kambizes 10.07.09, 19:40 i znowu reklamę ma koleś za darmo, czy Dybiec ma jar.a.mko za darmo??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: qw Re: Daj bucha. Tylko czego? IP: *.134.c78.petrotel.pl 10.07.09, 19:53 Fajny tekst, musze sie tam przejsc zeby cos ciekawego pokolekcjonowac. Druga Holandie bedziemy mieli w Płocku ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Daj bucha. Tylko czego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.09, 20:15 Amsterdam! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doświadczony Re: Daj bucha. Tylko czego? IP: 80.48.4.* 10.07.09, 20:53 miłego wypalania mózgu i miłego (na pewno szybkiego) końca życzę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reptile Re: Daj bucha. Tylko czego? IP: *.adsl.inetia.pl 10.07.09, 21:57 Aaa... "wypalanie mózgu"? "końca"? Pan jest "doświadczony"? Widać jak bardzo... Przypominam, że nie da się śmiertelnie przedawkować marihuany... A WHO (Światowa Organizacja Zdrowia) oznajmiła, że "nawet długotrwałe palenie marihuany w dużych ilościach, nie wywołuje poważnych lub silnie upośledzających zaburzeń funkcji poznawczych." Co niewątpliwie było być skutkiem "wypalenia mózgu" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eMTe Re: Daj bucha. Tylko czego? IP: *.chomiczowka.waw.pl 12.07.09, 00:37 Szybkiego? Paliłem przez 10 lat, praktycznie co dwa dni. Od 5 lat nie palę wogóle bo mi się to znudziło. Z odstawieniem nie miałem praktycznie żadnych problemów. A najlepsze jest to, że znam duuuużo takich przypadków jak ja - nie jestem wyjątkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eMTe Re: Daj bucha. Tylko czego? IP: *.chomiczowka.waw.pl 12.07.09, 00:39 wyjątkami są raczej ci o ktry twierdzi ten gość z Monaru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reptile Daj bucha. Tylko czego? IP: *.adsl.inetia.pl 10.07.09, 21:47 cyt:"Czy naprawdę plakat z marihuaną może sobie bezkarnie wisieć w środku miasta?" A czemu nie? Czy tam pisze "jeb** murzynów"? Ładny jest, wiec czemu nie? cyt: "Miasto zdecydowanie potępia sprzedaż, i to w obliczu prawa, artykułów sprzedawanych w tym sklepie" W takim razie czemu nie potępia sklepów monopolowych, oraz spożywczych, w których sprzedają alkohol i tytoń - narkotyki dużo groźniejsze dla "biorących" je ludzi, i jeszcze bardziej dla ich otoczenia. cyt: "Marihuana jest narkotykiem, który uzależnia psychicznie i społecznie, nawet po pierwszym zażyciu - mówi Janusz Krajewski z płockiego Monaru. - A niektórych, około 10 proc., może uzależnić także fizycznie." 1. Od kiedy istnieje coś takiego, jak uzależnienie społeczne? :o 2. Może uzależnić psychicznie, owszem, ale uzależnia się niewielki % palących ją osób 3. NIE MOŻE UZALEŻNIĆ FIZYCZNIE cyt: "Przez kilkanaście lat napatrzyłem się na osoby po zażyciu." Może dożylnie? Czy w postaci tabletek? cyt: "Była dziewczyna, która zapaliła marihuanę tylko raz. I co? Dostała stanów lękowych, bała się wszystkiego." Tak to jest, jak za posiadanie jednego skręta można pójść do więzienia na 3 lata... Dziewczyna była zaniepokojona, a po zapaleniu przerodziło się to w strach... Dlatego to powinno palić się w dobrym towarzystwie w czyimś domu, a nie o północy, w nieciekawej dzielnicy itd... cyt:"Jeden chłopak, który siedział przez marihuanę w więzieniu, był przekonany, że po wyjściu już do tego nie wróci." Napisane, jakby wcześniej gwałcił i mordował nieletnich... :/ cyt:"Dziś prosi o pomoc, bo nie zaśnie bez trawki, nie potrafi bez niej funkcjonować." Niech da sobie spokój z Monarem, i poczeka, aż zaśnie... W ciągu tygodnia wróci do normalnego cyklu snu. Monar nie jest mu potrzebny, bo nic go nie zmusza do "wzięcia kolejnej dawki"... Niech nie pali przez jakiś czas, i wszystko wróci do normy ;) I podsumuję to tak... W Monarze ląduje sporo osób... 90% to osoby które zmuszono, żeby tam poszło, lub użytkownicy "twardych narkotyków" A oprócz nich ok. 300 tys. regularnych palaczy marihuany codziennie, z uśmiechem na twarzy idzie do pracy/szkoły, i wiedzie normalne, spokojne życie... Dopóki do ich drzwi nie zapuka kilkoro panów w niebieskim, uzbrojonych jak oddział antyterrorystyczny... Legalize! At least Depenalize! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili zalegalizować!!!!!!! IP: *.063.c68.petrotel.pl 10.07.09, 23:45 uzaleznienie spoleczne polega na zaleznosci i przejmowaniu wzorcow zachowan, czlowiek jest uzalezniony od czlowieka, jeden pali drugi tez- warunkowanie środowiskowe a poza tym jestem calkowicie za legalizacja!!! niesprawiedliwym jest ze herbate z tynina, kawe z kofeina, alkohol z procentami, fajki z nikotyna i niewiado jeszcze jakim gownem... dostajemy w kazdym sklepie a marihuane z THC, substancja dzialajaca w mniej grozny sposob w kwestii spolecznej niz alkohol, trzeba kombinowac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reptile Re: zalegalizować!!!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 11.07.09, 13:22 trzeba kombinować? nie prościej, taniej i zdrowiej zasadzić? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Darmowa reklama. Daj bucha. Tylko czego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.09, 22:39 Ten artykuł to rzeczywiście darmowa reklama. Teraz nawet wiem, że jest taka strona w internecie. Brawo. Najpierw radzę pomyśleć nim się napisze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Korowioff Nabij diabła, chmurę śmierci weź - pomoże Ci Wnet IP: *.052.c88.petrotel.pl 10.07.09, 22:58 Ci ludzie z Monaru to zryte czaszki,sami maja jakiś problem i na siłę chcą uleczać wszystkich dookoła, a sami ileś lat w tył ostro zapodawali towar i nie mam na mysli tu ganjy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bat Re: Nabij diabła, chmurę śmierci weź - pomoże Ci IP: 194.177.100.* 13.07.09, 08:04 Gość portalu: Korowioff napisał(a): > Ci ludzie z Monaru to zryte czaszki,sami maja jakiś problem i na siłę chcą > uleczać wszystkich dookoła, a sami ileś lat w tył ostro zapodawali towar i nie > mam na mysli tu ganjy Kasa, kasa, kasa... Jedni wolą iść do pracy, pracować fizycznie, umysłowo lub w inny sposób. Są też tacy, którym się nie chce, więc wymyslają sobie fikcyjnego wroga, straszą nim wszystkich dookoła, wymyślają zagrożenie i dają swój pomysł, na jego uleczenie, uratowanie innych przed tym wrogiem. Ale oczywiście nie za darmo. Powołują organizacje, instytuty, fundacje, które są finansowane z NASZYCH pieniędzy, oraz pieniędzy darczyńsców i sponsorów. Siedzą tam, straszą wszystkich dookoła i jak się już uda kogoś nastraszyć, mają motywację do "pracy" oraz mogą się powoływać w durnych artykułach gazetowych, że ten to robił to, a tamten tamto - ale im udało się tego człowieka uratować przed śmiercią... Oczywiście wszystko w imię wyższych celów, ideałów - ale nie za darmo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TXT sponsorowany Re: Darmowa reklama. Daj bucha. Tylko czego? IP: *.adsl.inetia.pl 11.07.09, 00:51 ktos pomyslal zanim napisal. reklama pelna geba,az sie chce tam isc i popatrzec,a moze i pierwszy raz sprobowac? przeciez tyle ludzi nie moze sie mylic.gazeto,kiepsko wam wychodza takie pseudo-ataki.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Daj bucha. Tylko czego? IP: *.012.c71.petrotel.pl 11.07.09, 09:52 Pan Borowy, jego rodzina i przyjaciele niech sobie palą co chcą, ale jeśli usłyszę, że jakieś dziecko z Płocka zapaliło pierwszy raz w życiu bo "towar" był tak blisko w legalnym sklepie na Grodzkiej to bez skrupułów pomogę nieudolnym władzom i butelką z Mołotowem puszczę z Buchem ten niby sklepik. I PROMISE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belmondo Re: Daj bucha. Tylko czego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.09, 10:33 Powodzenia życzę :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fe Daj bucha papierosa na przykład IP: *.058.c86.petrotel.pl 11.07.09, 11:03 mowi sie daj pojarać a nie bucha cioły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lysy Re: Daj bucha papierosa na przykład IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.09, 11:17 jakos u mnie ziomki na oś mówia daj bucha chyba nie z plocka jestes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Re: Daj bucha papierosa na przykład IP: *.184.c68.petrotel.pl 11.07.09, 11:52 Reptile - brawo za post! A Gazeta to juz nie wie o czym napisac. Czy ktos tych ludzi zmusza do jakiegokolwiek zakupu? Nie. Wiec wszystko w porzadku. Jesli wam tak przeszkadza lisc konopii na witrynie sklepu, to dlaczego nie czepiacie sie calej masy odziezy, symboli, filmow, muzyki...itepe. w ktorej ten motyw sie ciagle powtarza? Slow panow z Monaru juz nie bede komentowac, bo rece opadaja - raport WHO (chyba najbardziej bezstronnej instytucji w sprawach zdrowia) stwierdzil, ze MJ nie uzaleznia fiz. Zreszta polecam lekturke: hyperreal.info/node/1283 A pani Dybiec radze zajac sie powazniejszymi sprawami w naszym miesci. Bo sie przyp+++ do dzialajacego zgodnie z polskim prawem czlowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pozdrawiam Re: Daj bucha papierosa na przykład IP: *.058.c86.petrotel.pl 11.07.09, 11:57 ziomki moze i mowia u ciebie tak bos masa naplywowa do Płocka a nie rodowity Płocczanic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reptile Re: Daj bucha. Tylko czego? IP: *.adsl.inetia.pl 11.07.09, 13:43 A ja powiem wtedy, że Twój czyn będzie bardziej szkodliwy dla właściciela tego sklepu, niż codzienne palenie marihuany do końca życia... I to nie u niego można było kupić "coś", tylko w jakiś syfiastych dopalaczach... Poza tym uwierz, nawet gdyby koleś sprzedawał tam marihuanę, to byłby to "najbliższy punkt zaopatrzenia" co najwyżej dla ludzi mieszkających w promieniu 100m... reszta miała by bliżej do któregoś z ok. setki dealerów w Płocku... I naprawdę, to, czy ów sklep będzie istniał, czy nie, ludzie będą palić... btw. piszecie (wy: gazeta.pl) jakby to był jedyny taki sklep w Polsce ;P założę się, że w samym płocku jest ich co najmniej 5 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: casablanca Re: Daj bucha. Tylko czego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.09, 14:15 Tylko jeden jednyny jest taki sklep w płocku:) za małe miasto na więcej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reptile Re: Daj bucha. Tylko czego? IP: *.adsl.inetia.pl 12.07.09, 01:13 za małe? :o u mnie (miasto ok. 200k ludzi) znam 4 miejsca, gdzie można akcesoria do palenia kupić, a przyznaje, że to miasto znam słabo... :o dobra, nieważne ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bat Re: Daj bucha. Tylko czego? IP: 194.177.100.* 13.07.09, 08:09 Gość portalu: Mario napisał(a): > Pan Borowy, jego rodzina i przyjaciele niech sobie palą co chcą, ale jeśli usły > szę, że jakieś dziecko z Płocka zapaliło pierwszy raz w życiu bo "towar" był ta > k blisko w legalnym sklepie na Grodzkiej to bez skrupułów pomogę nieudolnym wła > dzom i butelką z Mołotowem puszczę z Buchem ten niby sklepik. > I PROMISE. 1. Znasz takie mądre powiedzenie: nie strasz, nie strasz, bo się...? 2. Wiesz co zrobiłeś? Teraz niech ktokolwiek zrobi to co Ty napisałeś, a policja/prokuratura pierwsze co to puka do Twoich drzwi, bo publicznie oznajmiłeś, co chcesz zrobić. I będziesz się gęsto tłumaczył, co robiłeś danego dnia o danej godzinie, gdy jakiś kretyn wrzucił do sklepu butelkę... 3. Za niszczenie czyjegoś mienia są odpowiednie paragrafy a za nie kary. Spalisz gościowi sklep (na pewno ubezpieczony), to sobie go odbuduje. Ty pójdziesz siedzieć. A jak wyjdziesz, to z powództwa cywilnego zwrócisz WSZYSKIE koszty właścicielowi. Taka moja rada. Zastanów się pięć razy, zanim napiszesz kolejny raz jakąś głupotę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eMTe Re: Daj bucha. Tylko czego? IP: *.chomiczowka.waw.pl 12.07.09, 01:03 Najgorsze dla mnie jest to że taki jeden z MONARU (a więc wydawałoby się kompetentny i odpowiedzialny człowiek) naopowiada takich głupot o trawce, a potem ktoś spróbuje i zobaczy że to wszystko patykiem po wodzie pisane. Taki ktoś może pomyśleć, że skoro gadali takie głupoty o trawce, to pewnie takie same głupoty gadają o heroinie - i tragedia gotowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tombi Daj bucha. Tylko czego? IP: *.015.c86.petrotel.pl 12.07.09, 06:28 PROŚBA DO WŁAŚCICIELA Niech Pan otworzy drugi punkt gdzieś na Podolszycach bo daleko jeździc na grodzką ,Pozdro i dzięki ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dddd i co z tego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.09, 12:12 jak zwyklę nędzne dziennikarzyny uderzają w niski ton..i każdy art.związany z marihuaną kończy się pogadanką z kimś z monaru (byłym ćpunem walącym po kablach a wypowiadający sie zę wszystko zaczyna sie od zioła) śmiech! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyp Re: i co z tego? IP: 89.231.67.* 12.07.09, 15:19 taaa i te niby odwyki, juz w czasach Riedla wiadomo bylo ze wszystko kupi w Monarze. wpadlem do tego sklepu przy okazji Reggaelandu, tych jego skretow w zyciu bym nie kupil bo tak naprawde nikt nie wie jak to zadziala ale przynajmniej jest miejsce zeby komus na prezent faje kupic ;) a ten rzekomy plakat napraaawde tak razi ze to smieszne jest... GW brawo za reklame ! kto tam pisze artykuly ? ten o Reggaelandzie spalony na maksa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hgf Re: i co z tego? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.07.09, 19:43 ja na miejscu pracownicy i wlasciciela sklepu zalozylbym sprawe o pomowienie gosciowi z monaru wlasciciel prowadzi legalny biznes a ktos pomawia go sprzedaz narkotykow Odpowiedz Link Zgłoś