Dodaj do ulubionych

Suknia ślubna

28.07.09, 18:06
Zamówiłam sukienkę ślubna w Salonie Anna na Królewieckiej,pierwsza przymiarkę
miałam mieć w maju, niestety jej nie było.Potem podany termin to połowa
lipca,tez jej nie miałam.Kiedy wydzwaniam i chodzę do salonu to Pani mówi,że
nie wie kiedy będzie moja sukienka.Obawiam się,ze nie zdarzą z terminem. Mam
pytanko czy ktoś kupował w tym salonie sukienkę, ile czekał od chwili
zamówienia i czy termin został zrealizowany?
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Suknia ślubna IP: *.plock.mm.pl 28.07.09, 19:10
      CAŁE forum przejmuje się teraz co z twoją suknią
    • Gość: sitard Re: Suknia ślubna IP: 80.63.56.* 28.07.09, 19:15
      a majtki już masz kupione czy też szyjesZ?
      • Gość: mężatka. Re: Suknia ślubna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 19:47
        Do gościa i sitard chyba jesteście starymi pannami i wam szkoda że ktoś wychodzi
        za mąż.
        • Gość: Zuzia Re: Suknia ślubna IP: *.250.c93.petrotel.pl 28.07.09, 19:58
          Dzięki:):)Chciałam tylko konkretna odpowiedź bo jestem zaniepokojona.
          • Gość: gosc Re: Suknia ślubna IP: *.222.c73.petrotel.pl 28.07.09, 20:55
            Napewno ktos podpowie, a tymi wpisami wyżej, nie przejmuj się,
            dzieci wakacje mają, nech się pobawią
          • Gość: gosc Re: Suknia ślubna IP: *.222.c73.petrotel.pl 28.07.09, 20:58
            I jeszcze jedno - jesli można, to rada - na twoim miejscu
            zerzygnowałbym, jeśli dałas zaliczkę, kategorycznie poproś o zwrot.
            Spróbuj gdzie indziej, a co będzie jeśli jakimś cudem uszyje, ale
            będzie wymagać poprawek? To jest niepoważna kobieta i taka nie
            powinna prowadzić żadnych usług
            • Gość: majka Re: Suknia ślubna IP: *.214.c67.petrotel.pl 29.07.09, 08:05
              ja też tam zamawiałam suknia miała być na koniec lipca, ale nikt się jeszcze nie
              odzywa.
              • Gość: majka Re: Suknia ślubna IP: *.214.c67.petrotel.pl 29.07.09, 10:46
                dziś zadzwoniłam a Pani nawet nie powiedziała mi na kiedy będzie bo rzekomo
                producent się opóźnił
                • Gość: tyzi Re: Suknia ślubna IP: *.plock.mm.pl 29.07.09, 10:56
                  i co teraz? będziesz czekała?
                • Gość: gosc Re: Suknia ślubna IP: *.110.c76.petrotel.pl 29.07.09, 11:35
                  Gość portalu: majka napisał(a):

> dziś zadzwoniłam a Pani nawet nie powiedziała mi na kiedy będzie
                  bo rzekomo
                  > producent się opóźnił

zrezygnuj, masz takie prawo (jeśli do końca lipca niebędzie w/g
                  umowy), a poniewaz nie jestes pierwsza- "zareklamuj" salon tej pani
                  ku przestrodze innym
                  • Gość: majka Re: Suknia ślubna IP: *.214.c67.petrotel.pl 29.07.09, 12:09
                    czekam do 07.08.2009 a potem nie wiem, ale lepiej niech się one martwią bo nie
                    podaruję im za to
                    • Gość: Do Majki Re: Suknia ślubna IP: *.119.c64.petrotel.pl 29.07.09, 18:47
                      Ja tez nie mam nadal odpowiedzi,nie wiem kiedy Ty masz termin imprezy ale pod
                      koniec sierpnia u mnie będzie za późno, najgorzej, ze nie ma innej ewentualności
                      tzn, innej sukienki czy coś w tym rodzaju.A na kiedy miałaś mieć pierwsza
                      przymiarkę, bo ja wstępnie w maju? i jeszcze jedno pytanko na umowie masz datę
                      ślubu czy odbioru sukienki?Ja mam datę ślubu i rozmawiałam z rzecznikiem praw
                      konsumentów, powiedziała,ze jak nie mamy daty odbioru to marne szanse by coś
                      wywalczyć.Pozdrawiam
                      • Gość: majka Re: Suknia ślubna IP: *.157.c94.petrotel.pl 30.07.09, 07:09
                        pierwsza przymiarka miała być pod koniec lipca
                        • Gość: - Re: Suknia ślubna IP: *.plock.mm.pl 30.07.09, 08:12
                          czyli dziś?
                          • Gość: do Majki Re: Suknia ślubna IP: *.076.c85.petrotel.pl 30.07.09, 11:41
                            Dzwoniłam do tego salonu, Pani jak zwykle nic nie wie.Dowiedziałam się,że dziś
                            podobno przyszły sukienki na 15 sierpnia.Jak Pani by mogła się skontaktować z
                            tym salonem to proszę o informacje co Pani odpowiedzieli.Pozdrawiam.Czekam na
                            odpowiedż.
                      • Gość: gośc Re: Suknia ślubna IP: *.228.c71.petrotel.pl 30.07.09, 08:43
                        Autor: Gość: Do Majki
                        Ja tez nie mam nadal odpowiedzi,nie wiem kiedy Ty masz termin
                        imprezy ale pod
                        koniec sierpnia u mnie będzie za późno, najgorzej, ze nie ma innej
                        ewentualności
                        tzn, innej sukienki czy coś w tym rodzaju.A na kiedy miałaś mieć
                        pierwsza
                        przymiarkę, bo ja wstępnie w maju? i jeszcze jedno pytanko na umowie
                        masz datę
                        ślubu czy odbioru sukienki?Ja mam datę ślubu i rozmawiałam z
                        rzecznikiem praw
                        konsumentów, powiedziała,ze jak nie mamy daty odbioru to marne
                        szanse by coś
                        wywalczyć.Pozdrawiam

A może ten salon tak waśnie zarabia? Konstuując tak umowy, aby
                        klient, którego termin goni -tuż przed ślubem, bojąc się, że w tym
                        dniu zostanie "goły" wycofuje się ze zlecenia ponosząc koszty
                        zaliczek.
                        Myślę, że są jakieś instytucje, do których można zgłosić takie
                        oszukańcze działanie przedsiębiorców, a póki co, pisać gdzie się da,
                        ostrzec ludzi na portalu plocmana, jeśli ta paniusia ma stronę
                        inernetową, dopisać komentarz -jeśli się da....
                        A po zatym, nie bardzo chce mi się wierzyć, że nawet i pzry tak
                        spisanej umowie nie można czegoś zrobić, w każdej ustawie są jakieś
                        kruczki prawne, niech pani rzecznik 'pogrzebie" troszkę.A nieuczciwą
                        panią z salonu nachodzić codziennie, nie wtedy kiedy ona wyznaczano
                        nowe terminy, chodzić za każdym razem z inna kolezanką komentować,
                        ostrzegać przed tym salonem , ale mówić to głośno, przy
                        włascicielce, może to podziała, obawa pzred antyreklamą..?
                        Życzę obu paniom, żeby momo wszystko zamówienia te zostały
                        zrealizowane i mimo złego początku -wszystkiego najlepszego na
                        początek nowego życia
                        • Gość: eliza Re: Suknia ślubna IP: *.036.c67.petrotel.pl 30.07.09, 13:42
                          współczuje wam dziewczyny tyle nerwów stresu załatwiania każda w tym dniu chce
                          pięknie w wymarzonej sukni wyglądać a tu takie przygody a i 1 przymiarki nie
                          widać mam nadzieje że wszystko dobrze się skończy i cisnąć ten salon ostro!
                          • Gość: majka Re: Suknia ślubna IP: *.078.c67.petrotel.pl 04.08.09, 12:06
                            czy coś już wiadomo na temat Pani sukienki?!
              • Gość: taja_83 Re: Suknia ślubna IP: *.plock.mm.pl 05.08.09, 13:58
                Witam, ja mam podobny problem zamawiałam suknię sweethearts 5832. Suknia miała
                przyjść w lipcu i nic. Dzisiaj odwiedziłam "salon", pracownica poinformowała
                mnie że nie może przewidzieć kiedy suknia dotrze może to być jutro i równie
                dobrze w połowie września, mój ślub jest w październiku więc teoretycznie mam
                czas. Byłam też świadkiem rozmowy telefonicznej, z której wynikało, że jedna z
                klientek skarży salon za nie wywiązanie się z terminu.
                • asia-1987 Re: Suknia ślubna 06.08.09, 21:35
                  Witam. Niestety nie mam dobrych wiadomości.... jestem zdaje się,
                  kolejną osobą która czeka na suknię... do ślubu niecały miesiąc a
                  nie miałam przymiarki ani nawet jej konkretnej daty.. pocieszałam
                  się że osoby nie mające tego problemu poprostu nie odwiedzają takich
                  stron żeby się pochwalić zakupem. dodatkowo na "umowie" panie
                  przez "pomyłkę" nie zapisały daty zakupu. Nie zwracałam na to uwagi,
                  obawiam się że to nie był przypadek.
                  • Gość: gosc Re: Suknia ślubna IP: *.211.c73.petrotel.pl 06.08.09, 21:54
                    Jeżeli będzie więcej takich osób, właścicielce nic nie da
                    konstruowanie umów, które mają na celu asekurację, a wręcz
                    powiedziałbym świadome naciąganie klientów, bo wie co robi,
                    utrzymując współpracę z nierzetelnym kontrahentem - wystarczy dobry
                    prawnik. Ja proponowałbym "rozleklamować" salon tej pani
                    • Gość: meg Re: Suknia ślubna IP: *.147.c69.petrotel.pl 07.08.09, 07:38
                      to nie była pomyłka,że pani nie napisała daty odbioru bo z tego co wnioskuję to
                      u każdej z nas jest tylko data ślubu
                      • Gość: Iwona Re: Suknia ślubna IP: *.md4.pl 11.08.09, 22:42
                        Ja osobiście z tego salonu jestem bardzo zadowolona.Moje oczekiwanie na
                        wymarzoną suknie choć były długie w efekcie bardzo się opłaciły gdyż efekt
                        końcowy był oszałamiający.Dla tej chwili zachwytu widzianej w oczach gości warto
                        było czekać na taką kreacje.Dziewczyny mówię wam nieważne ile się czeka ważne
                        żeby w dniu swojego ślubu wyglądać jak księżniczka i zadziwić wszystkich
                        dookoła.
    • Gość: emila. Re: Suknia ślubna IP: 80.48.4.* 12.08.09, 00:00
      nie dramatyzujcie.tez zamowilam tam suknie,jestem po przymiarce,w piatek
      odbieram suknie.przy zamawianiu pani powiedziala ze suknia bedzie w calosci
      uszyta,jedna miara i odbior,i ze na suknie czeka sie cztery miesiace.moja jest
      dwa tygodnie przed terminem.wiec sluchajcie co do was mowia i nie wypisujcie
      bredni.moja suknia jest idealnie dopasowana,tylko tren do upiecia.jestem
      zadowolona z sukni,milej i sprawnej obslugi,i szczerze polecam ten salon .moja
      kumpela tez tam zamawiala,i nie bylo zadnych problemow.
      • Gość: Majka Re:do emila IP: *.050.c72.petrotel.pl 12.08.09, 08:29
        to się ciesz, że twoja jest przed terminem bo ja takiego szczęścia nie mam.
        Myślę, że byś miała inne zdanie gdyby się okazało, że twojej sukni jeszcze nie
        ma, a Pani która tam pracuje nie jest w stanie ci powiedzieć kiedy będzie. I nie
        wypisuję bredni tylko szczerą prawdę.
      • Gość: A Re: Suknia ślubna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.09, 11:36
        pewnie salon stara sie wybielić...
        • Gość: gosc Re: Suknia ślubna IP: *.092.c88.petrotel.pl 12.08.09, 13:32
          na to wygląda, zaryzykowałbym nawet stwierdzenie, że to albo sama
          właścicielka, lub jej znajomi wystawiają pozytywn opinie, nie wierzę
          w to, że jeśli jest poślizg, to tyczy aż tak wielu kobiet
          • asia-1987 Re: Suknia ślubna 12.08.09, 13:49
            Naprawdę bardzo bym chciała żeby to były brednie, jak jakaś pani to
            określiła. Byłam na przymiarce sukni, która była upełnie nie szyta
            na mnie.... wyglądała jak zdjęta z manekina a nie szyta na miarę...
            więc po co są brane miary kilka miesięcy wcześniej?
            Też uważam że warto czekać, tylko niech ktoś sobie wyobrazi jaki to
            stres dla nas. Jeśli jej nam nie uszyją, nikt inny już tego nie
            zrobi, tydzień przed ślubem.
            • maciek.zwany.jajem Re: Suknia ślubna 12.08.09, 14:56
              asia-1987 napisała:

> wyglądała jak zdjęta z manekina a nie szyta na miarę...
              > więc po co są brane miary kilka miesięcy wcześniej?

Może się roztyłaś albo zaszłaś w ciążę. Co za tym idzie twoje wymiary uległy zmianie. Nie bij piany.
              • Gość: asia Re: Suknia ślubna IP: *.cdma.centertel.pl 12.08.09, 18:44
                Droge Jajo! W tym sęk kurczę, że nie bardzo... Waga ani drgnie,
                chociaż próbowałam się roztyć różnymi sposobami ;-) Ciąża też
                odpada, wychodzę za mąż, sama a nie z gratisem
                • maciek.zwany.jajem Re: Suknia ślubna 12.08.09, 19:01
                  Gość portalu: asia napisał(a):

> Droge Jajo! W tym sęk kurczę, że nie bardzo... Waga ani drgnie,
                  > chociaż próbowałam się roztyć różnymi sposobami ;-) Ciąża też
                  > odpada, wychodzę za mąż, sama a nie z gratisem

No cóz, pozostaje życzyć by szopki z białą suknią, weselem, ciociami i wujkami udały się :-)
                  • Gość: miła Re: Suknia ślubna IP: *.adsl.inetia.pl 12.08.09, 21:35
                    Przykro mi dziewczyny że macie takie problemy.Piszecie że długo
                    czekacie ale wasze historie to nic w porównaniu z tym co przeszła
                    moja kumpela w białej damie. Niedość że też czekała kilka miesięcy
                    to na dwa tygodnie przed ślubem baba która tam sprzedaje dała jej do
                    przymiarki tylko pozszywaną podszewkę to był dopiero dramat .
                    Wcześniej przymiarkę też jej przełożono.Trzymam za was kciuki.Piszę
                    ponieważ strasznie podoba mi się tam jedna kiecka i mam nadzieję że
                    odezwie śie więcej zadowolonych dziewczyn bo narazie zupełnie nie
                    wiem co robić a ślub już za parę miesięcy
                    • Gość: narzeczony. Re: Suknia ślubna IP: 80.48.4.* 12.08.09, 22:27
                      mowisz ze to wlascicielka salonu sie wybiela,a moze to chora konkurecja chce ja
                      oczernic.
                    • Gość: siorka. Re: Suknia ślubna IP: 80.48.4.* 12.08.09, 22:53
                      nie zastanawiaj sie ,tylko zamawiaj jak kiecka ci sie podoba,i nie zwracaj uwagi
                      na te opinie.moja siostra brala tam kiecke,tez sie denerwowala, nawet nawtykala
                      pani przez telefon bo naczytala sie tu sporo.potem sie wstydzila isc na
                      miare.suknia ok ,
                  • Gość: mila Re: Suknia ślubna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.09, 22:53
                    Jajo, to może pochwal się swoją szopką z ciociami i wujkami:)
                    Twoja żona nie miała problemów z suknią?
                    Jeśli nie to poleć ten salon nam, zawsze dobrze wiedzieć .
                    • Gość: pytanie [...] IP: *.189.c86.petrotel.pl 15.08.09, 22:27
                      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • Gość: do ufff Re: Suknia ślubna IP: 80.48.4.* 21.08.09, 22:57
                  tylko tyle masz do powiedzenia......moze cos wiecej.
                  • Gość: uff Re: Suknia ślubna IP: *.cdma.centertel.pl 22.08.09, 12:06
                    proszę:) sukienka jest bardzo ładnie dopasowana, chociaż na początku
                    bardzo się bałam. Szacunek dla tej pani co robi poprawki!!! Minus
                    dla producenta za to że nie potrafią podać konkretnego terminu
                    przymiarki. Wszystko inne bez zarzutu.
    • Gość: Ela Re: Suknia ślubna IP: *.adsl.inetia.pl 15.08.09, 20:26
      Do Asia-1987.Piszesz że sukienka nie była dopasowana na Ciebie
      podczas pierwszej przymiarki.A ja nie bardzo rozumiem dla czego masz
      o to pretensje .Ja kupiłam w zeszłym roku sukienkę w Warszawie w
      sklepie Ona i On (sprowadzana z Francji).W czasie zamawiania
      dowiedziała się że sukienki z zagranicy przychodzą w rozmiarze który
      noszę ale zawsze trzeba coś poprawić .W Płocku Ci nie powiedzieli ,
      to dziwne bo jak chodziłyśmy z mamą kupić sukienkę w Płocku wszędzie
      nas informowano że będą minimum dwie przymiarki .Ja też się
      strasznie wszystkim denerwowałam no ale w końcu wyszło super.Trzymam
      za was kciuki dziewczyny.
      • Gość: Majka Re: Suknia ślubna IP: *.004.c87.petrotel.pl 21.08.09, 11:11
        hurrrrrrra widziałam swoją sukienkę
      • Gość: uff Re: Suknia ślubna IP: *.cdma.centertel.pl 21.08.09, 22:14
        mam ją!!! jest śliczna, bardzo się cieszę :-) pozdrawiam
    • Gość: tani płock [...] IP: 89.231.64.* 19.08.09, 17:37
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka