Gość: bero IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 21:00 dobry pomysł mówi rzecznika sieci Dorota Patejko ------chyba rzeczniczka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Bukoszczak Re: Auchan może namieszać w paliwach IP: *.c241.petrotel.pl 11.06.06, 21:34 Czekamy na to od dawna,załatwiajcie szybciej,a my u Was będziemy kupować benzy- nę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pchelka Re: Auchan może namieszać w paliwach IP: *.localdomain / *.msmplock.pl 12.06.06, 07:56 będę waszą stałą klientką :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Auchan może namieszać w paliwach IP: *.class146.petrotel.pl 12.06.06, 13:59 TO DLATEGO BLOKUJĄ TĄ BUDOWĘ BO OBOK STOI STACJA ZAWICKIEGO NO I POJAWIA SIĘ KONFLIKT INTERESU. Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: Auchan może namieszać w paliwach 11.06.06, 21:36 Taka stacja przy Auchan, w przeciwieństwie do stacji KM Płock, która jest na przysłowiowym zadupiu, rzeczywiście mogłaby pomóc obniżyć ceny paliw w Płocku. Mogłaby, ale nie wiadomo, czy PiS rękami swojego radnego nie ukręci łba tej inicjatywie. Brawa dla pana radnego Krysztofiaka. Wierzę, że kierowcy z Podolszyc zachowają Pana we wdzięcznej (?) pamięci przynajmniej do czasu zbliżających się wyborów. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Winiary Re: Auchan może namieszać w paliwach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 16:46 Romek, pochwal się gdzie mieszkasz, dla mnie Podolszyce to jest zadupie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezes Ochódzki Re: Auchan może namieszać w paliwach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 21:00 Romanie, ale o czym Ty mówisz. Ja nie chcę mieć pod oknami następnego miliona samochodów, wystarczą te które już przewijają się koło Osła i Obi. Kto w ogóle zezwolił w tym miejscu na hipermarket (nie czasem twoi czerwoni koledzy?), przecież taki sklep powinien stać co najmniej kilka km poza miastem. Jestem za konkurencją paliw i właśnie mogła by powstać taka stacją, ale gdzieś w okolicach przemysłowych, z dala od bloków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SoundBlaster Re: Auchan może namieszać w paliwach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 21:38 W calej Polsce rozne rzeczy sie buduje tylko w naszym Plocku wszystko tym ludziom przeszkadza. Moze zamiast miasto po kawaleczku wysylac na pola sami sie przeprowadzcie na wies jak wam tak przeszkadza ze dookola toczy sie zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ivulspirit Re: Auchan może namieszać w paliwach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 22:24 Samoobronie proponuję złożenie poprawki do projektu, pozwalając by stacje te mogłyby być otwarte jedynie w godzinach od 0:00 do 6:00, tylko w dni parzyste, oczywiście bez niedziel i świąt. Poza tym należałoby zająć się stacjami, które już stoją przy hipermarketach. Ja już sam nie wiem co mnie jeszcze w tym głupim kraju trzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Re: Auchan może namieszać w paliwach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.06, 22:33 posłom Samoobrony niegroźne są wysokie ceny paliw. A o ich zdolnościach komunikacyjnych to już chyba nawet nie trzeba wspominać ;-)) Ciekawe jak oni to robią, że nie mając samochodu potrafią tyle km natłuc dziennie ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Igal Re: Auchan może namieszać w paliwach IP: *.class147.petrotel.pl 11.06.06, 23:38 Nie uwierzę póki nie zobaczę, nie w tym mieście, czekamy na konkurencję !!! Posłom z Samoobrony to się w głowach pop......lo od tego rządzenia. Jaki naród, taki rząd, nic nie poradzimy. Oprócz stacji Auchan, jeszcze jakieś dwie Neste, RG i pozamiatane. Życzenia ściętej głowy, pożyjemy, zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johny A stacje orlenu IP: 80.51.246.* 12.06.06, 07:43 Jeśli chodzi o wpływ stacji paliwowch na mieszkańców Podolszyc to fakt istnienia 2 stacji na odcinku 1 km nie ma znaczenia, ale postwienie jeszcze jednej juz tak. Ale stacje orlenowskie szczególnie w Płocku tak mają. KOCHAMY CIE ORLEN-nieeeeee. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podolak Re: Auchan może namieszać w paliwach IP: *.c154.petrotel.pl 12.06.06, 08:20 Co za pieprzenie kotka przy pomocy młotka. Jakie będzie miała ta stacja przy Auchanie wpływ na środowisko, ano taki jak ta przy Bielskiej - róg Sienkiewicza, czy te wszystkie inne w mieście. Wobec takiej postawy urzędasów pcha się do głowy inny domysł, a mioanowicie trzeba określić wysokość "kosztów" zgody na instalację stacji. Stoi tam Noro auto i kawałek dalej jest stacja Bliska (bodaj ją...). Tak się nie załatwia sprawy. I nie kupczcie moim środowiskiem na Podolach. Nikt sie nie pytał wcześniej to nie pytajcie i teraz. Stawiać te stację bo nie ma gdzie tankowac paliwa po bożemu. I niech tam będzie sprawna samoobsługowa myjka samochodowa bo ludziska myją auta w blokowiskach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca podole Re: Auchan może namieszać w paliwach IP: *.c154.petrotel.pl 12.06.06, 08:24 Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi i kase. Kurna! Mamy takiego fajnego prezydenta miasta, ale pracowników to wybierał on sobie sam. Kogo wybrał, tak ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon Re: Auchan może namieszać w paliwach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 08:43 wierzycie w to,że Auchan obniży cenę?pewnie tak samo,jak Statoil.musiałoby być kilka jeszcze innych,a tańsze paliwo jest na stacji Telekomunikacji,tylko śmierdzi rozpuszczalnikiem i silnik na nim pracuje jak kosiarka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menel Re: wpis leona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 11:39 Po takiej informacji, że śmierdzi jak rozpuszczalnik (zanaczy zawiera aromaty) natychmiast PIH i prokuratura powinny pobrać próbki tego wynalazku (podróbka) i stację natychmiast zamknąć. Sprwadź jaką moc osiąga silnik i ile na tym przjedziesz - wg mnie bardzo mało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Auchan może namieszać w paliwach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 11:44 A może masz w aucie silnik od kosiarki? Ja tankuję tylko tam od kilku lat i nie mam problemu. Zastanów się, czy to co piszesz nie jest zwykłym pomówieniem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menel Re: Auchan może namieszać w paliwach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 12:42 Jeśli paliwo ma zbyt niską liczbę oktanową w stosunku do wymagań silnika (lepszy, z wyższym stopniem sprężania niż w prostych silnikach) to objawia się jego pracą stukową - jak kosiarka. Liczba oktanowa jest pochodną składu paliwa, zawartości komponentów wysokooktanowych. Marek sprwadź jaki masz silnik w aucie, może prościutki od kosiarki i dlatego służy mu byle co. Czy masz katalizator w aucie - jeśli tak sprwdź czy jeszcze działa. Jeśli paliwo śmierdzi jak rozpuszczalnik, oznacza że to jest w dużej mierze rozpuszczalnik, zostało spreparowane nie w rafinerii lub koncesjonowanej bazie paliw, ale w jakiejś pokątnej melinie bez należytej kontroli jakościwej - kto by tam sobie głowę duperlami zawracał. Bardzo często paliwo takie ma wysoką zawartość siarki, co prowadzi do zniszczenia katalizatora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renówka Menel ma rację! IP: *.c243.petrotel.pl 12.06.06, 23:24 Masz rację. Tankuję syf, a silnik stuka tak, że chciałem regulować zawory. Smód straszny. Co oni nam sprzedają Bóg jeden raczy wiedzieć. A silnik mam zniszczony! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renówka Re: Menel ma rację! IP: *.c243.petrotel.pl 12.06.06, 23:25 Dodam, że tankuję przy Wyszogrodzkiej obok Mc Donalda i PKO! Zawsze mam problemy po ich paliwe. Od dzisiaj zmieniam stację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: talib Re: Auchan może namieszać w paliwach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 12:23 Czy oszołom zapewni takie ceny jak u siebie w Częstochowie czy tylko ciut niższe niż na innych stacjach w Płocku? Czy czeka nas taka organizacja handlu jak np. w Warszawie? Ze po byle drobiazg trzeba przemieścic się kilkanaście km bo mniejsze sklepy przestały być opłacalne. Potrzebujesz kupić coś za 2 zł a podróż cię wyniesie kilka razy drożej nie mówiąc o straconym czasie, o tym szukaniu i chodzeniu wśród tych niezliczonej ilości półek. A czasami się okazuje że tego czego szukasz nie ma. Czy zysk na zakupach za 40-50 zł taka teraz jest średnia zrekompensują: podróż samochodem, zmarnowany czas aby odszukać to co chcesz kupić, te km w nogach wśród tych regałów i dojście od samochodu do sklepu i z powrotem, zmarnowany czas na zastanawianie się i przeliczanie czy się opłaca bardziej towar A czy B, zmarnowany czas na grzebanie i odszukanie rozmiaru i sprawdzenie ceny na ciuchach i butach, zmarnowany czas na stanie w kolejce do kasy. Czy czasami nie potrzebujesz czasami kupić szarego papieru, brystolu, gładkiej bibuły, sznurowadeł, czy 1000 innych rzeczy ktore dostaniesz tylko w specjalistycznych sklepach. Czy czasami nie potrzebujesz podpompować koła? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ollo Re: Auchan może namieszać w paliwach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 12:26 nie wiem czy moga namieszać, z pewnościa będa mieszać paliwo nie wiadomo z czym. Jeśli na kurczakach oszukują, to na plaiwie na bank też będą bo to o wiele bardziej dochodowe... Zatem, na waszym miejscu bym sie tak nie cieszył Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: name or Re: Auchan może namieszać w paliwach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 12:59 jak się boisz to nie tankuj. ja tankowałem jakiś czas na stacji Auchan i nie narzekam(po każdym tankowaniu zostawało na 3 browary). boję się tylko że będzie dużo szumu do jesieni(wybory) a potem jak zwykle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SPAT wspolczuje jak miales problemy z auchanem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 13:50 nie wiem jakie ty masz doswiadczenia, ale ja mam bardzo przyjemne. czesto jezdze w okolice wroclawia i tankuje tam na maksa i biore do kanistra, bo na takim zakupie (kolo 80 litrow) w porownaniu do najtanszych cen w plocku, wychodzi mi przynajmniej 6-7 litrow za ta sama kase wiecej. poki co nie narzekam, a mechanik jak robi przeglad i drobne naprawy samochodu od czasu do czasu nigdy nie powiedzial mi, ze cos jest z silnikiem albo katalizatorem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość I Re: Auchan może namieszać w paliwach IP: 193.59.95.* 12.06.06, 15:05 Butne zapowiedzi tego pana co się prezydentem Płocka zwie o uruchomieniu tanich stacji dla płocczan-jakoś spełzy na OBIECANKACH.A ta przecież takie dla WŁADZY PROSTE-JEŚLI SIE CHCE COŚ NAPRAWDĘ ZROBIĆ ALE SIĘ NIE CHCE-DLACZEGO? Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi -jak zwykle-o KASĘ. Nie jast chyba wielka tajemnicą, pan prezydent (vice)zawidzki tajeden z większych ,no,no stacyjników(ajentów)w PŁOCKU. Czy już wszystko jasne.Jak można działać na WŁASNĄ NIEKORZYŚĆ.A,że kilka tysięcy ludzi klnie,a cóż to szkodzi.Klna na tyle spraw ,to i na super drogie paliwo tez mogą. A kaska do kieszonki płynie.I niech nikt nie próbuje tego zmieniać bo od WLADZUNI do stanie po rączętach. To nasz kochany PŁOCK. JEDNA WIELKA KLIKA-BEZ WZGLĘDU NA OPCJĘ-NIESTETY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apolinary Re: Auchan może namieszać w paliwach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 15:26 na stacji na Podolu, tj. tzw. Bliska prezydenta Zawidzkiego miało byc tanie paliwo. Gó.. prawda, paliwo droższe niż w niedzielę w Warszawie o 23 grosze. I dlatego ratusz nie pozwoli na inne stacje benzynowe, przecież nikt nie zgodzi się na to aby zmniejszyć sobie przypływ kaski. a gdzie te obietnice na prezydenta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: von Re: Auchan może namieszać w paliwach IP: *.c155.petrotel.pl 12.06.06, 15:41 Precz z krytycznymi poglądami Samoobrony nt.tanich stacji paliw przy hipermar- ketach w obronie kolegów handlujących paliwami!Ja na nich nie zagłosuję ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaalll B. Re: Auchan może namieszać w paliwach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 17:26 No tak, ale przy najmniej u nas najbarziej opłaca sie jeździć na gazie ;-) W Płockowie Małym mamy chyba jedne z najniższych cen gazu w Polsce..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misio Re: Auchan może namieszać w paliwach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 19:13 Prezydenta mamy do ( 4 litery ) i wogólwe cały zażąd moasta. Nic niepotrafią i nie bez powodu dostali złotego klopa. Stacja Zawickiego ( bliska ) niemam z nia dobrych doświadczeń, jakoś po zatankowaniu samochodu, straciłem na przyśpieseniu i lekko mi zawory kolekoczą... Pozatym znajomy tankujący dizla też nażekał ze mu gaśnie itp. No ale co poradzić, jak ktoś ma dupsko mocno usadzone na stanowisku to kradnie i robi nas w wala do woli. I nic na to nie poradzimy. Stacja auchan by coś dala gdyby ceny były po 3.80 bo dopuiero w tedy by to było odczuwalne dla molocha i pana Zawickiego. a ktos pisal o bzdurach z monopolem auchan. Chyba go chrystus opuścil. Przeciez nikt nie bedzie celowo dymal do auchana z drógiego końca miasta jak ma to pod nosem. A ludzie by tankowali wieczorami wracajac za zakupów, lób pracy. Jedyne co u nas sie opłaca to jazda na gazie, bo jest ciutke tańszy niż w innych miastach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Polak Re: Auchan może namieszać w paliwach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 22:14 wogóle, zażąd, niepotrafią, Zawickiego, niemam, nażekał, w tedy, drógiego, lób Do szkoły najpierw idź Koziołku Matołku! Może jak się nauczysz pisać to ktoś kiedyś potraktuje Cię poważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johny Temu Misiu IP: 80.51.246.* 13.06.06, 07:52 Temu misiu juz dziękujemy, chyba mu zęby za mocno "kolekoczą" ... He he he dobre.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joł Jakie krasnoludki przeszkadzają w tym IP: 213.77.100.* 13.06.06, 08:49 głośno po imieniu należy wymienić. Kto nam życie utrudnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hubson Re: Jakie krasnoludki przeszkadzają w tym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 09:56 A ja tam tak sobie mysle ze zadna firma ktora jest nastawiona na zysk tak jak Auchan nie bedzie chciala zarabiac 5 gr zamiast 35 na litrze tak jak inni . Na razie jest tyle szumu aby dostac zgode na budowe stacji. Jak stacja powstanie to mysle ze cena bedzie minimalnie nizsza. Takie sa realia, nikt w tej branzy nie jest filantropem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hubson Re: Jakie krasnoludki przeszkadzają w tym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 09:56 A ja tam tak sobie mysle ze zadna firma ktora jest nastawiona na zysk tak jak Auchan nie bedzie chciala zarabiac 5 gr zamiast 35 na litrze tak jak inni . Na razie jest tyle szumu aby dostac zgode na budowe stacji. Jak stacja powstanie to mysle ze cena bedzie minimalnie nizsza. Takie sa realia, nikt w tej branzy nie jest filantropem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Płocczanka Re: Auchan może namieszać w paliwach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 10:02 No okazja bi zobaczyć jak NASZ PREZYDENT chce coś zrobic dla mieszkańców. Zobaczymy pozwoli na tańszą benzyne czy nie? Ja sądze że nie ma o czym dyskutować, bo z ORLENEM który nas ostatnio nagminie podtrówa widać że nie idzie się dogadać. Odpowiedz Link Zgłoś