sercowy_spawacz 14.01.07, 22:37 Odnośnie przysięgi: dla mnie to całkowite wyjaśnienie sprawy. Mimo tego znajdzie się wielu "wiedzących lepiej" (których pozdrawiam). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katoland Re: Słowo po płocku 14.01.07, 22:45 www.youtube.com/watch?v=mqyz05smmnQ Jak kłamać(instrukcja) :) POZDRAWIAM. Odpowiedz Link Zgłoś
katoland Re: Słowo po płocku 14.01.07, 22:47 ps... to też dobre... www.youtube.com/watch?v=WDA1We6X5vY&NR :) Odpowiedz Link Zgłoś
sercowy_spawacz Re: Słowo po płocku 14.01.07, 23:04 Smutne, że te osoby pewnie uważające się za ostoje wiary swoja postawą zaprzeczają jej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cynik Re: Słowo po płocku IP: *.c243.petrotel.pl 14.01.07, 23:51 chwalisz sie ze rodzinka w telewizji? rotfl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo W Polonii i "Niedzieli" tekst byl identyczny IP: *.pgi.waw.pl 15.01.07, 07:44 Nie wiem w jakim kościele redaktor z Koszerwnej słyszał skrucony tekst, bo jak słyszałem identyczny w swoim osiedlowym (płockim) kosciele i w telewizji Polonia (transmisja mszy ok. godz.13) z innego rejonu Polski. Trzeci taki sam telst zamieszczony był w Niedzieli (tygodnik ogólnopolski). Moze redaktorzyna poszedł do płockiej katedry, gdzie jeszcze niedawno rządził Wielgus, albo wzystkie te teksty były ocenzurowane. Tylko skad by wtedy wiedzieli jaki byl pełny tekst listu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak Słowo po płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 00:05 Po prostu wstyd, obciach niesamowity. Czy przyjmujecie księzy po kolędzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorietnowany Re: Słowo po płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 00:32 Człowiek jest drogą Kościoła. Każdy człowiek. Czemu wypowiadają się na tym forum flustraci? Ciekawy ten proboszcz z Fary? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Właśnie, ciekawy probosz IP: *.pgi.waw.pl 15.01.07, 07:51 Skoro ocenzurowany tekst wysłano okulnikiemto skad miał pełny. I jeszcze ciekawa rzecz skoro piszą że w niektórych kosciołach odczytano tekst w całości to oznacza że Adaś ma agentów w każdym płockim kosciele. Polacy katolicy uważajcie Adas czuwa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benetton Re: Słowo po płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 09:29 Kto to są : "flustraci"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: Słowo po płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 10:22 zagrypieni(flu) frustraci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macek darmozjady .... i do tego KŁAMCY !!!!!!!! IP: *.c244.petrotel.pl 15.01.07, 08:04 brak słów na to co sie dzieje w tym środowisku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzwonnik Re: darmozjady .... i do tego KŁAMCY !!!!!!!! IP: 80.48.4.* 15.01.07, 08:26 Zauważcie, że rota przysięgi była sprytnie napisana. Nie wymienia się w niej wiele istotnych rzeczy, a powinno. Wymienia się milicję, a nie SB (!??). Całość jej tekstu jest bardzo sprytna. Natomiast ocenzurowanie listu w płockiej diecezji jest skandalem. Ot, jak się tu traktuje "lud boży". Wnioski wyciągnijcie sami. A zresztą... szkoda słów! Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszg2 Słowo po płocku 15.01.07, 09:17 W mojej parafii (diecezja płocka) nie wycięto z tekstu tych słów... podano całość... wyluzujcie się gazeciarze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parafianin Słowo po płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 09:38 A na Stanisławówce był czytany cały list, bez wycinek. Kto był, to potwierdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jogi Słowo po płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 10:06 I znow ten mierny redaktorek Adamoski pisze ploty Ciekawe czy jego sumienie jest spokojne Panie redaktorze Adamoski pomyśl o ludziach ktorych skrzywdziłeś Odpowiedz Link Zgłoś
teufel7 Re: Słowo po płocku 15.01.07, 10:55 Informacje o "cenzurze" zastosowanej przez część płockich księży podały wczoraj ogólnopolskie media. Nie winiłbym więc redaktora GnM. Czy to przypadek, czy świadome "wygładzanie" - Płock ma pecha.Do katolickiej hierarchii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Słowo po płocku IP: 80.48.4.* 15.01.07, 14:35 CHCIAŁEM BARDZO PODZIĘKOWAĆ PROBOSZCZOWI Z PARAFII ŚWIĘTEGO KRZYŻA, ŻE WCZORAJ PRECZYTAŁ NAM CAŁĄ TREŚĆ LISTU I NIE PRZESTRASZYŁ SIĘ, ŻE KURIA NA CZELE Z DEMONEM CENZOREM MARCINKOWSKIM POCIĄGNIE GO DO ODPWIEDZIALNOŚCI. BÓG ZAPŁAĆ ZA TĘ GARŚĆ PRAWDY I JEDNOCZEŚNIE OTUCHY. A CO DO CENZURY, TO SZKODA SŁÓW.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 144 Re: Słowo po płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 17:09 Przynajmniej Płock zachowuje wrażliwość ludzką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak Re: Słowo po płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 18:30 Jesteśmy z Arcybiskupem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patrzący Re: Słowo po płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 18:41 Brawo Kuria Płocka. My wierni (nie ci z mediów, tzw. katolicy dziwni) tak samo myślimy. Cała Polska solidaryzuje się z Płockiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 777 Re: Słowo po płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 18:56 Jestem pełen podziwu dla Kurii Płockiej. Szkoda, że jak słyszę, nie wszyscy księża czytali to, co kuria postanowiła. Decyzja Kurii była bardzo mądra. Widać, że kierują nią ludzie miłujący Kościół. To jest nadzieja na przyszłość. Dziękuję bardzo!! Odpowiedz Link Zgłoś
heineken_pis Re: Słowo po płocku 15.01.07, 19:00 "Szanuję to , że ks.abp.zbliżał się sukcesywnie do prawdy " - o.M.Zięba Co to znaczy , oświećcie mnie , proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Słowo po płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 20:18 Dziennikarze koszernej wyprawiają co chcą. W Mokowie (diecezja płocka) stary ksiądz który nie ma internetu i nie miał innego dostępu jak drogą kościelną, czytał w całości i bez zwycięć, bo znane były mi te fragmenty, a słyszałem tylko w Mokowie. Tak więc media nie ogłupiajcie narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak Re: Słowo po płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 20:20 Pozdrawiam księży. A księza prawdziwi to ci co są ze swoim biskupem. Wszyscy inni to miernota. No i niestety jest i w Płocku miernota. Wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Słowo po płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 21:12 Zapraszam: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=45368 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Słowo po płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 22:25 Dziwię się, że na forum chwali się księży, którzy czytali skrócony tekst. Przecież biskup Marcinkowski podpisywał ten list z 12 stycznia (Zob." Podpisali: Kardynałowie, Arcybiskupi i Biskupi zebrani na posiedzieniu Rady Stałej i Biskupów Diecezjalnych Konferencji Episkopatu Polski. Warszawa, 12 stycznia 2007 r.". Czyli marcinkowski także to podpisał. Potem coś wykreślił... I takiego biskupa się chwali??? Oj forumowicze, którzy chwalicie tych, którzy jesteście za tymi, którzy przeczytali skróconą wersję...nieładnie. Odpowiedz Link Zgłoś