Dodaj do ulubionych

1 % na cele dobroczynne

10.03.07, 20:57
Z emerytur zabierają podatek, a tu wg władzy z tej emerytury czy renty np
600zł mam płacić 1%?

mam pytanie: Czy mogę ten sam jeden procent wpłacic NA SIBIE, jako ,że
zdycham z głodu?
Ten zapis o jednym % to najwieksza blaga i oszustwo państw. Tak zrobili, zeby
nic nie dać.

Nie powinni żądac tej wpłaty.
Władza powinna ubruttowić pensję o 1% a co m-c ten 1% zabierać na cele
dobroczynne. To władza wie gdzie pieniądze potrzTen zapis o jednym % to
najwieksza blaga i oszustwo państw. Tak zrobili, zeby nic nie dać.

Nie powinni żądac tej wpłaty, tylko powinni Sami odtrącić od podatku.
Inaczej sa kanciarzami

Władza powinna ubruttowić o 1% pensję, a oitem ten 1% zabrać na cele
dobroczynne. To władza wie, gdzie są potrzebne pieniądze.
Obserwuj wątek
    • Gość: oto Re: 1 % na cele dobroczynne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 21:16
      nie chlej juz
      • Gość: Zenon Dylewski Re: 1 % na cele dobroczynne IP: *.plock.mm.pl 10.03.07, 21:36
        Tu nie chodzi o picie alkoholu, tylko nie jest mozliwe korzystanie z systemu
        darowizny na cele społecznego pożytku, poniewaz wymagana jest jednorazowa wpłata 1%.

JAK TO ZROBIć PRZY NIEDOSTATKU PIENIEZY Z NISKIEJ WYPłATY?

KAZDA JEST POLICZONA I NAJCZęśCIEJ BRAKUJE NA OPłATY ZWIąZANE Z DOMEM. ą JESZCZE
        TRZEBA JEść I SIE UBRAć.
        Zeby podarowac odpis podatkowy , trzeba miec jednorazowo wiecej pieniędz
        a skąt to więcej wziąć?
    • Gość: ..... 1 % na cele dobroczynne IP: *.c251.petrotel.pl 11.03.07, 00:52
      Widzę kwisniewski, że nie rozumiesz o co chodzi z tym jednym procentem.
      Jak nic nie zrobisz w tym temacie to Państwo automatycznie obetnie ten jeden
      procent na Kościół rzymskokatolicki. Jeśli nie chcesz żeby czarna stonka tę
      kasę przejęła (małą wprawdzie ale ziarnko do ziarnka...)to wpłać ją na jakąś
      inną organizację, np. dla Owsiaka.
      Następnie piszesz w PIT, że już dokonałeś tej darowizny i Państwo zwraca ci
      dokładnie tyle ile tej darowizny było.
      Nie pomyl jednak tego 1% z darowizną odliczaną od podstawy dochodu.

Od podstawy dochodu możesz odliczyć darowiznę w całości (jeśli nie przekracza
      ona 6% dochodu)lub częściowo do wysokości 6% dochodu (jeśli obdarowanym nie
      jest Kościół Rzymskokatolicki a darowizna przekracza te 6%). Jeśli obdarowanym
      jest Kościół Rzymskokatolicki to od podstawy dochodu możesz odliczyć darowiznę
      w całości (ustalenia konkordatu).
      Natomiast wspomniany 1% dochodu jako darowizna odliczasz od podatku.

Reasumując: odliczasz od podstawy dochodu darowiznę 6%, obliczasz należny
      podatek, odliczasz od podatku 1% dochodu i już wiesz jaki masz podatek należny.
      • Gość: Płatnik Re: 1 % na cele dobroczynne IP: *.plock.mm.pl 11.03.07, 08:17
        Weż wpłać. Przecież o to cały czas chodzi. WEŹ, skąd? dodatkowe pieniądze w
        miesiącu wpłaty?
    • roman_j Re: 1 % na cele dobroczynne 11.03.07, 09:29
      Już to ktoś tutaj napisał, ale ja jeszcze raz potwierdzę: ten jeden procent
      oddaje pan nie ze swojej kieszeni, ale z kieszeni państwa. To jest jeden procent
      od należnego państwu podatku.
      Ma pan więc następujący wybór:
      a) 100% należnego podatku trafi do kasy państwa,
      b) 99% należnego podatku trafi do kasy państwa, a 1% na konto wybranej przez
      pana organizacji pożytku publicznego.
      W obu przypadkach z pana kieszeni ubędzie tyle samo. :-))
      • Gość: Płatnik Re: 1 % na cele dobroczynne IP: *.plock.mm.pl 11.03.07, 10:40
        Czyli jest tak. Idę banku, wypisuję darowiznę na czeku, jakąś sumę policzona
        prawidłowo wg. przepisów. Np. 1000 zł.
        Podaję czek w okienku, pani stempluje i pieniędzy wypisanej na czeku NIE żąda?
        Potem to posyłają do USkarbowego.
        TAk jest?
        • Gość: Hero_nim Re: 1 % na cele dobroczynne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 10:50
          Panie Zenonie,

Wątpie czy 1000 pln to 1% panskiego podatku.
          Musiałbym Pan zarabac około 50 tys. miesiecznie.
          Nie jest tak, jak Pan pisze. Tak bedzie dopiero w przyszlym roku.
          Przeciez te zasady działają chyba od 3 lat, a Pan tego jeszcze nie zrozumiał.
          Prosze sobie poszukać w Internecie, jak przekazuje sie ten 1% podatku.
          • Gość: Zenon Dylewski Re: 1 % na cele dobroczynne IP: *.plock.mm.pl 11.03.07, 10:58
            Nie potrafię. A gdybym wpłacał 50 zł, to bez gotówki?
            • Gość: Hero_nim Re: 1 % na cele dobroczynne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 11:02
              Panie Zenonie,

Prosze o to link ze wszystkimi informacjami:
              www.jedenprocent.pl/podatnik/index.php?id=jp03
              • Gość: Zenon Dylewski Re: 1 % na cele dobroczynne IP: *.plock.mm.pl 11.03.07, 11:14
                Dziękuje za link. Ale zniego dowiedziałem się, ŻE MUSZĘ wpłacic GOTóWKę.
                I cały czas o to chodzi a wy udajecie, że nie wiecie.

Muszę dostać wypłatę. Z tej wypłaty, musze wziąc fizycznie tyle pieniędzy ile
                wynosi policzona suma darowizny!!!!!

A jak uszczknę sumę jw., tyle zabraknie w tym miesiącu na życie i wszystko.

Ponieważ wypłata pensji, reny, emerytury, X do tej pory była głodowa, więc jak
                zrobię wpłatę na darowiznę, w kwietniu, to nie będzie na życie itp .wiem, wiem,
                później mi oddadzą, razem z wnioskiem do prywatnego Spisu Dłużników.

Wniosek;

Państwo udaje, że zbiera od ludzi na darowizny.

Ilość darowizn byłaby wielka, gdyby nie ww diabelski system.

• Gość: Hero_nim Re: 1 % na cele dobroczynne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 11:18
                  Tak zgadza sie. Musi Pan sam wplacic dane pieniadze. Nastepnie US zwroci Panu
                  wpłacone pieniazki lub odliczy od podatku. W przyszlym roku ma byc normlanie.
                  Wskaze Pan gdzie przekazuje Pan pieniazki i US zrealizuje płatność. Nic Pana to
                  nie bedzie kosztowac.
                  • Gość: Zenon Dylewski Re: 1 % na cele dobroczynne IP: *.plock.mm.pl 11.03.07, 11:29
                    Czyli jest tak myślałem. Dam , to zdechnę.Czyli Wielkie udawanie i taki był cel
                    założenia tego tematu. Wykazać, że państwo to obłudnicy dla biedaków. Panie
                    Hero. Temat postu był przemyślany i zamierzony. Ale dziękuję.
                    Ludzie kasy nie dadzą = wynik.
                    • roman_j Re: 1 % na cele dobroczynne 12.03.07, 08:19
                      Gość portalu: Zenon Dylewski napisał(a):

> Czyli jest tak myślałem. Dam , to zdechnę.

Bzdura. I łatwo to udowodnić matematycznie. Chodzi o 1% podatku, czyli w
                      statystycznym przypadku o 1% z 15% rocznych dochodów. Daje to kwotę Czyli o
                      kwotę równą 0,15% rocznego dochodu, czyli średnio 1,8% tego, co się co miesiąc
                      zarabia. Jeśli po zapłaceniu 1,8% swojego miesięcznego dochodu pan, za
                      przeproszeniem, "zdechnie", to niech pan napisze, gdzie trafia pozostałe 98,2%
                      pana miesięcznych zarobków? No i ile pan zarabia miesięcznie, skoro już za 1,8%
                      swoich zarobków może pan wyżyć? :-)))
                      • Gość: Zenon Dylewski Re: 1 % na cele dobroczynne IP: *.plock.mm.pl 12.03.07, 09:01
                        słuchajcie wycinaczu pamięci narodowej. Tu nie chodzi o żadną sumę, tylko o to,
                        ze państwo udaje głąba i mąci darowizny.
                        Przy wpłacie sumy, którą trzeba mieć, pobierają jeszcze opłaty za wysyłkę.
                        Jest to zły sysyem. Jeżeli takie nędzne grosze trafiaja do obdarowanych, to
                        czemu tak zabiegają.
                        Pozatym kłamia jak najeci. Od włacanych pieniedzy na darowizny dla
                        poszkodowanych, biednych, zabiera państwo podatek. Nawet od tych z Katowic.
                        A moje pieniadze poszły na Padlewskiego. Nie mam juz nic.
                        A reszte ty robisz tepiąc sprawy narodowe.
                        • Gość: ..... Re: 1 % na cele dobroczynne IP: *.c251.petrotel.pl 14.03.07, 02:31
                          Zenon, skończ ty wreszcie jakąś szkołę, bo z myśleniem u ciebie nietęgo.
                          Jak nie masz kasy na darowiznę to po prostu jej nie rób i koniec sprawy!!!
                          • Gość: Zenon Dylewski Re: 1 % na cele dobroczynne IP: *.plock.mm.pl 14.03.07, 08:02
                            UPADAJĄCY amfiteatr to dzieło twojego kolegi wykształconego?
                            Tu nie chodzi o darowizny moje osobowo. Chodzi o system. Jakos z myśleniem u
                            ciebie nie tęgo .
                            A co roku daję darowizny np do Muz.Mazowieckiego, rzędu kilku tysięcy zł. Ile
                            dałeś? Nie masz gorszego do tępienia?
                            • Gość: ..... Re: 1 % na cele dobroczynne IP: *.c246.petrotel.pl 16.03.07, 07:44
                              No to gratuluję zarobków, bo mnie jest stać tylko na darowiznę rzędu 10 zł.
                              A o kretyńskim pomyśle nowego amfiteatru pisałam na forum, tylko że nikt mnie
                              nie słuchał.
                        • skrzydlak Re: 1 % na cele dobroczynne 14.03.07, 08:07

> Tu nie chodzi o żadną sumę, tylko o to,
                          > ze państwo udaje głąba i mąci darowizny.
                          > Pozatym kłamia jak najeci.

Dlaczego obrażasz Państwo w którym mieszkam?
                          • Gość: Zenon Dylewski Re: 1 % na cele dobroczynne IP: *.plock.mm.pl 14.03.07, 08:39
                            a mieszkaj mieszkaj. Polska to moja Ojczyzna. Jestem Polakiem. Ja tu nie
                            mieszkam JA TU ZYJę W SWOIM WłASNYM KRAJU.
                            A wędrujący mieszkaja to , to tam ich wola.

A Państwo, to system władzy, który powinien zapewnić MOJEJ Ojczyźnie POLSCE,
                            ład, ochronę obywateli, bezpieczeństwo itp , które mieści się w określeniu słowa
                            Państwo.

Państwo jest dla Obywatela a nie odwrotnie.
                            Jeżeli Państwo godzi w Obywateli, powinno zostać przemienione zgodnie z wolą
                            Obywateli.
                            Nie wiesz co mówisz. Ja jestem POLAKIM Autochtonem, etnicznym Amen.
                            • skrzydlak Re: 1 % na cele dobroczynne 14.03.07, 14:57

> Nie wiesz co mówisz. Ja jestem POLAKIM Autochtonem, etnicznym Amen.

Szanowny Panie ja nigdy z Panem nie rozmawiałem. Czy możesz Pan odpowiedzieć na
                              pytanie: dlaczego obrażasz Państwo w którym mieszkam?
                              Ponownie przypomnę co napisałeś:

> państwo udaje głąba i mąci darowizny.
                              > Pozatym kłamia jak najeci.

Uprzejmie proszę o krótką, rzetelną odpowiedź.
                              • Gość: Zenon Dylewski Re: 1 % na cele dobroczynne IP: *.plock.mm.pl 14.03.07, 15:57
                                Czytałem pańskie, pani wpisy wcześniejsze. Nie będę odpowiadać. Ma pan złe
                                intencje i szuka pan, pani... Już to było .Przyszła Firma i człowiekowi z 20gr
                                długu , zrobiła w kilka miesięcy 600 zł. Potem to już poleciało.
                                Niech pan sobie prowokuje łomianki , pruszków itp. Nie interesuje mnie pan gdzie
                                mieszka.
                                • skrzydlak Re: 1 % na cele dobroczynne 14.03.07, 16:57

> Ma pan złe intencje i szuka pan, pani...

Jaką trzeba mieć czelność, żeby wmawiać osobie, której się nie zna jakiekolwiek
                                  intencje. Rozumiem, że odpowiedzi na proste pytanie się nie doczekam.
                                  Ot i cała dyskusja, człowiek zadaje proste pytanie, a w zamian czyta wszystko
                                  inne tylko nie odpowiedź.
                                  A wystarczyło napisać: przepraszam.
                                  Żegnam.
                                • Gość: ..... Re: 1 % na cele dobroczynne IP: *.c246.petrotel.pl 16.03.07, 07:50

> Niech pan sobie prowokuje łomianki , pruszków itp.

Prawdziwy i wykształcony Polak wie, że nazwy własne, takie jak Łomianki czy
                                  Pruszków, pisze się z dużej litery.

Wobec powyższego brak komentarza co do osoby Zenona Dylewskiego.
    • Gość: Hero_nim Re: 1 % na cele dobroczynne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 11:06
      Panie kwisniewski,

Nastepnym razem polecam poszukanie odpowiedniego Forum do zadanego pytania
      forum.gazeta.pl/forum/0,53940,2479085.html
      Szybciej i sprawniej otrzyma Pan tam stosowne informacje niz tutaj, przy okazji
      zasmiecajac takimi bzdurami nasze lokalne Forum o Płocku.
      • Gość: aga Re: 1 % na cele dobroczynne IP: *.c244.petrotel.pl 17.03.07, 19:30
        Słuchajcie Ludzie, ten procent jest bardzo ważny dla wielu organizacji p.p.
        Dzięki tym pieniądzom mogą przetrwać. Jakże wzruszające są wpłaty po np. 6 zł.
        Osoby wpłacające takie pieniądze muszą mieć naprawdę ciężko, a jednak chcą
        pomóc innym. To świadczy,że pozostajemy jeszcze LUDŹMI.
        • Gość: ..... Re: 1 % na cele dobroczynne IP: *.c153.petrotel.pl 18.03.07, 01:05
          No widzisz, a niejaki Zenon Dylewski robi z tego zadymę, bo zarabia tyle, że
          może wpłacać na Muzeum tysiące złotych (przynajmniej tak twierdzi).
          Jakże więc taki ktoś zrozumie biednego o wielkim sercu?

Ja np wpłacam darowiznę na Owsiaka lub na ratowanie przyrody (ostatnio na
          ratowanie rysi i niedźwiedzi oraz doliny Rospudy). Nie są to wielkie kwoty, bo
          10 zł miesięcznie, ale nie robię z tego zadymy jak Z.D.
        • Gość: Zenon Dylewski Re: 1 % na cele dobroczynne IP: *.plock.mm.pl 18.03.07, 09:04
          Słuchajcie ludzie ago. Wiem, ze jest ważny dla tych organizacji i na to czekają.
          Od płaconych pieniedzy , biorą cześć po prostu sobie.
          Również ten znany dyrektor orkiestry. Czy ludzioago chcesz, żeby nie wiedzieć
          ile kosztuje wysłanie poczta, bankiem SUMY 6 Zł?
          Ile kosztuje wysłanie preparowanej akcji smsmowej? I Ile dotrze z tej sumy do
          biednego?

Ile zabiorą z sumy wpłacanej na rzecz poszkodowanych w wypadkach,klęskach
          żywiołowych?

Ile pieniędzy znika przy wpłatach na zbieranie choćby na pomniki?

A co się dzieje z odzieżą dawana przez ludzi w dobrej wierze na skrzynie PCK?
          Wiesz?
          System 1% powinien byc wpisywany podczas wypełniania pitów.

A ludź piszący o moich rzekomych datkach na Mazowieckie, to frustrat,o wyjątkowo
          złej woli, przecież z M.Mazowieckim współpracuje wiele lat i na wszystko sa
          dokumenty.A wpisywacz który może trafić do Sądu za poniżanie osobowe.
          Nie podaje sie niedobry obywatelu nazwisk bezkarnie a zapis elektroniczny
          ujawnia sie po zgodzie prokuratury, chociaż kawka ma inne metody ale do
          wyjaśnienia w ww prokuraturze.
          Ludzie pomagali, będą pomagać ale na te datki CZEKAJą kasowicze. resztki pójdą
          na pomoc albo i nie , patrz akcje stoczniowa.
          Ten ewnagieliczny wdowi grosz jest wykorzystywany do złych celów.
          • Gość: ..... Re: 1 % na cele dobroczynne IP: *.c247.petrotel.pl 19.03.07, 01:45

> System 1% powinien byc wpisywany podczas wypełniania pitów.

Będzie to już możliwe w rozliczeniu za 2007 rok.

> z M.Mazowieckim współpracuje wiele lat i na wszystko sa dokumenty

Może i są dokumenty, ale my tu na forum mamy na to tylko twoje słowo, więc się
            nie denerwuj.

> Nie podaje sie niedobry obywatelu nazwisk bezkarnie

Człowieku, przecież sam podpisujesz się nazwiskiem i imieniem, a to znaczy, że
            dobrowolnie przekazujesz je ogółowi czytelników forum.

> zapis elektroniczny ujawnia sie po zgodzie prokuratury

O który zapis chodzi i co ma do tego prokuratura? Coś mi się wydaje, że
            naczytałeś się za dużo mądrych książek i wszystko ci się poplątało.

> Ten ewnagieliczny wdowi grosz jest wykorzystywany do złych celów.

No z tym to akurat się zgadzam, ale dopóki mamy władzę, dla której ważne są
            układy, to zawsze tak będzie.

Mam dla Ciebie radę ZD (skoro nie chcesz imienia i nazwiska), uspokój się,
            dokładnie przemyśl co chcesz napisać, jak napiszesz to sprawdź czy użyłeś
            poprawnej polszczyzny, a dopiero na koniec wciśnij klawisz z napisem "wyślij".
            Twoich wypowiedzi jak na razie nikt nie czyta albo czyta z trudem. Gdy będą one
            bardziej zrozumiałe to gwarantuję, że zdobędziesz wielu zwolenników, nawet mnie.
            • Gość: Zenon Dylewski Re: 1 % na cele dobroczynne IP: *.plock.mm.pl 19.03.07, 08:09
              Widze to na forum ; no, no , spadaj ee. yy, uu, link, zaprawdę bardzo
              komunikatywne. Przy dłuższych teksach rzeczywiście nie kontaktują. Bardzo
              ględzą i nic nie wnoszą . A chodzi te,z o takie osoby , które ujawniają np adres
              domowy, od m-cy prześladują wpisami osobowymi.Ale jest osoba z kontaktami, która
              wie od razu kto napisał post ukryty pod X nickiem i ogłasza dane na forum.
              Pisałem wielokrotnie ,ze nie piszę dla każdego, tylko do tego, który wie o co
              chodzi. i do czytających , którzy dopiero kiedyś przyjdą. Dla nich to są dane z
              okresu X i będą poszukiwać historii z danego czasookresu.
              A prokuratura sie na pewno włączy wtedy, kiedy ktoś pisze ,..chcę, żebyś umarł,
              kto kogo pie.. i inne karalne występki.
              Na skargi, właścicielka Agory była taka SPOLEGLIWA mi,i napisala w odpowiedzi,
              żebym ja zmienił nazwisko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, bo nie przyszło nauczonej
              przekrętów w prasie, ze Polak może sie podpisać... Były i takie przypadki ,
              że podpisywano za mnie, moim nazwiskiem.
              Ja nie mogę nic wstawić, bo już raz mnie zabanowano za pisanie, że w dniu
              wyborów prowadzono na płockim Forum agitacje za X.
              Taka wschodnia zemsta. A to , że nie czytacie, widać. Brak wyobraźni
              przestrzennej, niski czakram.... Nie przychodzicie na święta polskie, nie
              włączacie sie do prób zebrania 11 osób, żeby powołać Stowarzyszenie Ochrony
              Pamięci. To co potraficie; to wyśmiać te kilka osób liczone na jednej ręce,
              które cos robią dla innych ludzi.
              • Gość: ..... Re: 1 % na cele dobroczynne IP: *.class145.petrotel.pl 20.03.07, 00:28

> Widze to na forum ; no, no , spadaj ee. yy, uu, link, zaprawdę bardzo
                > komunikatywne. Przy dłuższych teksach rzeczywiście nie kontaktują.

Akurat to co napisałeś mnie nie dotyczy, ja tak nie piszę.

> A chodzi te,z o takie osoby , które ujawniają np adres domowy, od m-cy
                prześladują wpisami osobowymi.

No cóż, tego też nie robię.

> Ale jest osoba z kontaktami, która wie od razu kto napisał post ukryty pod X
                > nickiem i ogłasza dane na forum.

Powyższe również mnie nie dotyczy.

> A prokuratura sie na pewno włączy wtedy, kiedy ktoś pisze ,..chcę, żebyś
                umarł kto kogo pie.. i inne karalne występki.

Ponieważ tego nie czynię, nie wiedziałam o co chodzi z tą prokuraturą. Dziękuję
                za wyjaśnienie.

> Były i takie przypadki , że podpisywano za mnie, moim nazwiskiem.

To jest akurat nagminne na forum: podszywanie się pod inne osoby.

> To co potraficie; to wyśmiać

To jest niestety wynik wychowania bezstresowego.

Widzę, że zastosowałeś się ZD do mojej rady, teraz Twoje teksty można czytać z
                pełnym zrozumieniem (jeśli teraz jeszcze ktoś ich nie rozumie, to nie będę się
                wypowiadać o jego IQ). Ty po prostu w emocjach piszesz skrótami, a nikt
                przecież nie zna toku Twego rozumowania. Gdy wszystko opiszesz trochę szerzej,
                jest wtedy ok.
          • ainipoajom Re: 1 % na cele dobroczynne 19.03.07, 08:24
            >Czy ludzioago chcesz, żeby nie wiedzieć
            >ile kosztuje wysłanie poczta, bankiem SUMY 6 Zł?

przelew przez internet kosztuje 0 zl lub 50 gr (zalezy jaki bank)
            zlej baletnicy rabek spodnicy, pa
            • Gość: xxxxxxxxxxxxx Re: 1 % na cele dobroczynne IP: *.plock.mm.pl 20.03.07, 08:20
              Nie warto z wami rozmawiac. Głupota poraża. Ile ludzi korzysta z Internetu? Ilu
              z nich pdliczając młodzież i dzieci za które płaca rodzice, uruchomiło płatności
              przez internet? Juz widze babcie, gospodynie, które żwawo zasiadaja do klikania,
              jak wczesniej wszyscy brali laptopy i szukali zasiegu darmowego internetu,
              chodzą w wielkiej liczbie nie do kościoła ale do ZOO, siadaja i klikaja. WAm nie
              chodzi o zadne sprawy problemowe, tylko , zeby kopac . I to jest istota waszego
              bytu w internecie, kąsac z ukrytym nickiem. Zyjcie sobie jak chcenie.
              • roman_j Re: 1 % na cele dobroczynne 20.03.07, 08:31
                Dokonałem niedawno w banku wpłaty 1% na konto wybranej OPP. Za pomocą zwykłego
                blankietu przekazu. Wpłaciłem gotówkę w okienku bez korzystania z konta. Bank
                NIE POBRAŁ ani grosza prowizji. I co pan na to? :-))
                • Gość: Zenon Dylewski Re: 1 % na cele dobroczynne IP: *.plock.mm.pl 20.03.07, 10:25
                  Ja na to już nic. Cały czas chodzi o to , żeby odpisy były z klucza w Pitach,
                  jak podobno ma być w tym roku. Czy wszystkie banki nie pobierają. jeżeli tak to
                  dobrze. Natomiast Istnieje Cały System zabierania pieniędzy z darowizn w postaci
                  podatku , bezczelnie zabierają pieniądze z datków. Ja już u Pana pisać nie będę
                  i nie dlatego, ze pan wycina polskie sprawy. Po prostu moje 5 minut działalności
                  minęło .
                  Oddałem wczoraj .4 książkę o Padlewskim do M.Maz.
                  Jestem zmęczony wyzwiskami , brakiem dyskusji na Forum, niezależnie od pana. Ci
                  ludzie piszący , to niski poziom. Monosylabami albo docinki. Przesyłam panu
                  pozdrowienia. Ochrona pamięci to pamięć.
                  • Gość: ..... Re: 1 % na cele dobroczynne IP: *.c243.petrotel.pl 21.03.07, 01:18
                    Nie wiem czemu, ale zrobiło mi się smutno po przeczytaniu ostatniego wpisu.
                    Może dlatego, że przypomniała mi się historia tego piekarza skąś tam, który
                    oddawał biednym na koniec dnia to pieczywo, którego nie sprzedał. Gdy Państwo
                    się o tym dowiedziało, tak chłopinę opodatkowali od darowizny, że splajtował.

I jak w takiej sytuacji, w tak chorym państwie pomagać ubogim???
                    • Gość: *** Re: 1 % na cele dobroczynne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 03:14
                      Gość portalu: ..... napisał(a):

> Nie wiem czemu, ale zrobiło mi się smutno po przeczytaniu ostatniego wpisu.
                      > Może dlatego, że przypomniała mi się historia tego piekarza skąś tam, który
                      > oddawał biednym na koniec dnia to pieczywo, którego nie sprzedał. Gdy Państwo
                      > się o tym dowiedziało, tak chłopinę opodatkowali od darowizny, że splajtował.
                      >
                      > I jak w takiej sytuacji, w tak chorym państwie pomagać ubogim???
                      może trzeba pomagać tak, by państwo o tym nie wiedziało :)
                      • Gość: ..... Re: 1 % na cele dobroczynne IP: *.c250.petrotel.pl 23.03.07, 00:36
                        Chyba tak.
                        Do czego to jednak doszło, że z dobrocią trzeba się ukrywać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka