Dodaj do ulubionych

Najlepsze liceum w Płocku

08.10.05, 17:13
Małachowianka!
Obserwuj wątek
    • Gość: & Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.05, 23:16
      Podaj kryteria jakimi się kierowałeś przy porównywaniu liceów pajacu.
      • Gość: znawca tematu Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.plock.mm.pl 09.10.05, 13:33
        oczywiście, że Małachowianka - zajmuje jakieś tam przyzwoite miejsce w rankingach, ale po piętach depcze jej IIILO gdzie uczą nauczyciele z PWSZ :-)
        to coś mówi samo za siebie
        • Gość: zuza Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.05, 20:22
          Gość portalu: znawca tematu napisał(a):

> oczywiście, że Małachowianka - zajmuje jakieś tam przyzwoite miejsce w rankinga
          > ch, ale po piętach depcze jej IIILO gdzie uczą nauczyciele z PWSZ :-)

ŻE NIBY CO? UCZĄ W IIILO? KTO TAKI?
          • Gość: znawca tematu Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.plock.mm.pl 10.10.05, 19:04
            > ŻE NIBY CO? UCZĄ W IIILO? KTO TAKI?

mea kulpa, już poprawiam się

chciałem napisać: wymagają - pełnią obowiązki
        • Gość: pchełka Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.msmplock.pl 06.09.06, 15:35
          wyższe uczelnie nie mają nauczycieli tylko wykładowców
    • Gość: :)) Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.05, 22:53
      Jasne ze Malachowianka to najlepsza szkola pod wszystkimi wzgledami !! Malach
      rulezz :D:D nie tylko pod wzgledem nauki ta szkola is the best ale rowiez chodza
      tam najbardziej rozrywkowi jak i inteligentni ludzie !! Z tej szkoly wychodza
      ludzie za ktorych sie PLOCK nie wstydzi...
      • maciek.zwany.jajem Re: Najlepsze liceum w Płocku 10.10.05, 15:13
        Gość portalu: :)) napisał(a):

> Jasne ze Malachowianka to najlepsza szkola pod wszystkimi wzgledami !! Malach
        > rulezz :D:D nie tylko pod wzgledem nauki ta szkola is the best ale rowiez
        chodz
        > a
        > tam najbardziej rozrywkowi jak i inteligentni ludzie !! Z tej szkoly wychodza
        > ludzie za ktorych sie PLOCK nie wstydzi...

dokładnie!!!!
    • Gość: Domi Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.akademiki.uni.torun.pl 04.11.05, 13:48
      tak tak Małachowianka jest najlepsza ale zaraz po JAGIELLONCE!!!!!!!!!!!!
    • Gość: abolwentka j Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 17:37
      hehhee malachowianka heheheheh dobre a widziales jakie tam odpscykowane puste
      glupie lale chodza??? hehhe i jakies niby hip hopowcy i takich ludzi niby sie
      nie wstydzic?? ze chodza tylko tam dlatego ze mamusia or tatus zalatwili im
      szkole?? obecnie wszystkie szkoly schodza na psy,ale no najlepsze: oczywiscie
      ze jaga i 3lo poniewaz:
      1.stamtad znam normalnych ludzi:sa fajni,towarzyscy i nie zadzieraja
      nosa,tolerancyjni
      2.100% matura: jakie szkoly?? jagiellonka i 3lo.
      wszystko mowi samo za siebie!!!!
      • plockier1313 Re: Najlepsze liceum w Płocku 14.01.06, 00:35
        Sory ale chyba mówimy o innej Małachowiance bo ja tam rzadko widuje hip-
        hopowców. Chyba dawno cie nie było w tej szkole...
      • Gość: quiquiqui Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 19:19
        Chędożyć Małachowianke!!
    • Gość: ploczczanin Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 13:58
      uwazam ze faktycznie malachowianka nastepnie 3lo i na koniec jagielonka(no
      niestety taka prawda) jednakze maachowianka nie daje garantu zrobieia kariery a
      daje jedynie najlepsze MOZLIWOSCI a wiele ludzi myli te pojecia .........
      • Gość: absolwent 3f Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 23.11.05, 11:58
        Osobiście zgodziłbym się z faktem, że małachowianka to dobra szkoła, ale
        najlepsza jest oczywiście jagiellonka. I nie pisze tak dlatego, że sam jestem
        absolwentem jagi, ale dlatego, że znam szereg przykładów
        potwierdzających "wyższośc" jagiellonki nad małachem. Jaga to przede wszystkim
        szkoła, która najlepiej przygotowuje do studiowania na najcięższych kierunkach
        (medycyna, prawo,farmacja, czy weta). Co do 3lo uważam, że jest to liceum dla
        wszystkich,którzy nie dostali się do małacha i jagi.
        • maciek.zwany.jajem Re: Najlepsze liceum w Płocku 23.11.05, 16:07
          Gość portalu: absolwent 3f napisał(a):

> Osobiście zgodziłbym się z faktem, że małachowianka to dobra szkoła, ale
          > najlepsza jest oczywiście jagiellonka. I nie pisze tak dlatego, że sam jestem
          > absolwentem jagi, ale dlatego, że znam szereg przykładów
          > potwierdzających "wyższośc" jagiellonki nad małachem. Jaga to przede
          wszystkim
          > szkoła, która najlepiej przygotowuje do studiowania na najcięższych kierunkach
          > (medycyna, prawo,farmacja, czy weta). Co do 3lo uważam, że jest to liceum dla
          > wszystkich,którzy nie dostali się do małacha i jagi.

Nie jesteś ekspertem to możesz sobie poplotkować.
          • zwyczajny1 Re: Najlepsze liceum w Płocku 23.11.05, 20:09
            Według mnie n a j g o r s z ą szkołą w Płocku jest Jagiellonka. Mówię to jako
            rodzic ucznia. Jagiellonka to sport ekstremalny, z bezduszną, zblazowaną kadrą,
            która nie potrafi uczyć, ale za to baaardzo wiele wymaga i bardzo wielkie ma o
            sobie wyobrażenie. To fakt, że ktoś, kto przebrnie przez to piekło, jest
            zahartowany do bojów w dalszym życiu... o i le wcześniej nie polegnie. Bardzo
            wielu uczniów tej szkoły zdaje maturę nie dzięki nauczycielom ( tu ukłon
            zwłaszcza w stronę pewnego historyka), ale dlatego, że bierze korki, niemal ze
            wszystkiego. To szkoła, która ma pracownie przedmiotowe, w których nie wykonuje
            się żadnych doświadczeń, choć z fizyki czy chemii wymagania są wyższe niż na
            studiach. Niezwykle podziwiam i szanuję tych młodych ludzi, którzy tę szkołę
            ukończyli. Są bardzo zwarci i zjednoczeni jako absolwenci, ale tez nic nie
            jednoczy ludzi jak niedola, po prostu w obliczu ekstremalnego zagrożenia zwiera
            się szeregi.
            Zaraz odezwą się obrońcy tej chorej szkoły. Ale kto mi odpowie, dlaczego z roku
            na rok coraz mniej jest chętnych do nauki w tej niby tak świetnie
            przygotowującej do studiów szkole? Dlaczego rodzice ostrzegają się przed nią?
            Dlaczego tak wiele osób rezygnuje, przenosi się do innej szkoły i nie tylko, że
            zaczyna uczyć się o wiele lepiej, to zdaje doskonale maturę i świetnie potem
            radzi sobie na studiach? Nie wiem jak jest w innych liceach, ale z Jagiellonki
            znam wiele koleżanek i kolegów syna oraz dzieci znajomych, którzy są
            nadpobudliwi albo wpadają w depresję, których trzeba ratować w poradniach
            psychologów i nie tylko. To szkoła, która shańbiłaby się chyba, gdyby swojego
            ucznia oceniła pozytywnie! Jeśli jest tak doskonała, jak twierdzą niektórzy, to
            czemu średnia 3 z kawałkiem wystarcza, żeby dostać stypendium za "doskonałe"
            wyniki w nauce? Czy to normalne, skoro ponoć potem wszyscy są wybitnymi
            studentami? Jak długo będzie się jeszcze pozwalać ludziom z tej szkoły, żeby
            gnębili młodych ludzi, znęcali się nad nimi, obrażali i lekceważyli tylko
            dlatego, że mają nad nimi władzę? Ta szkoła to betonowy bunkier - wszystkie
            skargi rodziców odbiają się jak od ściany, rodzic ujmujący się za dzieckiem jest
            głupcem, który nie widzi, jakiego wychował lenia, nieroba, obiboka. Jeśli na
            półrocze z jednego przedmiotu połowa klasy ma jedynki, a reszta dwóje, to na
            wywiadówce słyszy się, że to wina... dzieciaków! Ale nauczyciela, który nie
            potrafi nauczyć, nikt nie rozlicza! To święta krowa! Gdzie jakiś nadzór
            pedagogiczny? Gdzie kontrola kuratoryjna, czemu nikt nie reaguje? Najgorsze jest
            to, że to prawdy powszechnie znane i... nikt nic nie jest w stanie zrobić.
            Zupełnie jak z Rydzykiem - łamie wszystkie zasady, ma w poważaniu prawo, ale
            wszyscy się go boją i... w końcu Rydzyk rządzi.
            Analogia z Rydzykiem bierze się stąd, że w Jagiellonce jest nauczyciel,
            zdeklarowany antysemita, którego nie cierpią nawet jego koledzy po fachu - i
            tylko po cichu czasem szepną, że... lepiej z nim nie zaczynać.
            Ojciec - głupek (bo mając taką wiedzę od innych poświęcił syna, który teraz ma
            tylko jedno marzenie: znaleźć inną, n o r m a l n ą szkołę).
            • andzia353 Re: Najlepsze liceum w Płocku 24.11.05, 09:51
              a ja wysłucham opinii na temat ekonomika? jaka atmosfera i nauczyciele?
            • andzia353 Re: Najlepsze liceum w Płocku 24.11.05, 09:51
              a ja wysłucham opinii na temat ekonomika? jaka atmosfera i nauczyciele?
            • Gość: Arbiturient Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 00:40
              Nic dodać nic ująć...
              • Gość: ;) Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.c154.petrotel.pl 02.12.05, 14:39
                jeszcze rok temu najlepsza była małachowianka, ale od czasu kiedy naucza tam
                prof. Kroczak miano najlepszego LO zyskała jagiellonka, z której to szkoły, ku
                wielkiej radości uczniów, wspomniana pani profesor odeszła.
                • Gość: p Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 16:41
                  nie odeszla tylkoe ją WYRZUCILI!!! oczywscie ku wielkeiej radosci uczniow!!!!
                  • plockier1313 Re: Najlepsze liceum w Płocku 14.01.06, 00:32
                    za co ja wyrzucili???
            • kambizes Re: Najlepsze liceum w Płocku 13.12.05, 13:11
              jestem absolwentem jagiellonki i popieram tego rodzica. Za dużo w tej szkole pań, które, delikatnie mówiąc, powinny przejść na emeryturę! Mają zbyt wysokie mniemanie o sobie i naprawdę gnębią uczniów. Trzeba by zwolnić połowę kadry i "odświeżyć" powietrze w pokoju nauczycielskim by w tej szkole zaczęto uczyć myślenia, a nie wkuwania. Choć przy takiej krytyce nie można zapominać o wyjątkach - nauczycielach, którzy działają wbrew głównemu nurtowi: "uczeń to debil, którego trzeba zgnoić", a są to wspomniani p. Siemątkowska, w jakimś sensie p. Stachowicz i czasami p. Sarnecka. Nie wiem dokładnie jak z nowymi nauczycielami, bo szkołę tę ukończyłem 5 lat temu....

POZDRAWIAM JAGIELLOŃCZYKÓW WSPÓŁTOWZRZYSZY NIEDOLI ;)
              • Gość: ewe Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 22:57
                Zgadzam się z Tobą.Ta szkoła nie jest zbyt miła dla uczniów.Skończyłam ją 5 lat
                temu i nie mam żadnych miłych wspomnień.Po otrzymaniu świadectwa maturalnego,
                nie przekroczyłam już więcej jej progu.Nigdy nikomu jej nie polecam, atmosfera
                jest tam zbyt stresująca.Nauczyciele chyba chcą, by ta szkoła miała opinię
                surowej i szkoły- dręczycielki.Z dala od Jagiellonki.
            • Gość: simplus Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 19:48
              Wiem kim jest 'o.Rydzyk' i uważam,że to bardzo trafne porównanie do TEGO nauczyciela, którego nota bene znam nadzwyczaj dobrze z racji tego,że był moim wychowawcą przez pewien czas. Nie będę opisywać tego okresu, bo najzwyczajniej w świecie, ten nauczyciel nie jest wart moich słów. A szkoła ogólnie jest bardzo dobra. Naprawdę. Szanuję pewnych nauczycieli i nie tylko tych, którzy byli dla nas mili i wyrozumiali (bo właściwie nie było takich:D) Niektórzy bardzo mnie zawiedli i cały czas zastanawiam się, czy warto przyznawać się,że znam tych ludzi. Ale pomijając te szczegóły... doceniam to czego mnie tam nauczono. Po ukończeniu tego jakże 'zacnego' liceum, po przetrwaniu tych trzech lat czuję wewnętrzną dumę. I nie wstydzę się tej szkoły. Wręcz przeciwnie chwalę i szczycę się tym,że udało mi się ją ukończyć. A ten nauczyciel? To tylko dodatek, do którego nikt nie powinnien przywiązywać większej wagi. Za parę lat to będzie idealny temat do żartów i opowieści z liecalnego życia :-) Pozdrawiam.
              • agula150 Re: Najlepsze liceum w Płocku 29.12.05, 11:45
                Ja też skończyłam Jagę 5 lat temu i też niestety miałam przyjemność obcować
                z "o.Rydzykiem"niestety.Ogólnie nie było jakoś bardzo tragicznie,obecnie z
                niektórych "akcji" śmieję się do łez,choć wtedy wcale nie było mi do śmiechu.To
                fakt,że w tej szkole wina zawsze leży po stronie ucznia,nauczyciele są
                bezbłędni a uczniowie to lenie,które nie potrafią zakuć "niewielkiej" dawki
                wiedzy (przeciueż to wszystko jest takie banalne).W jadze uczyła mnie taka
                ciekawa pani od chemii (Cyryla) i do dziś mam jakiś uraz do tego
                przedmiotu.Każda lekcja zaczynała się od awantury,a kończyła się jakąś kartkówą
                lub odpytywaniem:) Najgorsze w jadze są chyba początki,tak mi się wydaje.Na
                pierwszym roku 3/4 mojej klasy było zagrożonych z fizyki,prawie wszyscy pisali
                wielki komis,no i się udało,a następne lata z p.Jastrzębskim(jeśli dobrze
                pamiętam)były nawet sympatyczne.Ja też wiele razy,zwłaszcza przed końcem
                semestru miałam jakies dołki i chciałam zmienić szkołę,ale wtedy mocno
                zaciskałam zęby,powtarzałam sobie:co mnie nie zabije to mnie wzmocni.no i
                ukończyłam Jagę z dobrym wynikiem oraz z mnóstwem wspomnień,tych
                nieciekawych,ale też tych bardzo miłych.Wiele razy wspominam tych orygibalnych
                jagiellońskich nauczycieli.Moim zdaniem Jaga jest dobrą szkołą.Wiadomo,że są
                nauczyciele którzy są tyramnami i lubią się pastwić nad uczniami,ale gdzie ich
                nie ma (choć w tej szkole to chyba jakaś kumulacja jest:)),ale są też tacy
                którzy potrafią nauczyć w przjany,normalny sposób,bez zbędnych komentarzy.Mój
                wychowaca na pierwszym spotkaniu powiedział nam,że szkoła ta nauczy nas
                życia,pewnej odpowiedzialności za własne decyzje,konsekwencji w działniu,dzięki
                niej wzrosną nasze ambicje w osiąganiu celu i to jest prawda.Jagiellonka-szkoła
                życia.Jestem dumna z tego,że do niej chodziłam i że ją ukończyłam.Dzięki niej
                wiele się nauczyłam.
            • Gość: Nataluś ;) J A G I E L L O N K A forever yeeeahhh:) IP: *.c240.petrotel.pl 30.04.06, 01:37
              Po prostu SZOK !!! Nie mogę uwierzyć w te brednie , które są umieszczone w tym Poście .... Jestem uczennica pierwszej klasy JAGIELLONKI!! Dużo się mówi, że 1 klasa jest najgorsza w całym cyklu nauczania ... Jakoś w Jagiellonce tego nie odczuwam ... Szkoła jest po to by uczyć, a nie rozpieszczać bogate dzieci i podnosić ich poczucie wartości... Nie sądzę by nayczyciele byli jacyś koszmarnie źli:) Jak ktoś się nie chce uczyć na coś to zawsze można przecież ściągnąć :)) Sama jestem przykładem takiej metody :D Kadra jest spoko byłam zagrożona z chemii u słynnej Cyrylki hehehe trzy gołe flety (3 jedynki ) i co na 3 się poprawiłam na semestr :)) Ta szkoła nie chce mieć po prostu w swych murach głąbów i tyle :)) Moją wychowawczynią jest Pani Prof. Sobek starsza Pani jak to sama się nazywa nasza babcia :)) Bardzo mądra kobieta , ale lubi na nas ponarzekać pomimo, że jesteśmy 2 klasą z najwyższą średnią =P Uważam, że dobrze robi nie możemy opierać się na laurach lecz dalej ciężko pracowac by być coraz lepszymi ludzmi:)) A tak po za tym to początkowo narzekałam na Panią Prof. Sarnecką ciągle się mnie czepiała, że gadam ,że nie uczę się , że mnie wysle do dyrektora:P W końcu sama wymierzyłam sobie karę usiadłam sama na ostatniej ławce :) Pani Profesor spodobała się moja samodyscyplina i od tej pory bardzo jest miła dla mnie =) Biorę teraz udział w wszystkich pracach dodatkowych =) Za to tez mam plusa a to, że tak świetnie się teraz z nią rozumiem mam jedno zagwarantowane mogę ściagać na soarwdzaianach :D:D Jeszcze nigdy mi nie zwróciła uwagi lecz musze uwazac i dyskretnie ściągać , gdyż Pani Profesor mogłoby się nie spodobać gdybym olała sobie naukę :P Uważam po prostu , że w jagiellonce trzeba znaleść sposób na nauczyciela i tyle :)) To nie jest problem zdać z średnia 3,0 w jaigiellonce trzeba tylko wiedzieć co można a co nie :) I OCZYWIŚCIE TRZEBA SIĘ UCZYĆ BO TO NIE JEST SZKOŁA DLA LENI :))) TYLKO DLA AMBITNYCH LUDZI =D A teraz cos do Pana zwyczajnego1=) Jeśli się Panu tak nie podoba ta szkoła to po co było wysyłać syna do niej ??:>;/Jeśli się tak męczy to niech się przeniesie do ZDZ-tów i chłopak będzie miał z głowy męki związane z nauką :P Napewno dużo by osiągnął po tej szkole hihihihihihh ;P
              No i na koniec pozdrowienia dla wszystkich jagiellończyków i klas pierwszych a w szczególności 1j ruuulez:D No i dla całej kadry Jagiellonki orazdla Pana Dyrekra Władysłwa =D hihihihi
              • Gość: Taka Jedna Jagielonka hehe IP: *.c241.petrotel.pl 16.05.06, 19:47
                Sorry ale Jagielonka napewno nie jest dla ludzi ambitnych!!!2 lata temu bylo
                tyle miejsc wolnych ze kazdy kto zlozyl papiery sie dostal!!!
        • Gość: ja Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 20:56
          ABSOLWENT 3F buehehehehhehehehe do 3lo ida ludzie co nie dostali sie do malacha
          i jagi?? chyba troszke sie mylisz poniewaz progi do trzeciego byly o wiele
          wyzsze niz do jagielonki chlopie!!! MASZ PRZESTARZALE INFO!
    • plockier1313 Re: Najlepsze liceum w Płocku 14.01.06, 00:37
      MAŁACHOWIANKA RULEZ!!! TAM LUDZIE Z JEDNEJ KLASY SKOCZYLI BY ZA SOBĄ W OGIEŃ.
      TAKIEJ ATMOSFERY JAK TU NIE MA NIGDZIE W PŁOCKU. A ZATEM 1. MAŁACHO 2. Jaga 3.
      III L.O. itd...
      • Gość: wie Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 23:32
        Najlepsze liceum płockie to NSD LO w Sikorzu. Wiem, bo je kończyłem.
        • Gość: stąd:) Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.c154.petrotel.pl 28.01.06, 19:14
          Zwany potocznie o. RYdzyk jest aktualnie moim wychowawcą... Pzred poznaniem
          jego zacnej osoby myślałam, że te opinie, które wystawiaja mu starsze klasy sa
          zyyczajnym mszczeniekm sie na nim ... myliłam sie.... Niejaki tak tu nazwany o.
          Rydzyk jest osoba o pogladach , które próbuje na siłe wpajać uczniom,
          wykorzystując swoje chyba ulubione wyrazenie " ale, nie ma ale.."!! Ten
          człowiek chyba mysli ze uczniowie z jagielonki powinni być małymi robocikami z
          łatwo przyswajalnym mózdzakami... Faktem jest,iż jest osoba wybitnie
          wykształacona ale chyba do nauczanie an wyzszych uczelniach, iniwersytetach!! A
          moze tak miało byc, ze miał tam nauczac tylko omsknęła mu sie noga i teraz msci
          sie na uczniach jagielonki prowadząc zajecia na poziomie uniwersyteckim..
          • Gość: beavis5 Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 15:17
            hmm...chodzilem do jagio i nie wiem o kim mowa...wez rzuc jakąś podpowiedz...
            • Gość: szyszyszka Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 19:35
              Myślę że chodzi im o pana M., ale pewna nie jestem, mnie nie uczył :D
          • Gość: znawca :) Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 18:19
            Rzeczą oczywistą jest, że każdy będzie chwalił szkołę, do której sam chodził.
            Osobiście skończyłęm Jagiellonke rok temu i nie żałuje swojego wyboru, mimo
            tego, że moim wychowawcą bym wspomniany wyżej Ojciec Rydzyk czyli Marek
            Mroczkowski. Nie należy zapomninać, ze szkoła to nie tylko nauczyciele a
            ludzie, z którymi sie przebywa. Ja osobiście poznałem wspaniałe osoby i mimo
            tego, ze studiujemy w róznych częsciah Polski utrzymujemy ze sobą kontakt. A co
            do nauczycieli, to jak w każdej szkole są tacy, u których jest lajcikowo i
            tacy, u których trzeba kombinować... Nie piszcie bzdur, że Jaga to klasztor czy
            podobnych epitetów. Każdą szkołe można oceniać z kiku punktów widzenia: ze
            zdawalności matury, z ilości osób , ktore zostały laureatami i finalistami
            olipiad, oraz co jest dla mnie priorytetem pod względem osób które dostaly sie
            na studia. Mówie oczywiście o tych studiach wymarzonych, a nie zastępczych, bo
            nie udało się gdzieś indziej dostać... Większość moim znajomych dostała się tam
            gdzie zawsze chciała studiować, a więc nauka nie poszła na marne...
    • Gość: Corduroy Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 00:50
      Oczywiście, że Małachowianka. Małach is the best:)
    • Gość: ania Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 21:53
      jejku przecież wiadomo że dla każdego najlepszą szkołą bedzie ta do której sam
      chodził. a i tak najlepsza jest jagiellonka i III lo... wystarczy spojrzeć na
      wyniki zeszłorocznych matur!!! a małachowianka nie wypadła najlepiej...........
    • Gość: Anion Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.c154.petrotel.pl 23.02.06, 23:45
      Najlepsza szkoła w Płocku to...............
      -taka szkoła, która nie stłamsi ucznia pokazując mu ,że jest nikim i nic nie wie
      lecz taka, która zmotywuje do działania, postawi jasne reguły i będzie
      konsekwentnie je realizować
      -taka szkoła której dyrektor wysłucha każdego: nauczyciela, ucznia , rodzica
      -taka szkoła, w której wyjaśnia się wątpliwości, nieporozumienia i złe czyny do
      końca, nie przyklepuje się problemów
      -taka szkoła która za dobre nagradza, a w zło potrafi wykorzystać odnajdując
      dobre strony-a jesli sie nie da to wyraźnie piętnuje i karze, bez ulg !
      -taka szkoła, w której rodzice nie boją się mówić, a nauczyciele pracują w niej
      z przyjemnością
      -taka szkoła, do której uczniowie chodzą bez porannych wymiotów
      -taka szkoła,do której uczęszczają uczniowie, których rodzice znają swoje dzieci
      i angażują się w ich życie, nie ograniczając się do wypłacania wysokiej
      tygodniówki i semestralnych zebrań
      -taka szkoła, która uczy wszystkich: tych z dobrą pamięcią i tych logicznych,
      którzy pamiętają mniej ale za to dłużej
      -ale co tu mówić, jeśli w każdej klasie byłoby maksymalnie 12-14 uczniów to
      możemy wtedy rozważać możliwość nauki, obecnie przy przepełniuonych klasach (u
      mojego syna I LO - nie podaję jakie, by nie być "tendencyjną") jest to iluzja
      nauki, choć powiem szczerze przeglądając zeszyty doszłam do wniosku ,że
      nauczyciele uczący mojego syna zasługują na uznanie.
      -więc reasumując: najlepszą szkoła będzie ta, w której każdy z uczniów znajdzie
      "przyjazne środowisko", pokrywające się z jego oczekiwaniami, świtopoglądem,
      gdzie będzie traktowany jak pełnowartościowa jednostaka, gdzie pozna właściwe,
      sprawiedliwe reguły kierujące światem dorosłych, do których wszyscy nauczyciele
      będą się stosować i uczyć tych samych zasad zarówno uczniów jak i ich rodziców!
      • Gość: meloman1 Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 20:01
        Po lekturze całości dochodzę do wniosku, że są w płocku tylko 3 licea, a z tego
        co wiem to IV LO miało lepsze wyniki matur od małachowianki. Osobiście
        kończyłem Jagiellonkę ponad 20 lat temu / wtedy mówiono o niej - klasztor ale
        do dziś nie wiem dlaczego, bo znakomicie się tam czułem./ Jeśli ktoś popatrzy
        na kadrę , to rzeczywiście częściowo do wymiany.
        "Bocian", chemica Piotrowska /vel Słoma / "Konop", "Ptysiu", Gągała,"Wacuś"
        Cierpikowska to była dopiero "jazda" jak mawiają obecni uczniowie ale do dziś
        ich wspominam z łezką w oku. Ci ludzie jednak potrafili uczyć a niektórzy
        potrafią i robią to do dziś.Jeden pan M., który się pojawia we wcześniejszych
        postach to nic wobec powyższego zestawu. Nie narzekajcie więc sznowni
        jagiellończycy tylko bierzcie się do roboty to nie będziecie żałować godzin
        spędzonych w tej szkole. Ta szkoła po małym liftingu wychowa jeszcze wielu
        wspaniałych ludzi. Ze mną im się udało częściowo ale to nie była ich wina.
        Pozdrawiam wszystkich jagiellończyków.
        • Gość: maja Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.c243.petrotel.pl 07.04.06, 13:36
          Dokładnie zgadzam się z melomanem. Konop, Słoma itd. - przed lekcjami z nimi
          nogi się uginały, ale teraz również wspominam miło. Poza tym, na studiach
          okazało się, że mając 3 z chemi w liceum miałam znacznie większą wiedzę i
          łatwiej mi było , niż ludziom, którzy przyszli z innych szkół z 5 z chemii czy
          fizyki.
          A tzw. "bezstresowe wychowanie" po prostu się nie sprawdza, co widać ostatnio
          coraz częściej ( np. sprawa nauczyciela od angielskiego, o której było głośno w
          mediach).
          Pozdrowienia dla jagiellończyków.
    • Gość: Ktos:) Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 22:56
      Pewnie, ze Malachowianka jest the best :)
      zarowno jesli chodzi o nauke jak i o klimat tej szkoly... lata w ogolniaku to
      podobno najlepszy okres w zyciu czlowieka! wchodzac do malacha czujesz, ze
      wchodzisz do liceum, w przeciwienstwie do 3lo, w ktorym czyjesz sie jak w
      gimnazjum. Gdy idziesz do malacha, nie myslisz o nim tyko w perspektywie
      nastepnych koszmarnych, stresujach lekcji ( jak w Jadze)... Jesli chodzi o
      mature, to przeciez wiadomo, ze w kazdej szkole sa osoby, ktorym sie nie chce
      uczyc i nie zalezy im na zdaniu matury. Moze w Jadze wiecej osob zdalo tylko
      dlatego, bo musza sie uczyc czy tego chca, czy nie chca, inaczej beda mieli
      kolejne lata w plecy.Nieprawda, ze w malachu sa tylko osoby, ktorym mamusia lub
      tatus zalatwili miejsce.Nie rozumiem,dlaczego o malachu sie tak mowi, przeciez
      wiadomo, ze do kazdej szkoly uczeszcza pewna grupa uczniow "po znajomosci".
      wiec dlaczego wszyscy uparli sie, ze tylko w malachu tak jest? a nawet jesli by
      tak bylo (mimo ze nie jest), to chyba swiadczy o tym, ze wszystkim zalezy zeby
      mlodziez tam uczyla skoro zalatwiaja swoim pociechom miejsca w tej szkole.I
      skoro wszyscy uwazaja, ze malach jest denny to zastanawia mnie, dlaczego wsrod
      gimnazjalistow jest najwieksza rywalizacja o malacha? dlaczego najtrudniej sie
      dostac wlasnie do tej szkoly?!Dlaczego od lat pozytywna opinia o malachowiance
      wlasciwie nie ulega zmianie? POziom jagi spadl, ida tam nie najlepsi uczniowie,
      ktorzy po prostu nie dostali sie do malacha, 3lo, a nawet do 5 lo. A tak w
      ogole, poniewaz nie chodze do Jagi ani do 3LO, a nie chce, zeby ktos pomyslal,
      ze sobie te wszystkie informacje wymyslilam, to oswiadczam, ze opinie, ktore
      zamiescilam sa slowami osob, ktore tam uczeszczaja badz uczeszczali.

Poodro dla malachowiakow, absolwentow i osob, ktore zgadzaja sie z moja
      wypowiedzia:)
      • Gość: Znawca :) Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 18:20
        Rzeczą oczywistą jest, że każdy będzie chwalił szkołę, do której sam chodził.
        Osobiście skończyłęm Jagiellonke rok temu i nie żałuje swojego wyboru, mimo
        tego, że moim wychowawcą bym wspomniany wyżej Ojciec Rydzyk czyli Marek
        Mroczkowski. Nie należy zapomninać, ze szkoła to nie tylko nauczyciele a
        ludzie, z którymi sie przebywa. Ja osobiście poznałem wspaniałe osoby i mimo
        tego, ze studiujemy w róznych częsciah Polski utrzymujemy ze sobą kontakt. A co
        do nauczycieli, to jak w każdej szkole są tacy, u których jest lajcikowo i
        tacy, u których trzeba kombinować... Nie piszcie bzdur, że Jaga to klasztor czy
        podobnych epitetów. Każdą szkołe można oceniać z kiku punktów widzenia: ze
        zdawalności matury, z ilości osób , ktore zostały laureatami i finalistami
        olipiad, oraz co jest dla mnie priorytetem pod względem osób które dostaly sie
        na studia. Mówie oczywiście o tych studiach wymarzonych, a nie zastępczych, bo
        nie udało się gdzieś indziej dostać... Większość moim znajomych dostała się tam
        gdzie zawsze chciała studiować, a więc nauka nie poszła na marne...
        • Gość: morgoth Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.06, 13:17
          nie ma w Płocku najlepszej,szkoły,są tylko szkoły najlepsze dla poszczególnych,
          do Jagi chodzą w większości ludzie co najmniej dziwni, pod Małachem codziennie
          kogoś zgarnia policja.Ja chodzę do 3LO i wcale nie jest tam jak w gimnazjum,ale
          nie mam zamiaru chwalić,.mimo że jest to szkoła najlepsza:)-ludzie którzy tam
          chodzą decydują,jaga najgorsza,małach ambitny,ale słabszy niż 3LO
      • Gość: ja Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 21:10
        masz przestarzale info bo najwiecej kandydatow bylo do III LO :)
    • Gość: :) Hahaha...Jaga najlepsza... bo sie zsikam:) IP: *.budinet.info 30.04.06, 13:36
      Siema... ktoś tu kompletne bzdury pisze:] Jaga jest najlepsza tak? To dlaczego
      coraz mniej gimnazjalistów tam przybywa? Jaka jest prawda... do jagi ida Ci
      którzy nie dostali się do IIILo, Małachy i VLO. Jaga to teraz posmiewisko...
      dowód? Prosze bardzo... we wrzesniu roku szkolnego 2005/2006 chłopcy z IIILO
      przeszli sie do Małachy i złoili tyłek jednemu snobkowi... gdzie zostali
      dyscyplinarnie przeniesieni? Zgadnijcie... DO JAGI... bez możliwości powrotu do
      IIILO ani przyjęcia do Małachy:)
    • Gość: Martunia IIILO... gora IP: *.budinet.info 30.04.06, 13:39
      Oczywiscie najlepszym LO w Płocku jest... IIILO. Kto miał najlepsze wyniki
      matury? Skąd najwięcej ludzi dostało się na studia? W Płocku jest OBECNIE tak:
      1)IIILO 2)Małacha 3)VLO i na szarym końcu... Jaga. Jeđli chcesy bzc traktowanz
      jak cyowiek, pryzjdy do IIILO:***
      • Gość: Justiiii 3 LO haha IP: *.c241.petrotel.pl 16.05.06, 19:44
        buahahahaha...no moze i 3Lo jest najelpsze no ale wole dalej to ostawic be
        komenta!a napewno 5LO nie jest na trzecim miejscu!
    • Gość: mimiś Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.06, 18:48
      Wszystkie są dobre , a nawet coooraz ... gorsze. Hehe
    • Gość: pchełka Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.plock.msk.pl / 80.48.4.* 17.05.06, 21:42
      a ja obstawiam LZ w byłym ZSZ Nr 7, świetne liceum, miła atmosfera...
      • Gość: NATALIA J A G I E L L O N K A !!! IP: *.c240.petrotel.pl 15.06.06, 00:44
        PO pierwsze KTO wie co to jest Kinder sztuba?????????? Oczywiście tylko ludzie którzy ją posiadają CZYLI JAGIELLOŃCZYCy!!!!!
        PO drugie Moze i jest duzo osob przyjmowanych ktore nie powinny tu byc ale zawsze wylatują jak nie po pół roku ze szkoły to po roku!!!
        Po trzecie przepraszam ale skoro macie rok skzolny nie chodzicie na koniec do szkoły to jest dobre??? uważam że nie a JAGIELLONKA MA FREKFENCJĘ NAWET WTEDY 90%
        PO CZWARTE W ZESZŁYM ROKU TO JAGIELLONKA MIAŁA NAJLEPSZY WYNIK Z MATUR W PORÓWNANIU Z INNYMI SZKOŁAMI
        PO PIĄTE PRZEZ JAGIELLOŃCZYKÓW SĄ ORGANIZOWANE NAJLEPSZE IMPREZY =]] NA PRZYKŁAD IMPREZA NA ZAKOŃCZENIE ROKU W KINIE SORY ALE CZYJA JEST?????// JASNE ŻE JAGIELLONKI (TZN JA JĄ ORGANIZUJĘ)
        PO 6 TO W ZESZŁYM ROKU ZMNIEJSZONO LICZBĘ KLAS BY NIE ZANIŻAĆ POZIOMU UCZNIÓW A ŻE UCZNIOWIE GŁĄBY TERAZ SĄ TO IDĄ DO 5 CZY TAM 3 BO SIE BOJĄ ŻE NIE ZDADZĄ W JAGIELLONCE =] I PRAWIDŁOWO BO W JAGIELLONCE JEST MOZE I CIEZKO ALE Z TEJ SZKOLY WYCHODZI SIE Z WIEDZA A NIE Z PUSTĄ GŁÓWKĄ JAK W 5 CZY 4 CZY GDZIEKOLWIEK !!!!
        WIĘC REASUMUJĄC JAGIELLONKA BYŁA JEST BĘDZIE NAJLEPSZA!!!!!!!!!!!!! POZDROWIENIA DLA JAGIELLOŃCZYKÓW
        • bejoy Re: J A G I E L L O N K 16.06.06, 10:52
          Słuchaj, to, że macie jakieś tam imprezy to nie znaczy, że ludzie wywodzący się
          z jagiellonki są normalni. Niestety, znam dużo osób, które ją kończyły i obawy
          co do ich zdrowia psychicznego mam do dzisiaj.Być może "gnębienie" uczniów ma
          swoje zalety, ale bez przesady.
          Płock na trzech szkołach się nie kończy.
          Licea zawodowe są równie dobre, co ogólniaki. Co możesz zrobić po ogólniaku?
          Tylko iść na studia. A jak coś Ci się w życiu pokręci i będzie trzeba pracować?
          Masz zawód po LZ. A jak się sprężysz, to i maturę zdasz na spokojnie. A co
          ciekawe - za moich czasów LZ miały OBCIĘTY materiał z przedmiotów ogólnych.
          Przed egzaminami na studia prywatnie uzupełniałam materiał na korkach. Zdałam
          na 29 pozycji na 300 zdających egzamin wstępny. Pracę dostałam na 1 roku
          studiów dziennych i nie musiałam się nikogo prosić o kasę.

Jak chcesz, to wszystko się da załatwić, i nie potrzeba do tego super-
          jagiellonki
        • jaaa16 Re: J A G I E L L O N K 16.06.06, 13:30
          > PO pierwsze KTO wie co to jest Kinder sztuba?????????? Oczywiście tylko
          ludzie
          > którzy ją posiadają CZYLI JAGIELLOŃCZYCy!!!!

Ludzie ktorzy nie wiedza co to jest tez czuja sie swietnie

> PO drugie Moze i jest duzo osob przyjmowanych ktore nie powinny tu byc ale
          zaws
          > ze wylatują jak nie po pół roku ze szkoły to po roku!!!

Osoby ktore nie powinny byc w jadze czyli kto?? te ktore mialy malo punktow??
          jesli tak to znam mnostwo takich osob i teraz sa w jadze najlepszymi uczniami i
          nie wylecialy po pol roq i nie wyleca na pewno teraz.

> Po trzecie przepraszam ale skoro macie rok skzolny nie chodzicie na koniec
          do
          > szkoły to jest dobre??? uważam że nie a JAGIELLONKA MA FREKFENCJĘ NAWET WTEDY
          9
          > 0%

Nie chodzimy?? Dobrze wiedziec. Nie uogolniej tak bardzo.

> PO CZWARTE W ZESZŁYM ROKU TO JAGIELLONKA MIAŁA NAJLEPSZY WYNIK Z MATUR W
          PORÓWN
          > ANIU Z INNYMI SZKOŁAMI

Mozliwe.Gratuluje jesli tak bylo.

> PO PIĄTE PRZEZ JAGIELLOŃCZYKÓW SĄ ORGANIZOWANE NAJLEPSZE IMPREZY =]] NA
          PRZYKŁA
          > D IMPREZA NA ZAKOŃCZENIE ROKU W KINIE SORY
          SORRY chyba
          ALE CZYJA JEST?????// JASNE ŻE JAGIE
          > LLONKI (TZN JA JĄ ORGANIZUJĘ)

To ze organizujesz jedna impreze to nic nie znaczy. Wiekszosci ludzi ktorzy ida
          tego dnia do kina jest obojetne kto organizuje wazne ze pojda oblac koniec roq.

> PO 6 TO W ZESZŁYM ROKU ZMNIEJSZONO LICZBĘ KLAS BY NIE ZANIŻAĆ POZIOMU
          UCZNIÓW

Niepotrzebnie bo efektow nie widac.

> ŻE UCZNIOWIE GŁĄBY TERAZ SĄ TO IDĄ DO 5 CZY TAM 3 BO SIE BOJĄ ŻE NIE ZDADZĄ
          W
          > JAGIELLONCE =] I PRAWIDŁOWO BO W JAGIELLONCE JEST MOZE I CIEZKO ALE Z TEJ
          SZKOL
          > Y WYCHODZI SIE Z WIEDZA A NIE Z PUSTĄ GŁÓWKĄ JAK W 5 CZY 4 CZY
          GDZIEKOLWIEK !!!

Czy chcesz czy nie chcesz bedac nawet rok w liceum nauczysz sie czegos. W
          KAZDYM LICEUM.

> WIĘC REASUMUJĄC JAGIELLONKA BYŁA JEST BĘDZIE NAJLEPSZA!!!!!!!!!!!!!
          POZDROWIENI
          > A DLA JAGIELLOŃCZYKÓW

Moze kiedys byla ale na pewno nie jest.

Pozdr dla malachowiakow:) My wiemy jaka szkola jest najlepsza:D:D
        • Gość: ja Re: J A G I E L L O N K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 21:16
          natalia chyba masz problem z osobowoscia... jagiellonka ma coraz mniejsza
          popularnosc ze wzgledu na towarzystwo ktore tam uczescza... troszke dziwna ekipa

PS.a w kinie 23 czerwca to nie byla nawet w polowie tak fajna impreza jak ta
          ktora organizowalo wczesniej 3LO :) zreszta ladne akcje byly po tej twojej
          imprezie...
          • brakloginu44 Re: J A G I E L L O N K 26.07.06, 16:07
            popularnosc ze wzgledu na towarzystwo ktore tam uczescza... troszke dziwna ekip
            > a

a co masz na myśli mówiąc "dziwna ekipka"???
            • Gość: papapa Re: J A G I E L L O N K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 11:45
              EKIPA JEST NAJLEPSZA!!!!!!Jaga to jest Jaga nic dodac nic ujac :D:D rzadzimy :P
    • Gość: mała Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 16:12
      ten no fajnie macie:):):):) co za róznica która szkoła jest
      lepsza......jagiellonka czy małachowianka??? ja kończyłam jagiellonkę ale
      uwazam że małachowianka ma równie dobry poziom. i nikomu nie wrzucam z tego
      powodu ze chodził do małachowianki ale tesh nie wywyższam się tym iż kończylam
      jagiellonke... ludzie opanujcie się!!!! potem jak pójdziecie na studia nikt Was
      nie zapyta jaką szkołe kończyliście i nie bedzie to miało większego
      znaczenia..... boshe niby szkoły na poziomie a ich uczniowie kłócą się między
      soba nie wiadomo o co...<lol>
      • Gość: ja2006 Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 02:58
        hm... biorąc pod uwage progi punktowe rekrutacji do szkół 2006 (czyli można by
        było powiedzieć ze też ogólny poziom ludzi przyjętych do szkół) na
        plock.edu.com.pl to można by było powiedzieć że w płocku to jest tak: I
        - Małachowianka; II - 3Lo; III - Jagiellonka; Należało by zauważyć że do
        Małachowianki idą ludzie zdecydowanie najlepsi - najwięcej olimpijczyków (a ci
        co na początku się dostali do 3 czy do jagi poprzenosili sie do M.) największe
        średnie punktowe, wyniki egzaminów... Można by było powiedzieć że 3 jeszcze
        wypadło na tle małachowianki nie tak źle... ale jagiellonka to już nie
        to............ Sory ale do jagiellonki to takie progi punktowe wyszły że
        wystarczyło jakieś 65pkt na egzaminie i 4,5 średnia i jesteś przyjęty...! Nawet
        na tle 3 pod tym względem jaga zdecydowanie nie nadaza...
    • Gość: Rower Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.c158.petrotel.pl 26.07.06, 16:34
      Najlepsza jest MAŁACHOWIANKA !!!
      • brakloginu44 Re: Najlepsze liceum w Płocku 27.07.06, 10:38
        Gość portalu: Rower napisał(a):

> Najlepsza jest MAŁACHOWIANKA !!!

może i jest...
    • ola876 Re: Najlepsze liceum w Płocku 27.07.06, 19:01
      mowcie co chcecie, ale i tak uwazam, ze jagiellonka nie ma sobie rownych. nie
      mowie ze w malchu jest nizszy poziom,ale w jagiellonce bez porownania wiecej
      wymagaja. wystarczy porownac osoby z tego samego rocznika ktore uczeszczaly do
      jagi i do malacha, wystarczy posluchac ich rozmow, gdzie wymieniaja sie uwagami
      na temat swoich szkol. nie przecze, ze wiele zalezy od nauczycieli, na ktorych
      sie trafi, ale podobno im lepsza kadra tym lepsza szkola? chyba kazdy sie z tym
      zgodzi. Ponadto uwazam, ze uczniowie chodzacy do Jagiellonki sa bardziej ze
      soba zzyc i umieja sie dogadac w roznych sprawach. A to, ze jest tak malo
      chetnych do szkoly najlepszej w Plocku, to efekt tego, ze uczniowie ktorzy boja
      sie nauki wybieraja slabsze szkoly. Co z tego ze prog punktowy jest taki niski,
      skoro jesli uczen nie wezmie sie do nauki to sie w tej szkole nie utzryma?
      Kazdy musi sam zapracowac na to, zeby zdac z klasy do klasy,i to wcale nie jest
      efektem tego, na ile punktow napisze sie egzamin gimnazjalny. I to by bylo na
      tyle. Pozdrowienia dla wszystkich Jagiellonczykow!!
    • Gość: kajet Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 23:07
      spadajcie z tymi nadętymi liceami.... Najlepsze są technika
      • Gość: super Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 23:23
        hm... jak dla kogo...
        • Gość: Wer Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 18:28
          najlepsze jest IV LO! A JAGA też jestoki... fajni ludzie iklimat :)
          • Gość: Ktos :) Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.c240.petrotel.pl 09.09.06, 11:09
            A mam do was pytanie.. przyjelo sie ze V LO jest lepsze od IV LO to dlaczego od
            jakiegos czasu matury lepiej wypadają w IV LO ? Co o tym sądzicie?
    • Gość: Hehe Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 14:44
      MAŁACHOWIANKA IS THE BEST :D
    • Gość: malenkow Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.c155.petrotel.pl 23.09.06, 22:44
      małacha
    • Gość: :D Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 13:44
      Małacho ;)
      • Gość: bywa Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.06, 19:13
        do małacha jest trudno sie dostac [chyba ze sie zaplaci...]za to nic nie trzeba
        robic przez 3 lata :P
        • Gość: :D Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 16:48
          chodzisz do malachowianki ;> ??
        • Gość: :D Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 16:50
          komu zapłaci ? bede wiedziec co mowic osobom z nastepnych rocznikow jesli sie
          nie dostana a beda chcialy chodzic do malacho
          • Gość: gosc Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 17:20
            nie chodze... skonczyłam w zeszłym roku. Wystarczylo pojsc do Zombirta i
            zaoferować 2000zł... nie dosc ze sie dostaniesz to na pewno skonczysz na dobrych
            ocenach :D
            • Gość: gosc Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 17:21
              oczywiscie nie pojsc samemu tylko wysłac rodzica...
              • Gość: :D Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 18:54
                Ale zombirta juz nie ma. A osob ktore sie dostaly za kase jest bardzo malo (
                jesli w ogole jeszcze sa ). Z reszta w kazdej szkole jest tak ze sie przyjmuje
                uczniow za kase lub po znajomosci. A to ze mozna sie 3 lata opieprzac to
                nieprawda. Oczywiscie jesli chce sie zdac
                *do nastepnej klasy
                *pozytywnie mature.
                • Gość: gosc Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 13:03
                  owszem nie ma. ale wpływ na tych ktorzy sa ma przeogromny! M.in Szul,
                  Bratkowska - one nie mają "władzy", a jednak nikt im nie podskoczy. To wszystko
                  jedno wielie powiązanie. Dużo osób "daje sobie radę" w tej szkole tylko i
                  wylącznie dzięki znajomością i pieniądzom. Oczywiscie zaraz posypią się
                  komentarze, że wcale tak nie jest... Niestety nie będzie w nich racji. To jest
                  bardzo przykre co ię tam dzieje, ale prawdziwe...
                  • Gość: gosc Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 13:05
                    znajomosciom* :P
                  • Gość: :D Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 22:32
                    mialas racje ze posypia sie komentarze... ktore sa prawdziwe poniewaz nie mozna
                    napisac ze duzo ludzi radzi sobie dzieki znajomosciom i kasie. Bo gdyby tak
                    bylo to srednie klas byly by wyzsze (DUZO osob dawalo by sobie rade) oraz
                    matury by wypadaly gorzej skoro uczniowie nie musieliby sie uczyc bo dzieki
                    kasie i znajomosciom maja spoko stopnie i zdaja.
                    • Gość: jaja Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 18:40
                      oczywiscie jaga wymiata!!!! Od zawsze i na zawsze wszelkie inne komentarze
                      niech sobie beda ale prawdziwe niesa :) JAGA FOREVER:D:D
                      • Gość: ahaś Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 20:21
                        Taaaa, a uczniowie Jagiellonki są the best, tylko ich jeszcze nie nauczyli,
                        że "nie" z czasownikami pisze się oddzielnie..
                        • Gość: gosc Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 14:35
                          hmm trzeba jeszcze wziąć pod uwagę, że do nowej matury nie trzeba wysiłku, żeby
                          zdać, co więcej, żeby zdać dobrze. To co napisałam jest prawdziwe, chociaż nie
                          zaprzeczam,że Ty też masz trochę racji - wiadomo,że nie wszyscy płacą i zdają
                          dzięki temu, to się zdaża w wielu przypadkach, ale nie w 100%! Oczywiście,że
                          bardzo dużo ludzi ma ambicje i wszystkie sukcesy zawdzięczaja swojemu
                          intelektowi i wytrzymałości...
                          • Gość: gosc Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 14:38
                            no i ci kórzy "odpadają" są albo leniwi albo niezdolni lub też nie chcą płacić...
                          • Gość: :D Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 22:22
                            Chyba jestes wyjatkowo zdolna skoro uwazasz ze niepotrzebny jest wysilek zeby
                            zdac mature na ok 80% czyli dobrze...
                            A jesio co do tematu powiazan miedzy ocenami a znajomosciami i kasa to skoro
                            przyznalas mi troche racji to chyba nie musialas w ogole o tym wspominac bo
                            wiadomo ze takie przypadki sa w kazdej szkole ;)
            • Gość: .... Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.06, 17:46
              TYLKO 2000??? :-((((
              • Gość: paulina Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 16:29
                Oczywiście że III LO jest najlepszą szkołą :)) Fajny klimat, świetni
                nauczyciele, nic dodac nic ujac... A co do Jagiellonki to napewno nie jest to
                najlepsza szkola haha w tym roku przyjmowali juz od 110 pkt bo chetnych
                niemieli, nawet 5LO miało wiekszy prog punktowy, nie wspominajac o małachu i
                trzecim...
    • belmondo1986 Re: Najlepsze liceum w Płocku 24.10.06, 20:08
      III LO pomimo ze skonczylam V LO :)
      • Gość: 2006 Re: Najlepsze liceum w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 00:09
        III lo z roku na rok coraz lepsze... choc puki co najlepsza jest malachowianka
    • Gość: ... Re: po liceum nie ma nic IP: *.plock.msk.pl 28.10.06, 23:45
      i co z tego że liceum jest najlepsze? co wy po nim macie? poza głową napchaną
      regułkami, nie macie nic.
      wolę szkołę o jakimś profilu zawodowym niż ogólniaki, które nic mi nie dają
      poza papierkiem ukończenia szkoły średniej i tylko średniej.
      mam wyuczony zawód i też mam maturę. kończę studi i mam drugi wyuczony zawód ..
      • Gość: :P:P Re: po liceum nie ma nic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 00:33
        Zauważ ze po liceum profilowanym trudniej zdac mature. Pewnie dlatego
        popularniejsze sa ogolniaki.
        Po ogolniaku na pewno mamy w glowie regulki ale oczywiscie nie tylko.
        A po profilowanym mamy mniejsze szanse na lepsze studia.
        • Gość: .. Re: po liceum nie ma nic IP: *.plock.msk.pl 29.10.06, 13:10
          Jakoś nie widzę różnicy. Bez względu na to którą szkołę skończysz to na studia
          i tak są egzaminy. O co ci chodzi, bo nie rozumiem?
          • Gość: :P:P Re: po liceum nie ma nic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 17:02
            Bez urazy ale jak nie widzisz roznicy to jestes malo bystry/a . z reszta
            wystarczylo raz obejrzec jakis program dotyczacy matur tegorocznych (a takich
            programow swego czasu bylo wiele) i bys wiedzial/a jaka jest roznica pomiedzy
            wynikami matur w ogolniakach technikach i liceach.
            Sa egzaminy na studia :|:|:| ????????????????????????????
            z reszta nawet gdyby byly to ogolniak lepiej przygotuje do takich egzaminow i
            matury rowniez
      • Gość: 2006 Re: po liceum nie ma nic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 00:34
        ale technikum to technikum a liceum to liceum ;-)
        • Gość: mojojojo A czy to wazne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 10:44
          Tak naprawde nie ma chyba wielkiego znaczenia, ktore liceum jest najlepsze. IMO
          cala wielka trojka prezentuje dosc solidny poziom, jako Malachowiak wspomina
          czasy licealne z wielka sympatia. Natomiast zastanawia mnie, czemu ma sluzyc
          taka jalowa dyskusja - owszem, za moich (nie tak zreszta dawnych ;) ) czasow,
          czesto sie zartowalo z ludzmi z "konkurencji" nt tego, ktore LO lepsze, ale
          zawsze byly to dyskusje na wielkim luzie. Dlatego dla mnie Wasze rozwazania nie
          maja wiekszego sensu.

PS. Cieszy mnie renesans III LO, pamietam, ze kiedy zastanawialem sie nad
          wyborem liceum (rok 97) to byla najbardziej dynamicznie rozwijajaca sie szkola,
          ludzie walili tam drzwiami i oknami (inna sprawa na ile byla to zasluga
          poziomu, a na ile np. atrakcyjnych profilow klas tudziez przebogatej oferty
          zajec tzw. pozaszkolno-lekcyjnych ;) ). Potem sie troche skiepscilo, ale teraz,
          jak slysze, znowu wszystko wraca do normy :)

Pozdrawiam licealistow :)
    • bogdan.iar Zestawienia i rankingi liceow mazowieckich 03.12.06, 10:24
      Zestawienia i rankingi liceow dla trzech wojewodztw:

www.iar.pl >> Edukacja >> Lodzkie
      www.iar.pl >> Edukacja >> Mazowieckie
      www.iar.pl >> Edukacja >> Swietokrzyskie

Opracowania te powstały w oparciu o wyniki z matury 2005r.

autor opracowan: bogdan@iar.pl
      • Gość: c Re: Zestawienia i rankingi liceow mazowieckich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 22:53
        i wszystko jasne!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka