Dodaj do ulubionych

Most Solidarności ponad 1700 m

15.10.07, 22:06
przęsło główne 375 m - jedyne przęsło w Polsce pod, które zmieści
się wieża Eiffla !!!
Są powody do dumy !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: arek Re: Most Solidarności ponad 1700 m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.07, 22:17
      płocczanie sie cieszą, prócz marginesu
      • Gość: płocczanie Re: Most Solidarności ponad 1700 m IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.07, 22:29
        cieszymy sie, szczegolnie z zajefajnej nawierzchni
    • Gość: lolo Re: Most Solidarności ponad 1700 m IP: *.102.c82.petrotel.pl 15.10.07, 22:36
      a w którym miejscu?
      Przy prawym czy przy lewym pylonie a może na środku?
      • frameset Re: Most Solidarności ponad 1700 m 15.10.07, 22:45
        Jutro sobie, go obejrzę.
        Ale słyszałam,że jest piękny:)
    • Gość: mowa Re: Most Solidarności ponad 1700 m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.07, 22:59
      naprawde piekny most
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,875,69799723.html
      ps. obejrzyrz w necie ?
      • Gość: *** Re: Most Solidarności ponad 1700 m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.07, 09:02
        Widziałam, jest piękny :)
        • Gość: plocczanin Re: Most Solidarności ponad 1700 m IP: *.plock.mm.pl 16.10.07, 09:15
          nie jestem kierowca i skorzystałem z podwiezienia. trasa i most jest piękny.
          Dobrze, ze jest. Ale dziwnie sie czułem jadąc dokoła ronda. Nic nie widać.
          Jest za wysokie. pojechaliśmy z powrotem i wrażenie szyku i dostojeństwa tego
          mostu nie zniknęło . Mam do niego również sentyment. W czasie naszej I kadencji
          RM powstał temat, otrzymaliśmy broszurę z rysunkami i opisami mostu. Rozważany
          być również kolejowy... Ale jest dobrze. opisywane problemy dotrą sie z
          biegiem czasu.
          • Gość: PanK Re: Most Solidarności ponad 1700 m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.07, 10:54
            Zenek!Slodki klamczuszku jak mogles widziec rysunki i broszure w I
            kadencji jak dopiero pod koniec 2005 wydano decyzje w sprawie
            lokalizacji a w grudniu 2007 wybrano na drodze konkursu projekt
            Slyszalem ze na kombinacie byles slynnym jasnowidzem ale nie wierze
            w to ze objawil ci sie most kilka lat przed jego zlokalizowaniem i
            zaprojektowaniem
            • Gość: druszek Re: Most Solidarności ponad 1700 m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.07, 11:03
              Co jak co ale i w budowie mostu pan d musi miec swoj udzial Bez
              niego nic nie ma prawa wydarzyc sie w tym miescie prosze nie robic
              sobie jaj z jego mozliwosci energoterapeutycznych To naprawde
              potrafi
            • Gość: plocczanin Re: Most Solidarności ponad 1700 m IP: *.plock.mm.pl 16.10.07, 11:06
              Miły chłopcze, żeby mógł powatać jakikolwiek projekt , najpierw musi być pomysł
              i potrzeba. Nic nie powstaje nagle w ciągu 1 dnia.

Po drugie, nie tykaj mnie, nie mam życzenia. Każde odezwanie się , robi wasz
              jazgot. Powiem ci grzecznie , spadaj, wracaj na drzewo.

Broszura jest w depozycie u p. Huberta Wożniaka. A Forum wymaga zdecydowanych
              zmian, żeby męty nie pisały obelg.
              • Gość: arch. Re: Most Solidarności ponad 1700 m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.07, 11:14
                ty piszesz najwięcej obelg, nienadąrzam zrzutow robić
                • Gość: radni I kad Re: Most Solidarności ponad 1700 m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.07, 12:25
                  Drogi i mily Zenku Chyba rzeczywiscie slusznie cie nie wybrali na
                  druga kadencje bo byles kiepskim radnym Zamysl budowy drugiego mostu
                  w plocku zostal zapisany wraz z lokalizacja w planie przestrzennego
                  zagospodarowania plocka uchwalonym w 1984 roku a niwe wymyslony
                  przez ciebie ani nikogo z nas To trzeba stwierdzic obiektywnie Fakt
                  ze gdy nas wybrano powstalo kilka inicjatyw oddolnych ktore jak by
                  to dzis powiedziec silnie za budowa lobbowaly np Ratunek dla Plocka
                  Z przykroscia stwierdzam ze cie wsrod nas nie bylo Zycze zdrowia i
                  tak potrzebnego twojej targanej duszy spokoju
              • Gość: pan k Re: Most Solidarności ponad 1700 m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.07, 12:32
                za mety i spadaj na drzewo zawiadomilem prokurature Stac mnie tez na
                adwokata Dosc tych obelg Grozi ci oskarzenie z $212 kk
    • Gość: *** Re: Most Solidarności ponad 1700 m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.07, 13:29
      most2007 napisał:

> przęsło główne 375 m - jedyne przęsło w Polsce pod, które zmieści
      > się wieża Eiffla !!!
      > Są powody do dumy !!!
      :)
      Jechałam dziś tym mostem i ciągle myslałam jak się ta wieża zmieści?
      Nie wiem co to jest przęsło, ale chyba na leżąco się zmieści?
      :)
      • Gość: pan k Re: do plocczanina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.07, 17:32
        Widzisz bratku nawet osobisci przyjaciele z rady miasta dali
        swiadectwo twemu egocentryzmowi /sprawdz w slowniku wyr obcych/ i
        zaklamaniu Moze wreszcie zrozumiesz ze nie zjdles wszystkich
        rozzumow a w plocku sa jeszcze tacy ktorzy znaja twoje smieszne
        urojenia
        • Gość: mad do kropek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.07, 17:42
          przeslo sie liczy od dna anie od nawierzchni mostu
        • Gość: plocczanin Re: miłosciwie handlujących towarami IP: *.plock.mm.pl 16.10.07, 17:54
          w imię miłosierdzia do bliźniego powiem ci tak. Istoto 8 głowa. współczuję ci .
          to wielki ciężar, tyle zębów i gab do picia.
          Załamujesz sie i szukasz oparcia u bliźniego. Jeżeli będziesz miły i łagodny,
          pomoc nadejdzie. Każda głowa będzie osobno i może wróci ci potrzeba altruizmu.
          Nie będziesz już nic zamrażał ani usypiał płatnych gości. Bóg jest łaskaw dla
          zabłąkanych a wołających o pomoc.
          • Gość: gostek Re: miłosciwie handlujących towarami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.07, 18:32
            Czym sie nacpales Gadasz jak po prochach bo chyba taki glupi nie
            jestes
            • Gość: plocczanin Re: miłosciwie handlujących towarami IP: *.plock.mm.pl 16.10.07, 18:56
              Nie po prochach, tylko czyhacie, żeby mnie złapać. Zapisałem w moim bełkocie jak
              zawsze piszecie, wasze image.
              A z drugiej strony czuje wasza pustkę wewnętrzna. Nie udało sie wam w ważnym
              przedsięwzięciu.
              Czujecie niepokój ale może pomoże wam Boże miłosierdzie. jak odłożysz piwo, może
              coś sie odezwie?
              Poczytaj trochę a może zaczniesz myśleć? i nie będziesz musiał słuchać szefa?

.................
              Posłużę się tu określeniem, zaczerpniętym z Encykliki o Bożym Miłosierdziu Dives
              in misericordia Jana Pawła II, który stwierdza: „Miłość staje się miłosierdziem,
              wówczas, gdy wypada jej przekroczyć ścisłą miarę sprawiedliwości, ścisłą, a
              czasem nazbyt wąską” (DM 5). Jak rozumieć te słowa Ojca Świętego? Otóż
              miłosierdzie to jak gdyby głębszy wymiar miłości. O ile miłość jest pragnieniem
              dobra dla drugiego człowieka, pragnieniem jego rozwoju, o tyle miłosierdzie
              idzie jeszcze dalej. To nie tylko obdarowanie dobrem tego, kto jest mi życzliwy,
              ale to pochylenie się nad tymi, którzy są wobec mnie agresywni, kąśliwi,
              wulgarni, czy po prostu złośliwi. Miłosierdzie zatem jest siłą „miażdżącą” wobec
              zła, ale „miażdży” go siłą dobra!
              Czy zatem miłosierdzie oznacza naiwne milczenie, gdy ktoś mnie atakuje? Nie!
              Wtedy mielibyśmy do czynienia z naiwnością, a osoba nas raniąca czułaby się
              bezkarna i mogłaby rozzuchwalić się w nagannym sposobie bycia. Chodzi raczej o
              spojrzenie na tę osobę z politowaniem. Jeśli jest przekorna, krnąbrna i próbuje
              w ten sposób zwrócić na siebie uwagę, to jest to znak, że osoba ta „woła o
              miłość”, której zapewne nie zaznała w domu rodzinnym. Trzeba nam zatem bronić
              swojej godności, ale jednocześnie dostrzec biedotę duchową takiej osoby....
              koniec cytatu.
              • Gość: dudus bis Re: miłosciwie handlujących towarami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.07, 20:55
                ktos sie chyba w tym zsmp marnowal czy nie lepiej bylo juz wtedy
                zrozumiec pokajac sie i wrocic na lono Dzis moze plock bylby slynny
                miejscem urodzenia wielkiego kaznodziei
                • Gość: plocczanin Re: miłosciwie handlujących towarami IP: *.plock.mm.pl 16.10.07, 21:05
                  miły nawrócony strachem . To dla ciebie;wiesz przecież podła istoto, ze nigdy
                  nie należałem do ztemesu. A nawet taki chory psychicznie jak ty, może sie
                  nawrócić. patrze na twoje nazwisko, adres, telefon i sobie myślę., ale ciebie
                  skrzywili w przeszłości. Niedługo dobrzy ludzie ci pomogą.

................I tu otwiera się cała przestrzeń dla miłosierdzia. Zobaczmy
                  najpierw jak miłosierdzie realizuje się w życiu samego Boga. Doskonałą lekcje na
                  ten temat dał nam Jezus w przypowieści o ojcu miłosiernym, która wielu jest
                  znana jako „Przypowieść o synu marnotrawnym” (por. Łk 15, 11-32). Ojciec nie
                  jest naiwnym wychowawcą. Szanuje wolę syna, który pragnie „pójść na swoje”. Nie
                  zabrania mu tego. Widzi niedojrzałość syna, ale nie chce ingerować w jego wolną
                  decyzję. Kiedy jednak syn wraca, nie posiadając przy sobie przysłowiowego
                  „złamanego grosza” nie potępia go, nie krzyczy, ale z radością wychodzi mu
                  naprzeciw i każe przygotować ucztę. Tak właśnie postępuje Bóg. Z jednej strony
                  pozwala człowiekowi dokonywać wolnych wyborów (nawet jeśli są one nierozsądne),
                  ale z drugiej niezwykle mocno cieszy się, kiedy zabłąkana owca przychodzi do Niego z

aka stąd płynie lekcja dla nas? I my dostrzegamy wokół siebie różnych ludzi. Nie
                  zawsze są to „aniołki”. Rodzi się wówczas pokusa potępienia takich osób, a nawet
                  chęć ich ocenienia, czy obmówienia. Obmowa rodzi się jako przejaw pychy: mam
                  świadomość, że jestem grzeszny, ale ten mój sąsiad, ta moja koleżanka z pracy,
                  ta to dopiero jest grzesznica! Taki sposób myślenia rodzi się z ludzkiej pychy,
                  chęci podniesienia swojego „ego” przy jednoczesnym deprecjonowaniu godności
                  innych ludzi. A zatem antidotum na grzech obmowy jest pokora i miłosierdzie;
                  spojrzenie na moich bliźnich tak jak patrzy na nie Bóg – jako na biednych,
                  pogubionych ludzi, którzy bardziej potrzebują litości, niż obmowy, oceny czy
                  ośmieszenia. ............koniec cytatu.

• most2007 Re: Most Solidarności ponad 1700 m 16.10.07, 20:33
        Gość portalu: *** napisał(a):

> most2007 napisał:
        >
        > > przęsło główne 375 m - jedyne przęsło w Polsce pod, które
        zmieści
        > > się wieża Eiffla !!!
        > > Są powody do dumy !!!
        > :)
        > Jechałam dziś tym mostem i ciągle myslałam jak się ta wieża
        zmieści?
        > Nie wiem co to jest przęsło, ale chyba na leżąco się zmieści?
        > :)

Dokładnie, pani gwiazdeczko :), dł. przęsła mierzy się od filaru do
        filaru czyli w poziomie jak pani słusznie zauważyła :)
        • Gość: zgintera Re: Most Solidarności ponad 1700 m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.07, 21:03
          No sasiada calkowicie pogielo Nic dziwnego ze dzis na osiedlu
          widzialem pilegniarzy z kaftanem bezpieczenstwa Myslalem ze ktos
          uciekl z psychiatryka a oni pewnie po niego
          • Gość: swojak Re: Most Solidarności ponad 1700 m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.07, 21:42
            panie d a moze by pan tych debili co sie do pana przyczepili
            potraktowal jakas maksyma z duzej pana skarbnicy filozofii wschodu
            zen czy cos takiego Pamietam jak religia katolicka byla u pana na
            marginesie a ewaluowal pan raczej w kierunku sekt azjatyckich i
            satanistycznycznych Moze by sie przestraszyli
            • Gość: plocczanin Re: Most Solidarności ponad 1700 m IP: *.plock.mm.pl 16.10.07, 21:52
              Sympatyczny swoiście, piszesz piękne rzeczy. Razem w 8 +1 ,napisaliście ponad
              460 sentencji bardzo bogobojnych a każda ma swój paragraf.

dla pokrzepienia twej pompy ssąco tłoczącej powiem ci tak;

...........Życie Bożym miłosierdziem nie jest łatwe, a wręcz – o własnych siłach
              – niemożliwe. Nie można sobie postanowić: odtąd będę bardziej miłosierny.
              Miłosierdzie rodzi się w człowieku pod wpływem wiary, rozumianej jako osobista
              więź z Bogiem. Tylko wtedy Chrystus przenika serce człowieka i napełnia je swoim
              miłosierdziem. Im większa przyjaźń z Jezusem, tym dusza człowieka coraz bardziej
              promieniuje blaskiem Bożego miłosierdzia. Aby tak było, trzeba nam jednak ciągle
              powtarzać w sercu: Jezu, ufam Tobie!

• Gość: druch Re: Most Solidarności ponad 1700 m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.07, 22:00
                Ciesze sie bardzo ze sie chyba rzeczywiscie nawrociles ze nie jestes
                juz pod wplywem sekt szatana i innych paskudztw Tak trzymaj dzielny
                druchu Tylko jeszcze troche pokory i samokrytycyzmu bo jak rozumiem
                od gniewu i nienawisci dla drugiego czlowieka juz jestes daleko I
                nie klam bo tez chyba jedna z twoich wad Tylko zebys wytrwal ...w co
                z calego serca/niestety/ watpie
                • Gość: plocczanin. Re: Most Solidarności ponad 1700 m IP: *.plock.mm.pl 16.10.07, 22:06
                  Czy nie widzisz młodzieńcze , że piszesz w temacie MOST? Robisz spam, ponieważ
                  mózg szwankuje ci. To wszystko możesz opowiedzieć prokurator Wolińskiej.
                  • Gość: hipokryta Re: Most Solidarności ponad 1700 m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 09:21
                    Zeniu a jak ma sie to do twoichdeklaracji milosci blizniego spokoju
                    i rozwagi ?Sam doniose na ciebie do prokuratury ze mnie zniewazasz i
                    mam nadzieje ze w koncu ktos ci sie dobierze do d... ubranej w
                    wykwintne dzinsy pewnej zydowskiej marki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka