Dodaj do ulubionych

Tor samochodowy

25.11.02, 17:28
Roughboy, inni tuningowcy i bywalcy podpłockich "rajdów"... muszę się z Wami podzielić wrażeniami z sobotniego dłuuuugiego spacerku. Wybraliśmy się na spacer po Zandvoortskiej plazy i po kilkudziesięciu minutach doszły do nas odgłosy pisku opon. Poszliśmy za głosem (bynajmniej nie serca). Za wzgórzem ukazało się nam wasze marzenie... tor samochodowy. I to w pełni profesjonalny. Podobno kiedyś odbywały się tu wyścigi formuły 1, ale muszę to sprawdzić. teraz tor ma troszkę więcej wzniesień i zakrętów i raczej bo się do tego nie nadawał. Ale wyścigi "normalnych" samochodów pewnie są tu jeszcze rozgrywane. Dzisiaj na toże ćwiczyli zwykli smiertelnicy. Samochody były przeróżne od najnowszych BMW po ciężarówkę na rajdy typu Paris-Dakkar. Obok były place polewane non-stop wodą, gdzie można było ćwiczyć poślizgi itp. W ogóle tras na placu było chyba kilka i to dość długich. Dodam jeszcze, że obsługa placu składała się z kilkunastu osób (a może jeszcze więcej było w budynkach z warsztatami itd).

Po kilkudziesięciu minutach powróciliśmy jednak nad morze bo zapach spalonej gumy nie jest najfajniejszy ;-)

--
Hiubi - Życzę płocczanom takiego toru!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: hevelius Re: Tor samochodowy IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 25.11.02, 19:04
      zayebiscie :)))

Roughboy jak bedziesz szukal kogos do obslugi toru ja akurat szukam
      pracy :))) ...i pamietaj ze to byl moj biznes-plan ;P - hehehe
      • Gość: RoughBoy Re: Tor samochodowy IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 25.11.02, 23:01
        Gość portalu: hevelius napisał:

> zayebiscie :)))
        >
        > Roughboy jak bedziesz szukal kogos do obslugi toru ja
        akurat szukam
        > pracy :))) ...i pamietaj ze to byl moj biznes-plan ;P -
        hehehe

==================================

Szukam placu właśnie, wszytskie te które miałem na oku,
        okazały się nieosiągalne ( tzn. albo sprzedane , albo NIE
        do sprzedania ), nic.....szukam dalej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się