Gość: rec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 21:33 miniurl.pl/mieszkaniec-polski Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nono Re: zamieszkujący w Polsce Marek Edelman o swoim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.06, 21:37 nie mkam nic przeciwko temu aby Żydzi w Polsce mieli takie prawa jak Palestyńczycy w Izraelu i na terenach przez nich okupowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee Re: zamieszkujący w Polsce Marek Edelman o swoim IP: *.c158.petrotel.pl 01.07.06, 21:51 Oto jeszcze jeden przykład obrzydlistwa płynącego od strony Rydzykowa. jeśli Marek Edelman napisze list otwarty w sprawie zdelegalizowania tej sekty, bardzo chętnie się podpiszę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dei-racjonalista marek koniarek IP: *.internet / *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.06, 00:21 Marek Edelman to stary, schorowany człowiek. Dużo w życiu przeszedł. Lem kiedyś zapytany czemu nie pisze już książek oparł, że po 60-tce umysł człowieka się starzeje i nic mądrego nie jest człowiek w stanie wymyślić. Jest przyjęta w dyplomacji taka zasada, że poczynań własnego kraju zewnętrznych i wewnętrznych nie komentuje się za granicą! Edelman ją złamał. Przeczytajcie najnowszy felieton Ziemkiewicza na stronie interia.pl On tam pisze o "syndromie ofiary" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Dylewski Re: marek koniarek IP: *.plock.mm.pl 02.07.06, 09:52 Nie trzeba było kasować mojego eseju. Widać wyraźnie planowany atak - mówię zgodnie z prawem Konstytucji - Polaków przeciw rdzennym Polakom. Niech ktoś w końcu określi jakie mam prawa w kraju nazywanym na świecie Polską. NP. wolno mi; to i tamto. Tak, żeby nigdy już, zaden Polak z obywatelstwa , nie zarzucił nigdzie na świecie, że jestem nacjonalnym Polakiem Chcę byc taki grzeczny i układny. Czy jest możliwe wyznaczenie takiej normy? Ile w końcu mi wolno na tym terenie? Nie wyjadę, nie mam na bilet do jakiejś nowej Ziemi Obiecanej dla prześladowanych Polaków z DNA. Na końcu cicho zapytam, czy moi nacjonalni Bracia, którzy poginęli w Powstaniach, na Sybirze, łagrach, więzieniach, wojnach za Polskę - to wstrętni nacjonaliści? I Bóg ich pokarał, bo chcieli gnębić zamieszkujące nasze terytorium ludy czekające na Konstytucję z naszych czasów, żeby mogli zostać Polakami? Do lekarza zgodnie z radami nowych Polaków nie pójdę. Leków nie wykupię. Żydami nie gardzę. Ukraińcy wyzwalali również Płock w 20 roku , tak jak Zydzi zginęli w Obronie Płocka. Czy ci, którzy mnie nękają zaproszą na 18 sierpnia na uroczystości Obrony Płocka, swoich przesladowanych przeze mnie współbraci Polaków z władz religijnych, jak jak to uczyniłem kiedyś? Czy tylko wystarczy jak opluwa się tubylców? Jeżeli nie szanuje sie tych, którzy polegli w obronie miasta przed bolszewikami, nie zprasza się ponownie Podhalańczyków, Ukraińców, to po co te jeki, że Polak to nacjonalista. Zróbcie lepiej. My prześladowani we własnym krajuna cjonaliści, pójdziemy złożyć hołd pamięci i Żydowi i Ukraińcowi i innym nacjom , jeżeli kochają Polskę. Nikogo nie chcemy prześladować.Ale przyjdziemy zawsze z Godlem Polskim. Flagą Polską i pieśnią narodową Polką i pieśnią Boże Coś Polskę. Nie zapomnimy, że Nasza religia jest religią miłosierdzia i służenia bliźniemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: zamieszkujący w Polsce Marek Edelman o swoim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 12:47 Edelman to ten antypolski Żyd? Obrzydliwy do bólu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Dylewski Re: zamieszkujący w Polsce Marek Edelman o swoim IP: *.plock.mm.pl 02.07.06, 13:40 To nie tak. Przez wiele lat był on gorącym orędownikiem dobrego współżycia z nami. Nie mogę pisać inaczej, przecież Konstytucja dała mu większe prawo jak mnie. Często gasił złe słowa przeciw nam. To On potrafił powiedzieć o Niemcach po prostu; trzeba było siedzieć na dupie i z nie napadać na nikogo... a teraz nie mieć pretensji. To On, kedy potomstwo pewnego naczelnego redaktora dosłownie z nienawiśicą jazgotało na piszących napisy w łodzi, przeciw Żydom, gasił wyzwiska na nas. Razem ze znaną Rodziną Szurmieja był dobrym duchem polskości. Tak było przez lata. Aż nadszedł czas kiedy widać wyraźną zmianę. Ci Polacy z Warszawy, młode pokolenie nabrało odwagi i w czasie, kiedy atakuje nas Gross, wyraźnie opowiedzieli sie ale nie po naszej stronie. System ataku na tubylców tak się rozrósł,, że po wstąpieniu do Unii Europejskiej, robią i krzyczą, co chcą. Nagle nabrali odwagi. TV podała rano, że Gertych, nie jest Europejczykiem bo chce uczyć tubylców historii własnego narodu. A przecież to nie wolno, bo to nacjonalizm i o królach polskich pisać nie wolno, chyba, ze może w powiązaniu, ze x król miał kochankę Żydówkę i ona uczyła go kultury... Nienawiść Zydów do Polaków i tu jest problem, bo jezeli jest już Polakiem, tzn. ma obywatelstwo, to czy może nienawidzieć sam siebie, ? Będąc Polakiem? , no ale zostawmy to Mrozkowi... Myślę, że Marek Edelman zestarzał się jak ja i nie potrafi się odnależć w tym młynie pomówień napaści i krzyku na tubylców. Na innej stronie kierowany przez kierowców spychaczy, doradca z Płocka, przytacza całą listę schorzeń psychopatycznych, czym wzbudził duże zainteresowanie... Niestety jest to atak obosieczny. System Przemyśleń filozofii indyjskiej, Kahunów, mówi wtedy tak; kiedy atakujący wysyła fałę złych myślokształów w celu sponiewierania, zabicia X osoby a ta osoba jest niewinna; następuje odwrócenie sytuacji i atakujący sam jest napełniany złem, które wysął do niwinnej osoby. Następuje wtedy powiększenie się mocy zła w danym osobniku do śmierci właćznie. Myślę, że tu w Płocku wodzimy właśnie wynik tego systemu walkiz Nami Polakami.Pisanie i podawanie objawów schizofrenii, moze tyczyć nagle tych, którzy mieszkając na naszej ziemi, odbieraja nam prawo do bycia Polakami. To Oni są chorzy na fobię nienawiści do wszystkiego, co narodowe, rdzennie polskie. Ta nienawiść to Zło pierwotne i od Boga nie pochodzi. Nikt z Polaków nie żada złego na tego, który tu zamieszkał i z mocy prawa jest Polakiem. Nie prześladujcie nas jednak. Nie zasłużyliśmy na to. Odpowiedz Link Zgłoś
rromero Re: zamieszkujący w Polsce Marek Edelman o swoim 02.07.06, 14:53 Panie Zenonie z całym szacunkiem ale pańskie wypowiedzi w tym temacie to po prostu brednie. Kto to są ci tubylcy o których pan pisze? Jak ma pan zamiar ustalać kto jest Polakiem? Genetycznie? Czy po falach lustratorów teczkowych grozi nam fala lustratorów genetycznych? O tym czy ktoś jest Polakiem czy nie decyduje świadomość a nie pochodzenie jego przodków. Polaka w czasach swej największej świetności i chwały była społeczeństwem bardzo wielonarodowym. I nikt nie bronił nikomu kto chciał uznać ten kraj za swoją ojczyznę nazywać się Polakiem. Wszelkie nacjonalizmy są dla tradycji naszego narodu rzeczą obcą. Pan Edelman ma takie samo prawo nazywać się Polakiem jak i pan. I jak każdy obywatel tego kraju ma prawo krytykować posunięcia i postawy tych którzy tym krajem rządzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Dylewski Re: zamieszkujący w Polsce Marek Edelman o swoim IP: *.plock.mm.pl 02.07.06, 16:44 W wielu wypowiedziach dał pan wizje osobowości. Powiem tak. Świadomy odpowiedzialności karnej za obrazę itd, co sobie ułozyliście w nowej Konstytucji, nie będę narażal siebie na procesy karne. Wiem, że to co pan pisze jest klasyczną formą uprzykrzania zycia Polakom. Niech pan zwróci uwagę, ze nie chcę być taki jak wy. Nie używam oczekiwanych przez włas słów, typu bredniei gorzej i nie będę. Pewna kobieta, nauczycielka z kibucu w radości życia jakie pokazujecie w polskim Krakowie, powiedziała dziennikarzom; to mili ludzie ci Polacy, powiem o tym w kibucu. Polska nie jest krajem federacyjnym i nie wzięła się z niczego. O Ameryce pisać nie będę bo to groźne... Polska tworzyła się 1000 lat i nie tworzyli jej czarni, zółci czy rózowi. To były plemiona ze swoją nazwą i to konkretną. Jeżeli ktoś płodzi potomstwo, to ono zyje nadal. Wszystkich wybić, przesiedlić się nie da. Mnie chodzi o takich potomków w linii prostej. istnieją rody polskie, które mają udokumentowane pochodzenie od setek lat. Żyli również ludzie, którzy pochodzili z innych klas społecznych, nie byli w stanie notować histori rodu, bądź tego nie mieli za potrzebę. Kraje zachodnie, nie tak zniszczone jak nasz kraj w większości mają zachowane księgi urodzin i zgonów. Pokazano to np w losie Londynu, objętego zarazą. To nic takiego te spisy kościelne. I nie chodzi tu o jakąś rasę. To tylko zasiedzenie z dzida pradziada i opis , lepszy lub gorszy. Krółowie i książęta polscy o których teraz pisać zakazujecie, w nagrodę za zasługi wobec Polski, nadawali szlachectwo np Tatarom, którzy jakoś tam dla nas źle się kojarzą. Jednak bronili granic na Kresach i byli szanowani. Asymilowali się nie tworząc V kolumny. Żydzi mieszkali u nas od 700 lat. O celowym nakazie przywódców tego ludu, że nie poddawać się asymilacji, pisałem już wielokrotnie. Zachowali religię, lecz zawsze byli uważani za obcych z własnej woli. Biskup Pieronek w jednej ze swoich wypowiedzi, bez podawania nacji, oczywiście, powiedział, że powinno się robić jakies badania socjologiczne, dlaczego na całym świecie, ludzie nie lubia pewnego narodu. Z własnej woli. Przecież w oPolsce nikt nie gonił do kościoła. Od lat interesuję się życiem na Kresach. Wszystko mówi, że jeżeli ktoś do tego się nie mieszal, w jednej wsi chodzono i do cerkwi i kościoła. Sąsiadami były różne nacje. Żyli w zgodzie. Krew polała się się, kiedy nastali bolszewicy. Nie znaczy to , że nie było waśni codziennych skali stuleci. Ale jakoś ci ludzie dawali sobie radę. Prawda jest taka, że nie wszyscy nagle poumierali i trzeba tworzyć federację ludów nazywanych Polską.. Nikt nigdy nie przeszkadza w poczuwaniu się Polakiem. Nawet nie było takiej potrzeby. Odłam Rodziny Padlewskich sprowadził się do Polski w XV wieku . Wydał wielu znakomitych uczonych, historyków, żołnierzy walczących właśnie za Polskę. Również powszechne był mariaże rodów z rozmaitych państw. Dla przykładu choćby książę Józef Poniatowski. . Wychowany na Polaka walczył z członkami swojej rodziny u boku Napoleona na rzecz odzyskania niepodległości Polski. Ale to wszystko co piszę jest niepotrzebne. Nie wymyślam przecież wymyślonego prochu… Jednak Polski zabrakło. Dla jej odzyskania walczyły i ginęły miliony Polaków a nie miliony z własnej woli izolujących się od nas Żydów. Nikt o to nie ma pretensji. Ta odzyskana wolność pozwala żyć na X terytorium, jakie nam dopuszczono. Nadszedł czas, kiedy bez wojny, można było dokonywać manipulacyjnych działa i doprowadzono do tego o czym wypowiadał się minister od rzekomo mojej kultury a negujący istnienie w Płocku grobów powstańczych. Wręcz na szyderstwo zakrawało, ze dokonał plagiatu listu innego ministra, który rzekomo pilnuje tej polskiej pamięci. A przecież Prawo ściga plagiatorów prac magisterskich, doktorskich. Tenże minister kajał się przed takimi jak pan, zaklinając się, ze nie dopuści dopisania dziejów krółów polskich! W naszych czasach odkryto, że to obraza pisać o Polakach, narodzie polskim, królu polskim. Od razu dodaje się, że obok nich żyli Litwini, Żydzi, Ormianie, Tatarzy . O królach NIE. Trzeba od razu pisać o właściwych Polakach, tych bez króła. Uważam, że Marek Edelman, którego, jak i Szurmiejów, szanuję, jest Polakiem, ponieważ ma obywatelstwo polskie. Z pochodzenia jest Żydem. Nikt mu nie przeszkadza. Zydzi zostali okrutnie doświadczeni przez los. Skazani prze Niemców i nie będę pisał, to, co kłamiecie teraz, NAZIZM. Jaki tam nazizm. Niemiec, napadł, zabijał i koniec. Żadne nazi – nikt tego w Polsce nie używa, chyba, że Europejczycy bez ziemi, bez narodu. Nastała cienka, linia – nie kreska Mazowieckiego. Jeżeli wszyscy mieszkający w Polsce , to Polacy, to po cóż ta nagonka Polaków z pochodzenia nie Polaków na Nas Polaków? Po co to wyszukiwanie kto krzywo spojrzy, napisze. Po co od razu pomoc z Ameryki, wygrażanie wekslami. Jakoś nie widać wtedy tej Jednej rodziny. Czy beznamiętnie napisał pan, że wszyscy to Polacy? Dlaczego w imię tego, co pan nazwał, nie wolno mnie i nam głosić chwały Polaków. Czcić groby bez handlowania nimi? Dlaczego Dar Polaków na Kościół Opatrzności Bożej nie jest nam dozwolony? Dla pokazania światu? Ale jakiemu? W kontaktach z innymi narodami wiele spraw jest uporządkowanych. Najczęściej na za zasadzie wzajemności. Byłe zastępcą wojewody w komitecie pamięci, prowadziłem miejski komitet pamięci. I zawsze była to pamięć narodowa. Ale Narodu polskiego, nie tureckiego, arabskiego. Od czasu wejścia do UNII, ta polskość zaczęła być nikomu niepotrzebna. Mniejszości narodowe wzięły sprawy w swoje ręce i zaczęły tępić nas za miłość do Polski. Ale ja zgodnie z tą nową miłościa nie strzelam z czołgu i nie niszczę domów ludziom SPYCHACZAMI! Nie jestem wschodnim satrapą , barbarzyńcą.! Lubie ludzi i chcę żyć w zgodzie ze wszystkimi. Prowadzę korespondencje z członkami Rodziny Padewskich. Pan z Kanady pisze mi, że jest Kanadyjczykiem Kanadyjczykiem Kanadyjczykiem. Z pewnością nim jest. Ma obywatelstwo polskie. Ale nadal jest Polakiem. Nie wyleje tego na ziemię. I nie potrzebuje. Jest lojalnym Kanadyjczykiem. Nikt do niego nic nie ma.Ale marale naszej nowej Polsce, ma. Oto nagrałem na dvd obrady Sejmu RP. I tam jest taka scena. Na mównicy poseł ze Śłąśka. Jak sam powiedział; co słychać… Z racji gwary. Tenże poseł chciał być miły dla Polaków z Konstytucji i mówi, że U nas na Śląsku, nie ma antysemityzmu. Tak jak jest u Polaków. A marszałek Sejmu zmilczał….On narodowości śląskiej a ja Polak. Ale powiedzieć, że Michnik, którego cenię i prowadziłem korespondencję, nie jest Żydem, tylko Polakiem. A jak jest w Paryżu po ordery, to jest Europejczykiem jak W Nowym Jorku, to nagroda za najlepszego Żyda? Tu jestem niepewny, może co pominąłem. Więc kim jest? A ile mi wolno napisać o ukochanej postaci Padlewskiego, Ćwirki. Jak dużo? Żebym nie przekroczył tej cienkiej lini , za którą odezwie się Oczywiście Polak i zacznie krzyczeć NACJONALIST! Ile mi wolno? Kto odpowie na pytanie DLACZEGO! W Płocku zniszczono groby, wyrzucono kości właśnie tych Polaków. Czy Polaków wyrzucać można? A Nowych Polaków nie można? Dlaczego POLAK – minister Kultury? kłamie jak z nut, że w Płocku nie ma grobów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rromero Re: zamieszkujący w Polsce Marek Edelman o swoim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 22:58 Panie Zenonie przepraszam za może i ostre słowa ale po prostu nie lubię dzielenia Polaków na Polaków polskich i niepolskich. Wolę na głupich i mądrych. Każdy ma prawo do posiadania swoich poglądów i ich wyrażania. Choć nie lubię długo pisać postaram pokrótce ustosunkować się do pańskiej wypowiedzi. Nie bardzo rozumie o co panu chodzi z tym pisaniem o królach Polski. Ja osobiście nikomu bym tego nie bronił nawet jeśli miałby ktoś pisać krytycznie. Co do dokumentowania pochodzenia nie będę się wypowiadał. Moje zdanie na ten temat można wywnioskować z poprzednich wpisów. Żydzi nie asymilowali się przez czas swego pobytu na naszych ziemiach – to prawda. I kto jak kto ale my Polacy powinniśmy to zrozumieć. To był naród żyjący na wygnaniu jakże miał inaczej przetrwać? Czy my nie jesteśmy dumni z polaków żyjących na obczyźnie i zachowujących język kulturę mimo nawet całkowitego i długiego braku kontaktu z krajem? Jakoś nie widzę zakazu pisania o historii. Nie widzę też nagonki na Polaków. Tak samo jak może pan krytykować zdanie innych tak samo inni mogą krytykować pana. To jest właśnie wolność. A na marginesie można być Europejczykiem i Polakiem naraz. Tak się jakoś składa że Polska leży w Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rec Re: zamieszkujący w Polsce Marek Edelman o swoim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 23:04 antypolonizm homepage.interaccess.com/~netpol/POLISH/public/antypol.html Odpowiedz Link Zgłoś
rromero Re: zamieszkujący w Polsce Marek Edelman o swoim 02.07.06, 23:20 Kłopoty z myśleniem Michał Nawrocki Jeżeli ktoś chce być głupcem, to ma do tego prawo, więcej: jego prawo jest niezbywalne. Prawo do głupoty jest równie fundamentalne, jak prawo do myślenia. I żadne odgórne nakazy tego nie zmienią. Nawet jeżeli chodzi o reality show. Można oczywiście zakazać głupoty. Całkowicie. Ustawowo. Można za nią zamykać w więzieniu. Tylko czy to coś zmieni? Wszystko to nie przeczy jednak faktowi, że myślenia można uczyć, więcej: powinno się uczyć. Jednak, czy wolno głupocie powiedzieć, że jest głupia? ten cytat odnosi do reality show. ale jakże trafny i w tym kontekście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Dylewski Re: zamieszkujący w Polsce Marek Edelman o swoim IP: *.plock.mm.pl 03.07.06, 11:51 Proszę przeczytać artykuł Gazet Wyborczej z 17/18 czerwca "Czy państwo ma rządzić historią." Nie chodzi o proste dzielenie Polaków prawdziwych i nie prawdziwych. Nikt nie bronił Żydom życia w odosobności. Nikt w Polsce nie przemieniał ich na chrześcijan. Żyli jak chcieli. Dziwię, się Panu, że nie widzi Pan co wyczynijają z Giertychem. Co wyczyniaja ze mna. I tu nie chodzi o krytyke mojej działaności, lecz ataki osobiste na mnie i mojego brata. Jeżeli szanowany powszechnie Edelman jest poniżany przez Polaków, trzeba dać temu odpór merytorycznie. Jeżeli Żydzi jak Pan pisze Polacy, czekają i prowokują okazje, żeby w kibucu przedstawić dowody pisania o Żydach i to jakiekolwiek! To ja sie nie zgadzam. Jeżeli pokazująw TV marsz żydowskiej młodzieży przysyłanej do Polski jako ziemi morderców, to ja się nie zgadzam. Jeżeli ta młodzież krzyczy na naszą; widzieliście jak naszych pakowali do aut na wywiezienie i nie rzuciliście się na Niemców!, to ja się nie zgadzam. Jeżeli POlka jak Pan chce, namawia mnie, żebym kłamał do TV w wywiadzie o płockich macewach, to ja sie nie zgadzam.Jeżeli ten wicepminister neguje istnienie grobów POLSKICH powstańców, to ja sie nie zgadzam.Jeżeli Polak nagaduje na Polskę, to ja się nie zgadzam. Jeżeli Polak podpuszcza młodzież, zeby sie nie uczyła tradycji narodowej właścicieli POlski, czyli Narodu polskiego, to ja sie nie zgadzam. Istniejąca Konstytucja jest prawem chroniona, lecz pozbawia nas rdzennych Polaków - na Boga przecież nie wymarliśmy na koklusz! MY ISTNIEJEMY. I będąc większością jesteśmy manipulowani mniejszością , która zaraz wrzeszczy NACJONALIZM! Ile mogę się posunąc do Mojego nacjonalizmu, żeby Żyd mieszkający w POlsce nie powiedział nigdy; jesteś antysemitą. Jakie pieśni narodowe wolno mi śpiewąć? Czy mogę uczyć dzieci wiersza - Kto Ty Jesteś? Czy to ja chcę zlikwidować POLSKI HYMN NARODOWY? Czy to ja wydrukowałem w gazecie rysunki naszego godła narodowego, naśmiewając się z Niego? Czy Polacy a Żydzi, A Europejczycy zaprotestowali, dając świadectwo umiłowania Ziemi, która ich karmi? Nie , bo to oni sami to narysowali, wydrukowali. Czy Pan nie zauważył jak przez ostanie 2 lata zniknęła z obchodów wybuchu Powstania Warszawskiego WARSZAWIANKA! Czym ją zastąpiono? Nie mozna udawać, że Polacy z pochodzenia innej narodowości jednak coś tam wyczyniają. Jak schodzi to na prowincję, to znajdują się osoby z klucza, jątrzące, żeby w Bundzie się wykazać ofiarnością? Nie Pan zobaczy post o Bóźnicy. Kto prowokuje? A 50 egz. Pisma MKOPWiM, które posłałem w dobrej wierze do ambasady Izraela, to nie był akt doberj woli, żeby Płock pokazać z dobrej strony? A cały Cykl nierozwiązanej do tej pory Sprawy wyrzucenia kości z grobów, to nie jest tajemnicza sprawa. Wykształcony człowiek ten Merkel, udaje, że nic sie stało? Europejczyk dla Polaka nie nowina. Nigdy nie odeszliśmy od Europy. Natomiast ona odchodzi od Boga. Panu Krzysztofowi powiem tak; dopóki człowiek żyje i chce być w związku duchowym z bliźnim i chce pracować w grupie, będzie dobrze. Jeżeli staniemy się masą, kóra je, wypełnia polecenia Roberta Gniazdowskiego i nie patrzy , kto karmi, staniemy się zwierzętami. Jedank dzięki Bogu mamy w sobie dech Jego żywota, stąd potrzeba istnienia Człowieczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duduś Re: zamieszkujący w Polsce Marek Edelman o swoim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 12:05 Zenek to znowy ty, myślałęm że już może pie..ełeś w kalendarz 1 Odpowiedz Link Zgłoś
dagu75 Re: zamieszkujący w Polsce Marek Edelman o swoim 02.07.06, 20:30 Pan Marek Edelman jest Polakiem. No i co z tego, że żydowskiego pochodzenia? Większość pseudopolaków szkalujących ludzi takich jak p. Edelman do pięt mu nie dorasta i lepiej niech nie stuka w klawisze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Dylewski Re: zamieszkujący w Polsce Marek Edelman o swoim IP: *.plock.mm.pl 02.07.06, 20:41 O co ci chodzi oprócz typowej zaciekłości. Jest Polakiem, bo ma obywatelstwo polskie. Wszystko jest w porządku. nie ziej. Mów po ludzku. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek_33 Re: zamieszkujący w Polsce Marek Edelman o swoim 03.07.06, 09:21 Panowie, do niczego nie dojdziecie jak nie nabierzecie dystansu do tematu. Stare przysłowie Konfucjusza mówi - miliard Chińczyków ma to głęboko w dupie :) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś