Dodaj do ulubionych

Święto Państwowe - FLAGI

IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 31.08.05, 20:20
Panie Prezydencie Mirosławie Mielewski- ma Pan rodowód Solidarnościowy -
Dlaczego w Płocku nie było dzisiaj żadnej flagi? To przecież Nasze świeto!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: veto Re: Święto Państwowe - FLAGI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 20:56
      CZUBAS ?!!!
    • Gość: obserwator Re: Święto Państwowe - FLAGI IP: *.c157.petrotel.pl 31.08.05, 20:57
      Dobrze powiedziane WASZE święto, nie robotnicze.
    • Gość: małgosia Re: Święto Państwowe - FLAGI IP: *.c151.petrotel.pl 01.09.05, 07:53
      Wasza ignorancja jest porazająca! Dla wielu narodów to był początek nowego, to
      co te narody robią ze swoją przyszłością to już zupełnie inna bajka.Szczerze
      życzę rozumu.
      • Gość: obserwator Re: Święto Państwowe - FLAGI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.05, 11:16
        obojętne są mi inne narody, ale widzę że duża część POLSKIEGO narodu klepie
        biedę będącą wynikiem tej pożal się Boże transformacji,a swoją drogą te
        górnolotne chasła o internacjonaliźmie mające zatuszować rzeczywisty obraz losu
        prostego człowieka w tym wilczym kapitaliźmie przypominaja mi bardzo propagandę
        minionego okresu, życzącej rozumu życzę posiadania sumienia i wyobraźni
    • Gość: maszt Re: Święto Państwowe - FLAGI IP: *.c157.petrotel.pl 01.09.05, 09:01
      W tm zapyziałym Płocku nie ma tradycji stawiania flag z okazji np. świąt
      państwowych, wyborów itp. uroczystości. Lokale wyborcze wyglądaja jak zakłady
      pogrzebowe ze swymi plakatami czarno-białymi. To miasto nie takich tradycji
      patriotycznych, np. spółdzielnie mieszkaniowe na swoich osiedlach wogóle nie
      wywieszaja flag. Instytucje czasami robia to bardzo skromnie, a firmu prywatne
      wogóle. Tu nie jest tak jak np. w krajach skandynawskich gdzie przed każdym
      domem mieszkalnym musi stać maszt, a flage państwową wywiesza się z okazji
      urodzin w rodzinie. W Płocku panuje dziadoski siermiężny obychaj wstydzenia sie
      pokazywania własnych flag. No cóż, tak tu jest na terenach tzw. Polski "B".
      Pozatym mieszka tu większośc osób z zacofanych wsi gdzie o czymś taki jak
      czczenie świeta narodowego i szacunek dla flagi państwewj nie istnieje. Proszę
      zobaczyć wygląd falag. Często są brudne i podarte. Podczas grania hymnu
      państwowego sztandary nie pochylają się, nie salutują. Czapek z głów się nie
      zdejmuje, chodzi się zAMIAST STAĆ W POZYCJI "NA BACZNOŚĆ'. w TYM WGLĘDZIE ŚRODKi
      PRZEKAZU JAK GAZETA I TV NIE UCZĄ LUDZI CO I JAK SIĘ ZACHOWAĆ. SZKOŁACH ROBI
      SIE TO " NA ODPIE... Na tyłku spodni nosi sie znaki państwowe, jak godło i
      barwy narodowe. Flagami macha sie na meczach i widowiskach rozrywkowych. Nie
      oddaje sie honorów sztandarom Wojska Polskiego, wojskowi wiadomo, a cywile
      poprzez zdjęcie czapki i frontowanie sztandarowi. Brak szcunku dla miejsc walki
      i męczeństwa. Nie oddaje się honorów przed Grobem Nieznanego Żołnierza.
      No, kurna, ludzie!! Czy trzeba być takim matołem, żeby zrozumieć konieczność
      szacunku i oddawania honorów znakom i godłom państwowym. Policja powinna stawiać
      wnioski o ukaranie takich baranów. Kiedyś były określone przepisy karne za brak
      takiego szacunku.
      Jak nie mam racji w tym co opisałem niech ktoś rzuci we mnie kamieniem.
      • Gość: vries Re: Święto Państwowe - FLAGI IP: 212.160.172.* 01.09.05, 12:38
        nic dodać nic ująć masz 100 % racji
        nawet piłkarze podczas hymnu zachowują sie jak w knajpie - żuja gume itp

nie ma w narodzie szacunku dla symboli narodowych , bo rzadko do czego jest szacunek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka