Dodaj do ulubionych

Płock - Włocławek

IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 07.08.01, 22:03
Czy Płock i Włocławek trzymają razem? Zawsze te dwa miasta mi sie ze soba
kojarzyly. Jak jest w rzeczywistosci?
Obserwuj wątek
    • Gość: miczel Re: Płock - Włocławek IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 08.08.01, 00:15
      Trudno powiedziec.Raczej neutralnie.Ani jakiejś wielkij sztamy ani niecheci.Dwa
      oddzielne miasta.
    • Gość: Salicki Re: Płock - Włocławek IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.01, 08:47
      Ja zawsze czułem, że Włocławek to jakaś konkurencja dla Płocka - niemal
      identyczna liczba mieszkańców, duzę zakłady chemiczne, biskupstwo, stara
      katedra... Więc kochać ich nie mogę, ale też nie nienawidzę ich. Wychodzi wobec
      tego, że neutralnie.
      • Gość: driver Re: Płock - Włocławek IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.08.01, 09:52
        A moze gdybyście w odpowiednim czasie dogadali się z Włocławkiem mielibyście
        wspólne województwo?
        • Gość: kpn Re: Płock - Włocławek IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.01, 22:51
          Uważam, że Płock z Włocławkiem różni tylko położenie względem Wisły. My
          bardziej po prawej, Włocławek bardziej po lewej stronie Wisły. Mamy bardzo dużo
          wspólnego: u nas deptak Tumska - we Włocławku deptak 3 Maja, prawie tyle samo
          mieszkańców. Był okres, kiedy Włocławek liczył wiele więcej mieszkańców co
          Płock. Lecz po wybudowaniu Petrochemii liczby te wyrównały się i tak jest do
          tej pory. Ja mam rodzinę zarówno w Płocku, jak i we Włocławku i znam wiele
          osób, które swoje familie mają i tu, i tu (nawet to łączy).
          • Gość: keith Re: Płock - Włocławek IP: *.wloclawek.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.01, 23:05
            Włocławek - Kujawy, Płock - Mazowsze. Chyba dlatego jest tak neutralnie. Toruń,
            (który leży w takiej samej odległości od Włocławka co Płock)nie jest tam
            specjalnie kochany.
            • Gość: Cheech Re: Płock - Włocławek IP: *.wloclawek.dialup.inetia.pl 19.08.01, 23:53
              Łączy nas także to, że nasze największe zakłady należą do tego samego kocernu,
              a ściślej ujmując Anwil należy do PKN Orlen. Dużo osób z Włocławka studiuje
              także w Płocku. Pozdrawiam!
              • Gość: Greg Re: Płock - Włocławek IP: *.zep.com.pl 20.08.01, 08:43
                Z pewnością połączyłby Nas klub koszykarzy który miał być sponsorowany przez
                PKN ORLEN. Pod koniec zeszłego sezonu chodziły słuchy (nie tylko w Płocku, ale
                i we Włocławku było głośno), że PKN miał ściągnąć koszykarzy do Płocka tzn. ta
                hala o której było głośno za p.Dmoszyńskiego miała służyć również do
                rozgrywania meczów koszykarzy - jeden mecz we Włocławku jeden u nas. Nic z tego
                nie wyszło.
                Za to we Włocławku powstaje piękna hala na kilka tysięcy osób przy głównej
                trasie Toruń-Łódź (obok byłej hali sportowej). Oni przyjeżdżaliby do nas, my
                byśmy jeździli do Nich. Może jeszcze nie wszystko stracone, tylko pomyśleć o
                ile byłoby NAS WSZYSTKICH więcej na meczach gdyby przyjeżdżali kibice ANWILU na
                mecze WISŁY PŁOCK...
                Może warto się nad tym zastanowić ?

Kibic Wisły Płock.

Ps.
                Obecny selekcjoner kadry p.Engel pochodzi z Włocławka i sam wypowiadał się, że
                zawsze czół wielki sentyment do Płocka (mecz sparingowy WISŁA-Reprezentacja
                Polski który odbył się 26 maja 2001r.) to też nasze miasta jokoś łączy.

Pozdrawiam Włocławek
                Urodzony we Włocławku - mieszkaniec Płocka.
                • Gość: Cheech Re: Płock - Włocławek IP: *.wloclawek.dialup.inetia.pl 20.08.01, 22:52
                  Dzięki za pozdrowienia.
                  Co do Anwilu to przyznam, że było bardzo głośno we Włocławku o tym jakoby PKN
                  miał przestać sponsorować piłkarzy a zacząc koszykarzy. Wloclawscy działacze od
                  razu sprowadzili wszystkich na ziemię stwierdzajac, że Orlen jako właściciel
                  Anwilu sponsoruje już koszykarzy zatem nie może być mowy o tym, że stanie się
                  dodatkowym sponsorem we Włocławku. Zatem nie pozostaje nic innego jak tylko
                  zaprosić płocczan na dobrą koszykówkę w wykonaniu Anwilu, do nowo wybudowanej
                  hali we Włocławku.
                  Kontynuujac wątek płocko-wlocławski dodam, że bardzo czesto przyjeżdzają do
                  Płocka szkolne wycieczki z dziećmi z Włocławka do waszego Zoo. Pamietam, że też
                  na takiej kiedyś byłem i bardzo mi się podobało.
                  Z tego co się orientuję to parę lat temu, może obecnie też, całkiem sporo osób
                  przyjeżdzało do was po Levi`sy.
                  Pozdrawiam!
                  • Gość: Greg Re: Płock - Włocławek IP: *.zep.com.pl 21.08.01, 08:25
                    Jeśli chodzi o zaproszenie płocczan na mecz ANWILU to uważam, że pomysł jest
                    super. Z naszej strony na pewno mielibyście doping - a kibicowanie w takiej
                    hali to naprawdę czysta przyjemność. My przyjedziemy pomóc WAM w zdobyciu
                    Mistrza Polski, WAS zapraszamy na mecze WISŁY o Mistrzostwo Piłki Ręcznej.
                    Zaproszenia najlepiej kierujcie pod adres:
                    www.zks.ba-s.pl

Pozdrowienia dla kibiców z Włocławka !!!

Ps.
                    I oczywiście nie tylko kibiców.
                    • Gość: Sebiik Re: Płock - Włocławek IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 06.09.02, 18:28
                      Ogólnie rzecz biorąc, to naprawdę dużo nas łączy(Plock-Włocławek)poza tym, żę
                      w obydwu miastach działa przemysł chemiczny, to dochodzi do tego że pijemy te
                      same piwo -Kasztelana. Choć my z Płocka to Mazowszanie, a Włocławek -Kujawy.
                      Ale co trzeba przyznać to hala we Włocławku jest super, byłem kilka razy na
                      meczach Anwilu, a napewno wielkie emocje są w trakcie meczu ze Sląskiem.Aż jak
                      by się taka hala przydała w Płocku dla ręcznej. Ogólnie patrząc na sport w tym
                      regionie, to jest na co chodzić. W Płocku - I liga nożnej i recznej(teraz
                      nawet Liga mistrzów) Włocławek -koszykówka na wysokim poziomie. Tak więc jest
                      wiele pozytywnych rzeczy na lini Płock-Włocławek.
      • Gość: RAF Re: Płock - Włocławek IP: *.waw.cdp.pl 06.09.01, 13:33
        Ja zawsze lubilem Włocławek. Nigdy nie czułem jakiejś rywalizacji z ich strony.
        Mam nadzieję, że oni myslą podobnie. Pozdrowienia dla Nobilesu.
        • Gość: Plocman Re: Płock - Włocławek IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 25.09.01, 14:09
          nie wiem jak to jest, jesteśmy blisko Włocławka ale nigdy nie darzylem go
          zbytnia sympatia ani nienawiscia
    • roman_j Re: Płock - Włocławek 01.09.02, 16:50
      I znów danie odgrzane. Kiedyś założyłem na forum wątek pod tytułem "Pokochać
      Włocławek", a oto wątek poruszający ten temat założony prawie 5 miesięcy przed
      moim pojawieniem się na forum. Jak widać, pewne tematy wracają jak bumerang.
      Może więc znów podyskutujmy o perspektywach współpracy i szansach, jakie ona
      może ze sobą nieść.
      • hiubi Re: Płock - Włocławek 02.09.02, 00:21
        Jejciu Romanie podziwiam jakim cudem znalazłeś ten wpis... znaczy domyślam się
        że wyszukiwaniem, ale ja nie mam czasu na normalne bycie na bierząco, a co
        dopiero z rocznym cofnięciem ;-)
        • roman_j Re: Płock - Włocławek 02.09.02, 07:32
          hiubi napisał:

> Jejciu Romanie podziwiam jakim cudem znalazłeś ten wpis... znaczy domyślam
          > się że wyszukiwaniem,

Choć to nie na temat, ale odpowiem, że przeszedłem na stronę bodajże 11 lub 12
          naszego forum i tam mi ten wpis wpadł w oko. Nie używałem wyszukiwarki, bo nie
          planowałem odnaleźć tego wpisu. :-))
          • hiubi Re: Płock - Włocławek 03.09.02, 01:32
            > > Jejciu Romanie podziwiam jakim cudem znalazłeś ten wpis... znaczy domyślam
            > > się że wyszukiwaniem,
            >
            > Choć to nie na temat,

No to co ;-))

> przeszedłem na stronę bodajże 11 lub 12
            > naszego forum i tam mi ten wpis wpadł w oko.

No to widzę, że zaczynasz czytać forum od początku ;-)
            • roman_j Re: Płock - Włocławek 03.09.02, 07:29
              hiubi napisał:

> No to widzę, że zaczynasz czytać forum od początku ;-)

Raczej od końca. ;-)) A to dlatego, że czytając od początku, można umrzeć z
              nudów... :-(
              • naka Re: Płock - Włocławek 03.09.02, 07:39
                Romanie - szperaczu !!!!! to nawet mi sie spodobało !!!! Ja z natury nie lubie
                wracac do przeszłości ale.......gdyby to zrobił ktos inny :))??????
    • ploom Re: Płock - Włocławek 02.09.02, 09:10
      Ja tam do Włocławka nic nie mam, a nawet lubię. Po pierwsze za to, że mają 1
      ligę w kosza bo mogę blisko Płocka pooglądać trochę dobrej (jak na polskie
      warunki oczywiście ;-)) koszykówki w calkiem fajnej hali.
      Pozdrówka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka