tomekkk.23 20.03.08, 22:47 wie ktoś ile może zarobić w KTI młody inżynier??? mam roczne doświadczenie w branży projektowej, jest ktoś z tamtąd??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dd Re: Zarobki w KTI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 00:49 mało -2000 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tupec Re: Zarobki w KTI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 10:30 Co to to KTI co to za dziwoląg?Kto wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Werdan Re: Zarobki w KTI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 10:36 > Co to to KTI co to za dziwoląg?Kto wie? Firma z Płocka. KTI Poland S.A. jest wyspecjalizowanym biurem inżynieryjnym świadczącym usługi dla przemysłu rafineryjnego, petrochemicznego i chemicznego w kraju i zagranicą. Firma obecnie poszukuje do swojego oddziału w Płocku, zlokalizowanego w Płockim Parku Technologicznym. www.hays.pl/kti-poland.aspx Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: infor Re: Zarobki w KTI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 11:00 jaki to park technologiczne.To lekko odnowione baraki po ohp,zomo i szkole ochrony srodowiska.Ta firma co ona dotychczas zrobila jakie projekty lista referencyjna kontrahentow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menel Re: Zarobki w KTI IP: *.adsl.inetia.pl 21.03.08, 13:19 Nie znam wszystkich projektów i realizacji KTI, ale kilka w Orlenie to: I modernizacja OLEFIN z lat 1994/95, Reformingi, HONy a ponadto wiele wytwórni olefin w Europie Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: Zarobki w KTI 23.03.08, 10:46 Gość portalu: menel napisał(a): > Nie znam wszystkich projektów i realizacji KTI, ale kilka w Orlenie > to: > (...) Reformingi (...) Reforming VI też? Pytam, bo jako nieopierzony studenciak po III roku studiów robiłem rysunki warsztatowe konstrukcji etażerek i pomostów roboczych na tej instalacji. Wtedy to była przygoda dla takiego żółtodzioba, jakim byłem. Do dziś wspominam to z sentymentem. Robiłem między innymi rysunki elementów konstrukcyjnych etażerki na polu 3-1 na jej przedostatnim poziomie (+51,3 m, jeśli dobrze pamiętam). Szkoda, że nie mogłem wyników swojej pracy obejrzeć w naturze. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Zarobki w KTI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.08, 09:24 ale pewnie nigdzie więcej w płocku w projektach nie zarobię na początek???? Odpowiedz Link Zgłoś
maciek.zwany.jajem Re: Zarobki w KTI 22.03.08, 10:27 Gość portalu: tomek napisał(a): > ale pewnie nigdzie więcej w płocku w projektach nie zarobię na > początek???? Czy Ty jesteś poważny? Na forum szukasz odpowiedzi ile zarobisz? Śmiechu warte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawie emeryt Re: Zarobki w KTI IP: 80.48.4.* 22.03.08, 11:35 Moja rada: Zanim zaczniesz projektować,to popracuj na produkcji,żeby wiedzieć co projektujesz. Wówczas po 2 latach wróc do projektowania.Gwarancja min. 95% ,że będziesz dobrym fachowcem. Prywaciarze oczekują młodych ,zdolnych ,dyspozycyjnych i doświadczonych.Oczywiście nie da rady zebrać wszystkich pożadanych cech w jednym inżynierze.Tym nie przejmuj się .Kiedy będziesz pracował staraj się krok po kroku poprawiać swoje umiejętności,a efekty tej mróczej pracy przejdą Twoje oczekiwania.Potem będziesz mógł przebierać w ofertach prac,no może poza Płockiem. Zobacz oferty biur rekrutujących inżynierów za granicą(np MATCHTECH)-oczekują wiedzy i doświadczenia i nieźle płacą. Pozdrawiam i zyczę sukcesów Specjalista Orlenu z wieloletnim doświadczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Zarobki w KTI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.08, 15:51 jakbym załapał się gdzieś do produkcji to nie myślałbym o projektowaniu - byle jaki mistrz na produkcji zarabia więcej niż projektant z 10letnim stażem, a do tego praca projektanta jest dużo bardziej intensywna, a po drugie, to przecież nie zatrudnię się po studiach jako monter rurociągów lub spawacz aparatów ciśnieniowych ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waciak_inż. Re: Zarobki w KTI IP: *.aster.pl 23.03.08, 08:01 Dlaczego nie!!!.Uważasz, że jak skończyłeś studia,to od razu do biurka. Naucz się czegoś kolego.Chyba,że chcesz być całe życie kreślarzem,to wtedy 2000 zl miesięcznie nie jest wcale mało. U szewca terminowanie zaczyna się od "prostowania szpilek".Tak samo jest z młodymi ludźmi,którzy przychodzą do pracy na instalacje w Orlenie.Dopiero po pewnym czasie stają się dobrymi fachowcami. Lepiej od razu załóż krawacik i idź pracować do pentagonu. Serio"Pójdź przynajmniej na staż na jakąś instalację w PKN. Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: Zarobki w KTI 22.03.08, 11:45 Jeśli te 2000 zł to prawda, to myślę, że jest w Płocku możliwość zarabiania większych pieniędzy. Ale niekoniecznie na etat dlatego pracodawca zwykle nie ogłasza, że szuka pracownika. Często jest to współpraca przy jednym konkretnym zleceniu z opcją jej przedłużenia na kolejne zlecenia przy obopólnym zadowoleniu z dotychczasowej współpracy. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Re: Zarobki w KTI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.08, 11:59 roman_j napisał: > przy jednym konkretnym zleceniu z opcją jej przedłużenia na > kolejne zlecenia przy obopólnym zadowoleni przy takim sposobie zarabiania banki będą traktować Cię jak bezrobotnego, nie daj się zrobić w "Karola" jak Ci tu proponuje kolega :) Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: Zarobki w KTI 22.03.08, 12:04 Gość portalu: .... napisał(a): > przy takim sposobie zarabiania banki będą traktować Cię jak > bezrobotnego, nie daj się zrobić w "Karola" jak Ci tu proponuje > kolega :) Kolega nic nie proponuje, bo nie ma żadnych konkretnych propozycji w zanadrzu. Kolega informuje, jakie są obecnie w Płocku możliwości zarabiania na robieniu projektów. Kolega zakłada też, że człowiek, który skończył studia i przez rok pracował ma na tyle rozumu, żeby ocenić wady i zalety różnych form zarabiania pieniędzy. :-)) A tak swoją drogą, to czy banki traktują np. osoby prowadzące własną działalność gospodarczą tak jak bezrobotnych? Przecież te osoby również nie mają (w większości wypadków) żadnych umów o pracę. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Uzupełnienie... 22.03.08, 12:12 W nawiązaniu do "ostrzeżenia", jakie padło po jednym z moich wcześniejszych wpisów napiszę o innym, ważnym, ale zwykle niedocenianym zagrożeniu. Kwoty zarabiane na umowy o dzieło, bo zwykle taka forma zatrudnienia jest preferowana w sytuacjach, o których pisałem, są sumowane i jeśli w ciągu tego roku przekroczą łącznie 50.000 złotych, to trzeba zacząć płacić VAT. Wbrew pozorom to zagrożenie jest realne. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Zarobki w KTI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.08, 15:54 no nie wiem, czy w płocku jest na to rynek - nie ma tam aż tylu firm projektowych, i cięzko mi chodzić od biura do biura i pukać czy nie potrzebują kogoś do pracy dorywczej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: Zarobki w KTI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.08, 23:04 Gość portalu: tomek napisał(a): , i cięzko mi chodzić od biura do biura i pukać czy nie > potrzebują kogoś do pracy dorywczej ;) Osobom niepełnosprawnym pewnie trudniej znaleźć pracę, mimo wszystko nie poddawaj się :). Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: Zarobki w KTI 23.03.08, 10:34 Gość portalu: tomek napisał(a): > no nie wiem, czy w płocku jest na to rynek - nie ma tam aż tylu > firm projektowych, i cięzko mi chodzić od biura do biura i pukać > czy nie potrzebują kogoś do pracy dorywczej ;) Rynek w tej chwili jest, skoro ja, człowiek młody i w gruncie rzeczy jeszcze w niewielkim doświadczeniem dostałem już w tym roku trzy propozycje takiej współpracy, w tym dwie bardzo konkretne. Mam jeszcze otwartą opcję współpracy z czwartą firmą, której właściciel za każdym razem, gdy się spotykamy, zadaje sakramentalne pytanie, czy mam czas i jeśli tylko będę go miał, to żebym się zgłosił, bo na pewno coś będzie do roboty. :-)) Inna sprawa, że te propozycje są raczej kierowane do osób, z którymi te firmy współpracowały, a jeśli te osoby nie mogą ich podjąć (a obecnie coraz częściej tak bywa), wtedy polecają kogoś, kogo znają i wiedzą, że nie nawali. Dlatego faktycznie chodzenie po firmach może nie przynieść efektu, ale niczego bym z góry nie przesądzał. :-)) A wracając do sprawy zarobków w KTI, to źle postawiłeś zagadnienie. Nie pytaj, ile można zarobić, zapytaj siebie i chciałbyś zarobić i na ile realnie wyceniasz swoje umiejętności i pracę, jaką możesz wykonać. Potem jeszcze zrób rozeznanie zarobków np. tu: praca.gazeta.pl/gazetapraca/0,74897.html Na dole strony po lewej są dość szczegółowe raporty. Tylko weź pod uwagę to, że najnowszy jest chyba z 2006 roku, a od tego czasu płace znacząco wzrosły. Spokojnie możesz sobie znalezione kwoty podnieść co najmniej o 15% lub o tyle, ile procentowo wzrosła średnia płaca w gospodarce. To Ci pomoże podjąć decyzję, jakiej płacy sobie zażyczyć w zależności od stażu pracy i stanowiska. I tak podejdź do sprawy, czyli nie pytaj, ile tam płacą, ale powiedz pracodawcy, na ile swoją pracę wyceniasz. Wątpię, żeby Ci od razu po tym podziękowali. Myślę, że jeśli Twoja propozycja wyda im się wygórowana, to najwyżej będą negocjować. W każdym razie te wspomniane wyżej 2000 zł (zakładam, że do ręki), to moim zdaniem nie jest poważna kwota. Ja zacząłbym na Twoim miejscu negocjacje od 3500 brutto i nie wiem, czy nie jestem za skromny. ;-)) Ale to moje zdanie bez analizowania płac w sposób, który opisałem powyżej. Być może po tej analizie skorygowałbym kwotę. W górę lub w dół. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Zarobki w KTI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.08, 13:16 ok, dzięki za rady Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lol Re: Zarobki w KTI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.08, 09:22 tomekkk.23 napisał: > wie ktoś ile może zarobić w KTI młody inżynier??? > mam roczne doświadczenie w branży projektowej, > jest ktoś z tamtąd??? Młody inżynierze. Pisze się STAMTĄD :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pip Re: Zarobki w KTI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.08, 13:13 fachowiec zawsze prace ma i nie płacze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mtbs Re: Zarobki w KTI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.08, 13:35 Tomekkk - składaj ofertę do inwestycji w UM, tam są fachowcy, którzy będą ci ołówki ostrzyć. Przypuszczam, że Ty z pewnoscią wniesiesz standardy normalnie prowadzonych inwestycji i rzetelnych (uczciwych) ich rozliczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Zarobki w KTI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.08, 14:13 ja to bym nawet chciał jakąś państwową posadkę:) ale etaty nie specjalistów są w dużej mierze obsadzone przez znajomych znajomych, Odpowiedz Link Zgłoś
gibki Re: Zarobki w KTI 24.03.08, 21:55 te 2000 zł to podałeś netto czy brutto? bo uważam, że jeśli netto to dla człowieka o tam niewielkim doświadczeniu to nie jest mało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do gibkiego Re: Zarobki w KTI IP: *.155.c66.petrotel.pl 24.03.08, 22:01 sam pewnie masz niewiele więcej i dlatego 2k zl wydaje ci się "nie mało" Odpowiedz Link Zgłoś
gibki Re: Zarobki w KTI 25.03.08, 20:27 powiedz to ludziom, którzy po kilkunastu latach pracy będąc rzeczywiście fachowcami w swojej dziedzinie zarabiają 1200 zł a o mnie się nie martw, zarabiam wystarczająco jak na doświadczenie i stanowisko Odpowiedz Link Zgłoś