Dodaj do ulubionych

czynsz w MTBS

17.05.06, 13:42
porsze napiszcie jaki jest czynsz w mieszkaniach czynszowych MTBS za ok 48mkw
jak jest z ogrzewaniem w zime jakie ceny

interesuje mnie mniej więcej miesięczny koszt utrzymania jesli ktoś może
policzyćto i roczny
z góry bardzo dziekuje

jeszcze coś na temat wpłat:)jesli można
Obserwuj wątek
    • Gość: lokatorka Re: czynsz w MTBS IP: *.localdomain / *.msmplock.pl 17.05.06, 15:12
      Hej. Tak się składa że ja mieszkam właśnie w podobnej powierzchni 44m2. Czynsz
      miesięczny - 340 zł. Za ogrzewanie płaci się co miesiąc. My (jest nas dwójka)
      płacimy średnio 70 zł w okresie grzewczym. Woda i prąd to tak jak wszędzie.
      Większosć bloków już istniejących jest okablowanych (internet) więc z
      podłączeniem do neta nie ma problemu. Co do samych budynków, to zależy w którym
      będziesz mieszkać. U mnie jest wilgoć, której w żaden sposób nie można wytępić
      i co gorsza robactwo - prusaki. Ale lepsze to niż karton pod mostem. Miłego
      mieszkania. Pozdrawiam
      • Gość: m3 Re: czynsz w MTBS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 16:01
        U mnie jest 45,08 m i płacimy 344,98. W okresie grzewczym rachunek za
        ogrzewanie waha się w granicach 120 - 140 zl. Wilgoci nie ma, prusaków również.
        Nie wiem jakim cudem "lokatorka" placi 70 zl za ogrzewanie w okresie grzewczym
        ale z góry wiem, ze jest to przyczyna wilgoci. Niestety w zimie trzeba grzac i
        wietrzyc to wilgoci nie bedzie o prusakach tudzież innych "przyjaciołach" nie
        wspomne !
        • Gość: lokatorka Re: czynsz w MTBS IP: *.localdomain / *.msmplock.pl 17.05.06, 16:10
          Wilgoć jest spowodowana brakiem wiedzy budowlanej ze strony tych co go
          stawiali. Wystąpił błą za który płaci teraz cały blok i wszyscy lokatorzy, tak
          więc nie jest tu przyczyna czy grzeję czy nie. Płcę tylko 70 zł czasem troszkę
          więcej bo po 1. nie grzeję w kuchni, po 2. raz na x czasu włanczam ale na
          godzinkę w łazience. Stale grzeję w dużym pokoju gdzie głównie przebywam i śpię
          ( i właśnie w tym pokoju mam największą wilgoś więc niech m3 się nie
          wymondrza). W małym pokoju grzeję wtedy gdy tam przebywam, potem wyłanczam.
          Dlatego płacę mało.
          • Gość: loki Re: czynsz w MTBS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 18:51
            Czynsz jest to ok 7.70 za 1m^2
            Do tego ogrzewanie , prąd (kuchnia elektryczna), woda, telefon (Petrotel lub TP
            ), Multimedia

• Gość: menel Re: czynsz w MTBS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 19:12
            przestań włanczać i wyłanczać a zacznij włączać i wyłączać, może sytuacja się
            poprawi
            • Gość: xxx Re: czynsz w MTBS IP: *.plock.msk.pl / 80.48.4.* 17.05.06, 21:39
              "przestań włanczać i wyłanczać a zacznij włączać i wyłączać, może sytuacja się
              poprawi" może jeszcze coś ciekawego napiszesz, tylko teraz spróbój jaśniej
              • Gość: menel Re: czynsz w MTBS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 10:15
                Już jaśniej nie da się.

Ale jest rada - WŁANCZ się do prądu, poproś kogoś, żeby NIE WYŁANCZAŁ i ostro
                napieprzał pałą w łeb tak długo, dopóki się w nim nie rozjaśni.

Może potem już będzie jasne, że się WŁĄCZA i WYŁĄCZA.
                Czy już wystarczjąco jasno?
    • Gość: pyt. a szczury, czy szczury są ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 21:38
      ???
    • ania800 dzięki serdeczne a jak jest jeszcze z wpłatą przed 18.05.06, 12:02
      a jaka jest płata przed budową wiem ze można w dwóch ratach i nic poza tym

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka