Dodaj do ulubionych

Internet w NETII !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

25.01.07, 14:58
Witam. Zastanawiam się nad zamianą neostrady na netię. I w związku z tym mam
parę pytań.
Czy ktoś z forumowiczów ma podpisaną umowę z netią? Jaka jest jakość
świadczonych usług przez netię? Gdzie zamówić i po skończonej umowie
rozwiązać umowę? Czy ktoś oprócz mnie jeszcze chce zamienić nesotradę na
net24 (jest na czym sie zastanawiać miesięczny abonament przy 1MB łączu w
Netii wynosi 64zł z VAT, bez limitów transwerów i umowa podpisywana jest na
12 misięcy)
Obserwuj wątek
    • jarioo Re: Internet w NETII !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.01.07, 15:00
      Zapomniałem jeszcze się spytać czy w Płocku jest już dostepna ta usługa?
      • Gość: x Re: Internet w NETII !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 15:24
        wszelkie informacje znajdziesz pod www.netia.novem.pl i
        forum.neostrada.info/ oraz na infolinii netii i tepsy

Ja bym się powstrzymywał z huraoptymizmem ponieważ to trochę jak kupowanie kota
        w worku. Nie wiadomo czy będzie działać i jak będzie działać, ale życzę samych
        pomyślnych transferów wszystkim tym którzy zostaną królikami doświadczalnymi:).
        Ja jeszcze poczekam kilka dni i dopiero podejmę decyzję.... do 14 jest jeszcze czas
        • Gość: Marcin Re: Internet w NETII !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 15:45
          Ja już zamówiłem wreszcie wyzwolę się od Sepsy :)
          • Gość: rubik Re: Internet w NETII !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 20:05
            A ja już zrezygnowałem z TP i podpisałem umowę z Petrotelem . OD 1 marca mam
            telefon z petronet512 i płacę tylko 61 zł, a nie 140zł( oczywiscie aktualny
            numer telefonu przeniosłem do petrotelu)
            • Gość: po petrotlu Re: Internet w NETII !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.plock.mm.pl 25.01.07, 20:11
              I co najlepszego zrobiłeś. Już po tobie. To tragedia. Niedługo się przekonasz.
            • Gość: magda Re: Internet w NETII !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 21:07
              a skad ci sie wziela cena 140 zl?? w TP neostrada 512 jest za 28 zl, pozniej za
              56 czy jakos tak...
              • Gość: Pio zależy od kiedy liczysz :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 21:45
                ci którzy zamawiali 512 - np. rok temu - płacą 84 + 50 abonament = 134
              • Gość: neo Re: Internet w NETII !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 23:56
                nie za 28 tylko od, a to robi róznicę bo jest tylko przez pewien czas, takie mamienie ludzi, no i te limity - to tak jakby łącze było niepełnowartościowe, ja też się zstanawiam nad przesiadką
                • Gość: nadal neo Uwaga Petrotel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 13:49
                  Przy przechodzeniu do Petrotelu trzeba liczyć się z mniejszą prędkością przesyłu
                  o ok 15% wynikającą z " synchronizacji" czyli nie 512 a max 450kb/s. Dlatego
                  Neostrada jest 640, a u klienta 512. No i oczywiście " Petrtel nie gwarantuje
                  przepustowości łącza" ( regulamin) - w najbliższym czasie w związku z
                  zwiększoną liczbą abonentów łącza zatkają się i reklamacje nie pomogą .
                  Użytkownicy Neo napewno pamietają tą sytuację sprzed roku :-).
                  • Gość: Igal Re: Uwaga Petrotel IP: *.class147.petrotel.pl 27.01.07, 16:05
                    Nadal neo bardzo trafnie to ująłeś. Ja mam łącze 6 Mbit, a zachowuje się ono
                    czasami jak 256 kbps. Rubik co do telefonu, to rzeczywiście abonament za telefon
                    tańszy, usługi na przyzwoitym poziomie, ale net to tragedia.
                    Petrotel bardzo szybko przyłacza do netu nowych użytkowników, nie gwarantując
                    przy tym jakości łącza. Jakiś czas temu, składałem reklamacje, bez sukcesy. Tak
                    czy inaczej, biorę w TPSA DSL z zawieszonym numerem + IPFON, a Petrotelowi w
                    wakacje już podziękuję.

Do Nadal neo. Wiesz te 15% łacza na synchronizacje to prawda, jednak nie
                    wyobrażam sobie, że to jest stała liczba. Podałeś dobry przykład złączem 512
                    kbps, ale czy przy 6 Mbit, około 1Mbit może iść na synchronizację ? Coś tu jest
                    nie tak. U mnie maksymalny transfer na www.dsl.cz wychodzi 4000-4600. Nigdy nie
                    przekroczyłem 5 Mbit a gdzie dopiero 6. W TPSA jak masz łacze o danych
                    oarametrach, to ten miernik w 95% pokazuje zbliżona wartość, do oczekiwanej.

Co do Netii, to generalnie ludzie chwalą. Jednak, obawiam się sytuacji podobnej
                    do Petrotela, że operator ten, nie poradzi z falą nowych użytkowników.

Pozdrawiam
                    • Gość: Krzysiek Re: Uwaga Petrotel IP: *.c246.petrotel.pl 29.01.07, 12:31
                      mam petrotel od 3 miesiecy i problemow żadnych nie miałem.:)
                      • Gość: modem z podola Re: Uwaga Petrotel IP: 80.48.4.* 29.01.07, 13:22
                        A ja z Petrotelu zrezygnowałem. Bardzo wolny i usterki. Poza tym servis do niczego.
                        • Gość: Adamos Re: Uwaga Petrotel IP: 213.158.206.* 04.06.07, 14:19
                          Cześć.

Nie chciałem zakładać nowego wątku, więc zapytam tutaj.

Mam pytanie do użytkowników Neo 6Mbit. Część ludzi na rożnych forach pisze, ze
                          upload w tej opcji wynosi 512 kbps, a jak u Was w Płocku. I jeszcze jedno.
                          Napiszcie, jak Neostrada sie sprawuje po przejściu części osóbl do Netii, lub
                          jeszcze gdzieś dalej.
                          • Gość: Lol Re: Uwaga Petrotel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 10:07
                            U nas tak samo upload wynosi, a myslales, ze co? :)
                            A sprawuje sie normalnie. Bynajmniej u mnie jest ostatnimi czasy mniej awaryjna
                            (odpukac).

Pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka