Gość: Alojzy Bąbel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 21:44 Zdecyduj się! Albo kolej linowa, albo linowo-terenowa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zielin Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 21:52 Nie no jaja! Za drogi się weźcie a nie kolejkę linową będziecie robić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aabc Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 22:01 Kolejny idiotyzm MM i jego ekipy, podobny do ścieżki rowerowej przyczepionej do starego mostu. Tem pomysł kwalifikuje jego autora do T..rek. Chyba, że ma to być jedyna komunikacja z hotelemi, które MM wybuduje jeszcze przed końcem kadencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Kiedy powstaną lewoskręty wzdluż Jachowicza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 23:02 Lepiej niech usprawnią ruch w mieście. Zrobią w końcu lewoskręty wzdłuż Jachowicza i Piłsudskiego, a nie się głupotami zajmują! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Picasso młodszy Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 00:21 A ja Ci mówię, nie śmiej się z ludzi z fantazją, bo rzeczy o których marzą czasami się spełniają! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XX Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.c157.petrotel.pl 18.07.05, 00:38 A czemu nie, przecież drugi most już mamy - co prawda bez dróg dojazdowych ale mamy. To czemu nie kolejka. A może kolejka bez wagonów? - zawsze to taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
w_starym_kinie Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie 18.07.05, 17:24 To niech sobie marzą, ale za swoje pieniądze!!! >:[ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.c153.petrotel.pl 25.07.05, 23:26 Przynajmniej nie bedzie trzeba zasuwac na piechote, jak ktos wygodnicki to sobie przynajmniej wjedzie,hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzeczny Forumowiczezastanówcie się co wy wypisujecie IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 18.07.05, 07:52 Krzetyni na forum wzsystko tylko wam sie nie podoba. Piszecie ze Płock to zaścianek że nic się nie dzieje a jak ktos ma pomysł na miare Polski który mógłby byc perełką Tumskiego Wzgórza o której było by głośno to znów źle Koncetry, imprezy sportowe ściągaja tłumy ludzi pewnie i was (chyba że siedzicie tylko przy kompach i piszecie te bzdury ze łba)Myślę że właśnie pomysły to nasza ekipa rządząca miastem ma przednie tylko czasem środków na to brakuje. Niejeden z was forumowicze mógłby zacząć płacic podatki to i kasy na inne inwestycje by starczyło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anion Re: Forumowiczezastanówcie się co wy wypisujecie IP: *.c157.petrotel.pl 18.07.05, 08:43 Gość portalu: Grzeczny napisał(a): > Krzetyni na forum wzsystko tylko wam sie nie podoba. - Witaj, jesteś przecież jednym z nas, skąd ten brak szacunku do samego siebie? > mógłby byc perełką Tumskiego Wzgórza o której było by głośno - jedną perełkę już mamy, a raczej Perłę, most bez dróg dojazdowych i jest o nim wystarczająco głośno > pomysły to nasza ekipa rządząca miastem ma przednie - dobrymi chęciami jest piekło wybrukowane - liczą się efekty. W pracy szef rozlicza cię za dobre chęci, czy za konkretną robotę? A może sam prowadzisz firmę - podaj namiar to się w niej zatrudnię, ja będę miała dobre pomysły a ty mi będziesz płacił. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzeczny Re: Do Anion IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 18.07.05, 10:29 > - dobrymi chęciami jest piekło wybrukowane - liczą się efekty. Gdyby nie nierealne pomysły to byś nie korzystała z kompa, telewizji, telefonu komórkowego itp. itd. Przecież wszystko zaczyna się od pomysłu a efekty będą jak ktoś dopuści do zrealizowania pomysłu Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anion do Grzeczny Re: Do Anion IP: *.c155.petrotel.pl 18.07.05, 10:45 Tak masz rację. Uważam jednak, że obecnie nie miejsce i czas na podejmowanie kolejnych nowych inwestycji. Trzeba najpierw dokończyć te rozpoczęte np. most, amfiteatr, naprawić te s.........e np. szkoła 23, wyremontować szpital na Winiarach, nie wspomnę o stanie dróg, dofinansować pomoc społeczną - bo tu jest dopiero cyrk!, dofinansować szkoły, nakarmić głodne dzieci, stworzyć miejsca pracy itp. Wokół mnie tyle biedy i ludzkiego nieszcęścia, więc nie oskarżaj mnie o ślepotę i nie dziw mi się, że nie popieram kolejnego pomysłu nie popartego sposobem finansowania. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzeczny Re: Do Anion IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 18.07.05, 12:16 Jesteś miłą forumowiczką i nie dziwi mnie twój idealizm. Ja też bym chciał krainy szczęśliwości ale pisząc o biedzie o dziurawych drogach o braku dróg dojazdowych do mostu mówisz o różnych inwestycjach z różnych źródeł finansowanych i to że będą pieniądze np. na kolejkę nie znaczy że bedą na karmienie głodnych dzieci i odwrotnie. Po wejsciu do UE nie ma "wspólnego wora z kasą" - każda inwestycja ma osobną kasę z której UE rozlicza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anion do Grzeczny Re: Do Anion IP: *.c158.petrotel.pl 18.07.05, 19:57 Gość portalu: Grzeczny napisał(a): > Jesteś miłą forumowiczką i nie dziwi mnie twój idealizm. Ja też bym chciał > krainy szczęśliwości Tak masz rację, że jestem idealistką wiele osób mi już to mówiło, ale wielu nawet tych krytycznie do mnie nastawionych zaraziło się mym idealizmem - idealizmem REALNYM czyli takim, który można przełożyć na życie codzienne. Wielu ma do mnie pretensje typu, "a tak mi się żyło wygodnie, musiałś mi to mówić", lepiej jest niedostrzegać, udawać, że mnie to nie dotyczy. Niewielu zdaje sobie sprawę,że NICNIEROBIENIE jest złem. Mam nadzieję, że ty również zarazisz się mym idealizmem i proszę zarażaj nim innych, wtedy jest nadzieja na krainę szęśliwości. Po wejsciu do UE nie ma "wspólnego wora > z kasą" - każda inwestycja ma osobną kasę z której UE rozlicza Tak, masz rację i ja o tym wiem tylko czy tą świadomość posiadają nasi włodarze ? jestem sceptycznie nastawiona do decyzji przez nich podejmowanych. A ponadto nie wskazano "żadnego wora z kasą" nie wspomiano, że kolejka będzie finansowana z funduszy unijnych. No i nie na wszystkie inwestycja UE "wykłada kasę" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abaddon Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 18:03 Jeśli ta kolejka nie będzie pasowała do krajobrazu jak kij do tyłka i chociaż w połowie spełni pokładane w niej nadzieje, to chyba warto spróbować... ostatecznie jest to zagranie przedwyborcze, więc najwięcej stracą politycy... Odpowiedz Link Zgłoś
polsilver Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie 17.07.05, 22:01 No nieźle, po wielu dniach wylegiwania na słońcu zaglądam na firum, a tu... no proszę, super świetna wiadomość, są ważne inwestycje, jak most, drogi, amfiteatr itd., ale ta kolejka mogłaby być takim rodzynkiem w mieście. Super, bardzo mi się podoba, szkoda tylko, że nie przez Wisłę, ale dobre i to. Ta przez Wisłę sprawdzałaby się całym rokiem, a ta tylko w sezonie letnim. No chyba, że miasto wybuduje 2 kolejki z jednego miejsca można by jechać do Radziwia np. za bilety KM Płock, a tą kolejką do Sobótki za jakąś symboliczną złotówkę lub darmo, czekam na konkrety i bardzo się cieszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ratuszowiec Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 22:18 Wyjazdy MM z Oscypkiem po oscypki do Zakopanego kończą się takimi porąbanymi pomysłami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehehe Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 22:17 kolejne obiecanki maszych wladz juz mial byc hotel nad sobotka nowa przystan dla jachtow suber miejsce dla turystow itp., brakuje jeszcze sciany wspinaczkowej na skarpie i mamy wszystko w PLocku:-)gory. morze i mazury hehhehehehhe zyc nie umierac <lol> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bridge Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 22:50 A gdzie może stać kolejka po rozum ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa chyba Pan Bóg sie na nas uwziął IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 22:51 dlaczego wszystkie kataklizmy spadają na nasze miasto? ci nasi "władcy" są chyba chorzy. ma rację Aldona Kamela, że kandydaci do jej partii muszą okazać się zaświdczeniem, że są zdrowi psychicznie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roccobarocco Aberracja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 01:45 lepiej to niech oni zróbią porządek z tumską, w wzgórzem tumskim by wyglądały przyzwoicie, już nie wspominam o infrastrukturze drogowej,a opowiadanie takich fantasmagorii sobie darują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fun888 Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 07:19 To wspaniała wiadomość. Proponuję rozwinąć projekt o trasę zjazdową dla narciarzy i parapeciarzy (podobną jak w Trójmieście)o sztucznej nawierzchni.Ale i tak pewnie nic z tego nie wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszg2 Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie 18.07.05, 08:02 Kurde... po co nam bajer (kolejka linowa) jak nie ma skutecznych rozwiązań komunikacjnych w mieście. Za te pieniądze można pokryć 1/3 kosztów budowy lini tramwajowej w Płocku. Co za bzdury... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 08:08 a mnie się pomysł podoba . I to bardzo . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcel kolejka ale co z dojazdem ... dojściem IP: *.c151.petrotel.pl 18.07.05, 09:24 Super pomysł, naprawdę mi się podoba ... tylko wcześniej radziłby wybudować "chodniki dojazdowe" żeby nie było tego problemu co z mostem. Ale pomysł naprawdę OK! Popieram bez żadnego sarkazmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maryla Re: kolejka ale co z dojazdem ... dojściem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 09:40 wyobrażam sobie co by było gdybyś nie poparła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panda Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 09:51 kolejka linowa....? Znak,że wybory tuż,tuż! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a. Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 10:02 takie prymitywne myślenie bo wybory to trzeba wszystko zostawić , nic nie robić doucz sie na czym polega demokracja, google Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 09:10 prymityw to jesteś ty i to bardzo skoro uwierzyłeś w takie bajki Odpowiedz Link Zgłoś
polsilver Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie 18.07.05, 10:05 Nawet jeśli ta kolejka to kiełbasa wyborcza to uważam, że to świetny pomysł i wart realizacji. Nie wiem tylko, czy nie warto tego pomysłu zmodyfikować jak napisałem wyżej, o to aby kolejka miała jedną stację bazową gdzieś w okolicach katedry/amfiteatru i dalej możliwość przejazdu kolejką w prawo nad Sobótkę i prosto na 2 brzeg Wisły do Radziwia. Miasto mogłoby nawet przekazać pieniądze KM Płock tak aby to była ich inwestycja i potem KM mógłoby pobierać opłaty - bilety. Myślę, że większość ludzi która miałaby do wyboru przejazd kolejką i mały spacerek i stanie w korkach w autobusie KM wybrałaby to pierwsze. Marzy mi się aby to co zostało ogłoszone stało się faktem i kibicuję temu pomysłowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maryla Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 10:11 ok, kolejka ma mieć bagażnik by mogła zabierać samochody ciężarowe Odpowiedz Link Zgłoś
polsilver Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie 18.07.05, 10:14 Czytaj ze zrozumieniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: długopisem obietnice wyborcze - a gdzie są dwwa hotele ? IP: *.plock.mm.pl 18.07.05, 10:27 szkoda, żę nie ma Romana to by przypomniał jak to Milewski zapierał się rękoma i nogami mówiąc, że na Sobótce będą dwa hotele. Tak samo będzie z kolejką, pozatym nie mamy pieniędzy na drogi do mostu, spory kredyt zaciągnięty a chcemy kolejkę budować??????????????????? no i póżniej jeszcze odsetki płacić bankom?????????????????????????????????? beznadzieja!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olin Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 10:46 Polsirwer brawo popieram ciebie w calosci,pomysł super musimy wszyscy pamjetac ze nie tylko chlebem człowiek zyje,mam na mysli korki na drogach chodniki drogi dojazdowe,napewno kazdy z nas pamieta kiedy jako małe dzieci cieszylismy sie od czsu do czasu gdy rodzice podrzucili nam jakas zabawke jak ona nas ucieszyła,a w tym prypadku tak to trzeba odebrac.PANIE PREZYDENCIE NIECH PAN NIE PATRZY NA ZAWODOWYCH KRYTYKOW ZABAWKE TAKA NAM PODRZUCI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziomek Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.c155.petrotel.pl 18.07.05, 10:30 Glupi i nie potrzebny nikomu pomysł. Jestem przekonany, że to chwyt przedwyborczy pod koniec kadencji. Są ważniejsze problemy niż jakaś tam kilejka. Chyba, że zainstaluje ja prywatny inwestor a nie ratusz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oli Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 10:59 Czy taki głupi,były głupsze a najgorsze juz wykonane na prykład nowy most kto kupił ten projekt i wdrozył do wykonania poprednicy i co, zastanawiali sie ile bedzie kosztowac eksplatacja roczna gdy zostanie oddany do uzytku podobno najdrozsza w europie,ico tego nikt nie słyszał, nie komentuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 10:54 Szkodaże nie pamięta sie o ludziach którzy tam mieszkają, a nie mają żadnego dojazdu do miasta. Zima jest to prawdziwy koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luz Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 11:08 jest to atrakcyjne mjejsce chciałem odkupic jedno własciciel sie nie zgodził zaproponowalem zamiane i czekam juz 2 lata na odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 11:11 Pomysł rewelacyjny! Może choć trochę przyciągnie turystów do Płocka! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bukoszczak Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.05, 11:24 O Matko Boska co się dzieje ?Skąd takie pomysły na wyrost , gdy nie ma dróg dojazdowych do mostu i obwodnicy Płocka , nie ma hali sportowej dla mistrza Polski -Wisły , przejazd główna arterią miasta al.Jachowicza to jak jazda przez zapyziałe miasteczko co nie zmieniło się przez 20 lat , tereny wokół dworca PKP/PKS są antywizytówką Płocka dla przejeżdżających rejsowymi autobusami , na Starym Rynku 8 kamienic jest nieczynnych i ruiną (40% całości zabudowy) ,napopularniejszy plac Obrońców W-wy przyprawia o ból głowy,korki od Słupna do Płocka i zablokaowana Imielnica ,itd. To są priorytety dla Płocka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eMPe Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 13:30 W sytuacji, w ktorej w Plocku jest tyle znacznie bardziej potrzebnych inwestycji (drogi dojazdowe do mostu, hala sportowo-widowiskowa, nawet renowacja Tumskiej, ze wspominam tylko o tych najbardziej priorytetowych) te 3 miliony zlotych wydaja sie kasa wyrzucona w bloto, ktora moznaby wykorzystac znacznie bardziej efektywnie. A nawet zakladajac, ze to wszystko byloby juz zrobione i majac zbedna ilosc gotowki na przeprowadzenie takiej inwestycji, wydaje mi sie ona dosc chybiona. Przyklady funkcjonujacych (wzgorze Montjuic w Barcelonie) i planowanych (Warszawa, ze Starowki przez Wisle do zoo) faktycznie wygladaja ciekawie, bo i trasa takiej kolejki dosc dluga i malownicza, po drodze mozna poogladac ladne widoczki i jakos to wyglada. A biorac pod uwage budowy kolejki ze Wzgorza Tumskiego do amfiteatru, co potencjalnemu turyscie taka kolejka ma do zaoferowania? Piekne widoczki dzikich haszcz, w ktorych Malachowiacy po zamknieciu starego amfiteatru popijaja alpage :) Nie wspomne juz o tym, ze nawet przyjmujac, ze taka kolejka bedzie jechala baaaardzo wolno, taki przejazd nie zajmie wiecej niz kilkadziesiat sekund (przy sprzyjajacych wiatrach). Wiec co to do jasnej cholery za atrakcja? 30 sekund jazdy za kilka zlotych? Nie wierze, zeby ta inwestycja zwrocila sie szybko, jesli w ogole i tak jak napisalem na poczatku, jest znacznie wiecej inwestycji, ktore miastu przysluza sie zdecydowanie lepiej. Poza tym, cholera, kolejka z Montjuic czy ze Wzgorza Petrin w Pradze ma jak najbardziej sens, bo sa to jednak dosc wysokie wzniesienia, na ktore wchodzenie czy schodzenie z tzw. "buta" zajmuje duzo czasu. A Wzgorze Tumskie to przy nich pagorek, ot taki sobie, wiec nie rozumiem w dalszym ciagu co to za atrakcja? :) Pzdr MP Odpowiedz Link Zgłoś
w_starym_kinie Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie 18.07.05, 17:37 Popieram w 100% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdumiona płocczank Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 25.07.05, 10:17 Brawo, jestem z Tobą.Moja opinia o tym durnym pomyśle: a po jaką cholerę i komu taki kawałek kolejki? i trasa znikąd do nikąd? No bo jak niby dojechać do tej kolejki przez zatkane miasto? A dojść do niej, żeby jechać 500 metrów? Do Sobótki o wiele szybciej jest pieszo ze skarpy tumskiej, albo dojechać wałem. To miasto nasze ma pecha do zarządców, nikogo z nich nie obchodzi bród i smród w całym mieście - powiatowym zresztą hahaha. Jedyna ulica przejazdowa ze wschodu na zachód czyli aleje to jeden wielki śmietnik i psi wychodek, zabudowa jak w najbiedniejszym prowincjonalnym gródku i do tego już tylko brakuje pół kilometra kolejki w miejscu, gdzie mało kto chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
w_starym_kinie Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie 18.07.05, 17:34 Gość portalu: aga napisał(a): > Pomysł rewelacyjny! Może choć trochę przyciągnie turystów do Płocka! A niby gdzie ci słynni turyści, którzy mają walić do Płocka z południa i północy, mieliby spać? Przecież nie mamy ani jednego sensownego pensjonatu! Ludzie, myślcie trochę!!! No i co to jest ta kolejka? Nie dość, że popierdółka, to jeszcze mrzonka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawica Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 14:36 Wieksość wypowiedzi pochodzi z czerwonego szamba - przdstawiajcie komuchy argumenty, a wy tylko rzucacie błotem ochlapusy. Przedstawcie co dla Płocka zrobiły poprzednie czerwone Zarządy Płocka, poza machlojami i przekrętami, co finalizuje się teraż w prokuraturach i sądach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gh Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 14:42 nie przejmuj sie Prawica, to jakieś dzieciaki sobie trenują neta starych nie ma , mają luz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eMPe Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 20:36 Prawica: po pierwsze, gdybys prosto w twarz nazwal mnie czerwonym szambem dostal bys z miejsca w morde - nie zycze sobie takich komentarzy na moj temat. A po drugie, skoro moj post jest tak populistyczny, to przedstaw swoje kontrargumenty, tylko nie pisz juz moze o rzeszy turystow z calej Polski, ktorzy przyjada przez 30 sekund zjechac w dol kolejka po 20 metrowym wzgorzu...uuuuhu ale frajda! :)) Nie pisz tez, ze kolejka jest wazniejsza od drog dojazdowych do mostu i innych inwestycji, te argumenty juz znamy... Jeszcze raz wypraszam sobie takie insynuacje, chociaz rozumiem, ze Ty pewnie za 3 miliony zlotych urzadzilbys pewnie w Plocku oboz przesiedlenczy dla kochajacych inaczej. Coz...kazdy ma swoje priorytety..Smutny jestes :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DARK Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 16:05 Bardzo dobry pomysł z tą kolejką, ale na co nam te ciężkie i drogie wagoniki. Wysarczyło by coś w rodzaju wyciągu krzesełkowego i było by git. Sobótka to nie Gubałówka :) Poza tym taka kolejka świetnie by pasowała nad ZOO, nie marzę nawet o tym by z ZOO mozna było nią przejechać nad Sobótkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Osa Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 16:26 W miescie jest tyle do zrobienia kolejka moze poczekac sobie w kolejce az inwestycje drogowe w miescie nie beda wymagaly nakladu finansowego.A dla sportu i rekreacji mozna sobie zejsc i wejsc pod gore .Wygodnisie zawieżć ich na sobotkę polozą tylki na piasku i oczywiscie bardzo zmeczeni tym wypoczyniem musza wsiąść do kolejki bo nie mają juz sily podejsc pod gore wstyd mlodzi . Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie 18.07.05, 16:35 Popieram wizję wyciągu gondolowego lub krzesełkowego. Po co tu wagonik? to słaba atrakcja, taki trochę inny tramwaj. Szybowanie w powietrzu na linach, to byłoby coś. A połączenie Zoo-Sobótka mogłoby być bardzo sensowne - łączyłoby dwa miejsca rekreacyjne, dość oddalone od siebie i leżące na różnych poziomach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaś Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 16:58 Coś mi się wydaje że mogło by to zasłonić nasze piekne wzgórze tumskie, a tego przecież nie chcemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kumoter Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.c158.petrotel.pl 18.07.05, 19:58 Kumoterka powiedziała, że w życiu, za żadne pieniądze nie wsiądzie do jakiejś tam gondoli albo na jakieś kolejkowe krzesło. W kolejce się stoi, a nie siedzi, rzekła. Zmartwiła się czy toto poświęci proboszcz. I wreszcie zakończyła, nie pie..a głupot bo was kopyścią przeżegnam. Taka to kumetarka jest, cholera jedna. No i kolejki nie będzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 19:24 Panie Prezydencie patrzac na Panskie prezny dzialania bardzo watpie w ta kolejke, ktora zeszpeci cale Wzgorze Tumskie, najleprzym przykladem sa piekne drogi dojazdowe do nowego mostu i najpiekniejsza w polsce dziurawa Afrodyta, ktora jest niesprawna od roku i nic w tej sprawie nie robicie tylko czcze i puste obietnice, przestancie oklamywac Plocczan i weźcie sie za prace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do gościa Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.c158.petrotel.pl 18.07.05, 20:01 Podpowiedz jak się wziąć za pracę jak tak gorąco? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.zep.com.pl 18.07.05, 20:17 Przepraszam,czy dzisiaj jest może Prima Aprilis? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eMPe Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 20:40 A moze to na potrzeby kolejki Milosciwie Nam Panujacy MM planowal wyciac prawie wszystkie drzewa ze Wzgorza Tumskiego? Czemu nie, to tylko kilkusetletnie sprochniale debiny, ktore stoja w otwartej, archaicznej opozycji do modernizacji i postepu. Do kolejki, Rodacy! :) A tak powaznie...to juz moj 3-ci post w tym temacie....a temat w ogole nie jest wart komentowania. Milun wzialby sie do powaznych spraw, ktore nie cierpia zwloki w miescie, a nie takimi duperelami sie zajmuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BRIS Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 21:04 A może ta kolejka dojedzie do nowego mostu... jakby tak zawiesić liny, podciągniki do samochodów to i drogi dojazdowe niebyłyby potrzebne. A może to będzie kolejka bez liny bo na nią zabraknie. Będziemy podziwiać kolejkę bez liny tak jak most bez dróg dojazdowych. Pozostaje podziwiać iluminację nowego mostu. VIVAT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aabc Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 22:02 Czy ten chory pomysł MM wpisał do ankiety o płockich inwestycjach. Odpowiedz Link Zgłoś
w_starym_kinie Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie 19.07.05, 13:53 Gość portalu: eMPe napisał(a): > A tak powaznie...to juz moj 3-ci post w tym temacie....a temat w ogole nie jest > wart komentowania. Milun wzialby sie do powaznych spraw, ktore nie cierpia > zwloki w miescie, a nie takimi duperelami sie zajmuje... Ależ to bardzo dobra strategia z jego strony! Amfiteatr... stoi, co z nim? Jakieś konkretne daty odbioru zostały już wypowiedziane? O drogach dojazdowych możemy na razie zapomnieć, póki nie roztrzygnie się trzeci z kolei przetarg na ich wykonanie (nie jest powiedziane, czy dojdzie do skutku, ale przynajmniej dowiemy się na czym stoimy). Z Afrodyty leci jak z sita, nie wspominając o jej wyjątkowo ubogim programie, którego jakoś nikt nie kwapi się wzbogacić, zgodnie ze specyfikacją. Wobec tych ewidentnych niepowodzeń, coraz głośniejszych głosów krytyki, zbliżających się wyborów, rzucenie płocczanom ochłapu informacji ("a zróbmy sobie kolejkę! nie wiemy, jak ją sfinansować, jak ją wybudować, jak ją ekspoatować, ale to przecież nadal śwetny pomysł a jego realizacja jest realna!" - skrót artykułu, taka jest jego wymowa, a dla mnie to brednie pisane przez szaleńca albo wyjątkowo niewykwalifikowanego pismaka na paseczku ratusza) zdaje się być jedyną deską ratunku, typowym zagraniem "pod publiczkę" - nie pierwszym zresztą, że wspomnę jedynie o bazie hoteli i restauracji nad Sobótką... Ale my już za dobrze znamy pozorne działania, a raczej obiecanki cacanki i nicnierobienie obecnego prezydentunia, żeby nas omamił... Co zresztą widać na forum, co mnie cieszy, bo świadczy to o tym, że ludzie przeglądają na oczy. Czego wszystkim życzę. Ciekawi mnie, czy MM obserwuje to forum, które, jakby nie było, jest papierkiem lakmusowym naszej społeczności, i jak zareaguje na te wszystkie głosy krytyki (pewnie wcale, ale jak to się będzie miało do jego przyszłych "działań" i kolejnych obietnic). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prorok Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 23:00 Jak już ta kolejka dojedzie do Sobótki po ciemku , to i w krzakach pasażerowie będą mogli się wys..ć. Całe trzy lata te rakiety z ratusza nie doprowadzili do Sobótki wody ani litra, prądu ani kilowacika, a sracze postawili z plastiku- okazjonalnie jak nocniki. Ostatnio dobrze że agregaty opłacli, bo inaczej to Cyganie mogliby zagrać na grzebieniu a w namiocie VIP stałyby świeczki. Wasz czas już się kończy, choć winą czerwonych jest amfiteatr, Tumska ale za które nagrody to się odbiera, nie róbcie innym tego co wam niemiłe, nie urządzajcie nam przyszłości bez naszej zgody. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie 19.07.05, 02:00 A może najpierw by zadbano o to, żeby można było nad Wisłę ZEJŚĆ z wózkiem dziecinnym inną trasą niż ul. Mostową lub Kazimierza Wielkiego ? Tak środkiem bardziej, może przy Sobótce, może przy amfiteatrze. Bo na razie nawet głupich prowadnic na schodach nie ma, nie mówiąc o tym, że obecne są dość strome i przy takim nachyleniu bezpieczny wjazd wózkiem to góra 3 stopnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawica Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 09:29 Takie zejścia ze skarpy wybudowali Kukiel, Jakubowski i Hetkowski, najlepsi prezydenci Płocka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kol Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.plocman.pl 19.07.05, 09:32 chlopczyku, te schody sa tam od kiedy pamietam tak wiec ci ludzie ich nie wybudowali a ty przestan siac ploty na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rkm Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 10:05 to chyba jestes malym chlopczykiem i niewiele pamietasz:) pomysl z kolejka fajny, jakas atrakcja by byla.buractwo zawsze bedzie krytykowac bo jak mawiaja KRYTYK I KASTRAT JEDNO WSPOLNE MAJA KAZDY WIE JAK ALE ZADEN NIE POTRAFI. Odpowiedz Link Zgłoś
w_starym_kinie Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie 19.07.05, 13:58 Gość portalu: rkm napisał(a): > pomysl z kolejka fajny, jakas atrakcja by byla.buractwo zawsze bedzie > krytykowac bo jak mawiaja KRYTYK I KASTRAT JEDNO WSPOLNE MAJA KAZDY WIE JAK ALE > ZADEN NIE POTRAFI. Za to chamidłom z zapadłych wsi, których ojcowie przyjechali do Płocka w latach 50/60, bo trzeba było rąk do machania łopatą, wszystko się podoba i nigdy się nie skarża (chyba, że piwa im braknie, albo kiełbasa drożeje...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rkm Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 17:46 w_starym_kinie napisał: > Gość portalu: rkm napisał(a): > > pomysl z kolejka fajny, jakas atrakcja by byla.buractwo zawsze bedzie > > krytykowac bo jak mawiaja KRYTYK I KASTRAT JEDNO WSPOLNE MAJA KAZDY WIE J > AK ALE > > ZADEN NIE POTRAFI. > > Za to chamidłom z zapadłych wsi, których ojcowie przyjechali do Płocka w latach > 50/60, bo trzeba było rąk do machania łopatą, wszystko się podoba i nigdy się > nie skarża (chyba, że piwa im braknie, albo kiełbasa drożeje...) no i tym wpisem pokazales kto jest prawdziwym burakiem, albo jak to ujoles chamidłem z zapadłych wsi, których ojcowie przyjechali do Płocka w latach > 50/60:) pozdrowienia buraczku, uwazaj bo na ćwikłe cie przerobia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lewica Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.05, 15:05 I znowu tyle wulgaryzmu z byle powodu. To, że pomysł jest trefny i nie wart dwóch zdań na forum jest faktem oczywistym. Już dawno pisaliśmy, że łapy precz od naszego Wzgórza Tumskiego.Najpierw popatrzcie sobie ze starego mostu jak ochydnie wygląda nabrzeże wybetonowane u wzgórza a potem zastanówcie się nad takimi pomysłami.Nasza skarpa jest pięknem samym w sobie.Można sie zastanawiać nad Mariną, portem jachtowym czy innymi konweniującymi z rzeką inwestycjami ale nie hotelami i innymi bulwarami narodów. To przecież chore i ten kto tego nie rozumie niech nie mówi i pisze. Piękno to prostota i naturalność.Popatrzcie jaka piękna jest nasza naturalna Wisła w jedną i drugą stronę. A jak ją można oszpecić patrząc na Radziwie /chociaż jeszcze można to przeżyć/ albo na Tamę Włocławską.Straszne. Jesteśmy zdania, że takie "cuda" będą dobre jak zrobimy wiele więcej dobrych rzeczy w Płocku tych potrzebnych od zaraz o których niektórzy w tym wątku piszą i trafnie stawiają priorytety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.citymedia.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 15:20 Przeprasza, a Gubałowka również została oszpecona kolejką linowo-torowa? Odpowiedz Link Zgłoś
caro333 Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie 19.07.05, 15:50 Ręce opadają!!!Zamiast rzeczowej dyskusji za i przeciw pomysłowi kolejki - inwektywy,bluzgi...Oj,biedny płocki narodku! Nawet gdyby Wam któryś z włodarzy miasta d... masłem smarował,to byście narzekali,że to zły gatunek!Gdyby nawet światłowody i internet doprowadzić do Sobótki i tak by się znaleźli malkontenci mówiący,że na dwa letnie miesiące to jest marnotrawstwo pieniędzy podatników.Pomyślcie chwilę spokojnie zacietrzewione pały! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anion Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.c155.petrotel.pl 19.07.05, 22:52 Popieram twoją wypowiedź. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anion sprostowanie Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.c155.petrotel.pl 19.07.05, 23:04 Poparcie wyraziłam dla Gość: Lewica 19.07.2005 15:05 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bridge Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 23:34 No to konkretnie; jestem przeciw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kier Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 00:17 moja 70 opinia nic nie zmieni. MM powalilo Cie czy co. Drogi do mostu zbuduj szybciej a jak nie to daj nazwe dla nowego mostu -daleko od szosy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lewica Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.05, 15:06 Dziwna sprawa.W takim wątku nie ma wypowiedzi znawcy Płockich problemów "Ucho".Strasznie dziwna sprawa. A może on na polityce tylko się zna i "łacina" najlepiej mu wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 15:25 NAPEWNO JESTEM ZA,jak ktos wyzej napisał mimo potrzebniejszych zeczy nie tylko chlebem człowiek zyje. Odpowiedz Link Zgłoś
caro333 Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie 20.07.05, 15:51 Dzięki,cieszę się,że moj apel dotarł do niektórych.Oby tak dalej .Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eMPe Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 18:04 Caro333: Zalozmy, ze masz do wydania wolne 3 miliony zlotych z budzetu miasta i mase innych, bardziej palacych inwestycji? I mimo wszystko chcialabys rzucic sie na ta kolejke? Bo ja np. znacznie chetniej zasiadlbym w nowej, klimatyzowanej hali na meczu szczypiornistow, albo jakims fajnym koncercie w sezonie jesienno-zimowym, pospacerowal sobie po odrestaurowanej Tumskiej (znacznie szybciej odrestaurowanej dzieki tej kasie) etc. etc. blablablabla Po glebokim namysle stwierdzam, ze ten pomysl moze i nie bylby pozbawiony sensu, ale tylko pod warunkiem, ze znajdzie sie na to inwestor, ktory ja wybuduje, a w zamian bedzie mogl np. czerpac calosc zyskow z jej eksploatacji przez powiedzmy 10-20 lat (To, ze watpie aby sie zwrocilo, to juz zupelnie inna kwestia). Miasto na tym nie straci, 3 miliony pojda, na to, co naprawde potrzebne do zainwestowania (Alem idealista, i tak najpewniej pojda na diety dla radnych :)) ), a "tysiace turystow z calej Polski", ktore beda tu przyjezdzaly specjalnie dla tej kolejki i tak beda zostawialy szmal w miescie, bo ostatecznie, trzeba cos jesc i pic, a i na samej Starowce, umowmy sie, jest kilka godnych i wartych zobaczenia rzeczy. Co Ty na to? Aha, i prosze nie mowic, ze zadna firma nie pojdzie na cos takiego. Oczywiscie, ze ktos sie znajdzie, tylko trzeba troche poszukac. No, chyba, ze faktycznie nikt sie nie zgodzi...ale to bylby tylko argument dla finansowej nieoplacalnosci tego przedsiewziecia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anion Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie IP: *.c155.petrotel.pl 20.07.05, 23:07 Gość portalu: eMPe napisał(a): Po glebokim namysle stwierdzam, ze ten pomysl moze i nie bylby pozbawiony > sensu, ale tylko pod warunkiem, ze znajdzie sie na to inwestor, ktory ja > wybuduje, a w zamian bedzie mogl np. czerpac calosc zyskow z jej eksploatacji > przez powiedzmy 10-20 lat No i mamy rozwiązanie problemu, jestem za - pod warunkiem, że inwestor nie zakłóci zbytnio naturalnego piękna naszej wyjątkowej skarpy. Odpowiedz Link Zgłoś
w_starym_kinie Re: Kolejka linowa na płockiej skarpie 21.07.05, 08:47 Gość portalu: Anion napisał(a): > Po glebokim namysle stwierdzam, ze ten pomysl moze i nie bylby pozbawiony > > sensu, ale tylko pod warunkiem, ze znajdzie sie na to inwestor, ktory ja > > wybuduje, a w zamian bedzie mogl np. czerpac calosc zyskow z jej eksploat > acji > > przez powiedzmy 10-20 lat > No i mamy rozwiązanie problemu, jestem za - pod warunkiem, że inwestor nie > zakłóci zbytnio naturalnego piękna naszej wyjątkowej skarpy. Ja też jestem za, pod identycznym warunkiem. Ale powiedzmy sobie wprost - to są nasze rozważania, a kasą i Wzgórzem i tak "zaopiekuje się" ktoś inny, który - jestem pewien - podobnych przemyśleń nie poczynił :[ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Ekstra pomysł którego zazdroszczą nam inni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 09:01 ty to musisz być beton nawet nie zakładasz że poza tobą ktoś inny może myśleć ? ale kino Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anion do artur Re: Ekstra pomysł którego zazdroszczą nam inni IP: *.c153.petrotel.pl 21.07.05, 15:09 Pozwól, że Cię zacytuję "ty to musisz......." , a może mógłbyś operować konkretnymi argumentami bez obrażania innych. Ponadto nie zrozumiałeś wypowiedzi, on nie zakłada, że zupełnie nikt, ale ten, który będzie miał wpływ na dalsze losy kolejki. Prawdopodobnie tak podpowiada mu doświadczenie, wiadomo,że wokól nas , aż roi się od absurdów wynikających często z braku kompetencji. Ja myślę natomiast, że jednak mamy wpływ na wszystko co nas otacza, powinniśmy tylko przestać narzekać i nie unikać podejmowania działań. Odpowiedz Link Zgłoś
caro333 Re: Ekstra pomysł którego zazdroszczą nam inni 21.07.05, 16:16 Proszę,pooglądajcie sobie różne kolejki górskie.Są takie nawet w centrach miast (Zurich).www.funimag.com/index.htm O zeszpecenie skarpy byłbym spokojny.Pomysł,by w "interes" zainwestował ktoś z prywatnej kieszeni jest bardzo dobry.Ludzi z nadmiarem kasy w Polsce trochę mamy...Ja odczytuję pomysł uruchomienia kolejki jako pierwszy krok w kierunku "witalizacji" Sobótki.Transport dla wielu osób,które,być może rezygnowały z wypoczynku w tym rejonie ze względu na brak sił,żeby wejść po schodach i brak kasy na taksówkę.A atrakcją turystyczną kolejka może być naprawdę!:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Fajny pomysł !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 17:31 Kolejka jest bardzo dobrym pomysłem. Do Płocka może ściągnąć wielu turystów, dzięki temu nasze miasto zarobi i będzie kasa na drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: optym Re: Fajny pomysł !!! IP: 193.59.95.* 25.07.05, 09:10 Super pomysł. Popieram. Widziałem taką kolejkę we Francji w Thonon les bain,z portu na Jeziorze Genewskim do miasta położonego na skarpie. Bardzo analogiczna sytuacja. Proponuję wyjazd do Francji w celu przekonania sceptyków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anion Re: Fajny pomysł !!! IP: *.c155.petrotel.pl 26.07.05, 00:01 Gość portalu: optym napisał(a): Proponuję wyjazd do Francji w celu przekonania sceptyków Bardzo dobry pomysł (ja wpisuję się jako pierwsza na listę"sceptyków", kto sponsoruje wyjazd, może sam pomysłodawca?). Odpowiedz Link Zgłoś