pawi81 30.01.09, 22:53 Super inicjatywa, ale wg mnie to zle, ze bedzie tylko rock. Nie kazdy lubi rock, a wiele osob chcialoby posluchac lokalnego radia :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Piter Re: Pierwsze radio internetowe w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.09, 23:28 Zgadzam się z poprzednikiem. Jeśli chodzi o muzykę, to musi być rozmaita. W porządku niech będą to przeboje z lat 80tych, ale pamiętajmy, że wtedy królował muzyka disco i taka też powinna się tu również znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
kwisniewski Pierwsze radio internetowe w Płocku 30.01.09, 23:48 radioplock.pl/ link do radia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reeed Pierwsze radio internetowe w Płocku IP: 80.48.4.* 31.01.09, 00:27 troszkę ich posłuchałem i........... trąca tu Katolickim Radiem Płock, hasło w jinglach baaardzo podobne, KRP ma "twoje radio, twoja muzyka", a radio Płock (bardzo oryginalna nazwa :) ) "twoje radio, twoje miasto, twoja muzyka". Chyba się Panu Wiśniewskiemu udzieliło z racji że Katolickie zakładał, ale to takie..... Płockie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kwisniewski Re: Pierwsze radio internetowe w Płocku 31.01.09, 08:25 Gość portalu: reeed napisał(a): Chyba się Panu Wiśniewskiemu udzieliło z racji że Katolickie zakładał..... fałsz, nieprawda etc. Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: Pierwsze radio internetowe w Płocku 31.01.09, 08:41 kwisniewski napisał: > fałsz, nieprawda etc. Krzysiu, napisać "fałsz, nieprawda", to żadna sztuka. Wysil się więc, proszę, nieco bardziej i poprzyj swoje słowa jakimiś argumentami. Można odnieść wrażenie, że tego radia nie można skrytykować, żeby nie narazić się na jakąś ripostę z Twojej strony. Czyżby w grę wchodziły więzy rodzinne? Czy to jedynie solidarność osób noszących to samo nazwisko? :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zagiel Pierwsze radio internetowe w Płocku IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 31.01.09, 01:09 cytat ze strony radioplock.pl: "Od 1 styczynia 2008 roku rozpoczęliśmy prace nad uruchomieniem testowym pierwszej lokalnej , internetowej rozgłośni radiowej w Płocku. Docelowo będziemy nadawać program muzyczno informacyjny 24h/dobę . Format muzyczny naszej radiostacji będzie opierał sie na przebojach muzyki polskiej i zagranicznej lat 70/80/90. Będą to przeboje różnych gatunków muzycznych. Już niedługo pojawią się na naszej antenie spikerzy, wywiady i relacje z lokalnych, płockich wydarzeń . Pracujemy dzień i noc aby moment pełnego sformatowania radiostacji maksymalnie przyśpieszyć. Prosimy o uwagi i sugestie - korzystaj z modułu napisz do nas i wyślij do nas maila. Rozpoczęliśmy zestawianie cyfrowego studia radiowego . Miksery, rejestratory,mikrofony i dłuuugie kable dojeżdżają do nas z Holandii. Gotujemy się do pierwszych audycji lokalnych. zawzięty zespół zapaleńców" /////////////////////////////////////// - piszą o formacie stacji(nad którym pracują noc i dzień ), a tam muzyka polska i zagraniczna lat 60/70/80 różnych gatunków - to chyba raczej brak formatu bo generalnie będą grać baaaardzo szeroko hehehe. Panowie, obyście nie „sformatowali’ dysków Waszych komputerów… - odnośnie "cyfrowego" sprzętu z Holandii dalej na zdjęciach widoczne ich studio, a tam zwykły analogowy mikser SoundCrafta o wartości rynkowej ok. 1200 zł netto - fajna "cyfra" - no i "dłuuuuuuugie kable" też jadące z Holandii - tylko po co takie długie, żeby wpiąć tego laptopa i mikrofon do miksera, czy dalej mikser do komputera i dalej do internetu???? Idźcie po nie do "CASTORA" na ul. Nowy Rynek, będzie szybciej, taniej no i.... kable będą znacznie krótsze, BO POLSKIE..... Wszyscy lubią się chwalić super extra sprzętem z "Holandii", jak pisał ktoś w poprzednim poście to takie płockie……… i żałosne.... - na koniec licznik na ich stronie z nagłówkiem „słucha nas dzisiaj” i np. liczba 10270 pokazująca liczbę odsłon strony, a nie słuchających w danym momencie osób. To ewidentne i karygodne wprowadzanie wszystkich w błąd. Tym sposobem za jakiś czas będzie ich słuchało 121.534.219 milionów Płocczan (ze 130.tysięcznego Płocka :) ) i będą mięli większą słuchalność niż RMF, Zet, ESKA i inne ogólnopolskie stacje razem wzięte. Pytanie do PANÓW Z RADIOPLOCK.PL, gdzie dają łącza z taką liczbą slotów dla słuchaczy lub prędkością aby postawić własny serwer ????? Pozdrawiam i życzę trochę więcej realizmu w działaniu i mniej koloryzowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzich_piotrek Pierwsze radio internetowe w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.09, 01:33 Jak chcecie być lokalnym radiem i nie odstraszać młodych ludzi dziadami w stylu Cepeliny to ja bym dorzucił do playlisty coś z przedziału Farben Lehre, Lao Che ,Strajk, Podwórkowi Chuligani, AQQ i pewnie sie znajdzie jeszcze wiecej fajnych ekip. Mamy troche tego ani to hh ani jakies discopolo a i lokalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanie cienka lista odtwarzaczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.09, 09:43 o foobarze nie slyszeli ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: Pierwsze radio internetowe w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.09, 10:36 Ale Ono tylko odtwarza muzykę. Jest takie samo jak inne radia internetowe. Może jakiś głos żywego człowieka by to ożywił? Odpowiedz Link Zgłoś
adwokatdiaboli Pierwsze radio internetowe w Płocku 31.01.09, 10:41 Po pierwsze dajcie człowiekowi popracować - bo to ten któremu coś chce się zrobić w tym mieście - kurniku. Zaraz go koterie płockowe będą chciały zadziobać bo jest nie od nich. Niech pogra i popisze pół roku wtedy go ocenimy. Na razie wydarzenie pierwsza klasa i będą sie rozwijać po tym co widać i słychac. adwokat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: Pierwsze radio internetowe w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.09, 10:45 ... a miało być jak w filmie Odpowiedz Link Zgłoś
adwokatdiaboli Pierwsze radio internetowe w Płocku 31.01.09, 10:52 do gość*** - chyba pisze ale nie czytał artykułu ,tam widać że ruszają z serwisami od połowy lutego i audyvcjami tematycznymi na wiosnę.adwokat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: Pierwsze radio internetowe w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.09, 10:53 no faktycznie , nie doczytałam tego:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanie Re: Pierwsze radio internetowe w Płocku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.09, 11:05 jak zwykle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boom [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.09, 11:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adwokat Re: Pierwsze radio internetowe w Płocku LINK IP: *.gprs.plus.pl 31.01.09, 11:54 jak was nie stać - to podłączcie sie gdzie indziej a nie wykorzystujecie temat do swoich gierek politycznych. Z radieoplock.pl nie macie nic wspólnego i tyle. adwokat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adwokat Re: Pierwsze radio internetowe w Płocku LINK IP: *.gprs.plus.pl 31.01.09, 11:58 "Prawda was wyzwoli " Prawdziwy link i bezpośrednia transmisja płockiego radia www.radioplock.pl tak jak juz pisałem będą go w kurniuku płockim chcieli zadziobać. administartor gazety powinien wykasować bezpośrednią transmiję pisowców z obrad kongresu - z forum o radio. adwokatdiaboli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.09, 12:42 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Pierwsze radio internetowe w Płocku LINK 31.01.09, 13:52 Gość portalu: adwokat napisał(a): > administartor gazety powinien wykasować Niestety, nad zakładką z forum nie pojawia mi się informacja, że pojawił się nowy post, który wymaga interwencji moderatora. Za to w nagłówku zakładki z pocztą widzę informację o nowym mailach. Innymi słowy, jak widzisz post wymagający interwencji, to nie pisz o tym na forum, bo twój wpis zobaczę kilka sekund później po tym, jak przeczytam i zareaguję - ale to może być kilka, kilkanascie godzin później, bo nie ejstem w stanie śledzić całości forum na bieżąco. Napisz maila. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_itd Pierwsze radio internetowe w Płocku 31.01.09, 13:41 Cieszę się za każdym razem, kiedy powstaje w naszym mieście coś nowego służącego ogółowi i jakaś idea nabiera realnego kształtu.Mało jest w Płocku osób, które bez oglądania się na "miejski" garnuszek lub inne układy, zrobiłyby coś pożytecznego. To naprawdę nie ważne czy trąci KRP, czy zakupiono taki czy inny sprzęt. Cieszę się że ktoś miał wizję, marzenia i urzeczywistnił je. Mam także nadzieję że będzie się rozwijać, a ci, którzy dziś krytykują Radio, stworzą lepsze lub zachęceni przykładem w inny sposób pokażą, że Płock to nie dziura, gdzie muszą przyjść "ludzie z Warszawy", żeby coś się tu działo. Pozdrawiam przedmówców, Aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Godzilla Pierwsze radio internetowe w Płocku IP: *.229.c81.petrotel.pl 31.01.09, 13:56 Jest Ok. Mam nadzieję, że muzyka rodem z Płocka też będzie. A może jakieś większe fragmenty koncertów wakacyjnych które odbywają sie z naszej plaży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozwodnik [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.09, 14:48 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adwokatdiaboli Re: Pierwsze radio internetowe w Płocku IP: *.gprs.plus.pl 31.01.09, 15:43 załóż sobie radio i nadawaj relacje ze swojego kongresu a nie podłaczasz się do cudzej pracy i jeszcze pretensja o prawo i sprawiedliwość. adwokat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hula Hula Re: Pierwsze radio internetowe w Płocku IP: *.t16.ds.pwr.wroc.pl 31.01.09, 16:13 Trochę powtórzę w swojej wypowiedzi moich przedmówców. Dobrze, że ktoś ruszył z czymś. Wszyscy się ciągle uczymy. Mam nadzieję, że radio będzie się rozwijać i dokształci swoją formę do przyjemnej i użytkowej. W końcu to ludzie będą go słuchać lub nie. Co do niektórych Waszych zarzutów to uważam, że się czepiacie. Negujecie czyjeś pomysły, a nie dajecie swoich. Na pewno więcej byśmy wszyscy osiągnęli współpracując, a nie pozostając biernym i jedynie narzekać. Pozdrawiam, a radiu życzę owocnych godzin pracy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruda Pierwsze radio internetowe w Płocku IP: *.plock.mm.pl 31.01.09, 17:31 Witam. Dołączam się do opinii, że Radio to fajny pomysł i podziwiam, że komuś w tym mieście i w tym kraju jeszcze się chce coś robić. Nastawienie jest bowiem okrutne: wychyl się z czymś ciekawym i nowym, a na pewno cię "oplują". (doświadczyłam na sobie).Załatwienie formalności, uruchomienie sprzętu zbieranie wiadomości - wszystko wymaga przecież czasu. A muzyka? Słuchałam. Myślę,że wiele osób znajdzie tu coś dla siebie, a jeszcze się taki nie urodził, co by wszystkim dogodził.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzegorz Pierwsze radio internetowe w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.09, 21:12 Bardzo ciesze sie z tej inicjatywy poniewaz jest ambitna, ma swoj charakter i co najwazniejsze jest lokalna - swojska. Stanowi swieza alternatywe wobec propozycji korporacji medialnych, ktore coraz bardziej upodobniaja sie do siebie. Gdy slucham tego radia - zauwazam, ze probuje do mnie trafic takiego jakim jestem - nie nagina mnie do wspolczesnych trendow, lansuje natomiast to co dobre i niesmiertelne w muzyce. Odnajduje tu ducha dawnej "trojki" - radia przy ktorym wielu uczylo sie wogole czym jest muzyka i czym jest rock. Andrzej zycze sukcesu i trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Pierwsze radio internetowe w Płocku IP: *.gprs.plus.pl 01.02.09, 08:58 wiwa ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zima... Pierwsze radio internetowe w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.09, 12:00 Witajcie Ekipo! Słucham i słucham i bardzo mi się podoba. Trzymam kciuki i pozdrawiam ciepło powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
gibki nie pierwsze 01.02.09, 18:04 ludzie z "elektryka" pierwsze płockie radio internetowe założyli 10 lat temu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adwokatdiaboli Re: nie pierwsze to gdzie jest ???? IP: *.gprs.plus.pl 01.02.09, 18:29 podaj gdzie> i w jakich godzinach ? nadaje to radio od 10 lat adwokat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adwokatdiaboli Pierwsze radio internetowe w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.09, 08:38 Prosze o podanie adresu tego radia w jakich godzinach i gdzie nadaje ???? od 10 lat Odpowiedz Link Zgłoś
gibki Re: Pierwsze radio internetowe w Płocku 02.02.09, 10:46 czy napisałem, że nadaje od 10 lat? napisałem, że 10 lat temu juz takie radio powstało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adwokatdiaboli Pierwsze radio internetowe w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.09, 11:16 Ja też się bawiłem w radio. A tutaj stoi lokalna rozgłośnia radiowa jako radiostacja a nie zabawka dla kumpli. adwokat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J23 Pierwsze radio internetowe w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.09, 14:25 Fajnie, że ruszyło. Dajcie czas na rozkręcenie się. Marudzącym co do profilu muzycznego chociażby - zakładajcie własne :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Pierwsze radio internetowe w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.09, 22:07 jakie wrażenia ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sluchacz Re: Pierwsze radio internetowe w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.09, 10:51 www.radioplock.pl/index.php?option=com_registration&task=register zaloguj sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remek Re: Pierwsze radio internetowe w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.09, 17:04 w jakim celu mam sie logować ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znudzony raz coś pożytecznego dowiedziałem sie na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.09, 20:00 dobra inicjatywa. może teraz kolej stworzyć interaktywną telewizję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: raz coś pożytecznego dowiedziałem sie na foru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.09, 20:20 zakładasz TV, brawo za inicjatywe, nie czekasz aż inni to zrobia, dobry przyklad Odpowiedz Link Zgłoś