maciek.zwany.jajem 08.10.05, 17:13 Małachowianka! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: & Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.05, 23:16 Podaj kryteria jakimi się kierowałeś przy porównywaniu liceów pajacu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca tematu Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.plock.mm.pl 09.10.05, 13:33 oczywiście, że Małachowianka - zajmuje jakieś tam przyzwoite miejsce w rankingach, ale po piętach depcze jej IIILO gdzie uczą nauczyciele z PWSZ :-) to coś mówi samo za siebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.05, 20:22 Gość portalu: znawca tematu napisał(a): > oczywiście, że Małachowianka - zajmuje jakieś tam przyzwoite miejsce w rankinga > ch, ale po piętach depcze jej IIILO gdzie uczą nauczyciele z PWSZ :-) ŻE NIBY CO? UCZĄ W IIILO? KTO TAKI? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca tematu Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.plock.mm.pl 10.10.05, 19:04 > ŻE NIBY CO? UCZĄ W IIILO? KTO TAKI? mea kulpa, już poprawiam się chciałem napisać: wymagają - pełnią obowiązki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pchełka Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.msmplock.pl 06.09.06, 15:35 wyższe uczelnie nie mają nauczycieli tylko wykładowców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :)) Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.05, 22:53 Jasne ze Malachowianka to najlepsza szkola pod wszystkimi wzgledami !! Malach rulezz :D:D nie tylko pod wzgledem nauki ta szkola is the best ale rowiez chodza tam najbardziej rozrywkowi jak i inteligentni ludzie !! Z tej szkoly wychodza ludzie za ktorych sie PLOCK nie wstydzi... Odpowiedz Link Zgłoś
maciek.zwany.jajem Re: Najlepsze liceum w Płocku 10.10.05, 15:13 Gość portalu: :)) napisał(a): > Jasne ze Malachowianka to najlepsza szkola pod wszystkimi wzgledami !! Malach > rulezz :D:D nie tylko pod wzgledem nauki ta szkola is the best ale rowiez chodz > a > tam najbardziej rozrywkowi jak i inteligentni ludzie !! Z tej szkoly wychodza > ludzie za ktorych sie PLOCK nie wstydzi... dokładnie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Domi Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.akademiki.uni.torun.pl 04.11.05, 13:48 tak tak Małachowianka jest najlepsza ale zaraz po JAGIELLONCE!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abolwentka j Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 17:37 hehhee malachowianka heheheheh dobre a widziales jakie tam odpscykowane puste glupie lale chodza??? hehhe i jakies niby hip hopowcy i takich ludzi niby sie nie wstydzic?? ze chodza tylko tam dlatego ze mamusia or tatus zalatwili im szkole?? obecnie wszystkie szkoly schodza na psy,ale no najlepsze: oczywiscie ze jaga i 3lo poniewaz: 1.stamtad znam normalnych ludzi:sa fajni,towarzyscy i nie zadzieraja nosa,tolerancyjni 2.100% matura: jakie szkoly?? jagiellonka i 3lo. wszystko mowi samo za siebie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
plockier1313 Re: Najlepsze liceum w Płocku 14.01.06, 00:35 Sory ale chyba mówimy o innej Małachowiance bo ja tam rzadko widuje hip- hopowców. Chyba dawno cie nie było w tej szkole... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quiquiqui Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 19:19 Chędożyć Małachowianke!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ploczczanin Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 13:58 uwazam ze faktycznie malachowianka nastepnie 3lo i na koniec jagielonka(no niestety taka prawda) jednakze maachowianka nie daje garantu zrobieia kariery a daje jedynie najlepsze MOZLIWOSCI a wiele ludzi myli te pojecia ......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent 3f Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 23.11.05, 11:58 Osobiście zgodziłbym się z faktem, że małachowianka to dobra szkoła, ale najlepsza jest oczywiście jagiellonka. I nie pisze tak dlatego, że sam jestem absolwentem jagi, ale dlatego, że znam szereg przykładów potwierdzających "wyższośc" jagiellonki nad małachem. Jaga to przede wszystkim szkoła, która najlepiej przygotowuje do studiowania na najcięższych kierunkach (medycyna, prawo,farmacja, czy weta). Co do 3lo uważam, że jest to liceum dla wszystkich,którzy nie dostali się do małacha i jagi. Odpowiedz Link Zgłoś
maciek.zwany.jajem Re: Najlepsze liceum w Płocku 23.11.05, 16:07 Gość portalu: absolwent 3f napisał(a): > Osobiście zgodziłbym się z faktem, że małachowianka to dobra szkoła, ale > najlepsza jest oczywiście jagiellonka. I nie pisze tak dlatego, że sam jestem > absolwentem jagi, ale dlatego, że znam szereg przykładów > potwierdzających "wyższośc" jagiellonki nad małachem. Jaga to przede wszystkim > szkoła, która najlepiej przygotowuje do studiowania na najcięższych kierunkach > (medycyna, prawo,farmacja, czy weta). Co do 3lo uważam, że jest to liceum dla > wszystkich,którzy nie dostali się do małacha i jagi. Nie jesteś ekspertem to możesz sobie poplotkować. Odpowiedz Link Zgłoś
zwyczajny1 Re: Najlepsze liceum w Płocku 23.11.05, 20:09 Według mnie n a j g o r s z ą szkołą w Płocku jest Jagiellonka. Mówię to jako rodzic ucznia. Jagiellonka to sport ekstremalny, z bezduszną, zblazowaną kadrą, która nie potrafi uczyć, ale za to baaardzo wiele wymaga i bardzo wielkie ma o sobie wyobrażenie. To fakt, że ktoś, kto przebrnie przez to piekło, jest zahartowany do bojów w dalszym życiu... o i le wcześniej nie polegnie. Bardzo wielu uczniów tej szkoły zdaje maturę nie dzięki nauczycielom ( tu ukłon zwłaszcza w stronę pewnego historyka), ale dlatego, że bierze korki, niemal ze wszystkiego. To szkoła, która ma pracownie przedmiotowe, w których nie wykonuje się żadnych doświadczeń, choć z fizyki czy chemii wymagania są wyższe niż na studiach. Niezwykle podziwiam i szanuję tych młodych ludzi, którzy tę szkołę ukończyli. Są bardzo zwarci i zjednoczeni jako absolwenci, ale tez nic nie jednoczy ludzi jak niedola, po prostu w obliczu ekstremalnego zagrożenia zwiera się szeregi. Zaraz odezwą się obrońcy tej chorej szkoły. Ale kto mi odpowie, dlaczego z roku na rok coraz mniej jest chętnych do nauki w tej niby tak świetnie przygotowującej do studiów szkole? Dlaczego rodzice ostrzegają się przed nią? Dlaczego tak wiele osób rezygnuje, przenosi się do innej szkoły i nie tylko, że zaczyna uczyć się o wiele lepiej, to zdaje doskonale maturę i świetnie potem radzi sobie na studiach? Nie wiem jak jest w innych liceach, ale z Jagiellonki znam wiele koleżanek i kolegów syna oraz dzieci znajomych, którzy są nadpobudliwi albo wpadają w depresję, których trzeba ratować w poradniach psychologów i nie tylko. To szkoła, która shańbiłaby się chyba, gdyby swojego ucznia oceniła pozytywnie! Jeśli jest tak doskonała, jak twierdzą niektórzy, to czemu średnia 3 z kawałkiem wystarcza, żeby dostać stypendium za "doskonałe" wyniki w nauce? Czy to normalne, skoro ponoć potem wszyscy są wybitnymi studentami? Jak długo będzie się jeszcze pozwalać ludziom z tej szkoły, żeby gnębili młodych ludzi, znęcali się nad nimi, obrażali i lekceważyli tylko dlatego, że mają nad nimi władzę? Ta szkoła to betonowy bunkier - wszystkie skargi rodziców odbiają się jak od ściany, rodzic ujmujący się za dzieckiem jest głupcem, który nie widzi, jakiego wychował lenia, nieroba, obiboka. Jeśli na półrocze z jednego przedmiotu połowa klasy ma jedynki, a reszta dwóje, to na wywiadówce słyszy się, że to wina... dzieciaków! Ale nauczyciela, który nie potrafi nauczyć, nikt nie rozlicza! To święta krowa! Gdzie jakiś nadzór pedagogiczny? Gdzie kontrola kuratoryjna, czemu nikt nie reaguje? Najgorsze jest to, że to prawdy powszechnie znane i... nikt nic nie jest w stanie zrobić. Zupełnie jak z Rydzykiem - łamie wszystkie zasady, ma w poważaniu prawo, ale wszyscy się go boją i... w końcu Rydzyk rządzi. Analogia z Rydzykiem bierze się stąd, że w Jagiellonce jest nauczyciel, zdeklarowany antysemita, którego nie cierpią nawet jego koledzy po fachu - i tylko po cichu czasem szepną, że... lepiej z nim nie zaczynać. Ojciec - głupek (bo mając taką wiedzę od innych poświęcił syna, który teraz ma tylko jedno marzenie: znaleźć inną, n o r m a l n ą szkołę). Odpowiedz Link Zgłoś
andzia353 Re: Najlepsze liceum w Płocku 24.11.05, 09:51 a ja wysłucham opinii na temat ekonomika? jaka atmosfera i nauczyciele? Odpowiedz Link Zgłoś
andzia353 Re: Najlepsze liceum w Płocku 24.11.05, 09:51 a ja wysłucham opinii na temat ekonomika? jaka atmosfera i nauczyciele? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arbiturient Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 00:40 Nic dodać nic ująć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.c154.petrotel.pl 02.12.05, 14:39 jeszcze rok temu najlepsza była małachowianka, ale od czasu kiedy naucza tam prof. Kroczak miano najlepszego LO zyskała jagiellonka, z której to szkoły, ku wielkiej radości uczniów, wspomniana pani profesor odeszła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 16:41 nie odeszla tylkoe ją WYRZUCILI!!! oczywscie ku wielkeiej radosci uczniow!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
plockier1313 Re: Najlepsze liceum w Płocku 14.01.06, 00:32 za co ja wyrzucili??? Odpowiedz Link Zgłoś
kambizes Re: Najlepsze liceum w Płocku 13.12.05, 13:11 jestem absolwentem jagiellonki i popieram tego rodzica. Za dużo w tej szkole pań, które, delikatnie mówiąc, powinny przejść na emeryturę! Mają zbyt wysokie mniemanie o sobie i naprawdę gnębią uczniów. Trzeba by zwolnić połowę kadry i "odświeżyć" powietrze w pokoju nauczycielskim by w tej szkole zaczęto uczyć myślenia, a nie wkuwania. Choć przy takiej krytyce nie można zapominać o wyjątkach - nauczycielach, którzy działają wbrew głównemu nurtowi: "uczeń to debil, którego trzeba zgnoić", a są to wspomniani p. Siemątkowska, w jakimś sensie p. Stachowicz i czasami p. Sarnecka. Nie wiem dokładnie jak z nowymi nauczycielami, bo szkołę tę ukończyłem 5 lat temu.... POZDRAWIAM JAGIELLOŃCZYKÓW WSPÓŁTOWZRZYSZY NIEDOLI ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewe Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 22:57 Zgadzam się z Tobą.Ta szkoła nie jest zbyt miła dla uczniów.Skończyłam ją 5 lat temu i nie mam żadnych miłych wspomnień.Po otrzymaniu świadectwa maturalnego, nie przekroczyłam już więcej jej progu.Nigdy nikomu jej nie polecam, atmosfera jest tam zbyt stresująca.Nauczyciele chyba chcą, by ta szkoła miała opinię surowej i szkoły- dręczycielki.Z dala od Jagiellonki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: simplus Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 19:48 Wiem kim jest 'o.Rydzyk' i uważam,że to bardzo trafne porównanie do TEGO nauczyciela, którego nota bene znam nadzwyczaj dobrze z racji tego,że był moim wychowawcą przez pewien czas. Nie będę opisywać tego okresu, bo najzwyczajniej w świecie, ten nauczyciel nie jest wart moich słów. A szkoła ogólnie jest bardzo dobra. Naprawdę. Szanuję pewnych nauczycieli i nie tylko tych, którzy byli dla nas mili i wyrozumiali (bo właściwie nie było takich:D) Niektórzy bardzo mnie zawiedli i cały czas zastanawiam się, czy warto przyznawać się,że znam tych ludzi. Ale pomijając te szczegóły... doceniam to czego mnie tam nauczono. Po ukończeniu tego jakże 'zacnego' liceum, po przetrwaniu tych trzech lat czuję wewnętrzną dumę. I nie wstydzę się tej szkoły. Wręcz przeciwnie chwalę i szczycę się tym,że udało mi się ją ukończyć. A ten nauczyciel? To tylko dodatek, do którego nikt nie powinnien przywiązywać większej wagi. Za parę lat to będzie idealny temat do żartów i opowieści z liecalnego życia :-) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
agula150 Re: Najlepsze liceum w Płocku 29.12.05, 11:45 Ja też skończyłam Jagę 5 lat temu i też niestety miałam przyjemność obcować z "o.Rydzykiem"niestety.Ogólnie nie było jakoś bardzo tragicznie,obecnie z niektórych "akcji" śmieję się do łez,choć wtedy wcale nie było mi do śmiechu.To fakt,że w tej szkole wina zawsze leży po stronie ucznia,nauczyciele są bezbłędni a uczniowie to lenie,które nie potrafią zakuć "niewielkiej" dawki wiedzy (przeciueż to wszystko jest takie banalne).W jadze uczyła mnie taka ciekawa pani od chemii (Cyryla) i do dziś mam jakiś uraz do tego przedmiotu.Każda lekcja zaczynała się od awantury,a kończyła się jakąś kartkówą lub odpytywaniem:) Najgorsze w jadze są chyba początki,tak mi się wydaje.Na pierwszym roku 3/4 mojej klasy było zagrożonych z fizyki,prawie wszyscy pisali wielki komis,no i się udało,a następne lata z p.Jastrzębskim(jeśli dobrze pamiętam)były nawet sympatyczne.Ja też wiele razy,zwłaszcza przed końcem semestru miałam jakies dołki i chciałam zmienić szkołę,ale wtedy mocno zaciskałam zęby,powtarzałam sobie:co mnie nie zabije to mnie wzmocni.no i ukończyłam Jagę z dobrym wynikiem oraz z mnóstwem wspomnień,tych nieciekawych,ale też tych bardzo miłych.Wiele razy wspominam tych orygibalnych jagiellońskich nauczycieli.Moim zdaniem Jaga jest dobrą szkołą.Wiadomo,że są nauczyciele którzy są tyramnami i lubią się pastwić nad uczniami,ale gdzie ich nie ma (choć w tej szkole to chyba jakaś kumulacja jest:)),ale są też tacy którzy potrafią nauczyć w przjany,normalny sposób,bez zbędnych komentarzy.Mój wychowaca na pierwszym spotkaniu powiedział nam,że szkoła ta nauczy nas życia,pewnej odpowiedzialności za własne decyzje,konsekwencji w działniu,dzięki niej wzrosną nasze ambicje w osiąganiu celu i to jest prawda.Jagiellonka-szkoła życia.Jestem dumna z tego,że do niej chodziłam i że ją ukończyłam.Dzięki niej wiele się nauczyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nataluś ;) J A G I E L L O N K A forever yeeeahhh:) IP: *.c240.petrotel.pl 30.04.06, 01:37 Po prostu SZOK !!! Nie mogę uwierzyć w te brednie , które są umieszczone w tym Poście .... Jestem uczennica pierwszej klasy JAGIELLONKI!! Dużo się mówi, że 1 klasa jest najgorsza w całym cyklu nauczania ... Jakoś w Jagiellonce tego nie odczuwam ... Szkoła jest po to by uczyć, a nie rozpieszczać bogate dzieci i podnosić ich poczucie wartości... Nie sądzę by nayczyciele byli jacyś koszmarnie źli:) Jak ktoś się nie chce uczyć na coś to zawsze można przecież ściągnąć :)) Sama jestem przykładem takiej metody :D Kadra jest spoko byłam zagrożona z chemii u słynnej Cyrylki hehehe trzy gołe flety (3 jedynki ) i co na 3 się poprawiłam na semestr :)) Ta szkoła nie chce mieć po prostu w swych murach głąbów i tyle :)) Moją wychowawczynią jest Pani Prof. Sobek starsza Pani jak to sama się nazywa nasza babcia :)) Bardzo mądra kobieta , ale lubi na nas ponarzekać pomimo, że jesteśmy 2 klasą z najwyższą średnią =P Uważam, że dobrze robi nie możemy opierać się na laurach lecz dalej ciężko pracowac by być coraz lepszymi ludzmi:)) A tak po za tym to początkowo narzekałam na Panią Prof. Sarnecką ciągle się mnie czepiała, że gadam ,że nie uczę się , że mnie wysle do dyrektora:P W końcu sama wymierzyłam sobie karę usiadłam sama na ostatniej ławce :) Pani Profesor spodobała się moja samodyscyplina i od tej pory bardzo jest miła dla mnie =) Biorę teraz udział w wszystkich pracach dodatkowych =) Za to tez mam plusa a to, że tak świetnie się teraz z nią rozumiem mam jedno zagwarantowane mogę ściagać na soarwdzaianach :D:D Jeszcze nigdy mi nie zwróciła uwagi lecz musze uwazac i dyskretnie ściągać , gdyż Pani Profesor mogłoby się nie spodobać gdybym olała sobie naukę :P Uważam po prostu , że w jagiellonce trzeba znaleść sposób na nauczyciela i tyle :)) To nie jest problem zdać z średnia 3,0 w jaigiellonce trzeba tylko wiedzieć co można a co nie :) I OCZYWIŚCIE TRZEBA SIĘ UCZYĆ BO TO NIE JEST SZKOŁA DLA LENI :))) TYLKO DLA AMBITNYCH LUDZI =D A teraz cos do Pana zwyczajnego1=) Jeśli się Panu tak nie podoba ta szkoła to po co było wysyłać syna do niej ??:>;/Jeśli się tak męczy to niech się przeniesie do ZDZ-tów i chłopak będzie miał z głowy męki związane z nauką :P Napewno dużo by osiągnął po tej szkole hihihihihihh ;P No i na koniec pozdrowienia dla wszystkich jagiellończyków i klas pierwszych a w szczególności 1j ruuulez:D No i dla całej kadry Jagiellonki orazdla Pana Dyrekra Władysłwa =D hihihihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taka Jedna Jagielonka hehe IP: *.c241.petrotel.pl 16.05.06, 19:47 Sorry ale Jagielonka napewno nie jest dla ludzi ambitnych!!!2 lata temu bylo tyle miejsc wolnych ze kazdy kto zlozyl papiery sie dostal!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 20:56 ABSOLWENT 3F buehehehehhehehehe do 3lo ida ludzie co nie dostali sie do malacha i jagi?? chyba troszke sie mylisz poniewaz progi do trzeciego byly o wiele wyzsze niz do jagielonki chlopie!!! MASZ PRZESTARZALE INFO! Odpowiedz Link Zgłoś
plockier1313 Re: Najlepsze liceum w Płocku 14.01.06, 00:37 MAŁACHOWIANKA RULEZ!!! TAM LUDZIE Z JEDNEJ KLASY SKOCZYLI BY ZA SOBĄ W OGIEŃ. TAKIEJ ATMOSFERY JAK TU NIE MA NIGDZIE W PŁOCKU. A ZATEM 1. MAŁACHO 2. Jaga 3. III L.O. itd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wie Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 23:32 Najlepsze liceum płockie to NSD LO w Sikorzu. Wiem, bo je kończyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stąd:) Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.c154.petrotel.pl 28.01.06, 19:14 Zwany potocznie o. RYdzyk jest aktualnie moim wychowawcą... Pzred poznaniem jego zacnej osoby myślałam, że te opinie, które wystawiaja mu starsze klasy sa zyyczajnym mszczeniekm sie na nim ... myliłam sie.... Niejaki tak tu nazwany o. Rydzyk jest osoba o pogladach , które próbuje na siłe wpajać uczniom, wykorzystując swoje chyba ulubione wyrazenie " ale, nie ma ale.."!! Ten człowiek chyba mysli ze uczniowie z jagielonki powinni być małymi robocikami z łatwo przyswajalnym mózdzakami... Faktem jest,iż jest osoba wybitnie wykształacona ale chyba do nauczanie an wyzszych uczelniach, iniwersytetach!! A moze tak miało byc, ze miał tam nauczac tylko omsknęła mu sie noga i teraz msci sie na uczniach jagielonki prowadząc zajecia na poziomie uniwersyteckim.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beavis5 Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 15:17 hmm...chodzilem do jagio i nie wiem o kim mowa...wez rzuc jakąś podpowiedz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szyszyszka Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 19:35 Myślę że chodzi im o pana M., ale pewna nie jestem, mnie nie uczył :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca :) Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 18:19 Rzeczą oczywistą jest, że każdy będzie chwalił szkołę, do której sam chodził. Osobiście skończyłęm Jagiellonke rok temu i nie żałuje swojego wyboru, mimo tego, że moim wychowawcą bym wspomniany wyżej Ojciec Rydzyk czyli Marek Mroczkowski. Nie należy zapomninać, ze szkoła to nie tylko nauczyciele a ludzie, z którymi sie przebywa. Ja osobiście poznałem wspaniałe osoby i mimo tego, ze studiujemy w róznych częsciah Polski utrzymujemy ze sobą kontakt. A co do nauczycieli, to jak w każdej szkole są tacy, u których jest lajcikowo i tacy, u których trzeba kombinować... Nie piszcie bzdur, że Jaga to klasztor czy podobnych epitetów. Każdą szkołe można oceniać z kiku punktów widzenia: ze zdawalności matury, z ilości osób , ktore zostały laureatami i finalistami olipiad, oraz co jest dla mnie priorytetem pod względem osób które dostaly sie na studia. Mówie oczywiście o tych studiach wymarzonych, a nie zastępczych, bo nie udało się gdzieś indziej dostać... Większość moim znajomych dostała się tam gdzie zawsze chciała studiować, a więc nauka nie poszła na marne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Corduroy Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 00:50 Oczywiście, że Małachowianka. Małach is the best:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 21:53 jejku przecież wiadomo że dla każdego najlepszą szkołą bedzie ta do której sam chodził. a i tak najlepsza jest jagiellonka i III lo... wystarczy spojrzeć na wyniki zeszłorocznych matur!!! a małachowianka nie wypadła najlepiej........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anion Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.c154.petrotel.pl 23.02.06, 23:45 Najlepsza szkoła w Płocku to............... -taka szkoła, która nie stłamsi ucznia pokazując mu ,że jest nikim i nic nie wie lecz taka, która zmotywuje do działania, postawi jasne reguły i będzie konsekwentnie je realizować -taka szkoła której dyrektor wysłucha każdego: nauczyciela, ucznia , rodzica -taka szkoła, w której wyjaśnia się wątpliwości, nieporozumienia i złe czyny do końca, nie przyklepuje się problemów -taka szkoła która za dobre nagradza, a w zło potrafi wykorzystać odnajdując dobre strony-a jesli sie nie da to wyraźnie piętnuje i karze, bez ulg ! -taka szkoła, w której rodzice nie boją się mówić, a nauczyciele pracują w niej z przyjemnością -taka szkoła, do której uczniowie chodzą bez porannych wymiotów -taka szkoła,do której uczęszczają uczniowie, których rodzice znają swoje dzieci i angażują się w ich życie, nie ograniczając się do wypłacania wysokiej tygodniówki i semestralnych zebrań -taka szkoła, która uczy wszystkich: tych z dobrą pamięcią i tych logicznych, którzy pamiętają mniej ale za to dłużej -ale co tu mówić, jeśli w każdej klasie byłoby maksymalnie 12-14 uczniów to możemy wtedy rozważać możliwość nauki, obecnie przy przepełniuonych klasach (u mojego syna I LO - nie podaję jakie, by nie być "tendencyjną") jest to iluzja nauki, choć powiem szczerze przeglądając zeszyty doszłam do wniosku ,że nauczyciele uczący mojego syna zasługują na uznanie. -więc reasumując: najlepszą szkoła będzie ta, w której każdy z uczniów znajdzie "przyjazne środowisko", pokrywające się z jego oczekiwaniami, świtopoglądem, gdzie będzie traktowany jak pełnowartościowa jednostaka, gdzie pozna właściwe, sprawiedliwe reguły kierujące światem dorosłych, do których wszyscy nauczyciele będą się stosować i uczyć tych samych zasad zarówno uczniów jak i ich rodziców! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meloman1 Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 20:01 Po lekturze całości dochodzę do wniosku, że są w płocku tylko 3 licea, a z tego co wiem to IV LO miało lepsze wyniki matur od małachowianki. Osobiście kończyłem Jagiellonkę ponad 20 lat temu / wtedy mówiono o niej - klasztor ale do dziś nie wiem dlaczego, bo znakomicie się tam czułem./ Jeśli ktoś popatrzy na kadrę , to rzeczywiście częściowo do wymiany. "Bocian", chemica Piotrowska /vel Słoma / "Konop", "Ptysiu", Gągała,"Wacuś" Cierpikowska to była dopiero "jazda" jak mawiają obecni uczniowie ale do dziś ich wspominam z łezką w oku. Ci ludzie jednak potrafili uczyć a niektórzy potrafią i robią to do dziś.Jeden pan M., który się pojawia we wcześniejszych postach to nic wobec powyższego zestawu. Nie narzekajcie więc sznowni jagiellończycy tylko bierzcie się do roboty to nie będziecie żałować godzin spędzonych w tej szkole. Ta szkoła po małym liftingu wychowa jeszcze wielu wspaniałych ludzi. Ze mną im się udało częściowo ale to nie była ich wina. Pozdrawiam wszystkich jagiellończyków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.c243.petrotel.pl 07.04.06, 13:36 Dokładnie zgadzam się z melomanem. Konop, Słoma itd. - przed lekcjami z nimi nogi się uginały, ale teraz również wspominam miło. Poza tym, na studiach okazało się, że mając 3 z chemi w liceum miałam znacznie większą wiedzę i łatwiej mi było , niż ludziom, którzy przyszli z innych szkół z 5 z chemii czy fizyki. A tzw. "bezstresowe wychowanie" po prostu się nie sprawdza, co widać ostatnio coraz częściej ( np. sprawa nauczyciela od angielskiego, o której było głośno w mediach). Pozdrowienia dla jagiellończyków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktos:) Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 22:56 Pewnie, ze Malachowianka jest the best :) zarowno jesli chodzi o nauke jak i o klimat tej szkoly... lata w ogolniaku to podobno najlepszy okres w zyciu czlowieka! wchodzac do malacha czujesz, ze wchodzisz do liceum, w przeciwienstwie do 3lo, w ktorym czyjesz sie jak w gimnazjum. Gdy idziesz do malacha, nie myslisz o nim tyko w perspektywie nastepnych koszmarnych, stresujach lekcji ( jak w Jadze)... Jesli chodzi o mature, to przeciez wiadomo, ze w kazdej szkole sa osoby, ktorym sie nie chce uczyc i nie zalezy im na zdaniu matury. Moze w Jadze wiecej osob zdalo tylko dlatego, bo musza sie uczyc czy tego chca, czy nie chca, inaczej beda mieli kolejne lata w plecy.Nieprawda, ze w malachu sa tylko osoby, ktorym mamusia lub tatus zalatwili miejsce.Nie rozumiem,dlaczego o malachu sie tak mowi, przeciez wiadomo, ze do kazdej szkoly uczeszcza pewna grupa uczniow "po znajomosci". wiec dlaczego wszyscy uparli sie, ze tylko w malachu tak jest? a nawet jesli by tak bylo (mimo ze nie jest), to chyba swiadczy o tym, ze wszystkim zalezy zeby mlodziez tam uczyla skoro zalatwiaja swoim pociechom miejsca w tej szkole.I skoro wszyscy uwazaja, ze malach jest denny to zastanawia mnie, dlaczego wsrod gimnazjalistow jest najwieksza rywalizacja o malacha? dlaczego najtrudniej sie dostac wlasnie do tej szkoly?!Dlaczego od lat pozytywna opinia o malachowiance wlasciwie nie ulega zmianie? POziom jagi spadl, ida tam nie najlepsi uczniowie, ktorzy po prostu nie dostali sie do malacha, 3lo, a nawet do 5 lo. A tak w ogole, poniewaz nie chodze do Jagi ani do 3LO, a nie chce, zeby ktos pomyslal, ze sobie te wszystkie informacje wymyslilam, to oswiadczam, ze opinie, ktore zamiescilam sa slowami osob, ktore tam uczeszczaja badz uczeszczali. Poodro dla malachowiakow, absolwentow i osob, ktore zgadzaja sie z moja wypowiedzia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znawca :) Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 18:20 Rzeczą oczywistą jest, że każdy będzie chwalił szkołę, do której sam chodził. Osobiście skończyłęm Jagiellonke rok temu i nie żałuje swojego wyboru, mimo tego, że moim wychowawcą bym wspomniany wyżej Ojciec Rydzyk czyli Marek Mroczkowski. Nie należy zapomninać, ze szkoła to nie tylko nauczyciele a ludzie, z którymi sie przebywa. Ja osobiście poznałem wspaniałe osoby i mimo tego, ze studiujemy w róznych częsciah Polski utrzymujemy ze sobą kontakt. A co do nauczycieli, to jak w każdej szkole są tacy, u których jest lajcikowo i tacy, u których trzeba kombinować... Nie piszcie bzdur, że Jaga to klasztor czy podobnych epitetów. Każdą szkołe można oceniać z kiku punktów widzenia: ze zdawalności matury, z ilości osób , ktore zostały laureatami i finalistami olipiad, oraz co jest dla mnie priorytetem pod względem osób które dostaly sie na studia. Mówie oczywiście o tych studiach wymarzonych, a nie zastępczych, bo nie udało się gdzieś indziej dostać... Większość moim znajomych dostała się tam gdzie zawsze chciała studiować, a więc nauka nie poszła na marne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morgoth Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.06, 13:17 nie ma w Płocku najlepszej,szkoły,są tylko szkoły najlepsze dla poszczególnych, do Jagi chodzą w większości ludzie co najmniej dziwni, pod Małachem codziennie kogoś zgarnia policja.Ja chodzę do 3LO i wcale nie jest tam jak w gimnazjum,ale nie mam zamiaru chwalić,.mimo że jest to szkoła najlepsza:)-ludzie którzy tam chodzą decydują,jaga najgorsza,małach ambitny,ale słabszy niż 3LO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 21:10 masz przestarzale info bo najwiecej kandydatow bylo do III LO :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Hahaha...Jaga najlepsza... bo sie zsikam:) IP: *.budinet.info 30.04.06, 13:36 Siema... ktoś tu kompletne bzdury pisze:] Jaga jest najlepsza tak? To dlaczego coraz mniej gimnazjalistów tam przybywa? Jaka jest prawda... do jagi ida Ci którzy nie dostali się do IIILo, Małachy i VLO. Jaga to teraz posmiewisko... dowód? Prosze bardzo... we wrzesniu roku szkolnego 2005/2006 chłopcy z IIILO przeszli sie do Małachy i złoili tyłek jednemu snobkowi... gdzie zostali dyscyplinarnie przeniesieni? Zgadnijcie... DO JAGI... bez możliwości powrotu do IIILO ani przyjęcia do Małachy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martunia IIILO... gora IP: *.budinet.info 30.04.06, 13:39 Oczywiscie najlepszym LO w Płocku jest... IIILO. Kto miał najlepsze wyniki matury? Skąd najwięcej ludzi dostało się na studia? W Płocku jest OBECNIE tak: 1)IIILO 2)Małacha 3)VLO i na szarym końcu... Jaga. Jeđli chcesy bzc traktowanz jak cyowiek, pryzjdy do IIILO:*** Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justiiii 3 LO haha IP: *.c241.petrotel.pl 16.05.06, 19:44 buahahahaha...no moze i 3Lo jest najelpsze no ale wole dalej to ostawic be komenta!a napewno 5LO nie jest na trzecim miejscu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimiś Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.06, 18:48 Wszystkie są dobre , a nawet coooraz ... gorsze. Hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pchełka Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.plock.msk.pl / 80.48.4.* 17.05.06, 21:42 a ja obstawiam LZ w byłym ZSZ Nr 7, świetne liceum, miła atmosfera... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NATALIA J A G I E L L O N K A !!! IP: *.c240.petrotel.pl 15.06.06, 00:44 PO pierwsze KTO wie co to jest Kinder sztuba?????????? Oczywiście tylko ludzie którzy ją posiadają CZYLI JAGIELLOŃCZYCy!!!!! PO drugie Moze i jest duzo osob przyjmowanych ktore nie powinny tu byc ale zawsze wylatują jak nie po pół roku ze szkoły to po roku!!! Po trzecie przepraszam ale skoro macie rok skzolny nie chodzicie na koniec do szkoły to jest dobre??? uważam że nie a JAGIELLONKA MA FREKFENCJĘ NAWET WTEDY 90% PO CZWARTE W ZESZŁYM ROKU TO JAGIELLONKA MIAŁA NAJLEPSZY WYNIK Z MATUR W PORÓWNANIU Z INNYMI SZKOŁAMI PO PIĄTE PRZEZ JAGIELLOŃCZYKÓW SĄ ORGANIZOWANE NAJLEPSZE IMPREZY =]] NA PRZYKŁAD IMPREZA NA ZAKOŃCZENIE ROKU W KINIE SORY ALE CZYJA JEST?????// JASNE ŻE JAGIELLONKI (TZN JA JĄ ORGANIZUJĘ) PO 6 TO W ZESZŁYM ROKU ZMNIEJSZONO LICZBĘ KLAS BY NIE ZANIŻAĆ POZIOMU UCZNIÓW A ŻE UCZNIOWIE GŁĄBY TERAZ SĄ TO IDĄ DO 5 CZY TAM 3 BO SIE BOJĄ ŻE NIE ZDADZĄ W JAGIELLONCE =] I PRAWIDŁOWO BO W JAGIELLONCE JEST MOZE I CIEZKO ALE Z TEJ SZKOLY WYCHODZI SIE Z WIEDZA A NIE Z PUSTĄ GŁÓWKĄ JAK W 5 CZY 4 CZY GDZIEKOLWIEK !!!! WIĘC REASUMUJĄC JAGIELLONKA BYŁA JEST BĘDZIE NAJLEPSZA!!!!!!!!!!!!! POZDROWIENIA DLA JAGIELLOŃCZYKÓW Odpowiedz Link Zgłoś
bejoy Re: J A G I E L L O N K 16.06.06, 10:52 Słuchaj, to, że macie jakieś tam imprezy to nie znaczy, że ludzie wywodzący się z jagiellonki są normalni. Niestety, znam dużo osób, które ją kończyły i obawy co do ich zdrowia psychicznego mam do dzisiaj.Być może "gnębienie" uczniów ma swoje zalety, ale bez przesady. Płock na trzech szkołach się nie kończy. Licea zawodowe są równie dobre, co ogólniaki. Co możesz zrobić po ogólniaku? Tylko iść na studia. A jak coś Ci się w życiu pokręci i będzie trzeba pracować? Masz zawód po LZ. A jak się sprężysz, to i maturę zdasz na spokojnie. A co ciekawe - za moich czasów LZ miały OBCIĘTY materiał z przedmiotów ogólnych. Przed egzaminami na studia prywatnie uzupełniałam materiał na korkach. Zdałam na 29 pozycji na 300 zdających egzamin wstępny. Pracę dostałam na 1 roku studiów dziennych i nie musiałam się nikogo prosić o kasę. Jak chcesz, to wszystko się da załatwić, i nie potrzeba do tego super- jagiellonki Odpowiedz Link Zgłoś
jaaa16 Re: J A G I E L L O N K 16.06.06, 13:30 > PO pierwsze KTO wie co to jest Kinder sztuba?????????? Oczywiście tylko ludzie > którzy ją posiadają CZYLI JAGIELLOŃCZYCy!!!! Ludzie ktorzy nie wiedza co to jest tez czuja sie swietnie > PO drugie Moze i jest duzo osob przyjmowanych ktore nie powinny tu byc ale zaws > ze wylatują jak nie po pół roku ze szkoły to po roku!!! Osoby ktore nie powinny byc w jadze czyli kto?? te ktore mialy malo punktow?? jesli tak to znam mnostwo takich osob i teraz sa w jadze najlepszymi uczniami i nie wylecialy po pol roq i nie wyleca na pewno teraz. > Po trzecie przepraszam ale skoro macie rok skzolny nie chodzicie na koniec do > szkoły to jest dobre??? uważam że nie a JAGIELLONKA MA FREKFENCJĘ NAWET WTEDY 9 > 0% Nie chodzimy?? Dobrze wiedziec. Nie uogolniej tak bardzo. > PO CZWARTE W ZESZŁYM ROKU TO JAGIELLONKA MIAŁA NAJLEPSZY WYNIK Z MATUR W PORÓWN > ANIU Z INNYMI SZKOŁAMI Mozliwe.Gratuluje jesli tak bylo. > PO PIĄTE PRZEZ JAGIELLOŃCZYKÓW SĄ ORGANIZOWANE NAJLEPSZE IMPREZY =]] NA PRZYKŁA > D IMPREZA NA ZAKOŃCZENIE ROKU W KINIE SORY SORRY chyba ALE CZYJA JEST?????// JASNE ŻE JAGIE > LLONKI (TZN JA JĄ ORGANIZUJĘ) To ze organizujesz jedna impreze to nic nie znaczy. Wiekszosci ludzi ktorzy ida tego dnia do kina jest obojetne kto organizuje wazne ze pojda oblac koniec roq. > PO 6 TO W ZESZŁYM ROKU ZMNIEJSZONO LICZBĘ KLAS BY NIE ZANIŻAĆ POZIOMU UCZNIÓW Niepotrzebnie bo efektow nie widac. > ŻE UCZNIOWIE GŁĄBY TERAZ SĄ TO IDĄ DO 5 CZY TAM 3 BO SIE BOJĄ ŻE NIE ZDADZĄ W > JAGIELLONCE =] I PRAWIDŁOWO BO W JAGIELLONCE JEST MOZE I CIEZKO ALE Z TEJ SZKOL > Y WYCHODZI SIE Z WIEDZA A NIE Z PUSTĄ GŁÓWKĄ JAK W 5 CZY 4 CZY GDZIEKOLWIEK !!! Czy chcesz czy nie chcesz bedac nawet rok w liceum nauczysz sie czegos. W KAZDYM LICEUM. > WIĘC REASUMUJĄC JAGIELLONKA BYŁA JEST BĘDZIE NAJLEPSZA!!!!!!!!!!!!! POZDROWIENI > A DLA JAGIELLOŃCZYKÓW Moze kiedys byla ale na pewno nie jest. Pozdr dla malachowiakow:) My wiemy jaka szkola jest najlepsza:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: J A G I E L L O N K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 21:16 natalia chyba masz problem z osobowoscia... jagiellonka ma coraz mniejsza popularnosc ze wzgledu na towarzystwo ktore tam uczescza... troszke dziwna ekipa PS.a w kinie 23 czerwca to nie byla nawet w polowie tak fajna impreza jak ta ktora organizowalo wczesniej 3LO :) zreszta ladne akcje byly po tej twojej imprezie... Odpowiedz Link Zgłoś
brakloginu44 Re: J A G I E L L O N K 26.07.06, 16:07 popularnosc ze wzgledu na towarzystwo ktore tam uczescza... troszke dziwna ekip > a a co masz na myśli mówiąc "dziwna ekipka"??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papapa Re: J A G I E L L O N K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 11:45 EKIPA JEST NAJLEPSZA!!!!!!Jaga to jest Jaga nic dodac nic ujac :D:D rzadzimy :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 16:12 ten no fajnie macie:):):):) co za róznica która szkoła jest lepsza......jagiellonka czy małachowianka??? ja kończyłam jagiellonkę ale uwazam że małachowianka ma równie dobry poziom. i nikomu nie wrzucam z tego powodu ze chodził do małachowianki ale tesh nie wywyższam się tym iż kończylam jagiellonke... ludzie opanujcie się!!!! potem jak pójdziecie na studia nikt Was nie zapyta jaką szkołe kończyliście i nie bedzie to miało większego znaczenia..... boshe niby szkoły na poziomie a ich uczniowie kłócą się między soba nie wiadomo o co...<lol> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja2006 Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 02:58 hm... biorąc pod uwage progi punktowe rekrutacji do szkół 2006 (czyli można by było powiedzieć ze też ogólny poziom ludzi przyjętych do szkół) na plock.edu.com.pl to można by było powiedzieć że w płocku to jest tak: I - Małachowianka; II - 3Lo; III - Jagiellonka; Należało by zauważyć że do Małachowianki idą ludzie zdecydowanie najlepsi - najwięcej olimpijczyków (a ci co na początku się dostali do 3 czy do jagi poprzenosili sie do M.) największe średnie punktowe, wyniki egzaminów... Można by było powiedzieć że 3 jeszcze wypadło na tle małachowianki nie tak źle... ale jagiellonka to już nie to............ Sory ale do jagiellonki to takie progi punktowe wyszły że wystarczyło jakieś 65pkt na egzaminie i 4,5 średnia i jesteś przyjęty...! Nawet na tle 3 pod tym względem jaga zdecydowanie nie nadaza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rower Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.c158.petrotel.pl 26.07.06, 16:34 Najlepsza jest MAŁACHOWIANKA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
brakloginu44 Re: Najlepsze liceum w Płocku 27.07.06, 10:38 Gość portalu: Rower napisał(a): > Najlepsza jest MAŁACHOWIANKA !!! może i jest... Odpowiedz Link Zgłoś
ola876 Re: Najlepsze liceum w Płocku 27.07.06, 19:01 mowcie co chcecie, ale i tak uwazam, ze jagiellonka nie ma sobie rownych. nie mowie ze w malchu jest nizszy poziom,ale w jagiellonce bez porownania wiecej wymagaja. wystarczy porownac osoby z tego samego rocznika ktore uczeszczaly do jagi i do malacha, wystarczy posluchac ich rozmow, gdzie wymieniaja sie uwagami na temat swoich szkol. nie przecze, ze wiele zalezy od nauczycieli, na ktorych sie trafi, ale podobno im lepsza kadra tym lepsza szkola? chyba kazdy sie z tym zgodzi. Ponadto uwazam, ze uczniowie chodzacy do Jagiellonki sa bardziej ze soba zzyc i umieja sie dogadac w roznych sprawach. A to, ze jest tak malo chetnych do szkoly najlepszej w Plocku, to efekt tego, ze uczniowie ktorzy boja sie nauki wybieraja slabsze szkoly. Co z tego ze prog punktowy jest taki niski, skoro jesli uczen nie wezmie sie do nauki to sie w tej szkole nie utzryma? Kazdy musi sam zapracowac na to, zeby zdac z klasy do klasy,i to wcale nie jest efektem tego, na ile punktow napisze sie egzamin gimnazjalny. I to by bylo na tyle. Pozdrowienia dla wszystkich Jagiellonczykow!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajet Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 23:07 spadajcie z tymi nadętymi liceami.... Najlepsze są technika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: super Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 23:23 hm... jak dla kogo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wer Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 18:28 najlepsze jest IV LO! A JAGA też jestoki... fajni ludzie iklimat :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktos :) Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.c240.petrotel.pl 09.09.06, 11:09 A mam do was pytanie.. przyjelo sie ze V LO jest lepsze od IV LO to dlaczego od jakiegos czasu matury lepiej wypadają w IV LO ? Co o tym sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hehe Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 14:44 MAŁACHOWIANKA IS THE BEST :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malenkow Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.c155.petrotel.pl 23.09.06, 22:44 małacha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :D Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 13:44 Małacho ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bywa Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.06, 19:13 do małacha jest trudno sie dostac [chyba ze sie zaplaci...]za to nic nie trzeba robic przez 3 lata :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :D Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 16:48 chodzisz do malachowianki ;> ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :D Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 16:50 komu zapłaci ? bede wiedziec co mowic osobom z nastepnych rocznikow jesli sie nie dostana a beda chcialy chodzic do malacho Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 17:20 nie chodze... skonczyłam w zeszłym roku. Wystarczylo pojsc do Zombirta i zaoferować 2000zł... nie dosc ze sie dostaniesz to na pewno skonczysz na dobrych ocenach :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 17:21 oczywiscie nie pojsc samemu tylko wysłac rodzica... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :D Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 18:54 Ale zombirta juz nie ma. A osob ktore sie dostaly za kase jest bardzo malo ( jesli w ogole jeszcze sa ). Z reszta w kazdej szkole jest tak ze sie przyjmuje uczniow za kase lub po znajomosci. A to ze mozna sie 3 lata opieprzac to nieprawda. Oczywiscie jesli chce sie zdac *do nastepnej klasy *pozytywnie mature. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 13:03 owszem nie ma. ale wpływ na tych ktorzy sa ma przeogromny! M.in Szul, Bratkowska - one nie mają "władzy", a jednak nikt im nie podskoczy. To wszystko jedno wielie powiązanie. Dużo osób "daje sobie radę" w tej szkole tylko i wylącznie dzięki znajomością i pieniądzom. Oczywiscie zaraz posypią się komentarze, że wcale tak nie jest... Niestety nie będzie w nich racji. To jest bardzo przykre co ię tam dzieje, ale prawdziwe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 13:05 znajomosciom* :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :D Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 22:32 mialas racje ze posypia sie komentarze... ktore sa prawdziwe poniewaz nie mozna napisac ze duzo ludzi radzi sobie dzieki znajomosciom i kasie. Bo gdyby tak bylo to srednie klas byly by wyzsze (DUZO osob dawalo by sobie rade) oraz matury by wypadaly gorzej skoro uczniowie nie musieliby sie uczyc bo dzieki kasie i znajomosciom maja spoko stopnie i zdaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaja Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 18:40 oczywiscie jaga wymiata!!!! Od zawsze i na zawsze wszelkie inne komentarze niech sobie beda ale prawdziwe niesa :) JAGA FOREVER:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ahaś Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 20:21 Taaaa, a uczniowie Jagiellonki są the best, tylko ich jeszcze nie nauczyli, że "nie" z czasownikami pisze się oddzielnie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 14:35 hmm trzeba jeszcze wziąć pod uwagę, że do nowej matury nie trzeba wysiłku, żeby zdać, co więcej, żeby zdać dobrze. To co napisałam jest prawdziwe, chociaż nie zaprzeczam,że Ty też masz trochę racji - wiadomo,że nie wszyscy płacą i zdają dzięki temu, to się zdaża w wielu przypadkach, ale nie w 100%! Oczywiście,że bardzo dużo ludzi ma ambicje i wszystkie sukcesy zawdzięczaja swojemu intelektowi i wytrzymałości... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 14:38 no i ci kórzy "odpadają" są albo leniwi albo niezdolni lub też nie chcą płacić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :D Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 22:22 Chyba jestes wyjatkowo zdolna skoro uwazasz ze niepotrzebny jest wysilek zeby zdac mature na ok 80% czyli dobrze... A jesio co do tematu powiazan miedzy ocenami a znajomosciami i kasa to skoro przyznalas mi troche racji to chyba nie musialas w ogole o tym wspominac bo wiadomo ze takie przypadki sa w kazdej szkole ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.06, 17:46 TYLKO 2000??? :-(((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulina Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 16:29 Oczywiście że III LO jest najlepszą szkołą :)) Fajny klimat, świetni nauczyciele, nic dodac nic ujac... A co do Jagiellonki to napewno nie jest to najlepsza szkola haha w tym roku przyjmowali juz od 110 pkt bo chetnych niemieli, nawet 5LO miało wiekszy prog punktowy, nie wspominajac o małachu i trzecim... Odpowiedz Link Zgłoś
belmondo1986 Re: Najlepsze liceum w Płocku 24.10.06, 20:08 III LO pomimo ze skonczylam V LO :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2006 Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 00:09 III lo z roku na rok coraz lepsze... choc puki co najlepsza jest malachowianka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: po liceum nie ma nic IP: *.plock.msk.pl 28.10.06, 23:45 i co z tego że liceum jest najlepsze? co wy po nim macie? poza głową napchaną regułkami, nie macie nic. wolę szkołę o jakimś profilu zawodowym niż ogólniaki, które nic mi nie dają poza papierkiem ukończenia szkoły średniej i tylko średniej. mam wyuczony zawód i też mam maturę. kończę studi i mam drugi wyuczony zawód .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :P:P Re: po liceum nie ma nic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 00:33 Zauważ ze po liceum profilowanym trudniej zdac mature. Pewnie dlatego popularniejsze sa ogolniaki. Po ogolniaku na pewno mamy w glowie regulki ale oczywiscie nie tylko. A po profilowanym mamy mniejsze szanse na lepsze studia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Re: po liceum nie ma nic IP: *.plock.msk.pl 29.10.06, 13:10 Jakoś nie widzę różnicy. Bez względu na to którą szkołę skończysz to na studia i tak są egzaminy. O co ci chodzi, bo nie rozumiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :P:P Re: po liceum nie ma nic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 17:02 Bez urazy ale jak nie widzisz roznicy to jestes malo bystry/a . z reszta wystarczylo raz obejrzec jakis program dotyczacy matur tegorocznych (a takich programow swego czasu bylo wiele) i bys wiedzial/a jaka jest roznica pomiedzy wynikami matur w ogolniakach technikach i liceach. Sa egzaminy na studia :|:|:| ???????????????????????????? z reszta nawet gdyby byly to ogolniak lepiej przygotuje do takich egzaminow i matury rowniez Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2006 Re: po liceum nie ma nic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 00:34 ale technikum to technikum a liceum to liceum ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mojojojo A czy to wazne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 10:44 Tak naprawde nie ma chyba wielkiego znaczenia, ktore liceum jest najlepsze. IMO cala wielka trojka prezentuje dosc solidny poziom, jako Malachowiak wspomina czasy licealne z wielka sympatia. Natomiast zastanawia mnie, czemu ma sluzyc taka jalowa dyskusja - owszem, za moich (nie tak zreszta dawnych ;) ) czasow, czesto sie zartowalo z ludzmi z "konkurencji" nt tego, ktore LO lepsze, ale zawsze byly to dyskusje na wielkim luzie. Dlatego dla mnie Wasze rozwazania nie maja wiekszego sensu. PS. Cieszy mnie renesans III LO, pamietam, ze kiedy zastanawialem sie nad wyborem liceum (rok 97) to byla najbardziej dynamicznie rozwijajaca sie szkola, ludzie walili tam drzwiami i oknami (inna sprawa na ile byla to zasluga poziomu, a na ile np. atrakcyjnych profilow klas tudziez przebogatej oferty zajec tzw. pozaszkolno-lekcyjnych ;) ). Potem sie troche skiepscilo, ale teraz, jak slysze, znowu wszystko wraca do normy :) Pozdrawiam licealistow :) Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan.iar Zestawienia i rankingi liceow mazowieckich 03.12.06, 10:24 Zestawienia i rankingi liceow dla trzech wojewodztw: www.iar.pl >> Edukacja >> Lodzkie www.iar.pl >> Edukacja >> Mazowieckie www.iar.pl >> Edukacja >> Swietokrzyskie Opracowania te powstały w oparciu o wyniki z matury 2005r. autor opracowan: bogdan@iar.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c Re: Zestawienia i rankingi liceow mazowieckich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 22:53 i wszystko jasne! Odpowiedz Link Zgłoś