Dodaj do ulubionych

Nowy płocki chór

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 22:55
Najpierw to niech p. Bramski się nauczy śpiewać, nie powiem bo gra b. dobrze,
ma dobry słuch, wspaniale wykonuje bacha i bethovena, ale
glos.... to o pomoste do nieba,, jak czasami słucham go w radiu naszym ( KRP
PŁOCK ) w niedziele o 10:00 to mnie krew zalewa jak tak można powazne pieśni
kościele "psuć" troche ogłady,,,,

zaraz mi powiecie że sie nie znam, ale mam pojcie w tym temacie, gdyż też
jestem organistą ale nie wpłocku tylko w wiejskiej parafi ( kończyłem szkołe
muzyczną ) ale jak ja bym tak śpiewał to by mój proboszcz mnie wyrzucił od
razu na zbity pysk...

troche mi smak psuje te śpiewanie pieśni przez wielkie LLLLL a nie ł
pozdrawiam
mam nadzieje ze p. Wiktor się poprawi,

także najpierw niech organista się nauczy śpiewac a potem róbcie ten chór
dziewczęcy ,,,,
Obserwuj wątek
    • Gość: kochany rodzic Re: Nowy płocki chór IP: *.gprspla.plusgsm.pl 12.12.05, 23:14
    • Gość: kochany rodzic Re: Nowy płocki chór IP: *.gprspla.plusgsm.pl 12.12.05, 23:55
      A co z chłopcami? brak nowych wyzwań , pomysłów, nowe koncerty przygotowane
      przeciętnie, bardzo przeciętnie, niedopracowane , bez klimatu i bez serca, "czy
      to już się wypaliło" . Nie sztuką jest osiągnąć pewien poziom, sztuką jest go
      utrzymać!!!!A co z konkursami....już nie ma takiej potrzeby?????
      A może z chłopcami należałoby postępować po męsku z klasą a nie krzykiem, może
      trochę więcej serca przed koncertami, więcej wsparcia......oni też są dziećmi
      i nie widzę różnicy w dojrzałości( ja mam synka i córeczkę).To zależy od was
      Państwo Bramscy.....czego oczekujecie i jak traktujecie dzieci. I jeszcze jedno
      pytanie, w związku z tym, iż Krzysztof Kralka poświęcił tyle czasu i serca dla
      chóru chłopięcego, to kto przy współpracy z chórem dziewczęcym aby również
      odniósł sukces.......Może trochę więcej systematycznej pracy z naszymi
      chłopcami,może nowy nabór, głosy się "sypią", czy może już koniec?????
      • Gość: płock Re: Nowy płocki chór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 20:30
        Na mszy św. radiowej z katedry śpiewają klerycy, a p. Bramski tylko gra.
    • Gość: benetton Re: Nowy płocki chór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 21:26
      Bramscy łapią się już wszystkiego żeby zarobić parę groszy, chociaż tak naprawdę
      gdyby nie Kralka to chór chłopięcy byłby żenujący, ponieważ państwo B. po prostu
      nie znają się na muzyce. Pani Bramska to przecież kompletne beztalencie które
      bazuje na tym że jej mąż puzonista a nie organista trochę się łapie w muzie i
      mówi co trzeba robić i jak machać rękami (popatrzcie jak ona to robi - to żenada)
      • Gość: muzykant Re: Nowy płocki chór IP: *.wroclaw.mm.pl 15.12.05, 15:03
        co prawda to prawda :-)
        Dyrygentką p. Bramska jest nawet na Płock przeciętną. A p. Kralka to b. słaby muzyk klasyczny. Jest
        niesamowity jeśli chodzi o granie rozrywkowo-biesiadno-weselne (nie mylić z jazzem, bo w tym jest
        średni). I tak płyta "W holdzie geniuszowi Bacha" jest kompletnie pozbawiona szacunku dla muzyki
        chóralno-organowej właśnie przez saxofon. W takiej muzyce liczy się nie tylko szybkie przebieranie
        palcami, ale również budowa frazy, różnice dynamiczne, naturalny miękki, ciepły dźwięk, czy jego
        lekkość i stabilność.
        Moim skromnym zdaniem lepiej by było gdyby p. Bramski wrócił do puzonu.
        A swoje już usłyszałem i nawet trochę widzałem tej "żelaznej dyscypliny". Przykro to stwierdzić, ale
        WYDZIERANIE się na 8 czy 9-letnich chłopców nie jest nawet metodą. Współczuję p. Bramskiej, że
        widocznie nie ma autorytetu wśród chórzystów (zwłaszcza starszych), skoro schodzi do tak niskiego
        poziomu.
        Ale w sumie fajnie, że zdolne dzieciaki mają kontakt z kulturą i nie muszą bawić się w hip-hopy itp.
        • Gość: Krzychu Re: Nowy płocki chór IP: 213.76.179.* 22.12.05, 09:01
          A co ma piernik do wiatraka ?
    • monika-i Re: Nowy płocki chór 16.12.05, 01:21
      fakt p.Bramskiego nie mozna zrozumiec kiedy spiewa.A na probie choru bylam tylko
      raz ze swoim dzieckiem.Dziecko sie wystraszylo tych krzykow , ja tez.
    • Gość: yolo szwarc Re: Nowy płocki chór IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.05, 09:25
      moi drodzy nie kazde dziecko musi byc gwiazda i nie kazdy chor musi byc najlepszy na swiecie.
      ja sie bardzo ciesze, ze powstaje nowy chor, ze te dzieciaki beda mialy co robic w naszym miescie. przeciez dla takiego malolata to jest super rzecz pobyc z innymi dziecmi, moze gdzies jechac cos zobaczyc, a jeszcze przy tym otrzaskac sie z muzyka.
      no chyba ze rodzice kosztem dzieci spelniaja swoje ambicje. btw nie ma dla mnie nic gorszego niz widok roztrzesionej matki robiacej awanture w byle sprawie, bo jej sie wydaje, ze dla dziecka tak jest lepiej. chore.
      • Gość: fupi Re: Nowy płocki chór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 12:02
        jak dzieciaki chodza i spiewaja to dobrze - tylko nie ma co na sile z nich
        robic gwiazdy bo potem czesto bywaja rozczarowania, chyba ze ktos w ten sposob
        probuje sie dowartosciowac;
        • Gość: llllllll Re: Nowy płocki chór IP: *.gprspla.plusgsm.pl 20.12.05, 22:22
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka