Gość: małgosia IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 31.08.05, 20:20 Panie Prezydencie Mirosławie Mielewski- ma Pan rodowód Solidarnościowy - Dlaczego w Płocku nie było dzisiaj żadnej flagi? To przecież Nasze świeto!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: veto Re: Święto Państwowe - FLAGI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 20:56 CZUBAS ?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Święto Państwowe - FLAGI IP: *.c157.petrotel.pl 31.08.05, 20:57 Dobrze powiedziane WASZE święto, nie robotnicze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małgosia Re: Święto Państwowe - FLAGI IP: *.c151.petrotel.pl 01.09.05, 07:53 Wasza ignorancja jest porazająca! Dla wielu narodów to był początek nowego, to co te narody robią ze swoją przyszłością to już zupełnie inna bajka.Szczerze życzę rozumu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Święto Państwowe - FLAGI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.05, 11:16 obojętne są mi inne narody, ale widzę że duża część POLSKIEGO narodu klepie biedę będącą wynikiem tej pożal się Boże transformacji,a swoją drogą te górnolotne chasła o internacjonaliźmie mające zatuszować rzeczywisty obraz losu prostego człowieka w tym wilczym kapitaliźmie przypominaja mi bardzo propagandę minionego okresu, życzącej rozumu życzę posiadania sumienia i wyobraźni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maszt Re: Święto Państwowe - FLAGI IP: *.c157.petrotel.pl 01.09.05, 09:01 W tm zapyziałym Płocku nie ma tradycji stawiania flag z okazji np. świąt państwowych, wyborów itp. uroczystości. Lokale wyborcze wyglądaja jak zakłady pogrzebowe ze swymi plakatami czarno-białymi. To miasto nie takich tradycji patriotycznych, np. spółdzielnie mieszkaniowe na swoich osiedlach wogóle nie wywieszaja flag. Instytucje czasami robia to bardzo skromnie, a firmu prywatne wogóle. Tu nie jest tak jak np. w krajach skandynawskich gdzie przed każdym domem mieszkalnym musi stać maszt, a flage państwową wywiesza się z okazji urodzin w rodzinie. W Płocku panuje dziadoski siermiężny obychaj wstydzenia sie pokazywania własnych flag. No cóż, tak tu jest na terenach tzw. Polski "B". Pozatym mieszka tu większośc osób z zacofanych wsi gdzie o czymś taki jak czczenie świeta narodowego i szacunek dla flagi państwewj nie istnieje. Proszę zobaczyć wygląd falag. Często są brudne i podarte. Podczas grania hymnu państwowego sztandary nie pochylają się, nie salutują. Czapek z głów się nie zdejmuje, chodzi się zAMIAST STAĆ W POZYCJI "NA BACZNOŚĆ'. w TYM WGLĘDZIE ŚRODKi PRZEKAZU JAK GAZETA I TV NIE UCZĄ LUDZI CO I JAK SIĘ ZACHOWAĆ. SZKOŁACH ROBI SIE TO " NA ODPIE... Na tyłku spodni nosi sie znaki państwowe, jak godło i barwy narodowe. Flagami macha sie na meczach i widowiskach rozrywkowych. Nie oddaje sie honorów sztandarom Wojska Polskiego, wojskowi wiadomo, a cywile poprzez zdjęcie czapki i frontowanie sztandarowi. Brak szcunku dla miejsc walki i męczeństwa. Nie oddaje się honorów przed Grobem Nieznanego Żołnierza. No, kurna, ludzie!! Czy trzeba być takim matołem, żeby zrozumieć konieczność szacunku i oddawania honorów znakom i godłom państwowym. Policja powinna stawiać wnioski o ukaranie takich baranów. Kiedyś były określone przepisy karne za brak takiego szacunku. Jak nie mam racji w tym co opisałem niech ktoś rzuci we mnie kamieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vries Re: Święto Państwowe - FLAGI IP: 212.160.172.* 01.09.05, 12:38 nic dodać nic ująć masz 100 % racji nawet piłkarze podczas hymnu zachowują sie jak w knajpie - żuja gume itp nie ma w narodzie szacunku dla symboli narodowych , bo rzadko do czego jest szacunek Odpowiedz Link Zgłoś