Dodaj do ulubionych

Są pierwsi kandydaci PO

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 18:32
Panie hubercie ...

Z czałym szacunkiem dla Pana dociekliwości. Ale pierwszym Przewodniczącuym
Rady Miasta I kadencji /czyli teoretycznie odnowionej, demokratycznej
i ...autentycznie /sic!/ reprezentującej mieszkańców był Tadeusz Maria
Taworski. Niestety Protokoły z tamtego okresu są ciekawą
lekturą ...tej ...pseudemokracji i szybko swoi go z tego stanowiska
usunęli ....za niudolność..
Obserwuj wątek
    • Gość: M. Modzelewski Re: Są pierwsi kandydaci PO IP: *.plock.msk.pl / *.4.48.80.plock.msk.pl 28.07.06, 23:04
      Gość portalu: xyz napisał(a):
      > Panie hubercie ...
      >
      > Z czałym szacunkiem dla Pana dociekliwości. Ale pierwszym Przewodniczącuym
      > Rady Miasta I kadencji /czyli teoretycznie odnowionej, demokratycznej
      > i ...autentycznie /sic!/ reprezentującej mieszkańców był Tadeusz Maria
      > Taworski. Niestety Protokoły z tamtego okresu są ciekawą
      > lekturą ...tej ...pseudemokracji i szybko swoi go z tego stanowiska
      > usunęli ....za niudolność..

Pan Hubert nie napisał, że pan Franciszek Wisniewski był pierwszym
      przewodniczącym Rady Miasta Płocka.
      Odnośnie pana Franciszka Wiśniewskiego. Posiadam pewne dokumenty podpisane przez
      pana Wiśniewskiego za które wg mojej oceny winien się wstydzić, a być może i
      odpowiadać na przyszłe prokuratorskie pytania. A jeżeli sobie tego zażyczy, mogę
      udostępnić, ale niech się liczy z tym, że za ta treść, którą podpisał będzie
      musiał udowodnić. I nie tylko panie Wisniewski. Dziś już są trochę inne czasy.
      Dziś mi nie zwiejecie, jak swego czasu z pewnej sesji rady Miasta Płocka, po
      moim uwolnieniu. Tak mnie sie baliście.

Dość obłudy i zakłamania.
      • Gość: frajer Re: Są pierwsi kandydaci PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 23:15
        Czy Franciszek Wiśniewski to krewny Sylwestra WIśniewskiego?
      • Gość: xyz -ponownie Re: Są pierwsi kandydaci PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 23:22
        Mieczysławie M.- mylisz się a przecież byłeś wtedy radnym. F.Wiśniewski był
        radnym jak "Solidarność" usunęła p. Tadeusza. Skoro CBA ma prześwietlać innych
        to ...zainteresuje się i Protokołami z Sesji i Protokołami...ówczesnej Komisji
        Rewizyjnej. Ja tez byłem radnym i...częśc tych dokyumentów czytałem. Czasami
        miałem wrażenie, że ...te nowości samorządowe od 1990 to...k.... i złodzieje...
        Czas pokazał, że to zjawisko występuje i z lewa i z ..niestety ale i prawa. A
        już miało być tak dobrze, dla ludzi, nienagannie, etc. Sądzę, że śp. M.
        Pęszyńska przewraca się w grobie ...jeśli widzi w jakim kierunku to
        wszystko ..poszło... Dla mnie ..ona była wzorem uczciwości a nie Pan J.M.T,
        którego zdjęcia w mundurze ORMO-wca nieraz krążyły po Ratuszu natomiast...o
        elementach seksu w jego życiu /tego ubocznego/wielu wówczas mawiało...i to z
        jego obozu... Wszak to chyba do dziś członek Stow. Miłośników.....Ogierów..
        • Gość: luby Re: Są pierwsi kandydaci PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 23:25
          Mirek Milewski tez chyba do tego stowarzyszenia należy?
        • Gość: M. Modzelewski Re: Są pierwsi kandydaci PO IP: *.plock.msk.pl / *.4.48.80.plock.msk.pl 29.07.06, 00:45
          Gość portalu: xyz -ponownie napisał(a):

> Mieczysławie M.- mylisz się a przecież byłeś wtedy radnym.
          A w czym sie pomyliłem?

F.Wiśniewski był
          >
          > radnym jak "Solidarność" usunęła p. Tadeusza.
          Ja mam pismo podpisane przez pana Tadeusza dotyczące mojej osoby. Niech sam
          ujawni jego treść. Żaden radny nie zaprotestował. Postapił w nim jak byłe KGB.

Skoro CBA ma prześwietlać innych
          >
          > to ...zainteresuje się i Protokołami z Sesji i Protokołami...ówczesnej Komisji
          > Rewizyjnej. Ja tez byłem radnym i...częśc tych dokyumentów czytałem.
          To dlaczego do tej pory milczysz? Przewodniczący ówczesnej Komisji Rewizyjnej
          sfałszował treść pisma, które przedstawił Radzie Miasta Płocka. Zaprotestowałem
          , powiedziałem, że to kłamstwo. Nikt z radnych nie zareagował. Rzecz dotyczyła
          realizacji budżetu. A pamiętasz, jak A. Dretkiewicz przy współudziale p.
          Franciszka Wiśniewskiego za posrednictwem prasy okłamali mieszkańców Płocka na
          słynnej konferencji prasowej? A protokół dot. infiltracyjnego ujecia wody
          następnej Rady, który potwierdził moje racje.
          Czasami
          > miałem wrażenie, że ...te nowości samorządowe od 1990 to...k.... i złodzieje...
          > Czas pokazał, że to zjawisko występuje i z lewa i z ..niestety ale i prawa.
          O powyższym juz wtedy wiedziałem i dlatego robiono ze mnie wariata. jak sie
          okazało najskuteczniejsze lekarstwo zastosowali dla uleczenia mieszkańców Płocka
          od moich RACJI, jak byłe KGB. Jak widac z niektórych wpisów dot. mojej osoby
          działa do dziś. Ale to nie moje zmartwienie. Ja tego lekarstwa nie łyknąłem, ani
          moi wyborcy, których ciągle przybywa. I to mnie na dzień dzisiejszy wystarcza.
          Nawet dzis spotkała mnie przyjemność, jak pewna osoba powiedziała mi, że
          "otworzyłem jej oczy".

A
          > już miało być tak dobrze, dla ludzi, nienagannie, etc. Sądzę, że śp. M.
          > Pęszyńska przewraca się w grobie ...
          jeśli widzi w jakim kierunku to
          > wszystko ..poszło...
          Przykro mi pisać te słowa. Wtedy tego nie widziała.

Dla mnie ..ona była wzorem uczciwości a nie Pan J.M.T,
          Dla mnie tez, jak 10 milionów Polaków. Ale winna też nie byc taka naiwna.
          Obserwowałem, jak tą uczciwość śp.pani Marii wykorzystywał A. Drętkiewicz,
          równiez pan Wiśniewski. Wierzyła im, nie mnie. Duzo zdrowia straciła.
          Ponadto, kim jesteś "xyz"? Miej odwagę się ujawnić. Zrób to dla śp. pani Marii,
          jeżeli już o Niej wspomniałeś.

Dość obłudy i zakłamania, jak to powiedział swego czasu przedstawiciel partii
          rządzącej pan Martynowski.
    • Gość: real Re: Są pierwsi kandydaci PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 06:47
      Red.Hubert Wożniak niestety co do niektórych ludzi i ich morale oraz roli w
      budowie samorządu został wprowadzony w błąd.Dziwi mnie start Pana Franciszka
      Wiśniewskiego do Rady Miasta na dodatek z listy PO,bo zaprzecza to jego własnym
      słowom, mam nadzieje ze to nie prawda. Ciekawi Taworski w mundurku ORMO, czy
      jest to gdzieś na necie?. W sprawie M.Modzelewskiego
      Rada Miasta a przynajmniej jej część zachowała sie wówczas istotnie najgorzej
      jak można było.
      • Gość: otwierają mi oczy Re: Są pierwsi kandydaci PO IP: *.plock.mm.pl 29.07.06, 07:37
        Jestem zdumiony informacją o kandydowaniu F. Wiśniewskiego z listy PO ,
        przecież był aktywistą PC razem z Kolczyńskim i Milewskim. Skąd taka
        transformacja ,czyżby nie wierzył w osiągnięcia płockiego PiS-u . Nie mam do
        p. Wiśniewskiego zaufania ( po aferze z ujęciem wody spod dna Wisły)i nie
        wierzę ,że PO o tym zapomniało.
    • Gość: tp Re: Są pierwsi kandydaci PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 08:54
      LORENC były dyrektor obszaru, ciekawe za co wyleciał....
      • Gość: obwieś Re: Są pierwsi kandydaci PO IP: *.c243.petrotel.pl 29.07.06, 09:16
        Wystarczy hasło "wybory", a już sie gryzą. To przeciez nie politycy.
        Czy w Płocku nie ma innych nazwisk, a ciagle te same i także skompromitowane?
    • Gość: Płocczanin Re: Są pierwsi kandydaci PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 11:17
      Taworszczak to największa płocka kanalia układająca się z sb-kami. Niech pokaże
      zaświadczenie z IPN-u.
    • Gość: KoLiber A gdzie KoLibrowe pieniadze IP: *.chello.pl 29.07.06, 12:11
      Pan Nowakowski, dawniej szef plockiego UPR-u, z ktorego siedziby zniknely
      pieniadze stowarzyszenia KoLiber, a Pan Nowakowski nie mial ich och`oty oddac.
      Taki czlowiek na prezydenta HAHAHAHAHAHAHAHAHA
      • Gość: jery Re: A gdzie KoLibrowe pieniadze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 16:52
        hehe wybory ciekawie sie zapowiadaja. ciekawe jak PiS zmontuje swoje szeregi.a
        Pan Nowakowski to chyba tez co byl w Unii Polityki Realnej, wiec chyba mocno
        zmienil poglady... :) zal mi ich
        • Gość: student Re: A gdzie KoLibrowe pieniadze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 17:05
          w miare rozsadnym kandydatem jest ten siemiatkowski , uczciwy facet , a
          nowakowski to nie jest czasem polonista z jegiellonki?
          • Gość: stach Re: A gdzie KoLibrowe pieniadze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 21:25
            Jest Nowakowski polonistą z jagiellonki natomiast F. Wiśniewski to jeden z
            porządniejszych ludzi w tej płockiej w dużym cudzysłowiu polityce
            • Gość: mon Re: A gdzie KoLibrowe pieniadze IP: *.c155.petrotel.pl 30.07.06, 09:15
              R.Siemiątkowski to mądry i uczciwy człowiek. Pamiętam jak razem z Szubstarski,
              Celińskim czy Osrowskim tworzyli płockie SDPL. Niestety po starym SDPLu nie ma
              już śladu. W/w odeszli do innych (oczywiście mają w gląd w ta partię- hehe , bo
              został w niej oddany człowiek ,,Szu" Pan..., zmieniają się zarządy (3) a on
              zawsze na tylnim siedzeniu jako Vce.hehe)
              Podobno ,,Szu i Ostry" mają wystartować z Tow.Przyjaciół Płcka a oni mają smaka
              na kooalicje z PO. Tak więc jest szansa na inne ciekawe nazwiska na tej liście.
              Osobiście gorąco pozdrawiam i zycze powodzenia Panie Romku.
              • Gość: do mon Re: A gdzie KoLibrowe pieniadze IP: *.c154.petrotel.pl 30.07.06, 16:59
                Pan Celiński nigdzie nie odszedł!
          • Gość: monia Re: A gdzie KoLibrowe pieniadze IP: *.c154.petrotel.pl 30.07.06, 16:55
            Siemiątkowski? Do niedawna jeszcze członek SDPl! Odszedł, bo tam młoda gwardia
            nie dała mu dojść do słowa.
    • Gość: Wyborca Re: Są pierwsi kandydaci PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 21:26
      Na szczęście jest Artur Jaroszewski
    • Gość: www Re: Są pierwsi kandydaci PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 22:23
      www.arturjaroszewski.pl
      • Gość: do www Re: Są pierwsi kandydaci PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 22:54
        www.pocałujmniewdupsko.pl
        • Gość: lewicowiec Re: Są pierwsi kandydaci PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 10:00
          mloda gwardia w sdpl hehe ,dobre...
    • Gość: kolega ormowiec Re: Są pierwsi kandydaci PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 17:07
      PO powinna sięgnąć po T. Taworskiego, pierwszego ORMO-wca PRL-lu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka