Dodaj do ulubionych

Ferie i goście

17.01.07, 08:48
Zaczeły się ferie w pierwszych pięciu województwach. Przyjechała do nas
nastolatka. Ni i doradźcie co ja mam z nią zrobić? jakie atrakcje zapewnić?
oprócz korków co mam jej pokazać? Atrakcje turystyczne i muzea opanowane,
Podolanka ewentualnie a później? Zostaje mi tylko Łódx i Warszawa? Liczę na
was.
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: Ferie i goście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 09:03
      Z tym pytaniem do władz, które Płocczanie ''wybrali''. Jeśli nie uda Ci się
      tam uzyskać informacjii zwróć sie do elektoratu obecnej władzy. Społeczeństwo
      mamy mądre, sami rozgarnięci. Można to ocenić na ul Wyszogroszkiej i
      Piłsudskiego /od torów do Auchan/. Mieszkam na Zielonym Jarze, więc codziennie
      to oglądam, kiedy pokonuje tę trasę.
    • Gość: MamySięCzymChwalić Zabierz gościa do płockiego kinia,kręgielni,hali:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.07, 15:51
      Jak to nie wiesz gdzie zabać gościa :) W latach 2002-2006 do Płocka inwestorzy
      zewnętrzni walili do Płocka drzwiami i oknami,tak więc miasto zmieniło się na
      lepsze ("Zmieniamy Płock na lepsze") nie do poznania.
      1) Sprawdź czy w hali na placu Celebry nie będzie jakiejś rewii bądź koncertu -
      bilety zamówisz przez internet na stronie www.ump.pl
      2) Możesz zabrać gościa na kręgle do kręgielni w galerii Podkowa,jeśli gość
      lubi. (Jeśli gość z większego miasta - to galeria nie zrobi większego
      wrażenia,ale jeśli z mniejszego - to na pewno będzie gość zauroczony butikami
      itp. itd.)
      3) Przejdź się z gościem odremontowaną Tumską,wstąpcie na film do pięknego Nove
      Kino Przedwiośnie - na pewno grają coś tam ciekawego,po seansie możecie wstąpić
      do restauracji w kompleksie kinowym (dawny Hortex)
      4) Wychodząc z Podolanki - nie musicie tłuc się do centrum - zabierz gościa do
      Galerii koło Obi - tam restauracje,kafejki,butiki,wyprzedaże - 70%,możecie
      pójść do drugiego w Płocku multipleksu (tu 6 sal - więc większy wybór)
      5)Przewieź gościa nowym pięknym mostem i obwodnicą,pokaż park technologiczny :)
      A Ty chcesz jechać z gościem do Łodzi,Warszawy,Torunia,jak w Płocku tyle
      atrakcji na ferie,że hej! Nie jesteś lokalną patriotką ;)

.... A tak na poważnie :
      Zabierz gościa na lodowisko,do Muzeum,potem idźcie na pizzę,piwko,kawkę,po
      drodze kupcie flaszkę,chipsy w lidlu przy cmentarzu,weźcie kasetę czy dvd z
      wypożyczalni i obalcie flaszkę w domu pod film - po co wam jakieś
      galerie,multikina itp :) Jak przestanie padać to pokaż światła na rogu
      Tumskiej/Kościuszki,nowy nieskończony most,światła na skrzyżowaniu z prowizorką
      do nowego mostu - może jak je znów włączą to będziecie liczyć samochody stojące
      w korku :) Pokaż złoty klozet w muzeum ratuszowym,itp... itd... Może w
      amfiteatrze coś grają - sprawdź w necie repertuar -jest dach,na głowę nie
      popada ;)
      • Gość: Krzysiek Re: Zabierz gościa do płockiego kinia,kręgielni,h IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 07:43
        zapraszam do mnie na wódeczke. niezapomniane przeżycia gwarantowane. i miłe
        wspomnienia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka