Dodaj do ulubionych

Na skrzyżowaniu obok Auchan miej oczy nawet w d...

IP: *.wirba.net / 80.51.246.* 09.10.03, 19:03
Kiedy wracam np. z banku do domu i przechodzę na światłach w stronę
Mc'Donalds'a to zwykle cudem unikam śmierci. Kierowcy skręcający z Jana Pawła
na Wyszogrodzką, łącznie z kierowcami autobusów 22, 26, 3-ki jadą jak szaleni
i w ogóle nie zwracają uwagi na to, że pieszy ma zielone światło. Kiedyś
nawet jakiś niedouczony facet oburzony zaczął na mnie trąbić, że to niby się
pcham. Ludzie to koszmar, lepiej uważajcie na siebie w tym miejscu!
Obserwuj wątek
    • Gość: renifer Re: Na skrzyżowaniu obok Auchan miej oczy nawet w IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 12.10.03, 17:52
      no tak to trzeba ruszyc dupe expresem przez skrzyżowanie a nie ! mam
      nadzeje ze wiecej cudu nie bedziesz miała !
      • Gość: JPG Re: Na skrzyżowaniu obok Auchan miej oczy nawet w IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 30.10.03, 09:01
        Tam przydałyby się przejścia podziemne lub na rampie.
      • Gość: nutka Ale ty płytki jesteś IP: *.wirba.net / 80.51.246.* 26.05.04, 20:23
        Nie mam obowiązku biegać przez pasy a kierowcy mają obowiązek jeździć tak, żeby
        piesi nie musieli przyspieszać kroku. A z resztą sytuacja którą opisałam
        dotyczy sytuacji kiedy pieszy ma zielone więc po co się odzywasz, skoro nie
        masz argumentów
    • Gość: Giga Re: Na skrzyżowaniu obok Auchan miej oczy nawet w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.03, 15:48
      zarty zartami ale to piekielnie niebezpieczne miejsce. z jednej strony
      kierujacy musza uwazac na jadacych z podolszyc pol. na polud. a z drugiej
      gwaltownie hamowac przed przejsciem bo dla pieszych jest zielone. niby na razie
      jest jak jest dopoki ktos nie zauwazy i nie wjedzie w kilku pieszych. wtedy
      pewnie znajda sie srodki na rozwiazanie problemu. tylko kilku ludzi do dtego
      czasu straci zdrowie a moze i zycie.
    • Gość: DRUGI Re: Na skrzyżowaniu obok Auchan miej oczy nawet w IP: *.petrotel.com.pl 02.03.04, 14:36
      Sam jestem kierowcą i staram się uważać na pieszych w tym miejscu. Ale chyba
      jestem wyjątkiem. Wielokrotnie wyprzedzały mnie samochody na przejsciu
      zmuszając ludzi do ucieczki. Tylko nie wiem czy jest sens tutaj o tym pisać.
      Czy ktoś to czyta? Czy ktoś zareaguje?
      Z drugiej strony na "Podole" wprowadziło się tyle chamstwa, które nie ma
      pojęcia o kulturze na drodze w mieście, że trudno będzie żyć "po ludzku".
      • mikeele Re: Na skrzyżowaniu obok Auchan miej oczy nawet w 25.05.04, 08:23
        Tu nie trzeba mieć oczy w d%pie, wystarczy mieć trochę muzgu w głowie i
        umieć z niego korzystać. Puki co to odpowiedzialni za taki stan wolą nie
        widzieć i nie słyszeć, a wystarczy zmienić sterowanie świateł (tak jak na
        ul.Jachowicza, Kilińskiego, Piłsudzkiego) a problemy same znikną.
        • Gość: nutka Re: Na skrzyżowaniu obok Auchan miej oczy nawet w IP: *.wirba.net / 80.51.246.* 22.06.04, 18:39
          oczy w d... powinni mieć piesi, którzy nie mają wpływu na decyzje o sterowaniu
          sygnalizacją.Sam mÓzg nie wystarczy. A jeśli pieszym jest osoba upośledzona,
          niepełnosprawna, starsza ???
          • Gość: mikeele Re: Na skrzyżowaniu obok Auchan miej oczy nawet w IP: *.c151.petrotel.pl 27.06.04, 11:16
            Właśnie o tym mówię, jeśli będzie sterowanie tak jak przy Stanisławówce to
            nawet starsi i upośledzeni będą mogli bezpiecznie przejść przez jezdnię .
    • Gość: Pablo samochody na chodnikach IP: 193.59.95.* 08.07.04, 06:38
      A czy my, kierowcy, jeździmy wam po chodnikach?
      To nie łaźcie po naszej ulicy!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka