Dodaj do ulubionych

Noc Świętojańska w Płocku

24.06.07, 10:11
Byłem wczoraj na Starym Rynku. Straz Miejska w samochodach siedzi, na Rynku
żule pospadali z ławecczek i spią w kwietnikach. Ci co jeszcze "żyją" sikają
na elewacje odnowionych kamieic bez większego dla nich stresu. Wstyd mi było
oprowadzać mioch gości. Żadnego pomysłu na ten sławny w całej nadwiślańskiej
Polsce dzień. Na ścianie jakiś repertuar co będzie siędziało w wakacje - ale
żadnego szczegółowego programu, co miało się dziać wczoraj. Zawiozłem gości
nad Wisłę w nadziei, że może tam będzie jakaś atrakcja. Poczekaliśmy na czuja
do 22.40 i wróciliśmy do domu. Po drodze z parkingu do klatki schodowej
zobaczyliśmy, że jednak są jakieś sztuczne ognie. Znowu wstyd. Więcej nie
zaprosze nikogo, bo mi wstyd.
Obserwuj wątek
    • Gość: kroko Re: Noc Świętojańska w Płocku IP: *.c241.petrotel.pl 24.06.07, 10:19
      rodak10 napisał:

> Więcej nie
      > zaprosze nikogo, bo mi wstyd

Slusznie, nie potrafiles zaplanowac wizyty. Pozostaje Ci wstydzic sie.
      • Gość: rodak10 Re: Noc Świętojańska w Płocku IP: *.class145.petrotel.pl 24.06.07, 11:09
        Może i masz rację, ale szukałem czegokolwiek na stronach Gazety Wyborczej,
        Urzędu Miasta, w wyszukiwarkach i nie znalazłem nic (może źle szukałem).
        Zaryzykowałem, ponieważ w latach ubiegłych nie miałem takich problemów.
        Rzeczywiście nie powinienem ich tam zabierać. Lepiej było kupić po 0,7 litra na
        łeb, skuć gości jak polska tradycja nakazuje i wszyscy byliby szczęśliwi.
        Zresztą moi goście zapamiętaliby z Płocka tyle samo co i teraz - tylko nie
        wiem, który kac jest bardziej uciążliwy.
        Pozdrawiam
        • Gość: as Re: Noc Świętojańska w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 11:16
          wszyscy wiedzieli tylko nie ty
          w kazdym miescie kilku niedaczników sie znajdzie
          sam piszesz "(może źle szukałem). Na pewno bo tysiace znalazły a ty nie.
    • Gość: parametr Re: Noc Świętojańska w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 10:20
      nie wiem o co ci chodzi
      swoja nieudolnością obciążasz innych ?
      dzieki twojej nieudolności goscie mogli wywieźć falszywy obraz wydarzeń, eeech
      • Gość: molo Re: Noc Świętojańska w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 10:23
        dobrze że odkryłas ze to twoja wina i sie wstydzisz,
    • Gość: janek Re: Noc Świętojańska w Płocku IP: *.plock.mm.pl 24.06.07, 10:38
      Podobno Noc świętojańską przełożyli na lipiec? Czy tak można? Rodzina wróciła
      zawiedziona sztuczne ognie widzieli na niebie z balkonu jak wrócili.
    • Gość: pytanie Re: Noc Świętojańska w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 11:32
      skąd takie sieroty sie biorą ?
      • Gość: Janek Re: Noc Świętojańska w Płocku IP: *.plock.mm.pl 24.06.07, 11:59
        Z niemocy MM.
    • Gość: parol Re: Noc Świętojańska w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 12:14
      coś dla ludzi mormalnych www.ump.pl/ czyli dla 99,95 %
      • Gość: Leszek. Re: Noc Świętojańska w Płocku IP: *.plock.mm.pl 24.06.07, 14:40
        trzymanie palca u kolegi. Co za bełkot. Co to ma wspólnego Z Noca Świętojanską?
    • Gość: laez Re: Noc Świętojańska w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 14:47
      oto przykład, wszyscy zrozumieli tylko nie ty, 0,05
    • Gość: *** Re: Noc Świętojańska w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 17:59
      Ktoś złapał jakiś wianek?:)
    • mika_p Re: Noc Świętojańska w Płocku 24.06.07, 18:00
      Na słupach ogłoszeniowych, tych z plakatami kulturalnymi, wisiały informacje,
      że 23 czerwca o 22:30 będzie pokaz sztucznych ogni. Wg mojego zegarka zaczał
      się o 22:47.
      Zazwyczaj plan imprezy wisi na takim słupie, przykładowe lokalizacje: róg
      Grodzkiej - obok Biblioteki Zielińskich, pasaż Vuka Karadzica (o ile nadal się
      tak nazywa) - między sklepem meblowym a szkołą, naprzeciw teatru.
    • Gość: Gośc Re: Noc Świętojańska w Płocku IP: *.class147.petrotel.pl 24.06.07, 18:27
      Zapros na rok przyszlu z UM zadzwonia i jasnie Pana poiformuja co sie bedzie
      dzialo
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka