Dodaj do ulubionych

PetroNET jak to dziala?

18.01.06, 21:44
Wlasnie zaczalem sie zastanawiac nad przejsciem z telekompromitacji do
petrotelu ze wzgledu na Internet
a mianowicie na ADSL
juz mnie vkvrvia neostrada wiec pytam sie Was ludziska jak dziala ADSL w
Petrotelu?

dzieki
Obserwuj wątek
    • Gość: bz Re: PetroNET jak to dziala? IP: *.c155.petrotel.pl 18.01.06, 22:17
      ja mam co prawda lacze 128 i to juz od roku ale jescze nie zdazylo sie zebym
      mial jakis problem, a komp chodzi 24 h przy sciaganiu p2p, strony, poczta zawsze
      mam max download
    • gibki Re: PetroNET jak to dziala? 19.01.06, 07:14
      mnie interesuje min 512
      i jestem ciekaw czy nie ma z tym zadnych numerow
      chociaz jesli dalej tepsa bedzie leciala w kulki
      to moze mi wystarczyc 128 Perotelu
    • krzysiek_33 Re: PetroNET jak to dziala? 19.01.06, 07:21
      Łącze działa tak na 4+

Jedyny problem to za mały upload co podouje problemy z wysyłanie maili (np. ze
      zdjęciami)

Pozdrawiam!
    • Gość: Zzz Re: PetroNET jak to dziala? IP: *.c240.petrotel.pl 20.01.06, 18:34
      Myślę, że Twoja decyzja o przejściu do Petrotelu jest dobra.
      Mniejszy abonament i w razie awarii Petronetu - bardzo szybka reakcja.
    • Gość: Skromna Re: PetroNET jak to dziala? IP: *.c240.petrotel.pl 20.01.06, 20:00
      Ja mam już rok w Petrotelu i nie narzekam...a zlodzieji z Tepsy już nigdy nie
      będe dorabiać :)
      • Gość: Igal Re: PetroNET jak to dziala? IP: *.class147.petrotel.pl 20.01.06, 20:22
        Moim zdaniem Neostrada jest lepsza od Petronetu. Ja mam łacze 2 Mbit i moge
        stwierdzić, że pasmmo jest ucinane (max download to 207 kb/s, trochę mało, na
        analogicznym laczu w TPSA DSL czy Neo masz okolo 250 kb). Poza tym strony www
        czasami sie długo wczytują i nie wynika to z obciążenia Twojego łacza (mam na
        myśli równoczesne ściąganie P2P / FTP i przeglądanie www). Bywają wieczory, że
        wyłaczam komputer i bo krew człowieka zalewa, że mając samemu 2Mbit nie możesz
        nic zrobić. Ostatnio łącze się trochę poprawiło ale listopad poprzedniego roku
        był jedną wielką porażką. Zalety Petrotela to niewątpliwie: możliwośc wykupienia
        stałego adresu IP, brak limitów pobranych danych. Co do cen to TPSA wychodzi
        taniej przy umowie na 12 miesięcy. Ja na Twoim miejscu bym nie zmienial
        operatora, chyba że zamierzasz pobierać większe ilości danych. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka