Gość: Bukoszczak IP: *.c154.petrotel.pl 07.08.06, 21:28 Petrotel niech poda co z dotychczasowymi klientami,bo w sumie płacę za tele- fon z internetem ponad 300zł /m-c czyli drożej niż za mieszkanie z garażem ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mk Re: Taki tani internet IP: *.c240.petrotel.pl 07.08.06, 21:59 Jakie promocje w petrotelu ?? mam 128 za 55 +VAT i konczy mi sie umowa - poszedłem do nich a oni mi proponują za tą cenę 256 - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pwys Re: Taki tani internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 23:33 Klient TP kupujący neostradę musi doliczyć cene abonamentu telefonicznego który w tej chwili kosztuje 50zł ;) A czy w Multimedia by korzystać z internetu trzeba mieć wykupiony jakiś pakiet kanałów? czy wystarczy sama usługa internetu? P.S. Nowym klientom radziłbym nie podpisywać długotrwałych umów, bo za jakiś czas ceny na 100% spadną :) Właśnie toczy się spór między UKE a TP o rozdzielenie usług internetu i telefonu, ale to może potrwać, bo znając tp będzie się odwoływać :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonquil Re: Taki tani internet IP: 193.59.95.* 08.08.06, 07:03 Żeby wykupić internet w Multimediach, trzeba od razu brać największy pakiet kanałów. Jest jeszcze lepiej. Moi rodzice ze dwa miesiące podpisali umowe, internet mieli im podłączyć w ciągu dwóch tygodni. Ale od tamtej pory nikt się nie odezwał. Na ostatnim rachunku widnieje pozycja internet (za jeden złoty co prawda, ale w końcu oni go nie mają). Pani w Multimediach była strasznie zdziwiona sytuacją. Obiecali, że przyjdą na pewno i im w najbliższym czasie założą. Znając moich rodziców to i tak dadzą się wykarolkować, bo zanim będą mieli internet to minie ten promocyjny okres za złotówkę ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: petro Re: Taki tani internet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 07:57 Drodzy ludkowie!!! Nie jest do końca prawdą to co proponuje Petrotel. W nowej promocji jest kilka wariantów ale uwaga!!! Jak ktoś dobrze sobie to skalkuluje to wyjdzie na to, że bez wzgledu na opcję jaką wybierze to i tak zawsze i w każdej z nich zapłaci tyle samo!!! Tyle tylko, że w różnych "ratach". Także nie zabardzo jest się czym cieszyć. Wystarczy wziąć kalkulator i dobrze przeczytać co oni tam proponują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyk smiech na sali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 14:10 W warszawie jak mieszkalem przez miniony rok, poszedlem do BOK astercity, powiedzialem, ze chce sam internet i zalozyli mi, w ciagu 2 dni. 140zł za 1mbit bez zadnych limitow i ukrytych opłat. Kiedy tak bedzie w Plocku ? Odpowiedz Link Zgłoś
brain-drain Re: Taki tani internet - druga strona medalu 08.08.06, 08:57 Wszystko bardzo fajnie, ale dlaczego setki nowych podlaczonych uzytkownikow spowodowaly pogorszenie warunkow dla stalych klientow. Mam stale lacze od 2002 i na poczatku bylo miod-malina a z roku na rok coraz gorzej. Male polepszenie bylo okolo lata 2004 i od wtedy tragedia. Glownie dotyczy to programow wymagajacych szybkiego czasu reakcji, jak komunikatory i zdalne terminale. Mowie tu o tpsa, ale zaloze sie ze wszedzie tak jest. Skokowe pogorszenie lacza zauwazam w okresie gdzie pojawiaja sie promocje czyli najczesciej z lata na lato. Mowi sie trudno i zyje dalej bo w Plocku wbrew pozorom nie ma konkurencji zeby wybrac cos lepszego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alejaja Re: Taki tani internet - druga strona medalu IP: *.plock.msk.pl 08.08.06, 09:12 ja mam w hyperionie radiówke od początku jak weszli do płocka (byłem ich jednym z pierwszych klientów -dawniej norcomisp) i jestem bardzo zadowolony. Na początku mieli problemy techniczne, ale teraz od kiedy wchłonął ich hyperion 0 problemów. płace 60zł za 512 w obie mańki, a że mam na firme to vacik 22 sobie odliczam i w koszty wrzucam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jamzy Re: Taki tani internet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 09:26 Petrotel taki tani nie jest, bo stałym klientom nie obniża cen. Obniża tylko w promocji dla nowego klienta lub gdy skończy się stara umowa. W innym przypadku cena jest stara. Ja np muszę płacić 65 zł z VAT za łącze 128 kb/s i niestety muszę tą umowę ciągnąć jeszcze jakiś czas. Niech obniżą ceny ogólnie, wtedy będzie można powiedzieć że jest "Tani internet". W innym przypadku napewno zmienię operatora na tańszego gdy tylko będzie to mozliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Igal Re: Taki tani internet IP: *.cargill.com 08.08.06, 10:29 Problem internetu wraca na tym forum jak bumerang. Jeśli chodzi o internet Petrotelu to nie mam o tej usłudze najlepszego zdania. Codziennie po godzinie 22giej łącze jest zapchane, strony wczytują się bardzo wolno (np. Onet około 15-20 sekund, uwaga łącze 6Mbit). Również transfer jest przycięty. Mając kiedyś łącze 2 Mbit osiągałem maksymalny transfer 207 kb/s przy ściąganiu plików, wysyłanie 25 kb/s, teraz przy łączy trzy krotne szybszym mam odpowiednio 650/51. U kolegi, który ma synchroniczną Wirtualną Barbarę transfer przy wysyłaniu i pobieraniu wynosi 61-62 kb/s (łącze 512 kbps) tyle, że oni ucinają ilość sesji na jednego klienta. Chociaż jak na jedno stanowisko to łącze godne polecenia (brak limitów) Kilka lat temu nim zmieniłem telefon z TPSA na Petrotel miałem u siebie DSL 2000 i wtedy osiągi były następujące downlink 256 kb/s uplink 32. Podobne są obecnie w Neo. Najlepsze jest tłumaczenie ich technika, który mówi, że 15 % łącza idzie na synchronizację. Człowieku czyli idąc Twoim tokiem myślenia przy łączu 100 Mbit, 15 MB jest wysyłane na sekundę w celu synchronizacji. Nie mam zielonego pojęcia jakie dane musiałby tam iść aby informacja dotyczyła synchronizacji. Przycinacie ludziom łącza i wciskacie im kit, zasłaniacie się że prędkość łącza nie jest gwarantowana, ale jeśli ktoś płaci to wymaga. Mam nadzieję, że ktoś się weźmie u Was za robotę i zrobi łączę jak należy. Dla przykładu w Warszawie w kablówce bardzo popularna usługa Hello nie przycina się, a użytkowników mają dużo więcej jak wy. Osobiście polecam zrobienie samemu sieci na kilku klientów podłączonych do DSL TPSA, najlepsze łącze dostępne w Płocku, choć cena pozostawia trochę do życzenia. Co do tych Hot spotów to bym póki co się nie podniecał za szybko. Zapewne łącza udostępni Petrotel, czyli nic nowego, nic szybkiego i nic dobrego. Pożyjemy zobaczymy. Mój ranking znanych mi usługodawców w Plocku: 1. TPSA DSL - stały IP, brak limitów, szybkie stabilne łącze - minus cena 2. Multimedia - gdyby nie te limity transferu dałbym jej pierwsze miejsce za cenę usługi 3. Neo - mimo usługa dostępna w TPSA, za którą nie przepadam daję to miejsce, w miarę stabilne (oprócz poważnych awarii) 4. Wirtualna B. - dość stabilne, przystępna cena 512 kbps (58PLN) brak linitów, łącze synchroniczne 5. Petronet - opis powyżej Hyperiona nie znam więc się nie wypowiadam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pops Re: Taki tani internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 15:55 A jakiś namiar na Wirtualną B - dzie można znaleść ich ofertę Kończy mi sie umowa w petronecie i uciekam co to niepoważna firma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Taki tani internet IP: *.plock.mm.pl 08.08.06, 10:12 Zrezygnowałam z Petrotelu,bo mi się internet bez przerwy rozłaczał, po kilka razy dziennie, w dodatku płaciłam 67 zł za łacze 128, teraz jestem w Multimediach i przez 2 miesiace ani razu mnie nie rozłaczono, w dodatku płace razem z kablówką 79 zł miesiecznie i mam łacze 256 / z tym że pierwsze 3 miesiace za obie usługi 1 zł brutto /. Odpowiedz Link Zgłoś
felkajuzef Re: Taki tani internet 08.08.06, 10:27 gdyby tylko to było takie tanie ale wybory znowu ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZART Tani internet??? Chyba tani żart!!!! IP: 193.59.95.* 08.08.06, 10:42 Autor(ka) tego artykułu z internetu to korzysta chyba wyłącznie w pracy i nie wie jakie są rzeczywiste koszty!!! Po pierwsze - obowiązkowy abonament telefoniczny!!! Ja nawet nie znam swojego numeru telefonu, ale abonament opłacić co miesiąc muszę!!! Po drugie - co mnie najbardziej wku....a - promocje są wyłącznie dla nowych klientów (ewentualnie przedłużajacych umowę). Podpisałem w Petrotelu umowę pod koniec kwietnia i za 512 MG/s płace 135 PLN, a od czerwca ta opcja jest już za 94 PLN. I niech Cię szlag nie trafi!!! Za roczny dostęp do inetrnetu zapłace 1500 PLN - zdaniem autorki to tanio...???!!! A w Petrotelu - złodziejom - już zapowiedziałem, że umowy na 100% nie przedlużę! Niech dalej traktują tak klientów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Rafała z artyku Re: Tani internet??? Chyba tani żart!!!! IP: *.c243.petrotel.pl 08.08.06, 11:09 Uważaj na Petrotel,po roku możesz ich zmienić,ale będziesz płacić 2 lata z umowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Taki tani internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 12:57 Petrotel i Multimedia to dno, mam Neostradę i też jej nie pochwalę, ale jest lepsza odcwymienionych na początku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NET Re: Taki tani internet IP: *.c240.petrotel.pl 08.08.06, 20:53 Petrotel, nie dba o swoich starych klientów. Jestem od początku ich działalności dla mieszkańców, zarówno z telefonem jak i z internetem. W BOK-u proponują mi tylko standard to co dla nowych klientów, wstydźcie się !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poieram Re: Taki tani internet IP: *.c240.petrotel.pl 08.08.06, 22:15 Dzisiaj za zbyt duże rachunki z Petrotelu oberwałem od żony i od 2007r.rezygnuję Odpowiedz Link Zgłoś
ainipoajom Re: Taki tani internet 09.08.06, 10:27 porozmawiamy ja bedzie mozna miec ten internet w petrotelu czy tpsa bez telefonu i zwiazanego z nim abonamentu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Taki tani internet IP: *.c158.petrotel.pl 09.08.06, 10:58 Petronet to kicha, place za 512 a w rzeczywistosci mam ok 300 w porywach 400 i w dodatku jakies przycinanie sie lacza. A oni tlumacza ze lacze mam i nic nie moga z tym zrobic. Na pewno nie przedluze umowy, niech spadaja, wroce do neostrady bo tam bylo lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Igal Re: Taki tani internet IP: *.class147.petrotel.pl 09.08.06, 16:46 Ktoś: dokładnie tak przycięty transfer, neo o niebo lepiej działa. Dziś na łaczu 512 u kumpla net wuciaga max 178kbps, a gdzie te 512 ?? Żenada !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
raqqos Re: Taki tani internet 09.08.06, 20:46 Mam Petrotel już drugi rok, i podzielam opinię większości dotyczącą jakości usług tej firmy. Pozostawia wiele do życzenia:( Urywa połączenie od początku, techników wzywałem przez pierwsze 2 miechy i każdy rozkładał ręce. No i te ceny, po roku zmuszony byłem zejść do 128kb, złość człowieka bierze że za taką kaskę można mieć GWARANTOWANE 512 gdzie indziej. No ale jak się mieszka przy rogatkach to się ma co jest... Jeszcze pól roku i pocałujcie mnie w żyć petrotelowcy Odpowiedz Link Zgłoś