Dodaj do ulubionych

Hale sportowe

05.08.03, 23:36
W ostatnim czasie Płock wzbogacił się o kilka takich obiektów - na terenie
SWPW , w Borowiczkach , z ziemi wyrasta hala (a raczej halka) sportowa przy
dawnej SP2 na Międzytorzu (niestety nie wiem jaka szkoła znajduje się tam
obecnie). Wszystko to jednak kropla w morzu - Płock potrzebuje dużej hali ,
z prawdziwego zdarzenia , na kilka tysięcy miejsc. Są już plany i projekty ,
jest już miejsce - plac Celebry przed stadionem. Hala miałaby wyglądać tak
jak niedawno zbudowana we Włocławku - czyli bardzo ładnie :-). Niestety -
jak zwykle - dużo się o tym mówiło , a teraz cisza. Nie tak dalej jak
wczoraj był czat z prezesem Wisły Krzysztofem Dmoszyńskim i był na nim
poruszany temat hali - prezes stwierdził , że temat jest ciągle aktualny!!.
Więc może w niedługim czasie doczekamy się prawdziwej hali w któej nie tylko
moglibyśmy oglądać mecze piłkarzy ręcznych , ale także organizować
koncerty , sztuczne lodowisko itp
Obserwuj wątek
    • stuntman Re: Hale sportowe 06.08.03, 00:47
      Widzę, że kolejne przecieki i pogłoski o których nie donosi nasza kochana GW.
      Fajnie by było gdyby scenariusz przybrał taką bardziej optymistyczną wersję,
      ale ja z cieszeniem się zaczekam do jakichś oficjalnych materiałów prasowych.
      Ale oczywiście wszystkimi czterema kończynami podpisuję się pod koniecznością
      powstania takiego obiektu w Płocku, gdyż nie ma u nas sensownego miejsca do
      zorganizowania większej imprezy rozrywkowej na poziomie. Również warunki w
      jakich rozgrywane są mecze ręcznej na pewno nie są szczytem marzeń zawodników
      i kibiców. Czy Płock na taką halę nie zasługuje?
      • santia Re: Hale sportowe 10.08.03, 11:38
        taka hala jest obecnie mocno potrzebna, ja bym chciała, żeby można było gdzieś
        w normalnych warunkach pojeździć na łyżwach;-))
    • stuntman Re: Hale sportowe 07.06.04, 00:03
      Jeśli to co napisała Gazeta nie jest tylko wczesną kiełbasą przedwyborczą to
      coś zdecydowanie drgnęło w kwestii budowy hali sportowo-widowiskowej na Placu
      Celebry. Wstępnie mówi się o rozpoczęciu budowy za rok lub dwa.

Co Wy sądziecie o tym newsie? Przedsięwzięcie ruszy, czy też będzie to kolejna
      inwestycja-widmo jakich już trochę przewinęło się przez Płock?
      • konrad_wp Re: Hale sportowe 07.06.04, 00:17
        Ja już ze dwa lata temu się bardzo cieszyłem z tej inwestycji bo Płock naprawdę potrzebuje porządnej hali , no a potem przyszło spore rozczarowanie. Teraz jak widzę znowu ten temat powrócił , na razie jednak nie komentuję tego. Uwierzę jak zobaczę ogrodzony teren , koparki na placu budowy czy cokolwiek co będzie świadczyło o tym że ta budowa nie jest tylko i wyłącznie przedwyborczą kiełbasą...
    • stuntman Re: Hale sportowe 07.10.04, 23:23
      Znowu widać jakieś ruchy w temacie, coś zaczyna się klarować:

www.tp.com.pl/portal/modules.php?name=News&file=article&sid=4030
      Wynika z tego, że budowa hali widowiskowej miałaby się rozpocząć za rok, dwa.
      Oczywiście zakładając, że słowa przełożą się na czyny, a nie na kiełbasę :)
      • konrad_wp Re: Hale sportowe 10.10.04, 17:21
        Serce chce wierzyć , rozum mówi co innego :-) Hala M-U-S-I powstać (a kto nie jest tego zdania to niech obejrzy powtórkę meczu Wisła - Portland na Polsacie Sport) , i jestem pewien że powstanie , pytanie tylko ile czasu przyjdzie nam na nią czekać ...
    • stuntman Re: Hale sportowe 22.12.04, 22:04
      Wszystko wskazuje na to, że sprawy odnośnie hali widowiskowej na Placu Celebry
      zaczynają w końcu iść we właściwym kierunku:

miasta.gazeta.pl/plock/1,35681,2460942.html

Słowa napawają optymizmem, teraz oczekuję konkretów. Jednak w optymistyczny
      termin "druga połowa 2006 r." trochę ciężko mi uwierzyć. Ale daj boże...
      • konrad_wp Re: Hale sportowe 22.12.04, 22:14
        Musieliby zacząć budować max późną wiosną 2005 żeby dotrzymać tego terminu - w co nie bardzo chce mi się wierzyć biorąc pod uwagę że dopiero powstaje Stowarzyszenie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka