Dodaj do ulubionych

PWSZ czy PW??

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 22:25
Witam. Zamierzam wybrać siędo płocka studiować ekonomie i nie mogę się zdecydować czy isć na Politechnike czy PWSZ? Co byście powiedzieli o tych uczelniach pod kątem trudności i zdobywanai wiedzy? Z góry dziękuje za komentarze
Obserwuj wątek
    • Gość: gocha Re: PWSZ czy PW?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 07:15
      pewnie, że Politechnikę powinieneś wybrać
      • Gość: Ewa Re: PWSZ czy PW?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 06:18
        To śmieszne że porównujesz te dwie uczelnie.
    • Gość: agatka Re: PWSZ czy PW?? IP: *.plock.msk.pl 24.06.07, 13:44
      Na PW masz mozliwość zrobienia magisterki. Na PWSZ juz nie.
      • Gość: Gerdzia Re: PWSZ czy PW?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 16:44
        Serio? A jaką ofertę odnośnie mgr ma PW?
        • Gość: Ania Re: PWSZ czy PW?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 13:44
          To Ty jestes smieszna, na PW jest taki sam poziom jak na PWSZ, a jesli chodzi o
          np. anglistyke to poziom na PWSZ jest jeszcze wyzszy niz na PW!! Raczej kieruj
          sie tym (do chlopaka,ktory prosi o rade) jaki kierunek bardziej Ci odpowiada.
          Pozdrawiam.
          • Gość: arek 23 Re: PWSZ czy PW?? IP: *.240.c66.petrotel.pl 25.11.07, 12:20
            idz do pwsz tam wszyscy zdaja mam kumpla ktory chodzi do pwsz na ekonomie i
            wszystko zdaje, a w licemu ledwo sobie dawal rade i do tej pory dobrze czytac
            nie umie po polsku a o angielskim nie wspominajac
            • Gość: kamilo221 Re: PWSZ czy PW?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.07, 13:44
              No to zajebiste podejscie do studiow. jeśli dla Ciebie i Twoich kolegow bycie wsrod najgorszych i cieszenie sie ze sie zdalo to wszystko, to ja Ci współczuje. Jestem na PW i jest jak na razie zajebiście.
              • Gość: Gerdzia Re: PWSZ czy PW?? IP: *.eranet.pl 30.11.07, 15:29
                Gratuluję wyboru. PW skończyłam w czerwcu i nie mogę powiedzieć, że się nie opłacało. Nie słuchaj ludzi, którzy mówią, że szkoła typowo techniczna nie wykształci Cię w zakresie ekonomii. Nie słuchaj ludzi, którzy mówią, że na ekonomii nie trzeba się uczyć a i tak się zdaje. Zdać z 3 a zdać z 5 to różnica. Zdać z 5 ściągając a zdać z 4 bez pomocyściąg to także rónica i to inna niż ta omawiana wcześniej.

Ucz się, zdobywaj wiedzę, badaj - nie bazuj jedynie na tym co znajdziesz w książkach, ale staraj się znaleźć argumenty, które mogłyby te twierdzenie podważyć.

Pozdrawiam.
                • Gość: mgr Re: PWSZ czy PW?? IP: *.154.c76.petrotel.pl 08.12.07, 17:21
                  nie ma mgr ekonomi na pw zreszta ekonomia to najslabszy kierunek na
                  pw wybieraja ja tylko ci co ida na latwizne na pwsz jest jeszcze
                  latwioej chcesz wysoki poziom idz na inzynierie srodowiska czy
                  mechanike po licencjacie i tak wybierasz sie dalej na mgr wiec bez
                  znaczenia hdzie pojdziesz na lic
    • Gość: V Re: PWSZ czy PW?? IP: *.devs.futuro.pl 13.02.08, 01:49
      Te kierunki w obydwu szkolach sa na miernym poziomie. Znam bardzo
      duzo osob stad i stad, i sam studiowalem w jednej ze szkol i obie
      szkoly prezentuja niski poziom, chociaz na PWSZ przynajmniej pare
      osob wyrzucili, a na PW tylko tych, ktorzy sami zrezygnowali.

Na PW trudniej jest sie dostac, ale jeszcze trudniej wyleciec.
      Ja jestem po PWSZ, teraz jest na SGGW, ze mna jest kilka osob po tej
      szkole, sporo osob jest w SGH i w innych szkolach, pewnie po
      polibudzie tez jest takich sporo, ogolnie rzecz biorac mysle, ze
      poziom bedzie podobny.
      • justynka-net Re: PWSZ czy PW?? 17.04.08, 22:19
        Wiecie, to trochę śmieszne porównywać te dwie uczelnie. Sama
        studiowałam na PW ekonomię i może poziom nie jest najwyższy, ale
        PWSZ w porównaniu z nim to dno.
        • Gość: Glac Re: PWSZ czy PW?? IP: *.026.c93.petrotel.pl 29.04.08, 23:16
          Trzeba by studiować i tu i tu, żeby móc ocenić jak jest naprawdę. Pisanie, że
          porównywanie tych obu uczelni jest śmieszne, świadczy właśnie o tym jakich ludzi
          (choć nie jest to skierowane do wszystkich) wypuszcza PW w świat. To ile ludzi
          wyleci z danego kierunku, nie jest wyznacznikiem poziomu uczelni. Ukończyć daną
          uczelnie może 99% studentów, tylko trzeba spojrzeć na jakich ocenach. Nie
          oczekiwałbym innych poziomów nauczania na kierunku ekonomia w PW czy w PWSZ, bo
          i wykładowcy na tychże uczelniach są w wielu przypadkach Ci sami. Skończyłem
          PWSZ, wcale się tego nie wstydzę. Na których przedmiotach miałem lekko to miałem
          lekko, ale i wiele egzaminów było ciężkich do przejścia. Nie sądzę też, żeby
          wykładowcy docierający do PWSZ z Warszawy, Łodzi, Torunia, czy Bydgoszczy uczyli
          gorzej niż na swoich matczynych uczelniach.

Śmieszne jest to, co piszesz. Zakładam, że skończyłaś ekonomie, ale
          analitycznego myślenia u Ciebie zupełnie brak!
          • Gość: Glac Re: PWSZ czy PW?? IP: *.093.c66.petrotel.pl 30.04.08, 16:34
            Poza tym za porady należy mi się browar!
    • Gość: studentka Re: PWSZ czy PW?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.08, 21:19
      Na PW jest wiele fajniejszych i ciekawszych kierunkow niz
      ekonomia.Na ekonomi szczerze sie nic nie robi radze wybrac inny
      kierunek
      • Gość: V Re: PWSZ czy PW?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.08, 01:19
        Justyna i gdzie robilas magisterke? Pracujesz w zawodzie? Moim
        zdaniem te uczelnie sa sobie rowne, na PWSZ sa chociaz wykladowcy z
        SGH, ktorzy staraja sie przekazac troche praktyczniejsza wiedze, niz
        klepanie definicji.
        PW jest spoko, ale mysle, ze nie na ekonomii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka