę z której UE rozlicza

Tak, masz rację i ja o tym wiem tylko czy tą świadomość posiadają nasi
                  włodarze ? jestem sceptycznie nastawiona do decyzji przez nich podejmowanych.
                  A ponadto nie wskazano "żadnego wora z kasą" nie wspomiano, że kolejka będzie
                  finansowana z funduszy unijnych. No i nie na wszystkie inwestycja UE "wykłada
                  kasę"
      • Gość: abaddon Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 18:03
        Jeśli ta kolejka nie będzie pasowała do krajobrazu jak kij do tyłka i chociaż w
        połowie spełni pokładane w niej nadzieje, to chyba warto spróbować...
        ostatecznie jest to zagranie przedwyborcze, więc najwięcej stracą politycy...
    • polsilver Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie 17.07.05, 22:01
      No nieźle, po wielu dniach wylegiwania na słońcu zaglądam na firum, a tu... no
      proszę, super świetna wiadomość, są ważne inwestycje, jak most, drogi,
      amfiteatr itd., ale ta kolejka mogłaby być takim rodzynkiem w mieście. Super,
      bardzo mi się podoba, szkoda tylko, że nie przez Wisłę, ale dobre i to. Ta
      przez Wisłę sprawdzałaby się całym rokiem, a ta tylko w sezonie letnim. No
      chyba, że miasto wybuduje 2 kolejki z jednego miejsca można by jechać do
      Radziwia np. za bilety KM Płock, a tą kolejką do Sobótki za jakąś symboliczną
      złotówkę lub darmo, czekam na konkrety i bardzo się cieszę.
      • Gość: ratuszowiec Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 22:18
        Wyjazdy MM z Oscypkiem po oscypki do Zakopanego kończą się takimi porąbanymi
        pomysłami.
    • Gość: hehehe Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 22:17
      kolejne obiecanki maszych wladz juz mial byc hotel nad sobotka nowa przystan
      dla jachtow suber miejsce dla turystow itp., brakuje jeszcze sciany
      wspinaczkowej na skarpie i mamy wszystko w PLocku:-)gory. morze i mazury
      hehhehehehhe zyc nie umierac <lol>
    • Gość: bridge Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 22:50
      A gdzie może stać kolejka po rozum ?
    • Gość: ewa chyba Pan Bóg sie na nas uwziął IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 22:51
      dlaczego wszystkie kataklizmy spadają na nasze miasto?
      ci nasi "władcy" są chyba chorzy. ma rację Aldona Kamela, że kandydaci do jej
      partii muszą okazać się zaświdczeniem, że są zdrowi psychicznie....
    • Gość: roccobarocco Aberracja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 01:45
      lepiej to niech oni zróbią porządek z tumską, w wzgórzem tumskim by wyglądały
      przyzwoicie, już nie wspominam o infrastrukturze drogowej,a opowiadanie takich
      fantasmagorii sobie darują.
    • Gość: fun888 Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 07:19
      To wspaniała wiadomość. Proponuję rozwinąć projekt o trasę zjazdową dla
      narciarzy i parapeciarzy (podobną jak w Trójmieście)o sztucznej nawierzchni.Ale
      i tak pewnie nic z tego nie wyjdzie.
    • mariuszg2 Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie 18.07.05, 08:02
      Kurde... po co nam bajer (kolejka linowa) jak nie ma skutecznych rozwiązań
      komunikacjnych w mieście. Za te pieniądze można pokryć 1/3 kosztów budowy lini
      tramwajowej w Płocku.

Co za bzdury...
    • Gość: Asia Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 08:08
      a mnie się pomysł podoba . I to bardzo .
    • Gość: marcel kolejka ale co z dojazdem ... dojściem IP: *.c151.petrotel.pl 18.07.05, 09:24
      Super pomysł, naprawdę mi się podoba ... tylko wcześniej radziłby
      wybudować "chodniki dojazdowe" żeby nie było tego problemu co z mostem. Ale
      pomysł naprawdę OK! Popieram bez żadnego sarkazmu.
      • Gość: Maryla Re: kolejka ale co z dojazdem ... dojściem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 09:40
        wyobrażam sobie co by było gdybyś nie poparła
    • Gość: panda Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 09:51
      kolejka linowa....? Znak,że wybory tuż,tuż!
      • Gość: a. Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 10:02
        takie prymitywne myślenie
        bo wybory to trzeba wszystko zostawić , nic nie robić
        doucz sie na czym polega demokracja, google
        • Gość: artur Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 09:10
          prymityw to jesteś ty i to bardzo skoro uwierzyłeś w takie bajki
      • polsilver Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie 18.07.05, 10:05
        Nawet jeśli ta kolejka to kiełbasa wyborcza to uważam, że to świetny pomysł i
        wart realizacji. Nie wiem tylko, czy nie warto tego pomysłu zmodyfikować jak
        napisałem wyżej, o to aby kolejka miała jedną stację bazową gdzieś w okolicach
        katedry/amfiteatru i dalej możliwość przejazdu kolejką w prawo nad Sobótkę i
        prosto na 2 brzeg Wisły do Radziwia. Miasto mogłoby nawet przekazać pieniądze
        KM Płock tak aby to była ich inwestycja i potem KM mógłoby pobierać opłaty -
        bilety. Myślę, że większość ludzi która miałaby do wyboru przejazd kolejką i
        mały spacerek i stanie w korkach w autobusie KM wybrałaby to pierwsze. Marzy mi
        się aby to co zostało ogłoszone stało się faktem i kibicuję temu pomysłowi.
        • Gość: Maryla Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 10:11
          ok, kolejka ma mieć bagażnik by mogła zabierać samochody
          ciężarowe
          • polsilver Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie 18.07.05, 10:14
            Czytaj ze zrozumieniem
            • Gość: długopisem obietnice wyborcze - a gdzie są dwwa hotele ? IP: *.plock.mm.pl 18.07.05, 10:27
              szkoda, żę nie ma Romana to by przypomniał jak to Milewski zapierał się rękoma i nogami mówiąc, że na Sobótce będą dwa hotele.
              Tak samo będzie z kolejką, pozatym nie mamy pieniędzy na drogi do mostu, spory kredyt zaciągnięty a chcemy kolejkę budować???????????????????
              no i póżniej jeszcze odsetki płacić bankom??????????????????????????????????
              beznadzieja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            • Gość: olin Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 10:46
              Polsirwer brawo popieram ciebie w calosci,pomysł super musimy wszyscy pamjetac
              ze nie tylko chlebem człowiek zyje,mam na mysli korki na drogach chodniki drogi
              dojazdowe,napewno kazdy z nas pamieta kiedy jako małe dzieci cieszylismy sie od
              czsu do czasu gdy rodzice podrzucili nam jakas zabawke jak ona nas ucieszyła,a
              w tym prypadku tak to trzeba odebrac.PANIE PREZYDENCIE NIECH PAN NIE PATRZY NA
              ZAWODOWYCH KRYTYKOW ZABAWKE TAKA NAM PODRZUCI.
    • Gość: ziomek Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.c155.petrotel.pl 18.07.05, 10:30
      Glupi i nie potrzebny nikomu pomysł.
      Jestem przekonany, że to chwyt przedwyborczy pod koniec kadencji. Są ważniejsze
      problemy niż jakaś tam kilejka.
      Chyba, że zainstaluje ja prywatny inwestor a nie ratusz.
      • Gość: oli Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 10:59
        Czy taki głupi,były głupsze a najgorsze juz wykonane na prykład nowy most kto
        kupił ten projekt i wdrozył do wykonania poprednicy i co, zastanawiali sie ile
        bedzie kosztowac eksplatacja roczna gdy zostanie oddany do uzytku podobno
        najdrozsza w europie,ico tego nikt nie słyszał, nie komentuje.
    • Gość: M Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 10:54
      Szkodaże nie pamięta sie o ludziach którzy tam mieszkają, a nie mają żadnego
      dojazdu do miasta. Zima jest to prawdziwy koszmar.
      • Gość: luz Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 11:08
        jest to atrakcyjne mjejsce chciałem odkupic jedno własciciel sie nie zgodził
        zaproponowalem zamiane i czekam juz 2 lata na odpowiedz
      • Gość: aga Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 11:11
        Pomysł rewelacyjny! Może choć trochę przyciągnie turystów do Płocka! Pozdrawiam.
        • Gość: Bukoszczak Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.05, 11:24
          O Matko Boska co się dzieje ?Skąd takie pomysły na wyrost , gdy nie ma dróg
          dojazdowych do mostu i obwodnicy Płocka , nie ma hali sportowej dla mistrza
          Polski -Wisły , przejazd główna arterią miasta al.Jachowicza to jak jazda
          przez zapyziałe miasteczko co nie zmieniło się przez 20 lat , tereny wokół
          dworca PKP/PKS są antywizytówką Płocka dla przejeżdżających rejsowymi
          autobusami , na Starym Rynku 8 kamienic jest nieczynnych i ruiną (40% całości
          zabudowy) ,napopularniejszy plac Obrońców W-wy przyprawia o ból głowy,korki od
          Słupna do Płocka i zablokaowana Imielnica ,itd. To są priorytety dla Płocka
          • Gość: eMPe Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 13:30
            W sytuacji, w ktorej w Plocku jest tyle znacznie bardziej potrzebnych
            inwestycji (drogi dojazdowe do mostu, hala sportowo-widowiskowa, nawet
            renowacja Tumskiej, ze wspominam tylko o tych najbardziej priorytetowych) te 3
            miliony zlotych wydaja sie kasa wyrzucona w bloto, ktora moznaby wykorzystac
            znacznie bardziej efektywnie.
            A nawet zakladajac, ze to wszystko byloby juz zrobione i majac zbedna ilosc
            gotowki na przeprowadzenie takiej inwestycji, wydaje mi sie ona dosc chybiona.
            Przyklady funkcjonujacych (wzgorze Montjuic w Barcelonie) i planowanych
            (Warszawa, ze Starowki przez Wisle do zoo) faktycznie wygladaja ciekawie, bo i
            trasa takiej kolejki dosc dluga i malownicza, po drodze mozna poogladac ladne
            widoczki i jakos to wyglada. A biorac pod uwage budowy kolejki ze Wzgorza
            Tumskiego do amfiteatru, co potencjalnemu turyscie taka kolejka ma do
            zaoferowania? Piekne widoczki dzikich haszcz, w ktorych Malachowiacy po
            zamknieciu starego amfiteatru popijaja alpage :) Nie wspomne juz o tym, ze
            nawet przyjmujac, ze taka kolejka bedzie jechala baaaardzo wolno, taki przejazd
            nie zajmie wiecej niz kilkadziesiat sekund (przy sprzyjajacych wiatrach). Wiec
            co to do jasnej cholery za atrakcja? 30 sekund jazdy za kilka zlotych? Nie
            wierze, zeby ta inwestycja zwrocila sie szybko, jesli w ogole i tak jak
            napisalem na poczatku, jest znacznie wiecej inwestycji, ktore miastu przysluza
            sie zdecydowanie lepiej.
            Poza tym, cholera, kolejka z Montjuic czy ze Wzgorza Petrin w Pradze ma jak
            najbardziej sens, bo sa to jednak dosc wysokie wzniesienia, na ktore wchodzenie
            czy schodzenie z tzw. "buta" zajmuje duzo czasu. A Wzgorze Tumskie to przy nich
            pagorek, ot taki sobie, wiec nie rozumiem w dalszym ciagu co to za atrakcja? :)
            Pzdr MP
            • w_starym_kinie Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie 18.07.05, 17:37
              Popieram w 100%
            • Gość: zdumiona płocczank Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 25.07.05, 10:17
              Brawo, jestem z Tobą.Moja opinia o tym durnym pomyśle: a po jaką cholerę i komu
              taki kawałek kolejki? i trasa znikąd do nikąd? No bo jak niby dojechać do tej
              kolejki przez zatkane miasto? A dojść do niej, żeby jechać 500 metrów? Do
              Sobótki o wiele szybciej jest pieszo ze skarpy tumskiej, albo dojechać wałem.
              To miasto nasze ma pecha do zarządców, nikogo z nich nie obchodzi bród i smród w
              całym mieście - powiatowym zresztą hahaha. Jedyna ulica przejazdowa ze wschodu
              na zachód czyli aleje to jeden wielki śmietnik i psi wychodek, zabudowa jak w
              najbiedniejszym prowincjonalnym gródku i do tego już tylko brakuje pół kilometra
              kolejki w miejscu, gdzie mało kto chodzi.
        • w_starym_kinie Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie 18.07.05, 17:34
          Gość portalu: aga napisał(a):
          > Pomysł rewelacyjny! Może choć trochę przyciągnie turystów do Płocka!

A niby gdzie ci słynni turyści, którzy mają walić do Płocka z południa i
          północy, mieliby spać? Przecież nie mamy ani jednego sensownego pensjonatu!
          Ludzie, myślcie trochę!!!
          No i co to jest ta kolejka? Nie dość, że popierdółka, to jeszcze mrzonka...
    • Gość: Prawica Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 14:36
      Wieksość wypowiedzi pochodzi z czerwonego szamba - przdstawiajcie komuchy
      argumenty, a wy tylko rzucacie błotem ochlapusy. Przedstawcie co dla Płocka
      zrobiły poprzednie czerwone Zarządy Płocka, poza machlojami i przekrętami, co
      finalizuje się teraż w prokuraturach i sądach.
      • Gość: gh Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 14:42
        nie przejmuj sie Prawica, to jakieś dzieciaki sobie trenują neta
        starych nie ma , mają luz
      • Gość: eMPe Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 20:36
        Prawica:
        po pierwsze, gdybys prosto w twarz nazwal mnie czerwonym szambem dostal bys z
        miejsca w morde - nie zycze sobie takich komentarzy na moj temat.
        A po drugie, skoro moj post jest tak populistyczny, to przedstaw swoje
        kontrargumenty, tylko nie pisz juz moze o rzeszy turystow z calej Polski,
        ktorzy przyjada przez 30 sekund zjechac w dol kolejka po 20 metrowym
        wzgorzu...uuuuhu ale frajda! :)) Nie pisz tez, ze kolejka jest wazniejsza od
        drog dojazdowych do mostu i innych inwestycji, te argumenty juz znamy...
        Jeszcze raz wypraszam sobie takie insynuacje, chociaz rozumiem, ze Ty pewnie za
        3 miliony zlotych urzadzilbys pewnie w Plocku oboz przesiedlenczy dla
        kochajacych inaczej. Coz...kazdy ma swoje priorytety..Smutny jestes :)
    • Gość: DARK Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 16:05
      Bardzo dobry pomysł z tą kolejką, ale na co nam te ciężkie i drogie wagoniki.
      Wysarczyło by coś w rodzaju wyciągu krzesełkowego i było by git. Sobótka to nie
      Gubałówka :) Poza tym taka kolejka świetnie by pasowała nad ZOO, nie marzę
      nawet o tym by z ZOO mozna było nią przejechać nad Sobótkę.
      • Gość: Osa Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 16:26
        W miescie jest tyle do zrobienia kolejka moze poczekac sobie w kolejce az
        inwestycje drogowe w miescie nie beda wymagaly nakladu finansowego.A dla sportu
        i rekreacji mozna sobie zejsc i wejsc pod gore .Wygodnisie zawieżć ich na
        sobotkę polozą tylki na piasku i oczywiscie bardzo zmeczeni tym wypoczyniem
        musza wsiąść do kolejki bo nie mają juz sily podejsc pod gore wstyd mlodzi .
      • stuntman Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie 18.07.05, 16:35
        Popieram wizję wyciągu gondolowego lub krzesełkowego. Po co tu wagonik? to
        słaba atrakcja, taki trochę inny tramwaj. Szybowanie w powietrzu na linach, to
        byłoby coś. A połączenie Zoo-Sobótka mogłoby być bardzo sensowne - łączyłoby
        dwa miejsca rekreacyjne, dość oddalone od siebie i leżące na różnych poziomach.
        • Gość: jaś Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 16:58
          Coś mi się wydaje że mogło by to zasłonić nasze piekne wzgórze tumskie, a tego przecież nie chcemy.
        • Gość: kumoter Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.c158.petrotel.pl 18.07.05, 19:58
          Kumoterka powiedziała, że w życiu, za żadne pieniądze nie wsiądzie do jakiejś
          tam gondoli albo na jakieś kolejkowe krzesło. W kolejce się stoi, a nie siedzi,
          rzekła. Zmartwiła się czy toto poświęci proboszcz. I wreszcie zakończyła, nie
          pie..a głupot bo was kopyścią przeżegnam. Taka to kumetarka jest, cholera
          jedna.
          No i kolejki nie będzie!
    • Gość: gosc Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 19:24
      Panie Prezydencie patrzac na Panskie prezny dzialania bardzo watpie w ta
      kolejke, ktora zeszpeci cale Wzgorze Tumskie, najleprzym przykladem sa piekne
      drogi dojazdowe do nowego mostu i najpiekniejsza w polsce dziurawa Afrodyta,
      ktora jest niesprawna od roku i nic w tej sprawie nie robicie tylko czcze i
      puste obietnice, przestancie oklamywac Plocczan i weźcie sie za prace.
      • Gość: do gościa Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.c158.petrotel.pl 18.07.05, 20:01
        Podpowiedz jak się wziąć za pracę jak tak gorąco?
    • Gość: Realista Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.zep.com.pl 18.07.05, 20:17
      Przepraszam,czy dzisiaj jest może Prima Aprilis?
      • Gość: eMPe Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 20:40
        A moze to na potrzeby kolejki Milosciwie Nam Panujacy MM planowal wyciac prawie
        wszystkie drzewa ze Wzgorza Tumskiego? Czemu nie, to tylko kilkusetletnie
        sprochniale debiny, ktore stoja w otwartej, archaicznej opozycji do
        modernizacji i postepu. Do kolejki, Rodacy! :)
        A tak powaznie...to juz moj 3-ci post w tym temacie....a temat w ogole nie jest
        wart komentowania. Milun wzialby sie do powaznych spraw, ktore nie cierpia
        zwloki w miescie, a nie takimi duperelami sie zajmuje...
        • Gość: BRIS Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 21:04
          A może ta kolejka dojedzie do nowego mostu... jakby tak zawiesić liny,
          podciągniki do samochodów to i drogi dojazdowe niebyłyby potrzebne. A może to
          będzie kolejka bez liny bo na nią zabraknie. Będziemy podziwiać kolejkę bez
          liny tak jak most bez dróg dojazdowych.
          Pozostaje podziwiać iluminację nowego mostu. VIVAT
          • Gość: aabc Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 22:02
            Czy ten chory pomysł MM wpisał do ankiety o płockich inwestycjach.
        • w_starym_kinie Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie 19.07.05, 13:53
          Gość portalu: eMPe napisał(a):
          > A tak powaznie...to juz moj 3-ci post w tym temacie....a temat w ogole nie jest
          > wart komentowania. Milun wzialby sie do powaznych spraw, ktore nie cierpia
          > zwloki w miescie, a nie takimi duperelami sie zajmuje...

Ależ to bardzo dobra strategia z jego strony!
          Amfiteatr... stoi, co z nim? Jakieś konkretne daty odbioru zostały już
          wypowiedziane?
          O drogach dojazdowych możemy na razie zapomnieć, póki nie roztrzygnie się trzeci
          z kolei przetarg na ich wykonanie (nie jest powiedziane, czy dojdzie do skutku,
          ale przynajmniej dowiemy się na czym stoimy).
          Z Afrodyty leci jak z sita, nie wspominając o jej wyjątkowo ubogim programie,
          którego jakoś nikt nie kwapi się wzbogacić, zgodnie ze specyfikacją.

Wobec tych ewidentnych niepowodzeń, coraz głośniejszych głosów krytyki,
          zbliżających się wyborów, rzucenie płocczanom ochłapu informacji ("a zróbmy
          sobie kolejkę! nie wiemy, jak ją sfinansować, jak ją wybudować, jak ją
          ekspoatować, ale to przecież nadal śwetny pomysł a jego realizacja jest realna!"
          - skrót artykułu, taka jest jego wymowa, a dla mnie to brednie pisane przez
          szaleńca albo wyjątkowo niewykwalifikowanego pismaka na paseczku ratusza) zdaje
          się być jedyną deską ratunku, typowym zagraniem "pod publiczkę" - nie pierwszym
          zresztą, że wspomnę jedynie o bazie hoteli i restauracji nad Sobótką...

Ale my już za dobrze znamy pozorne działania, a raczej obiecanki cacanki i
          nicnierobienie obecnego prezydentunia, żeby nas omamił... Co zresztą widać na
          forum, co mnie cieszy, bo świadczy to o tym, że ludzie przeglądają na oczy.
          Czego wszystkim życzę.

Ciekawi mnie, czy MM obserwuje to forum, które, jakby nie było, jest papierkiem
          lakmusowym naszej społeczności, i jak zareaguje na te wszystkie głosy krytyki
          (pewnie wcale, ale jak to się będzie miało do jego przyszłych "działań" i
          kolejnych obietnic).
    • Gość: prorok Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 23:00
      Jak już ta kolejka dojedzie do Sobótki po ciemku , to i w krzakach pasażerowie
      będą mogli się wys..ć. Całe trzy lata te rakiety z ratusza nie doprowadzili do
      Sobótki wody ani litra, prądu ani kilowacika, a sracze postawili z plastiku-
      okazjonalnie jak nocniki. Ostatnio dobrze że agregaty opłacli, bo inaczej to
      Cyganie mogliby zagrać na grzebieniu a w namiocie VIP stałyby świeczki. Wasz
      czas już się kończy, choć winą czerwonych jest amfiteatr, Tumska ale za które
      nagrody to się odbiera, nie róbcie innym tego co wam niemiłe, nie urządzajcie
      nam przyszłości bez naszej zgody.
    • mika_p Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie 19.07.05, 02:00
      A może najpierw by zadbano o to, żeby można było nad Wisłę ZEJŚĆ z wózkiem
      dziecinnym inną trasą niż ul. Mostową lub Kazimierza Wielkiego ? Tak środkiem
      bardziej, może przy Sobótce, może przy amfiteatrze. Bo na razie nawet głupich
      prowadnic na schodach nie ma, nie mówiąc o tym, że obecne są dość strome i przy
      takim nachyleniu bezpieczny wjazd wózkiem to góra 3 stopnie.
      • Gość: Prawica Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 09:29
        Takie zejścia ze skarpy wybudowali Kukiel, Jakubowski i Hetkowski, najlepsi
        prezydenci Płocka.
        • Gość: kol Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.plocman.pl 19.07.05, 09:32
          chlopczyku, te schody sa tam od kiedy pamietam tak wiec ci ludzie ich nie
          wybudowali a ty przestan siac ploty na forum
          • Gość: rkm Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 10:05
            to chyba jestes malym chlopczykiem i niewiele pamietasz:)
            pomysl z kolejka fajny, jakas atrakcja by byla.buractwo zawsze bedzie
            krytykowac bo jak mawiaja KRYTYK I KASTRAT JEDNO WSPOLNE MAJA KAZDY WIE JAK ALE
            ZADEN NIE POTRAFI.
            • w_starym_kinie Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie 19.07.05, 13:58
              Gość portalu: rkm napisał(a):
              > pomysl z kolejka fajny, jakas atrakcja by byla.buractwo zawsze bedzie
              > krytykowac bo jak mawiaja KRYTYK I KASTRAT JEDNO WSPOLNE MAJA KAZDY WIE JAK ALE
              > ZADEN NIE POTRAFI.

Za to chamidłom z zapadłych wsi, których ojcowie przyjechali do Płocka w latach
              50/60, bo trzeba było rąk do machania łopatą, wszystko się podoba i nigdy się
              nie skarża (chyba, że piwa im braknie, albo kiełbasa drożeje...)
              • Gość: rkm Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 17:46
                w_starym_kinie napisał:

> Gość portalu: rkm napisał(a):
                > > pomysl z kolejka fajny, jakas atrakcja by byla.buractwo zawsze bedzie
                > > krytykowac bo jak mawiaja KRYTYK I KASTRAT JEDNO WSPOLNE MAJA KAZDY WIE J
                > AK ALE
                > > ZADEN NIE POTRAFI.
                >
                > Za to chamidłom z zapadłych wsi, których ojcowie przyjechali do Płocka w
                latach
                > 50/60, bo trzeba było rąk do machania łopatą, wszystko się podoba i nigdy się
                > nie skarża (chyba, że piwa im braknie, albo kiełbasa drożeje...)
                no i tym wpisem pokazales kto jest prawdziwym burakiem, albo jak to ujoles
                chamidłem z zapadłych wsi, których ojcowie przyjechali do Płocka w latach
                > 50/60:)
                pozdrowienia buraczku, uwazaj bo na ćwikłe cie przerobia:)
    • Gość: Lewica Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.05, 15:05
      I znowu tyle wulgaryzmu z byle powodu. To, że pomysł jest trefny i nie wart
      dwóch zdań na forum jest faktem oczywistym. Już dawno pisaliśmy, że łapy precz
      od naszego Wzgórza Tumskiego.Najpierw popatrzcie sobie ze starego mostu jak
      ochydnie wygląda nabrzeże wybetonowane u wzgórza a potem zastanówcie się nad
      takimi pomysłami.Nasza skarpa jest pięknem samym w sobie.Można sie zastanawiać
      nad Mariną, portem jachtowym czy innymi konweniującymi z rzeką inwestycjami ale
      nie hotelami i innymi bulwarami narodów. To przecież chore i ten kto tego nie
      rozumie niech nie mówi i pisze. Piękno to prostota i naturalność.Popatrzcie
      jaka piękna jest nasza naturalna Wisła w jedną i drugą stronę. A jak ją można
      oszpecić patrząc na Radziwie /chociaż jeszcze można to przeżyć/ albo na Tamę
      Włocławską.Straszne. Jesteśmy zdania, że takie "cuda" będą dobre jak zrobimy
      wiele więcej dobrych rzeczy w Płocku tych potrzebnych od zaraz o których
      niektórzy w tym wątku piszą i trafnie stawiają priorytety.
      • Gość: ktoś Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.citymedia.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 15:20
        Przeprasza, a Gubałowka również została oszpecona kolejką linowo-torowa?
        • caro333 Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie 19.07.05, 15:50
          Ręce opadają!!!Zamiast rzeczowej dyskusji za i przeciw pomysłowi kolejki -
          inwektywy,bluzgi...Oj,biedny płocki narodku! Nawet gdyby Wam któryś z włodarzy
          miasta d... masłem smarował,to byście narzekali,że to zły gatunek!Gdyby nawet
          światłowody i internet doprowadzić do Sobótki i tak by się znaleźli malkontenci
          mówiący,że na dwa letnie miesiące to jest marnotrawstwo pieniędzy
          podatników.Pomyślcie chwilę spokojnie zacietrzewione pały!
      • Gość: Anion Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.c155.petrotel.pl 19.07.05, 22:52
        Popieram twoją wypowiedź.
        Pozdrawiam.
        • Gość: Anion sprostowanie Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.c155.petrotel.pl 19.07.05, 23:04
          Poparcie wyraziłam dla
          Gość: Lewica 19.07.2005 15:05
    • Gość: bridge Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 23:34
      No to konkretnie; jestem przeciw
    • Gość: kier Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 00:17
      moja 70 opinia nic nie zmieni. MM powalilo Cie czy co. Drogi do mostu zbuduj
      szybciej a jak nie to daj nazwe dla nowego mostu -daleko od szosy.
    • Gość: Lewica Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.05, 15:06
      Dziwna sprawa.W takim wątku nie ma wypowiedzi znawcy Płockich
      problemów "Ucho".Strasznie dziwna sprawa. A może on na polityce tylko się zna
      i "łacina" najlepiej mu wychodzi.
      • Gość: abc Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 15:25
        NAPEWNO JESTEM ZA,jak ktos wyzej napisał mimo potrzebniejszych zeczy nie tylko
        chlebem człowiek zyje.
        • caro333 Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie 20.07.05, 15:51
          Dzięki,cieszę się,że moj apel dotarł do niektórych.Oby tak dalej .Pozdrawiam
          serdecznie!
          • Gość: eMPe Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 18:04
            Caro333: Zalozmy, ze masz do wydania wolne 3 miliony zlotych z budzetu miasta i
            mase innych, bardziej palacych inwestycji? I mimo wszystko chcialabys rzucic
            sie na ta kolejke? Bo ja np. znacznie chetniej zasiadlbym w nowej,
            klimatyzowanej hali na meczu szczypiornistow, albo jakims fajnym koncercie w
            sezonie jesienno-zimowym, pospacerowal sobie po odrestaurowanej Tumskiej
            (znacznie szybciej odrestaurowanej dzieki tej kasie) etc. etc. blablablabla

Po glebokim namysle stwierdzam, ze ten pomysl moze i nie bylby pozbawiony
            sensu, ale tylko pod warunkiem, ze znajdzie sie na to inwestor, ktory ja
            wybuduje, a w zamian bedzie mogl np. czerpac calosc zyskow z jej eksploatacji
            przez powiedzmy 10-20 lat (To, ze watpie aby sie zwrocilo, to juz zupelnie inna
            kwestia). Miasto na tym nie straci, 3 miliony pojda, na to, co naprawde
            potrzebne do zainwestowania (Alem idealista, i tak najpewniej pojda na diety
            dla radnych :)) ), a "tysiace turystow z calej Polski", ktore beda tu
            przyjezdzaly specjalnie dla tej kolejki i tak beda zostawialy szmal w miescie,
            bo ostatecznie, trzeba cos jesc i pic, a i na samej Starowce, umowmy sie, jest
            kilka godnych i wartych zobaczenia rzeczy. Co Ty na to?
            Aha, i prosze nie mowic, ze zadna firma nie pojdzie na cos takiego. Oczywiscie,
            ze ktos sie znajdzie, tylko trzeba troche poszukac. No, chyba, ze faktycznie
            nikt sie nie zgodzi...ale to bylby tylko argument dla finansowej
            nieoplacalnosci tego przedsiewziecia.
            • Gość: Anion Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.c155.petrotel.pl 20.07.05, 23:07
              Gość portalu: eMPe napisał(a):
              Po glebokim namysle stwierdzam, ze ten pomysl moze i nie bylby pozbawiony
              > sensu, ale tylko pod warunkiem, ze znajdzie sie na to inwestor, ktory ja
              > wybuduje, a w zamian bedzie mogl np. czerpac calosc zyskow z jej eksploatacji
              > przez powiedzmy 10-20 lat

No i mamy rozwiązanie problemu, jestem za - pod warunkiem, że inwestor nie
              zakłóci zbytnio naturalnego piękna naszej wyjątkowej skarpy.
              • w_starym_kinie Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie 21.07.05, 08:47
                Gość portalu: Anion napisał(a):
                > Po glebokim namysle stwierdzam, ze ten pomysl moze i nie bylby pozbawiony
                > > sensu, ale tylko pod warunkiem, ze znajdzie sie na to inwestor, ktory ja
                > > wybuduje, a w zamian bedzie mogl np. czerpac calosc zyskow z jej eksploat
                > acji
                > > przez powiedzmy 10-20 lat
                > No i mamy rozwiązanie problemu, jestem za - pod warunkiem, że inwestor nie
                > zakłóci zbytnio naturalnego piękna naszej wyjątkowej skarpy.

Ja też jestem za, pod identycznym warunkiem.

Ale powiedzmy sobie wprost - to są nasze rozważania, a kasą i Wzgórzem i tak
                "zaopiekuje się" ktoś inny, który - jestem pewien - podobnych przemyśleń nie
                poczynił :[
              • Gość: artur Ekstra pomysł którego zazdroszczą nam inni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 09:01
                ty to musisz być beton
                nawet nie zakładasz że poza tobą ktoś inny może myśleć ? ale kino
                • Gość: Anion do artur Re: Ekstra pomysł którego zazdroszczą nam inni IP: *.c153.petrotel.pl 21.07.05, 15:09
                  Pozwól, że Cię zacytuję
                  "ty to musisz......." ,
                  a może mógłbyś operować konkretnymi argumentami bez obrażania innych.
                  Ponadto nie zrozumiałeś wypowiedzi, on nie zakłada, że zupełnie nikt, ale ten,
                  który będzie miał wpływ na dalsze losy kolejki. Prawdopodobnie tak podpowiada
                  mu doświadczenie, wiadomo,że wokól nas , aż roi się od absurdów wynikających
                  często z braku kompetencji.
                  Ja myślę natomiast, że jednak mamy wpływ na wszystko co nas otacza, powinniśmy
                  tylko przestać narzekać i nie unikać podejmowania działań.
                  • caro333 Re: Ekstra pomysł którego zazdroszczą nam inni 21.07.05, 16:16
                    Proszę,pooglądajcie sobie różne kolejki górskie.Są takie nawet w centrach miast
                    (Zurich).www.funimag.com/index.htm
                    O zeszpecenie skarpy byłbym spokojny.Pomysł,by w "interes" zainwestował ktoś z
                    prywatnej kieszeni jest bardzo dobry.Ludzi z nadmiarem kasy w Polsce trochę
                    mamy...Ja odczytuję pomysł uruchomienia kolejki jako pierwszy krok w
                    kierunku "witalizacji" Sobótki.Transport dla wielu osób,które,być może
                    rezygnowały z wypoczynku w tym rejonie ze względu na brak sił,żeby wejść po
                    schodach i brak kasy na taksówkę.A atrakcją turystyczną kolejka może być
                    naprawdę!:))
    • Gość: Mariusz Fajny pomysł !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 17:31
      Kolejka jest bardzo dobrym pomysłem. Do Płocka może ściągnąć wielu turystów,
      dzięki temu nasze miasto zarobi i będzie kasa na drogi.
      • Gość: optym Re: Fajny pomysł !!! IP: 193.59.95.* 25.07.05, 09:10
        Super pomysł. Popieram. Widziałem taką kolejkę we Francji w Thonon les bain,z
        portu na Jeziorze Genewskim do miasta położonego na skarpie. Bardzo analogiczna
        sytuacja. Proponuję wyjazd do Francji w celu przekonania sceptyków.
        • Gość: Anion Re: Fajny pomysł !!! IP: *.c155.petrotel.pl 26.07.05, 00:01
          Gość portalu: optym napisał(a):
          Proponuję wyjazd do Francji w celu przekonania sceptyków

Bardzo dobry pomysł (ja wpisuję się jako pierwsza na listę"sceptyków", kto
          sponsoruje wyjazd, może sam pomysłodawca?).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka