a_nonim 12.12.06, 14:35 Jak w temacie , czyli czy kogoś z Was spółdzielnia próbowała zmusić do wymiany wodomierzy ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pio Re: Wodomierze - wymiana - spółdzielnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 14:59 nie, ale mam nadzieję, że w końcu zmusi wszystkich, i w końcu złodzieje przestaną kraść wodę - bo nie zamierzam dalej płacić za takich jak ty Odpowiedz Link Zgłoś
a_nonim do Pio 12.12.06, 15:12 W jednej z administracj zastępca kierownika p.Siedlecki uważa się za znawcę pracy wodomierzy i sam narzuca wymianę - oczywiście na koszt lokatora , więc jak nie masz nic do powiedzenia to się nie wypowiadaj ! I nie obrażaj mnie ignorancie , bo za mnie nie płacisz , pewnie sam kradniesz wodę a winą obarczasz innych ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loki Re: do Pio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 19:03 Nie ma obowiązku wymiany wodomierzy , tylko co 5 lat trzeba je legalizować. Obowiązek spoczywa na właścicielu wodomierza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mesalka Re: do Pio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 19:52 a właścicielem wodomierza jest osoba fizyczna lub prawna, która dokonała zakupu wodomierza za własne pieniądze :-))) W celu legalizacji wodomierza konieczne jest wymontowanie z instalacji wodociągowej i zamontowanie na stanowisku pomiarowym GUM ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość kontroler IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.06, 15:04 A jakie uprwnienia powinien mieć kontroler wodomierzy ? Czy ocenia urządzenie według własnego " widzi - mi - się " ? Odpowiedz Link Zgłoś