Dodaj do ulubionych

Inwestycje Miejskiego Zakładu Gospodarki Mieszk...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 22:58
ciagle dobre wieści, i pomyśleć ze w innych krajach od dawna juz ......
Obserwuj wątek
    • Gość: o. Inwestycje Miejskiego Zakładu Gospodarki Mieszk... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 22:58
      brawo
    • roman_j Re: Inwestycje Miejskiego Zakładu Gospodarki Mi... 06.11.05, 23:00
      Hmmm. Dom o powierzchni użytkowej 110 m2 wraz z kawałkiem działki kosztował
      200-230 tysięcy złotych. Wychodzi nieco ponad 1600 zł/m2 za powierzchni
      użytkowej. Nic dziwnego, że te domki szybko się rozeszły. Ciekawe, kim
      są ci szczęściarze, którym udało się kupić te domy? :-))
      • Gość: Zmianowy Re: Inwestycje Miejskiego Zakładu Gospodarki Mi.. IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 07.11.05, 00:50
        Prawdę mówiąc nie podoba mi się pomysł wybudowania kołchozowych domów wg tego
        samego projektu na 30-tu działkach . Nie bardzo rozumiem , dlaczego prezydęt
        przekazał miejskie działki do kołchozowej zabudowy "specjalistom" z MZGM ,
        zamiast sprzedać działki na licytacji publicznej .Pieniądze miałoby miasto,
        a nie spółka - całkowicie podporządkowana prezydętowi. Nie mam już zaufania do
        obecnych decydentów i bardzo się wstydzę, że dałem się nabrać na początku
        kadencji . Czas pokazał ,że niewiele się różnią od swoich poprzedników , są
        tylko dużo lepsi w ignorancji i zakłamaniu . Kiedy wreszcie skończy się
        handlowanie majątkiem miejskim , co robią radni , że nie zauważają tej prywaty?
        MZGM chyba ma w statucie głównie zarządzanie budynkami gminnymi, a nie szeroko
        zakrojone budownictwo (niekomunalne) , może radni to sprawdzą? Kto będzie
        budował te domy ( właściwie pewne ,że Vectra) i.... dla kogo?
        • Gość: Grom Zmianowy prezydęt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 09:13
          Zmianowy napisał:
          > Czas pokazał ,że niewiele się różnią od swoich poprzedników , są
          > tylko dużo lepsi w ignorancji i zakłamaniu . Kiedy wreszcie skończy się
          > handlowanie majątkiem miejskim , co robią radni , że nie zauważają tej
          > prywaty?
          --------------------
          Ciężkie zarzuty. Będą miały większą wartość jak się douczysz ortografii.
          To nie literówka. Błąd się powtarza.
      • Gość: Krzysiek Re: Inwestycje Miejskiego Zakładu Gospodarki Mi.. IP: *.kablowka.net 07.11.05, 08:11
        Kupili ci, których było na to stać w odpowiednim czasie.
        Romanie, czemu nie kupiłeś? Gazeta trąbiła o tym projekcie przynajmniej od pół
        roku...

Nie wiem jak teraz, ale w wakacje wciąż były do kupienia domki przy Morelowej -
        według mnie z duuużo ładniejszej okolicy.

Pozdrawiam

Krzysiek
        • Gość: rutew Re: Inwestycje Miejskiego Zakładu Gospodarki Mi.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 09:28
          Niedaleko morelowej jesy dom administrowany przez MZGM, szkod, że nie wiecie
          jaka jakość jest tych nowych domów, skoro ten nie należący do najstarszych jest
          doprowadzany do ruiny. Pytacie dlaczego? MZGM,jak twierdzi nie ma pieniędzy
          nawet na farbę do malowania klatki schodowej (czynsz w tym domu - ok.600z za
          60m kwadratowych. Ciekawe, jak będą administrowane te nowe- wątpliwej jakości
          domy????
        • Gość: Krzysztof Re: Inwestycje Miejskiego Zakładu Gospodarki Mi.. IP: *.c153.petrotel.pl 08.11.05, 11:17
          Przecież to radny Gorzkowski wymyślił. A napewno nie zrobił tego bezinteresownie
      • Gość: troll Głupie i bezczelne pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.05, 10:00
        Wiadomo dla kogo budowano i kto nabył. Słyszałeś może o publicznej licytacji? A
        taką licytację może ogłosić i przeprowadzić tylko komornik, do którego miasto
        powinno się zgłosić. Tzw. przetargi to czerwony szwindel, a publiczna licytacja
        uniemożliwia świndel, dlatego nikt z niej nie korzysta.

Jak myślisz za ile kupiono te działki od miasta i w jakim trybie?
        Wcześniej zabrano ziemię (działki) za psi grosz właścicielom, aby teraz
        podarować - już jako działki budowalne - swoim.
        Ta sama czerwono-różowo-czarna złodziejska banda. A lud głupi.
    • Gość: d.z. Re: Inwestycje Miejskiego Zakładu Gospodarki Mies IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 06:39
      pomyślę ze strasznie tępy jestes,zmianowy
      a przeciez jak cie znam, fachowiec z ciebie dobry
      ortografie ci wybaczam bo tez zamierzona,eeech
    • Gość: lament dajcie dom ramanowi_j bo już płacze IP: *.msmplock.pl 07.11.05, 07:30
      i zacznie obrzucać władze płocka.
    • Gość: EDMSZM Re: Inwestycje Miejskiego Zakładu Gospodarki Mies IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 07.11.05, 09:31
      Zastanawiam się dla kogo przeznaczone są te lokale skoro buduje je miasto ?
      Jeśli dla biednych, to są zbyt drogie, a jeśli dla bogatych, to po co
      uszczęśliwiać ich na siłę i za miejskie pieniądze - niech sobie sami
      budują.Podejrzewam przekręt od samego początku.Zapewne dostaną je za pare
      groszy miejscy notable.
      • Gość: gość Re: Inwestycje Miejskiego Zakładu Gospodarki Mies IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 10:15
        Zapewne coś w tym jest
        • Gość: bla Re: Inwestycje Miejskiego Zakładu Gospodarki Mies IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 15:35
          możę jest, może nie ma najważniejsze, że miasto sie rozwija! ;)
    • Gość: Zfrustrowany Re: Inwestycje Miejskiego Zakładu Gospodarki Mies IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 20:42
      jak to dla kogo?? Jedno takie mieszkanko w wysokim standarcie zalegało np MTBS-
      om i pewna radna , skoro nikt nie chcial, zaopiekowala sie nim za cene nizszą
      od kosztów budowy, tubedzie pewnie tak samo :) ogłoszenia wprasie i na
      bilbordach byly ale co z tego jak rodzina sie zasiedli te nowe mieszkanaka.
      Licze ze radna MeaKulpa rozpracuje ten spisek i obnazy tych
      drobnomieszczanskich businemsanow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka