Dodaj do ulubionych

Cena benzyny w PLOCKU

IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 20.10.01, 12:57
Hmm mam jedno malutkie pytanie, dlaczego w Plocku w miescie rodzinnym PKN Orlen
litr PB95 kosztuje 3,21 zl ,a w Lodzi litr tej samej benzyny, przywiezionej
poniekad z Plocka (a transport chyba troszke kosztuje) kosztuyje 2,99 ?. Pisze
tu oczywiscie o stacjach PKN Orlen. Jako ciekawostke moge napisac takze ze na
stacji benzynoej hipermarketu Geant w Lodzi benzyna kosztuje 2,87 zl/litr .
Hmm wiec czemu w plocku benzyna jest taka droga ? Pewnie dlatego ze w naszym
miescie sa tylko stacje PKN Orlen a stacja Statoil jest minimalna konkurencja
dla Orlneu no i pewnie takze dlatego ze ceny benzyny w Plocku ustalaja osoby
zasiadajace na stolkach w Lodzi ( Plock podlega pod Lodzki CPN).
Napiszcie co o tym myslicie.
Obserwuj wątek
    • Gość: CPN Cena paliwa w USA (Chicago IL) IP: *.dialinx.net 25.10.01, 23:01
      Czesc !
      Mieszkam w Chicago i powiem Ci ze proporcjonalnie do waszych zarobkow gdyby w
      USA mial miejsce taki poziom cen za paliwo jak w Polsce to ludzie wyszli by na
      ulice.
      i Tak
      1 galon (zannaczam ze galon jest rowny 3.75 litra)= $ 1.35 (srednia cena na
      stacjach )
      1 galon przy obecnym kursie dolara proporcjonalnie do cen w polsce musial by
      kosztowac w Ameryce okolo $3.50.
      Dla szybszego myslenia powiem tyle ze srednio dziennie w tym kraju amerykanie
      zarabiaja $100 (srednio a wiec klasa robotnikow bez wiekszych kwalifikacji)

Nie zle co ?

.......... ooooooooooo dzieki ,nie chce wracac do Polski .........

Pozdrawiam
      • Gość: xman Re: Cena paliwa w USA (Chicago IL) IP: *.sfera.net.pl 26.10.01, 09:21
        a co robisz w tym Chicago?

czyscisz kible żydom?

.......... ooooooooooo dzieki ,nie chce jechac do USA .........

• Gość: Pinch Re: Cena benzyny w PLOCKU IP: 193.59.39.* 26.10.01, 08:38
      Problemem sa prawdopodobnie ajenci. Bo w Polsce na innych stacjach patronackich
      Petrochemi jest znacznie taniej niz w Plocku. Poza tym co do ceny to zbyt niska
      jest podejrzana - wielu wlascicieli dokupuje w zakladach taniego komponentu
      ktory po dolaniu pozwala obnizyc koszt, ale to nie jest pelnowartosciowe
      paliwo. Z moich obserwacji wynika ze problemem sa wlasnie ajenci - przeciez na
      kolejne podwyzki reaguja natychmiast, natomiast przy obnizkach "bezwladnosc"
      zmiany ceny wynosi 3 dni. Kilka lat temu gdy uruchomiono stacje na Podolszycach
      czytalem w wywiadzie wypowiedz faceta ktory twierdzil ze ma drozsze paliwo bo
      ma lazienki, usprawnienia dla niepelnosprawnych itd.
      Wszystko ladnie i pieknie, tylko dlaczego to kierowcy maja za to placic?! a nie
      ten pan ze swego zysku....
      Coz... jak widac dalej pokutuje filozofia i moralnosc Kalego ....
      • super-mario Re: Cena benzyny w PLOCKU 30.10.01, 21:16
        ceny to jedno, a jakość obsługi, stan techniczny ciśnieniomierzy, odkurzaczy itd. to drugie. mam z tym
        fatalne dośiwadczenia, na razie nie będę podawał na których stacjach, ale byłoby co wymieniać....
        • Gość: soobi Re: Cena benzyny w PLOCKU IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 30.10.01, 23:16
          Tankuj wobec tego na Przemysłowej - 2,90/l Pb95
          • Gość: m@ro Re: Cena benzyny w PLOCKU IP: *.zep.com.pl 31.10.01, 09:33
            Cholera tylko pozostaje pytanie czemu w 3 miejscach na przemysłowej jest Pb95
            po 2.90zł a wszędzie na mieście średnio po ok 3.20zł. Różnica 0.3zł to chyba
            jest "strasznie" dużo więc co należy o tym myśleć - czy benzyna na Przemysłowej
            to jedna wielka mieszanina niewiadomo czego czy reszta stacji to złodzieje
            którzy kroją wszystkich kierowców ile popadnie ?!
            • super-mario Re: Cena benzyny w PLOCKU 31.10.01, 10:30
              na Przemysłowej jest paliwo z Gdańska, więc powinno być niezłe. A cena? No cóż, tajemnica...
            • Gość: Pinch Re: Cena benzyny w PLOCKU IP: 193.59.39.* 31.10.01, 10:55
              W Plocku dla 90% stacji musi istniec "zmowa milczenia" wsrod "stacyjnikow".
              Innej mozliwosci nie ma. Przeszlo rok temu w okolicach Gabina ulegla wypadkowi
              cysterna wiazaca delikatnie mowiac "uszlachetniacz" do paliwa i dzieki temu
              wyszlo ze jakis tam z Koziej Wolki ... robi "zupe". Nie wierze zeby w miescie
              ktos beszczelnie kombinowal w ten sposob-chociaz w naszych realiach wszystko
              jest mozliwe. Dlatego aby wyjsc na swoje nastepuja regulacje cenowe "w gore".
              Poza tym przydalby sie w Instytucie Nafty dzial wyrywkowej kontroli jakosci
              paliwa. Mowilo sie o tym od dawna, ale do dzis cisza. Bo uklad dotychczasowy
              pasuje wszystkim zainteresowanym. Poza tym taki "audytor" powinien spelniac
              kilka warunkow: byc inteligentny, dobrze zarabiac, nieprzekupny, obsadzony "nie
              z klucza" itp. A to juz zbyt trudne....
              • super-mario Re: Cena benzyny w PLOCKU 31.10.01, 13:24
                Ale Orlen cały czas - w tym także - nalotami - kontroluje swoje stacje! Przynajmniej tak mówi w mediach.
                • Gość: soobi Re: Cena benzyny w PLOCKU IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 31.10.01, 15:56
                  Orlen sobie moze sprawdzac stacje,ale wg mnie powinien zaczac od siebie.Troche
                  jestem zorientowany w systemie zarzadzania zasobami Orlenu,piszac o tym prace
                  i wiem ze oprogramowanie pozwala na duplikowanie numerów faktur i swobodny
                  dostep do edycji zasobu stacji firmowej.Stad lewa sprzedaz kwitnie,dzieki
                  czemu Ci co nabyli,moga sprzedac taniej.
      • Gość: Ajent Re: Cena benzyny w PLOCKU IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 06.11.01, 20:06
        Najwyraźniej ktoś nadużywa słowa "ajent", nie mając pojęcia o tym, na czym
        polega ajencja w PKN ORLEN. Otóz ajent żyje z prowizji obrotu ilościowego, a
        więc w jego interesie leży sprzedaż paliw po jak najniższych cenach. Ceny
        ustala właściciel stacji a nie jej ajent. A'propos, wspomniana stacja na
        Podolszycach istnieje już 8 lat i do 1997 roku nie była objęta ajencją.
        Tyle faktów, a na plotki proponuję nie zwracać uwagi.
        • Gość: Maciek Re: Cena benzyny w PLOCKU IP: *.montreal110.dialup.canada.psi.net 07.11.01, 03:54
          A ja znam miejsce gdzie w tym tygodniu 95-tka jest po okolo 1,76 zl
        • Gość: Pinch Re: Cena benzyny w PLOCKU IP: 193.59.39.* 07.11.01, 09:17
          Wlasnie nie mam pojecia o tym, bo nie wiem jakie tu dzialaja regulacje oprocz
          tzw. "dilbertozy". Na stacji na Podolszycach siedzi spolka Petrocentrum a
          wczesniej jeszcze jakowas firma ktora ... no wlasnie - wydzierzawila?
          wynajela??? Mozna sie spierac o slowka, ale lepiej jednak o fakty. Skoro jest
          producent i 2 posrednikow - kazdy musi wyjsc na swoje. To chyba naturalne. A
          tlumaczenie ze wyroby Wedla nie musza byc najtansze w W-wie autorstwa pewnego
          dyrektora biura handlowego swiadczy tylko o jego poziomie merytorycznym.
    • Gość: ZYZY Re: Cena benzyny w PLOCKU IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 14.11.01, 01:21
      W sobotę (10.XI) jechałem do Katowic i zatankowałem w Płocku na stacji Petry za
      3,17 zł/l. W niedzielę wracałem z Katowic i tam zatankowałem także na stacji
      Petry za 3,02 zł/l... Ciekawe...
      • Gość: Maciek Re: Cena benzyny w PLOCKU IP: 154.5.39.* 14.11.01, 03:41
        Nic w tym nadzwyczajnie dziwnego :))
        2 dni temu znalazlem u nas stacje ( Montreal ) z najtansza cena benzyny tj 63 centy
        kanadyjskie; zatankowalem wiec full myslac ze juz taniej nigdy nie bedzie. A dzis benzyna
        spadla do 59 centow !!! Ironia. W kazdym razie lepiej ze ceny spadaja, nizby mialy wzrastac.
        Mamy tendencje znizkowa jesli chodzi o swiatowe ceny ropy, ot caly sekret.
    • Gość: Czadek Re: Cena benzyny w PLOCKU IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.11.01, 12:14
      Dzięki że zaczeliście tą dyskusje i że Gazeta zaczęła robić "ranking". Jest już
      lekka poprawa. Otóż na stacji ZEP przy Granicznej paliwo też jest poniżej 3
      złociszy ( zresztą tam zawsze było te 3 grosze taniej) miejmy nadzieję że
      monopol odpuści sobie dorabianie na naszych karkach. A jak jeździcie na dieslu
      i nie boicie się o motor to polecam oranżadę czyli popularny opałek. Jest
      najtańszy ( zapytajcie kierowców TIR-ów) i nietrudny do dostania na podpłockich
      stacjach. Pozdrawiam
      • Gość: m-s Re: Cena benzyny w PLOCKU IP: *.ploc.gazeta.pl 18.11.01, 17:21
        Czy po rankingu GAZETY spadły ceny jakichś stacjach paliw w Płocku?
        • Gość: Czadek Re: Cena benzyny w PLOCKU IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.11.01, 22:48
          Patrz wyżej :))))

• Gość: m-s Re: Cena benzyny w PLOCKU IP: *.ploc.gazeta.pl 03.12.01, 13:53
            Ale te spadki mogą mieć związek ze spadkiem cen u producentów, a nie wynikać z
            decyzji szefów samych stacji!
            • Gość: Wolf Re: Cena benzyny w PLOCKU IP: 212.244.82.* 03.12.01, 22:47
              Kierowanie się samą ceną jest delikatnie pisząc niepoważne....
              • Gość: Maciek Re: Cena benzyny w Montrealu IP: *.montreal117.dialup.canada.psi.net 04.12.01, 02:46
                Na stacji tuz obok mnie benzyna kosztuje 64 centy , = 1.62 zl
                ale w ciagu ostatniego miesiaca ceny sa zdecydowanie nizsze niz przed atakiem na WTC
                glownie ze wzgledu na to ze sa ogromne rezerwy ropy , jako zekonsumpcja przez linie
                lotnicze jest bardzo bardzo niska; po prostu malo samolotow lata.
                • Gość: m-s Re: Cena benzyny w Montrealu IP: *.ploc.gazeta.pl 04.12.01, 17:15
                  To ciekawe, choć tu w Płocku mamy bardziej przyziemne problemy. A czy w
                  Kanadzie na stacjach też są różnice w cenie takiego samego paliwa nawet 10
                  proc.? Bo właśnie tak jest w Płocku!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka