Dodaj do ulubionych

Poważna kolizja na Jachowicza

IP: *.c153.petrotel.pl 22.05.06, 20:47
Z mojego okna rzecz wyglądała nieco inaczej.. Tir skręcał, a kierowca Hondy na
siłę chciał zająć skrajny lewy pas. Tyle, że naczepa "zachodzi" przy skręcie.
O czym przekonał się rzeczony kierowca, praktycznie wjeżdzając pod środek
naczepy. Najważniejsze jednak, że nikt nie ucierpiał.
IMHO równie "poważna" kolizja - identycznie wyglądająca, tyle, że z udziałem
lanosa (około miesiąca temu) - w tym samym miejscu - nie wzbudziła jakoś
reakcji Gazety. Nie widziałem także artykułów nt kraksy motocyklisty, pana,
który skasował dwa inne samochody - że nie wspomnę o kolizji, w której jeden z
samochodów "wpasował się" w sygnalizację świetlną. A tam wszędzie poszkodowani
byli :-(
Obserwuj wątek
    • Gość: pyt. kiedy chołota nauczy sie jeździć ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 21:48
      na czasie
      • Gość: Grom przygania kocioł garnkowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 06:53
        Według mnie hołota to m. in. ci, którzy nie znają ortografii.
    • Gość: gosc Re: Poważna kolizja na Jachowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 21:58
      Gdyby ten TIR wjechal w ta honde to by nic z niej nie zostalo, to przeciez jasne
      ze to honda uderzyla w bok tira i sie w niego lekko wbila. Kto pisal ten artykul
      ????
      • Gość: ola Re: Poważna kolizja na Jachowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 22:19
        Widziałam tę kolizję i właśnie kobieta Hondą zajechała tirowi ,słyszałam ,że to
        żona strażaka i dlatego zaraz przujechał wóz strazacki i ten mąż .Słyszałam
        opinię lub sugestię jednej kobiety,że będą chcieli zwalić winę na kierowcę tira
        bo to młody pan.
    • Gość: XXL Re: Poważna kolizja na Jachowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 22:07
      "Do zderzenia doszło ok. 16. Tir skręcający z Bielskiej w kierunku Jachowicza i
      Politechniki uderzył w bok hondy." do Politechniki to jeszcze kilka
      skrzyzowan:) lepiej bylo napisac na wysokosci hotelu Petropol:) czemu autor
      pominal po drodze do Politechniki, teatr Dramatyczny, sklep PoloMarkietu, Cech
      Rzemiosl, niebieski wiezowiec i ZUS????????:)
    • Gość: Johny Krzyżówka? Rebus?Anagram? IP: 80.51.246.* 23.05.06, 08:54
      ....zablokowana były dwa pasy alei i połowa krzyżówki.... Chyba skrzyżowania.
      Gratulacje za kolokwializmy na lamach gazety. PS zawsze mówiłem ze Hondy to
      badziewie.
      • Gość: Grom Re: Krzyżówka? Rebus?Anagram? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 09:37
        > ....zablokowana były dwa pasy alei i połowa krzyżówki.... Chyba skrzyżowania.

Johny, dzięki za wsparcie. Już kilka razy pisałem na tym forum, że krzyżówka to
        gatunek kaczki (bez aluzji politycznych ;-) ) lub zadanie diagramowe. Nie ma na
        nich siły. Jak ci się podoba przykład:
        „czerwoniak na krzyżówce”?
        Bo ja widzę jak fleming zapładnia kaczkę.
        Jakąś gwarą się posługują.
        • Gość: Pio Re: Krzyżówka? Rebus?Anagram? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 09:52
          najpierw przeczytałem wątek na forum, potem zajrzałem do artykułu;
          przed otwarciem strony z artyukułem, znając już krytyczne komentarze pod
          adresem autora, pomyślałem, że chyba na 100% wiem "kto to napisał"
          nie myliłem się - to nasza kochana MO (!)
          ona nigdy nie zawodzi

pozdr!
          • Gość: Grom Re: Krzyżówka? Rebus?Anagram? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 14:11
            > to nasza kochana MO (!)

Ona jest niezawodna, zawsze coś przypali. I sądzi, że się na nią uwzięli.
    • Gość: qwerty Re: Poważna kolizja na Jachowicza IP: *.plock.msk.pl / 80.48.4.* 23.05.06, 10:45
      Banda idiotów!!!
      Nie macie nic do powiedzenia ale błędy zawsze warto sprawdzić!!!
      • Gość: awam Re: Poważna kolizja na Jachowicza IP: *.c157.petrotel.pl 23.05.06, 11:07
        Nie wiem kogo masz na myśli, pisząc "banda idiotów" czy dziennikarzy czy
        forumowiczów. Jednak GW przy okazji szesnastolecia powinna wymienić w Płocku
        szesnastu dziennikarzy.
      • Gość: Johny Banda idiotów IP: 80.51.246.* 23.05.06, 11:17
        Tylko nie banda, tylko nie banda......
      • Gość: Grom Re: Poważna kolizja na Jachowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 14:19
        qwerty napisał:
        > Banda idiotów!!!
        > Nie macie nic do powiedzenia ale błędy zawsze warto sprawdzić!!!

Pewnie współautor się tu oburzył. Jak prawdziwy mężczyzna stanął w obronie...
        Sunka nie ma to ktoś musi jego rolę spełniać. Ale beztalencie i tak zostanie
        beztalenciem.
        Hubert, zrób coś z tym. Bo doniesiemy Adamowi i wymieni całą ekipę, a jemu
        zależy na tym żeby to pismo czytać.
        Ja czytam od początku GW i uważam ją za najlepszą. Nie dotyczy to jednak
        dodatku lokalnego „Mazowsze” niestety.
    • Gość: trabantos ad rem! IP: *.c155.petrotel.pl 23.05.06, 11:48
      Moi drodzy ziomkowie! Ani artykuł ani dyskusja na forum nie dotyka istoty
      sprawy. Przyczyną tego zdarzenia było naruszenie przepisu kodeksu drogowego i
      zasady, że na skrzyzowaniu sie nie wyprzedza!
      Kierowca Hondy usiłował faktycznie wyprzedzic ciężarówkę chcąc zająć lewy pas
      ruchu przy lewym krawężniku. Tak jeżdżono wczesniej by zjechać ze skrzyżowania
      jak najszybciej jechano właśnie tak jak Honda. Wykonujący manewr kierowca
      ciężarówki usiłował to uczynić w takich warunkach na jakie to skrzyżowanie
      pozwala, a więć zajął częśc lewego pasa jezdni. W ten sposób Honda,
      ograniczona wysokim krawężnikiem nie mogąc uciekać w lewo została do tego
      krawężnika przygnieciona. Tajk to wygląda ze zdjęcia.
      Wypadku by nie było gdyby kierowca Hondy poczekał chwilę ze skrętem w lewo
      (nawet bądąc już na zjeżdzie ze skrzyżowania) i pozwolił naczepie zjechać na
      prawy od niego czyli środkowy pas.
      Jeszcze raz okazało się, że te przeklinane kolejki ( jeden za drugim) na
      skrzyżowaniu mają sens. Szkoda obu kierowców i ich zdrowia.
      • Gość: cytelnik podejrzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 14:28
        ta pani czasem dobrze pisze ale raz na
        miesiąc ma ciężkie dni i powinna mieć L4 wtedy
    • Gość: Ola Re: Poważna kolizja na Jachowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 22:26
      jua też widziałam ten wypadek byłam na przejściu , ale słyszałam od ludzi ,że
      tą hondą jechała żona strażaka ,który zaraz przyjechał z długimi
      włosami .Ludzie przepowiadali, że pewnie będą chcieli winę zwalić na kierowcę
      tira bo to młody facet i nie tutejszy.Ewidentna wina była kobiety "hondy"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka