Dodaj do ulubionych

"Elitarny" - Zielony Jar

IP: 81.15.161.* 14.03.03, 07:56
Mieszkałem na osiedlu Zielony Jar, ale
w bloku (blisko śmietnika).
Wkurzały mnie zawsze następujące obrazki:
- sobota rano pod śmietnik "spółdzielczy"
podjeżdża toyota camry-pełny wypas, pan z
bagażnika wyjmuje wór śmieci i zostawia w naszym
spółdzielczym śmietniku
- pan znany adwokat idzie z psem na spacer i
przy okazji targa wór śmieci
- pan prokurator skosił trawę i zgadnijcie gdzie
opróżnia zbiornik kosiarki itd, itp
Później altanki śmietnikowe zaczęto zamykać na klucz.
Było jeszcze gorzej, worki śmieci porzucali przed.
Jeżeli ci państwo z ELYTY (jak mówi prezenterka ORLEN Studio)
będą nadal wyrzucać śmieci do mojego śmietnika opublikuję
na Forum numery rejestracyjne, a może zdjęcia
pod wspólnym tytułem "elitarny śmietnik"
Obserwuj wątek
    • Gość: krzys Re: 'Elitarny' - Zielony Jar IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 14.03.03, 09:24
      No to powiało grozą............
    • plockier Re: 'Elitarny' - Zielony Jar 14.03.03, 09:44
      Cieszy mnie, że kolega ujął epitet wobec dzielnicy w cudzysłów.
      To, że ktoś pierdzi w wysoki stołek albo ma wysokie wykształcenie nie jest
      równoznaczne z tym, że jest kulturalny i dobrze wychowany. A właśnie Kultura
      jest podstawowym składnikiem do uzyskania elitarności.
      Podane przykłady świadzcą tylko o tym, że wielu mieszkających na Zielonym Jarze
      to nowobogackie nuworysze których poziom kulturalny bardziej kwalifikuje do
      zamieszkania na wsi. Potiomkinowskiej najlepiej.
      P.S.
      Uśmiechnij się :-)) będzie lżej
      • Gość: KKK Re: 'Elitarny' - Zielony Jar IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 14.03.03, 13:27

>Podane przykłady świadzcą tylko o tym, że wielu mieszkających na Zielonym
        >Jarze to nowobogackie nuworysze których poziom kulturalny bardziej kwalifikuje
        >do zamieszkania na wsi.

Z calym szacunkiem, ale co masz do ludzi ZAMIESZKALYCH NA WSI? Czyzyby ich
        poziom kultury byl nizszy od tych burakow nowobogackich "spacerujacych" po
        osiedlu z plastikowymi workami??? Watpie. Mieszkancy wsi nie podzrucaja sobie
        odpadkow...
        • Gość: stydentt Re: 'Elitarny' - Zielony Jar IP: hpcache:* 14.03.03, 13:43
          A może mieszkańców Zielonego Jaru nie stać na opłacenie wywozu śmieci, Może za
          mało zarabiają ??!! Wiecie luksusowy samochód jest ważniejszy i bardziej
          prestiżowy kiedy stoi przed posesją niż plastikowy zielony śmietnik!!!!
        • Gość: Mario.W Re: 'Elitarny' - Zielony Jar IP: *.visp.energis.pl 23.03.03, 22:26
          Gość portalu: KKK napisał(a):

>
          >
          >
          >
          > >Podane przykłady świadzcą tylko o tym, że wielu mieszkających na Zielonym
          > >Jarze to nowobogackie nuworysze których poziom kulturalny bardziej kwalifik
          > uje
          > >do zamieszkania na wsi.
          >
          > Z calym szacunkiem, ale co masz do ludzi ZAMIESZKALYCH NA WSI? Czyzyby ich
          > poziom kultury byl nizszy od tych burakow nowobogackich "spacerujacych" po
          > osiedlu z plastikowymi workami??? Watpie. Mieszkancy wsi nie podzrucaja
          sobie
          > odpadkow...

Ja mam działkę na wsi i mogę powiedzieć uczciwie,że ludzie na wsi nie
          podrzucają śmieci tylko sami je wysypują do lasu.
          To jest chyba bardziej chamskie.
          Ale nie można generalizować.
    • Gość: anka Re: 'Elitarny' - Zielony Jar IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 15.03.03, 15:42
      ja mieszkam rowniez na zielomym jarze ale akurat w domku wyrzucam swoje smieci
      do swojego prywatnego smietnika i nigdy mi do glowy nie przyszlo zeby isc i
      wyrzucic do smietika o ktory rozchodzi sie cala sprawa
      mam sadsaida ktory wyrzucia i skoszona trawe i smieci chociaz ma swoj pojemnik
      pzrzed domem bez zadnego wstydu i oporu idzie do smietinka
      wydaje mi sie ze to poblem kultury skapstow? chyba tak
      apel do nieuczciwych lufddzi ktorzy wlasnie tak postepuja zastaowcie sie nad
      waszym postepowaniem bo to wsytd i hanba tak postepowac
      mi az sie zygac chce jak widze tego sasiada szczyt chamstawa mam zamirfa w tym
      rku jak tylko zacznie swoj proceder zwrocic mu na to uwage takn dalej byc nie
      moze
    • Gość: Bąbelek Re: 'Elitarny' - Zielony Jar IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 18.03.03, 21:56
      Też tam mieszkam i niejednokrotnie widziałam jak moi "elitarni" sąsiedzi
      wyrzucają czarne wory śmieci do miejskich śmietników przeznaczonych do
      segregacji na metal, szkło... itp. Urząd wcale nie spieszy się z ich
      wypróżnianiem, co nie przeszkadza sąsiadom i dokładają swoje czarne wory obok,
      a śmieci walają się po całej uliczce...
      • Gość: Mario.W Re: 'Elitarny' - Zielony Jar IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 21.03.03, 19:49
        Wiem coś o tym.
        Codziennie sprzątam śmieci sprzed mojego domu bo służby miejskie nie raczą
        opróżnić 3 pojemników stojących na Batalionu Zośka.
        Powinni przynajmniej postawić jakieś ogrodzenie żeby był porządek.
        Poza tym apeluję do wszystkich mieszkających w tej okolicy, segregujcie śmieci
        i nie zostawiajcie odpadów obok koszy.Jak zauważycie że pojemniki są
        przepełnione to zadzwońcie do służb porządkowych ,tak jak ja to ostatnio
        zrobiłem, a napewno przyjadą.
        Trzeba ich ustawić do pionu aby zaczęli przyjeżdżać częściej.
        Pozdrawiam Forumowiczów.
    • hiubi Re: 'Elitarny' - Zielony Jar 23.03.03, 21:41
      Pstrykaj zdjęcia, podrzuć do gazety, albo wrzuć gdzieś na stronkę - będzie fajnie :-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka