Dodaj do ulubionych

Czas na zawierzenie plockiej wladzy silom wyzszym

17.06.07, 17:26
Most;
Dojazdy do mostu;
Amfiteatr;
Park T;
MZDM - zbliżające się nieuchronne, krach z hukiem i tysiące poszkodowanych
niezamożnych mieszkańców bloków;
inne pomniejsze;

Może to już ostatni dzwonek na zawarcie jakiegoś paktu z siłami
nadprzyrodzonymi. Panie Mirosławie! Panie Prezydencie! W tym zegarze nie da
się przestawić czasu, co się stało to się nie odstanie.
Obserwuj wątek
    • Gość: adam Re: Czas na zawierzenie plockiej wladzy silom wyz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 18:29
      facet, zapomniałeś juz jak latałeś za Milewskim i przy nim chciałes kariere
      robic, a teraz niedobry , co
      • henrykkreuz Mleko się rozlało 17.06.07, 20:13
        Nigdy nie latałem za Milewskim ani też za kimkolwiek, mam swoją wiedzę znacznie
        przewyższającą średnią krajową i jest ona doceniona lub też nie.
        Znam osobiście Pana Milewskiego od początku lat 90 jednak nie przeszkadza mi to
        wcale aby ocenić, że niestety ale spieprzył wszystko co tylko zaczął, a teraz
        to tylko cud może go uratować, a nie takie czy inne spadochrony (opinie,
        doradztwa, podpowiedzi, ustalenia). Obym się mylił.
        Moim zdaniem mleko już się rozlało chociaż nie wszyscy to jeszcze dostrzegają.

Często zgłaszają się do mnie ludzie o pomoc w znalezieniu rozwiązania jakiegoś
        problemu, ale 99% robi to zbyt późno, po rozlaniu mleka, a należało przed, aby
        myśleć jak nie dopuścić do jego rozlania, i w tym czasie łatwo można było temu
        zapobiec.

Wracając do Pana Prezydenta to już widać oznaki "ratuj się kto może".
        • Gość: Andrzej Re: Mleko się rozlało IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.07, 21:55
          Na miejscu Prezydenta Milewskiego już jutro od 8 zatrudniłbym Pana na doradcę.
          Dobrze Pan mówi to wtedy miałby Pan możliwość wykazać się
          • henrykkreuz Re: Mleko się rozlało 17.06.07, 23:45
            Nie, dziękuję. Sam nabrudził niech sam sprząta.
            Sprawy już zaistniały i On za nie ponosi odpowiedzialność, tego już zmienić się
            nie da.
    • Gość: kolo Re: Czas na zawierzenie plockiej wladzy silom wyz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 21:22
      powszechnie sie mówi ze jestes narwany, po tym co powiedziałes o sobie
      widze ze to prawda
      • henrykkreuz Re: Czas na zawierzenie plockiej wladzy silom wyz 18.06.07, 00:03
        Opinia jak opinia, jedna taka druga inna.

Domyslam się o co Ci chodzi, w Polsce ludzie przyzwyczajeni są do
        przedstawiania się odwrotnie: nic nie umię, na niczym się nie znam, ale wiesz
        tego tamtego, mam układy, dogadamy się, przebitka tu tam tak, jakoś to będzie,
        wypijmy, ty bedziesz zadowolony i ja też.
        Na świecie, a nawet za naszą najbliższą zachodnią granicą tacy ludzie nie są w
        cenie, tam jest na odwrót, w cenie są ci którzy sami wiedzą co są warci: znam
        się na tym, umię dobrze to i to, w tym jestem lepszy od innych, w tym jestem
        bardzo dobry, ale cenię się tak i tak, jeżeli Pana (państwa) stać na mnie mimo
        wysokiej ceny będzie to opłacalne, jeżeli okaże się to nieprawdą w każdej
        chwili będziecie mogli ze mnie zrezygnować.
        To taka mała różnica, Polsce pierwszy to normalność a drugi szurnięty, a u
        sąsiadów na odwrót. Jednak to tylko opinie, a prawda jest tam gdzie wyniki
        pracy człowieka.
        • henrykkreuz Re: Czas na zawierzenie plockiej wladzy silom wyz 18.06.07, 17:13
          Bardziej zrozumiale będzie jak podam przykład z życia.
          W Płocku miano dokonać wyboru na bardzo ważne stanowisko.
          Kandydatów było 2, pierwszy to osoba dotychczas pełniąca funkcję na tym
          stanowisku i druga, młoda która zgłosiła się sama.
          Osoba pierwsza podnosiła, że to Ona powinna być mianowana ponownie na to
          stanowiko, bo Ona ma córke na utrzymaniu która studiuje w Warszawie i musi ją
          utrzymać, a jak nie bedzie na tym stanowisku to będzie mieć mniej pieniędzy i
          nie da rady, natomiast osoba druga przedstawiła się, że co prawda jest młoda,
          ale wie jak i potrafi dokonać zmian i to przy istniejących środkach należycie
          wykorzystując istniejące zasoby dokona usprawnienia funkcjonowania tej komórki
          co najmniej o 30%.
          I co się stało?

No i kto wygrał?
          Było nawet oburzenie jak taka gó..ara śmiała w ogóle się zgłosić, bezczelna
          jaka. Potem zaczęło się jej gnojenie bo śmiała przedstawić się, że wie jak i
          może tego dokonać.

Jak byłoby w takiej sytuacji na tzw. zachodzie nie muszę chyba mówić, że
          pierwsza zostałaby uznana za nie nadającą się do pełnienia jakiejkolwiek
          funkcji, daltego też tam taki sam urząd pracuje 10 razy sprawniej jak w Polsce.
          Nie wierzycie. Zapytajcie kogokolwiek z młodych co wyjechali np. do Niemiec,
          Irlandii zwłaszcza takich którzy odnieśli jakikolwiek tam sukces.
          To jest też głównie powodem co ich tam ciągnie, a od Polski odpycha.

I teraz kwestia wydawania opinii.
          "Decydent" w tej sprawie (i jego otoczenie) jako człowiek na wysokim
          stanowisku, autorytet, czytając moje słowa powie co najmniej, że jestem
          narwany, głupek itp., czego on się czepia, jak śmie, kim on jest, takie zerro
          itp.

Natomiast nie mam najmniejszej wątpliwości, że On i jego tzw. przydupasy na
          podstawie tylko tej jednej deczyji byłby oceniony np przez Niemca na
          równorzędnym jego stanowisku: Er ist totale Volidiot. Ja podzielam akurat to
          zdanie, znaczy, że to kompletny idiota.
          Dwie różne opinie.
          I teraz uwaga, moja osoba na podstawie tego jednego zdania w Polsce będzie
          oceniona negatywnie, ale w Niemczech, czy Irlandii, Austrii na odwrót.

Jaka będzie ocena w Polsce za 2 może 5 lat, jestem o to spokojny, pomału bo
          pomału ale sytuacja normalnieje, zwłaszcza że jest coraz więcej takich którzy
          mówią o tym wprost.
        • Gość: mam_dość Re: Czas na zawierzenie plockiej wladzy silom wyz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 16:35
          A nazwisko też Pan zmienił za zachodnią granicą?
          • Gość: beztalencie Re: Czas na zawierzenie plockiej wladzy silom wyz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 16:47
            Palancie a co ma piernik do wiatraka.
            Kazdy może zmieniać ile chce i co chce.
            Ważne jest tylko to żeby nie zabijał nie kradł i był uczciwym człowiekiem.
            Ty choc nie zmieniłes nazwiska napewno jestes jednym z Tych co są w tym kraju
            nieudacznikami z aspiracjami do wadzy.
            I czepiasz się chopa.

• Gość: zenek Re: Czas na zawierzenie plockiej wladzy silom wyz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 16:54
              uderz w stół..
    • Gość: xxx xxx IP: *.eranet.pl 17.06.07, 22:03
      Człowieku jesteś mocno niepoważny. Patrz wybory - listopad 2006 i zastanów się
      co piszesz. Za 3,5 roku wszystko będzie wyglądało inaczej. Założę się z tobą,
      że jeżeli nie zmienią się przepisy (ograniczednie w samorządach do 2 kadencji)
      Milewski znowu wygra wybory!!!! Już pół roku temu miał przegrać. Wybory
      zamknęły większości oponentów buźkę. A ty już na trzy i pół roku przed wyborami
      przesądzasz sprawę. Będziesz mocno rozczarowany!!!
      • henrykkreuz Re: xxx 17.06.07, 23:39
        To nie ma znaczenia, ja dzisiaj o tym mówię, a inni będą maglować np. za 2 lata
        (kiedy zacznie to być korzystne), a niektóre ze spraw dopiero są w toku, ale
        już zaistniały i ich dalszego biegu też nie da się odmienić.
    • Gość: Jachowicza Re: Czas na zawierzenie plockiej wladzy silom wyz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 14:43
      heniu, nie zarzucaja ci braku inteligencji lecz cos co moze być łącznie,
      twoja wypowiedź niemal mnie przekonała, po owocach ich poznacie powiedziałeś,
      a co do władz to nie ma władz idealnych , żawsze modlitwa za władze może pomóc
      i modlącemu sie i ludziom trzymajacym władze, najlepszego,
      • Gość: rtg Re: Czas na zawierzenie plockiej wladzy silom wyz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 17:31
        przy twoich jak sam mówisz zaletach
        nie wyszło ci ani tam, ani tu, to skoro tak to czego tu szukasz ?
    • mariuszg2 Re: Czas na zawierzenie plockiej wladzy silom wyz 21.06.07, 16:43
      Tylko Prezydent, Tylko Płock, Tylko Wisła...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka