Dodaj do ulubionych

Słowo po płocku

14.01.07, 22:37
Odnośnie przysięgi: dla mnie to całkowite wyjaśnienie sprawy. Mimo tego
znajdzie się wielu "wiedzących lepiej" (których pozdrawiam).
Obserwuj wątek
    • katoland Re: Słowo po płocku 14.01.07, 22:45
      www.youtube.com/watch?v=mqyz05smmnQ Jak kłamać(instrukcja) :) POZDRAWIAM.
      • katoland Re: Słowo po płocku 14.01.07, 22:47
        ps... to też dobre... www.youtube.com/watch?v=WDA1We6X5vY&NR :)
        • sercowy_spawacz Re: Słowo po płocku 14.01.07, 23:04
          Smutne, że te osoby pewnie uważające się za ostoje wiary swoja postawą
          zaprzeczają jej.
        • Gość: cynik Re: Słowo po płocku IP: *.c243.petrotel.pl 14.01.07, 23:51
          chwalisz sie ze rodzinka w telewizji? rotfl
      • Gość: bolo W Polonii i "Niedzieli" tekst byl identyczny IP: *.pgi.waw.pl 15.01.07, 07:44
        Nie wiem w jakim kościele redaktor z Koszerwnej słyszał skrucony tekst, bo jak
        słyszałem identyczny w swoim osiedlowym (płockim) kosciele i w telewizji
        Polonia (transmisja mszy ok. godz.13) z innego rejonu Polski. Trzeci taki sam
        telst zamieszczony był w Niedzieli (tygodnik ogólnopolski). Moze redaktorzyna
        poszedł do płockiej katedry, gdzie jeszcze niedawno rządził Wielgus, albo
        wzystkie te teksty były ocenzurowane. Tylko skad by wtedy wiedzieli jaki byl
        pełny tekst listu.
    • Gość: jak Słowo po płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 00:05
      Po prostu wstyd, obciach niesamowity. Czy przyjmujecie księzy po kolędzie?
    • Gość: zorietnowany Re: Słowo po płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 00:32
      Człowiek jest drogą Kościoła. Każdy człowiek. Czemu wypowiadają się na tym forum
      flustraci? Ciekawy ten proboszcz z Fary?
      • Gość: bolo Właśnie, ciekawy probosz IP: *.pgi.waw.pl 15.01.07, 07:51
        Skoro ocenzurowany tekst wysłano okulnikiemto skad miał pełny. I jeszcze
        ciekawa rzecz skoro piszą że w niektórych kosciołach odczytano tekst w całości
        to oznacza że Adaś ma agentów w każdym płockim kosciele. Polacy katolicy
        uważajcie Adas czuwa!
      • Gość: benetton Re: Słowo po płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 09:29
        Kto to są : "flustraci"?
        • Gość: b Re: Słowo po płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 10:22
          zagrypieni(flu) frustraci
    • Gość: macek darmozjady .... i do tego KŁAMCY !!!!!!!! IP: *.c244.petrotel.pl 15.01.07, 08:04
      brak słów na to co sie dzieje w tym środowisku
      • Gość: dzwonnik Re: darmozjady .... i do tego KŁAMCY !!!!!!!! IP: 80.48.4.* 15.01.07, 08:26
        Zauważcie, że rota przysięgi była sprytnie napisana. Nie wymienia się w niej
        wiele istotnych rzeczy, a powinno. Wymienia się milicję, a nie SB (!??). Całość
        jej tekstu jest bardzo sprytna.
        Natomiast ocenzurowanie listu w płockiej diecezji jest skandalem. Ot, jak się tu
        traktuje "lud boży". Wnioski wyciągnijcie sami.
        A zresztą... szkoda słów!
    • mariuszg2 Słowo po płocku 15.01.07, 09:17
      W mojej parafii (diecezja płocka) nie wycięto z tekstu tych słów... podano
      całość... wyluzujcie się gazeciarze...
    • Gość: parafianin Słowo po płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 09:38
      A na Stanisławówce był czytany cały list, bez wycinek. Kto był, to potwierdzi.
    • Gość: jogi Słowo po płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 10:06
      I znow ten mierny redaktorek Adamoski pisze ploty Ciekawe czy jego sumienie jest spokojne Panie redaktorze Adamoski pomyśl o ludziach ktorych skrzywdziłeś
      • teufel7 Re: Słowo po płocku 15.01.07, 10:55
        Informacje o "cenzurze" zastosowanej przez część płockich księży podały wczoraj
        ogólnopolskie media. Nie winiłbym więc redaktora GnM. Czy to przypadek, czy
        świadome "wygładzanie" - Płock ma pecha.Do katolickiej hierarchii.
    • Gość: .. Słowo po płocku IP: 80.48.4.* 15.01.07, 14:35
      CHCIAŁEM BARDZO PODZIĘKOWAĆ PROBOSZCZOWI Z PARAFII ŚWIĘTEGO KRZYŻA, ŻE WCZORAJ
      PRECZYTAŁ NAM CAŁĄ TREŚĆ LISTU I NIE PRZESTRASZYŁ SIĘ, ŻE KURIA NA CZELE Z
      DEMONEM CENZOREM MARCINKOWSKIM POCIĄGNIE GO DO ODPWIEDZIALNOŚCI. BÓG ZAPŁAĆ ZA
      TĘ GARŚĆ PRAWDY I JEDNOCZEŚNIE OTUCHY. A CO DO CENZURY, TO SZKODA SŁÓW..........
      • Gość: 144 Re: Słowo po płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 17:09
        Przynajmniej Płock zachowuje wrażliwość ludzką.
        • Gość: tak Re: Słowo po płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 18:30
          Jesteśmy z Arcybiskupem.
          • Gość: patrzący Re: Słowo po płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 18:41
            Brawo Kuria Płocka. My wierni (nie ci z mediów, tzw. katolicy dziwni) tak samo
            myślimy. Cała Polska solidaryzuje się z Płockiem.
            • Gość: 777 Re: Słowo po płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 18:56
              Jestem pełen podziwu dla Kurii Płockiej. Szkoda, że jak słyszę, nie wszyscy
              księża czytali to, co kuria postanowiła. Decyzja Kurii była bardzo mądra.
              Widać, że kierują nią ludzie miłujący Kościół. To jest nadzieja na przyszłość.
              Dziękuję bardzo!!
              • heineken_pis Re: Słowo po płocku 15.01.07, 19:00
                "Szanuję to , że ks.abp.zbliżał się sukcesywnie do prawdy " - o.M.Zięba
                Co to znaczy , oświećcie mnie , proszę.
    • Gość: Jarek Słowo po płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 20:18
      Dziennikarze koszernej wyprawiają co chcą. W Mokowie (diecezja płocka) stary
      ksiądz który nie ma internetu i nie miał innego dostępu jak drogą kościelną,
      czytał w całości i bez zwycięć, bo znane były mi te fragmenty, a słyszałem
      tylko w Mokowie. Tak więc media nie ogłupiajcie narodu.
      • Gość: tak Re: Słowo po płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 20:20
        Pozdrawiam księży. A księza prawdziwi to ci co są ze swoim biskupem. Wszyscy
        inni to miernota. No i niestety jest i w Płocku miernota. Wstyd.
        • Gość: Adam Re: Słowo po płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 21:12
          Zapraszam: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=45368
    • Gość: benek Słowo po płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 22:25
      Dziwię się, że na forum chwali się księży, którzy czytali skrócony tekst.
      Przecież biskup Marcinkowski podpisywał ten list z 12 stycznia (Zob." Podpisali:
      Kardynałowie, Arcybiskupi i Biskupi zebrani na posiedzieniu Rady Stałej i
      Biskupów Diecezjalnych Konferencji Episkopatu Polski. Warszawa, 12 stycznia 2007
      r.". Czyli marcinkowski także to podpisał. Potem coś wykreślił...
      I takiego biskupa się chwali??? Oj forumowicze, którzy chwalicie tych, którzy
      jesteście za tymi, którzy przeczytali skróconą wersję...nieładnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka