Dodaj do ulubionych

Płocka scena muzyczna.....

IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 01.09.01, 12:11
Chciałbym wiedzieć co sądzicie o płockiej scenie muzycznej?????
Czy istnieją zespoły , których muzyka zasługuje na to żeby ją wydać i żeby
mieszkańcy Płocka nie wstydzili się , że ten zespoł jest z ich miasta. Ja
uważam , że jest całkiem nieźle. Istnieje kilka naprawdę niezłych kapel. A może
się mylę , może to dno.......Czekam na Wasze opinie...
Obserwuj wątek
    • Gość: ß0bik Re: Płocka scena muzyczna..... IP: 212.244.82.* 01.09.01, 22:37
      Plocka scena muzyczna ma sie w miare dobrze jak na miasto o takiej ilosci
      mieszkancow. Co do zespolow, to uwazam ze niezlym powodzeniem w naszym kraju
      ciesza sie zespoly takie jak: Koli, Farben Lehre, Strajk czy Lao Che. (no i
      oczywiscie Krzysztof Misiak).
      Pozdrawiam
    • Gość: X Re: Płocka scena muzyczna..... IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.01, 09:40
      Jakie płyty wydała tzw. płocka scena muzyczna (prócz Farben Lehre) ?
      Czy i gdzie są do kupienia ?
      • Gość: ß0bik Re: Płocka scena muzyczna..... IP: 212.244.82.* 02.09.01, 12:56
        > Jakie płyty wydała tzw. płocka scena muzyczna (prócz Farben Lehre) ?
        > Czy i gdzie są do kupienia ?

Zespol Koli wydal plyte ''Szemrany'' przez wytwornie Warner Bros. Poland
        (nominowani do Fryderykow w zeszlym roku). Zespol Strajk wydal kilka plyt i sa
        one dostepne w ''dobrych sklepach muzycznych'' :))) Zas, zespol Lao Che wydaje na
        jesiesni plyte w wytworni S.P. Records.
        Pozdrawiam
    • Gość: mkm Re: Płocka scena muzyczna..... IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 05.09.01, 17:30
      przypominam o kasecie Petrohalas, z plockimi zespolami; (firmowanej przez Radio
      Puls FM), na pierwszej kasecie Rockowych Ogrodkow 1998 sa m. in. nagrania
      plockich zespolow (NA RAZIE, ANAMOR, AFEKT...)naklad sprzedany-dostepne kopie
      tylko u Michala Kublika, na plycie Rockowe Ogrodki 1999 i 2000 znalazly sie
      piosenki zespolu ANAMOR, obie plyty jeszcze dostepne w sklepie SILVER Centrum
      Handlowe Tayger albo u mnie. pozdrawiam
    • Gość: miecław Re: Płocka scena muzyczna..... IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 10.02.02, 10:43
      Hej!!! Chyba zapominacie o tym,że płocka scena muzyczna to nie tylko rock, punk
      rock i alternatywa. Jest jeszcze przecież death i black metal i to na bardzo
      wysokim poziomie. Wspomnę np. o CENTURION, którzy wydali demo "...And They Will
      Leave Only Remains" i grają brutalny death. Kto ich widział na żywo z Vaderem,
      ten wie. Jest jeszcze REBORN, który lada moment wyda promo. Były też kiedyś
      black metalowe kapele, jak KRAINA WIECZNEGO MROZU, był DARK SIDE, później
      DUNKELHEIT. Są też THORNS, WHITE GALLERY. Podobno HAZAEL się reaktywował, ale
      muzyka jaką grają pozostawia wiele do życzenia. No i jest ALIANACJA,
      przedstawiciel gore'a w Płocku. A jeszcze tak wspominając to przypominam sobie
      VEGEANCE i ABBERATION (z Czarnym, który później stworzył STONEHENGE). Scena
      muzyczna to nie tylko wydane płyty i kasety. To nie tylko możliwość kupienia
      ich w dużych sklepach. To także koncerty, nawet poza płockiem (pod warunkiem,
      że gra płocki zespół), to także zine'y (jak niegdyś DECADENTUM). To także
      demówki i rehearsales. To także podziemie!!! Problem w tym, że nie każdemu się
      chce do tego dotrzeć. Lenistwo? Być może. A może po prostu wolimy poddać się
      modzie narzuconej przez duże wytwórnie.
      • Gość: JaQb Re: Płocka scena muzyczna..... IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 18.02.02, 20:57
        Zgadzam się , że Płocka scena to nie tylko punk i rock. Ale nie oszukując dużo
        to chyba punkowy odłam osiągnął najwięcej. Nie wiem czy kogoś to obchodzi ale
        postaram się usystematyzować wszystkie te kapelki (zarówno te co nie istanieją
        już jak i te które mają się dobrze)

PUNK - legendy Farben Lehre , Strajk , Podwórkowi Chuligani ale i młodsze
        kapelki Bitrex , Paradox , Tohu Wabohu

ROCK - Free Day , Anamor , Fotel Horum , MileStone , Zielona Herbata ,
        Kameleon - chyba najsilniejsza scena bo mają poparcie MDK-u i innych instytucji
        a kapelki grające ciężej się tępi na każdym kroku

CIĘŻKA MUZA (metal , hard core , death , black)
        • Gość: kris Re: Płocka scena muzyczna..... IP: 158.75.15.* 22.02.02, 11:30
          Gość portalu: JaQb napisał(a):

Jeżeli chodzi o ulubioną płocką kapelkę jaka grała kiedyś i nie gra dziś to był
          to STONEHENGE - moim zdaniem zgaszony geniusz na skalę światowa.....

Według mnie na takie miano (zgaszonego geniuszu) zasługuje HAZAEL. To chyba
          jedyny płocki zespół, który coś osiągnął poza granicami kraju (kontrakt z Century
          Media - co prawda wielki niewypał). Popraw mnie JaQb, jeśli się mylę. Może nie
          grali oni zbyt oryginalnie, bo za bardzo były słyszalne wpływy szwedzkiego death
          metalu (STONEHENGE też mi niczym nowym nie zaimponowali), ale jakby nie było to
          przeciez pokazali się na Metalmanii i za granicami Polski...
          A tak poza tym, to możnaby na forum poruszyć temat nie tylko obecnej płockiej
          sceny muzycznej, ale i podyskutować o tych, którzy już nie działają. Co np.
          porabia Czarny i chłopali z HAZAELA (podobno się reaktywowali).
          Aha... podobno krążą jakieś plotki, że Shambo z VADER ma stworzyć jakąś kapelę z
          Misiakiem. Czy to prawda? Mają grać metal (w co wątpię).

W dużej mierze problem płockiej sceny muzycznej zamyka się na granicach miasta
          Płocka (z paroma wyjątkami). Po prostu większość zespołów jest znana przez
          nieliczne grono osób, głównie kumpli muzyków. Tylko nielicznym udaje się wydostać
          poza Płock. Ja osobiście skupię się na metalu, bo w tym gatunku najbardzeij
          jestem zorientowany. Ostatnio np. duze szanse na "wypłynięcie" ma CENTURION i
          mówię to nie dlatego, że znam ich :))) i ich muzyka mi się bardzo podoba :))).
          Recenzję ich demówki można przeczytać w APOCALYPSE newsletter wydawanym przez
          Apocalypse prod. (firmę Mittloffa - byłego pałkera warszawskiego HATE).

Do wymienionych przez Ciebie kapel mogę za swej strony dopisać jeszcze PERUNICĘ.
          Dużym problemem jest też to, że jest też mało osób w Płocku, które słuchają
          tak "ciężkiej" (jak to określiłeś) muzyki.

Pozdrawiam
          • Gość: Werdan Re: Płocka scena muzyczna..... IP: *.petrotel.com.pl 22.02.02, 15:10
            > Według mnie na takie miano (zgaszonego geniuszu) zasługuje HAZAEL. To chyba
            > jedyny płocki zespół, który coś osiągnął poza granicami kraju (kontrakt z Centu
            > ry
            > Media - co prawda wielki niewypał).
            > Co np. porabia Czarny i chłopali z HAZAELA (podobno się reaktywowali).

Mariusz Denst(HAZAEL) oraz Michal Jastrzebski(STONEHENGE) graja obecnie w kapeli
            LAO CHE, niedawno wydali swietna plyte 'Gusla' dla wytworni S.P. Records
            (www.laoche.prv.pl) oraz razem tworza grupe KOLI.
            • Gość: JaQb Re: Płocka scena muzyczna..... IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 24.02.02, 21:05
              Witam!

>Według mnie na takie miano (zgaszonego geniuszu) zasługuje HAZAEL

Ja pierdziele ale pape odwaliłem. Jak mogłem zapomnieć o tej kapelce.Wstyd!

>który coś osiągnął poza granicami kraju (kontrakt z Century
              Media - co prawda wielki niewypał).

Zgadzam się. Nagrywali z samym wielkim Waldemarem Sorychtą producentem między
              innymi takich kapel jak Tiamat czy Moonspell

>Popraw mnie JaQb

Jak najbardziej się nie mylisz ;)

>Aha... podobno krążą jakieś plotki, że Shambo z VADER ma stworzyć jakąś kapelę
              z
              Misiakiem. Czy to prawda? Mają grać metal (w co wątpię).

Też coś mi się o uszy obiło. Ale ręki nie dam sobie uciąć.....

>Po prostu większość zespołów jest znana przez nieliczne grono osób, głównie
              kumpli muzyków

Hehehehe no niestety taka jest prawda....ale może coś się zmieni...

>Ostatnio np. duze szanse na "wypłynięcie" ma CENTURION i
              mówię to nie dlatego, że znam ich :))) i ich muzyka mi się
              bardzo podoba :))).

Tak się składa , że ja też ich znam. I też życzę im powodzenia......

Pozdrawiam
          • Gość: Werdan Re: Płocka scena muzyczna..... IP: 212.244.82.* 03.03.02, 23:49
            > Co np. porabia Czarny i chłopali z HAZAELA (podobno się reaktywowali).
            Czarny zajal sie medytacja i mieszka gdzies w gorach. Co do HAZAELA to Zarowka
            (ex-vocal i bas) reaktywowal zespol i chlopaki graja muzyke podobna do TOOL'a,
            oprocz tego Zarowka gra na gitarze w zespole LAO CHE.
        • Gość: kris Re: Płocka scena muzyczna..... IP: 158.75.15.* 26.02.02, 15:03

CIĘŻKA MUZA (...)- młodsze bardzo obiecujące REBORN , CENTURION , IMPURITY...

Witaj JaQb!

Interesuje mnie szczególnie IMPURITY. Nie słyszałem jeszcze o tym zespole. Wybacz
          mi, ale z racji studiowania częsciej przebywam w Toruniu. Czy mógłbyś przybliżyć
          mi nieco jego oblicze? Przede wszystkim chodzi o skład. Mają już jakiś materiał?
          Może rehearsale?

Pozdrawiam
          • Gość: JaQb Re: Płocka scena muzyczna..... IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 28.02.02, 10:24
            Witam!!

>Interesuje mnie szczególnie IMPURITY. Nie słyszałem jeszcze o tym zespole.
            Wybacz
            mi, ale z racji studiowania częsciej przebywam w Toruniu.
            Czy mógłbyś przybliżyć
            mi nieco jego oblicze? Przede wszystkim chodzi o skład. Mają
            już jakiś materiał?
            Może rehearsale?

Niestety mam dla Ciebie złą wiadomość. Popytałem tu i ówdzie o tą kapelkę i jak
            się dowiedziałem panowie tutaj nie grają. Z tego co wiem nagrywali cośtam na
            próbach i jeżeli interesuję Cię coś tak ze względów kolekcjonerskich to mogę
            załatwić. Grali szeroko pojęty death metal tyle , że bardziej In flamesowaty
            niż na przykład Kanibalowaty ;). Ogóle to pozytywnie --> widziałem ich kiedyś
            na koncercie w Camelocie razem w łaśnie z Reborn i Centurion ale to było
            kawałek czasu temu.......
            • Gość: kris Re: Płocka scena muzyczna..... IP: 158.75.15.* 01.03.02, 10:58
              A już miałem nadzieję, że w Płocku powstała kolejna kapela grająca brutalny
              death lub black metal. Sama nazwa (IMPURITY) bardzo mnie zaintrygowała, ale
              miałem nadzieje na coś apetyczniejszego, a tu nic. No cóż. Pozory mylą...
              Klimaty IN FLAMES w cale mi się nie podobają.

Tak a'propos konceru w Camelocie... Możnaby na forum podawać infomacje o
              koncertach, które mają się odbyć w Płocku (gdzie, kiedy i za ile). Mam tu na
              myśli wszystkie rodzaje muzy. Byłbym bardziej zorientowany :))) Niestety nie
              byłem na wspomnianym przez Ciebie JaQb koncercie. I troszkę żałuję. REBORN I
              CENTURION na scenie - tyle decybeli na raz dla moich uszu byłoby czymś
              wspaniałym + piwko!!! oczywiście.

Małe pytanie. Czy ktoś z Was pamięta jeszcze Kruszynę? To "bardzo" były basista
              HAZAELA. Podobno prowadzi jakieś zajęcia na Politechnice. hm...

Pytanie drugie. Czy ASCARIA jeszcze żyje? A może przygotowują kolejne demo? :)))
              • Gość: Werdan Re: Płocka scena muzyczna..... IP: *.petrotel.com.pl 01.03.02, 12:38
                > Czy ktoś z Was pamięta jeszcze Kruszynę? To "bardzo" były basista HAZAELA.
                > Podobno prowadzi jakieś zajęcia na Politechnice. hm...

Zgadza sie. Kruszyna robi doktorat na PW Plock z matematyki oraz gra w zespole
                WIEWIORCZAKI (taki wesoly punk)

> Czy ASCARIA jeszcze żyje? A może przygotowują kolejne demo? :))

ASCARII juz nie ma.
                • Gość: Jurj Re: Płocka scena muzyczna..... IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 09.03.02, 21:57
                  Wczoraj w Chimerze byl koncert zespolow Demencja i Funky Kru....moze ktos
                  był??...publicznosc dobrze sie bawila....czekam na opinie....
                  • Gość: JaQb Re: Płocka scena muzyczna..... IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 12.03.02, 13:50
                    Tak jeszcze wracając do Centurion. Recenzję ich demówki można znaleźć w
                    najnowszym numerze Thrash ' Em All czyli dosyć szanowanego pisma. No no byle
                    tak dalej......
                    • Gość: kris Re: Płocka scena muzyczna..... IP: 158.75.15.* 10.04.02, 15:54
                      A tak jeszcze, jeszcze:))) wracając do CENTURION to część panów z tego
                      szacownego zespołu połączyła się z częścią panów z REBORN powołując wspólny
                      projekt. I tak narodziła się w Płocku Bestia... Podobno muzyka BEAST ma być na
                      prawdę bestialska:)))
                      • Gość: JaQb Re: Płocka scena muzyczna..... IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 10.04.02, 17:16
                        Witam!

Coś o tym słyszałem ale w sumie tego nie słyszałem ;) A wiesz Kris , że
                        niedługo ma być podobno koncert w Jagiellonce z obsadą : CENTURION , REBORN ,
                        jakaś nowa kapelka deathowa z Płocka (pałker Centurionów Śliwa to ich wokal a
                        ten koncert to ich debiut) Poza tym ma grać coś tam jeszcze i podobno Farben
                        Lehre. Ma to się odbyć podobo 19 kwietnia. Czy ktoś może potwierdzić tę
                        informację? Kurde widziałem się dzisiaj z Sobiechem i go nie zapytałem....
                        • Gość: kris Re: Płocka scena muzyczna..... IP: 158.75.15.* 12.04.02, 10:52
                          O koncercie nic nie wiem. I tak z resztą nie będę mógł być w tym czasie w
                          Płocku, bo mam egzamin 25go. Bardzo ważny egzamin, bo u profesora, u którego
                          jestem na seminarce. Wielka i bolesna to dla mnie strata.

O kapeli ze Śliwą na wokalu słyszałem, ale nazwy nie pamiętam.

REBORN nagrali już swoje promo z trzema kawałkami. Jeszcze tego nie słyszałem,
                          ale podobno brzmienie (ta deathowa ciężkość) i jakość nagrania zabija!!! Poza
                          tym to mają najlepszego perkusistę - Jawora no i bezkonkurencyjnego wokalistę.
                          Do tego Dracul (alias Bodzio) okrasił wszystko świetnymi solówkami. Więc
                          napewno poprzeczkę postawili chłopaki wysoko.
                          Nie wiem jak Ty, JaQb, ale ja nie mogę się doczekać, kiedy to wszystko usłyszę.
                          • Gość: kris Re: Płocka scena muzyczna..... IP: 158.75.15.* 12.04.02, 10:56
                            Po krótszym zastanowieniu... Może jadnak będę na tym koncercie z Jagiellonce.
                            Miłoby się z Tobą spotkać. POosłuchać świetnej muzy. Więc jeśli możesz, to
                            podaj konkretną datę i godzinę gigu. Ok?
                            Pozdrawiam.
                            • Gość: giada Re: Płocka scena muzyczna..... IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 12.04.02, 23:12
                              20 kwietnia w "FILIPIE" o 18.00 jest koncert... Jedyny taki w Polsce...
                              Przyjeżdżają dwie kapelki z Austrii (Violent Devoties) i Niemiec(Purgatory)
                              specjalnie do Płocka, po to by zagrać z DAMNABLE i z.... CENTURIONEM. O
                              koncercie napisano - "Masakra" i tego chyba można się spodziewać... Mam
                              nadzieję, że płocka publika nie zawiedzie, pomimo iz bilet kosztuje 13 zł...
                              • Gość: JaQb Re: Płocka scena muzyczna..... IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 14.04.02, 10:36
                                Witam!!!!

>O kapeli ze Śliwą na wokalu słyszałem, ale nazwy nie pamiętam.

Kurde wszyscy w Płocku wiedzą o co chodzi ale nikt tej nazwy nie pamięta...

>REBORN nagrali już swoje promo z trzema kawałkami. Jeszcze tego nie słyszałem,
                                ale podobno brzmienie (ta deathowa
                                ciężkość) i jakość nagrania zabija!!!

Na dniach mam mieć ten materiał. Ja już też nie mogę się doczekać bo z tego co
                                chłopacy gadali to będę rozjebany.....

>Poza
                                tym to mają najlepszego perkusistę -
                                Jawora no i bezkonkurencyjnego wokalistę.
                                Do tego Dracul (alias Bodzio) okrasił
                                wszystko świetnymi solówkami.

Ale gdzie najlepszy jest Jawor? W Płocku? Jeżeli tak to pozwól , że się nie
                                zgodzę. Oczywiście koleś wymiata bardzo dobrze i jest bezapelacyjnie w
                                pierwszej piątce ale moim zdaniem są lepsi od niego (np ja ;))))))))) - to był
                                żart of korzzzzzzzz) A co do wokala - zgodzę się , że Howard ma super głos -
                                tylko mi się miejscami z pewnym małym anglikiem wampirem kojarzy.

>Po krótszym zastanowieniu... Może jadnak będę na tym koncercie z Jagiellonce.
                                Miłoby się z Tobą spotkać. POosłuchać
                                świetnej muzy. Więc jeśli możesz, to
                                podaj konkretną datę i godzinę gigu. Ok?

Ten koncert stoi pod wielkim znakeim zapytania ale jak coś to masz tu
                                informacje o koncercie w Filipie - na ten wpadnij. Bedzie masakra

Pozdrawiam
                                • Gość: kris Re: Płocka scena muzyczna..... IP: 158.75.15.* 16.04.02, 15:06
                                  Nie słyszałem wielu płockich pałkerów. Tylko właśnie Jawora, Śliwę, Densta
                                  (HAZAEL) no i Klawisza (DARKSIDE, STONEHENGE, podobno wznowiony HAZAEL). Z
                                  tego, co słyszałem to, to co wyrabia Jawor w REBORN i FORK jest na prawdę na
                                  wysokim poziomie...

Skoro mówisz, że Jawor jest w pierwszej piątce najlepszych, to wymień tą piątkę.
                                  • Gość: JaQb Re: Płocka scena muzyczna..... IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 16.04.02, 19:22
                                    Gość portalu: kris napisał(a):

> Nie słyszałem wielu płockich pałkerów. Tylko właśnie Jawora, Śliwę, Densta
                                    > (HAZAEL) no i Klawisza (DARKSIDE, STONEHENGE, podobno wznowiony HAZAEL). Z
                                    > tego, co słyszałem to, to co wyrabia Jawor w REBORN i FORK jest na prawdę na
                                    > wysokim poziomie...
                                    >
                                    > Skoro mówisz, że Jawor jest w pierwszej piątce najlepszych, to wymień tą piątkę
                                    > .

Dla mnie pierwsza piątka to:

Wojtek Cichocki (Medusa)
                                    Piotrek Jaworski (Reborn , Fork już nie istnieje:()
                                    Michał Zawadzki (Jazz Bond) - koleś jest niesamowity ale gra jazzik a ja jazzu
                                    nie lubię co nie zmienia faktu , że gościa podziwiam
                                    Artur Jastrzębski ( ex-Stonehenge)
                                    Marek (ex-Thorn) - nie znam nazwiska ale koleś gra naprawdę super

Chciałbym zaznaczyć , że kolejność jest max przypadkowa i nie mam ulubionego mam
                                    po prostu złotą piątkę no i Jawor się w niej łapie. Ale to nie tak , że piszę ,
                                    że jest na 1 , 2 czy 5 miejscu. Wśród najlepszych różnice się zacierają.......

Pozdrawiam
                                    • Gość: ●Werdan● Re: Płocka scena muzyczna..... IP: *.petrotel.com.pl 16.04.02, 20:38
                                      > Artur Jastrzębski ( ex-Stonehenge)

Mala poprawka:
                                      Michal Jastrzebski (ex-Stonehenge, obecnie Koli i LAO CHE)
                                    • Gość: giada Re: Płocka scena muzyczna..... IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 16.04.02, 21:37
                                      A Śliwa to co? nie należy do najlepszych???
                                      • Gość: JaQb Re: Płocka scena muzyczna..... IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 16.04.02, 21:59
                                        Ale wstyd!!!!!!!! Jak mogłem zapomnieć o Demonie Szybkości vel Automacie :>
                                        Sorrki Śliwa mam nadzieję , że będzie mi to wybaczone.......

Śliwa masz u mnie za to browara ;)
                                        • Gość: JaQb Re: Płocka scena muzyczna..... IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 14:58
                                          Hail!!!!

Miałem okazję posłuchać demka Reborn pod tytułem Deadland. I co mogę powiedzieć.

1. Brzmienie - demko było nagrywane w warunkach domowych więc nie spodziewałem
                                          się cudów ale powiem szczerze , że zaskoczenie pełne in plus. Materiał niczym
                                          nie ustępuje demkom nagranym w studiach. Miejscami jest odrobinkę nierówno ale
                                          trzeba się naprawdę namęczyć żeby wyłapać kiedy......

2. Muzyka - spodzieałem się brutalnego death metalu i nie zawiodłem się.
                                          Kawałki są naprawdę ciekawe , długie co w przypadku rzeźni rzadko się zdarza.
                                          Mi najbardziej przypadł do gustu Bloody Clouds ale zarówno Deadland jak i The
                                          Grave są muzą najwyższych lotów. Bardzo ciekawe jest intro i outro. Intro
                                          idealnie pasuje na podkład pod jakiś film grozy , outro natomiast to same klapy
                                          na których tle Howard i Alicja recytują fragmenty łacińskiego tekstu...

W sumie to nie wiem co jeszcze napisać. Jedno jest pewne Reborn nagrał super
                                          materiał , który na pewno idealnie nadaje się na koncerty. Zresztą będzie się
                                          można o tym przekonać bo za tydzień Reborn gra koncert z CHRIST AGONY.
                                          Zapraszam ;)

Pozdrawiam
        • Gość: Waldemar Re: Płocka scena muzyczna..... IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 15:28
          Hej .Płocka scena muzyczna hmm.Jest cos takiego w ogole?
          Gram juz z 10 lat i nigdy sie nie identyfikowałem z jakąś sceną.To tylko takie
          pierdolenie o szopenie moim zdaniem.Jeden na drugiego za plecami napierdala: a
          ten to to a ten to tamto a Ci sie sprzedali a Ci fajna muze grali ale sie
          zjebali.I po co to wszystko??Grac swoje w piwnicach i nie pierdolic o jakis
          scenach.Muzycy wielu płockich zespołów więcej czasu poswiecja na takie
          pierdolenie o scenie i kapelkach niz na myslenie o np. nowej płycie czy jakiejs
          piosence.Tak to wlasnie jest,ze niektorych bardziej obchodzi scena i ta cala
          otoczka(ze to z kim sie nie gralo i wódy nie pilo)niz konkretnie sama
          muzyka.Np. Wojda.Ten to jest palant.Gra 15 lat a gada i takie ma pojecie o
          muzyce jak ja 15 lat temu kiedy zaczynalem nauke gry na instrumancie.Moze czas
          sie zastanowic nad sobą wielcy myzycy z "Płockiej Sceny"..A co do kapel
          płockich to jest pare fajnych.Np.Podwórkowi Chuligani(juz nie istnieją
          niestety), bardzo fajna muza no i te teksty::))))Po prostu 1-sza liga.
          Sztuka przez dyze "S".
          Jeszcze polecam Lao Che.Płocki band.Wydali niedawno płyte w SP Records.Ci to
          maja łby do muzy.Ale nie dziwne .Graja tam kolesie z Hazaela, Stonehenge,Rising
          Force i ostatnio na gitarze koleś z Askarii.Również sztuka przez duze "S".
          Dosyc juz bo sie rozpisalem troche.
          Nie pierdolmy tu o jakiś scenach tylko dupy w troki i do roboty.Do piwnic i
          grac.Płyty nagrywac a nie zajmowac sie jakas otoczka.
          Pozdrawiam wszystkich muzyków tej he he "Płockiej Sceny" jak to nazywacie.
          Rottotom 666.Waldek.
          • Gość: kris Re: Płocka scena muzyczna..... IP: 158.75.15.* 19.04.02, 09:15
            Gość portalu: Waldemar napisał(a):

> Hej .Płocka scena muzyczna hmm.Jest cos takiego w ogole?
            > Gram juz z 10 lat...

i tak dale i tak dalej...

No cóż... Jak mi się wydaje płocka scena muzyczna, to nie tylko granie muzyki. To
            także fani i słuchacze. A że i Ty Waldemarze także za plecami lubisz kogoś
            obsmarować (np. Wojtka Wojdę z Farben Lehre) to chyba i te forum jest częsćią tej
            sceny:)))

Z resztą chyba większość z tych co się tu wypowiadają nie jest muzykami. Ja nim
            nie jestem...
    • Gość: kris Re: Płocka scena muzyczna..... IP: 158.75.15.* 19.04.02, 09:10
      Jeżeli Koli graja hip-hop i to jest ten sam zespół co Koli z Płocka, to wczoraj
      w czwartek (18.04.2002) grali w toruńskim POD ANIOŁEM. Niestety nie byłem...
      • Gość: ●Werdan● Re: Płocka scena muzyczna..... IP: *.icm.edu.pl / *.petrotel.com.pl 21.04.02, 21:40
        > Jeżeli Koli graja hip-hop i to jest ten sam zespół co Koli z Płocka, to wczoraj
        > w czwartek (18.04.2002) grali w toruńskim POD ANIOŁEM. Niestety nie byłem...

Zgadza sie. To byl plocki zespol Koli.
    • Gość: kris Re: Płocka scena muzyczna..... IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 26.04.02, 18:25
      Niestety nie mogłem być na koncercie CENTURION w Filipie. Czy ktoś mógłby mi
      opisać co się działo?

Podobno z koncertu CHRIST AGONY + REBORN nic nie będzie. Czy to prawda?
      • Gość: JaQb Re: Płocka scena muzyczna..... IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 26.04.02, 22:57
        Byłem na koncercie Centurion w Filipie. Zgrali tylko oni i Damnable bo ani
        kapelka z Niemiec ani kapelka z Austrii nie dojechała. Centurion dał naprawdę
        dobry dynamiczny koncert. Ale było jedno poważne "ale" Nagłośnieniowiec nie
        wziął żadnego mikrofonu do perki i szła ona ze sceny. Możecie sobie wyobrazić
        jak bramiała nienagłośniona perkusja na tle ściany dzwięku gitar Ostrego
        Bigosa , basu Ziomka i wokalu Sobiecha. Przy szybkich blastach perkusja
        zanikała praktycznie całkowicie a jak wiadomo w muzyce Centurion tych blastów
        jest sporo. Poza tym w pierszych dwóch kawałkach nie było słychać wokalu
        Sobiecha. Ale ogólnie muzycznie koncert na bardzo dobrym poziomie , prezencja
        wizualna też w porządku. Oby więcej takich koncetów. Kocioł pod sceną był
        niesamowity co skończyło się porozcinanymi wagrami i krwawiącymi nosami ;)

A co do koncertu Reborn/Christ Agony to dzisiaj gadałem z Jaworem i Ziomkiem i
        wszystko jest podobno w porządku.....
        • Gość: Ania Re: Płocka scena muzyczna..... IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 27.04.02, 23:24
          Mam pytanko :)
          Od paru lat nie mieszkam już w Płocku, dzisiaj przypadkiem zajrzałam na strony
          Gazety w Płocku, temat mnie bardzo zaciekawił.
          Czy w Płocku istnieje jakaś inna scena muzyczna oprócz tej ciężkiej, metalowej,
          punkowej? Bynajmniej, nie chodzi mi o coś w rodzaju disco polo...
          Bo z tego co wnioskuję ta scena w Płocku jest dosyć monotematyczna. Oczywiście
          nie chcę nikogo urazić, tylko pytam, nie oceniam.
          • Gość: JaQb Re: Płocka scena muzyczna..... IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 28.04.02, 10:08
            Płock to nie tylko punk i metal. Jest tu wiele zespołów grających lekką ale
            dobrą muzykę i nie są bynajmniej ze stylu disco - polo. Przykłady: Anamor -
            grają już kawał czasu , lekka muza o zabarwieniu progress rocka , Euforia - też
            panna na wokalu tylko że muza bardziej tradycyjnie rockowa niż progresywna. Z
            rzeczy jazzująco - funkujących mamy Jazz Bond i Funky Kru. Sporo jest tych
            zespołów i sądzę , że płocka nie jest wcale tak monotematyczna jak by się mogło
            wydawać ..... :)
            • Gość: Anka Re: Płocka scena muzyczna..... IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 01.05.02, 16:27
              Dzięki wielkie za odpowiedz :)))
              Szczerze mówišc domy�lałam się, że ciężkie brzmienie to nie wszystko w Płocku. Tylko szkoda, że wła�ciwie cała ta muzyka jest gdzie� z boku, gdzie�, mogłoby się wydawać, w ukryciu.
              Jestem teraz przez kilka dni w Płocku i chętnie przeszłabym się na jaki� koncert. A tu wielkie nic. Trzeba zastanowić się nad tym i starać się co� zmienić. I w tym miejscu pewnie pojawia się największy problem : PIENIĽDZE.
              My�lę, ż warto się trochę o to pobić, może z władzami Płocka, a może przekonać kilku wła�cicieli klubów. Chodzenie od drzwi do drzwi też pomóc może.
              W każdym razie ja życzę wytrwało�ci i obym następnym razem nie musiała zadawać już pytań tego rodzaju.

Pozdrawiam,
              Poznanianka - anka :)))
          • Gość: kris Re: Płocka scena muzyczna..... IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 28.04.02, 21:11
            Gość portalu: Ania napisał(a):

> Bo z tego co wnioskuję ta scena w Płocku jest dosyć monotematyczna. Oczywiście
            > nie chcę nikogo urazić, tylko pytam, nie oceniam.

Nie powinnaś oceniać sceny muzycznej na podstawie tego forum. Tak się akurat
            złożyło, że temat płockiej sceny muzycznej opanowali fani ciężkiego brzmienia,
            ale nie znaczy to, że w Płocku żyją sami fani metalu:))) Fani hip-hop mają też
            swój wątek, ale według mnie jest on na żenująco niskim poziomie (zarówno
            merytorycznym, jak i intelektualnym).

Płock nie jest aż tak małym miastem, aby nie było tu bardzo wartościowych
            zespołów i kreatywnych ludzi. Tu też przecież powstają zespoły hip-hopowe (na
            fali obecnej popularności tego gatunku muzycznego). Jest też scena techno. Kiedyś
            była audycja radiowa w Radiu PULS promująca tą muzykę. Nie wiem czy jeszcze jest.
            Z zespołów techno znam RADIUSa, którego członkiem jest znany mi DJ Bilbo. Grali
            oni kiedyś na Inwazji Mocy RMF FM w Płocku.

Poza tym to forum jest dla mnie nieocenionym źródłem informacji o płockiej scenie
            metalowej. Studiuję poza Płockiem, a do domu wracam co miesiąc, a nawet rzadziej.
            Do tego mieszkam pod Płockiem:))) i nie mam wielu znajomych w tym mieście, a że
            słucham takiej, a nie innej muzyki...

TEGO FORUM NIE MOŻNA IDENTYFIKOWAĆ Z PŁOCKĄ SCENĄ MUZYCZNĄ (choć według mnie jest
            ono jej częścią).

Nikt na pewno się nie obraził:)))
            Pozdrawiam.
    • Gość: kris moja recenzja demówki REBORN IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 30.04.02, 21:28
      Wreszcie ten dzień nadszedł i... bardzo żałuję, że nadszedł. Rany! Z tego co
      słyszałem to demo miało mnie powalić na kolana. Niestety. Nic takiego się nie
      stało. To było najdłuższe i najnudniejsze 25 minut w moim życiu.

1. INTRO - nasłuchałem się w życiu różnych dziwnych odgłosów. A te w intrze nie
      były ani ciekawe, ani też nie zachwyciły i mnie nawet nie wystraszyły. Celem
      intra jest zazwyczaj wprowadzenie w nastrój następnych kawałków, więc zacząłem
      się obawaiać o to, co dalej usłyszę.

2. DEAD LAND - zgodzę się po części z tytułem. Ten kawałek jest naprawdę
      martwy. Riffy następują po sobie bez składu i ładu, tak jakby ten kawałek był
      robiony na siłę. Do tego ten fajny:))) riff pod koniec, za bardzo
      przypominający mi styl HC (nic nie mam do tej muzy)i dlatego nie pasuje on do
      całości.

3. THE GRAVE - No, to mi się podoba:))) Tutaj z kolei chłopaki chcą mnie
      wprowadzić do grobu:) Nie ma w nim jakiegoś przewodniego riffu, który by można
      sobie nucić pod nosem. Chłopaki grają schematami. Zarówno w tym, jak i w
      poprzednim słychać dużą inspirację heavy metalem. Na prawdę tylko kilka riffów
      kwalifikuje się na miano deathowych. Brzmienie nie oznacza już, że to death
      metal...

4. BLOODY CLOUDS - według mnie powinien się nazywać Boring Clouds. Tu to chyba
      przesadzili. Ponad 6 minut, to dla mnie za dużo. Ale bardzo mi się spodobały
      zwolnienia i wolniejsze partie. Tak powinni grać cały czas. W klimatach MY
      DYING BRIDE czy wczesnego PARADISE LOST (piszę to całkiem poważnie). W tym się
      najlepiej sprawdzają. W tym kawałku jest stanowczo za dużo riffów. Wychodzi z
      tego mały chaos.

5. OUTRO - jeżeli myślałem, że Bloody Clouds był za długi to się myliłem. Ten
      ma ponad 7. Te outro to nic innego jak męsko-żeńskie monodeklamacje na tle
      klawiszy. Jejku! Więcej to się działo na demie MORTIIS - The Song Of A Long
      Forgotten Spirit. Nie wiem jaki cel przyświecał REBORN, aby umieścić to outro
      na demie? Aby zapełnić 25 minut? Bez sensu. To cud, że nie usnąłem (dema
      słucham po raz kolejny i jest dopiero 21.30).

No cóż. To moja subiektywna ocena. To, co mi się rzuciło na uszy to brak głębi
      w muzyce REBORN. Brak jej po prostu duszy. Jest bezpłciowa, bez jaj. I
      nuuuuudna. Wiem, że się pewnie wielu narażę, dlatego nie bierzcie tego, co tu
      napisałem do serca. Boli mnie bardzo to, że REBORN nie ma własnego stylu.
      Wszystko się opiera na schematach, które gdzieś już kiedyś słyszałem. Po raz
      pierwszy stwierdziłem, że Jawor gra bardzo odtwórczo. To samo partie gitar. Nie
      rozumiem po co tworzyć tak długie kawałki, w których z każdą minutą coraz mniej
      się dzieje. Nie ma w nich żadnego riffu-rdzenia, na którym oparty byłby cały
      utwór. Szkoda też, że na demie nie znalazł się cover HAZAELA - Wyrd, bo bardzo
      im się udał. Potwierdza się też to, że w Płocku basistów szukać ze świeczką.

Dość czepiania się. Brzmienie zasługuje na pochwałę. Tak. Nagrywanie za pomocą
      komputera i mastering zrobiły swoje. Duże brawa dla wokalisty. Haward ma
      niesamowity growling + inne dźwięki, które z siebie wydaje.

P.S. Niestety nie wróżę większej kariery REBORN... i to nie tylko dlatego, że
      wróżką nie jestem...
      • Gość: JaQb Re: moja recenzja demówki REBORN IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 07.05.02, 20:58
        Witam!!!

Oj zawrzało po Twoim poście. Dzisiaj nawet na ten temat gadałem z Bigosem :)
        Dobra to jedziem.....

>Rany! Z tego co słyszałem to demo miało mnie powalić na kolana. Niestety.

Mnie też nie powaliło. Ale nie będę ukrywał , że bardzo mi się podoba.

>nasłuchałem się w życiu różnych dziwnych odgłosów. A te w intrze nie były ani
        ciekawe, ani też nie zachwyciły i mnie nawet nie wystraszyły

O intrze i Outrze raczej nie będę się wypowiadał bo w sumie wolę skupić się na
        demku właściwym.....

>Riffy następują po sobie bez składu i ładu, tak jakby ten kawałek był robiony
        na siłę

Nie zauważyłem :)

>Zarówno w tym, jak i w poprzednim słychać dużą inspirację heavy metalem. Na
        prawdę tylko kilka riffów kwalifikuje się na miano deathowych.

Wiesz i tutaj zaczyna się kwestia gustu. Bo dla mnie w Deadlandzie jest właśnie
        to czego szukam w muzyce. Różnorodność stylistyczna. To , że są tu riffy ala
        heavy jest dla mnie tylko plusem a nie minusem tej demówki. Nie można zamykać
        się w sztywne ramy deathu bo zacznie się zjadać własny ogon. Weź na
        paletę "Symbolic" Death --> deathowe muza przesycona melodyjnymi patentami ala
        NWOBHM - dla mnie miód.

>według mnie powinien się nazywać Boring Clouds. Tu to chyba przesadzili. Ponad
        6 minut, to dla mnie za dużo

4 ME najlepszy kawałek na płycie :)

>Nie wiem jaki cel przyświecał REBORN, aby umieścić to outro na demie? Aby
        zapełnić 25 minut? Bez sensu

Troszkę w tym na pewno prawdy bo na jakiekolwiek przeglądy musisz mieć 20 minut
        muzyki. A tutaj bez outra masz 18 minutek :)

>Wiem, że się pewnie wielu narażę, dlatego nie bierzcie tego, co tu napisałem
        do serca

Wyrwę Ci wątrobę i zjem w sosie własnym :))))))))))))

>Boli mnie bardzo to, że REBORN nie ma własnego stylu. Wszystko się opiera na
        schematach, które gdzieś już kiedyś słyszałem

Nie od razu Rzym zbudowano...

>Niestety nie wróżę większej kariery REBORN... i to nie tylko dlatego, że
        wróżką nie jestem

Pożyjemy zobaczymy :)

Pozdrawiam
        JaQb

No i czekam na ripostę , piłeczka po Twojej stronie siatki :)
        • Gość: kris Re: moja recenzja demówki REBORN IP: *.man.torun.pl / 158.75.15.* 14.05.02, 10:02
          > No i czekam na ripostę , piłeczka po Twojej stronie siatki :)

Witaj!
          Mógłbym z Tobą zagrać:))) ale zapewne dobrze sobie zdajesz sprawę, że to byłby
          mecz bardzo długi i strasznie wyrównany. To była moja (i tylko wyłącznie moja)
          ocena tej demówki. Nikogo nie zamierzałem obrażać, bo cóż znaczy moja skromna
          osoba. I tak wszystko rozstrzygnie zainteresowanie tym materiałem przez maniaków.
          Nie wiem jaki odzew jest z ich strony względem demówki REBORN. Nie wiem też czy
          chłopaki gdzieś to wysyłali. Nie czytałem (jak narazie) żadnej recenzji tego
          materiału. Wiem, że głupio tak się zasłaniać niewiedzą:)

Według mnie recenzja demówki REBORN to temat skończony. To co zostało napisane
          chyba już wystarczy:) Zgadzam się z Tobą, że wszystko zależy od gustu. Być może
          chciałem nieświadomie sprowokować "burzę", sam nie wiem:))) Podkreślam jeszcze
          raz, że nikogo nie chciałem obrażać. Oceniałem muzykę, a nie osoby muzyków. To
          nie było nic ad personam:) Z tego co słyszałem, to te demo podoba się wszystkim,
          z wyjątkiem mnie:))) Nie jestem jakimś lokalnym patriotą i staram się podchodzić
          do wszystkiego obektywnie. Do demówki podszedłem bardzo subiektywnie, ale tak
          podchodzę do słuchania każdego materiału:) Nigdy nie zamierzam wychwalać pod
          niebiosa wszystkiego co pochodzi z Płocka. Świadomie też nie porównywałem REBORN
          do CENTURION bo i po co:) To zupełnie inne zespoły, grające zupełnie inną muzę.

Żałuję teraz bardzo,że napisałem, iż kawałki REBORN były robione "na siłę". To
          chyba największa bzdura jaką palnąłem. Na pewno chłopaki włożyli w mnie cały swój
          wysiłek i zaangażowanie.

Pozdrawiam.

• Gość: bartek Re: moja recenzja demówki REBORN IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 14.05.02, 14:57
            >demo podoba się wszystkim z wyjątkiem mnie:)))
            Nie wszystkim, wierz mi na słowo.
          • Gość: bartek Re: moja recenzja demówki REBORN IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 19.05.02, 21:35
            Demo Reborn'ów nie ma w sobie nic nadzwyczajnego. Jest po prostu suche... nic
            ponad... i to wszystko!
            • Gość: kris Re: moja recenzja demówki REBORN IP: *.man.torun.pl / 158.75.15.* 21.05.02, 12:59
              Gość portalu: bartek napisał(a):

> Demo Reborn'ów nie ma w sobie nic nadzwyczajnego. Jest po prostu suche... nic
              > ponad... i to wszystko!

Też się z tym absolutnie zgadzam. A podoba Ci się demo CENTORION?
        • Gość: kris Re: moja recenzja demówki REBORN IP: *.man.torun.pl / 158.75.15.* 16.05.02, 15:44

Tak troszkę się jeszcze poczepiam. Nie obraż się JaQb, ale lubisz bardzo mnie
          cytować, zięc i ja zacytuję Ciebie:)

> O intrze i Outrze raczej nie będę się wypowiadał bo w sumie wolę skupić się na
          > demku właściwym.....

A co to za dziwny podział wprowadziłeś?Demo właściwe i niewłaściwe? Albo jest
          demo, albo go nie ma:) Na większości dem są intra i outra, więc po co je pomijać
          w recenzji? Muzyka jest muzyką. To co z tego, że w intrze i outrze nie ma gitar i
          perkusji? Nie rozumiem tego.

> Riffy następują po sobie bez składu i ładu, tak jakby ten kawałek był robio
          > ny
          > na siłę
          >
          > Nie zauważyłem :)

Tego się nie zauważa. To się po prostu słyszy! Rzuca się to bardzo na uszy:)

> Bo dla mnie w Deadlandzie jest właśnie to czego szukam w muzyce. Różnorodność
          > stylistyczna. To , że są tu riffy ala heavy jest dla mnie tylko plusem a nie
          > minusem tej demówki. Nie można zamykać się w sztywne ramy deathu bo zacznie się
          > zjadać własny ogon.

Nie zawsze takie kombinacje wychodzą kapelom na dobre. Trzeba umieć kompilować
          różne style muzyczne. Inaczej wychodzi z tego nie wiadomo co. Tak jest na
          przykładzie dema REBORN. Panowie muszą się zdecydować jaką muzykę grać. Znam
          wiele ciekawych materiałów, które zioną czystym death metalem i nie powielają
          dokonań innych kapel, np. Scream Of A Mourning Star - LOST SOUL. Posłuchaj.
          Naprawdę warto.

> Troszkę w tym na pewno prawdy bo na jakiekolwiek przeglądy musisz mieć 20 minut
          > muzyki. A tutaj bez outra masz 18 minutek :)

No właśnie. Sam przyznajesz po części, że panowie popełnili to demo z "niskich
          pobudek":) Po co jeździć na przeglądy. Lepiej dopracować materiał w sali prób,
          aby nie czepiali się tacy goście jak ja:)))

Uff. Na razie to tyle.
        • Gość: kris Re: moja recenzja demówki REBORN IP: *.man.torun.pl / 158.75.15.* 21.05.02, 12:57

> Wyrwę Ci wątrobę i zjem w sosie własnym :))))))))))))

Hej! JaQb. Skąd masz pewność, że nie przechodziłem wirusowego zapalenia wątroby
          typu A i B:)))
      • Gość: ●Werdan● Re: moja recenzja demówki REBORN IP: *.tpnet.pl / *.petrotel.com.pl 21.05.02, 14:49
        Przyznam, ze jak na plockie warunki to srednie demo. Calkiem niezla realizacja,
        tu uklony w strone Sowieta. Co do muzyki, to raczej muzycznie nie wnosi nic
        nowego, muzyka, ktora graja tysiace zespolow na calym swiecie. Wokal Howarda
        jest nawet dosc interesujacy, kilka partii gitarowych tez jest dosc ciekawa,
        ale ogolnie caly material jest raczej nudnawy. Co do Centurion sprawa wyglada
        podobnie. Tu takze dosc ciekawa rzecza jest wokal Sobiecha. Osobiscie bardziej
        podoba mi demko Centuriona :) Ale tez nie jestem zachwycony.
        • Gość: JaQb Re: moja recenzja demówki REBORN IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 21.05.02, 20:39
          Witam!!!

Dawno się nie odzywałem ale teraz postanawiam nadrobić zaległości :)

>To była moja (i tylko wyłącznie moja) ocena tej demówki. Nikogo nie
          zamierzałem obrażać, bo cóż znaczy moja skromna osoba.

Ale przecież nikt nie ma do Ciebie żadnych pretensji :)

>Nie wiem jaki odzew jest z ich strony względem demówki REBORN. Nie wiem też
          czy chłopaki gdzieś to wysyłali. Nie czytałem (jak narazie) żadnej recenzji
          tego materiału.

Ja powiem Ci od siebie , że zostawiłem te demko w Krakowie i tam zostało bardzo
          dobrze przyjęte. Dostałem kilka recenzji z Krakowa i naprawdę są one bardzo
          pozytwne...

>Z tego co słyszałem, to te demo podoba się wszystkim, z wyjątkiem mnie:)))

Nie wszystkim

>Nie jestem jakimś lokalnym patriotą i staram się podchodzić do wszystkiego
          obektywnie

Ja w sumie też nie jestem. Gdybym był to łykałbym wszystko co Płock produkuje a
          tak nie jest...

>Świadomie też nie porównywałem REBORN do CENTURION bo i po co:) To zupełnie
          inne zespoły, grające zupełnie inną muzę.

A łączy je tylko osoba basisty. Ale co do muzy fakt - jest to inna muzyka...

>Nie wszystkim, wierz mi na słowo.

No widzisz , mówiłem :)))))

>Też się z tym absolutnie zgadzam. A podoba Ci się demo CENTURION?

Ja powiem od siebie , że mi bardziej podeszła muza Reborn co nie znaczy , że
          Wojownicy grają kaszanę :) Oba zespoły trzymają swój poziom ale Reborni przez
          swój miejscami typowo heavy metalowy charakter bardziej mi leżą...

>Scream Of A Mourning Star - LOST SOUL. Posłuchaj. Naprawdę warto.

Szukam :)

>Po co jeździć na przeglądy. Lepiej dopracować materiał w sali prób, aby nie
          czepiali się tacy goście jak ja:)))

Bo przeglądy czasem można wygrać , dostać za to $$$$ i mieć na nagranie
          większej ilości materiału , który będzie lepszej jakosci...

>Hej! JaQb. Skąd masz pewność, że nie przechodziłem wirusowego zapalenia
          wątroby typu A i B:)))

Zaryzykuję :))))))

>Przyznam, ze jak na plockie warunki to srednie demo. Calkiem niezla
          realizacja, tu uklony w strone Sowieta.

Popieram w 100%. Demko jak na nagrywane w garażu brzmi super ...

>Osobiscie bardziej podoba mi demko Centuriona :)

A mi odwrotnie, Mam pisać dlaczego???

Pozdrawiam
          JaQb
          • Gość: kris Re: moja recenzja demówki REBORN IP: *.man.torun.pl / 158.75.15.* 23.05.02, 14:30

> A łączy je tylko osoba basisty.

Małe sprostowanko. Przy nagrywaniu "...And they leave only remains" Zoimek nie
            brał udziału. Partie basu nagrywał Ostry. Ziomek swego czasu pogrywał w
            CENTURION, ale chyba już z tej przyjemności zrezygnował (nie jestem tego pewien).

> >Scream Of A Mourning Star - LOST SOUL. Posłuchaj. Naprawdę warto.
            >
            > Szukam :)

Są z Wrocławia. To starzy wyjkadacze. Kiedyś ich demówkę wydał Baron Rec. Ich
            materiał wydał Metal Mind. Na pewno łatwo znajdziesz.

> >Osobiscie bardziej podoba mi demko Centuriona :)
            >
            > A mi odwrotnie, Mam pisać dlaczego???

No napisz:))) Czekam!!!

Dla mnie w demie CENTURION jest więcej jadu. Więcej deathowej spontaniczności.
            Ich muzyka jest bardziej brutalna i autentyczna. Ma ten wilczy pazór (choć
            Sobiech pewnie by wolał, abym napiłał, że ich muzyka ma "wilcze kły":))) Nawet
            introsy pomiędzy kawałkami wprowadzają w odpowiednią atmosferę. Ich muzyka jest
            bardziej świeższa. Nieźle też kombinuje Śliwa. Co prawda wzorowanie na
            perkusiście NILE nie do końca dobrze mu wychodzi, ale jak się wzorować to na tych
            najlepszych:))) Nawet brzmienie nie jest do końca aż tak złe, co niektórzy im
            zarzucali. Ta surowość powoduje, że muzyka jest mniej przystępna dla przeciętnego
            słuchacza, ale maniacy więdzą czego w niej szukać. Brutalności...

To tyle:) Pozdrawiam
            • Gość: Dead Re: moja recenzja demówki REBORN IP: *.petrotel.bptnet.pl 30.11.02, 15:48
              O ile dobrze sie orientuje, a na pewno sie dobrze orientuje to chcialbym dodac
              male sprostowanko. Na demowce Centurion "...and they will leave only remains.."
              partie basu nagrywal Bigos. Ziomek doszedl troche pozniej ale teraz jest
              pelnoprawnym i stalym czlonkiem Centuriona. Od czasu napisania ostatniej
              wiadomosci na tym forum minelo chyba pol roku i w tym czasie wiele zmienilo sie
              w obozie masakrerów z Płocka. Nagrali płyte pt "Conquer & Rule" dla wydawnictwa
              Apocalypse Prod. z ktorym podpisali kontrakt łącznie na trzy płyty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka