Dodaj do ulubionych

dotacja na borówkę amerykańską

IP: *.centertel.pl 13.11.07, 23:32
jestem młodym rolnikiem posiadam 5 h ziemi chcę założyc plantacje
borówki amerykańskiej zakupiłam już 1200 sztuksadzonek i posadziłam
chcę zakupić więcj sadzonek kupić mały traktorekz oprzyżądowaniem to
znaczy kosiarka glebogryzarka itp i siatkę do ogrodzenia mam pytanie
czy mogę sie ubiegać o dotacje jeżeli tak to z kąt dokładnie i jakie
dokumenty sądo tego potrzebne bardzo prosze o odpowiedz
Obserwuj wątek
    • Gość: maverick Re: dotacja na borówkę amerykańską IP: *.chello.pl 09.12.07, 22:05
      działasz w branży rolnej więc zapoznaj się Programem Rozwoju
      Obszarów Wiejskich (PROW) - jest na stronie ministerstwa rolnictwa.
      Tam znajdziesz informacje o możliwościach uzyskania wsparcia

Pozdrawiam,
      • Gość: Ryszard Re: dotacja na borówkę amerykańską IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.13, 21:18
        Wiem, że bardzo dobrą borówke amerykańska rozprowadza firma badenhop z Grethem Niemcy /Dolna Saksonia/. Ma on kilkanaście gatunków różne pory dojrzewania i przuystepne ceny. Owoce przednie i obfite zbiory.
    • Gość: po Re: dotacja na borówkę amerykańską IP: *.dynamic.chello.pl 13.08.13, 00:08
      Więcej na www.bankowoforum.pl
      • doradca_bankowy Re: dotacja na borówkę amerykańską 04.11.13, 01:13
        Tu też trochę przydatnych informacji:
        www.psfp.org.pl/dotacje-unijne-f6/
    • Gość: Ewa_Z Re: dotacja na borówkę amerykańską IP: *.cdma.centertel.pl 21.03.14, 19:21
      Obecnie chcąc uprawiać borówkę amerykańską nie ma najmniejszych problemów z uzyskaniem dotacji. Pozyskałam kiedyś tego typu dotację na moją plantację.
      • ania33-81 Re: dotacja na borówkę amerykańską 07.04.14, 10:43
        Witam! Warto skorzystać z pomocy by ktoś napisał wniosek o dotacje i ma w tym doświadczenie. Moja siostra korzystała z pomocy konsorcjum biznesu mają str internetową www.konsorcjumbiznesu.pl.Dodatkowo doradzono jej by skorzystała z biznes planu i jest zadowolona.

Pozdrawiam!
      • Gość: Miśka Re: dotacja na borówkę amerykańską IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.14, 21:41
        To gdzie najlepiej się zgłosić po taką dotację?
        • Gość: misiek68 Re: dotacja na borówkę amerykańską IP: *.28.ftth.classcom.pl 30.04.14, 22:08
          Polecam szkółkę Złota Jagoda http://www.borowka.pl - ja tam kupowałem borówkę amerykańską.
          • Gość: Gość Re: dotacja na borówkę amerykańską IP: *.4web.pl 03.06.14, 15:30
            odnośnie Złotej Jagody to zdecydowanie nie polecam, zakupiliśmy tam krzewy które okazały się przemarznięte, wymieniono je na krzewy gorszego gatunku przez co jesteśmy w plecy dobre dwa sezony. Nie polecam!
            • Gość: miro77 Re: dotacja na borówkę amerykańską IP: *.play-internet.pl 16.06.14, 18:02
              No to musiałeś mieć niezłego pecha, bo ja w Złotej Jagodzie kupuję zawsze i nigdy mi się takie coś nie zdarzyło ani też nie słyszałem, aby ktoś był niezadowolony, a obracam się w tej branży ładnych parę lat. Sam mam namiar na tę szkółkę z polecenia, od znajomych. Z tego co wiem to właściciele bardzo dbają o dobrą jakość, zresztą super się znają na rzeczy.
              • Gość: nie seo Re: dotacja na borówkę amerykańską IP: *.centertel.pl 27.06.15, 14:47
                Skończcie z ta reklama parowy! Weźcie się do normalnej roboty!
                Poza tym autora nie interesuje gdzie kupować sadzonki
    • Gość: Mark Re: dotacja na borówkę amerykańską IP: 82.139.165.* 04.06.14, 23:11
      Same dotacje to nic, gdy ktoś pragnie rozwijać się musi wziąć pożyczkę. Dotacje są dla wszystkich, i dla biednych i dla bogatych.
      Bogaty zadłuży się po uszy a i tak pójdzie z torbami. Bogaty natomiast rośnie w siłę.
    • Gość: gość Re: dotacja na borówkę amerykańską IP: *.dynamic.chello.pl 04.07.14, 13:01
      Istnieje wiele firm, oferujących pomoc w tym zakresie. Dotacje ue to niełatwy temat więc lepiej zwrócić się do specjalistów.
      • Gość: łukasz37 Re: dotacja na borówkę amerykańską IP: *.play-internet.pl 04.08.14, 06:13
        Ja też jestem klientem szkółki Złota Jagoda i również polecam.
    • Gość: Mariusz Re: dotacja na borówkę amerykańską IP: *.static.ip.netia.com.pl 11.09.15, 10:49
      W tej sytuacji warto przemyśleć współpracę z firmą, która zajmie się nawet wnioskiem. Są wtedy większe szanse na uzyskanie dofinansowania. Mogę serdecznie polecić Supra Serwis z Poznania, bo sami z nimi współpracujemy. Wejdź na ich stronę internetową, wszystko odbyło się sprawnie i bez żadnych problemów, zajęli się wnioskiem. Mają doświadczenie i sympatyczną obsługę.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka