Dodaj do ulubionych

Auchan może namieszać w paliwach

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 21:00
dobry pomysł
mówi rzecznika sieci Dorota Patejko ------chyba rzeczniczka
Obserwuj wątek
    • Gość: Bukoszczak Re: Auchan może namieszać w paliwach IP: *.c241.petrotel.pl 11.06.06, 21:34
      Czekamy na to od dawna,załatwiajcie szybciej,a my u Was będziemy kupować benzy-
      nę!
      • Gość: pchelka Re: Auchan może namieszać w paliwach IP: *.localdomain / *.msmplock.pl 12.06.06, 07:56
        będę waszą stałą klientką :)
        • Gość: gość Re: Auchan może namieszać w paliwach IP: *.class146.petrotel.pl 12.06.06, 13:59
          TO DLATEGO BLOKUJĄ TĄ BUDOWĘ BO OBOK STOI STACJA ZAWICKIEGO NO I POJAWIA SIĘ
          KONFLIKT INTERESU.
    • roman_j Re: Auchan może namieszać w paliwach 11.06.06, 21:36
      Taka stacja przy Auchan, w przeciwieństwie do stacji KM Płock, która jest na
      przysłowiowym zadupiu, rzeczywiście mogłaby pomóc obniżyć ceny paliw w Płocku.
      Mogłaby, ale nie wiadomo, czy PiS rękami swojego radnego nie ukręci łba tej
      inicjatywie. Brawa dla pana radnego Krysztofiaka. Wierzę, że kierowcy z
      Podolszyc zachowają Pana we wdzięcznej (?) pamięci przynajmniej do czasu
      zbliżających się wyborów. :-))
      • Gość: Winiary Re: Auchan może namieszać w paliwach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 16:46
        Romek, pochwal się gdzie mieszkasz, dla mnie Podolszyce to jest zadupie.
      • Gość: prezes Ochódzki Re: Auchan może namieszać w paliwach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 21:00
        Romanie, ale o czym Ty mówisz. Ja nie chcę mieć pod oknami następnego miliona samochodów, wystarczą te które już przewijają się koło Osła i Obi. Kto w ogóle zezwolił w tym miejscu na hipermarket (nie czasem twoi czerwoni koledzy?), przecież taki sklep powinien stać co najmniej kilka km poza miastem. Jestem za konkurencją paliw i właśnie mogła by powstać taka stacją, ale gdzieś w okolicach przemysłowych, z dala od bloków.
        • Gość: SoundBlaster Re: Auchan może namieszać w paliwach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 21:38
          W calej Polsce rozne rzeczy sie buduje tylko w naszym Plocku wszystko tym
          ludziom przeszkadza. Moze zamiast miasto po kawaleczku wysylac na pola sami sie
          przeprowadzcie na wies jak wam tak przeszkadza ze dookola toczy sie zycie.
    • Gość: ivulspirit Re: Auchan może namieszać w paliwach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 22:24
      Samoobronie proponuję złożenie poprawki do projektu, pozwalając by stacje te
      mogłyby być otwarte jedynie w godzinach od 0:00 do 6:00, tylko w dni parzyste,
      oczywiście bez niedziel i świąt. Poza tym należałoby zająć się stacjami, które
      już stoją przy hipermarketach.
      Ja już sam nie wiem co mnie jeszcze w tym głupim kraju trzyma.
      • Gość: MK Re: Auchan może namieszać w paliwach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.06, 22:33
        posłom Samoobrony niegroźne są wysokie ceny paliw.
        A o ich zdolnościach komunikacyjnych to już chyba nawet nie trzeba wspominać ;-))
        Ciekawe jak oni to robią, że nie mając samochodu potrafią tyle km natłuc
        dziennie ;-))
        • Gość: Igal Re: Auchan może namieszać w paliwach IP: *.class147.petrotel.pl 11.06.06, 23:38
          Nie uwierzę póki nie zobaczę, nie w tym mieście, czekamy na konkurencję !!!
          Posłom z Samoobrony to się w głowach pop......lo od tego rządzenia. Jaki naród,
          taki rząd, nic nie poradzimy. Oprócz stacji Auchan, jeszcze jakieś dwie Neste,
          RG i pozamiatane. Życzenia ściętej głowy, pożyjemy, zobaczymy.
    • Gość: Johny A stacje orlenu IP: 80.51.246.* 12.06.06, 07:43
      Jeśli chodzi o wpływ stacji paliwowch na mieszkańców Podolszyc to fakt
      istnienia 2 stacji na odcinku 1 km nie ma znaczenia, ale postwienie jeszcze
      jednej juz tak. Ale stacje orlenowskie szczególnie w Płocku tak mają. KOCHAMY
      CIE ORLEN-nieeeeee.
    • Gość: podolak Re: Auchan może namieszać w paliwach IP: *.c154.petrotel.pl 12.06.06, 08:20
      Co za pieprzenie kotka przy pomocy młotka. Jakie będzie miała ta stacja przy
      Auchanie wpływ na środowisko, ano taki jak ta przy Bielskiej - róg
      Sienkiewicza, czy te wszystkie inne w mieście.
      Wobec takiej postawy urzędasów pcha się do głowy inny domysł, a mioanowicie
      trzeba określić wysokość "kosztów" zgody na instalację stacji. Stoi tam Noro
      auto i kawałek dalej jest stacja Bliska (bodaj ją...). Tak się nie załatwia
      sprawy. I nie kupczcie moim środowiskiem na Podolach. Nikt sie nie pytał
      wcześniej to nie pytajcie i teraz. Stawiać te stację bo nie ma gdzie tankowac
      paliwa po bożemu. I niech tam będzie sprawna samoobsługowa myjka samochodowa bo
      ludziska myją auta w blokowiskach.
    • Gość: wyborca podole Re: Auchan może namieszać w paliwach IP: *.c154.petrotel.pl 12.06.06, 08:24
      Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi i kase.
      Kurna! Mamy takiego fajnego prezydenta miasta, ale pracowników to wybierał on
      sobie sam. Kogo wybrał, tak ma.
    • Gość: leon Re: Auchan może namieszać w paliwach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 08:43
      wierzycie w to,że Auchan obniży cenę?pewnie tak samo,jak Statoil.musiałoby być
      kilka jeszcze innych,a tańsze paliwo jest na stacji Telekomunikacji,tylko
      śmierdzi rozpuszczalnikiem i silnik na nim pracuje jak kosiarka.
      • Gość: menel Re: wpis leona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 11:39
        Po takiej informacji, że śmierdzi jak rozpuszczalnik (zanaczy zawiera aromaty)
        natychmiast PIH i prokuratura powinny pobrać próbki tego wynalazku (podróbka) i
        stację natychmiast zamknąć.
        Sprwadź jaką moc osiąga silnik i ile na tym przjedziesz - wg mnie bardzo mało.
      • Gość: Marek Re: Auchan może namieszać w paliwach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 11:44
        A może masz w aucie silnik od kosiarki? Ja tankuję tylko tam od kilku lat i nie
        mam problemu. Zastanów się, czy to co piszesz nie jest zwykłym pomówieniem?
        • Gość: menel Re: Auchan może namieszać w paliwach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 12:42
          Jeśli paliwo ma zbyt niską liczbę oktanową w stosunku do wymagań silnika
          (lepszy, z wyższym stopniem sprężania niż w prostych silnikach) to objawia się
          jego pracą stukową - jak kosiarka. Liczba oktanowa jest pochodną składu paliwa,
          zawartości komponentów wysokooktanowych. Marek sprwadź jaki masz silnik w
          aucie, może prościutki od kosiarki i dlatego służy mu byle co. Czy masz
          katalizator w aucie - jeśli tak sprwdź czy jeszcze działa.
          Jeśli paliwo śmierdzi jak rozpuszczalnik, oznacza że to jest w dużej mierze
          rozpuszczalnik, zostało spreparowane nie w rafinerii lub koncesjonowanej bazie
          paliw, ale w jakiejś pokątnej melinie bez należytej kontroli jakościwej - kto
          by tam sobie głowę duperlami zawracał. Bardzo często paliwo takie ma wysoką
          zawartość siarki, co prowadzi do zniszczenia katalizatora.
          • Gość: renówka Menel ma rację! IP: *.c243.petrotel.pl 12.06.06, 23:24
            Masz rację. Tankuję syf, a silnik stuka tak, że chciałem regulować zawory. Smód
            straszny. Co oni nam sprzedają Bóg jeden raczy wiedzieć. A silnik mam
            zniszczony!
            • Gość: renówka Re: Menel ma rację! IP: *.c243.petrotel.pl 12.06.06, 23:25
              Dodam, że tankuję przy Wyszogrodzkiej obok Mc Donalda i PKO! Zawsze mam
              problemy po ich paliwe. Od dzisiaj zmieniam stację.
    • Gość: talib Re: Auchan może namieszać w paliwach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 12:23
      Czy oszołom zapewni takie ceny jak u siebie w Częstochowie czy tylko ciut
      niższe niż na innych stacjach w Płocku?
      Czy czeka nas taka organizacja handlu jak np. w Warszawie?
      Ze po byle drobiazg trzeba przemieścic się kilkanaście km bo mniejsze sklepy
      przestały być opłacalne. Potrzebujesz kupić coś za 2 zł a podróż cię wyniesie
      kilka razy drożej nie mówiąc o straconym czasie, o tym szukaniu i chodzeniu
      wśród tych niezliczonej ilości półek. A czasami się okazuje że tego czego
      szukasz nie ma.
      Czy zysk na zakupach za 40-50 zł taka teraz jest średnia zrekompensują: podróż
      samochodem, zmarnowany czas aby odszukać to co chcesz kupić, te km w nogach
      wśród tych regałów i dojście od samochodu do sklepu i z powrotem, zmarnowany
      czas na zastanawianie się i przeliczanie czy się opłaca bardziej towar A czy B,
      zmarnowany czas na grzebanie i odszukanie rozmiaru i sprawdzenie ceny na
      ciuchach i butach, zmarnowany czas na stanie w kolejce do kasy.
      Czy czasami nie potrzebujesz czasami kupić szarego papieru, brystolu, gładkiej
      bibuły, sznurowadeł, czy 1000 innych rzeczy ktore dostaniesz tylko w
      specjalistycznych sklepach. Czy czasami nie potrzebujesz podpompować koła?

• Gość: ollo Re: Auchan może namieszać w paliwach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 12:26
      nie wiem czy moga namieszać, z pewnościa będa mieszać paliwo nie wiadomo z czym.
      Jeśli na kurczakach oszukują, to na plaiwie na bank też będą bo to o wiele
      bardziej dochodowe... Zatem, na waszym miejscu bym sie tak nie cieszył
      • Gość: name or Re: Auchan może namieszać w paliwach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 12:59
        jak się boisz to nie tankuj. ja tankowałem jakiś czas na stacji Auchan i nie
        narzekam(po każdym tankowaniu zostawało na 3 browary). boję się tylko że będzie
        dużo szumu do jesieni(wybory) a potem jak zwykle.
      • Gość: SPAT wspolczuje jak miales problemy z auchanem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 13:50
        nie wiem jakie ty masz doswiadczenia, ale ja mam bardzo przyjemne. czesto
        jezdze w okolice wroclawia i tankuje tam na maksa i biore do kanistra, bo na
        takim zakupie (kolo 80 litrow) w porownaniu do najtanszych cen w plocku,
        wychodzi mi przynajmniej 6-7 litrow za ta sama kase wiecej. poki co nie
        narzekam, a mechanik jak robi przeglad i drobne naprawy samochodu od czasu do
        czasu nigdy nie powiedzial mi, ze cos jest z silnikiem albo katalizatorem.
    • Gość: gość I Re: Auchan może namieszać w paliwach IP: 193.59.95.* 12.06.06, 15:05
      Butne zapowiedzi tego pana co się prezydentem Płocka zwie o uruchomieniu tanich
      stacji dla płocczan-jakoś spełzy na OBIECANKACH.A ta przecież takie dla WŁADZY
      PROSTE-JEŚLI SIE CHCE COŚ NAPRAWDĘ ZROBIĆ
      ALE SIĘ NIE CHCE-DLACZEGO?
      Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi -jak zwykle-o KASĘ.
      Nie jast chyba wielka tajemnicą, pan prezydent (vice)zawidzki tajeden z
      większych ,no,no stacyjników(ajentów)w PŁOCKU.
      Czy już wszystko jasne.Jak można działać na WŁASNĄ NIEKORZYŚĆ.A,że kilka
      tysięcy ludzi klnie,a cóż to szkodzi.Klna na tyle spraw ,to i na super drogie
      paliwo tez mogą.
      A kaska do kieszonki płynie.I niech nikt nie próbuje tego zmieniać bo od
      WLADZUNI do stanie po rączętach.
      To nasz kochany PŁOCK.
      JEDNA WIELKA KLIKA-BEZ WZGLĘDU NA OPCJĘ-NIESTETY.
      • Gość: apolinary Re: Auchan może namieszać w paliwach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 15:26
        na stacji na Podolu, tj. tzw. Bliska prezydenta Zawidzkiego miało byc tanie
        paliwo. Gó.. prawda, paliwo droższe niż w niedzielę w Warszawie o 23 grosze. I
        dlatego ratusz nie pozwoli na inne stacje benzynowe, przecież nikt nie zgodzi
        się na to aby zmniejszyć sobie przypływ kaski. a gdzie te obietnice na prezydenta
        • Gość: von Re: Auchan może namieszać w paliwach IP: *.c155.petrotel.pl 12.06.06, 15:41
          Precz z krytycznymi poglądami Samoobrony nt.tanich stacji paliw przy hipermar-
          ketach w obronie kolegów handlujących paliwami!Ja na nich nie zagłosuję !
          • Gość: aaalll B. Re: Auchan może namieszać w paliwach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 17:26
            No tak, ale przy najmniej u nas najbarziej opłaca sie jeździć na gazie ;-) W
            Płockowie Małym mamy chyba jedne z najniższych cen gazu w Polsce.....
            • Gość: Misio Re: Auchan może namieszać w paliwach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 19:13
              Prezydenta mamy do ( 4 litery ) i wogólwe cały zażąd moasta. Nic niepotrafią i nie bez powodu dostali złotego klopa.

Stacja Zawickiego ( bliska ) niemam z nia dobrych doświadczeń, jakoś po zatankowaniu samochodu, straciłem na przyśpieseniu i lekko mi zawory kolekoczą... Pozatym znajomy tankujący dizla też nażekał ze mu gaśnie itp.

No ale co poradzić, jak ktoś ma dupsko mocno usadzone na stanowisku to kradnie i robi nas w wala do woli. I nic na to nie poradzimy.

Stacja auchan by coś dala gdyby ceny były po 3.80 bo dopuiero w tedy by to było odczuwalne dla molocha i pana Zawickiego.

a ktos pisal o bzdurach z monopolem auchan. Chyba go chrystus opuścil. Przeciez nikt nie bedzie celowo dymal do auchana z drógiego końca miasta jak ma to pod nosem. A ludzie by tankowali wieczorami wracajac za zakupów, lób pracy.

Jedyne co u nas sie opłaca to jazda na gazie, bo jest ciutke tańszy niż w innych miastach.
              • Gość: to ja Polak Re: Auchan może namieszać w paliwach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 22:14
                wogóle, zażąd, niepotrafią, Zawickiego, niemam, nażekał, w tedy, drógiego, lób

Do szkoły najpierw idź Koziołku Matołku! Może jak się nauczysz pisać to ktoś kiedyś potraktuje Cię poważnie.
              • Gość: Johny Temu Misiu IP: 80.51.246.* 13.06.06, 07:52
                Temu misiu juz dziękujemy, chyba mu zęby za mocno "kolekoczą" ... He he he
                dobre....
    • Gość: joł Jakie krasnoludki przeszkadzają w tym IP: 213.77.100.* 13.06.06, 08:49
      głośno po imieniu należy wymienić. Kto nam życie utrudnia.
      • Gość: hubson Re: Jakie krasnoludki przeszkadzają w tym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 09:56
        A ja tam tak sobie mysle ze zadna firma ktora jest nastawiona na zysk tak jak
        Auchan nie bedzie chciala zarabiac 5 gr zamiast 35 na litrze tak jak inni . Na
        razie jest tyle szumu aby dostac zgode na budowe stacji. Jak stacja powstanie
        to mysle ze cena bedzie minimalnie nizsza. Takie sa realia, nikt w tej branzy
        nie jest filantropem.
      • Gość: hubson Re: Jakie krasnoludki przeszkadzają w tym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 09:56
        A ja tam tak sobie mysle ze zadna firma ktora jest nastawiona na zysk tak jak
        Auchan nie bedzie chciala zarabiac 5 gr zamiast 35 na litrze tak jak inni . Na
        razie jest tyle szumu aby dostac zgode na budowe stacji. Jak stacja powstanie
        to mysle ze cena bedzie minimalnie nizsza. Takie sa realia, nikt w tej branzy
        nie jest filantropem.
    • Gość: Płocczanka Re: Auchan może namieszać w paliwach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 10:02
      No okazja bi zobaczyć jak NASZ PREZYDENT chce coś zrobic dla mieszkańców.
      Zobaczymy pozwoli na tańszą benzyne czy nie? Ja sądze że nie ma o czym
      dyskutować, bo z ORLENEM który nas ostatnio nagminie podtrówa widać że nie
      idzie się dogadać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka