Dodaj do ulubionych

Odwołanie czy odwet

13.12.06, 11:26
Czystka, po prostu czystka. Pan Śliwiński naraził się Milewskiemu po trzykroć:
- ośmielił się stanąć z nim w szranki wyborcze,
- ma w życiorysie członkostwo w SLD,
- uruchomił konkurencyjny wobec KM Płock system komunikacji po mieście.

I chyba ten trzeci powód przesądził, choć pewnie drugi też nie był bez
znaczenia. Dziwię się też, że dopiero teraz dowiadujemy się, że miasto robiło
PKS problemy przy okazji lokalizacji przystanków dla Bus-Kom. Przynajmniej ja
dowiedziałem się o tym dopiero teraz, a dość uważnie i wnikliwie czytam płocką
Gazetę. Dziwne jest też prezydenta Milewskiego podejście do konkurencji. Kiedy
miasto może komuś zrobić konkurencję, wtedy się nie waha (vide: stacja
paliwowa przy KM Płock), ale kiedy ktoś może zrobić konkurencję spółce
miejskiej, wtedy odzywa się w nim protekcjonista. Jest to o tyle dziwne, że w
obu tych przypadkach beneficjentami konkurencji są mieszkańcy miasta, a
właśnie interesów mieszkańców miasta prezydenta ma za zadanie bronić, a nie
komfortowego funkcjonowania tej, czy innej spółki miejskiej. I właśnie ze
względu na takie posunięcia obecnych władz, zarówno krajowych, jak i
lokalnych, jestem gorącym zwolennikiem prywatyzacji. Dziwi mnie tylko, że po
tych wszystkich zagraniach nie fair ludzie wciąż popierają obecne władze. Nie
łudźcie się, kochani, dla wszystkich stołków nie wystarczy. :-))
Obserwuj wątek
    • Gość: Paulito Odwołanie czy odwet IP: *.range86-140.btcentralplus.com 13.12.06, 11:37
      Od kiedy Pan Hubert Wozniak staje w obronie bylego czlonka SLD jakim byl
      Sliwinski. Panie Hubercie czyzby poglady poszly troszeczke w lewo. A moze
      nalezalo by sprawdzic fachowosc i dzialania wiecznego ministra Sliwinskiego.
      Ten czlowiek nic nie wprowadzic w dzialalnosc ani Komunikacji Miejskiej ani
      PKS. W artykule ktory Pan opisuje brak oceny tworczosci Pawla Sliwinskiego.
      • Gość: myślący Re: Odwołanie czy odwet IP: *.plock.msk.pl 13.12.06, 18:43
        Odwołania Prezesa PKS należało się spodziewać, wszak Płock nie różni się od
        reszty kraju IV RP. Gdy wymieniono Czzłonków Rady Nadzorczej jasne stało się że
        los Prezesa jest przesądzony. I tak też się stało. I nie miały tu znaczenia
        względy ekonomiczne. Ot wymieniamy na swoich i tyle, a że przy okazji udało się
        załatwić stare porachunki to i lepiej. Nie zgodze się z Tobą Paulito co do
        braku fachowości p. Śliwińskiego. Nie pozostawił po sobie spalonej ziemi, wrecz
        przeciwnie- uruchomiono nowe połączenia i zakończono z sukcesem planowane
        inwestycje. A to o czym pisze Pan Woźniak to news wyssany z palca -
        wynagrodzenia w PKS zawsze były priorytetem i nigdy wypłata ich nie była
        zagrożona, że już nie wspomne o wysokości podanej straty finansowej-kolejna
        bzdura.
    • Gość: iza znowu nie masz najmniejszego pojęcia roman_j IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 11:42
      o temacie na który zabierwasz głos,
      ale ty sie juz dawno osmieszyłes tak ze ciebie nikt na powaznie nie bierze
      • Gość: odp.PiSmakom Re: i znowu nie masz najmniejszego pojęcia izo! IP: *.c240.petrotel.pl 13.12.06, 15:22
        U min.Jasińskiego już zapadła decyzja przed wyborami samorządowymi,że po odwoła-
        niu dotychczasowego Prezesa PKS SA Płock następcą będzie K.Jaworski z MZGM,gdy
        tylko zapozna się z firmą jako członek Rady Nadzorczej PKS SA i to cała prawda!
        • Gość: krzysio Re: i znowu nie masz najmniejszego pojęcia izo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 16:48
          No tak,tym bardziej,ze nigdzie nie moge znalezc informacji na temat konkursu o
          ktorym mowa w artykule. Moze ktos wie? Czy tylko Pan minister i zainteresowani?
      • roman_j Re: znowu nie masz najmniejszego pojęcia roman_j 13.12.06, 18:07
        Ty, kochanie, bierzesz mnie poważnie, bo inaczej byś mi nie odpisała. ;-))
        A ja, muszę się przyznać, przeczytałem Twój wpis z ciekawości chcąc przekonać
        się, jakimiż to argumentami będziesz mi udowadniać, że "znowu nie mam
        najmniejszego pojęcia o temacie, na który zabieram głos". Wchodzę, a tu porażka.
        Jedno gołe zdanie osobistej wycieczki, z którego nic nie wynika poza tym, e
        musisz mnie bardzo nie lubić. Słowem, obnażyłaś się tu jedynie. Warto było?
        Pytanie retoryczne. Odpowiedzi nie będę czytał. :-))
    • Gość: Józiek Odwołanie czy odwet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 19:07
      Dobrze, dobrze, prawidłowo! Przez 50 lat tylko oni byli przy korycie i nie tak
      grzecznie się obchodzili z przeciwnikami lecz niszczyli ich do cna. Niech całe
      pokolenia o tym pamiętają, bo to i tak szybko się zaciera.
      • Gość: piotrek Re: Odwołanie czy odwet IP: *.mofnet.gov.pl 14.12.06, 09:37
        tak jakos dziwnie sie sklada, ze ten, ktory byl w tamtych warunkach przy
        korycie teraz rozdaje karty w plocku i sciaga wybitnych w-wskich fachowcow np.
        do pern..., ŻENUA!!!
        najpierw sprawdzcie jakie wyniki osiagal pks za czasow b. juz prezesa, a
        dopiero patrzcie na rodowod..., bo jakos w innych przypadkach na ten rodowod
        nie zwracacie uwagi..., MROŻEK Wam sie klania-:)))
    • Gość: krzychu Re: Odwołanie czy odwet IP: *.c156.petrotel.pl 16.12.06, 13:28
      a kto tu mowi o konursie???
      przeciez pan zwany ministerilanym betonem
      przywozi w-wskich nieudacznikow
      do jednej z nawjaznisjzych spolek
      w tym miescie, na dodatek jednej z najwaznisjzych
      w tym kraju..., wiec po co conkurso do pks...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka