Gość: Cypherius IP: *.pt-2.petrotel.pl 01.06.03, 13:48 Ma ktos jakies opinie o pobycie Armencow w Plocku ? Same zbiry czy normalni ludzie ? czekam na opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szczurex1 Re: Armency w Plocku :-P 01.06.03, 14:04 no walsnie, ja moge na swiezo wyrazic swoja opinie...pozamykac ich albo wytepic!!! Dzisiaj mialem niemile spotkanie z grupa armencow... ide sobie kolo katedry, godzina cos kolo poludnia, na laweczce siedzi grupa jakis lebkow wsrod nich oprocz armencow bylo chyba z 2 dresow. Ja sobie spokojnie z kumplem wracam z kosciola i jeden z nich, taki maly karzelkowaty armeniec od tylu wyskakuje z piesciami, jakos udalo nam sie obronic od ciosow w twarz, odepchnelismy kolesia. Zaraz cala grupka podniosla sie z lawki zaczela nas gonic, ucieklismy do grodzkiej i jakos przestali nas gonic, bo w sumie tam juz wiecej ludzi. Ale i tak ci co byli kolo katedry to jak zwykle nie reagowali, ale w sumie nie dziwie sie bo kto da rade na 7 jakis debili co sa zdolni do wszystkiego. Np. kiedys na jachowicza juz wieczorkiem, chyba z 3 armencow zaatakowalo mojego kumpla ze szkoly, i jeden z nich wymachiwal nozem, ale na szczescie kumpel sportowiec to udalo mu sie uciec. Nieciekawie dzieje sie w tym miescie, pewnie takich przpadkow jest pelno... od razu nasuwa sie pytanie...a gdzie policja? pozdrawiam i ciagle mam nadzieje ze cos sie poprawi w kwestii bezpieczenstwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Armency w Plocku :-P IP: 195.117.140.* 01.06.03, 21:44 ja wiem o takich Armeńcach - jeden gra w Wiśle Płock,inni kiedyś handlowali na rynku płytami,jeden jest właścicielem lokalu na Grodzkiej,niedawno otwartego. i to tyle. zawsze myślałem są grzeczni,a tu takie historyje. Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: Armency w Plocku :-P 01.06.03, 22:26 A kto to w ogóle są ci "Armeńcy"? Chyba nie mieszkańcy Armenii, bo tych nazywa się Ormianami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cypherius Re: Armency w Plocku :-P IP: *.pt-2.petrotel.pl 02.06.03, 09:20 he he przejdz sie na rynek, jak do siebie mowia : Armen to Armen tamto. tak zostalo w tzw. slangu, jezyku ulicy. A co do watku to nie chodzi tu o jakies tam bledy jezykowe, tytul i tresc watku przeciez widac. Nie lubie jak ktos sie czepia o szczegoly ehhh. P.S. Romanie_j masz moze mail do Piotrka Piatkowskiego?Mi gdzies zaginal ;-) cypherius@gazeta.pl GG:5549430 P.S.2. Wczoraj dowiedzialem sie ze na rynku na Rembielinskiego jakis stary Ormianin (mial zdrowo po 50tce) chcial sie umowic w konkretnych celach ze znajoma mojej siostry ( 14 lat ). Tolerancja owszem, ale nie przesadzajmy. Dajemy im miejsce do mieszkania, dajemy im zarobic na zycie, bo w ich ojczyznie umarliby z glodu, ale dlaczego oni odpowiadaja nam w ten sposob? Jak tak dalej pojdzie to bedzie to samo co w Danii z Algierczykami itp. Odpowiedz Link Zgłoś
henrykkreuz Poprzedni wpis-pomyłka. Podobnie tylko 20 lat temu 02.06.03, 10:11 Byłem na nartach w Alpach m.in. z Niemką mówiącą dobrze po polsku (wiele lat spędziła w ambasadzie RFN w Polsce). Siedząc przy stole usłyszeliśmy rozmowę sąsiadów, Polaków pracujących jako wyrobnicy u jakiegoś Niemca (tak wynikało z ich rozmowy), a wyglądających na ludzi wykształconych. Rozmowa ta dotyczyła prymitywizmu, głupoty tego pracodawcy, a inni dorzucali jacy to Niemcy są głupi itd., nie szczędząc przy tym słów obraźliwych. Moja Niemka, pyta się mnie : Henryk powiedz mi, dlaczego Polacy tacy są? Popatrz, sami nic nie potrafią zrobić: ani domu wybudować, ani drogi, ani chodnika, nie potrafią wyprodukować nawet samochodu, nie mówiąc już o tym, że nie potrafią nawet zadbać o własne zakłady pracy, sprzedają je obcym a i ziemi niedługo nie będą mieć, zamieniając to wszystko na świecidełka i na nasz złom, a przyjeżdżając do Nas, robią za pomiataczy, parobków, a często nic nie robią, tylko żyją na nasz koszt, i jeszcze wyzywają swojego pracodawcę, twierdzą że jest głupi? A oni jacy mądrzy. Nie wiedziałem co na to odpowiedzieć. Zwróciłem się do nich po polsku tak: Panowie jeżeli jesteście tacy mądrzy, to dlaczego Wy pracujecie u głupka, a nie On u Was? Czy Oni zrozumieli? Nie wiem? Ale Niemka już nigdy nie wróciła do swego pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
pinch Re: Poprzedni wpis-pomyłka. Podobnie tylko 20 lat 02.06.03, 10:43 henrykkreuz napisał: > Byłem na nartach w Alpach m.in. z Niemką mówiącą dobrze po polsku (wiele lat > spędziła w ambasadzie RFN w Polsce). Siedząc przy stole usłyszeliśmy rozmowę > sąsiadów, Polaków pracujących jako wyrobnicy u jakiegoś Niemca (tak wynikało z > ich rozmowy), a wyglądających na ludzi wykształconych. Rozmowa ta dotyczyła > prymitywizmu, głupoty tego pracodawcy, a inni dorzucali jacy to Niemcy są głupi > > itd., nie szczędząc przy tym słów obraźliwych. > Moja Niemka, pyta się mnie : Henryk powiedz mi, dlaczego Polacy tacy są? > Popatrz, sami nic nie potrafią zrobić: ani domu wybudować, ani drogi, ani > chodnika, nie potrafią wyprodukować nawet samochodu, nie mówiąc już o tym, że > nie potrafią nawet zadbać o własne zakłady pracy, sprzedają je obcym a i ziemi > niedługo nie będą mieć, zamieniając to wszystko na świecidełka i na nasz złom, > a przyjeżdżając do Nas, robią za pomiataczy, parobków, a często nic nie robią, > tylko żyją na nasz koszt, i jeszcze wyzywają swojego pracodawcę, twierdzą że > jest głupi? A oni jacy mądrzy. > > Nie wiedziałem co na to odpowiedzieć. > Zwróciłem się do nich po polsku tak: > Panowie jeżeli jesteście tacy mądrzy, to dlaczego Wy pracujecie u głupka, a nie > > On u Was? > > Czy Oni zrozumieli? Nie wiem? Ale Niemka już nigdy nie wróciła do swego pytania > . A czego można było się spodziewać po "wyrobnikach"? Że będą prowadzili dyskusję w języku angielskim o francuskiej literaturze? ;) "Wielką siłą głupców, jest to ze nie boją się mówić głupstw". Poza tym, jeśli nie "przerysował" Pan zapytania Niemki, to jakim prawem na bazie wypowiedzi kilku rozmawiających przy stole półgłówków wydaje ona opinię, że Polacy "nic nie potrafią zrobić"? Odpowiedz Link Zgłoś
hkreuz Re: Poprzedni wpis-pomyłka. Podobnie tylko 20 lat 05.06.03, 11:23 pinch napisał: > Poza tym, jeśli nie "przerysował" Pan zapytania Niemki, to jakim prawem na > bazie wypowiedzi kilku rozmawiających przy stole półgłówków wydaje ona opinię, > że Polacy "nic nie potrafią zrobić"? Ja wiem, że Ona nie wyrobiła swojego zdania po usłyszanej rozmowie. Ona i inni mają podobne zdanie i wyrobione na podsatwie tego co obserwują, jak postępujemy, co robimy, jak się rządzimy itd, ale to zdanie wypowiada się tylko wśród swoich, a że ono było wypowiedziane przy mnie, to tylko zasługa tych rozmówców. Po prostu nie wytrzymała, tak myślę. Odpowiedz Link Zgłoś
pinch Re: Poprzedni wpis-pomyłka. Podobnie tylko 20 lat 05.06.03, 11:50 hkreuz napisał: > Ja wiem, że Ona nie wyrobiła swojego zdania po usłyszanej rozmowie. Ona i inni > mają podobne zdanie i wyrobione na podsatwie tego co obserwują, jak > postępujemy, co robimy, jak się rządzimy itd, ale to zdanie wypowiada się tylko > > wśród swoich, a że ono było wypowiedziane przy mnie, to tylko zasługa tych > rozmówców. Po prostu nie wytrzymała, tak myślę. Cóż stereotypy funkcjonują. I zapewne powstały na bazie smutnych doświadczeń owej pani czy jej rodaków z podobnymi "osobnikami" jak głośno rozprawiający kolesie. Ale problem powinna postrzegać troche szerzej... niż tylko dążyć do uproszczeń. Po potopie szwedzkim funkcjonowały pojęcia "zły jak Szwed", "brudny jak Szwed" itd.. Dziś zanikły, więc miejmy nadzieję, że i prawnuczki owej Niemki zmienią zdanie ... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Armency w Plocku :-P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.03, 10:57 Gość portalu: Cypherius napisał(a): > Ma ktos jakies opinie o pobycie Armencow w Plocku ? Same zbiry czy normalni > ludzie ? czekam na opinie. Handlowałem kiedyś na manchatanie.(pierwsza połowa lat 90-tych)Na początku byli grupą zwartych pracowitych ludzi. Taki przynajmniej robili wrażenie.Nie oceniałem ich źle. Jedna przesiąkneli chyba naszym klimatem.Czy są w końcu gorsi od naszych dresów?A policja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ARMAN Re: Armency w Plocku :-P IP: 153.19.176.* 02.06.03, 12:52 Są gorsi od dresów i nie obawiają się użyć noży, z którymi zawsze chodzą a policja nie jest w stanie im nic zrobić, w parę godzin mogą być już na granicy (zresztą były już takie przypadki). Zresztą dziwne, że naloty na stragany z pirackimi płytami odbywają się z „doskoku” i za chwile wszystko wraca do normy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RHAH Re: Armency w Plocku :-P IP: 213.77.38.* 06.06.03, 12:24 ARmeńcy<rumuni, czyŻydzi niech sobie siedzą i robią co chcą. To przecież dzieki nim można sobie kupuić ładne sweterki :) i płyty i jeść też dają.Mi to nie przeszkadza. A i Wahan jest z Armenii. YO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: No_ders_NO_stres Re: Armency w Plocku :-P IP: *.wirba.net / 192.168.33.* 06.06.03, 23:48 Z twojego listy wynika ze ich "akceptujesz" ale chyba tak naprawde niemiales z nimi kontaktow i nie chodzi mi tu o takie jak kupienie plyt na rynku itp. Spotkaj sie z nimi tak jak mial to przyjemnisc spotkac sie szczurex1 (patrz poprzednie posty) to zmnienisz zdanie. A co do sprzedawania plytek, sweterkow i innych to produkujemy takie samo badziewie co oni wiec niepotrzebmni oni sa tak naprawde. To juz wole cyganow niz tych armencow, ormian i rumunow razem wzietych a osiedla gdzie jest ich najwiecej powinno sie ogrodzic i trzymac pod specjalnym nadzorem (np: policja, straz, wojsko itp.) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś