Gość: Samoobrona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 20:29 Klasyczny przykład III RP: przyjechać, rozwiązać, sprzedać czy rozwalić interes bo to nie moje, tylko potem się już nie wróci... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Piter Najlepsze ciasta w mieście! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 20:59 Wielka szkoda, że nie będzie już tej cukierni! Jestem jej stałym bywalcem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaca Petropol bez cukierni IP: *.plock.msk.pl / 80.48.4.* 12.06.06, 21:18 :((( Będzie to ogromna strata. Żadna z istniejących cukierni, nie będzie w stanie zastąpić tej z Petropolu. Nie ma co się dziwić, skoro nowy dyrektor przyszedł z Gdańska i o Płocku, jego historii (tej dalszej i tej najnowszej), zapewne wie tyle co przeczytał lub usłyszał w mediech- czyli NIC! Ta decyzja ma charakter tylko ekonomiczny. Pozornie może wydawać sie, że zainwestowanie w przebudowę i modernizację cukierni, to stracone pieniądze.Ale one zaprocentują i to bardzo szybko. Może niech wypowiedzą się mieszkańcy (czyli klienci i konsumenci), czy kiedykolwiek Hotel miał problem ze zbytem swoich wyrobów? A co Pan Dyrektor zaproponuje gościom restauracji na deser? Bo nie wyobrażam sobie menu, lokalu z "klasą", bez deserów, ciestek, lodów! A jeżeli Dyrekcja hotelu "Petropol" sądzi, że zastąpi własną produkcję, wyrobani z zewnątrz-to jest w błędzie! Bo nie chodzi tu o ciastko samo w sobie, z jakiejś cukierni, tu jest mowa o "Ciastku z Petropolu". Myslę że wszyscy mieszkańcy Płocka, doskonale wiedzą o czy piszę! Apeluję(!) do Pana Dyrektora Moczarskiego: prosze zaniechać tych planów "ratowania hotelu" kosztem likwidacji cukierni! To błedna decyzja! Czasem trzeba w małej, niepozornej części, dużego przedsięwzięcia, ponieść trochę większe nakłady, żeby cała inwestycja, działała poprawnie i spełniała pokładane w niej nadzieje i oczekiwania. z nadzeją, że Pan Dyrektor przeczyta ten wpis- łasuch Jacek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin Re: Petropol bez cukierni IP: 193.243.142.* 12.06.06, 23:02 JESTEM ZA POZOSTAWIENIEM CUKIERNI !!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Petropol bez cukierni 12.06.06, 21:32 Nie będzie lodów waniliowych z Petropolu? Buuuu.... Najlepsze, klasyczne lody... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cuk Re: Petropol bez cukierni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 22:09 Ciacho z Petropolu, to jest to.Musi być ta cukiernia, ciastczka z różowym lukrem też.Panie dyrektorze, nie zabieraj nam naszej cukierni. Gdzie kupimy ciasteczka? Odpowiedz Link Zgłoś
milton_plock Re: Petropol bez cukierni 12.06.06, 23:26 ...choc staram sie nie zabierac glosu w watkach nie zwiazanych z polityka, tym razem nie potrafie przejsc do porzadku dziennego czytajac taka informacje. czy ktos moze mi wyjasnic, gdzie teraz Plocczanie beda kupowac torty, wspomniane wczesniej "ciacha" i inne lakocie, ktorych nadaremno szukac w innych plockich cukierniach??? ...jedyne co mozna teraz napisac to 3X NIE dla tego typu poronionych pomyslow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dei-lumpenliberał mnie szkoda pracowników a nie cukiernii IP: *.internet / *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 23:58 Cukiernia jak cukiernia (mówię o chwili obecnej, dawniej gdy nie było konkurencji, można było śmiało pochwalić się, że "tort jest z Petropolu"). Zreszta po przeprowadzce w nowe miejsce straciła dawny klimat. Osobiście wolę lody z Bliklego, kawę maja tam najlepszą w Płocku, a dobre ciasta można kupić w Nowym Rynku. Poza tym jest Cukiernia Wiedeńska, gdzie też są super ciasta. Także nie płaczcie. Choć jedną łezkę można uronić pochylając się nad czasami świtności tego lokalu. Mnie osobiście szkoda ludzi tam pracujących. Z pracą w Płocku jest nie wesoło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: she Re: Petropol bez cukierni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 00:02 a gdyby z gdańska zabrali Neptuna i postawili np: Mikołaja- to dla nowego dyrektora byłoby to tożsame?Pomimo,ze nie mieszkałam kiedyś w Płocku to na swoje wesele zażądałam tortów z Petropolu, wegierskiego i cytrynowego z pyszną galaretką.Ciasteczka w hotelowej kawiarni należały do moich prakycznie jedynych deserów.No ale nowy szef Petropolu przypłynął Wisłą pod prąd i czasem to przerażające ale inaczej brzmi- cukiernia z tradycjami a inaczej ciasta i torty z -niewiadomo skąd.Czemu Polacy tak mało przywiązuja uwagi do tradycji- toż to siła nie do pokonania. Z życzeniami dla dyrektora-czasem warto coś stracić, żeby być i mieć. Odpowiedz Link Zgłoś
ze.wsi Re: Petropol bez cukierni 13.06.06, 02:29 Zamykajum,lykwydujom--siemniełopłaca.O a tu do nasz psywozom makowce,serniky,zawijasy z łowocamy i inse ciastecka łot piekarcyka zpode Garwolyna--to bendzie ze sto abo i dwiesta kilometry--i jeim siemopłaca? A moze Pon z Gdanska wzionby psepis na kukosanky łod piekarcyka z Gdanska Pona Pelowskego.W tamotajte lato jak bylim ze stryjno w Gdansku psedac łogurky///dobro ceno beła--latoś tyz cheba bendzie dobro bo łogurky cuś nom pomalu rosnom///--to se kupilim całe torbe i do Prusca zjedlim wsystke. A we Wasem mnieście to ino pamientom krym z peteteka--tako pienkno rynstyracyjum na góze ponadwislanskej--tsy dnie mniałem wieta co--lało siem z psodka i z tylca--i potym pore lot nimogłem patseć na krymy i inse tołty. Tak me cuś skusiło bo w nasem gełesie to tylko boł klep dwo raza z tydnia--a jakeś zapytoł siem o bułky to siem ciebie zaroz pytoly chto w chołpie chory jezd--ciastecka to ino tom take rózne z famyliji nieroz psywozily ze Plocka i ze Warsawy i mówiły ze z hotela Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA Re: Petropol bez cukierni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 09:11 Cukiernia w ostatnich czasach ,bardzo obniżyła jakość swoich wyrobów.Najwyższy czas ją zamknąć.Szkoda tylko ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
brain-drain Re: Petropol bez cukierni 13.06.06, 09:15 Dawno dawno temu zawsze jak wracalem ze szkoly to przechodzilem kolo petropolu i czasem sie jakies ciastko zjadlo. Pewego dnia zrobili tam jakis sklep z rybami chyba (nie pamietam z czym)... Szczerze mowiac myslalem ze wtedy ta cukiernie zamkneli i zaczalem korzystac z innych... No i moze to jest odpowiedz dlaczego male zyski... bo sie nie promuja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Płocczanka Re: Petropol bez cukierni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 09:45 co to za człowiek przyjechał z daleka i zaczyna od likwidacji. Przecież to najlepsza cukiernia, większość moich znajomych robi tam zakupy. To jest dla mnie decyzja nie zrozumiała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Płocczanka Re: Petropol bez cukierni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 09:45 co to za człowiek przyjechał z daleka i zaczyna od likwidacji. Przecież to najlepsza cukiernia, większość moich znajomych robi tam zakupy. To jest dla mnie decyzja nie zrozumiała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plocczanin Re: Petropol bez cukierni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 17:44 Jako dyrektora dobrze Pana rozumiem bo skoro cukiernia nie przynosi zysków to trudno zeby dyrektor dokladał do niej po to tylko zeby była! Ale jako człowieka to juz nie rozumiem...zawsze jest jakies wyjscie...moze nalezy zmniejszyc nakłady cukierni albo wprowadzic nowe cukiernicze produkty ktore znow porwa Płocczan do zakupów w Petropolu...moze nalezałoby szukac sponsorów...osobiscie nigdy nie kupowałem w Petropolu ale nie raz jadłem ich produkty...są "miodne" :) czyli pycha! I zaden tam Bikle tego nie przeskoczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łasuch Re: Petropol bez cukierni IP: *.bzmw.gov.pl / *.um.warszawa.pl 14.06.06, 12:12 Jak mi zlikwidują cukiernię, moja noga w Petropolu więcej nie stanie!!!!! Najlepszą cukiernię w mieście zlikwidować, chamstwo! Kto się dopisuje? Odpowiedz Link Zgłoś