Dodaj do ulubionych

Co się dzieje z wieżowcem przy al. Jachowicza 19?

IP: 83.143.45.* 01.03.06, 23:04
Bzdura z tym Ytongiem. Z tego co wiem to z tego materiału można stawiać
budynki do 8 kondygnacji. Tutaj elementem nośnym jest, jak wnioskuję z
wypowiedzi Prezesa, żelbetowa konstrukcja a ten gazobeton jest tylko jej
wypełnieniem. Więć pojawiające się pęknięcia są spowodowane osiadaniem
konstrukcji nośnej budynku, która przenosi dodatkowe obciążenia na tego
nieszczęsnego Ytonga i tak mamy pęknięcia. Poza tym sądzę że ten materiał
przerósł technologicznie o 2 epoki polskie firmy - nie tylko Vectrę -i stąd
potem ściema że to co złe to przez Ytonga!
Ponadto z tego co czytam ten budynek ma wiele jeszcze innych wad i zaraz po
Podolance jego też trzeba będzie reanimować - jak tak dalej pójdzie boję się
myśleć co będzie z bud. Pern, amfiteatrem no i z Tumską - wszak to ten sam
wykonawca!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: BRUNO Re: Co się dzieje z wieżowcem przy al. Jachowicza IP: *.c241.petrotel.pl 02.03.06, 03:53
      • Gość: mk Ytong IP: *.c154.petrotel.pl 02.03.06, 21:44
        Jak Mr. Graczykowski twierdzi, że Ytong się nie sprawdza, to dlaczego się
        podjął budowania według kiepskiej technologii? Być może wtedy nie wiedział, ale
        teraz wie i buduje w ten sam sposób w budynku PERN-u. Gratulacje dla
        najbardziej zacofanej firmy w Polsce (oni nawet deskowań nie mają, tylko
        deseczki zbijają - toż za komuny było nowocześniej).
        • Gość: lol Re: Ytong IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.06, 09:04
          Jak byś miał lepsze okulary to byś zuważył że Biurowiec Pernu budowany jest z
          cegły silikatowej SILKA a nie z Ytongu.
    • Gość: TARASS Re: Co się dzieje z wieżowcem przy al. Jachowicza IP: *.c241.petrotel.pl 02.03.06, 03:58
      NIC NOWEGO !!! SPÓŁDZIELNIE NIE SZANUJĄ WŁAŚCICIELI MIESZKAŃ. NIC NIE ROBIĄ
      TYLKO ZWODZĄ OBIETNICAMI, KTÓRYCH NIE DOTRZYMUJĄ. KOMUNALNIK MIAŁ OGRODZIĆ BLOK
      NA SKARPIE I JAKOŚ NIC W TEJ SPRAWIE NIC SIE NIE DZIEJE, ALE ZA TO SERWUJĄ
      EKSKLUZYWNE WIDOKI - TYLKO NA CO ???? I JAK ZWYKLE WINNNI WSZYSCY DOOKOŁA ALE
      NIE SPÓŁDZIELNIE.
      • Gość: abc Re: Co się dzieje z wieżowcem przy al. Jachowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 11:15
        a ja widoków zazdroszcze wam 1m dzałki z takimi widokami kosztuje w granicqch
        200zl.
    • Gość: Bolo Re: Co się dzieje z wieżowcem przy al. Jachowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 06:59
      Rozwalić tą klikę bezrobów i darmozjadów z ogromnymi pensjami
      W tej spółdzielni to mi brzydko pachnie i że ktoś się jeszcze za to nie
      zabrał???
      PS. Brawo za artykuł

• oweszam Re: Co się dzieje z wieżowcem przy al. Jachowicza 02.03.06, 07:18
      Coś budowle tej firmy maja ostatnio spore kłopoty.
      Swoja drogą wychodzi kupowanie materiałów w II gatunku i wszelkie
      inne "oszczędności" tak inwestorów jak i wykonawców.
      Miałem przyjemność mieszkać w bloku budowanym przez PIK i też kolorowo nie było.
      • Gość: ja Re: Co się dzieje z wieżowcem przy al. Jachowicza IP: *.c156.petrotel.pl 02.03.06, 07:28
        Pewnie Topolowa 5. :-)
    • Gość: Johny Re: Co się dzieje z wieżowcem przy al. Jachowicza IP: 80.51.246.* 02.03.06, 07:30
      Jeśli chodzi o problem z regulacją ciepłej wody to polecam temu panu
      zamontowanie baterii z termoregullatorem. Za około 200 300 zł kupi porżadną
      bateyjkę i po sprawie.
      • Gość: .pl Re: Co się dzieje z wieżowcem przy al. Jachowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 07:50
        Jakieś rozwiązanie to jest, ale czy nie powinno być od razu OK. Bo jak np
        przestanie lecieć woda i ciepła i zimna z braku cienienia to ktoś zaproponuje -
        kup Pan sobie wiaderko ?? ;)
        PS. ten lokator z artykułu to nie ja
      • Gość: lokator Re: Co się dzieje z wieżowcem przy al. Jachowicza IP: *.c241.petrotel.pl 02.03.06, 10:43
        Ja nie mam bareri z termoregulatorem za 200/ 300 złotych tylko mam kabine
        prysznicową za 10 000 złotych, i jak narazie mój prydsznic nie trwa dłużej niż
        8 min, a powodem jest niemożnoćś ustawienia temperatury wody i co z tego że
        wydalem kupe kasy na prysznic!!!??.
    • Gość: Misiek Re: Co się dzieje z wieżowcem przy al. Jachowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 08:00
      Hmm To samo w bloku na Mickiewicza - obok siedziby spółdzielni
      Na ścianach grzyb, walczymy z nim jak możemy bo inaczej to boczniaki można by
      zbierać ze ściany. "Niby komisje" spółdzielni najpierw orzekły że to dlatego bo
      są okna nieszczelne - wymieniliśmy okna na nowe - i jeszcze gorzej. Więc teraz
      orzekli że okna są za szczelne i nie ma wentylacji. Od ściany aż dmucha zimnem
      bo przemarza, ale to widocznie nasza wina.
      Może już czas podziękować Pianą i Panom rządzącym w spółdzielni, i z ich
      ogromnych pensji porządnie ocieplić wreszcie nasze bloki ???
    • Gość: XXL Re: Co się dzieje z wieżowcem przy al. Jachowicza IP: 193.59.95.* 02.03.06, 08:27
      argument, ze zle materiały kojarzy mi sie z kawałem o zawalonym wiadukcie na
      Slasku za PRL-u.
      Zawalil sie wiadukt i powolano komisje .
      W trakcie posiedzenia, przesluchano cegle i cement.
      Cegla sie tlumaczy, ze ona z najlepszej cegielni, wypalana tyle i tyle czasu.
      Wszystko zgodnie z przepisami.
      A cement, ja winny????? przeciez mnie tam nie bylo:):):)
      wracajac do wiezowca.
      1. Winny projektant nie uzgodnil z geologiem.
      2. Winna VECTRA, ze wykonanla co prawda zgodnie z projektem, ale tam nie tylko
      robole fizyczni pracuja ale rowniez ludzie po studiach.
      3. Boje sie isc na jakis koncert do amfitatru:)
    • Gość: rolkapapy Re: Co się dzieje z wieżowcem przy al. Jachowicza IP: *.c157.petrotel.pl 02.03.06, 08:28
      To jest ten sam prezes, który udowadniał, że w blokach na Podolszycach w tzw. filarach międzyokiennych nie ma płyt azbestowych (Są! Mozna je zobaczyć gołym okiem). Dlatego jego opinii nie brał bym pod uwage. To jest chyba ten wieżowiec przez ktory omal Młodzieżowa nie zbankrutowała? Po co było budować takie gmaszysko skoro nie umie się tego budować Te usterki wystepują ponieważ nie było nadzowu inwestora. Nie interesowano się procesem budowy w trakcie stawiania budynku co jest regułą w tej spółdzielni. A, jeżeli nawalił wykonawca to dlaczego spóldzielnia nie wystąpi z regresem do sądu przecież wartość budynku istotnie spadła.
    • Gość: olo Re: Co się dzieje z wieżowcem przy al. Jachowicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.06, 09:21
      Popatrz na zdjęcie i policz kondygnacje. Obrońco Ytonga.
      • Gość: ja Re: Co się dzieje z wieżowcem przy al. Jachowicza IP: *.class147.petrotel.pl 02.03.06, 11:58
        Może wiecie , kto zaprojektował ten kosztowny bubel ? Warto byłoby wiedzieć
        kogo unikać w przyszłości . W swietle ostatnich afer z jakością zbudowanych
        obiektów , to może warto zażądać ekspertyzy wykonanej na zlecenie prokuratury.
        Tak niestety kończą się wybujale zapędy i zbytnia zachłanność inwestorów w
        spółkach z wykonawcami
    • Gość: bobola Re: Co się dzieje z wieżowcem przy al. Jachowicza IP: *.c155.petrotel.pl 02.03.06, 12:58
      A może wzorem prezesa PSM, prezesi Młodzieżowej SM powinni poddać się lustracji
      człnków społdzielni, bo do wyborów nowych władz jeszcze parę lat. Póki co
      zaszyli się w swoich gabinetach z przeświadczeniem dobrze wykonanej roboty np.
      blok przy al. Jachowicza. W rozmowie starają się być mili, przytakują, obiecują
      i na tym się kończy. Gdy napisze się pismo - to najczęściej nie odpowiadają,
      nie wiadomo jakie szkoły ukończyli, ale piśmienni to są. Skoro jednak nie
      odpisują, to wykazują arogancję lub złą wolę i z tego powinni się tłumaczyć
      nawet przed sądem. Ale spółdzielcy są nie zorganizowani i nie potrafią twardo
      dochodzić swego. Zarząd o tym doskonale o tym wie i może spokojnie nic ne robić!
      • Gość: zibi Re: Co się dzieje z wieżowcem przy al. Jachowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 13:15
        Mało tego - prowadzona jest rozprawa w sądzie pomiędzy mieszkańcami Jachowicza
        19a a spółdzielnią, i nawet na wezwanie sądu nie są w stanie przekazać żądnych
        dokumentów. Protokoły ze zgromadzeń delegatów podpisywane są dopiero po
        miesiącu a zawierają tylko to co powinny według spółdzielni zawierać.
        • Gość: sublokator Re: Co się dzieje z wieżowcem przy al. Jachowicza IP: *.c155.petrotel.pl 02.03.06, 14:42
          Już nie ma tego słynnego "patrona" ta spółdzielnia, zmarł. To może teraz ktoś im się dobierze do skóry. Jak narazie kpią sobie ze wszystkich i robia swoje. Mocni są...
          • Gość: ciekawy Re: Co się dzieje z wieżowcem przy al. Jachowicza IP: *.c155.petrotel.pl 02.03.06, 16:47
            Czy możesz podać kto był tym słynnym patronem?
    • Gość: budowniczy Re: Co się dzieje z wieżowcem przy al. Jachowicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.06, 14:56
      To że blok się rozpada to nic dziwnego,bo jeżeli obniąża się koszty budowy przez zastosowanie materiałów 2 czy 3 klasy(gatunku)to co chcieć od Wektry, to spółdzielnia naciskała o obniżkę kosztów aby mieć na podwyżki pensji dla prezesów i księgowej. Jeżeli to nieprawda to z jakiej firmy jest kupiona armatura(rury itp.)nie wiadomo? - ona już nie istnieje, bo już wtedy gdy spółdzielnia budowała ten blok dostawca armatury był w stanie upadłości.
      Dlatego nie można zwiększyć ciśnienia wody bo to grozi rozp....niem całego układu zasilania. Wadliwe, bo tanie rury i cała reszta. A pozatym księgowa musiała mieć pieniądze i materiały na wykończenie swojego domu i na Fitnes Klub dla Córki,który mieści się właśnie w tym bloku. A nadzur budowlany jeśli był sprawowany przez Panią T. z działu ADM,to nic dziwnego bo ta pani tak się zna na budownictwie jak ja na chodowli strusi. Jedynie czego nie można jej zarzucić to solidnej "tapety" To wszystoko nadaje się do prokuratora .Pozdrawiam
    • pawles Re: Co się dzieje z wieżowcem przy al. Jachowicza 02.03.06, 15:11
      Ochrona - owszem, mało osób wyraziło na nią zgodę, bo okazało się, że ma ona
      być na koszt mieszkańców, a nie spóldzielni - jak to wcześniej obiecywano.
      No i ta ochrona całodobowa polegała na tym, że jeden pan (słusznej postury)
      spacerował sobie naokoło bloków: Jachowicza 19 a, 21 i 21 a.... całą dobę.
      • Gość: komentator! Re: Co się dzieje z wieżowcem przy al. Jachowicza IP: *.c154.petrotel.pl 02.03.06, 16:15
        Debilem jesteś i debilem będziesz gościu, który uważasz, że kupiłeś sobie
        baterię za raptem 300 zł i szpanujesz niewiedząc nawet ile kosztowało
        wyposażenie łazienki u ludzi skarżących sie na złe ciśnienie wody!!!(ja to wiem
        i nie masz racji!)
    • Gość: Kubutek Re: Co się dzieje z wieżowcem przy al. Jachowicza IP: *.plock.msk.pl / 80.48.4.* 02.03.06, 16:32
      i znowu budowala Vectra. Juz sypie sie Podolanka, zaraz Ratusz, teraz
      wiezowiec, wkrotce Muzeum a w przyszlosci: Amfiteatr no i jeszcze nie
      wyremontowany Teatr. A dawajcie im jeszcze budowac dalej!
    • Gość: gostek Re: Co się dzieje z wieżowcem przy al. Jachowicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.06, 16:37
      Człowieku to ty chyba jesteś debilem. Zastanów się co mówisz bo uważam że takie zwroty to tylko może niepełno sprawny umysłowo. Przeczytaj "budowniczego" dlaczego masz takie ciśnienie w kranie ( a może i w głowie )
    • Gość: cyrankiewicz Re: Co się dzieje z wieżowcem przy al. Jachowicza IP: *.plock.mm.pl 02.03.06, 17:42
      Do tej całej litani dodałbym jeszcze wątek CO na ostatniej kondygnacji oraz
      sprawę wentylacji pomieszczeń przylegających do drzwi wejsciowych do mieszkan.
      Zwlaszcza CO daje duzo radosci. Niezmienny i naprawde dobry pozostaje tylko
      widok z ostatniej kondygnacji w kierunku zachodnim:))
      • Gość: inżynier Re: Co się dzieje z wieżowcem przy al. Jachowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 00:06
        Chętnie się dowiem co to za rury, które nie pozwalają podnieść ciśnienia wody w
        instalacji do 6 bar, żeby bez żadnych problemów korzystać z pryszniców nawet na
        ostatnim piętrze tego budynku? Co ma typ armatury w łazience do tego czy woda
        leci czy nie - nawet z najtańszej bedzie lecieć, jeśli jest jej dostatek w
        instalacji.
        Problem jest w projekcie instalacji:
        1- prawidłowo określone zapotrzebowanie na wodę przy jednoczesnym poborze
        2-wydajność i wysokość podnoszenia pompy oraz średnice rur muszą być dobrane do
        wielkości zapotrzebowania na wodę.
        Dlaczego ytong pęka wyjaśnił dada.
        Z podanych na forum i artykule informacji widać, że popełniono błędy
        projektowe w ocenie wytrzymałości gruntu i projekcie fundamentów, projekcie
        ocieplenia oraz instalacji (woda, co, wentylacja), niewykluczone są usterki
        wykonania.
        Ytonga czy innych bloczków pianobetonowych nie ma się co czepiać, są stosowane
        na ściany osłone w budynkach o konstrukcji żelbetowej.
    • Gość: Leon Re: Co się dzieje z wieżowcem przy al. Jachowicza IP: *.c242.petrotel.pl 03.03.06, 16:44
      Powiem krótko - juz chyba dość tego wszystkiego!!!Gdzie jest ABW, policja i
      prokurator?? Członkowie weźcie się w końcu za swoją spółdzielnię, bo już za
      chwilę wszyscy zapłaczemy krwawymi łzami. Zwołajmy nadzwyczajne walne
      zgromadznie i wywalmy całą tą bandę!! Zwróćmy się o pomoc do posłów. Słyszałam,
      że w takich sprawach dobrym ekspertem i chętnym do pomocy jest poseł
      P.Poncyliusz z PIS-u. Proponuję też p. E.Jaworowicz z TVP. Pozdrawiam.
    • Gość: Lokator Re: Co się dzieje z wieżowcem przy al. Jachowicza IP: *.c240.petrotel.pl 03.03.06, 19:19
      Sieć hydrauliczną w tym budynku wykonywała firma:
      WEKTOR- P
      Andrzej W. Kowalski
      09- 402 Płock
      ul. Dworcowa 2b
      tel. 024 2627050
    • Gość: LOKATOR Re: Co się dzieje z wieżowcem przy al. Jachowicza IP: *.c240.petrotel.pl 03.03.06, 19:24
      Proszę o pilny kontakt osób które mieszkają w bloku przy Jachowicza 19 a i
      mają problem z ciśnieniem i temperaturą wody.
      Potrzebujemy świadków do sprawy w sądzie przeciwko MSM a Płocku
      ( bez ponoszenia kosztów )
      1. 503746913 p. Wojciechowski
      2. 602282292 p. Jakubowska
      Pozdrawiam lokator

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka