Dodaj do ulubionych

Na Jeżycach murale z historią w tle. Zobacz!

27.11.10, 18:48
Fajowa sprawa! Podobają mi się te murale. Tylko te podwórza... Smuty jak w Łodzi. Wiosna i lato czasami je ratują ale ogólnie to rozpacz. Mam nadzieję, że nikt nie "zasmaruje" tych murali pseudo-tagami, itp. :)
Obserwuj wątek
    • Gość: tur Re: Na Jeżycach murale z historią w tle. Zobacz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.10, 22:36
      Taki mural odbieram jako legalizację graffiti a zwłaszcze w plenerze zaniedbanych
      rozpadających się starych Jeżyc. To wręcz inspiracja do dalszego zaśmiecania
      jakimiś bazgrołami resztek Jeżyc. To demoralizacja wałęsającej się tam młodzieży.
      • Gość: Adam Kg Re: Na Jeżycach murale z historią w tle. Zobacz! IP: *.adsl.inetia.pl 28.11.10, 01:47
        Oj ty to się chyba tur(a) napiłeś. Jest to forma graffiti (pewnie jakiś socjolog lub krytyk sztuki mógłby coś więcej powiedzieć), ale jeżeli miałyby tylko takie graffiti istnieć - to nie tylko pozwoliłbym na wielu murach je malować (oczywiście nie wszystkich), ale nawet u siebie w mieszkaniu. Żeby coś takiego namalować, to nie wystarczy kupić puszkę i zrobić znak, jak pieski oznaczają swój teren. To jest sztuka - oczywiście - popularna, masowa, ale wnosząca coś wartościowego w ten krajobraz miejski.
      • Gość: dana Re: Na Jeżycach murale z historią w tle. Zobacz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.10, 08:52
        "jakimis bazgrolami"? ale smutne. jestem pewna, ze nie zna pan slowa "mural" i krytykuje zaocznie, aby tylko zaprotestowac. dlaczego? bo polak ocenia negatywnie odgornie? wiecej zaufania do pozytywnych ludzi i ich pomyslow, panie tur!
      • hektor_wektor Re: Na Jeżycach murale z historią w tle. Zobacz! 28.11.10, 14:45
        Gość portalu: tur napisał(a):

> Taki mural odbieram jako legalizację graffiti a zwłaszcze w plenerze zaniedban
        > ych
        > rozpadających się starych Jeżyc. To wręcz inspiracja do dalszego zaśmiecania
        > jakimiś bazgrołami resztek Jeżyc. To demoralizacja wałęsającej się tam młodzież
        > y.

Wypisujesz głupoty bo się nie znasz i zdaje się, że nie zrozumiałeś tekstu. Przeczytaj jeszcze raz jak powstał mural, kto wyraził na niego zgodę, itd. :) Uznaję, że to jeszcze jeden komentarz, który nie jest efektem refleksji i zadumy nad sprawą, lecz prostą potrzebą obrzucenia kogoś błotem. Taki fetysz. Prawda?
        • Gość: tur Re: Na Jeżycach murale z historią w tle. Zobacz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.10, 17:37
          Stawianie dzieła sztuki w otoczeniu tzw syfu nie jest według mnie w dobrym guście.
          Zaglądanie na podwórze zwłaszcza w tej części Jeżyc jest dla mnie zawsze ciężkim
          przeżyciem , estetycznym i duchowym. Trudno uwierzyć że taka beznadziejna ,zaniedbana,
          brudna ruina może jeszcze istnieć w tym kraju.
    • filipinska.zaraza.prezydenta Mury dla murali!!! :D 28.11.10, 13:35
      Wreszcie murale w Poznaniu! Sporo ich w Toruniu, trochę w Bydgoszczy, niektóre z Warszawy są piękne - a Poznaniu wciąż ich mało, a tak jak podwórka na Jeżycach mogłyby być piękną ozdobą!
    • wojtek_szabelka Na Jeżycach murale z historią w tle. Zobacz! 28.11.10, 14:10
      świetna sprawa! gratulacje dla twórców! :-)
    • Gość: R Re: Na Jeżycach murale z historią w tle. Zobacz! IP: 46.113.246.* 29.11.10, 15:41
      Więcej do zobaczenia:
      www.epoznan.pl/news-news-22005-No_Women_No_Art_zdobi_muralami_jezyckie_podworkaoraz
      glos.tv/?p=2841
      :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka