rlidka 10.12.07, 22:02 Śniłam razem z nim, zachwyt to za mało, by wyrazić, co czuję. Moja dusza ma skrzydła. Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zenon561 Zbigniew Preisner śnił w katedrze 10.12.07, 22:05 Dziękuję Bogu, ze On jest na świecie. Zrobiłem film o gen. Z.Padlewskim. Użyłem muzyki Preisnera. Prosiłem Um o dotacje za te muzykę. Ale mi napisali , że mój film jest tak nędzny, ze nie zachodzi potrzeba płacenia Zaiksowi za muzykę. Pewnie tak. Ale film jest porażający. Będzie zamknięty pokaz. "Epilog 98". Jeżeli jest mozliwość kontaktu z Artystą, dam Jemu mój film na DVD. Muzyka poszła pod strzechy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prosbak Re: Zbigniew Preisner śnił w katedrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 10:21 Na czym polega porazajacy charekter tego filmu i pod jakie strzechy poszla ta muzyka przy jego pomocy Chetnie je odwiedze eby ten film zobaczyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik Czemu na fotografow. potrzebna byla autoryzacja ? IP: *.adsl.inetia.pl 10.12.07, 22:38 To jest juz lekka przesada naszym skromnym zdaniem. Dlaczego nikt o tym wczesniej nie wspominal ! ? Owszem przeczytalismy informacje o prosbie o wczesniejszym przybyciu oraz o nie fotografowaniu ( ale dlaczego po tym jak wszystkie bilety sie sprzedaly !! ) Wydalismy z zona na koncert lacznie 100 zl, ale dopiero przy robieniu zdjec podszedl ochroniarz i zapytal sie o autoryzacje :( Szkoda, chcielismy to w jakis sposob udokumentowac ale bylo ciezko :) Jednakze koncert byl wspanialy ... coz, ze kosztem malej sprzeczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: Czemu na fotografow. potrzebna byla autoryzac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.07, 22:47 co konkretnie było wspaniałe ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik Re: Czemu na fotografow. potrzebna byla autoryzac IP: *.adsl.inetia.pl 10.12.07, 22:55 glownie druga czesc koncertu, w trakcie ktorej byly prezentowane starsze ( znane przynajmniej nam ) utwory Z.P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: Czemu na fotografow. potrzebna byla autoryzac IP: *.acn.waw.pl 14.12.07, 18:05 Ale z ciebie biedny człowiek. Czy ty nie wiesz, ze Preisner jest to od tego żeby na tobie zarobic, zeby sala byla zapelniona, zeby miec rozglos, a nie od tego zeby tobie bylo milo i zebys mial zdjecia z koncertu. On nie dopusci, zeby ktokolwiek na nim zarobil. Wiem co mowie, bo sie zetknalem ze sposobem jego pracy. Jest to biznesman w skorze artysty. Rzadki rodzaj chama, ktory umie robic wrazenie, ale na szczecie nie na tych, co go dobrze poznali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdf [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.07, 18:50 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Zbigniew Preisner śnił w katedrze IP: *.plock.mm.pl 10.12.07, 23:45 A ja dziękuję,że koncert odbył się w Płocku. Od lat moim marzeniem było posłuchać muzyki Preisnera na żywo i nie spodziewałam się, że posłucham jej tutaj.. Dla mnie w tej muzyce jest Bóg Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof710 dla mnie w Płocku wydarzenie muzyczne 2007 11.12.07, 08:05 muzyka Preisnera i to miejsce - dużo refleksji po prostu super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: niewiele wiesz o Płocku i jego wydarzeniach IP: *.132.c88.petrotel.pl 11.12.07, 08:20 Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof710 Re: niewiele wiesz o Płocku i jego wydarzeniach 11.12.07, 08:51 czytaj dobrze--- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgoda Re: Zbigniew Preisner śnił w katedrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 08:40 to fakt , im wiecej wiem stwierdzam że mało wiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do zenona 651 Re: Zbigniew Preisner śnił w katedrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 10:07 Gdzie bedzie projekcja ?Kiedy ?Po ile bilety ?Czy patronat obejmie prezydent milewski ktorego urzednicy nie poznali sie na Pana dziele ale to zlosliwe komuchy Niech Pan wystapi do PKN Orlen oni napewno pomoga w promocji Panskiego dziela ktore napewno dostarczy niezapomianych patriotycznych przezyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meloman Re: Zbigniew Preisner śnił w katedrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 10:48 Mysle ze to preisner powinien zaplacic zenonowi za to ze jego komercja /preisnera/ jest uszlachetniana pro publico bono przez ambitnego rezysera scenarzyste producenta i operatora w jednym Nie moge sie doczekac projekcji A moze zamiast gombrowicza na otwarcie teatru To bylby prawdziwy hit Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Dylewski Re: Zbigniew Preisner śnił w katedrze IP: *.plock.mm.pl 11.12.07, 10:50 odpowiem najbardziej poprawnie, chociaż poznaje autora. po pierwsze, nigdy nie zarabiałem na MPNarodowej. Jest raczej odwrotnie. jest film amatorski, jak powiedział operator miejski, sa to gnioty. Fim jest dokumentalny ; pokazuje uczestników uroczystości rocznicowych na Miejscu Straceń 1863r. Pokazany jest montaż Krzyża BOHATERóW POWSTANIA STYCZNIOWEGO; ZE STOLARNI w Wyszogrodzie, posadowienie, poświęcenie Krzyża. Jest wykonany z materiału sVS, VHS. A to coś mówi. Film trwajacy 24 minuty jest zgrany na płte DVD ale był na tasmie VHS. Jednak widac i słychać. Prosiłem władze miasta o zainteresowanie sie nim. Bez skutku. Film nadaje sie do propagacji w szkołach. Jest jednocześnie zapisem archiwalnym płockich wydarzeń. Nie ma co szydzić. Jakoś nie doszło do stworzenia podobnego filmu przez zawodowców. Temat Grobów wojennych i wyrzucenia kości 6 powstańców z generałem Z.PAdlewskim, nie znalazł finału. Wszelkiej maści Władze udają, ze nic sie nie stało. przecież teraz historia Polski Polaków jest źle widziana. W tej chwili otworzyłem kopertę pismem Prokuratury Rejonowej , która oficjalnie podała nazwiska , adresy, telefony ; " dudusia " i ' zgintera". z września, października br. Inne dostałem wcześniej. Jest mi przykro, że doszło do takiej sytuacji, ze rodzina Obrońcy Płocka 20r, zeszła tak nisko. A ja 26 lat podtrzymywałem Dobre imię Obrońcy. Widać NASI PRZODKOWIE KOCHALI MIASTO I POLSKĘ. Za to szanujemy Ich na zawsze. Wracając do filmu, nie wiem , gdzie będzie pokaz. Czynię starania, żeby był w Kafejce Gazety, połączony z dyskusją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meloman Re: Zbigniew Preisner śnił w katedrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 10:57 zachecam jeszcze do propagacji w szkolach postaci wandy pilarskiej To oddaje cala osobowosci psychike propagatora ktory dzieki takim jak z wanda pomyslom skutecznie zrazil do swojej aktywnosci wszystkich robiacych sobie z niego w sposb nieszkodliwy tzw jaja na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melo Re: Zbigniew Preisner śnił w katedrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.07, 12:23 co konkretnie wykonał Preisner czy jak on sie tam naprawde nazywa tytuły utworów prosze, nikt sie nie zna to po chodzicie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rety Re: Zbigniew Preisner śnił w katedrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.07, 12:46 to on tam spał czy wykonywał jakies utwory? może choc jedna osoba była i zna tytuły wykonywanych utworów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zbigniew Preisner śnił w katedrze IP: *.plock.mm.pl 14.12.07, 21:07 Wstyd odpisywać na te posty. Ale proszę bardzo: Pierwsza część to utwór z nowej płyty Silence, Night& Dreams, wokal Teresa Salgueiro. Druga część motywy z filmów- Biały, Niebieski, Czerwony, Podwójne Życie Weroniki, Dekalog, Kiedy mężczyzna kocha kobietę, a także Requiem dla mojego przyjaciela. Wokal Elżbieta Towarnicka. POkrótce. Dla mnie jeden z najpiękniejszych momentów w życiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Zbigniew Preisner śnił w katedrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.07, 21:31 tgroche to dziwne że ty masz poczucie wstydu, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zbigniew Preisner śnił w katedrze IP: *.plock.mm.pl 14.12.07, 21:45 A w ogóle to informacje dot. przebiegu koncertu, repertuarze, wrażeniach powinny być w artykule.. Ale on był pisany po konferencji, a przed koncertem zapewne, bo nie ma w nim nic na temat atmosfery samego wydarzenia. Odpowiedz Link Zgłoś