Dodaj do ulubionych

Pani senator w obronie Hymnu RP

15.02.07, 23:13
Pani senator Fetlińska stanęła w obronie profanowanego Hymnu RP:
miasta.gazeta.pl/plock/1,35681,3923237.html
To bardzo szlachetna inicjatywa ze strony pani senator. W całej rozciągłości
ją popieram, dlatego poprosiłem panią senator, żeby z podobnym apelem, jaki
skierowała na ręce wymienionych w artykule ministrów, zwróciła się do premiera
RP, który na konwencji PiS wykonał Hymn w taki sposób, że jego wykonanie stało
się przedmiotem żartów. W ten sposób naraził na śmieszność nie tylko siebie,
co jeszcze można by zignorować, ale również Hymn RP. Liczę na to, że pani
senator również tego przypadku nie puści mimo uszu. Dla zainteresowanych
chcących wesprzeć moją inicjatywę podaję adres strony pani senator, gdzie
można zachęcić ją do aktywnego zajęcia się tą sprawą:
www.janinafetlinska.pl/mail/kontakt.php :-))
Obserwuj wątek
    • Gość: 2 Re: Pani senator w obronie Hymnu RP IP: *.class147.petrotel.pl 16.02.07, 07:02
      Romanie Pani Senator z PiS nie będzie ścigała swojego szefa politycznego. A
      właśnie jego śpiew był profanacją hymnu. Premier rządu profanuje hymn państwa w
      którym jest premierem. To tylko możliwe w naszej kochanej zarządzanej przez
      Prawo i Sprawiedliwość Polsce.
      • roman_j Re: Pani senator w obronie Hymnu RP 16.02.07, 07:06
        Gość portalu: 2 napisał(a):

> Romanie Pani Senator z PiS nie będzie ścigała swojego szefa politycznego.

Też nie mam raczej co do tego złudzeń. Ale i tak proponuję zachęcić ją do tego.
        Niech w ten sposób udowodni czystość swoich intencji i rzeczywistą troskę o
        szacunek dla polskich symboli narodowych. :-))
        • Gość: 2 Re: Pani senator w obronie Hymnu RP IP: *.class147.petrotel.pl 16.02.07, 14:32
          ja w cuda nie wierzę. Myślę że pani senator tak naprawde nie wie co czyni,
          trzeba zaistnieć w mediach bo wyborcy może uznaliby że nic się nie robi!!!!!
          no to łup najlepiej w inne państwo bo gdyby w premiera to może w przyszłości
          lista wyborcza przeszła bokiem. Tamci oleją to ciepłym moczem, a premier jest
          pamiętliwy, oj pamiętliwy. Pani senator niech pani będzie konsekwentna Premier
          Kaczyński też profanuje hymn, trzeba go za to potępić
    • Gość: ha Re: Pani senator w obronie Hymnu RP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 15:16
      Niech jaśnie Pani Senator posłucha jak śpiewa hymn ich prezio i jego brat zawsze
      gejowska dziewica :)
    • Gość: gsa Re: Pani senator w obronie Hymnu RP############### IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 21:53
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=66&w=53585947&a=53585947
      to pamietany i zapisane
      • Gość: Zenon Dylewski Nap Re: Pani senator w obronie Hymnu RP IP: *.plock.mm.pl 17.02.07, 22:35
        tu chodzi o POLSKI Hymn. Prosze pomiarkowac wasze bluzgi albo dmijcie w róg Barana.
        Nie mieszajcie jednego z drugim. Jeżeli do Hymnu nic nie czujecie, milczcie. Ja
        sie z waszego nie naśmiewam.
        • roman_j Re: Pani senator w obronie Hymnu RP 17.02.07, 22:52
          Gość portalu: Zenon Dylewski Nap napisał(a):

> Ja sie z waszego nie naśmiewam.

Bardzo się cieszę, że pan traktuje nasz, polski hymn z należytym szacunkiem.
          Dlatego liczę, że przyłączy się pan do mojej inicjatywy i zachęci panią senator
          Fetlińską, żeby w ramach troski o wykonywanie polskiego hymnu z należytym
          szacunkiem zwróciła również uwagę panu Jarosławowi Kaczyńskiemu, że jego
          wykonanie dalekie było od wymaganego odpowiednimi przepisami i narażało na
          śmieszność jeden z naszych najważniejszych narodowych symboli. Myślę, że głos
          pana, jako zasłużonego, społecznego opiekuna miejsc pamięci narodowej byłby
          bardzo cenny. Takiego głosu pani senator nie mogłaby zlekceważyć. :-))
      • roman_j Re: Pani senator w obronie Hymnu RP############## 17.02.07, 22:46
        Bardzo mnie to cieszy, że do moich wpisów pochodzisz z taką atencją, że nawet je
        zapisujesz. Ja z wdzięczności niektóre Twoje wpisy również sobie archiwizuje. ;-))
        • Gość: Zenon Dylewski Nap Re: Pani senator w obronie Hymnu RP IP: *.plock.mm.pl 18.02.07, 12:54
          Jakze mam nie podchodzic? Wycinasz wszystkie moje wpisy o Padlewskim tak jakby
          Jemu pomagało mnóstwo ludzi... Wycinasz wszystko co pisze o Żydach.
          Jeżeli pojawia sie sprawa obrony HYmnu polakiego, to nie dziw sie.

Szanowny Romanie. Osoba ośmieszana wyżej pelni funkcje PREMIERA RP i racji tej
          funkcji, nalezy sie jemu szacunek , choćby urzedowy. Osobiscie nie jestem jego
          zwolennikiem, poniewaz zlekceważył Sprawę gen. Z.PAdlewskiego a jego urzędnicy w
          oficjalnych pismach kłamali. poza tym nie negował w swoim wywiadzie w TV faktów
          obecności na naszym terytorium obcych wojsk izraelskich z bronia i jej
          grożeniem Polakom. Nie zakazał latania nad naszymi głowami wojskowym samolotom
          izraelskim. O WY ktorzy przyjechaliscie do kraju zbrodniarz, kraju Szeolu, nie
          jesteście sami. Czuwamy nad wami.... a jak nie to spełniia sie słowa Jakoba
          Malowanego z modlitwy w Jedwanem.... Tak nie wolno.
          Co stawia w złym świetle takie premierowstwo. Przeciez Polska to nie Liban ani
          Palestyna. Nie musimy słuchac Izraela.

Premier RP może nie miec głosu do śpiewania i Jego cienie na pewno o tym wiedzą.
          Jest to ludzkie i wielu ludzi nie śpiewa.
          Natomiast sprawa ochrony naszego hymnu na świecie jest Sprawą bardzo poważną.
          Świat MUSI uznac że wykonywanie polskiego Hymnu musi by z natura tego hymnu.
          Istnieją przepisy międzynarodowe i z reguły dowolności nie ma. Natomiast Ty sam
          z lubością wycinasz teksty o gen. Z.PAdlewskim a przeciez jesteś z Płocka i
          wiesz, jak nieliczni pilotują ochrone polskich Miejsc pamięci narodowej.

• roman_j Re: Pani senator w obronie Hymnu RP 18.02.07, 14:46
            Do dziwnych wniosków dochodzę czytając pana wpisy. Czy dobrze zrozumiałem, że
            oczekując od Premiera RP szacunku dla Hymnu państwa, którego tenże jest
            premierem w ten sposób okazuję jemu samemu brak szacunku? Czy my żyjemy w IV RP,
            czy we Francji rządzonej przez Króla Słońce Ludwika XIV? Albo może raczej przez
            dwa Słońca i Ludwika trzeciego, który niestety ostatnio popadł w niełaskę. :-))
            • Gość: Zenon Dylewski Nap Re: Pani senator w obronie Hymnu RP IP: *.plock.mm.pl 18.02.07, 14:55
              Premier nie ma słuchu i myślę, że jego Opieka powinna unikac nagrań solo.
              Jest to przywara ludzka i wielu ludzi nie potrafi śpiewac. Co wcale nie znaczy,
              ze nie znaja swojego HYmnu. Ciągłe pisanie o ww, to tak jak piszecie o kinie,
              wiedząc, ze go nie ma , aby tylko dokuczyc MM.
              Pozatym jestes Adminem i nie powinieneś jatrzy, chyba, ze ci kazali, no to wtedy
              czynisz to na własna odpowiedzialnośc. Ale keując temat zastępczy, gładko
              przeszedłes nad tematami żZydami , samolotami Izraela, Tworzenie fobii
              zagrożenia narybkowi ludu, pilnowanego przez Uzii. Tu jest problem a nie to, ze
              Ważna dzisiaj Osoba nie ma głosu. A Pani Senator ma rację. Przeciez nie beda dą
              jak pisałem Piasek jeszcze jest nasz.
          • Gość: Jurek Re: Pani senator w obronie Hymnu RP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.07, 16:09
            czyli w pl mozna profanowac hymn a za granica nie ?
            co ty pitolisz czlowieku !!!!
    • Gość: ber. Re: Pani senator w obronie Hymnu RP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 15:36
      a jak Roman j wyszydzał polski hymn to juz nie pamietacie , wszystkie jego
      wypowiedzi ukażą sie w ksiązce
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka