Dodaj do ulubionych

Co najmniej dwustu płocczan oszukanych w punkta...

IP: *.lcs.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.05, 06:29
Strasznie mnie to dziwi,że ludzie są tak naiwni,ponieważ to już nie pierwszy
przypadek kiedy się słyszy o aferach związanych z agencjami
finansowymi.Jestem młodym człowiekiem który korzysta z różnych form
płatności,jednak do takich agencji nie miałem i nigdy nie będę miał zaufania
i na pewno w takich punktach nigdy nic nie opłacę!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Grom Re: Co najmniej dwustu płocczan oszukanych w punk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 09:05
      Kiedy jakiś czas temu afera wybuchła zwróciłem uwagę na to, że firma w której
      płacę ma siedzibę w tym samym mieście co jedna z wymienionych. Może to
      przypadek, ale od tego czasu fatyguję się na pocztę i jestem spokojny.
    • Gość: Grosik grosik ubezpieczony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.05, 09:06
      pani M>O nie wspomniała o bardzo waznej rzeczy. Grosik był ubezpieczony (oc)w
      Warcie więc tam poszkodowano powinni się dowiadywać o możliwość zwrotu
      piebniędzy,
    • Gość: Zorientowany Re: Co najmniej dwustu płocczan oszukanych w punk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 12:13
      Z tego co wiem, a potwierdziła to wczoraj TVN w "Faktach", to jedyną gwarancją
      solidności takich punktów jest przynależność do Izby Gospodarczej Pośredników
      Finansowych. Ta Izba ma nadzorować działalność punktów oraz wypłacać
      odszkodowania za ewentualne straty ich klientom. Oczywiście dotyczy to tylko
      firm w niej stowarzyszonych.
      • Gość: płacący na Poczcie są kolejki...... IP: *.plock.mm.pl 07.11.05, 14:45
        na poczcie, żeby coś załatwić muszę stać najpierw 10-20min a takich punktach kolejek nie ma, pozatym mam bliżej, no i nie zapominajmy o najważniejszym, te punkty są dużo tańsze od poczty, bo jeśli miałbym wpłacić 2000zł na swoje internetowe konto to na poczcie muszę płacić 10zł prowizji a w punkcie tylko
        1,5
    • Gość: J_Karol Jesteś młody, więc nieufny. IP: *.class147.petrotel.pl 07.11.05, 19:12
      I chwała Ci za to. My, pokolenie postkomunistyczne, pamiętamy, że dawniej nie
      było to możliwe. Wpłacone pieniądze na poczcie, w PKO czy w ajencji musiały
      trafić do odbiorcy. To gwarantowała firma. Dzisiaj są różne firmy o różnej
      reputacji. My, wapniaki, ciągle przykładamy do nich miarę dawnej solidności i
      stąd dajemy się oszukiwać.
      Polecam e-konta.Korzystam od dfawna i nie miałem żadnego problemu.
      • Gość: płacący Re: Jesteś młody, więc nieufny. IP: *.plock.mm.pl 07.11.05, 20:51
        ale skąt brać kasę na e-koncie? trzeba sobie wpłacić, ja tam nie dostaję kasy przelewem
      • Gość: Grześ Re: Jesteś młody, więc nieufny. IP: *.c152.petrotel.pl 09.11.05, 09:11
        Ja należę do tych poszkodowanych. Nie wiem co mam z tym faktem robić. Co zrobić
        jak przyjdą mi odłączyć prąd, telewizję itd. Co zrobić jak naliczą karne
        odsetki itd.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka