Dodaj do ulubionych

Reggaeland: drzewo się rozrasta

12.07.09, 19:19
kolejny dziadowski artykul.
jaka konkurencja dla reggae jest madonna ? albo rock ? jarocin ? woodstock ?
to zupelnie inne festiwale. a porownywanie reggae czy rocka do madonny
przyprawia mnie o zawal serca ( nie tylko mnie, p. Burego z UM pewnie tez ;))
Obserwuj wątek
    • Gość: ziulek Reggaeland: drzewo się rozrasta IP: *.021.c86.petrotel.pl 12.07.09, 19:33
      tylko, że z budżetu szczecina na festiwal powęrdowło niecałe 200
      tyś. i to w usługach i przygotowaniu terenu, reszta pochodziła od
      sponsorów. Reggeaeland jest w całości organizowany za nasze
      pieniądze. I jak zwykle okazuje się, że menagerów namy kiepskich.
      • Gość: x Re: Reggaeland: drzewo się rozrasta IP: *.c158.petrotel.pl 12.07.09, 19:49
        jeśli to prawda co napisałeś to poziom dziennikarstwa płockiego to
        depresja.Czemu ma ta manipulacja służyć.I na konieć pytanie do pana
        redaktora Kowalskiego.Panie redaktorze czy był pan cały czas trwania
        festiwalu blisko sceny.Jeśli tak to jest pan głuchy.Katowanie
        płocczan do białego rana hałasem to metoda na promocję miasta czy
        znerwicowanie jego mieszkańców.
    • Gość: h.callahan Re: Reggaeland: drzewo się rozrasta IP: *.130.c74.petrotel.pl 12.07.09, 19:48
      "Doceniają to też słuchacze muzyki - na płockiej plaży zjawili się w liczbie ok.
      7 tys."

Jak liczona była ta frekwencja??? Bo dla mnie jest to suma z dwóch dni, więc
      wypadałoby napisać, że koncerty oglądało 3,5 tys. osób dziennie.
    • Gość: Ktoś Reggaeland: drzewo się rozrasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.09, 19:54
      Kowalski ty to potrafisz wkurzyć ludzi.
      Pisałeś o sporcie-wkurzałeś kibiców swoim trzymanie palaca w tyłku
      Dmoszyńskiego.
      Piszesz o festiwalu - to samo.
      pechowy jakiś jesteś. Albo po prostu niekompetentny.
    • Gość: rafal Reggaeland: drzewo się rozrasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.09, 20:14
      zaorać ten festiwal
      • Gość: ja....nek Re: Reggaeland: drzewo się rozrasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.09, 20:36
        Nie masz racji.
    • Gość: liso6 Reggaeland: drzewo się rozrasta IP: *.091.c67.petrotel.pl 12.07.09, 20:58
      "A przecież płocka impreza ma w tym roku o wiele większą konkurencję niż szczecińska czy krakowska. Wystarczy wymienić: Heineken Open'er Festival, Madonnę w Warszawie, Przystanek Woodstock, U2 w Chorzowie, Jarocin Festival czy Radiohead w Poznaniu."

Szok!!! I pewnie wszystkie w tym samym terminie!!!! hehe
      • Gość: gruha Reggaeland: drzewo się rozrasta IP: *.tvk.torun.pl 12.07.09, 21:47
        ja chce wiecej dody fila i kaszany z darmowym piwem. a darmowe
        wjesciowki mieliby tylko panowie w dresach i laski z tipsami. o
        takom impreze chce plocki lód, a nie jakies wijce z kołdunem na
        głowach. pewnie maja aids i sie nie myjom. uprawiaja bluznierczy
        seks i sa wrodzy do wiray katolickiej naszych ojcow. won z naszego
        miasta.
        • Gość: plc Hehe,dobre ;-) IP: *.plock.mm.pl 12.07.09, 21:50
          ;-)
        • Gość: And Re: Reggaeland: drzewo się rozrasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.09, 21:50
          "Zlikwidować, bo ja tego nie lubie". Ot, płocczanie.
          • Gość: LF Re: Reggaeland: drzewo się rozrasta IP: *.class147.petrotel.pl 17.07.09, 21:41
            Na szczęście nie wszyscy :)
        • Gość: anybody Re: Reggaeland: drzewo się rozrasta IP: *.056.c91.petrotel.pl 12.07.09, 21:52
          >>Imprezę nad Wisłą ceni także europejski menedżer czołowych
          zespołów z Jamajki - ojczyzny muzyki reggae. To on, wiedziony
          doświadczeniem z ubiegłych lat, powiedział muzykom Israel Vibration
          i Buju Bantonowi: "Reggaeland jest OK".<<

i co z tego? to ze manager tych artystow powiedzial, ze Reggaeland
          jest OK, to oznacza, ze jego marka rosnie?
          po drugie, imie i nazwisko tego menago? bo tekst jakby pisal go
          praktykant szkolnej gazetki
    • Gość: Fasy Reggaeland: drzewo się rozrasta IP: *.warszawa.mm.pl 12.07.09, 22:37
      3,5 tys ? 7 tys ? Na mecze Wisły jeszcze nie tak dawno chodziło 10 tysięcy ludzi i to nie raz na rok tylko przynajmniej raz w miesiącu!!!
      • Gość: Gość. Re: Reggaeland: drzewo się rozrasta IP: *.201.c77.petrotel.pl 13.07.09, 00:00
        Ta tyle kasy to tylko nasz Urząd Miasta umnie wywalić na głupotę.A
        czy widzieli to co ja będąc tu , jak piło towarzystwo co przyjechało
        na ten festiwal na Tumach i na ulicach miasta? Że mieszkańcy
        patrzyli na to i widzieli wszystko , pijaństwo na ulicy i na Wzgórzu
        Tumskim? Im to wolno prawda? Nawet rzygać na ulicy Grodzkiej?OOO tak
        bo to goście...A Płoczczanin już by albo mandat , albo by go zwinęli
        na myjkę..I gdzie tu sprawiedliwość? Nie ma i nie będzie..Gdzie była
        Policja i Nasza Straż Miejska? Pochowani z dlaeka stali , a pod
        nosem pili legalnie i co nie bali się nikogo..A niech szlak to
        trafi..
        • Gość: lubie_reggaeland Re: Reggaeland: drzewo się rozrasta IP: *.182.c72.petrotel.pl 13.07.09, 00:27
          tylko narzekacie i narzekacie, a czy ktorys z was byl na festiwalu. zapewne nie.
          szkoda. boli was to ze my , podatnicy, za to placimy, boli was ze "obcy" pili na
          starowce, boli was ze to "dudnienie" nie daje spac plocczanom. pewnie tak jak
          napisal gruha wolelibyscie dode i feela no bo to sa przeciez gwiazdy. pokazuja
          ich w telewizji wiec jakby oni przyjechali to wtedy mozna by bylo powiedziec ze
          to jest promocja miasta, a nie jakies tam "brudasy" z koltunami na glowach. ja
          jednak wole reggaeland niz dode czy feela. piekny festiwal, wspaniali ludzie,
          niesamowicie pozytywna atmosfera. trzymam kciuki zeby to drzewo rozrastalo sie
          dalej ponad glowami narzekaczy. bless
    • Gość: eM Reggaeland: drzewo się rozrasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.09, 01:23
      Dlaczego Feela? jakos koncert jego sie nie odbył na amfi ;]]

Jest sporo innej muzyki a nie ten shit.
      Stałem pod żabka w sobote i patrze a dredzio najlepsza jest kokosowa nuta z colą.... :|
      • Gość: lkjhgfdsa Re: Reggaeland: drzewo się rozrasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.09, 03:54
        600 0000zł podzielone na 7 000 uczestników daje 84 PLN na łebka z dredem
        Czy warto ??????????????
        • Gość: ona Re: Reggaeland: drzewo się rozrasta IP: *.class147.petrotel.pl 13.07.09, 13:28
          na takiego łysego łba jak ty warto, zamknąć i światu nie pokazywać
        • Gość: LF Re: Reggaeland: drzewo się rozrasta IP: *.class147.petrotel.pl 17.07.09, 21:52
          Pewnie, że warto. Warto choćby dla oświecenia tych kilku miejscowych
          malkontentów, którzy może zauważą, że jest wiele alternatyw dla krochmalonej
          koszuli wkładanej od święta, niedzielnego rosołku, drzemki przed telewizorem,
          repertuaru RMF...
    • Gość: Płocczanin Gratulacje dla organizatorów! IP: *.c158.petrotel.pl 13.07.09, 08:57
      Może nie było 7 tysięcy osób, nie wiem, nie byłem ponieważ nie mogłem dotrzeć, nie jestem też specjalnie fanem reggae ale uważam że to wydarzenie jest jednym z kilku które służą temu miastu. Mieszkam w Płocku od urodzenia i cieszę się że przez te ostatnie pare lat to miasto się rozwija. Przeliczanie budżetu koncertu na jednego widza jest przejawem zwykłej ignorancji. Niektórych spraw nie da się przeliczyć na pieniądze. Ja za to widzę kwitnące miasto mimo czasami rażącej niekompetencji urzędników. Pieniądze na kulturę to świetna inwestycja moich pieniędzy z podatków. Nic tak nie cementuje lokalnej społeczności, szczególnie jeżeli duża jej część jest napływowa, jak wspólne przeżywanie różnych wydarzeń kulturalnych.
      • Gość: cyp Re: Gratulacje dla organizatorów! IP: 89.231.67.* 13.07.09, 10:18
        ja bylem, reggae nie slucham tyle zeby byc fanem - ale impreza udana, na
        audioriver jak sie tipsiary zjada tez bedziecie narzekać ?
        klimat byl ok, spoko czad pokazali Podworkowi.
        oby wiecej takich imprez...

oprocz amfiteatru powinnismy miec 3 imprezy co najmniej dwudniowe :

reggaeland
        audioriver
        cover rock festiwal - peirwszy dzien mlode kapele, drugi gwiazdy
      • Gość: juzek Re: Gratulacje dla organizatorów! IP: *.171.90.163.static.crowley.pl 13.07.09, 10:18
        Wezcie sobie buraki na prezydenta Kononowicza... nie bedziecie miec
        niczego i narzekac tez nie bedzie na co :)
        • Gość: rastaa Re: Gratulacje dla organizatorów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.09, 11:36
          Festiwal był cudowny...pełna magia i energia!Dziękuję organizatorom!

dlatego nie rozumiem o co ten szum , że festiwal jest niepotrzebny?
          było spokojnie , żadnych bójek ani dresów , którzy zaczepiają ...
          sami ludzie z pasją , a niektórzy przebyli wiele kilometrów by się
          tam znaleźć...

prponuję aby zastanowić się zanim coś bezsensownego napiszecie!

pozdrawiam!
          fan raggae
          • Gość: Ktosiek Re: Gratulacje dla organizatorów! IP: *.plock.mm.pl 13.07.09, 22:58
            Podziękowania dla całego sztabu POKiS, gdyż urabiają się przy tak wielkiej imprezie,ale w szczególności WIELKI ukłon dla GRZECHA za przebicie się i stworzenie tak superowej imprezy jak REGGAELAND...
    • Gość: judge dread Reggaeland: drzewo się rozrasta IP: *.191.c85.petrotel.pl 13.07.09, 14:55
      Świetna impreza! Szkoda, że o wiele bardziej doceniana w innych
      miastach niż w samym Płocku. Ale to właśnie takie "miasto", te nasze
      Płockowo...
      Zajebiste koncerty, Podwórkowi na koniec pozamiatali konkretnie! :)
      Szacuneczek!
      • Gość: LF Re: Reggaeland: drzewo się rozrasta IP: *.class147.petrotel.pl 17.07.09, 22:02
        Nie od razu Kraków zbudowano :) Taka impreza to dla Płocka jak okno przez, które
        wlewa się świeże powietrze... W miarę kolejnych edycji tego i innych festiwali,
        poszerzą się horyzonty osobników nieobytych z wielokulturowością. Różnorodność
        stroju, muzyki i fryzur nie będzie już szokować a jedynie cieszyć, tak w trakcie
        imprez jak i w pozostałe dni oczekiwania na kolejne artystyczne wydarzenie :)
    • Gość: ktosiek Reggaeland: drzewo się rozrasta IP: *.plock.mm.pl 13.07.09, 22:54
      Grzechu...świetna impreza, oby tak dalej!!!
      To Ty jesteś pomysłodawcą i Tobie wielkie dzięki za to, że Płock jest promowany na odpowiednim poziomie i Płoczczanie mogą posłuchać muzyki w dobrym stylu w świetnej oprawie...
      Trzymam kciuki za kolejne udane kroki poczynione w tymże kierunku muzycznym!
      Super, dziękować Ci za REGGAELAND!!!!

• Gość: jach Reggaeland: drzewo się rozrasta IP: 194.181.237.* 14.07.09, 12:11
      Byłem, świetna impreza, wspaniała atmosfera. poznałem mnóstwo ludzi
      z całej Polski. wszystkim podobał się festiwal i Nasze miasto.
      brawo dla organizatorów, brawo dla Płocka. już odliczam dni do
      następnej edycji, będę na 200%.
      Tylko niektórym, miejscowym, przeważnie tym co nie byli nie podoba
      sie. jeżeli chodzi o pijaństwo sikanie i inne rzeczy na Grodzkiej i
      Tumach, to przejdźcie się wieczorem w piątek lub sobotę(kiedy nie ma
      festiwalu) i popatrzcie co się dzieje.
      • Gość: marcel Reggaeland: drzewo się rozrasta IP: 89.231.66.* 16.07.09, 00:43
        PODWÓRKOWI RULEZ !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka