Dodaj do ulubionych

Strach przed nadchodzącą wiosną

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.06, 16:51
a to dlatego,że to co odsłania znikający śnieg budzi nie tyle niesmak co
przerażenie.Coś co nosi nazwę trawników to nic innego jak składowisko psich
odchodów.Nie ma metra kwadratowego bez psiej KUPY!!!Rzecz się dzieje na
Podolszycach Półn.To już nie jest moje widzimisie tylko to już jest problem
ogólny.Panie sprzątaczki z chodnika to i owszem muszą (powinny)sprzątnąć
natomiast biedne trawniki proszą o litość.Nikogo to nie obchodzi.Dobrze,że
jest jeszcze zimno,ale co będzie jak się ociepli.Gdzie się będą bawiły małe
dzieci skoro i placyki zabaw i piaskownice są zapaskudzone odchodami.Jedyne
zadbane miejsce to Park Północny.Proponuję wprowadzić tam całkowity ZAKAZ!!
wprowadzania psów nawet na smyczy.Natomiast co zrobić z pozostałymi
miejscami?.Kto ten problem powinien rozwiązać? Czekam na Wasze opinie.
Obserwuj wątek
    • maciek.zwany.jajem Re: Strach przed nadchodzącą wiosną 20.03.06, 17:25
      Wielokrotnie poruszałem problem psich odchodów. Moja propozycja-> wprowadzić
      duży podatek od posiadania psów. Z opłat będzie można zatrudnić osoby do
      sprzątania.
      • Gość: Troll Re: Strach przed nadchodzącą wiosną IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.06, 17:53
        Ja uważam odwrotnie, To właścicielom psów nalezy dopłacać że urzyźniają
        trawniki przez co miasto oszczędza na nawozach. Obciążyć trzeba ludzi
        nieposiadających psów.
        Ja widzę na trawnikach brud pozostawiony przez ludzi, plasikowe butelki i inne,
        które nie ulegają biodegradacji. I to jest prawdziwy problem, a nie psie kupy
        na trawnikach. Trawniki nie są do spacerów ani zabaw dzieci. Inną sprawą jest
        zakaz spacerów z psami w miejscach zabaw, i to jest oczywiste.
        • maciek.zwany.jajem Re: Strach przed nadchodzącą wiosną 20.03.06, 18:11
          Gość portalu: Troll napisał(a):

> Ja uważam odwrotnie, To właścicielom psów nalezy dopłacać że urzyźniają
          > trawniki przez co miasto oszczędza na nawozach.

Więc każdemu właścicielowi, którego napotkasz wypłacaj symboliczne 5Ozł.
          Wcielisz swój pomysł w życie i spełnisz dobry uczynek.
          • Gość: właściciel psa Re: Strach przed nadchodzącą wiosną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 20:04
            ja proponuę:
            -panie z towarzystwa (TOZ)i członkowie towarzystwa kynologicznego nieodpłatnie
            sprzątają psie odchody, kontroluje i rozlicza straż miejska
            -posiadacze psów płacą podatek w wysokości od 100 zł/m-c wzwyż
            -każdy pies bez dowodu opłaconego podatku i szczepień - grzywna 1000 zł lub
            pies na mączkę
            -straż miejska karze mandatem 500 zł za każdy nieuprzątnięty wyczyn psa,
            obojetnie zaobserwowany czy zgłszony przez świadka + jakiś dowód np. zdjęcie
            -właściciel z psem na spacerze, ale bez przyrządów do sprzątania - mandat 100zł
            -pies na smyczy, ale bez kagańca - mandat 100zł
            -każdy pies biegający swobodnie, nawet z obrożą i kagańcem - mandat 100zł
            -nie ma 50 mandatów dziennie - komendant straży na bruk(nota bene ile mandatów
            tego typu straż wystawiła w 2005 roku?)
            -pies biegający swobodnie, bez obroży i kagańca - do odłowienia i na mączkę

przyznaję, że propozycja daleko idąca i drakońska ale jak inaczej wymusić od
            jaśniepaństwa przestrzeganie elementarnych norm cywilizowanego świata

• Gość: trolle Re: Strach przed nadchodzącą wiosną IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.06, 21:44
              debil
    • Gość: azor Re: Strach przed nadchodzącą wiosną IP: *.c157.petrotel.pl 20.03.06, 17:36
      Jest wyjście z sytuacji, nawet korzystne!

www.allegro.pl/item93029143_kupa.html
      • Gość: RzK Re: Strach przed nadchodzącą wiosną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 22:19
        a moze wlascicicicicelelele czworonogów sie ustosonkowywywywywywwuwuwuwją?
        • Gość: moralista Re: Strach przed nadchodzącą wiosną IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.06, 16:13
          Pies jest przyjacielem człowieka,więc może i człowiek bedzie jego przyjacielem
          a przy okazji i przyjacielem przyrody.Drastyczne podniesienie podatku za psa
          może spowodować wzrost psów bezpańskich, a kasa z podatków i tak trafi na inne
          konto. Skoro tak kochamy swoje czworonogi to może będziemy po nich sprzątać.Tak
          jest to praktykowane w wielu krajach.Co właściciele piesków na to???
          • Gość: właściciel psa Re: Strach przed nadchodzącą wiosną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 16:38
            płakać i płacić
            a bezpańskie psy na mączkę,
            a przyjaciele i właściciele psów będą lepiej motywowani (kij i marchewka
            sprawdza się od dawna i wszędzie)

• Gość: KTOŚ Re: Strach przed nadchodzącą wiosną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 17:14
              A POTEM Z TEJ MĄCZKI ZROBISZ SOBIE NALEŚNIKI DURNIU!!!JAK KTOŚ NIE ZAPŁACI ZA PSA TO CO??ZJESZ GO OCZYWIŚCIE PIESKA??TRZEBA TEŻ PODATEK PŁACIC ZA CZUBKÓW TAKICH JAK TY!!JA PROPONUJĘ 2000 ZŁ OD CZUBA JAK NIE TO...!!
              • Gość: właściciel psa Re: Strach przed nadchodzącą wiosną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 21:44
                Tak, jak nie zapłaci to pies na mączkę! Proste!
                Czego nie możesz zrozumieć?: że trzeba płacić, że trzeba sprzątać, że trzeba
                dorosnąć?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka