stuntman 04.03.06, 20:05 www.dom-pik.pl/index.php?option=content&task=view&id=12&Itemid=28 Ogólnie mi się bardzo podoba. Czuć nieco styl bloku Chemika przy 3-go Maja. I teraz pytanie - gdzie to powstanie - przy Skarbówce, czy ul. Strzelecka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
konrad_wp Re: Nowa inwestycja PIK-u 04.03.06, 21:03 Na 100% Strzelecka. No dobra, pamiętajmy że mówimy o Płocku - 95% :) Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Nowa inwestycja PIK-u 08.04.06, 22:23 Potwierdziło się - Strzelecka. www.dom-pik.pl/images/stories/polozenie.jpg Zagadką pozostaje jeszcze inwestycja w przygotowaniu pod nazwą "Budynek mieszkalno usługowy z garażami na rogu ulic 1 Maja i Jachowicza (obok Urzędu Skarbowego)". Odpowiedz Link Zgłoś
melqiades Re: Nowa inwestycja PIK-u 20.05.06, 14:20 PIK działa nadzwyczaj prężnie - od niedawna Strzelecką kursują ciężarówki z gruzem i śmieciami (tak sądzę;), na tyłach hali włodkowica pojawiła się też mała koparka i prowadzone są pierwsze obmiary. Wygląda to na porządkowanie i przygotowywanie placu budowy. Sam projekt robi naprawdę korzystne wrażenie. Cieszy, że wreszcie rozpoczął się proces zagospodarowywania tej jakże zapuszczonej części miasta. Czekam jeszcze tylko na planowaną w perspektywie paru lat nową nawierzchnię - wówczas teren ten znacznie zyska wizualnie. A'propos Strzeleckiej - dziś rozpoczęła się na niej wycinka szpaleru topol... podobno miasto planuje nowe, przyjazne mieszkańcom, nasadzenia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Nowa inwestycja PIK-u 20.05.06, 23:32 Odnoszę wrażenie, że poziom inwestycji PIK-u powoli, acz systematycznie rośnie. Kilka lat temu firma ta kojarzyła się z przeciętnymi wizualnie blokami typu ul. Kazimierza Wielkiego/Topolowa. Teraz nastąpił pewien skok jakościowy - najpierw budynek przy 1-go Maja/3-go Maja, teraz ul. Strzelecka. Ciekawe jak w takim razie będzie wyglądał planowany obiekt przed Skarbówką? Odpowiedz Link Zgłoś
radeqrdemenes Re: Nowa inwestycja PIK-u 09.10.06, 18:12 Ostatnio przechodziłem niedaleko, wygląda na to że budynek wychodzi już z ziemii i parter też jest już na ukończeniu Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Nowa inwestycja PIK-u 09.10.06, 20:40 Byłem tam około miesiąca temu. Wygląda na to że idzie im całkiem sprawnie. Szkoda tylko, że okolica na razie prezentuje się mało zachęcająco. Odpowiedz Link Zgłoś