maciek.zwany.jajem 28.11.06, 21:05 Pierwszy sukces nowej kadencji. Brawo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: łoman j Re: Miliony na halę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 21:24 do puki niełustanie to mogem spać spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Miliony na halę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 21:27 Sukces będzie wtedy, gdy hala stanie. Nie zapeszajmy jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Byniek Roman_J i tak będzie krytykował Prezydenta IP: *.c158.petrotel.pl 28.11.06, 22:03 bo on za wszystko krytykuje.....ino się przyglądajcie jego wpisom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piter Miliony na halę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 22:17 No to czekamy na ruch Naszych urzędasów. Oby nie przespali tej szansy. Odpowiedz Link Zgłoś
gzeju Re: Miliony na halę 29.11.06, 00:25 no fakt... "ogromna szansa na 35 milionów" to jeszcze żaden sukces :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: Miliony na halę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 00:48 Ta formalność uzyskania pozwolenia, to zabawne, innym idą te pozwolenia jak z kamienia, a tu tak szast-prast. Czy ten projektant nie proponuje nam przypadkiem hali z Włocławka ? czy to ten sam od amfiteatru , co sie tak ciężko budował z samych zmian i poprawek ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uważny Re: Miliony na halę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 11:02 Nie zauważyłeś, kto jest autorem hali? Amfiteatr zaprojektował facet, który wciskał halę bez pomysłu funkcjonalnego. Zobacz na stronę płockich inwestycji w zakładkę www.inwestycje.e-plock.pl/niezrealizowane.html a pojmiesz, że prezentowana tam hala jest pusta w środku. Kumasz!!!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myślący człowiek Panie Prezydencie - Basen TYLKO 50 M !!!!!!!!!!!!! IP: 193.59.95.* 29.11.06, 08:09 Kiedy w końcu ktoś pójdzie po rozum do głowy i jak już coś buduje to zrobi to raz a dobrze. Basen powinien byc 50 m, takich basenów w Polsce jest tylko kilka, chyba 3 albo 5 nie pamietam dokładnie. Takie baseny organizując imprezy rangi min. krajowej, bądź udostepniając kadrowiczom nieźle na tym zarabiają, nie mówiąc już o szansie dla młodzieży, która chce uprawiać sport wyczynowo. Ludzie przemyślcie to sobie. Co do hali myślę, że da radę to spier....., także zanim nie wbiją pierwszej łopaty wolę zachować wstrzemięźliwość, ale oczywiście życzę powodzenia i mam nadzieję że w końcu się coś uda. Inwestycji w obiekty sportowe powinno być u nas zdecydowanie więcej, sport to świetny sposób wychowywania młodzieży, lepszy na pewnio niż browarek, chipsy, papieroski, wódeczka, jointy połączone ze staniem na klatce schodowej. Odpowiedz Link Zgłoś
teufel7 Re: Panie Prezydencie - Basen TYLKO 50 M !!!!!!!! 29.11.06, 08:26 Noooooo!:) Czekałem na taki głos i wreszcie się doczekałem!:))Mam dowód, że w naszym mieście są jednak myślący ludzie.Nad halą jak i nad naszymi innymi inwestycjami wisi nieustannie fatum prowincjonalizmu.Słabą mam nadzieję, ale może... na początku drugiej kadencji...jakiś przebłysk rozsądku dosięgnie MM i jego kolegów - decydentów.Jeśli pływalnia, to tylko 50 - metrowa!!!Budować dzisiaj kolejną 25-tkę to tak, jakby wracać do Fiata 126p! Wymoczyć d..ę można w wielu miejscach, jeśli chce się jednak cywilizacyjnie rozwijać miasto, trzeba myślec o przyszłości! Za parę lat na basenach 25-metrowych będzie się organizować jedynie zawody międzyszkolne! Zapraszam ludzi z szerszymi horyzontami do walki z projektami godnymi konia dorożkarskiego! A może nieoceniona GW dozna iluminacji i odezwie się w tej sprawie? Bo to samo dotyczy hali. Ktoś się uparł, żeby w Płocku wybudować większą salę gimnastyczną! I koniecznie na Placu Celebry! Jakie koncerty będzie można organizować w takiej salce? Gdzie miejsca parkingowe dla tysięcy samochodów? Jeden tramwaj wszystkich widzów nie dowiezie.Gdzie zaplecze hotelowo - gastronomiczne dla tysięcy gości? A chciało by się, żeby przyjechali oni z całej Polski! Położenie Płocka to nasz niesłychany atut! Pod Paryżem od dawna jest hala Bercy, gdzie można zobaczyć zawody sportowe od windsurfingu po motocross, o mistrzostwach świata w łyżwiarstwie nie wspomnę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myślący człowiek Re: Panie Prezydencie - Basen TYLKO 50 M !!!!!!!! IP: 193.59.95.* 29.11.06, 13:13 To prawda hala mogłaby być taka jak w pierwotnym projekcie, jeśli dobrze pamietam 4-4,5 tys. pojemności i po dostawieniu przenośnych trybun 5-6 tys - to chyba wymiary optymalne dla naszego miasta. W Bydgoszczy hala Łuczniczka mieści 8 tys w tym 5,3 miejsc na trybunach, a to miasto 3 razy większe niż Płock. Mimo to hala nie zawsze jest zapełniana do końca. Z drugiej strony uważam że obecny projekt 3-3,5 tys poj. w zupełności wystarczy jeśli chodzi o organizację meczów piłki ręcznej, daj Boże żeby zawsze tyle ludzi przychodziło. Zresztą jako kibic ręcznej nie chce być łapczywy i uważam, że jak wszystko wyjdzie z tym projektem to kibice na pewno będą zadowoleni. Więcej miejsc na trybunach mogłoby być wykorzystanych tylko w czasie koncertów jakichś mega gwiazd, bądź imrez sport. czy rozryw. o ponad regionalnym znaczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielonyjarek Miliony na halę IP: *.plock.msk.pl 29.11.06, 09:19 Podanie tej informacji po wyborach jest przykładem bezprecedensowej manipulacji jakiej dopuściła sie GW. Jeżel dane zawarte w artykule były dostępne (a widzę, że były) to postępowanie GW jest naganne. Sprawa hali widowiskowo-sportowej jest bardzo ważna dla Płocka i jako taka powinna być relacjonowana w sposób bardzo przejrzysty i niezwłocznie. Znając dotychcasowe problemy biurokratyczne ratusza ( trudności w rozwiązywaniu zezwolen, przetargów i spraw własnościowych) bardzo obawiam się, że terminy określone przez minsterstwo mogą być zaniedbane. p Aktualnie, wobec obiecanej dotacji w projekcie należy dopełnić poprawki aby funkcjonalnośc tej hali była bardziej bogata. To jedyna szansa na zbudowanie obiektu, którym miasto będzie mogło szczycić, a który rozwiąże wiele problemów w kulturze, sporcie i wogóle w życiu społecznym miasta. Warto się "sprężyc" i zrealizować to zadanie przy maksymalnym wysiłku organizacyjnym. Dlatego konieczna jest pełna kontrola i nadzór inwestorski nad realizacja projektu hali. A teraz za nadzieję dziękuje. To dla nas ważna, dobra wiadomość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: indor Re: Miliony na halę IP: *.plock.msk.pl 29.11.06, 14:51 Tak bardzo interesujący temat i nie "chwyta". hmm Ciekawe dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiboo Re: Miliony na halę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 15:31 Tak to wielki "sukces" po 4 latach nic nierobienia w temacie "hala" Pokazuja sie pienidze Byly reszta na drogi dojazdowe ale przpadly bo nie potrafiono przygotowac na czas dokumentow Moze teraz sie uda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzpac Re: Miliony na halę IP: *.c152.petrotel.pl 29.11.06, 15:35 chwyciłby gdy poprzednie inwestycje (niestetety nie dokończone na czas) były zrealizowane na odpowiednim poziomie. po tym, co widze, co sie dzieje w naszym mieście dam sobie rękę uciąć, że nie zdążą z decyzją na budowe hali do lutego 2007. następna kasa pójdzie się ... paść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fasy Re: Miliony na halę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 17:44 Bla, bla, bla... przecież to już było. Ktoś zaskarży przetarg, ktoś zaprotestuje, problem z gruntami... a później sie okaże, że nici z dofinansowania. Przypominam, ze żyjemy w Polsce a nie w jakimś cywilizowanym kraju!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maciek.zwany.jajem Re: Miliony na halę 29.11.06, 17:50 Gość portalu: Fasy napisał(a): > Przypominam, ze żyjemy w Polsce a nie w jakimś cywilizowanym kraju!!!! Z ZOO klikasz? Odpowiedz Link Zgłoś
jajo.zwany.ciota Re: Miliony na halę 29.11.06, 20:21 pewnie z wylegarni zbukow umyj sie bo smierdzisz -- bicz na kretynizm macka bez jajec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: Miliony na halę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 17:55 Kilka lat temu poszerzenie drogi w kierunku Warszawy też było zapisane w specjalnym programie GDDIA. I ch.j z tego wyszedł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Miliony na halę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 22:25 Ktoś pisał ,ze hala na 3,5 tys, w zupełności wystarczy jak na płockie potrzeby! Tak samo jak niektórym wystarcza Tayger na ich potrzeby i nie widzą konieczności budowy galerii z prawdziwego zdarzenia..Może i na naszą piłke reczną by było dobrze,ale zastanówmy sie....przecież następna hala powstanie pewnie za 10-15 lat,Do tego czsu mamy znów być zadupiem?? Hala na 8 tys. miejsc siedzących to dziś powinien być standard.Biadolenie,ze we Włocławku hala jest deficytowa świadczy tylko o złym sposobie jej wykorzystania.Tam tez nastawili sie tylko na kosza,tak jak niektórzy widzą w płockiej hali tylko ręczną.Jeśli chcemy mieć imprezy rangi przynajmniej ogólnopolskeij,czy europejskiej to i baza powinna być na tym poziomie i myślenie w urzędzie miasta bardziej perspektywiczne. Swoją drogą jeśli w hali widowiskowo sportowej ma byc tyle miejsc co w amfiteatrze to smiech na sali.Sport będzie sie w naszym mieście rozwiijał,powstają nowe kluby,duża hala mogła by być areną zmagań np. LigI Światowej w siatkówce.Wiecej rozmachu przy tej inwestycji,żeby nie stała sie tylko lokalnym kurnikiem !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: Miliony na halę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 23:12 a ja chcialbym uzyskac odp na pytanie: na ile ta hala bedzie odpowiadac tej we Wloclawku , przypominam ze tamta hala kosztawala 20 pare milionow bodajze...biorac pod uwage ze ceny wzrosly to i tak roznica jest kolosalna , w czym ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fantomas Re: Miliony na halę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 10:56 Przejedź się do Włocławka i spójrz na wizki i zajrzyj do specyfikacji to zrozumiesz. We Włocłąwku jest tylko obudowane boisko z minimalnym zapleczem! Tutaj to prawdziwy kombajn! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiboo Re: Miliony na halę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 11:02 Prawdziwy kombajn do ktorego miasto bedzie musialo doplacac fure pieniedzy tak jak do pomnika Miroslawa M zwanego amfiteatrem Troche rozsadku i wiedzy Czy to tak duzo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fantomas Re: Miliony na halę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 11:07 uważny napisał: "Nie zauważyłeś, kto jest autorem hali? Amfiteatr zaprojektował facet, który wciskał halę bez pomysłu funkcjonalnego. Zobacz na stronę płockich inwestycji w zakładkę www.inwestycje.e-plock.pl/niezrealizowane.html a pojmiesz, że prezentowana tam hala jest pusta w środku. Kumasz!!!?" Zanim zaczniesz bredzić idź i odczytaj na tablicy informacyjnej kto projektował amfiteatr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myślący człowiek Re: Miliony na halę IP: 193.59.95.* 30.11.06, 11:31 Olo hala jest całkiem niezła i wcala nie jest taka mała, ponieważ np. w Kielcach wybudowano halę też na 3 tys a to miasto o jakieś 70-80 tys większe od Płocka i z tego co się orientuję nikt na tą hale nie narzeka że za mała. Na osiem tys, łatwo powiedzieć ale czy aż tak często byłyby organizowane takie imprezy na taką ilość osób aby zwróciły się koszty utrzymania takiego obiektu? Przypominam Płock to nie metropolia. Mówisz że ktoś widzi tam tylko piłkę ręczną, no a jaki jeszcze sport halowy w Płocku jest na takim poziomie, może z czasem rozwinęła by się siatka albo kosz, ale do tego trzeba pieniędzy i sponsorów, a na razie to tak sobie z tym. Poza tym mówisz że za 15 lat będzie nowa, nie wiadomo czy będzie, bo czy będą takie potrzeby. Jak są potrzeby to się wtedy buduje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r. Re: Miliony na halę IP: *.c151.petrotel.pl 30.11.06, 12:26 Zgadzam sie z Olem. Właśnie dlatego, żeby za 15 lat nie wracać do problemów hali, trzeba ją tak zaprojektować, żeby pomieściła ok. 8 tys. widzów na miejscach siedzących. Dobry projektant na pewno nie "zapłaci" za to drastycznie zwiększoną kubaturą, co skutkowałoby istotnym zwiększeniem kosztów eksploatacji, a te są bardzo ważne, bo "łatwo" wybudować, trudniej utrzymywać, konserwować itd. Hala musi być przede wszystkim obiektem wielofunkcyjnym i - bez wdawania się w szczegóły - na miarę XXI wieku.Płock co prawda, nie jest bardzo dużym miastem, ale ma wielki atut w postaci centralnego położenia w niewielkiej odległości od Warszawy. Zakładając, że komunikacja (w każdym zakresie)będzie się sukcesywnie poprawiać - ten atut będzie nabierał znaczenia. W Płocku nie powinno zabraknąć dziś i w przewidywalnej przyszłości ani zdolnych ludzi( trenerów,działaczy kultury, biznesmenów), co daje optymistyczne prognozy dla projektow wykorzystania hali, ani pieniędzy na ich realizację. Proponowałbym nawet zmianę nazewnictwa, co zawsze w pewien sposób modyfikuje ocenę projektu. Nie - hala sportowa, a coś w rodzaju centrum sportowo- rekreacyjno-edukacyjno-biznesowego. W jego skład powinna wchodzić hala, pływalnia 50-metrowa i wielofunkcyjne zaplecze(nie tylko sala bankietowa!). Dlaczego handlowiec z bliska, czy z daleka, po skończonym dniu pracy np. na targach, ma nie skorzystać z możliwości wypoczynku i rekreacji w tym kompleksie? Myślę, że projekt wart jest przede wszystkim szerokiej społecznej dyskusji, że nie można go traktować jak populistycznych fajerwerków! My - Polacy nie jesteśmy jeszcze bogaci, a biednych nie stać na kupowanie rzeczy tanich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myślący człowiek Re: Miliony na halę IP: 193.59.95.* 30.11.06, 13:49 Wszystko ładnie, pięknie, ale chyba trochę oderwane od naszej rzeczywistości.Ile jest w Polsce hal o wielkości 8 tys i więcej?Na razie tylko Spodek(aglom. Katowicka) i Łuczniczka (Bydgoszcz) a jest jeszcze w Łodzi sypiąca sie hala Mosir'u. Chyba jednak będę sie upierał że lepiej mniejsza pojemność i hala z atmosferą niż puste krzesłka, bo to nie wygląda najlepiej. Uważam, że nawet przy takiej pojemności hali można pokusić się o organizowanie wielu imprez rozrywkowych i innych (jeśli rzeczywiście tacy ludzie znający się na rzeczy w Płocku się znajdą + dobra wola władz miasta). I wtedy okaże się jak wygląda zapotrzebowanie i talenty organizacyjne dowodzących. Zresztą dyskusja na nic się zda jeśli sprawy z budową hali zaszły już tak daleko i właściwie wszystko juz przesądzone... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Miliony na halę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 15:13 W Łodzi budują za 100 mln już nowa halę....Hala Łucznivczek mimo że duża- jest dochodowa..Zobacz ich stronte netową-co tydzień jakaś inna impreza(nie koniecznie sportowa).Wszystko zależy od sposobu zarządzania obiektem.Nie można być minimalistą i myśleć kategoriami....lokalnymi.Trochę wizji i inwencji...........!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielonyjarek Re: Miliony na halę IP: *.plock.msk.pl 30.11.06, 18:46 Hala hala ale ważne jest jaka będzie organizacja imprez. Od tego zalezy czy hala ta będzie tętnić zyciem czy zarośnie smrodem i pleśnią. Nie obawiał bym sie wiekszej hali. To nie namiot, a budowla trwała na długie lata. Jestem przekonany, że nie przeprowadzono przed jej projektowaniem żadnych badań i teraz gorączkowo szacuje się jaka ma byc duża. Popełniono napewno fatalny błąd nie projektując pełno wymiarowego basenu dla zawodów pływackich. Fakt, że do hali tej będzie przychodzic więcej osób z każdym rokiem. Ale to zalezy od charakteru i intensywności imprez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myślący człowiek Re: Miliony na halę IP: *.class145.petrotel.pl 30.11.06, 20:12 Wiem że tego typu hale muszą być intensywnie eksloatowane. Hala Łuczniczka, hmmm... nie wiem być może, choć wyniki fin. tych imprez nie są mi znane (ile ludzi przyszło, koszt zaproszenia kogoś minus dochód) choć widziałem w tv że na niektórych imprezach sport. (lekkoatlet., siatkówka kobietów) to właśnie kompletów tam nie bylo a raczej duże prześwity. Bydgosz miasto 3 razy wieksze od Płocka, a aglomeracja Łódzka prawie 9 - budowa takich hal w takich ośrodkach na pewno ma swoje uzasadnienie i nikt tego nie neguje. Na ME w koszykówce między Sopotem a Gdańskiem również jest budowana hala na 15 czy 16 tys. i o to mi właśnie chodzi. Nie jestem przecdiwko większej hali, zgadzam się że powinny być jakieś badania odn. wykorzystania takiego obiektu w przyszłości. Jednak mimo wszystko uważam, że jeżeli powstanie obiekt obecnie brany pod uwagę będzie to na pewno z korzyścią dla miasta. Przy dużej hali w mieście typu Płock, wystąpienie zjawiska pustych krzesełek wydaje się nad wyraz realne. A jeżeli chodzi o imprezy różnego typu to wiadomo że ludzie muszą mieć kasę żeby na nie chodzić i płacić słono za bilety, przy stosunkowo niewielkiej społeczności i średniej zamożności nie wróżyłbym pełnych trybun, ale tu mogą być pomocne tylko odpowiednie badania rynku, a zweryfikowałaby wszystko jak zwykle rzeczywistość. Na pewno w pewnym stopniu stopniu możnaby było ściągnąć ludzi z W-wy, Łodzi, Włocławka czy Torunia tak jak w przypadku Festiwalu muzyki elektr., ale czy z taką częstotliwością, powiedzmy co tydzień czy dwa, śmiem wątpić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myślący człowiek Re: Miliony na halę IP: *.class145.petrotel.pl 30.11.06, 20:18 Jeszcze jedno odn. Bydgoszczy, zbudowali halę, kupili sobie kosza, klub Astoria, zaistniał 1 czy 2 lata w I lidze i koniec zabrakło miastu kasy aby zamknąć budżet i zgłosić klub do ligi. Także wcale nie byłbym taki pewien że bilans Łuczniczki jest dodatni tj. przynajmniej zwrot za utrzymanie obiektu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Miliony na halę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 23:30 Wiesz,Myślący Człowieku,jest jeszce inna historia....Mniejsza hala (mniejszy budżet i brak pustych krzesełek ,które Cie tak bola) to także mniejsze imprezy,mniejsze dochody..Chyba nie myslisz ,że fani pilłki ręcznej zapewnią utrzymanie obiektu,nawet gdyby był na 2 tys. miejsc.Może zapełnią je w komplecie 1-2 razy w roku.Budowa obiektu pod teraźniejsze,lokalne potrzeby i jeszce tak mało medialnej dyscypliny nie jest najlepszym rozwiązaniem! P.s -sory,jeśli uraziłem fanów piłki ręcznej,ale taka jest prawda o popularności ręcznej Polsce.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MC Re: Miliony na halę IP: 193.59.95.* 01.12.06, 08:39 Pewnie że nie zapewnią, hala piłkarzom się po prostu należy. A co do medialności tej dyscypliy polemizowałbym, uważam że jest o niebo ciekawsza od siatkówki, gry całkowicie bezkontaktowej, byłem w tym roku 2 razy na LŚ w Spodku i w Łodzi, naprawdę ciężko się to ogląda na żywo - wszystko jest kwestią dobrego sprzedania produktu, bo siatkówka jako produkt tv z całą otoczką i sukcesami sprzedaje się znakomicie. W Niemczech na mecze piłki ręcznej przychodzi nawet po 20tys ludzi (Gumersbach), od dawna mecze Bundesligi transmitowane są przez DSF - więc mnie tu nie pouczaj o piłce ręcznej, którą trenowałem i jestem kibicem od prawie 20 lat. A w Polsce mam nadzieję, że też się coś ruszy, za transmisje z ręcznej wzięła się od niedawna TVP Sport. Po prostu nie wierzę w te imprezy, które mają być niby takim magnesem, hity na czasie co tydzień by były za free w tym molochu, a jak coś ambitnieszego to albo ludzi tyle nie przyjdzie albo trzeba dołożyć z budżetu miasta. Hale 8, kilkanaście tysięcy i większe tak, ale w dużych ośrodkach, tam na pewno jest sens, nie wiem jak to jest w Bydgoszczy, ale pomimo że to miasto jest 3 razy większe, myślę że tam już muszą nieźle kombinować żeby ściągnąć ludzi, a i tak kompletów nie ma, o czym już wcześniej pisałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mc Re: Miliony na halę IP: 193.59.95.* 01.12.06, 09:07 Odnośnie tych niesamowitych imprez przyciągających te masy w Łuczniczce, polecam zakładkę na stronie hali kalendarz imprez, większość to targi i wystawy, gdzie wielkość trybun nie ma zanaczenia (służą chyba tylko odpowczywającym po obejrzeniu ekspozycji), a imprezy sportowe czy inne w większości naprawdę poddają w wątpliwość pewność o dobrej frekwencji na tym obiekcie. Zapędy mocarstwowe Płocka w tym wypadku są nie na miescu, w dodatku że Płock nawet z targami miałby problem, bo to miasto nie tylko że bez tradycji odn. organizacji takich imprez, ale chyba kompletnie żadnych targów tutaj nie ma, kiedys coś próbowali zrobić przed teatrem, ale nie wiem czy nawet i tego jest jakaś kontynuacja, bo jakoś sobie nie przypominam. Odpowiedz Link Zgłoś