Dodaj do ulubionych

Milewski zwalnia 50 osób z Urzędu Miasta!

13.05.03, 10:07
Taką rewelację można było usłyszeć w płockim radio podczas wywiadu z panem
prezydentem! Popieram panie prezydencie! W końcu może mój mąż, który zapisał
się do Samoobrony dostanie pracę! Ma to już obiecane, ale do tej pory
ktośpracuje na jego przyszłym stanowisku! A tak zwolni się miejsce i już ;-)
Brawo panie prezydencie Milewski! Status urzędnika rzeczywiście rośnie w
oszałamiającym tempie, tak jak pan obiecywał w czasie kampanii! Innie niech
trzęsą tyłkami, bo my z Samoobrony nie boimy sie niczego!
Obserwuj wątek
    • roman_j Re: Milewski zwalnia 50 osób z Urzędu Miasta! 13.05.03, 11:02
      Dobra wiadomość. :-))
      Miasto jest zadłużone, a w Ratuszu ponoć ostatnio zatrudnienie wzrosło. A
      przecież pracy chyba nie przybyło, trzeba więc obciąć zbędne etaty i zwiększyć
      tym samym wydajność urzędników. W końcu utrzymujemy ich z naszych podatków,
      więc im jest ich mniej, tym lepiej. :-))
      • betrayer0374 Re: Milewski zwalnia 50 osób z Urzędu Miasta! 15.05.03, 14:48
        roman_j napisał:

> Dobra wiadomość. :-))

Czyżby?? Życzę Ci tego samego w najbliższym czasie kurduplu.

> Miasto jest zadłużone, a w Ratuszu ponoć ostatnio zatrudnienie wzrosło. A
        > przecież pracy chyba nie przybyło, trzeba więc obciąć zbędne etaty i
        > zwiększyć tym samym wydajność urzędników.

Ty raczej powinieneś zwiększyć swoją jakość, bo wydajność na tym forum masz
        nienaganną.

>W końcu utrzymujemy ich z naszych podatków,

Może i z naszych ale nie z Twoich, zamiast siedzieć tu dzień i noc, weź się do
        roboty nygusie. Może wtedy będziesz mógł powiedzieć, że to NASZE podatki.

> więc im jest ich mniej, tym lepiej. :-))

Tak jest, a Ty będziesz załatwiał wtedy sprawę pół roku.
        Powodzenia
        • zupa_romana Re: Milewski zwalnia 50 osób z Urzędu Miasta! 15.05.03, 15:29
          betrayer0374 napisał:

> roman_j napisał:
          >
          > > Dobra wiadomość. :-))
          >
          > Czyżby?? Życzę Ci tego samego w najbliższym czasie kurduplu.
          >
          > > Miasto jest zadłużone, a w Ratuszu ponoć ostatnio zatrudnienie wzrosło. A
          > > przecież pracy chyba nie przybyło, trzeba więc obciąć zbędne etaty i
          > > zwiększyć tym samym wydajność urzędników.
          >
          > Ty raczej powinieneś zwiększyć swoją jakość, bo wydajność na tym forum masz
          > nienaganną.
          >
          > >W końcu utrzymujemy ich z naszych podatków,
          >
          > Może i z naszych ale nie z Twoich, zamiast siedzieć tu dzień i noc, weź się
          do
          > roboty nygusie. Może wtedy będziesz mógł powiedzieć, że to NASZE podatki.

>
          > > więc im jest ich mniej, tym lepiej. :-))
          >
          > Tak jest, a Ty będziesz załatwiał wtedy sprawę pół roku.
          > Powodzenia

betrayer myślałam, że jesteś fajnym gościem a tyś zwykły ćwok i na dodatek
          związany z poprzednimi władcami ratusza.
          CZERWONA KARTKA. TWÓJ ULUBIONY INTERNACJONALISTYCZNY KOLOR.
          • betrayer0374 Re: Milewski zwalnia 50 osób z Urzędu Miasta! 16.05.03, 08:33
            zupa_romana napisała:

> betrayer myślałam, że jesteś fajnym gościem

znasz mnie? oj chyba nie? więc skąd te przypuszczenia?

> a tyś zwykły ćwok

poszukaj sobie takich między swoimi

> i na dodatek związany z poprzednimi władcami ratusza.

Akurat tu się mylisz, nie jestem związany z żadną opcją polityczną ani z żadną
            władzą, co więcej, polityka jest mi obca i tak zostanie. Prosto z mostu
            mówiąc "Kładę na to ..... (tu proszę sobie dopowiedzieć według własnego
            uznania)". Piszę to co czuję i to co wiem. Jest mi obojętne kto sprawuje władze
            w mieście, byle nam mieszkańcom dobrze i dostatnio się żyło. Ale jak jest to
            każdy widzi. Rada Miasta wybrana przez ludzi dla ludzi - niestety, ważniejsza
            jest teraz walka polityczna między sobą niż interes mieszkańców.

Zwolnienie 60 ludzi z pracy to uważasz, że to takie wspaniałe (tylko dlatego że
            robi to PiS)? To samo bym napisał, dokładnie jeszcze raz, jakby takie
            zwolnienia zaoferowali panowie z SLD, LPR, Samoobrony czy innego ugrupowania
            będącego u steru. Czy tak ma wyglądać walka z bezrobociem, tak szumnie głoszone
            hasło wyborcze obecnego prezydenta? Jeśli tak to gratuleję i życzę powodzenia.

> CZERWONA KARTKA. TWÓJ ULUBIONY INTERNACJONALISTYCZNY KOLOR.

Widzisz, to samo mogę powiedzieć o Tobie, tyle że na odwrót, że jesteś związany
            (a) z obecną ekipą dlatego tak jej bronisz. A czerwony kolor jest taki sam
            ładny jak inne kolory.

• zupa_romana Re: Milewski zwalnia 50 osób z Urzędu Miasta! 19.05.03, 14:06
              betrayer0374 napisał:

> zupa_romana napisała:
              >
              >
              >
              > > betrayer myślałam, że jesteś fajnym gościem
              >
              > znasz mnie? oj chyba nie? więc skąd te przypuszczenia?

czytałam Twoje wpisy. Chyba wystarczy. Fakt, razem nie piliśmy a i
              przedstawieni sobie też nie.
              >
              > > a tyś zwykły ćwok
              >
              > poszukaj sobie takich między swoimi

dzięki za dobre słowo. Po prostu obrażam Cię, tak jak Ty innych.
              >
              > > i na dodatek związany z poprzednimi władcami ratusza.
              >
              > Akurat tu się mylisz, nie jestem związany z żadną opcją polityczną ani z
              żadną
              > władzą, co więcej, polityka jest mi obca i tak zostanie. Prosto z mostu
              > mówiąc "Kładę na to ..... (tu proszę sobie dopowiedzieć według własnego
              > uznania)". Piszę to co czuję i to co wiem. Jest mi obojętne kto sprawuje
              władze
              >
              > w mieście, byle nam mieszkańcom dobrze i dostatnio się żyło. Ale jak jest to
              > każdy widzi. Rada Miasta wybrana przez ludzi dla ludzi - niestety, ważniejsza
              > jest teraz walka polityczna między sobą niż interes mieszkańców.

i tu się zgadzamy.
              >
              > Zwolnienie 60 ludzi z pracy to uważasz, że to takie wspaniałe (tylko dlatego
              że
              >
              > robi to PiS)? To samo bym napisał, dokładnie jeszcze raz, jakby takie
              > zwolnienia zaoferowali panowie z SLD, LPR, Samoobrony czy innego ugrupowania
              > będącego u steru. Czy tak ma wyglądać walka z bezrobociem, tak szumnie
              głoszone
              >
              > hasło wyborcze obecnego prezydenta? Jeśli tak to gratuleję i życzę powodzenia.

Jeszcze się nie nauczyłeś, że tak właśnie wygląda polityka?
              >
              > > CZERWONA KARTKA. TWÓJ ULUBIONY INTERNACJONALISTYCZNY KOLOR.
              >
              > Widzisz, to samo mogę powiedzieć o Tobie, tyle że na odwrót, że jesteś
              związany
              > (a) z obecną ekipą dlatego tak jej bronisz. >
              >
              Pewnie, że jestem. Milewski to mój kuzyn, Kulpa siostra, Goszkowski brat,
              Wiśniewski mąż siostry a Latarski mi mężem.

A czerwony kolor jest taki sam
              > ładny jak inne kolory.

A jednak jesteś za sprawiedliowścią społeczną. :-))))
        • roman_j Re: Milewski zwalnia 50 osób z Urzędu Miasta! 15.05.03, 16:29
          betrayer0374 napisał:

> roman_j napisał:
          >
          > > Dobra wiadomość. :-))
          >
          > Czyżby?? Życzę Ci tego samego w najbliższym czasie kurduplu.

Ale jadowita bestia. :-))) Czyżbyś był jednym z redukowanych? Jeśli tak, to
          Milewski ma u mnie dużego plusa, a Ty możesz się zatrudnić np. w ochronie. Tam
          chamstwo nie jest poważną wadą. ;-)))))

> > Miasto jest zadłużone, a w Ratuszu ponoć ostatnio zatrudnienie wzrosło. A
          > > przecież pracy chyba nie przybyło, trzeba więc obciąć zbędne etaty i
          > > zwiększyć tym samym wydajność urzędników.
          >
          > Ty raczej powinieneś zwiększyć swoją jakość, bo wydajność na tym forum masz
          > nienaganną.

Jak osiągniesz choć 50% jakości moich wypowiedzi, to może wtedy wezmę pod uwagę
          to, co piszesz o mnie. Dużo pracy przed Tobą. :-)))))

> > W końcu utrzymujemy ich z naszych podatków,
          >
          > Może i z naszych ale nie z Twoich, zamiast siedzieć tu dzień i noc, weź się
          > do roboty nygusie. Może wtedy będziesz mógł powiedzieć, że to NASZE podatki.

Pracuję wystarczająco cieżko dużo i cięzko. Ostatnio sypiam z tego powodu tylko
          5 godzin na dobę. Czy Ty poświęcasz swojej pracy więcej czasu? Szczerze
          wątpię :-)) A jeśli chodzi o podatek, to za ubiegły rok zapłaciłem kilka
          tysiączków, więc tu znów pudło. :-))

> > więc im jest ich mniej, tym lepiej. :-))
          >
          > Tak jest, a Ty będziesz załatwiał wtedy sprawę pół roku.
          > Powodzenia

Czas załatwienia sprawy zależy od sprawności urzędników, a nie od ich liczby.
          Nie wiem, czy ten ostatni przyrost zatrudnienia, o którym czytałem tu i ówdzie,
          spowodował przyśpieszenie załatwiania spraw, ale wątpię. Zatem zwolnienie
          części osób tez nic tutaj nie powinno zmienić na gorsze.
          Mimo wszystko pozdrawiam. :-))
          • betrayer0374 Re: Milewski zwalnia 50 osób z Urzędu Miasta! 16.05.03, 08:13
            roman_j napisał:

> betrayer0374 napisał:
            >
            > > roman_j napisał:
            > >
            > > > Dobra wiadomość. :-))
            > >
            > > Czyżby?? Życzę Ci tego samego w najbliższym czasie kurduplu.
            >
            > Ale jadowita bestia. :-))) Czyżbyś był jednym z redukowanych? Jeśli tak, to
            > Milewski ma u mnie dużego plusa, a Ty możesz się zatrudnić np. w ochronie.
            Tam
            > chamstwo nie jest poważną wadą. ;-)))))
            >
            > > > Miasto jest zadłużone, a w Ratuszu ponoć ostatnio zatrudnienie wzrosł
            > o. A
            > > > przecież pracy chyba nie przybyło, trzeba więc obciąć zbędne etaty i
            > > > zwiększyć tym samym wydajność urzędników.
            > >
            > > Ty raczej powinieneś zwiększyć swoją jakość, bo wydajność na tym forum mas
            > z
            > > nienaganną.
            >
            > Jak osiągniesz choć 50% jakości moich wypowiedzi, to może wtedy wezmę pod
            uwagę
            >
            > to, co piszesz o mnie. Dużo pracy przed Tobą. :-)))))
            >
            > > > W końcu utrzymujemy ich z naszych podatków,
            > >
            > > Może i z naszych ale nie z Twoich, zamiast siedzieć tu dzień i noc, weź si
            > ę
            > > do roboty nygusie. Może wtedy będziesz mógł powiedzieć, że to NASZE podatk
            > i.
            >
            > Pracuję wystarczająco cieżko dużo i cięzko. Ostatnio sypiam z tego powodu
            tylko
            >
            > 5 godzin na dobę. Czy Ty poświęcasz swojej pracy więcej czasu? Szczerze
            > wątpię :-)) A jeśli chodzi o podatek, to za ubiegły rok zapłaciłem kilka
            > tysiączków, więc tu znów pudło. :-))
            >
            > > > więc im jest ich mniej, tym lepiej. :-))
            > >
            > > Tak jest, a Ty będziesz załatwiał wtedy sprawę pół roku.
            > > Powodzenia
            >
            > Czas załatwienia sprawy zależy od sprawności urzędników, a nie od ich liczby.
            > Nie wiem, czy ten ostatni przyrost zatrudnienia, o którym czytałem tu i
            ówdzie,
            >
            > spowodował przyśpieszenie załatwiania spraw, ale wątpię. Zatem zwolnienie
            > części osób tez nic tutaj nie powinno zmienić na gorsze.
            > Mimo wszystko pozdrawiam. :-))

Mów sobie tak jeszcze narcyzie.
            Mimo wszystko również pozdrawiam.
            p.s.: a co do mojego poprzedniego postu to nie widzę w nim nawet krzty chamstwa
            • roman_j Re: Milewski zwalnia 50 osób z Urzędu Miasta! 16.05.03, 09:23
              betrayer0374 napisał:

> Mów sobie tak jeszcze narcyzie.

ROTFL :-)))))))))))

> a co do mojego poprzedniego postu to nie widzę w nim nawet krzty chamstwa

Tym bardziej Ci współczuję... :-(
    • zenobius1 Re: Milewski zwalnia 50 osób z Urzędu Miasta! 13.05.03, 11:19
      renia_grab napisała:

> Taką rewelację można było usłyszeć w płockim radio podczas wywiadu z panem
      > prezydentem! Popieram panie prezydencie! W końcu może mój mąż, który zapisał
      > się do Samoobrony dostanie pracę!

A za chwilę głupia babo podniesie Ci do góry spódnicę i zgodnie z tradycją
      wgrzmoci na goły tyłek kłonicą. Nie wiesz za co? Ano że zamiast świniom dać
      jeść i krowy wydoić zabawiasz się takimi wielkopańskimi i ynteligenckimi
      wynalazkami jak komputer czy internet.
      • ukoghy Re: Milewski zwalnia 50 osób z Urzędu Miasta! 13.05.03, 13:17
        chyba nie wiesz co piszesz. odkad metka rzadzi w miescie przyjmowani sa do
        pracy poplecznicy wszystkich koalicjantow. zazwyczaj to same bezmozgi.
        przyjmuje sie takich do jakiegos dzialu a pozniej po 2-3 miesiacach zwalnia ale
        nie tych samych tylko wytrawnych pracownikow. wielu ludzi juz odeszlo i nie
        mialo to nic wspolnego ze zmniejszaniem kosztow. po prostu trzeba bylo zrobic
        miejsce dla swoich.
        • Gość: RoughBoy Re: Milewski zwalnia 50 osób z Urzędu Miasta! IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 13.05.03, 14:12
          ukoghy napisał:

> chyba nie wiesz co piszesz. odkad metka rzadzi w
          miescie przyjmowani sa do
          > pracy poplecznicy wszystkich koalicjantow. zazwyczaj to
          same bezmozgi.
          > przyjmuje sie takich do jakiegos dzialu a pozniej po
          2-3 miesiacach zwalnia ale
          >
          > nie tych samych tylko wytrawnych pracownikow. wielu
          ludzi juz odeszlo i nie
          > mialo to nic wspolnego ze zmniejszaniem kosztow. po
          prostu trzeba bylo zrobic
          > miejsce dla swoich.

A poprzednia ekipa nie robiła tego samego !?!?!
          • Gość: hej Re: Milewski zwalnia 50 osób z Urzędu Miasta! IP: *.tel147.petrotel.pl 13.05.03, 18:30
            a co to ma do rzeczy że poprzednia ekipa robobiła, czy nie robiła tego samego.
            Fakt jest taki ze w urzedzie zatrudnionych jest kilkadziescia nowych osób /tak
            tak kilkadzieścia/ z listy wyborczych obietnic, przyjmowani sa na miejsce nie
            urzedników zwiazanych z sld, bo tych juz dawno nie ma w urzedzie, ale na
            miejsce innych tych ktorzy nie maja zaszycztu znac bliżej prezy - denta M&M,
            WYRZUCA SIE LUDZI Z PRACY i nic , "to normale, tak juz bywa, takie zycie, no
            coż." Nikt tak dobrze nie stosuje zasady TKM niz ci którzy ja wymyslli.
            A tekst ze poprzednicy robili to samo, dorównuje w głupocie poczynaniom
            władzy /czy czegos tam/
            • Gość: krzys Re: Milewski zwalnia 50 osób z Urzędu Miasta! IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 13.05.03, 18:52
              Gość portalu: hej napisał(a):

> a co to ma do rzeczy że poprzednia ekipa robobiła, czy nie robiła tego samego.
              > Fakt jest taki ze w urzedzie zatrudnionych jest kilkadziescia nowych
              osób /tak
              > tak kilkadzieścia/ z listy wyborczych obietnic, przyjmowani sa na miejsce nie
              > urzedników zwiazanych z sld, bo tych juz dawno nie ma w urzedzie, ale na
              > miejsce innych tych ktorzy nie maja zaszycztu znac bliżej prezy - denta M&M,
              > WYRZUCA SIE LUDZI Z PRACY i nic , "to normale, tak juz bywa, takie zycie, no
              > coż." Nikt tak dobrze nie stosuje zasady TKM niz ci którzy ja wymyslli.
              > A tekst ze poprzednicy robili to samo, dorównuje w głupocie poczynaniom
              > władzy /czy czegos tam/

urzednika zawsze w dupe kopnie polityka. trzeba myslec, a nie pchac sie do
              urzedu na ciepla posadke. bo to i tak do czasu. a potem placz, ze ,,swoich
              zatrudniaja", a ,,naszych " na ulice. takie fuchy sa do nasyepnych wyborów i tu
              trzeba myslec co dalej.
              • Gość: petrol Re: Milewski zwalnia 50 osób z Urzędu Miasta! IP: *.*.*.* 13.05.03, 19:19
                Panowie, co Wy chrzanicie? Urząd jest po to, aby
                obsługiwać obywateli. Pracować tam powinni urzędnicy
                znający się na swojej robocie, a nie zastraszone
                osobniki, które w każdej chwili mogą stracic pracę.
                Zmiana prezydenta nie powinna obchodzić urzędników,
                z wyjątkiem byc może jego zastępców.
              • Gość: hej Re: Milewski zwalnia 50 osób z Urzędu Miasta! IP: *.tel147.petrotel.pl 15.05.03, 17:50
                Podrzedni urzednicy maja w urzedzie ciepłe posadki, a to ciekawe. Jakos
                porządniej wyobrażam sobie ciepła posadkę, ale nie ważne.
                i to nie polityka kopie w dupe urzednika ale partyjniactwo, a to róznica.

• Gość: krzys Re: Milewski zwalnia 50 osób z Urzędu Miasta! IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 16.05.03, 13:58

> Podrzedni urzednicy maja w urzedzie ciepłe posadki, a to ciekawe. Jakos
                  > porządniej wyobrażam sobie ciepła posadkę, ale nie ważne.
                  > i to nie polityka kopie w dupe urzednika ale partyjniactwo, a to róznica.

I to dowod na to ze praca w obecnym czasie w urzedzie to ryzyko i kazdy kto
                  tam idzie powinien zdawac sobie z tego sprawe. Jak zwal - tak zwal, dlugo
                  bedziemy jeszcze dochodzic do normalnosci.
            • Gość: RoughBoy Re: Milewski zwalnia 50 osób z Urzędu Miasta! IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 13.05.03, 22:30

> a co to ma do rzeczy że poprzednia ekipa robobiła, czy
              nie robiła tego samego.
              > Fakt jest taki ze w urzedzie zatrudnionych jest
              kilkadziescia nowych osób /tak
              > tak kilkadzieścia/ z listy wyborczych obietnic,
              przyjmowani sa na miejsce nie
              > urzedników zwiazanych z sld, bo tych juz dawno nie ma w
              urzedzie, ale na
              > miejsce innych tych ktorzy nie maja zaszycztu znac
              bliżej prezy - denta M&M,
              > WYRZUCA SIE LUDZI Z PRACY i nic , "to normale, tak juz
              bywa, takie zycie, no
              > coż." Nikt tak dobrze nie stosuje zasady TKM niz ci
              którzy ja wymyslli.
              > A tekst ze poprzednicy robili to samo, dorównuje w
              głupocie poczynaniom
              > władzy /czy czegos tam/

Jeśli Ci których Ty popierasz też znają liczby typu
              "kilkadzieścia" , to się wcale nie dziwie, że budżet lezy
              i kwiczy...

no comment
              • Gość: Beata Re: Milewski zwalnia 50 osób z Urzędu Miasta! IP: 209.234.157.* 16.05.03, 09:24
                no tak, brak argumentow, czepiamy sie
                gramatyki/ortografi/pisowni
                A KYSZ TROLLU
          • roman_j Re: Milewski zwalnia 50 osób z Urzędu Miasta! 13.05.03, 21:12
            Gość portalu: RoughBoy napisał(a):

> ukoghy napisał:
            >
            > > chyba nie wiesz co piszesz. odkad metka rzadzi w miescie przyjmowani sa do
            > > pracy poplecznicy wszystkich koalicjantow. zazwyczaj to same bezmozgi.
            > > przyjmuje sie takich do jakiegos dzialu a pozniej po 2-3 miesiacach zwalnia
            > > ale nie tych samych tylko wytrawnych pracownikow. wielu ludzi juz odeszlo i
            > > nie mialo to nic wspolnego ze zmniejszaniem kosztow. po prostu trzeba bylo
            > > zrobic miejsce dla swoich.
            >
            > A poprzednia ekipa nie robiła tego samego !?!?!

Problem polega na tym, że poprzednia ekipa rządziła na tyle długo, że ludzie
            już zapomnieli, jak przebiegało wtedy przejmowanie władzy. :-))
            Ja na przykład nie pamiętam, ale jestem przekonany, że wyglądało tak samo.
            Teraz tylko role się odwróciły. Wtedy kto inny wymieniał kadry, a kto inny
            wyrażał święte oburzenie. Przy kolejnej "zmianie warty" sytuacja znów się
            powtórzy, więc czy warto na ten tamat strzępić gębę po próżnicy? ;-)))
            • Gość: petrol Re: Milewski zwalnia 50 osób z Urzędu Miasta! IP: *.*.*.* 13.05.03, 21:38
              Oczywiscie, że warto! Takie praktyki są haniebne, bez
              względu na to, kto je firmuje. Ponadto SĄ ZWYKŁYM
              SPOŁECZNYM SZKODNICTWEM i jako takie powinny byc
              potępiane przez WSZYTKICH.

Urząd to nie synekura dla partyjnych zauszników, lecz
              służba publiczna OBSLUGUJĄCA obywateli.
              • roman_j Re: Milewski zwalnia 50 osób z Urzędu Miasta! 14.05.03, 08:32
                Gość portalu: petrol napisał(a):

> Oczywiscie, że warto! Takie praktyki są haniebne, bez
                > względu na to, kto je firmuje. Ponadto SĄ ZWYKŁYM
                > SPOŁECZNYM SZKODNICTWEM i jako takie powinny byc
                > potępiane przez WSZYTKICH.
                >
                > Urząd to nie synekura dla partyjnych zauszników, lecz
                > służba publiczna OBSLUGUJĄCA obywateli.

Prawdziwy marzyciel z Ciebie, Petrol. :-)) Trudno się z Tobą nie zgodzić, ale
                równie trudno mi uwierzyć, że w najbliższym czasie coś się zmieni w tej
                materii. Musi nastąpić pokoleniowa zmiana w polityce, wtedy może nastąpi zmiana
                jakościowa (choć niestety wcale nie musi).
                • Gość: Szop Pracz Re: Milewski zwalnia 50 osób z Urzędu Miasta! IP: 212.244.82.* 14.05.03, 10:04
                  > Prawdziwy marzyciel z Ciebie, Petrol. :-))
                  Zawsze to Ty romanie_j karciłeś wszystkich na forum, tych co to byli
                  realistami a sam występowałeś jako marzyciel!

> Musi nastąpić pokoleniowa zmiana w polityce,
                  Także Ty, karciłeś startujących w wyborach (młodych) i nazywałeś
                  ich "Pampersami" a więc ...

Nie jestem jednym z tych chamowatych gości, którzy Ci dokładają tak więc
                  proszę do rzeczy :)

Łączę pozdrowienia
                  • roman_j Re: Milewski zwalnia 50 osób z Urzędu Miasta! 14.05.03, 12:48
                    Gość portalu: Szop Pracz napisał(a):

> > Prawdziwy marzyciel z Ciebie, Petrol. :-))
                    > Zawsze to Ty romanie_j karciłeś wszystkich na forum, tych co to byli
                    > realistami a sam występowałeś jako marzyciel!

Nie nadużywaj, proszę, słowa "zawsze". Ja nie znam człowieka, który "zawsze"
                    coś konsekwentnie robi. :-)) Poza tym, jeśli w moich powyższych słowach
                    znalazłeś jakąś przyganę, to na mój gust jesteś nieco przewrażliwiony. :-))

> > Musi nastąpić pokoleniowa zmiana w polityce,
                    > Także Ty, karciłeś startujących w wyborach (młodych) i nazywałeś
                    > ich "Pampersami" a więc ...

Zacznijmy od tego, że słowo "pampers" na określenie młodego polityka nie
                    zostało ukute przeze mnie i jest w powszechnym użyciu. Jeśli więc robisz mi z
                    tego wyrzut, to jest on na wyrost. Poza tym pisząc o pokoleniowej zmianie w
                    polityce nie sprecyzowałem, kiedy ma się ona odbyć i jak ją rozumiem. Żeby choć
                    trochę to sprecyzować napiszę, ja nie rozumiem takiej zmiany jako przyjście 20-
                    latków na miejsce 60-latków. Czy nadal zatem uważasz, że sam sobie przeczę?

Na przyszłość weź jeszcze pod uwagę fakt, że każdy ma prawo zmienić zdanie.
                    Jest to proces naturalny i zachodzący ciągle pod wpływem zmieniających się
                    okoliczności i dyskusji z innymi ludźmi. Co prawda w tej akurat sprawie moje
                    zdanie się nie zmieniło, ale mogło się tak zdarzyć, więc na przyszłość nie
                    wytykaj mi niekonsekwencji w poglądach, bo przytoczę powyższą linię obrony. :-))

Dziwi mnie jeszcze jeden fakt. Jak rozumiem, moje poglądy na temat udziału
                    młodych w polityce są odmienne od Twoich. Jeśli tak, to skoro doszedłeś do
                    wniosku, że ja zmieniłem zdanie, to powinieneś mnie jeszcze wesprzeć zamiast
                    atakować za niekonsekwencję. W ten sposób bowiem na pewno nie powiększysz grona
                    swoich sojuszników. :-)))

> Nie jestem jednym z tych chamowatych gości, którzy Ci dokładają tak więc
                    > proszę do rzeczy :)

Czy wyraziłem się wystarczająco "do rzeczy"?
                    A co do tego niedokładania, to kilka linijek powyżej poddaję w wątpliwość Twoje
                    intencje. To prawda, że nie jesteś chamski, ale i tak mnie zaatakowałeś (mnie,
                    a nie moje poglądy). Czy uważasz, że "kultura" ataku ma dla zaatakowanego
                    jakieś znaczenie? ;-))))
                    Pozdrawiam również.
                    • Gość: Szop Pracz Re: Milewski zwalnia 50 osób z Urzędu Miasta! IP: 212.244.82.* 14.05.03, 14:39
                      roman_j napisał:

> Nie nadużywaj, proszę, słowa "zawsze".
                      Tak to może i było nadużycie!

> Poza tym, jeśli w moich powyższych słowach znalazłeś jakąś przyganę, to na
                      mój gust jesteś nieco przewrażliwiony. :-))
                      Przewrażliwiony zawsze byłem (taki jestem)! Ale co do ganienia przez Ciebie
                      ludzi zdania nie zmienię!

> ja nie rozumiem takiej zmiany jako przyjście 20-latków na miejsce 60-latków.
                      Ja także!

> Na przyszłość weź jeszcze pod uwagę fakt, że każdy ma prawo zmienić zdanie.
                      Jest to proces naturalny i zachodzący ciągle pod wpływem zmieniających się
                      okoliczności i dyskusji z innymi ludźmi.
                      Biorę to pod uwagę, powiem nawet, że zmiana zdania jest czymś naturalnym w
                      dorastaniu człowieka! Ja także co jakiś czas z innego miejsca, perspektywy
                      patrzę na wiele spraw i czasem dochodzę do innych wniosków.

> Dziwi mnie jeszcze jeden fakt. Jak rozumiem, moje poglądy na temat udziału
                      młodych w polityce są odmienne od Twoich.
                      Błędnie wyciągasz wnioski! A może inaczej... pochopnie.

> Jeśli tak, to skoro doszedłeś do wniosku,
                      Ja... doszedłem do wniosku? W którym miejscu???

> powinieneś mnie jeszcze wesprzeć zamiast atakować za niekonsekwencję.
                      Jeśli odebrałeś to jako atak to ja nie chciałem aby to tak wyglądało! No więc
                      pozostaje napisać: przepraszam :)

> A co do tego niedokładania, to kilka linijek powyżej poddaję w wątpliwość
                      Twoje intencje.
                      j.w.

To prawda, że nie jesteś chamski, ale i tak mnie zaatakowałeś (mnie, a nie
                      moje poglądy)
                      j.w.

> Czy uważasz, że "kultura" ataku ma dla zaatakowanego
                      jakieś znaczenie? ;-))))
                      To nie miał być atak. Ale jak pytasz to uważam, że tak, ma to znaczenie!

> Pozdrawiam również.
                      Pozdrufki
                      • roman_j Pytanie do Szopa 15.05.03, 13:11
                        Przeczytałem powyższy wpis i mam tylko jedno pytanie: co
                        właściwie chciałeś mi przekazać w swoim pierwszym wpisie,
                        bo teraz to już zupełnie się pogubiłem? :-))
              • Gość: krzys Re: Protest IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 14.05.03, 08:52
                Gość portalu: petrol napisał(a):

> Oczywiscie, że warto! Takie praktyki są haniebne, bez
                > względu na to, kto je firmuje. Ponadto SĄ ZWYKŁYM
                > SPOŁECZNYM SZKODNICTWEM i jako takie powinny byc
                > potępiane przez WSZYTKICH.
                >
                > Urząd to nie synekura dla partyjnych zauszników, lecz
                > służba publiczna OBSLUGUJĄCA obywateli.

Idealista.
                Jeden potepia - drugi nie. Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia, stare
                przyslowie ,ale wiele w nim racji. Dlugie lata musza uplynac jeszcze zanim
                dojdziemy do takich ,,madrosci". Ale oczywiscie protestuj. Niewiele to da, ale
                Twoje prawo.
            • Gość: jnokmlkm Re: Milewski zwalnia 50 osób z Urzędu Miasta! IP: *.pt-2.petrotel.pl 13.05.03, 23:45
              roman_j napisał:

Ja na przykład nie pamiętam, ale jestem przekonany, że wyglądało tak samo.
              > Teraz tylko role się odwróciły. Wtedy kto inny wymieniał kadry, a kto inny
              > wyrażał święte oburzenie.

brzydko, glupio i nieprawdziwie romanie
          • betrayer0374 Re: Milewski zwalnia 50 osób z Urzędu Miasta! 15.05.03, 14:59

Zwróć uwagę, że poprzednia ekipa, jaka była każdy wie, zmieniła tylko kadrę
            kierowniczą, czemu się nie dziwię, bo jednak prezydent z dyrektorami wydziałów
            musi w jednym kierunku pchać wózek, natomiast wszyscy pracownicy zostali na
            swoich miejscach. A teraz w każdym wydziale jest wtyczka pana prezydenta i
            donosi na swoich "niby" kolegów i koleżanki z pokoju. To są właśnie
            nowoprzyjęte osoby do UM. Zero kompetencji, zero doświadczenia, zero obycia.
            Pozdrawiam
            • Gość: hej Re: Milewski zwalnia 50 osób z Urzędu Miasta! IP: *.tel147.petrotel.pl 15.05.03, 17:34
              bravo, zgadza sie, wsrod nowoprzyjetych urzedasow roi sie od chetnych do
              donoszenie na kolegow - nowa jakość
              • Gość: krzys Re: Milewski zwalnia 50 osób z Urzędu Miasta! IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 16.05.03, 14:03

> bravo, zgadza sie, wsrod nowoprzyjetych urzedasow roi sie od chetnych do
                > donoszenie na kolegow - nowa jakość

donosicielstwo bylo i za poprzedniej ,,wspanialej" wladzy, tylko jakos pamiec
                macie dobra, ale krotka.....
          • Gość: andyr Re: Milewski zwalnia 50 osób z Urzędu Miasta! IP: 212.244.82.* 16.05.03, 11:15

> ukoghy napisał:
            >
            > > chyba nie wiesz co piszesz. odkad metka rzadzi w
            > miescie przyjmowani sa do
            > > pracy poplecznicy wszystkich koalicjantow. zazwyczaj to
            > same bezmozgi.
            > > przyjmuje sie takich do jakiegos dzialu a pozniej po
            > 2-3 miesiacach zwalnia ale
            > >
            > > nie tych samych tylko wytrawnych pracownikow. wielu
            > ludzi juz odeszlo i nie
            > > mialo to nic wspolnego ze zmniejszaniem kosztow. po
            > prostu trzeba bylo zrobic
            > > miejsce dla swoich.
            >
            >
            > A poprzednia ekipa nie robiła tego samego !?!?! NIE NIE ROBIŁA!!!. Tak tylko
            postępuję pluskwy z PiS . Na sztandarze "Sprawiedliwość", a rzeczywistość to
            anty-sprawiedliwość. Jakubowski, Hetkowski nie zwolnili ani jednej osoby, i
            uważam to za błąd. Powinni kilka gnid wyżucić, a urząd wyglądałby zupełnie
            inaczej. Ale Milewski zapoczątkował nową jakość w postępowaniu z urzędnikami
            Ratusza. W przyszłości nasdtępcy mają przetarty już szlak, i napewno chętnie z
            niego skorzystają. Dla zaspokojenia "bandyty" Wiśniewskiego, "kryminalisty"
            Goszkowskiego obsadza się mafią, przestępcami najistotniejsze stanowiska w
            mieście. Gratuluję dobrego humoru. Mnie niestety on nie dopisuje. Jak tak
            dalej pójdzie nieza długo dołączymy do takich sławnych miejscowości, jak
            Pruszków, Wołomin. To nam serwuje w imię prawa i sprawiedliwości Milewski i
            jego bandycka ekipa.
            • Gość: krzys Re: Milewski zwalnia 50 osób z Urzędu Miasta! IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 19.05.03, 17:39
              Gość portalu: andyr napisał(a):

> >
              > > A poprzednia ekipa nie robiła tego samego !?!?! NIE NIE ROBIŁA!!!. Tak tyl
              > ko
              > postępuję pluskwy z PiS . Na sztandarze "Sprawiedliwość", a rzeczywistość to
              > anty-sprawiedliwość. Jakubowski, Hetkowski nie zwolnili ani jednej osoby, i
              > uważam to za błąd. Powinni kilka gnid wyżucić, a urząd wyglądałby zupełnie
              > inaczej. Ale Milewski zapoczątkował nową jakość w postępowaniu z urzędnikami
              > Ratusza. W przyszłości nasdtępcy mają przetarty już szlak, i napewno chętnie
              z
              > niego skorzystają. Dla zaspokojenia "bandyty" Wiśniewskiego, "kryminalisty"
              > Goszkowskiego obsadza się mafią, przestępcami najistotniejsze stanowiska w
              > mieście. Gratuluję dobrego humoru. Mnie niestety on nie dopisuje. Jak tak
              > dalej pójdzie nieza długo dołączymy do takich sławnych miejscowości, jak
              > Pruszków, Wołomin. To nam serwuje w imię prawa i sprawiedliwości Milewski i
              > jego bandycka ekipa.

Ciezko pogodzic sie z porazka to zrozumiałe. Tyle Twojego co sobie teraz w
              klawiaturke postukasz. Wyluzuj - za 3,5 roku znowu wybory,( a moze wczesniej ?)
              bedziesz mial okazje sie wykazac ;))A ,,bandytów" i ,,kryminalistów"
              zweryfikuja wybory - po obu stronach.
          • Gość: były_pracownik_UM Re: Milewski zwalnia 50 osób z Urzędu Miasta! IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 26.05.03, 22:52

Nie robiła, zapewniam
        • zenobius1 Re: Milewski zwalnia 50 osób z Urzędu Miasta! 14.05.03, 11:46
          ukoghy napisał:

> chyba nie wiesz co piszesz.

wiem. każdy taki post wywołuje bezsensowną dyskusję, ludzie zaczynają się
          obrażać itd. ostatecznie do niczego to nie prowadzi, no chyba żeby trochę jadu
          ulać.
          >odkad metka rzadzi w miescie przyjmowani sa do
          > pracy poplecznicy wszystkich koalicjantow. zazwyczaj to same bezmozgi.
          > przyjmuje sie takich do jakiegos dzialu a pozniej po 2-3 miesiacach zwalnia
          ale> nie tych samych tylko wytrawnych pracownikow. wielu ludzi juz odeszlo i
          nie > mialo to nic wspolnego ze zmniejszaniem kosztow. po prostu trzeba bylo
          zrobic > miejsce dla swoich.

czyli stara polityka kadrowa obowiązuje nadal. niestety kolejni władcy płocka
          nie potrafią wznieść się wyżej. byłokiedyś coś takiego jak ustawa o służbie
          cywilnej ale z tego cio widać tutaj to ona nie działa

na marginesie.nie znam wszystkich pracowników UM ale poprzednia ekipa też się
          samymi orłami się podpierała.
          • Gość: TomI(c)e Re: Milewski zwalnia 50 osób z Urzędu Miasta! IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 26.05.03, 23:01
            zenobius1 napisał:
            > na marginesie.nie znam wszystkich pracowników UM ale poprzednia ekipa też się
            > samymi orłami się podpierała.
            Trudno orłem się podpierać jak nie można mu godziwie zapłacić.
            Orły po 3-6 miesiącach opuszczją urząd na rzecz własnej działalności lub pracy
            w firmach zagranicznych
    • Gość: cacek Re: Milewski zwalnia 50 osób z Urzędu Miasta! IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 13.05.03, 22:26
      Zamienię wykształcenie i uczciwość na pochodzenie z Imielnicy lub
      Borowiczek,ewentualnie na członkowstwo w Samoobronie.
      • Gość: ziuta Re: Milewski zwalnia 50 osób z Urzędu Miasta! IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 14.05.03, 08:55
        Gość portalu: cacek napisał(a):

> Zamienię wykształcenie i uczciwość na pochodzenie z Imielnicy lub
        > Borowiczek,ewentualnie na członkowstwo w Samoobronie.

cacek i znowu bredzisz.
    • Gość: loki Re: Milewski zwalnia 50 osób z Urzędu Miasta! IP: *.pt-2.petrotel.pl 14.05.03, 00:01
      A pełnynocnik Lewandowski przyjmuje nowych i rachunek wyjdzie na zero. Czego
      oni od pana, panie Milewski oczekują, "... sztuka jest sztuka...".
    • Gość: Trolo Re: Milewski zwalnia 50 osób z Urzędu Miasta! IP: 212.244.82.* 15.05.03, 12:01
      Zwalniać obiboków!
    • Gość: antoni Re: Milewski zwalnia 50 osób z Urzędu Miasta! IP: *.ruch.com.pl / 10.160.11.* 16.05.03, 13:47
      A mnie Hetkowski zwolnił, bo była rzekomo jakaś reorganizacja w Urzedzie ( na
      moje miejsce został przyjęty działacz tzw. młodzieżówki SLD). Nie byłem
      kierownikiem tylko specjalistą w jednym z wydziałów, pracowałem w Urzędzie 11
      lat bez żadnej nagany, mam wyższe wykształcenie i nie należę do żadnej partii
      (zwłaszcza do SLD). Ale nim Hetkowski poprzez swojego nowopowołanego Dyrektora
      Wasilewskiego wręczył mi wypowiedzenie, to przedtem obniżono mi 40% moją płacę.
      Dzisiaj mam pracę w innym miejscu naszego województwa i muszę dojeżdżać 45 km .
      Dlatego prosze pamiętać, że Hetkowski też usuwał ludzi z pracy (osobiście znam
      12 wyrzuconych na bruk urzędników tzw . średniego szczebla), chociaż jako
      lewicowiec i socjaldemokrata czuły na niesprawiedliwość społeczną winien tego
      nie robić i nie kierować się pobudkami pozamerytorycznymi. Skądinąd wiem, że
      w "Anwilu" Hetkowski kiepsko sobie radzi i albo usuną jego, albo polecą głowy
      ludzi z nim współpracujących, których jedyną wadą jest to, że nie należą do
      formacji postkomunistycznej.
      • Gość: krzys Re: Milewski zwalnia 50 osób z Urzędu Miasta! IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 16.05.03, 14:06
        Gość portalu: antoni napisał(a):

> A mnie Hetkowski zwolnił, bo była rzekomo jakaś reorganizacja w Urzedzie ( na
        > moje miejsce został przyjęty działacz tzw. młodzieżówki SLD). Nie byłem
        > kierownikiem tylko specjalistą w jednym z wydziałów, pracowałem w Urzędzie 11
        > lat bez żadnej nagany, mam wyższe wykształcenie i nie należę do żadnej partii
        > (zwłaszcza do SLD).

bez komentarza.
      • Gość: jarosław ANTONI KŁAMCA IP: *.pt-2.petrotel.pl 16.05.03, 17:34

> A mnie Hetkowski zwolnił, bo była rzekomo jakaś reorganizacja w Urzedzie ( na
        > moje miejsce został przyjęty działacz tzw. młodzieżówki SLD). Nie byłem
        > kierownikiem tylko specjalistą w jednym z wydziałów, pracowałem w Urzędzie 11
        > lat bez żadnej nagany, mam wyższe wykształcenie i nie należę do żadnej partii
        > (zwłaszcza do SLD). Ale nim Hetkowski poprzez swojego nowopowołanego
        Dyrektora
        > Wasilewskiego wręczył mi wypowiedzenie, to przedtem obniżono mi 40% moją
        płacę.
        > Dzisiaj mam pracę w innym miejscu naszego województwa i muszę dojeżdżać 45
        km .
        >
        > Dlatego prosze pamiętać, że Hetkowski też usuwał ludzi z pracy (osobiście
        znam
        > 12 wyrzuconych na bruk urzędników tzw . średniego szczebla), chociaż jako
        > lewicowiec i socjaldemokrata czuły na niesprawiedliwość społeczną winien tego
        > nie robić i nie kierować się pobudkami pozamerytorycznymi. Skądinąd wiem, że
        > w "Anwilu" Hetkowski kiepsko sobie radzi i albo usuną jego, albo polecą głowy
        > ludzi z nim współpracujących, których jedyną wadą jest to, że nie należą do
        > formacji postkomunistycznej.

Antek jesteś kłamcą nigdy nie pracowałeś w Urzędzie nawet jak tam bywałeś dość
        często. Hetkowski nie mógł Cię zwolnić bo jw. Ani Kukiel, Jakubowski czy
        Hetkowski nie wyrzucali z pracy owszem 3-4 dostało wypowiedzenie od
        Hetkowskiego tylko dziwnym zbiegiem okoliczności byli to min. członkowie SLD
        nikt z poprzedników Milewskiego nie robil czystek
        Antek jak podoba Tobie sie pomysł Ganca polegający na sprawdzaniu co robili
        jego pracownicy w czasie ostatniej kampani samorządowej i wyrzucaniu ludzi z
        SLD?
        Wszystko co napisałes to kłamstwo i bzdury zastanów się po co to robisz?
        pozdrawiam

• Gość: antoni Re: ANTONI KŁAMCA IP: *.ruch.com.pl / 10.160.11.* 19.05.03, 07:59
          Synu, chetnie Ci przyślę (podaj swój adres mailowy) wypowiedzenie od
          Hetkowskiego. Chętnie Cię też zapoznam z ludźmi, którzy nie przyjęli propozycji
          obniżki o kilkadziesiąt procent swojego uposażenia i musieli się rozstać z pracą
          (no takie sąprzepisy prawa pracy). Dla Ciebie Hetkowski to pewnie dobry Pan,
          dla mnie to typowy aparatczyk kompletnie nie znający się na organizacji pracy.
          Jest za to wybitnym specjalistą od otwierania z pompą i przecinania wstęg. Ot,
          taka pozostałość po PRL-u. Ja nawet się łudziłem, że wkrótce zostanie otwarty w
          Płocku PGR !
          • Gość: tomek Re: ANTONI KŁAMCA IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 19.05.03, 09:45
            Antoni ma rację i mowi prawdę.
            Czystki zaczęły się już za Jakubowskiego,
            który przy pomocy Marii Kostrzewskiej zwalniał ludzi z Urzędu.
            Ciekawe, czy tę samą taktykę przyjmie w nowym miejscu pracy.
            Podobno Maria K. już tam jest.
            P.S. Jedną dobrą rzecz zrobił Pan Hetkowski, wyrzucił Kostrzewską z Urzędu.
            Dzięki temu wielu ludzi jeszcze tam pracuje.
          • jaroslaw-k Re: ANTONI KŁAMCA 19.05.03, 21:45

> Synu, chetnie Ci przyślę (podaj swój adres mailowy) wypowiedzenie od
            > Hetkowskiego. Chętnie Cię też zapoznam z ludźmi, którzy nie przyjęli
            >propozycji

masz moj adres, napieraj
            ludzi zostaw na deser
          • jaroslaw-k Re: ANTONI KŁAMCA 22.05.03, 19:50

> Synu, chetnie Ci przyślę (podaj swój adres mailowy) wypowiedzenie od
            > Hetkowskiego.

Antek adres podalem, a ty milczysz - jestes prostym klamca Po co to robisz ?
            jestes na etacie u prezydenta czy kieruje toba slepa nienawisc?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka