gibki 18.01.06, 21:44 Wlasnie zaczalem sie zastanawiac nad przejsciem z telekompromitacji do petrotelu ze wzgledu na Internet a mianowicie na ADSL juz mnie vkvrvia neostrada wiec pytam sie Was ludziska jak dziala ADSL w Petrotelu? dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bz Re: PetroNET jak to dziala? IP: *.c155.petrotel.pl 18.01.06, 22:17 ja mam co prawda lacze 128 i to juz od roku ale jescze nie zdazylo sie zebym mial jakis problem, a komp chodzi 24 h przy sciaganiu p2p, strony, poczta zawsze mam max download Odpowiedz Link Zgłoś
gibki Re: PetroNET jak to dziala? 19.01.06, 07:14 mnie interesuje min 512 i jestem ciekaw czy nie ma z tym zadnych numerow chociaz jesli dalej tepsa bedzie leciala w kulki to moze mi wystarczyc 128 Perotelu Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek_33 Re: PetroNET jak to dziala? 19.01.06, 07:21 Łącze działa tak na 4+ Jedyny problem to za mały upload co podouje problemy z wysyłanie maili (np. ze zdjęciami) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zzz Re: PetroNET jak to dziala? IP: *.c240.petrotel.pl 20.01.06, 18:34 Myślę, że Twoja decyzja o przejściu do Petrotelu jest dobra. Mniejszy abonament i w razie awarii Petronetu - bardzo szybka reakcja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skromna Re: PetroNET jak to dziala? IP: *.c240.petrotel.pl 20.01.06, 20:00 Ja mam już rok w Petrotelu i nie narzekam...a zlodzieji z Tepsy już nigdy nie będe dorabiać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Igal Re: PetroNET jak to dziala? IP: *.class147.petrotel.pl 20.01.06, 20:22 Moim zdaniem Neostrada jest lepsza od Petronetu. Ja mam łacze 2 Mbit i moge stwierdzić, że pasmmo jest ucinane (max download to 207 kb/s, trochę mało, na analogicznym laczu w TPSA DSL czy Neo masz okolo 250 kb). Poza tym strony www czasami sie długo wczytują i nie wynika to z obciążenia Twojego łacza (mam na myśli równoczesne ściąganie P2P / FTP i przeglądanie www). Bywają wieczory, że wyłaczam komputer i bo krew człowieka zalewa, że mając samemu 2Mbit nie możesz nic zrobić. Ostatnio łącze się trochę poprawiło ale listopad poprzedniego roku był jedną wielką porażką. Zalety Petrotela to niewątpliwie: możliwośc wykupienia stałego adresu IP, brak limitów pobranych danych. Co do cen to TPSA wychodzi taniej przy umowie na 12 miesięcy. Ja na Twoim miejscu bym nie zmienial operatora, chyba że zamierzasz pobierać większe ilości danych. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś