stuntman 20.06.06, 23:45 Jak to mówią "jak się popieści to się wszystko zmieści". Wystarczy uwzględnić istniejące uwarunkowania podczas przeprojektowania i opasać kręgi wokół fontanny kolumnadą. Dzięki temu kino nie będzie jedynie banalnym klockiem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: warszawiak Re: Znika Przedwiośnie IP: *.sejm.gov.pl 20.06.06, 23:56 Płock to piekne miasto ze swoją wielowiekową historią. Dziwi mnie natomiast brak jakiegokolwiek srodka kultury w tym miescie z taką tradycją. NIe ma tu kina, teatru, miejskiej galerii czy wreszcie ośrodka kultury. Proszę mi powiedzieć co w Płocku robi młodzież. Widząc takie miasto rozumię dlaczego młodzież tak masowo emigruje. Rodzina powiedzaiła, że zamknieto najwiekszy basen w tym mieście. Szczęście że tako dopisuje i są chyba tam inne baseny. Płock pod względem kultury masowej to prawdziwa polska prowincja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jug Re: Znika Przedwiośnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 00:17 > Płock pod względem kultury masowej to prawdziwa polska prowincja< Prowincją Płock jest ponieważ nie ma szczęścia do " Władców" z wyborów. Do koryta pchają się wszyscy Ci którym brak samozaparcia do własnej, uczciwej pracy. Tacy wójtowie typu "Plebania". Tak też funkcjonuje większość instytucji. Tylko wziąść za ZIOBRO i do miotły w ramach prac publicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: Znika Przedwiośnie 21.06.06, 00:21 Gość portalu: warszawiak napisał(a): > Nie ma tu kina, teatru, miejskiej galerii czy wreszcie ośrodka kultury. Wszystkiego tego nie ma w Płocku akurat w tej chwili, bo tak się składa, że wszystkie te instytucje kultury padły ofiarą remontów, modernizacji, itp. działań. No może poza "ośrodkiem kultury", o ile pod tą nazwa kryje się MDK. Poza tym są czynne dwa muzea. Nie wiem tylko, czy jest sens o tym pisać, bo wpis, na który odpowiadam, wygląda na pisany pod tezę, że w Płocku życie kulturalne leży. Nie będę polemizował, bo nie warto. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenobiusz Re: Znika Przedwiośnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 00:40 Trochę leży trochę nie. Polkolenie DivX nie tęskni za kinem, natomiast tradycjonaliści moga czuc się zawiedzeni. Na pociechę warto dodać, że nie po to remontuje sie kino żeby było gorsze niż przed remontem. Aha, jesli chodzi o imprezy plenerowe to coś tam sie kroi, ale POKIS mógłby się w końcu postarać, bo jeśli dla młodych coś się znajdzie to dla starszych osób już nic - tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin Dobrze powiedziane. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.06, 06:35 I nie ma co się z tym kryć. Większość problemów jest przejściowa rzecz jasna - to są remonty - ale całokształt jest do d... , jak to teraz widać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johny Zanika Kultura IP: 80.51.246.* 21.06.06, 07:44 "...Dziwi mnie natomiast brak jakiegokolwiek srodka kultury..." po co nam kultura mamy przecież telewizję ..... i Orlen .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: Znika Przedwiośnie - a pod nim mur miejski IP: *.class144.petrotel.pl 22.06.06, 20:21 Czy beda tam prowadzone prace archeologiczne? Tamtedy przebiegal sredniowieczny mur miejski a za nim fosa. Odpowiedz Link Zgłoś