Gość: Beki IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 07.08.01, 22:03 Czy Płock i Włocławek trzymają razem? Zawsze te dwa miasta mi sie ze soba kojarzyly. Jak jest w rzeczywistosci? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: miczel Re: Płock - Włocławek IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 08.08.01, 00:15 Trudno powiedziec.Raczej neutralnie.Ani jakiejś wielkij sztamy ani niecheci.Dwa oddzielne miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Salicki Re: Płock - Włocławek IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.01, 08:47 Ja zawsze czułem, że Włocławek to jakaś konkurencja dla Płocka - niemal identyczna liczba mieszkańców, duzę zakłady chemiczne, biskupstwo, stara katedra... Więc kochać ich nie mogę, ale też nie nienawidzę ich. Wychodzi wobec tego, że neutralnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driver Re: Płock - Włocławek IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.08.01, 09:52 A moze gdybyście w odpowiednim czasie dogadali się z Włocławkiem mielibyście wspólne województwo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kpn Re: Płock - Włocławek IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.01, 22:51 Uważam, że Płock z Włocławkiem różni tylko położenie względem Wisły. My bardziej po prawej, Włocławek bardziej po lewej stronie Wisły. Mamy bardzo dużo wspólnego: u nas deptak Tumska - we Włocławku deptak 3 Maja, prawie tyle samo mieszkańców. Był okres, kiedy Włocławek liczył wiele więcej mieszkańców co Płock. Lecz po wybudowaniu Petrochemii liczby te wyrównały się i tak jest do tej pory. Ja mam rodzinę zarówno w Płocku, jak i we Włocławku i znam wiele osób, które swoje familie mają i tu, i tu (nawet to łączy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keith Re: Płock - Włocławek IP: *.wloclawek.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.01, 23:05 Włocławek - Kujawy, Płock - Mazowsze. Chyba dlatego jest tak neutralnie. Toruń, (który leży w takiej samej odległości od Włocławka co Płock)nie jest tam specjalnie kochany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cheech Re: Płock - Włocławek IP: *.wloclawek.dialup.inetia.pl 19.08.01, 23:53 Łączy nas także to, że nasze największe zakłady należą do tego samego kocernu, a ściślej ujmując Anwil należy do PKN Orlen. Dużo osób z Włocławka studiuje także w Płocku. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: Płock - Włocławek IP: *.zep.com.pl 20.08.01, 08:43 Z pewnością połączyłby Nas klub koszykarzy który miał być sponsorowany przez PKN ORLEN. Pod koniec zeszłego sezonu chodziły słuchy (nie tylko w Płocku, ale i we Włocławku było głośno), że PKN miał ściągnąć koszykarzy do Płocka tzn. ta hala o której było głośno za p.Dmoszyńskiego miała służyć również do rozgrywania meczów koszykarzy - jeden mecz we Włocławku jeden u nas. Nic z tego nie wyszło. Za to we Włocławku powstaje piękna hala na kilka tysięcy osób przy głównej trasie Toruń-Łódź (obok byłej hali sportowej). Oni przyjeżdżaliby do nas, my byśmy jeździli do Nich. Może jeszcze nie wszystko stracone, tylko pomyśleć o ile byłoby NAS WSZYSTKICH więcej na meczach gdyby przyjeżdżali kibice ANWILU na mecze WISŁY PŁOCK... Może warto się nad tym zastanowić ? Kibic Wisły Płock. Ps. Obecny selekcjoner kadry p.Engel pochodzi z Włocławka i sam wypowiadał się, że zawsze czół wielki sentyment do Płocka (mecz sparingowy WISŁA-Reprezentacja Polski który odbył się 26 maja 2001r.) to też nasze miasta jokoś łączy. Pozdrawiam Włocławek Urodzony we Włocławku - mieszkaniec Płocka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cheech Re: Płock - Włocławek IP: *.wloclawek.dialup.inetia.pl 20.08.01, 22:52 Dzięki za pozdrowienia. Co do Anwilu to przyznam, że było bardzo głośno we Włocławku o tym jakoby PKN miał przestać sponsorować piłkarzy a zacząc koszykarzy. Wloclawscy działacze od razu sprowadzili wszystkich na ziemię stwierdzajac, że Orlen jako właściciel Anwilu sponsoruje już koszykarzy zatem nie może być mowy o tym, że stanie się dodatkowym sponsorem we Włocławku. Zatem nie pozostaje nic innego jak tylko zaprosić płocczan na dobrą koszykówkę w wykonaniu Anwilu, do nowo wybudowanej hali we Włocławku. Kontynuujac wątek płocko-wlocławski dodam, że bardzo czesto przyjeżdzają do Płocka szkolne wycieczki z dziećmi z Włocławka do waszego Zoo. Pamietam, że też na takiej kiedyś byłem i bardzo mi się podobało. Z tego co się orientuję to parę lat temu, może obecnie też, całkiem sporo osób przyjeżdzało do was po Levi`sy. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: Płock - Włocławek IP: *.zep.com.pl 21.08.01, 08:25 Jeśli chodzi o zaproszenie płocczan na mecz ANWILU to uważam, że pomysł jest super. Z naszej strony na pewno mielibyście doping - a kibicowanie w takiej hali to naprawdę czysta przyjemność. My przyjedziemy pomóc WAM w zdobyciu Mistrza Polski, WAS zapraszamy na mecze WISŁY o Mistrzostwo Piłki Ręcznej. Zaproszenia najlepiej kierujcie pod adres: www.zks.ba-s.pl Pozdrowienia dla kibiców z Włocławka !!! Ps. I oczywiście nie tylko kibiców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebiik Re: Płock - Włocławek IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 06.09.02, 18:28 Ogólnie rzecz biorąc, to naprawdę dużo nas łączy(Plock-Włocławek)poza tym, żę w obydwu miastach działa przemysł chemiczny, to dochodzi do tego że pijemy te same piwo -Kasztelana. Choć my z Płocka to Mazowszanie, a Włocławek -Kujawy. Ale co trzeba przyznać to hala we Włocławku jest super, byłem kilka razy na meczach Anwilu, a napewno wielkie emocje są w trakcie meczu ze Sląskiem.Aż jak by się taka hala przydała w Płocku dla ręcznej. Ogólnie patrząc na sport w tym regionie, to jest na co chodzić. W Płocku - I liga nożnej i recznej(teraz nawet Liga mistrzów) Włocławek -koszykówka na wysokim poziomie. Tak więc jest wiele pozytywnych rzeczy na lini Płock-Włocławek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAF Re: Płock - Włocławek IP: *.waw.cdp.pl 06.09.01, 13:33 Ja zawsze lubilem Włocławek. Nigdy nie czułem jakiejś rywalizacji z ich strony. Mam nadzieję, że oni myslą podobnie. Pozdrowienia dla Nobilesu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Plocman Re: Płock - Włocławek IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 25.09.01, 14:09 nie wiem jak to jest, jesteśmy blisko Włocławka ale nigdy nie darzylem go zbytnia sympatia ani nienawiscia Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: Płock - Włocławek 01.09.02, 16:50 I znów danie odgrzane. Kiedyś założyłem na forum wątek pod tytułem "Pokochać Włocławek", a oto wątek poruszający ten temat założony prawie 5 miesięcy przed moim pojawieniem się na forum. Jak widać, pewne tematy wracają jak bumerang. Może więc znów podyskutujmy o perspektywach współpracy i szansach, jakie ona może ze sobą nieść. Odpowiedz Link Zgłoś
hiubi Re: Płock - Włocławek 02.09.02, 00:21 Jejciu Romanie podziwiam jakim cudem znalazłeś ten wpis... znaczy domyślam się że wyszukiwaniem, ale ja nie mam czasu na normalne bycie na bierząco, a co dopiero z rocznym cofnięciem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: Płock - Włocławek 02.09.02, 07:32 hiubi napisał: > Jejciu Romanie podziwiam jakim cudem znalazłeś ten wpis... znaczy domyślam > się że wyszukiwaniem, Choć to nie na temat, ale odpowiem, że przeszedłem na stronę bodajże 11 lub 12 naszego forum i tam mi ten wpis wpadł w oko. Nie używałem wyszukiwarki, bo nie planowałem odnaleźć tego wpisu. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
hiubi Re: Płock - Włocławek 03.09.02, 01:32 > > Jejciu Romanie podziwiam jakim cudem znalazłeś ten wpis... znaczy domyślam > > się że wyszukiwaniem, > > Choć to nie na temat, No to co ;-)) > przeszedłem na stronę bodajże 11 lub 12 > naszego forum i tam mi ten wpis wpadł w oko. No to widzę, że zaczynasz czytać forum od początku ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: Płock - Włocławek 03.09.02, 07:29 hiubi napisał: > No to widzę, że zaczynasz czytać forum od początku ;-) Raczej od końca. ;-)) A to dlatego, że czytając od początku, można umrzeć z nudów... :-( Odpowiedz Link Zgłoś
naka Re: Płock - Włocławek 03.09.02, 07:39 Romanie - szperaczu !!!!! to nawet mi sie spodobało !!!! Ja z natury nie lubie wracac do przeszłości ale.......gdyby to zrobił ktos inny :))?????? Odpowiedz Link Zgłoś
ploom Re: Płock - Włocławek 02.09.02, 09:10 Ja tam do Włocławka nic nie mam, a nawet lubię. Po pierwsze za to, że mają 1 ligę w kosza bo mogę blisko Płocka pooglądać trochę dobrej (jak na polskie warunki oczywiście ;-)) koszykówki w calkiem fajnej hali. Pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś