Gość: Euro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 22:57 Krajowa Spolka Cukrowa, ci to potrafia niszczyc rentowne zaklady na potege. Najpierw Borowiczki, teraz Mala Wies. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zbud-2 Gorzki los cukrowników IP: 195.205.223.* 16.09.06, 10:57 a biopaliwa ma produkować-cwaniak -przestępca Patrz informacje prasowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radio Marzenia... IP: 80.54.158.* 16.09.06, 11:31 YYYY??? Ze co rentowne KSC rentowne, to że jeden zakałd był rentowny to nie oznacza że kompania była. Ję zli trzeba zredukować o55% koszty (czytaj o ponad połowę to mnniej więcej oznacza zamknięcie 70 % fabryk co jest logiczne by to wszystko na pysk nie upadło (czytaj KSC). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Euro Re: Marzenia... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 13:29 Ja mam gleboko KSC, rozpieprzyli dwa dobrze dzialajace zaklady, zlikwidowali miejsca pracy. Jesli KSC jest nierentowna to ich sprawa, Borowiczki i Nowa Wies byly rentowne, mogli zamknac inne zaklady ktore robia im tyly. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Marzenia... 17.09.06, 14:25 Cała ta "ustawa" o produkcji biopaliw zawierała w 100 %: - uznaniowość - koncesyjność - sztuczne monopole - niejasne ulgi podatkowe - pomiatanie interesem konsumenta (kierowcy) Wygląda na to, że została uchwalona PRZEZ aferzystów DLA aferzystów. Odpowiedz Link Zgłoś
krychola Re: Marzenia... 17.09.06, 15:46 Gość portalu: Euro napisał(a): > Ja mam gleboko KSC, rozpieprzyli dwa dobrze dzialajace zaklady, zlikwidowali > miejsca pracy. Jesli KSC jest nierentowna to ich sprawa, Borowiczki i Nowa Wies > > byly rentowne, mogli zamknac inne zaklady ktore robia im tyly. A skąd wiesz że akurat te dwa zakłady były rentowne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Euro Re: Marzenia... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 18:45 Przeciez bylo o tym oficjalnie trabione w prasie. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur A podobno z cukru da się wyprodukować 17.09.06, 14:24 łatwopalną i kaloryczną ciecz... Odpowiedz Link Zgłoś
krychola Re: Gorzki los cukrowników 17.09.06, 15:44 Gość portalu: Euro napisał(a): > Krajowa Spolka Cukrowa, ci to potrafia niszczyc rentowne zaklady na potege. > Najpierw Borowiczki, teraz Mala Wies. Taki zdaje się los był wpisany w powstanie tego kombinatu wiec raczej nie powinnismy się tym przejmować. W końcu wszystko idzie zgodnie z przewidywaniem! Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Dlaczego ze zboz ? Wydajnosc z ... 17.09.06, 16:20 .. burakow cukrowych jest podobno wieksza. Chyba, ze urzednicy w Brukseli boja sie, ze ktos potajemnie nadal bedzie produkowal cukier. Odpowiedz Link Zgłoś
frant3 Re: Dlaczego ze zboz ? Wydajnosc z ... 17.09.06, 16:53 Mądre pytanie. Buraki są trudne w transporcie - mają dużo wody, a więc mają dużą objętość i łatwo się psują. Dlatego Unia nie podrzuci nam swoich buraków, ale może podrzucić nam swoje zboża. -- Frant - humor, satyra, krytyka Odpowiedz Link Zgłoś
poglodzio Zamienianie cukrowni na fabryki produkujące 17.09.06, 19:41 biopaliwa to dobry pomysł gdyz unia każe polsce likwidować poniektóre cukrownie a w tych fabrykach znajdzie sie skup na buraki cukrowe i inne rosliny mogące zaspokoić polski rynek paliw + do tego maja byc tworzone prywatne rafinerie których koszta obliczno oststnio w programie Agrotydzień Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macias Gorzki los cukrowników IP: *.chello.pl 17.09.06, 19:43 KSC zamknela cukrownie Żnin przynoszaca zyski i dodatkowo prawie 100% sprzedawala Pepsi 5 km dalej. co za glupota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dalti Przyjdą unijne limity na biopaliwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 20:25 Tak jak na wszystko, tak i na biopaliwa UE z pewnością wprowadzi limity produkcyjne dla rolników produkujących biopaliwa po to, by polski rolnik nie wzbogacił się zanadto, bo wtedy przewróciłoby mu się w głowie. I co by było...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek odprężmy się przy wesołych słowach IP: 212.180.248.* 17.09.06, 21:30 www.supload.com/listen?s=SQ76Xe-sQla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: tez chetnie odejde z pracy za 70 tys IP: *.adsl.inetia.pl 17.09.06, 23:14 tylko kto mi je da??? pieprze to ku*****wa mam tego dosc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Gorzki los cukrowników IP: 213.77.0.* 18.09.06, 13:35 gadanie!!! nic sie robi i nic z tego nie będzie !!!! Bzdura - Bio paliwa !!!! Ha Ha Ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2 Re: Gorzki los cukrowników IP: *.c154.petrotel.pl 01.10.06, 21:31 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=66&w=433&a=433 Odpowiedz Link Zgłoś