Dodaj do ulubionych

Litar po wyroku. Wiarze Lecha to nie przeszkadza

02.02.11, 07:14
Czy posiadanie wyroku uniemozliwia kandydowanie na Prezydenta Poznania ?
Obserwuj wątek
    • mikolaj.plank Re: Litar po wyroku. Wiarze Lecha to nie przeszka 02.02.11, 07:27
      Tego już za wiele! Qrwa Gazeta hurtem rozgrzeszająca całą ubecję odwołuje się do zatartego wyroku. Był w zawieszeniu, mógł być maksymalnie na pięć lat, czyli jest już minimum od dwóch zatarty. Gdzieście zabrnęli? Kiedyś byliście poznańską gazetą, dziś jesteście prawdziwą warszawską piątą kolumną. Gdzie jest wasz cel? Czego chcecie?
      • Gość: anty-litarek Re: Litar po wyroku. Wiarze Lecha to nie przeszka IP: *.icpnet.pl 02.02.11, 08:29
        Powinien dostać wyrok na naruszenie nietykalności cielesnej. Poczytaj o tym w kodeksie karnym. Może wtedy zrozumiesz o co chodzi. A tak na marginesie Poznań wydał tyle kasy na to GÓWNO ale za to mamy dziurawe ulice, brak mostów , stoimy godzinami w korkach. 500.000 ludzi cierpi - a wszystko po to aby 4.000 głupoli miało "swoją" trybunkę za cudze pieniądze. Nie stać Was na to, żeby wybudować sobie stadionik za własne pieniądze? Nie macie tych marnych 700 milionów złotych? Tacy jesteście biedni, że miasto ma Wam fundować arenę? To tyle. Może kiedyś spadnie jakiś samolocik na to GÓWNO i zakończy sprawę?
        • werato2 Re: Litar po wyroku. Wiarze Lecha to nie przeszka 02.02.11, 09:03
          Dziecko neostrady powiedziało co wiedziało ot poskładało sylaby i myśli że jest fajne lol .
          Za to co wyczyniają na trybunach kibole Lecha na zachodzie było by trzeba zapłacić o wiele więcej ,wszak to darmowa reklama że jest takie miasto gdzie są takie oprawy i tacy kibole ale ty masz to w dupie tobie wystarczy zapalić szabasową świecę nażreć się chałki i sprawdzić co tam nowego w www.yadvashem.org/
          • leszekes Po co mieszasz w to żydów? Pogięło? 02.02.11, 09:08
            Jakiś Żyd skrzywdził twoją mamę 9 miesięcy przed twoim narodzeniem?

Opanuj się człowieku. A oprawy Lech ma najlepsze w kraju i jest to zasługa Wiary Lecha.
            • Gość: wstyd Re: Po co mieszasz w to żydów? Pogięło? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.11, 14:55
              wstydze sie, ze jestem z poznania. tzw. wiara lecha to dla mnie populizm w najgorszym wydaniu. prezydent dal "chleba i igrzysk" w postaci nowego stadionu. teraz mamy efekty.
              • leszekes Nie przesadzaj. Tak było i przed wybudowaniem 02.02.11, 15:49
                stadionu. Te chłopaki nie są w swojej masie takie złe... Po prostu są jednostki, które narzucają pewien naganny styl zachowań. Gdyby ich zabrakło na meczu, reszta zachowywałaby się spokojniej.
            • Gość: massud Re: Po co mieszasz w to żydów? Pogięło? IP: *.ghnet.pl 02.02.11, 22:16
              czy jesteś antysemitą dzieciaku?
              • Gość: Eva Re: Po co mieszasz w to żydów? Pogięło? IP: *.cdma.centertel.pl 03.02.11, 08:52
                Pij dalej i nie zawracaj głowy dorosłym.
      • werato2 Re: Litar po wyroku. Wiarze Lecha to nie przeszka 02.02.11, 08:55
        mikolaj.plank napisał:

> Tego już za wiele! Qrwa Gazeta hurtem rozgrzeszająca całą ubecję odwołuje się d
        > o zatartego wyroku. Był w zawieszeniu, mógł być maksymalnie na pięć lat, czyli
        > jest już minimum od dwóch zatarty. Gdzieście zabrnęli? Kiedyś byliście poznańsk
        > ą gazetą, dziś jesteście prawdziwą warszawską piątą kolumną. Gdzie jest wasz ce
        > l? Czego chcecie?

Jak to czego chcą zadymy mierzi ich że mamy super oprawy że na trybuny wbijają całe rodziny ,że wiara się bawi oni też by tak chcieli .A tu patrz prowincjonalny Poznań ma super kibiców choć nie doskonałych ,bywa ! życie .Jesteśmy zorganizowani i potrafimy walczyć o swoje racje .A to się GW nie może podobać lepiej mieszać w tym Polskim piekiełku aż się sami wykończymy .

A pro po wpisując gazeta.pl będzie kojarzone tylko z Kibucu . Tam zawsze wszyscy mają po równo ^^ i walczą o wodę z okolicą
      • the.witcher skoro nie roumiesz powagi sytuacji 02.02.11, 09:01
        to znaczy, że jesteś debilem. tyle w temacie. pewnie w twoim domu plucie w twarz jest normą, pewnie twój ojciec tak witał się z tobą i twoja matką po powrocie z więzienia ale dla ludzi spoza środowisk kryminogennych coś takiego jest zwykłym zbydlęceniem. wiem. nie zrozuiałeś. nie szkodzi. pierd..lnij sobie barana. nie pomogoło? nie dziwię się.
      • Gość: poznaniak Re: Litar po wyroku. Wiarze Lecha to nie przeszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.11, 09:04
        Panie Mikołaju.obraz Litara wypacza pogląd o sporcie i formie kibicowania.bez zbędnego zagłębiania się w przeszłość tego kryminalisty (wyrok niestety był prawomocny) na oczach dzieci rodzice zostali w miejscu publicznym opluci (tylko ślepy tego nie zauważy) i pobici przez tego pana tylko dlatego że ubrali się w barwy narodowe i przyszli kibicować zespołowi który reprezentuje nie tylko Poznań ale również nasz kraj (dla Pana informacji mecze międzynarodowe to forma reprezentacji danego kraju).już dawno nie byłem i nie zamierzam iść na stadion Lecha z dziećmi ze względu na wszechobecny strach przed kibolami i tym co mogą zrobić w obecności dzieci przed lub w środku obiektu. szkoda że WL mając w swoich szeregach wielu inteligentnych i NORMALNYCH członków wybiera taką postać. wstyd.
        • alfalfa Re: Litar po wyroku. Wiarze Lecha to nie przeszka 02.02.11, 09:50
          Gość portalu: poznaniak napisał(a):

> na oczach dzieci rodzice zostali w miejscu publicznym opluci (tylko śle
          > py tego nie zauważy) i pobici przez tego pana tylko dlatego że ubrali się w bar
          > wy narodowe i przyszli kibicować zespołowi który reprezentuje nie tylko Poznań
          > ale również nasz kraj

Ja to widze trochę inaczej, żeby zrozumieć o co poszło trzeba widzeć kontekst a jest on całkiem inny (nie, nie popieram, oczywiście że nie, próbuję wyjaśnić bo ewidentnie uderza się w wysokie "narodowe" tony a sprawa jest prymitywna i chuligańska a nie "narodowa") - nie wydaje mi się, żeby chodziło o "barwy narodowe" ale o "barwy piknikowe" i "znaleźli się w złym miejscu o złej porze". Stadion to nie opera co prawda, ale przegięli zdecydowanie i mają problem...
          A.
          • Gość: Charger Re: Litar po wyroku. Wiarze Lecha to nie przeszka IP: *.icpnet.pl 02.02.11, 11:40
            O przepraszam. Słowo opera jest tutaj kluczowe. Wszystkie te artykuły rozbijają się o "tajemnicę poliszynela". Tajemnicą poliszynela jest, że na dolnym poziomie II trybuny pijani i malowani nie są tolerowani, tak jak w operze osoby ubrane w przetarte jeansy i rozciągniętym swetrze. Nie znając kontekstu, nie słysząc dialogu komentujący atakują nie tylko L..(który postąpił głupio) ale też resztę kibiców i kwestionują bezpieczeństwo na stadionie... Na 42 tysiące ludzi wyłowiono jedno zdarzenie, prawdopodobnie więcej takich sytuacji zdarza się w weekend na Starym Rynku. Przestrzegając stadionowego savoir-vivre na stadionie nic nie może się nam stać a proszę zauważyć że i pan poszkodowany był wielokrotnie proszony o opuszczenie !schodów! i oddalenie się na inny sektor. Jeżeli Pan Żytnicki chce być przydatny może by rozpoczął kampanię zwalczającą nie klub i kibiców a pijaków przyłażących na stadion? Jeżeli gdzieś dostrzegać problem to w osobach w stanie mocno wskazującym które przedostają się przez bramki (bądź ładują już na stadionie z 200 przemyconych w majtkach). Co więcej, lubuje się pan w cytowaniu forum WL i wyciąganiu kwiatków, strach pomyśleć jakie domysły wysunąłby pan gdyby poczytał komentarze pod własnymi artykułami gdzie 3/4 piszących ma problemy ze złożeniem zdania. Co do wyroku, podejrzewam, że w redakcji GW na pewno znalazłaby się osoba mająca coś za uszami:) Nie ma to jak na siłę szukać argumentu dla swoich tez, nie wiem gdzie Pan kończył studia i jak został dziennikarzem ale warsztatu to Pan nie ma.
            • Gość: massud Re: Litar po wyroku. Wiarze Lecha to nie przeszka IP: *.ghnet.pl 02.02.11, 22:20
              oby ten kretyn poszedł siedzieć
          • kanalizatorio Pleszkun - gorzowski spadochroniarz 02.02.11, 15:58
            Dlaczego za honorz stowarzyszenia poznańskich kibiców odpowiada Pleszkun wiceprezes WL, a tak naprawdę OBCY w Poznaniu
            • Gość: Charger Re: Pleszkun - gorzowski spadochroniarz IP: *.icpnet.pl 02.02.11, 16:03
              Stowarzyszenie kibiców Lecha, niekoniecznie poznańskich. Idąc twoim tokiem myślenia to czemu o Poznańczykach piszą Żytnicki i Kącki, obaj z importu?
        • Gość: Eure Re: Litar po wyroku. Wiarze Lecha to nie przeszka IP: *.play-internet.pl 02.02.11, 12:01
          Uważaj panie Poznaniaku na dobór sformułowań! Pisanie o kimś, w stosunku do którego wyrok karny się zatarł "kryminalista" może podpadać pod zniesławienie.
          Swoją drogą, to co wyprawia w tej sprawie GW przechodzi wszelkie granice przyzwoitości.
          Manipulacja za manipulacją. A najśmieszniejsze, że "inteligentni" czytelnicy GW wszystko łykają..
          • Gość: koles Re: Litar po wyroku. Wiarze Lecha to nie przeszka IP: 94.127.109.* 02.02.11, 15:48
            ha mysle ze on sie juz wystraszyl i nie bedzie spal w nocy... buhahaha!!! powiedzial to co mysla wszytscy ktorzy mysla w przeciwienstwie do was !!! Najlepsze swiadectwa dal wam wasz szef!!! KOMPROMITACJA PANOWIE!!!
          • Gość: masssud Re: Litar po wyroku. Wiarze Lecha to nie przeszka IP: *.ghnet.pl 02.02.11, 22:23
            to pozwij GW, znawco ochrony dóbr osobistych.
      • Gość: Vuya Re: Litar po wyroku. Wiarze Lecha to nie przeszka IP: 195.68.192.* 02.02.11, 14:55
        GW nie może zdzierżyć że jest coś takiego jak Wiara Lecha. Nie mogą przeboleć że jest organizacja, która ma inne zdanie na pewne tematy, niż mądrale z GW, którzy w Poznaniu uważają się po prostu na wyrocznię. Kto nie myśli jak GW, ten jest skazany na banicję. Dla GW Wiara Lecha jest chyba kluczowym problemem w mieście.

Zgadzam się, że poziom absurdu i manipulacji, jakich dopuszcza się GW atakując WL przekracza granice przyzwoitości. Przywoływanie wyroku, który uległ zatarciu i sugerowanie, że z tego powodu miałyby być wyciągane konsekwencje prawne jest po prostu skandalem. Za żenujące zaś uważam to, że gdy w Krakowie ginie człowiek w porachunkach kiboli, to informacja ta ląduje gdzieś na czwartej stronie, zaś gdy na stadionie Lecha ktoś zostanie opluty (i to przed 3 miesiącami) to jest to news na czołówkę. Czy wy w GW nie czujecie, że stajecie się śmieszni?

Mam nad GW propozycję, która uzdrowi sytuację i zakończy problem - zapiszcie się całym zespołem do WL i przegłosujcie zmiany, jakie uważacie. MOże nawet spróbujcie przegłosować uchwałę o samorozwiązniiu się stowarzyszenia. WL to w końcu samorządna organizacja.
      • Gość: massud Re: Litar po wyroku. Wiarze Lecha to nie przeszka IP: *.ghnet.pl 02.02.11, 22:15
        praworządności, czego się burzysz?
    • rockville Litar po wyroku. Wiarze Lecha to nie przeszkadza 02.02.11, 07:35
      Oczywiscie, tego kibica we Wroclawiu zamordowali Zydzi z Kalisza i wrobili Poznaniaka !!!!!
      • Gość: 12 Re: Litar po wyroku. Wiarze Lecha to nie przeszka IP: *.impan.gov.pl 02.02.11, 08:08
        Jakoś o incydentach na Woodstock wyborcza nie pisze
        • rockville Re: Litar po wyroku. Wiarze Lecha to nie przeszka 02.02.11, 08:15
          Gość portalu: 12 napisał(a):

> Jakoś o incydentach na Woodstock wyborcza nie pisze
          ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Jezeli chcesz sie dowiedzec szczegolow o incydentach na Woodstock, skontaktuj sie z Ojcem Rydzykiem !
        • Gość: F Re: Litar po wyroku. Wiarze Lecha to nie przeszka IP: *.pbg-sa.pl 02.02.11, 09:15
          Jakoś nie zauważyłem aby Owsiak pluł na kogokolwiek.
          • Gość: 12 Re: Litar po wyroku. Wiarze Lecha to nie przeszka IP: *.impan.gov.pl 02.02.11, 09:40
            Może nie opluł ale przepędzał .np Przystanek Jezus
    • leszekes Nie ma poszkodowanego, nie ma winy, nie ma kary 02.02.11, 07:41
      Jest jednak zapis video nad którym nie można przejść do porządku dziennego.
      Myślę, że Wiara Lecha powinna się zastanowić, czy Litar dalej powinien być jej przywódcą. Może powinien zastąpić go wiceprezes? To byłby sygnał, że kibice potrafią myśleć.
      Litarowi można by dać szansę na poprawę. Nie pomorze... trudno... zakaz stadionowy.
      • rockville Re: Nie ma poszkodowanego, nie ma winy, nie ma ka 02.02.11, 07:49
        leszekes napisał:

To byłby sygnał, że kibice pot
        > rafią myśleć.
        ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Buhahabuhahahahabubuhahabuhahabuhaha !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: Eva Ty ewidentnie nie potrafisz myśleć IP: *.cdma.centertel.pl 02.02.11, 08:49
          Widać, że masz z tym potężny problem
      • riince Powinien jak najbardziej. Żeby pokazać Gazecie 02.02.11, 07:55
        Warszawskiej (zwanej też Legia Times) gdzie jej miejsce i co może.
    • cmochall Litar po wyroku. Wiarze Lecha to nie przeszkadza 02.02.11, 07:47
      Szanowny mec.Pleszkun czy panu tak po ludzku nie jest wstyd bronic litara na konferencji prasowej jako czlonek wladz stowarzyszenia.W sadzie tak bo jest pan adwokatem ale na konferencji jako czlonek wladz.Sadze ze panscy znajomi maja wypieki na twarzy sluchajac pana ,bo ja tak.
      • kolossos Adwokaci bronią morderców twierdząc że niewinni 02.02.11, 12:20
        to czym jest dla nich kłamstwo na temat plucia?
        • leszekes Re: Adwokaci bronią morderców twierdząc że niewin 02.02.11, 13:22
          Taka praca. Oni nie muszą się zgadzać z samym czynem, ale każdy człowiek ma prawo do obrony. Nawet morderca, złodziej czy zwyczajny chuligan.
          Prawo do obrony jest święte. Oskarżony może kłamać a oskarżyciel ma mu udowodnić, że kłamie. Adwokat tutaj reprezentuje stronę i jako takiemu nie można zarzucać tego, co zarzucasz.
          Wyraźnie widać, że nie rozumiesz na czym opiera się nie tylko Polski wymiar sprawiedliwości.

kolossos napisała:

> to czym jest dla nich kłamstwo na temat plucia?
      • Gość: stef Re: Litar po wyroku. Wiarze Lecha to nie przeszka IP: *.icpnet.pl 04.02.11, 21:20
        WL chwali się że mają w swoich strukturach tak cenionych ludzi jak prawnicy lekarze przedsiębiorcy. Oni wszystcy są naprawdę ludzmi dużego zaufania społecznego zwłaszcza lekarze i prawnicy.
    • tsuranni oczywiście, że nie przeszkadza to WL 02.02.11, 07:58
      wnioski, czym jest WL, każdy może sobie wyciągnąć
      • leszekes Ci ludzie znaleźli się w złym miejscu i tego nie 02.02.11, 08:59
        zauważyli.
        To tak, jakby biały znalazł się nagle między czarnymi. Trudno chyba tego nie zauważyć prawda?
    • rockville Litar po wyroku. Wiarze Lecha to nie przeszkadza 02.02.11, 08:05
      Jak wczoraj pisalem, ze WL to osilki i dresiarze to mnie od trola wyzwali, a dzs szydlo wyszlo z worka : prezes to element kryminalny ! Wydaje mi sie, ze dzis w Poznaniu nikt nie moze czuc sie bezpiecznie. WL powinna byc zadeklarowana organizacja przestepcza !!!
      • Gość: henry Re: Litar po wyroku. Wiarze Lecha to nie przeszka IP: *.dynamic.chello.pl 02.02.11, 08:27
        Nie kłam człowieku. Jestem członkiem WL, mam 37 lat jestem na kierowniczym stanowisku i nie jestem żadnym sterydem. Nie pochwalam zachowania prezesa, ale nie mam zamiaru głosować przeciwko niemu, bo zrobił dla klubu bardzo dużo i to się dla mnie liczy. Dostał nauczkę i mam nadzieję, że teraz wie jak musi się zachowywać jeśli jest na świeczniku.
        Wybiórcza nadal ŁŻE I MANIPULUJE!
        Po pierwsze we Wrocławiu zginął człowiek z Gdyni (tego już szmatławiec nie napisał) więc raczej Markowicz go nie zabił co sugeruje "wybiórcza". Po drugie kłamstwo o tasakach i nożach w autobusach. wroclaw.naszemiasto.pl/archiwum/509994,smierc-zamiast-pilki,id,t.html

Wyborcza co Pinokio!!!
        • rockville Re: Litar po wyroku. Wiarze Lecha to nie przeszka 02.02.11, 08:33
          Gość portalu: henry napisał(a):

> Nie kłam człowieku. Jestem członkiem WL, mam 37 lat jestem na kierowniczym stan
          > owisku i nie jestem żadnym sterydem. Nie pochwalam zachowania prezesa, ale nie
          > mam zamiaru głosować przeciwko niemu, bo zrobił dla klubu bardzo dużo i to się
          > dla mnie liczy. Dostał nauczkę i mam nadzieję, że teraz wie jak musi się zachow
          > ywać jeśli jest na świeczniku. -----------------------------------------------------------------------------------------Czy Pan ukonczyl liceum profilowane z elementami integracyjnymi ?
          • Gość: henry Re: Litar po wyroku. Wiarze Lecha to nie przeszka IP: *.dynamic.chello.pl 02.02.11, 09:15
            Synuś. Skończyłem doskonałe liceum i doskonałą szkołę wyższą.
        • Gość: R Re: Litar po wyroku. Wiarze Lecha to nie przeszka IP: *.icpnet.pl 02.02.11, 09:47
          Jestem członkiem WL, mam 37 lat jestem na kierowniczym stan
          > owisku i nie jestem żadnym sterydem.

Na stanowisku kierowniczym powiadasz... Masz na myśli sytuację kiedy prowadzisz samochód?

Nie pochwalam zachowania prezesa, ale nie
          > mam zamiaru głosować przeciwko niemu, bo zrobił dla klubu bardzo dużo i to się
          > dla mnie liczy. Dostał nauczkę i mam nadzieję, że teraz wie jak musi się zachow
          > ywać jeśli jest na świeczniku.

Dla jakiego klubu bo nie rozumiem o co ci chodzi? Wszystko co robi robi dla siebie, ale wy z WL jesteście zbyt tępi żeby to zrozumieć.

> Wybiórcza nadal ŁŻE I MANIPULUJE!
          > Po pierwsze we Wrocławiu zginął człowiek z Gdyni (tego już szmatławiec nie napisał) więc raczej Markowicz go nie zabił co
          sugeruje "wybiórcza".

To były pierwsze ustalenia TVN-u co było wyraźnie napisane. Później jest wzmianka o tym z którego miasta pochodził zabity. Jesteś zbyt niecierpiliwy, żeby doczytać tekst do końca czy oglądasz tylko obrazki i zdjęcia? Chyba, że masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem. Poza tym co za różnica skąd był? Zginął człowiek i nieważne czy był z P-na, Gdyni czy Burkina Faso.
          • Gość: henry Re: Litar po wyroku. Wiarze Lecha to nie przeszka IP: *.dynamic.chello.pl 02.02.11, 10:16
            Mistrzuniu jeśli nie rozumiesz co czytasz to ciężko mi będzie ci wytłumaczyć.
            Przeczytaj mojego posta jeszcze raz i jeszcze raz i jeszcze raz a potem odpowiadaj.

> Na stanowisku kierowniczym powiadasz... Masz na myśli sytuację kiedy prowadzisz
            > samochód?

Myślisz, że ta twoja sugestia mnie zabolała?
            Nie. Znam swoją wartość.
            • Gość: hgw Re: Litar po wyroku. Wiarze Lecha to nie przeszka IP: *.zwierciadlo.pl 02.02.11, 11:38
              > Myślisz, że ta twoja sugestia mnie zabolała?
              > Nie. Znam swoją wartość.

Jak widać nawet wewnętrzne przekonanie o własnej wartości nie pomaga gdy jest się zwykłym prostakiem wybielającym innego prostaka. Dobry system wartości. Wyniesiony z tej elitarnej szkoły średniej, czy z doskonałej wyższej?
              • Gość: henry Re: Litar po wyroku. Wiarze Lecha to nie przeszka IP: *.dynamic.chello.pl 02.02.11, 12:07
                W którym miejscu wybielam Litara człowieku? Potrafisz zrozumieć co czytasz?
                Ja nauczyłem się tego w doskonałych szkołach. Nauczono mnie również wyciągać wnioski a nie tylko ślepo wierzyć w to co ktoś napisze lub powie. Wyborcza ma w tym interes, żeby się Litara pozbyć (bojkot koszernej, niechęć kibiców do zalegalizowania alkoholu na stadionach). Litar dał im pretekst i o to mam do niego pretensję, bo od osoby na tym stanowisku wymaga się czegoś więcej.
                • Gość: R Re: Litar po wyroku. Wiarze Lecha to nie przeszka IP: *.icpnet.pl 02.02.11, 16:52
                  Litar i ten jego przydupas adwokacina dostatecznie już się ośmieszyli swoim zachowaniem, wypowiedziami i pseudo przeprosinami.
                  Także człowieku wyuczony w doskonałych szkołach wyciągania wniosków - warto dla takich idiotów ośmieszać się na forum? Skoro potrafisz wyciągać takie wnioski powineneś wreszcie zrozumieć, że on ma w dupie WL i całą resztę. Dla niego to tylko sposób na prowadzenie własnego biznesu i nawiązywania kontaktów i układów.
                  Skoro nie wierzysz ślepo w to co ktoś pisze lub mówi to skąd bierze się twoja wiedza o tym co napisałeś cyt.
                  Wyborcza ma w t
                  > ym interes, żeby się Litara pozbyć (bojkot koszernej, niechęć kibiców do zalega
                  > lizowania alkoholu na stadionach).
                  Wyborcza ma w tym interes? Jaki? Człowieku, twoje teorie spisku są godne scenariusza odcinka "Z archiwum X".
                • ssdd1975b Re: Litar po wyroku. Wiarze Lecha to nie przeszka 03.02.11, 15:50
                  henry - jak jestes inteligent i nie popierasz takiego zachowania to moze jakas ambicje masz??? bo ostatniego szefa (tego sprzed Litera to wam agancja jakas do pierdla wsadzila za handel dragami i inne pierdoly), wszedl Literek i dal ciala na filmie, jezlei Ty go nie chcesz bronic ani usprawiedliwiac, anie ekrecac jakies hasla o manipulacjach to wykorzystaj ten moment na zmiane szefa WL...

I wy jak go wywalicie na pysk z tej posadki odzyskacie choc troszke twarzy ktora straciliscie nie tylko w oczach kraju ale i u Poznaniakow - a teraz pieprzycie farmazony o pijakach, wodkach, i tym ze to gosciu zaczepil literka i inne bzdury... (brakuje tam tylko UFO, MAKu i innych pierdul nie zwiazanych z filmikiem)...

jak masz IQ wieksze to wypierdziel go z tego stanowiska i zajmij jego miesce (po doskonalym liceum i univerku i z kierowniczym doswiadczeniem btw McDonalds??? czy cos innego jak Biedronka???:) nie bedziesz mial problemu zeby sobie poradzic z debilami w WL...a i inne rzeczy dla klubu bedziesz mogl zrobic...
            • Gość: R Re: Litar po wyroku. Wiarze Lecha to nie przeszka IP: *.icpnet.pl 02.02.11, 15:58
              Swoją wartość podnosisz pisaniem na forum tekstów typu: zajmuję stanowisko kierownicze, skończyłem świetną szkołę średną i studia i temu podobne bzdury. Gówno kogo obchodzi jakie skończyłeś szkoły i czym się zajmujesz. To tylko słowa które niczego nie wnoszą do dyskusji. Zaraz napiszesz, że jeździsz Maybachem za dużą bańkę i z tego powodu wszyscy mają czytać twoje wypociny z rozdziawionymi ustami?
              Problemem jest to, że ty piszesz coś czego sam nie rozumiesz. Tak więc przeczytaj te swoje bzdury raz jeszcze, później jeszcze raz... Chociaż szczerze wątpię, żeby to pomogło.
          • kontemplator07 Re: Litar po wyroku. Wiarze Lecha to nie przeszka 02.02.11, 12:26
            A teraz napisz coś merytorycznie.
        • Gość: massud Re: Litar po wyroku. Wiarze Lecha to nie przeszka IP: *.ghnet.pl 02.02.11, 22:25
          wydoroślałbyś wreszcie.....
      • Gość: h Re: Litar po wyroku. Wiarze Lecha to nie przeszka IP: 195.216.115.* 02.02.11, 09:09
        Wychodzi znowu, że poprawność polityczna przegrywa.
        Słabe władze lecha i m. Poznania doszły do wniosku, że nie dadzą sobie rady z bandytyzmem na trybunach, więc go oswoją i ucywilizują.
        Sądzili, że jak dadzą kibolom osobowość prawną, to przestaną oni działać przeciw prawu i będzie porządek.
        Ci niestety zaprowadzili, ale porządek hierarchiczny wg gangsterki, bo innego w parktyce nie nie znali.
        Sygnały że coś jest nie tak pojawiały się już wcześniej.
        Zbiórki pieniędzy przy okazji kupowania biletów na tzw. zakazane pirotechniczne oprawy.
        Nie kupisz biletu na mecz jak nie wyłożysz na "dobrowolną" zbiórkę (minione rozgrywki pucharowe).
        Klub to wiedział i nic nie robił bo obiecany pzrez kiboli z WL "porządku" na stadionie był.
        Tylko, że wtedy nie było dokładnego monitoringu, potem przebudowywyno stadion i nic nie mogło wyłapać takich kwiatków.
        No i przy pierwszej okazji gdy do ochrony na nowym stadionie wykorzystuje się już bezduszny, wizyjny monitoring wychodzą na wierzch zasady tego "porządku".
        Najpierw podczas meczu z wisła pokazano, że tzw. ochrona na stadionie jest tylko listkiem figowym.
        Grupka "spokojnych" ludzi przebiegła bez przeszkód przez sektory i płytę boiska.
        Teraz kamery wychwyciły m in. jakie elementy wykorzystuje się w celu utrzymania "posłuchu" na trybunach.
        Niestety prezydent Grobelny, ani żaden człowiek z jego świty lub magistrau, to nie są osoby pokroju Cyryla Ratajskiego, który potrafił codziennie być między mieszkańcami i znać ich problemy i nie przyjdzie na stadion na trybuny, tylko do luksusowej loży dla VIPów.
        Jego żonie i dzieciom nikt tam w twarz nie plunie i nie obrzuci obelgą.
        Dlatego mógł wygłosić pusty slogan, że zaprasza teraz na stadion całe rodziny.
        Jestem za aby właśnie gazeta do cna wyeksploatowała to zdarzenie.
        Może wreszcie w RP będzie tak jak na stadionach w GB.
        Klub, miasto i PZPN powinny wyciagnąć wnioski z tej kolejnej lekcji i skonczyć z metoda chowania głowy w piasek i bagatelizowania sprawy.
        Bo kiedyś skończy się tak jak na Heysel.
        Monitoring przyczyni się jedynie do tego, że wtedy zostaną wspaniałe nagrania z tej tragedii.
      • leszekes Od razu widać, że się na sporcie nie znasz 02.02.11, 09:17
        On rządzi się swoimi prawami. Kibice z WL mają swoje miejsca i nie lubią tam obcych. Tak trudno to zrozumieć?
        Chciałbyś, aby do ciebie przyszedł kibic z Wiary Lecha? Nie.
        Ci ludzie poleźli tam, gdzie ich nie chciano.

rockville napisał:

> Jak wczoraj pisalem, ze WL to osilki i dresiarze to mnie od trola wyzwali, a dz
        > s szydlo wyszlo z worka : prezes to element kryminalny ! Wydaje mi sie, ze dzi
        > s w Poznaniu nikt nie moze czuc sie bezpiecznie. WL powinna byc zadeklarowana o
        > rganizacja przestepcza !!!
        • rockville Re: Od razu widać, że się na sporcie nie znasz 02.02.11, 09:34
          leszekes napisał:

> On rządzi się swoimi prawami. Kibice z WL mają swoje miejsca i nie lubią tam ob
          > cych. Tak trudno to zrozumieć?
          > Chciałbyś, aby do ciebie przyszedł kibic z Wiary Lecha? Nie.
          > Ci ludzie poleźli tam, gdzie ich nie chciano.
          --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Czy Pan skonczyl liceum profilowane z elementami integracyjnymi ?
          • alfalfa Re: Od razu widać, że się na sporcie nie znasz 02.02.11, 10:14
            Wiesz co to jest ten "element integracyjny"? Za taki tekst Korwina GW napiętnowała jako faszystę...
            A.
            • leszekes Tą wypowiedź Janusza Korwina Mikke znam 02.02.11, 10:40
              i się z nią z grubsza zgadzam, co nie znaczy, że jestem jego fanem, ponieważ inne jego poglądy są dla mnie bardziej niż kontrowersyjne.
              Nie jestem aż takim koniunkturalistą jak myślisz. Nie zawsze GW ma rację... to zresztą zależy bardziej od poszczególnych dziennikarzy niż samej Gazety, bo ta tylko z grubsza wytycza linię... określa ogólny profil...

alfalfa napisał:

> Wiesz co to jest ten "element integracyjny"? Za taki tekst Korwina GW napiętnow
              > ała jako faszystę...
              > A.
              • alfalfa Re: Tą wypowiedź Janusza Korwina Mikke znam 02.02.11, 11:00
                ja się z nią zgadzam częściowo i mam wątpliwości bo kwestia np. stopień upośledzenia jest bardzo delikatną sprawą i nie czuję się za bardzo w tym temacie. Widziałem natomiast taki "eksperyment" w praktyce i mam mieszane uczucie... częściowo to się sprawdzało ale były tez i patologie.

W kestiach gospodarczo-politycznych zgadzam się z Korwinem znacznie bardziej i wolałbym gdyby się do nich ograniczył, jego wycieczki w krainę tematów społecznych kończą się zawsze kontrowersjami, które służą mediom o innych opcjach politycznych do dyskredytacji tych gospodarczo-politycznych i w sumie wychodzi na to, że czasem Korwin sam szkodzi "sprawie".
                www.libertarianizm.pl/zasoby/abc_libertarianizmu
                > Nie jestem aż takim koniunkturalistą jak myślisz. Nie zawsze GW ma rację...
                Wybacz ale nie chciałbym o tym rozmawiać, nie o to mi chodzi ale nie ważne.
                A.
                • leszekes Re: Tą wypowiedź Janusza Korwina Mikke znam 02.02.11, 13:15
                  Kiedyś moja córka chodziła do takiej szkoły. Były tam osobne klasy dla uczniów głuchych i niedosłyszących. Myślałem, że to dobrze, iż w ten sposób te dzieci będą się integrować ze swoimi zdrowymi koleżankami i kolegami. Rzeczywistość okazała się inna. Córka kilka razy sympatycznie starała się je zagadnąć (to była I klasa). Za każdym razem reagowały agresją. Po kilku takich próbach zrezygnowała. W następnych latach już nie próbowała a obie grupy żyły osobno nie integrując się wcale.
                  Co do reszty to chyba masz rację...
                  • alfalfa Re: Tą wypowiedź Janusza Korwina Mikke znam 02.02.11, 13:43
                    Zgadza się, ja miałem z tym styczność "poniekąd" - na Piątkowie była (jest?) szkoła z klasą integracyjną, dawno to było więc nie wiem jak teraz. Nie chciałem wchodzić w konkrety ale chodziło o to o czym piszesz plus zaczęły się podziały, niefajne sytuacje dyskryminacji "ja się z nią/nim bawić nie będę bo..." (choć trudno chyba o tym mówić gdy chodzi o dzieci np. 10letnie) i takie tam... To wymaga być może większej pracy pedagogicznej, nie wiem, ale nie do końca mi się podobała realizacja niby fajnego pomysłu i zastanawiałem się już wtedy (ok. 1995>) czy to przynosi więcej pożytku czy szkody.
                    A.
                    • leszekes Re: Tą wypowiedź Janusza Korwina Mikke znam 02.02.11, 15:52
                      Moje obserwacje są sprzed 10 lat i dotyczą Gdyni.
                      Widzę, że są obszary, gdzie mamy podobne zdanie... :)
          • leszekes Skończyłem więcej szkól niż niektórzy 02.02.11, 10:18
            mogą to pojąć swoimi ubogimi umysłami... :))
            I żeby nie było wątpliwości... Chodząc na mecze Lecha nie pcham się na tzw. żyletę, bo nie czułbym się tam dobrze z racji choćby wieku i temperamentu. Poza tym rozumiem tych, którzy chcą być w swoim towarzystwie.
        • kibolodlat Re: Od razu widać, że się na sporcie nie znasz 02.02.11, 09:42
          ja ciebie na stadionie nie chce wcale. nie przychodź bo z bani i mela
          • leszekes Nie interesuje mnie twój pogląd na moją obecność 02.02.11, 10:22
            na stadionie i na mecze będę chodził tak jak chodziłem, kiedy jeszcze szczałeś w różowe majty z kropkami czerwonymi :DDD

kibolodlat napisała:

> ja ciebie na stadionie nie chce wcale. nie przychodź bo z bani i mela
        • Gość: podatnik Re: Od razu widać, że się na sporcie nie znasz IP: 89.204.153.* 02.02.11, 10:17
          leszekes napisał:

> On rządzi się swoimi prawami. Kibice z WL mają swoje miejsca i nie lubią tam ob
          > cych. Tak trudno to zrozumieć?

To nie był mecz Lecha Poznań, Amiki Wronki, czy LZS Pasikurowice, tylko reprezentacji Polski. I w tym momencie kibice z WL nie mają nic do gadania, bo to nie ich klub jest organizatorem meczu, i to nie ich klub gra na stadionie. Nie są też właścicielami stadionu, który jest MIEJSKI. Chcecie pluć na ludzi, to róbcie to na swoich meczach. Tak trudno to zrozumieć?
        • Gość: sw Re: Od razu widać, że się na sporcie nie znasz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.11, 11:34
          Tak, trudno to zrozumieć. Jeżeli chcą mieć swoje miejsce, niech sobie wybudują swoją trybunę za swoje pieniądze. Nie życzę sobie, by na Stadionie Miejskim, wybudowanym za Twoje i moje pieniądze, panował taki "porządek".
          • leszekes Re: Od razu widać, że się na sporcie nie znasz 02.02.11, 13:29
            To musisz ty i tobie podobni tak wychowywać swoje pociechy, aby zapełniały tłumnie stadion z aureolami na głowach nie pozostawiając miejsca dla tych z różkami i ogonkiem :))

Trybuny są cztery i dla piątej miejsca nie ma. Trzy są dla grzecznych, czwarta tych mniej miłych. Jak policzyć która trybuna wypracowuje większy zysk dla klubu może się okazać, iż są mecze, gdzie ta jedna trybuna daje tyle pieniędzy co trzy pozostałe.
            • Gość: koles Re: Od razu widać, że się na sporcie nie znasz IP: 94.127.109.* 03.02.11, 13:43
              polowa tych polglowkow jest wpuszczana za darmo przez swoich kumpli! wszyscy to wiedza wiec ostroznie z tymi zyskami no chyba ze mowimy o zyskach litara i jego kumpli!
              • leszekes Nie przyglądałem się temu od tej strony 03.02.11, 20:44
                To być może. Jeżeli takie zjawisko rzeczywiście istnieje to należy je zlikwidować natychmiast. Są na to sposoby.
    • razparuk Litar po wyroku. Wiarze Lecha to nie przeszkadza 02.02.11, 08:18
      Panie Grobelny, stadion za niewyobrażalną kasę a ja tam z synami nie pójdę bo po prostu strach. To ma być "Stadion Miejski" czy kibolski? Dla kogo został zbudowany i za czyje pieniądze? Bo kasę z podatków musiałem wyłożyć ale korzystać z tego nie będę mógł bo mogę być klientem w salonie "masażu twarzy" tylko dlatego że nie krzyczę za głośno....całe Euro w Poznaniu to klęska ale teraz musi panować urzędowy optymizm.
    • pewex80 Litar po wyroku. Wiarze Lecha to nie przeszkadza 02.02.11, 08:22
      Sam kilka razy byłem świadkiem bijatyk i przepychanek na stadionie, teraz juz nawet karnetu nie kupuje, zresztą moi znajomi również! Niech coś zrobią z przestępcami, jakoś na wyspach dali rade!!! Masakra, że już nie można z rodziną na mecz pójść, bo po głowie można dostać!!! Ale lech ma to w pompie, ważne, żeby kasa leciała!!! Piękny stadion nam zbudowali... szkoda,że tylko dla wybranych...przestępców!!!
      • Gość: kibic Re: Litar po wyroku. Wiarze Lecha to nie przeszka IP: *.ip.netia.com.pl 02.02.11, 12:15
        dobrze - kibiców sukcesu takich jak ty ze znajomymi (a ty takich masz?!) nie potrzebujemy ... niech dalej Koszerna wraz z innymi wszechwiedzącymi robią tobie papkę z mózgu
    • Gość: obywatel Re: Litar po wyroku. Wiarze Lecha to nie przeszka IP: *.adsl.inetia.pl 02.02.11, 08:25
      Autor artykulu jest chyba ograniczony umyslowo!
      Po pierwsze - dopoki nie udowodniono komus winy osoba ta w mysl polskiego prawa jest niewinna
      Po drugie - Pan o ktorym mowa w artykule nie jest znana publiczna osobistoscia, skad wiec pisanie imienieniem i nazwiskiem o niej
      Po trzecie - autor, jesli nie ma dowodow (na co wskazuje jego artykul bedacy jedynie sosem oskarzen niczym nie poprartym) powinien odpowiedziec za znieslawienie i dzialanie na szkode dobrego imienia klubu pilkarskiego KKS Lech Poznan
      • rockville Re: Litar po wyroku. Wiarze Lecha to nie przeszka 02.02.11, 08:29
        Gość portalu: obywatel napisał(a):

dobrego imienia klubu pilkarskiego KKS Lech Poznan
        --------------------------------------------------------------????????
      • Gość: mini_Litear Re: Litar po wyroku. Wiarze Lecha to nie przeszka IP: *.icpnet.pl 02.02.11, 08:30
        WL i cale to kibolskie bagno powinno zostac zdelegalizowane!
        • Gość: Eva Przesadzasz. IP: *.cdma.centertel.pl 02.02.11, 08:55
          Wiara Lecha jest pożyteczna. Jest spokój na trybunach. Trzeba tylko poprawić pewne słabe punkty. Takie jak na przykład "wyrywność" Litara.
      • Gość: anty-anty Re: Litar po wyroku. Wiarze Lecha to nie przeszka IP: *.icpnet.pl 02.02.11, 08:35
        Jak litarek nie jest osobą publiczna? To po co wpycha się na salony? Po co doradza w sprawie jak nie"bezpiecznie" spędzić czas z rodziną na poznańskim stadionie? Dlaczego swoje zaplute żarcie serwuje tym głupim frajerom na stadionie. Przeciel wl tego świństwa nie ruszy - bo zaplute, zasikane, zarzygane to to.
      • Gość: R Re: Litar po wyroku. Wiarze Lecha to nie przeszka IP: *.icpnet.pl 02.02.11, 10:03
        > Autor artykulu jest chyba ograniczony umyslowo!
        > Po pierwsze - dopoki nie udowodniono komus winy osoba ta w mysl polskiego prawa
        > jest niewinna
        Przyznał się, poddał dobrowolnie karze, wyrok był prawomocny - był niewinny?
        > Po drugie - Pan o ktorym mowa w artykule nie jest znana publiczna osobistoscia,
        > skad wiec pisanie imienieniem i nazwiskiem o niej
        Pan? Żarty sobie stroisz? Poza tym ten burak jest prezesem stowarzyszenia więc niby dlaczego nie mieliby wymieniać jego imienia i nazwiska.
        > Po trzecie - autor, jesli nie ma dowodow (na co wskazuje jego artykul bedacy je
        > dynie sosem oskarzen niczym nie poprartym) powinien odpowiedziec za znieslawien
        > ie i dzialanie na szkode dobrego imienia klubu pilkarskiego KKS Lech Poznan
        Tobie pomyliły się artykuły czy jesteś tak tępy?
        Dobre imię klubu KKS LP umarło kilkanaście lat temu. Jak można być tak naiwnym, żeby podniecać się polską ligą? Jeden wielki skorumpowany syf i bagno. Kiedyś piłkarze marzyli, żeby grać w dobrym klubie i robili to dla kibiców (prawdziwych kibiców), teraz liczą się znajomości i kasa. I mamy to co mamy - bandę nieudaczników biegającą po boisku bo im to się opłaca. A poznańskie układy? Rzygać się chce.
        • kontemplator07 Re: Litar po wyroku. Wiarze Lecha to nie przeszka 02.02.11, 12:34
          Rzygać czy pluć?
      • Gość: xyz mimo przemyslanej intrygi... IP: 77.252.233.* 02.02.11, 11:00
        ..."Gowno Prawdy" i p.zydnickiego,karnety sprzedaja sie jak swieze buleczki.dzieki tej kampanii tego szmatlawca farszafskiego bedzie nas na trybunach jeszcze wiecej.wstydze sie za taka stolice,ktora wpuscila nam do Poznania taka szmate.
    • Gość: Prawnik z doskoku Re: Litar po wyroku. Wiarze Lecha to nie przeszka IP: *.man.poznan.pl 02.02.11, 08:55
      Nie bronię Litara, bo tą całą hołotę pseudokibiców zarejestrowaną pod przykrywką Wiary Lecha należałoby zdelegalizować, ale z tego co wiem to za wyciąganie zatartych wyroków można mieć proces, bo są one traktowane jak niebyłe.

Pozdrawiam
      • leszekes To nie jest hołota. To kibice tacy sami jak inni, 02.02.11, 09:11
        tylko bardziej zaangażowani, przez co może bardziej wyrywni.
        Trzeba ich tylko troszkę utemperować i znowu będzie ok.
        • rubikon69 Re:to nie są kibice-to kibole 04.02.11, 10:03
          Kibic ma honor.Ci z tego filmiku nie mieli honoru za grosz w trakcie zajścia i nie mają go dziś.
    • werato2 Re: Litar po wyroku. Wiarze Lecha to nie przeszka 02.02.11, 08:56
      Hahaha DOBRE
    • the.witcher taka ciota potrafi opluć tylko kobietę 02.02.11, 08:56
      przeciez to zwykły frajer o twarzy cioty do lania, gdyby stał tam sam nie odważyłby się nawet odpowiedzieć dzień dobry, jak za plecami miał karków o inteligencji karalaucha to czuł się silny i odważył nawet napluć kobiecie w twarz... zapamietam twoją twarzcw...u i jak cię trafię na ulicy zobaczysz jak bije facet!!!
      • Gość: ja internetowy napinacz:P IP: *.adsl.inetia.pl 02.02.11, 09:19
        Wybacz, śmieszny jesteś, możesz jeszcze jakieś posty walnąć, bo nieźle się uśmiałem.
        • Gość: leo serio? IP: 193.109.212.* 02.02.11, 10:19
          wierzę ;) kibice lecha mają to do siebie, że śmieją się ze wszystkiego siedząc w kapciach przed kompem a jacy są w realu można zobaczyć na filmie ;) odwagi wam nie brakuje gdy jesteście w grupie a przed wami stoi ojciec z małymi dzeićmi albo kobieta.
          beka z wascw...e:)!!!
      • kanalizatorio Chodzą słuchy że we Wrocku robił za parówe 02.02.11, 15:36
        Pojawiło się na forum GW już kilka osób które twierdzą, że po aresztowaniu we Wrocku robił za lachociąga w celi po odpowiednim "zmiękczeniu". Czy ktoś może potwierdzić te "rewelacje"?
        W sumie nie zdziwiłbym się, że teraz odreagowuje na słabszych i to mając kumpli za plecami.
        Taka trauma może złamać psychikę. Ciekawe czy do swojego kateringu też pluje?
      • Gość: nanana Re: taka ciota potrafi opluć tylko kobietę IP: *.173.4.117.tesatnet.pl 17.02.11, 11:29
        wygląda jak kryptogej
    • leszekes Trudno białemu zauważyć, że jest między czarnymi? 02.02.11, 09:03
      Że tam nie pasuje? Naprawdę tak trudno?
      Ci ludzie nie zauważyli, że wyglądają INACZEJ jak otoczenie?
      Oni byli jak zbłąkane owce. Można było ich wyprosić kulturalnie... fakt... ale co zrobić jak ktoś nie reaguje i ma to w przysłowiowej czarnej dziurce?
      • rejestr1 To pójście na mecz jest jak wejście do Harlemu? 02.02.11, 09:51
        Chcesz zasugerować, że kupując bilet na stadion wybudowany za pieniądze publiczne, musi się uważać na swój wygląd, bo miejscowych chuliganom może on nie odpowiadać?
        Tak będziesz tłumaczył bandziorów, którzy pobiją zwykłego przechodnia ot tak za wygląd, za to że przechodzień miał wyzwywający wygląd i nie patrzył gdzie idzie? Bandziorzy naturalnie wspaniałe chłopaki, których odmieniec przechodzień po prostu sprowokował swpim wyglądem?
        • leszekes Trybuny są cztery 02.02.11, 10:12
          Trzy dla normalnych kibiców. Można powiedzieć chyba, że okazjonalnych, bo jak drużynie się nie wiedzie to nie przyjdą na mecz.
          Jedna jest dla najwierniejszych z wiernych. Ci zawsze zapłacą za bilet i przyjdą na mecz w każdych okolicznościach. Na dodatek jeszcze najgoręcej dopingują swoją drużynę.
          Za te pieniądze swoje, za ten doping mają jedną trybunę na której stanowią swoje prawa... lub może raczej niepisany regulamin.
          Dla innych kibiców to dobrze, bo omijając "ich" miejsca mogą w spokoju rozkoszować się sportowym widowiskiem, nie wyłączając oprawy.
          • Gość: leo nie czytatałem większych bzdur IP: 193.109.212.* 02.02.11, 10:33
            NIE JESTEŚCIE ŻADNYMI KIBICAMI TYLKO ZWYKŁYMI BANDYTAMI!
            kibice przychodzą zobaczyć grę swojej drużyny a wy większośc czasu stoicie plecami do murawy albo machacie jakimiś debilnymi flagami zaslaniając boisko.
            NIE POWINNYŚCIE MIEĆ PRAWA WCHODZENIA NA STADION WOGÓLE WIĘC NIE UZURPUJCIE SOBIE PRAWA DO STANOWIENIA NA NIM SWOICH CHORYCH PRAW.
            • leszekes Tylko dlaczego piszesz to do mnie? 02.02.11, 10:45
              Ja tam nie siedzę, czy jak wolisz stoję... :DDD
              Wolę drugą stronę stadionu. I nie przeszkadza mi to co dzieje się wśród tych najbardziej zaangażowanych kibiców. Nie obrażam ich i toleruję.
              Nie znaczy to, że jestem za pluciem na zabłąkane i mało gramotne owce...
          • rejestr1 Republika Kibolska? 02.02.11, 10:50
            "mają jedną trybunę na której stanowią swoje prawa..."
            Znaczy sie, że są eksterytorialni i nie podlegają prawu? Fantastyczne tłumaczenie dla bojówek kibolskich.
            • leszekes Re: Republika Kibolska? 02.02.11, 13:32
              Prawu podlegają jak najbardziej, ale to co się stało podlega karze na wniosek poszkodowanych a ci jak wiemy nie chcą się ujawnić.
          • emissarius Re: Trybuny są cztery 02.02.11, 22:14
            leszekes napisał:

> Za te pieniądze swoje, za ten doping mają jedną trybunę na której stanowią swoj
            > e prawa... lub może raczej niepisany regulamin.

Nie sposób zgodzić się z Twoją argumentacją. Myślę też, że w żaden sposób nie da się jej obronić.

Stadion został wybudowany z pieniędzy publicznych wszystkich mieszkańców tego miasta, w tym także tej feralnej rodziny - jeśli mieszkają w Poznaniu. Wybudowano go w mieście, w którym wiele naprawdę pilnych potrzeb społecznych pozostaje niezaspokojonych, z powodu braku środków. W mieście, gdzie czeka się w nocy w kolejce, by zapisać dzieciaka do przedszkola, jak za czasów PRL. Mimo to - wybrano budowę stadionu, potwornie zadłużając miasto. Dlaczego więc teraz ktokolwiek z mieszkańców ma mieć ograniczony dostęp do miejsca na stadionie, bo ktoś inny uzurpuje sobie do niego prawo? A może z powodu stroju??

Jeśli jakaś grupa kibiców ma ochotę dopingować w sposób szczególny i potrzebuje do tego całej trybuny - niech wykupi wszystkie bilety na trybunę i zastrzeże sobie, że nikt poza grupą nie powinien otrzymać biletu na te miejsca.

A jeśli już trafili tam ludzie, którzy z jakichkolwiek powodów nie powinni się tam znaleźć - należało ich grzecznie poprosić o zmianę miejsc, przy czym rodzina wcale nie musiała się na to zgadzać. Bo jak czytam - nie tylko mieli bilety na te miejsca, ale na dodatek byli gośćmi ze wszech miar honorowymi tego stadionu, jako że kilkakrotnie zapraszał ich na mecze sam prezydent Poznania. Też kibic. Jeśli natomiast zachowywali się nieodpowiednio [wątek z alkoholem] - należało poprosić ochronę albo grzecznie odprowadzić ich do innego sektora, zamiast pozwalać, by "przez nikogo nie niepokojeni" opuścili stadion.

Myślę sobie, że dopóki stadion jest miejski, i wszyscy będziemy spłacali go wiele następnych lat - prawo do miejsca na drugiej trybunie mają wszyscy, także "pikniki", a nawet mocno leciwa staruszka z laską, jeśli tylko będzie miała kaprys kupić bilet i być może po raz ostatni zobaczyć mecz.

"Niepisany regulamin" o którym piszesz, czy "swoje prawa" jakie posiadają kibice "za swoje pieniądze" - obowiązują wyłącznie ich samych, jeśli się na to zgodzą. Każdy inny człowiek ma prawo je zignorować. Za to bezwzględnie każdy kibic ma obowiązek przestrzegać powszechnie obowiązującego prawa, oraz niepisanych zasad i kodeksów honorowych, jeśli je uznaje.
            • leszekes Re: Trybuny są cztery 03.02.11, 09:42
              Dobrze. Został wybudowany z publicznych pieniędzy, czyli... również pieniędzy tych, którzy go "zasiedlają" w czasie meczy najczęściej. To oni, regularnie odwiedzając stadion (karnety) opłacając w sposób pośredni jego utrzymanie (Lech płaci za możliwość grania na tym stadionie). Krótko mówiąc aby stadion nie generował kosztów potrzebni są kibice. Dużo kibiców. Niestety ci "normalni" kibice są jak chorągiewki. Przyjdą jak drużynie się wiedzie, nie przyjdą jak jej idzie źle.
              Co by można wybudować, gdyby nie było stadionu... Toż to czysta demagogia. Równie dobrze można by zapytać: "ile żłobków by wybudowano za pieniądze wydane na bizantyjski pogrzeb pewnej pary w Krakowie?" Ostatecznie wiele z ostatnich oszczędności to efekt wracającego smoleńskiego bumerangu. Dlaczego tym się nie zajmujesz? Bliscy ofiar mają dostać po 250 tys. złotych. Każda 250 tysięcy. Czy odtąd każda ofiara wypadku będzie dostawała takie gigantycznie nieprzyzwoite odszkodowanie? Czy wiesz ile za te pieniądze pilnych potrzeb społecznych można by zaspokoić?
              Bilety na tą konkretna trybunę. Nie wiem jak to się stało, że ci ludzie weszli w ich posiadanie. Może kupili od kogoś, kto przyjść nie mógł? Może ktoś im je ofiarował? Może kasjerka popełniła błąd? Może ktoś, kto je kupował w beztroskiej nieświadomości...? Może...
              Generalnie ci kibice, którzy przychodzą na tą trybunę wykupują wszystkie, lub prawie wszystkie miejsca. Poza tym jak to sobie wyobrażasz? Wiara Lecha kupuje całą trybunę hurtem a potem rozprowadza bilety między swoimi członkami? Toż to okazja do niebywałych nadużyć taka "firma w firmie". Pierwszy byś podniósł krzyk... "kto to widział? Wybudowaliśmy za nasze stadion a zarabia na nim grupka podejrzanych ludzi..." Nie czujesz tego?

Ignorowanie pewnych ograniczeń wynikających z panujących obyczajów to GŁUPOTA. Wszystko to co piszesz to teoria i piękne "chciejstwo" nijak nie przystające do rzeczywistości. Nikt rozsądny, ubrany w piękny, czysty, biały garnitur nie siada przy jednym stole z grupą umorusanych górników, aby zjeść z nimi drugie śniadanie. Nawet wówczas, gdy do posiłku umyli ręce i twarze.
              Kibiców trzeba zmieniać, ale to długi proces. Już się trochę zmienili. Nie demolują ławek, nie niszczą stadionu i nie pozwalają na niszczenie innym, bo to między innymi "ich" stadion.
              Wiara Lecha to nie aniołki, ale to też i twoja wina. Jak ty i tobie podobni wychowaliście swoje dzieci? Gdzie są te inne możliwości spędzania wolnego czasu? Te świetnie wyposażone kluby sportowe i nie tylko sportowe... pływalnie...? Gdzie jest dla nich praca?
              Tak, tak... nadrabiamy zaległości... Stara to bajka. Ten stadion to zaledwie 1% ich potrzeb. Więc nie narzekaj, ale klepnij się w pierś i powiedz : "moja wina"
              • emissarius Re: Trybuny są cztery 03.02.11, 12:12
                Hmm... Wierność kibiców oczywiście powinna być premiowana i doceniana, pewnie. Czy jednak za każdą cenę... Nie wydaje mi się też, by w jakikolwiek sposób zmniejszyło to koszty generowane przez stadion. Może tylko poprawić bilans operatora, jeśli taki zostanie wyłoniony [Lech Poznań lub AEG Europe]. Zwróć uwagę proszę, że całkowity koszt budowy stadionu i infrastruktury już teraz wycenia się na ok 1 mld PLN. Miasto oczekuje, że operator wpłaci do kasy miejskiej 8mln PLN rocznie, tymczasem np. Lech chciałby wzorem Legii płacić 3,5 mln. Ale załóżmy teoretycznie, że ostatecznie stanie na 5 mln. W tej sytuacji koszty budowy zwrócą się równo za... 200 lat.

Tymczasem... Całkowite zyski, jakich spodziewa się miasto z tytułu ME 2012 określa się na poziomie ok. 100 mln PLN, ale przecież środki te nie wpłyną wprost do kasy miasta. To suma wszystkich środków, jakie być może zostawią tu goście i kibice.

> Co by można wybudować, gdyby nie było stadionu... Toż to czysta demagogia.

Czyżby? No to zobaczmy na kilku przykładach...

Przed kilkoma miesiącami trafił do Poznania ultranowoczesny śmigłowiec ratunkowy Eurocopter EC 135, zakupiony z funduszy centralnych. Koszt maszyny - 22mln PLN. Śmigłowiec może pracować także w nocy i w złych warunkach atmosferycznych. Aby to było jednak możliwe - musi istnieć profesjonalne lądowisko przy szpitalu. W Poznaniu dotąd nie ma nawet jednego takiego lądowiska. Jego koszt to około 1mln PLN, ale nie ma na to środków. Tymczasem koszt przygotowania murawy na sezon 2011/2012 ocenia się na ok. 3mln. Cóż.

Inny przykład:

W naszym mieście istnieje pilna potrzeba budowy nowego szpitala dla dzieciaków. Te obiekty, które już istnieją - pękają w szwach, i nie spełniają żadnych norm [vide Krysiewicz, Nowowiejskiego]. Mimo to nie istnieją nawet konkretne plany budowy [brak środków]. Tymczasem władze samorządowe pewnego miasta na południu Polski [200 tys. mk] oszacowały koszt budowy takiego szpitala na poziomie ok. 100mln i właśnie zabierają się za budowę, bo ich zdaniem to lepsze rozwiązanie niż modernizacja dotychczasowych obiektów szpitalnych.

Takie przykłady z różnych dziedzin można w Poznaniu długo mnożyć.

> Dlaczego tym się nie zajmu
                > jesz? Bliscy ofiar mają dostać po 250 tys. złotych. Każda 250 tysięcy. Czy odtą
                > d każda ofiara wypadku będzie dostawała takie gigantycznie nieprzyzwoite odszko
                > dowanie? Czy wiesz ile za te pieniądze pilnych potrzeb społecznych można by zas
                > pokoić?

Przypominam Tobie uprzejmie, że istnieje niemało osób, których zdaniem to stanowczo zbyt mała kwota zadośćuczynienia. Zważ też, że pewna część tych rodzin już otrzymała wypłatę odszkodowania z tytułu ubezpieczenia. W żaden sposób nie da się takiej tragedii przeliczyć na wartość odszkodowania czy zadośćuczynienia.

> Bilety na tą konkretna trybunę. Nie wiem jak to się stało, że ci ludzie weszli
                > w ich posiadanie. Może kupili od kogoś, kto przyjść nie mógł? Może ktoś im je o
                > fiarował? Może kasjerka popełniła błąd? Może ktoś, kto je kupował w beztroskiej
                > nieświadomości...? Może...

W pełni się zgadzam. Jednak jeśli ta rodzina już się tam znalazła - zgodnie z tym, co napisałem wyżej nie powinna spotkać ją żadna przykrość.

Pewien mój znajomy opowiadał mi kilka dni temu, jak w latach '80 jechał na wakacje z dzieckiem. Pech chciał, że dostał się do nocnego pociągu, którym wracali kibice z jakiegoś meczu. Pociąg wyglądał nie lepiej, niż wyglądają dziś przepełnione pociągi, na dodatek jego pasażerowie byli głównie kibicami. Znajomy wszedł do pociągu - głównie dlatego, że miał na ramieniu dzieciaka. Siedział całą drogę na podłodze w Warsie, razem z kibicami, którzy wypełniali cały wagon. Czuł się wśród nich bardziej bezpieczny niż na komendzie policji. Kibole nawet ściszali głos, by nie obudzić dzieciaka, a jeśli który wyrwał się z okrzykiem - to gu uciszali. Wiesz dlaczego tak się zachowywali? Otóż ja wiem.

> ... "kto to widział? Wybudowaliśmy za nasze stadion a zarabia na nim grupka pod
                > ejrzanych ludzi..." Nie czujesz tego?

No właśnie... nie bardzo. Jeśli zbierzesz grupę swoich znajomych i wykupie wszystkie miejsca na konkretnej trybunie, w specjalny sposób dopingować swoją drużynę - co mi do tego. Będę się denerwował dopiero wtedy, jeśli wykupicie wszystkie miejsca na stadionie, albo jeśli Wasze zachowanie uniemożliwi innym korzystanie z ich praw.

> Ignorowanie pewnych ograniczeń wynikających z panujących obyczajów to GŁUPOTA.

Nie nazywałbym tego głupotą. W żadnym razie nie jest dla mnie głupotą pojawianie się w takim stroju [specjalnie zakupionym] - na międzypaństwowym meczu. Wiele razy widziałem w operze ludzi niestosownie ubranych, za to nigdy nie widziałem, by taki rodzaj impertynencji wiązał się z jakimikolwiek nieprzyjemnościami, może poza pełnymi dezaprobaty spojrzeniami. Jeśli jednak dochodziło do nieprzyjemnych sytuacji [głównie z nastolatkami] - profesjonalnie załatwiano sprawę na boku.

A jeśli ta rodzina pojawiła się na tym stadionie pierwszy raz i nie mieli pojęcia o "niepisanych zasadach" jakie tam obowiązują? Nie trafili tam przypadkiem w trakcie spaceru, chcieli tam być, przygotowali się do tego [zakupili stroje, kupili bilety]. Chcieli się bawić i zobaczyć mecz. To aż tak bardzo kłóci się z powodami, dla których pojawili się tam pozostali kibice?

> Kibiców trzeba zmieniać, ale to długi proces. Już się trochę zmienili. Nie demo
                > lują ławek, nie niszczą stadionu i nie pozwalają na niszczenie innym, bo to mię
                > dzy innymi "ich" stadion.

Doceniam wszystko co w nich dobre. Wiele razy broniłem ich tu na forum. Jednak staram się być obiektywny i nie przymknę oczu na coś, co w moim odczuciu absolutnie nie powinno się zdarzyć. A skoro już do tego doszło - reakcja powinna być natychmiastowa i nie budzić wątpliwości.

> Wiara Lecha to nie aniołki, ale to też i twoja wina. Jak ty i tobie podobni wyc
                > howaliście swoje dzieci? Gdzie są te inne możliwości spędzania wolnego czasu? T
                > e świetnie wyposażone kluby sportowe i nie tylko sportowe... pływalnie...? Gdzi
                > e jest dla nich praca?

Osoby, które brały udział w zajściach - o ile mi wiadomo mają pracę. Wielu z nich - jak czytam - całkiem nieźle się powodzi. Bezrobotni rzadko chodzą na mecze. Kluby sportowe, pływalnie - nie pomogą, jeśli określone zachowania nie będą społecznie napiętnowane.

> Tak, tak... nadrabiamy zaległości... Stara to bajka. Ten stadion to zaledwie 1%
                > ich potrzeb. Więc nie narzekaj, ale klepnij się w pierś i powiedz : "moja wina

No niech będzie. Ja nie narzekam, nie rozdzieram szat, nie domagam się ofiar, tylko dywaguje.
                • leszekes Re: Trybuny są cztery 03.02.11, 21:41
                  Trudno się odpisuje, jeśli tekst jest poprzedzielany moimi wypowiedziami, ale niech będzie.

Zyski miasta. Tych obliczyć się nie da. EURO 2012 to najlepsza promocja miasta na naszym i nie tylko naszym kontynencie. To będzie procentować przez długie, długie lata. Przyciągać turystów i biznesmenów jeszcze długo po mistrzostwach. Może podczas samej imprezy nie będą to oszałamiające pieniądze, ale będą.
                  Nie zapominaj jednak o infrastrukturze, która w mieście zostanie i służyć będzie nam wszystkim przez długie lata. Tego wycenić się też nie da.

Śmigłowiec. Wiem, że takie lądowisko jest przy szpitalu na Lutyckiej. Widziałem je wiele lat temu. Inna sprawa, że może ono nie być dostosowane do lotów nocnych (chociaż jest oświetlone), czy lotów w trudnych warunkach atmosferycznych. No, ale od czego mamy Ławicę? Tam prawdopodobnie tam jest odpowiednie wyposażenie. Chyba. Nie wiem, nie interesowałem się tym...

Murawa na stadionie jest skandalem bez dwóch zdań i problem ten rozstrzygnąć trzeba.

Na nowy szpital dziecięcy też już czas... Kiedyś brakowało nowoczesnego oddziału zakaźnego. Dziś już jest. Wierzę, że i na szpital dla dzieci znajdą się pieniądze.
                  Może by tak ograniczyć wydatki na nieprzyzwoite odszkodowania dla rodzin ofiar niektórych katastrof i skierować je na ten odcinek?
                  To, co niektórzy (zwłaszcza bezpośrednio zainteresowani) uważają na temat zbyt niskich ich zdaniem odszkodowań mnie nie interesuje. Nie chcę im DAWAĆ pieniędzy, które co miesiąc wpłacam do banku tytułem podatku. Od dawania są ubezpieczalnie.
                  Generalnie jestem przeciwny zarabianiu na tragedii bliskich.
                  Policz sobie: 1-na wdowa + 3-ka dzieci to 1 milion złotych. Do tego dwójka rodziców... kolejne pół miliona...
                  Pod Smoleńskiem zginęło 96 osób. Do tego rodziny tych z nieszczęsnej Casy...
                  Mały szpital dla dzieci jest?
                  Za chwilę korzystając z precedensu ręce wyciągną inni. Oni wszyscy nie ufundują szpitala. Oni kupią sobie mieszkania, samochody, eleganckie futra, ubrania... pojadą na wczasy w Meksyku, czy na Bali... ;))

Masz rację. Jeśli tam już się ta rodzina znalazła to powinna zostać. Może gdzieś na obrzeżach tej naszej hałasującej grupy...
                  Każdy ma prawo do błędu. Na drugi raz ci ludzie na pewno by tam się nie pokazali... Choćby ze względu na dzieci. Jak już pisałem tam nie ma aniołków. Ojciec i matka sami powinni wiedzieć, że dla ich dzieci nie jest to dobre towarzystwo. No, chyba, że chcieli, aby one w przyszłości do tej grupy dołączyły...

Pociąg. Jako student podróżowałem takim z Warszawy. Pociąg zatrzymał się na jakiejś podmiejskiej stacji i wtargnęli doń kibice Legii. Biegali po korytarzu i szukali kibiców Lecha. Co chwila zaglądali do przedziału i pytali, czy jest ktoś z Poznana... Koszem do śmieci uszkodzili szybę przy której siedziałem...
                  Nie było to miłe uczucie i z tym walczyć trzeba wszystkimi dostępnymi środkami. Jestem za.

A przy okazji... Może by tak miasto rozdawało pewną ilość biletów na mniej chodliwe mecze bezrobotnym za pośrednictwem Urzędu Pracy i bezdomnym poprzez organizacje charytatywne? W ramach walki z beznadzieją i depresją. Nie... nie na Lecha, bo bilety takie spieniężą. Na Wartę :))
                  • emissarius Re: Trybuny są cztery 04.02.11, 10:57
                    Stadion: Mimo wszystko cieszę się, że mamy ten stadion, jednak uważam, że można było to zrobić znacznie lepiej. Biorąc pod uwagę nasze warunki - nie od rzeczy byłby mniejszy stadion, za to w pełni zadaszony, ze sztuczną murawą. Albo z odsuwanym dachem, może nawet z wysuwaną murawą. W nowej, rozsądnej lokalizacji, bez konieczności rozbiórki trybun na Bułgarskiej. Za pozostałe środki można było wybudować wielofunkcyjną halę dla koncertów, zjazdów jak i meczy koszykówki, albo szczypiorniaka. Do tego wielki parking, w rodzaju Kinepolis, by każdy mógł spokojnie zaparkować - nawet, jeśli przyjechał na mecz z daleka. Zaryzykuje tezę - nie jesteśmy do tego zdolni.

Skoro już mamy ten stadion - należy zrobić wszystko, by nie dzielić ludzi na tych, dla których on powstał ["kiboli"], oraz tych którzy będą musieli go tylko spłacać. Obecność tej feralnej rodziny na stadionie, na trybunie z kibicami WL można było marketingowo wspaniale wykorzystać. No i wykorzystano.
                    Zgadzam się co do infrastruktury i promocji. Oby tylko nie był to ten rodzaj promocji, z jakim mieliśmy ostatnio do czynienia. Popatrz, jaką wspaniałą promocje ma teraz klub Warta:
                    www.sportmarketing.pl/newsroom/2109,nowa-prezes-wciagnela-warte-na-czolowki
                    www.epoznan.pl/index.php?section=news&subsection=news&id=23349
                    Rodzina na stadionie: Żałuje, że tak mało osób rozumie, co takiego się tam stało. To oczywiście nie jest żaden dramat, tym razem na szczęście nikogo nie zakłuto. Jednak od strony marketingowej, wizerunkowej - mamy sromotną porażkę. Wiele osób powinno się wstydzić.

Śmigłowiec: Niestety lądowisko przy Lutyckiej nie spełnia żadnych norm, piloci lądują tam na własną odpowiedzialność. Sam zobacz:
                    www.epoznan.pl/index.php?section=news&subsection=news&id=20251
                    poznan.gazeta.pl/poznan/1,36001,8246167,Smiglowiec_ratuje_ludzi__ale_tylko_od_7_do_19_40.html

Szpital dziecięcy: Dotąd nie ma nawet planów, lokalizacji, koncepcji. Albo inaczej: te ostatnie ciągle się zmieniają. Pewne jest tylko to, że jest nam baardzo potrzebny. Pod względem poziomu opieki nad maluchami jesteśmy daleko w tyle - nawet za znacznie mniejszymi miastami. Dość długo nie było w Poznaniu nawet ostrego okulisty dla dzieciaków - trzeba było jeździć do… Bydgoszczy.
                    poznan.gazeta.pl/poznan/1,36037,8848613,Beda_nowe_drogi__na_szpital_dzieciecy_poczekamy.html
                    Oddział zakaźny: No jest piękny, przyznaję, szkoda tylko, że przez pewien czas śliczny oddział zakaźny stał sobie całkiem pusty, z powodu braku kontraktu z NFZ, a tym samym srodków na funkcjonowanie. Przypominam: "Szwajcarska" to szpital miejski, inaczej niż np. "Lutycka".
                    poznan.gazeta.pl/poznan/1,36001,7615230,Oddzial_zakazny_otwarty__ale_wciaz_bez_specjalistow.html
                    Zadośćuczynienie: zapytałbym raczej, dlaczego sam samolot wraz z wszystkimi pasażerami nie był ubezpieczony, choćby nawet wysoko.

Bezrobotni: Na rozdanie puli biletów bezrobotnym - chociażby tym, których ostatnio wylano z HCP - z pewnością nikt nie wpadnie, do tego potrzebna jest kultura wyższa. Jeszcze nie jesteśmy na takim poziomie cywilizacyjnym by rozumieć, że bezrobocie to problem społeczny, nas wszystkich.

Klub Warta deklaruje, że wstęp na jego mecze [nie wiem, czy wszystkie] - będzie bezpłatny.

Pozdrawiam.
                    • leszekes Re: Trybuny są cztery 04.02.11, 18:39
                      emissarius napisał:

> Stadion: Mimo wszystko cieszę się, że mamy ten stadion, jednak uważam, ż
                      > e można było to zrobić znacznie lepiej. Biorąc pod uwagę nasze warunki - nie od
                      > rzeczy byłby mniejszy stadion, za to w pełni zadaszony, ze sztuczną murawą. Al
                      > bo z odsuwanym dachem, może nawet z wysuwaną murawą. W nowej, rozsądnej lokaliz
                      > acji, bez konieczności rozbiórki trybun na Bułgarskiej. Za pozostałe środki moż
                      > na było wybudować wielofunkcyjną halę dla koncertów, zjazdów jak i meczy koszyk
                      > ówki, albo szczypiorniaka. Do tego wielki parking, w rodzaju Kinepolis, by każd
                      > y mógł spokojnie zaparkować - nawet, jeśli przyjechał na mecz z daleka. Zaryzyk
                      > uje tezę - nie jesteśmy do tego zdolni.

Wielkość wydaje się być optymalną. Co do lokalizacji to masz rację. Teraz tego typu obiekty buduje się pod miastem. W Salzburgu stoi przy autostradzie a w Monachium też na obrzeżach miasta. Razem z dworcem autobusowym. Tylko, że ten Monachijski jest doskonale skomunikowany z centrum miasta.

> Skoro już mamy ten stadion - należy zrobić wszystko, by nie dzielić ludzi na ty
                      > ch, dla których on powstał ["kiboli"], oraz tych którzy będą musieli go tylko s
                      > płacać. Obecność tej feralnej rodziny na stadionie, na trybunie z kibicami WL m
                      > ożna było marketingowo wspaniale wykorzystać. No i wykorzystano.
                      > Zgadzam się co do infrastruktury i promocji. Oby tylko nie był to ten rodzaj pr
                      > omocji, z jakim mieliśmy ostatnio do czynienia. Popatrz, jaką wspaniałą promocj
                      > e ma teraz klub Warta:

Warta to zupełnie inna sprawa. Ten zasłużony klub stara się wrócić do czasów swojej świetności. Nie ma takich "zażartych" kibiców.

Póki co nie widzę możliwości integracji tych dwóch rodzajów poznańskich kibiców. Gdyby stadion był regularnie zapełniany przez kibiców "normalnych", to w naturalny sposób większość by wyparła mniejszość z tej chyba samowolnie zajętej trybuny. A i klubowi by na nich tak nie zależało...

> www.sportmarketing.pl/newsroom/2109,nowa-prezes-wciagnela-warte-na-czolowki
                      > www.epoznan.pl/index.php?section=news&subsection=news&id=23349
                      > Rodzina na stadionie: Żałuje, że tak mało osób rozumie, co takiego się t
                      > am stało. To oczywiście nie jest żaden dramat, tym razem na szczęście nikogo ni
                      > e zakłuto. Jednak od strony marketingowej, wizerunkowej - mamy sromotną porażkę
                      > . Wiele osób powinno się wstydzić.

Prawda.

> Śmigłowiec: Niestety lądowisko przy Lutyckiej nie spełnia żadnych norm,
                      > piloci lądują tam na własną odpowiedzialność. Sam zobacz:
                      > www.epoznan.pl/index.php?section=news&subsection=news&id=20251
                      > poznan.gazeta.pl/poznan/1,36001,8246167,Smiglowiec_ratuje_ludzi__ale_tylko_od_7_do_19_40.html

Pewnie masz rację... Pozostaje Ławica. Może w nagłych przypadkach Krzesiny, ale nie wiem, czy wojsko... itd.

> Szpital dziecięcy: Dotąd nie ma nawet planów, lokalizacji, koncepcji. Al
                      > bo inaczej: te ostatnie ciągle się zmieniają. Pewne jest tylko to, że jest nam
                      > baardzo potrzebny. Pod względem poziomu opieki nad maluchami jesteśmy daleko w
                      > tyle - nawet za znacznie mniejszymi miastami. Dość długo nie było w Poznaniu n
                      > awet ostrego okulisty dla dzieciaków - trzeba było jeździć do… Bydgoszczy
                      > .
                      > poznan.gazeta.pl/poznan/1,36037,8848613,Beda_nowe_drogi__na_szpital_dzieciecy_poczekamy.html

Na pewno czas to zmienić. Poznań jest za dużym miastem, aby leczenie naszych pociech urągało wszelkim normom przyzwoitości.

> Oddział zakaźny: No jest piękny, przyznaję, szkoda tylko, że przez pewie
                      > n czas śliczny oddział zakaźny stał sobie całkiem pusty, z powodu braku kontrak
                      > tu z NFZ, a tym samym srodków na funkcjonowanie. Przypominam: "Szwajcarska" to
                      > szpital miejski, inaczej niż np. "Lutycka".
                      > poznan.gazeta.pl/poznan/1,36001,7615230,Oddzial_zakazny_otwarty__ale_wciaz_bez_specjalistow.html

Tego typu przypadki są skandalem i nikt nie będzie bronił urzędniczej indolencji

> Zadośćuczynienie: zapytałbym raczej, dlaczego sam samolot wraz z wszystk
                      > imi pasażerami nie był ubezpieczony, choćby nawet wysoko.

I to jest dobre pytanie. Za dużo u nas myślenia typu "uda się to zaoszczędzimy". Kancelaria prezydenta na pewno miała pieniądze. Ostatecznie prezydent i jego małżonka ubezpieczeni byli, bo ich córka odebrała olbrzymie ubezpieczenie. Dla zdecydowanej większości ludzi niewyobrażalne.

> Bezrobotni: Na rozdanie puli biletów bezrobotnym - chociażby tym, któryc
                      > h ostatnio wylano z HCP - z pewnością nikt nie wpadnie, do tego potrzebna jest
                      > kultura wyższa. Jeszcze nie jesteśmy na takim poziomie cywilizacyjnym by rozumi
                      > eć, że bezrobocie to problem społeczny, nas wszystkich.
                      >
                      > Klub Warta deklaruje, że wstęp na jego mecze [nie wiem, czy wszystkie] -
                      > będzie bezpłatny.

Prawdą jest, że u nas nawet nikt o tym nie pomyśli...
                      A o bezpłatnym wstępie na mecze Warty słyszałem... To dobry pomysł. Jeśli drużyna zacznie wyśmienicie grać trybuny się zapełnią i za rok... Właśnie... za rok będą bilety i pomysł mógłby w tej, czy innej wersji wrócić.

> Pozdrawiam.

Pozdrawiam :)
      • Gość: podatnik Re: Trudno białemu zauważyć, że jest między czarn IP: 89.204.153.* 02.02.11, 10:20
        leszekes napisał:

> Oni byli jak zbłąkane owce. Można było ich wyprosić kulturalnie... fakt... ale

A niby na jakiej podstawie? To nie był mecz Lecha, tylko reprezentacji Polski. Ci ludzie mieli bilety na tę trybunę. Chcecie decydować, kto ma gdzie siedzieć na meczach Lecha - proszę bardzo. Ale jakim prawem przenosicie swoje zasady na mecze innych drużyn? To nie jest wasz stadion, tylko stadion miejski, zbudowany za pieniądze wszystkich poznaniaków. Chcecie na nim rządzić? To zróbcie zrzutkę i oddajcie te 700 milionów do kasy miasta.
        • leszekes Nie jestem jednym z "nich" 02.02.11, 10:31
          Gdybym to ja miał bilet na tą trybunę to zrobiłbym wszystko, aby usiąść gdzie indziej.
          To tak jak z człowiekiem, który w kinie zajada czosnek... Ma prawo tam być, ale ja nie muszę tego wąchać.
        • Gość: Szczecinianin Beka z Amici i gw! IP: *.centertel.pl 02.02.11, 11:14
          Mam bekę z kibiców Amici (tak,tak!) Poznań-zwłaszcza tych odważnie protestujących sprzed monitora...Prawda jest taka,że was nie było na meczach,dziś zjawiacie się na meczu przyciągnięci balonem napompowanym przez merdia i jeszcze usiłujecie zaprowadzać własne porządki.Gdy (jeszcze) Lech grał pod batutą Baniaka i Rejsika,nie było was a dziś przyszliście fetować sukces budowlany...Bekę mam również z leszczy wszędzie wietrzących warszawski (a raczej "farszafski"-Wiara w Stolycy;)) spisek.GW próbuje oczerniać pewne środowiska bez względu na miasto (vide GW&tvn kontra Legia),ale żeby to zrozumieć,trzeba w swych przemyśleniach wyjść nieco poza systemową papkę.Co do Litara-przypałowiec i tyle.Kamery na stadionach pozwalają rozróżnić,czy z paczki szlugów wyciągasz szluga czy "szluga" zatem nie można liczyć na bezkarne szarpaniny.To nie złote lata 90-te!Mimo wszystko-powodzenia.Pogoń Szczecin against modern football!
          • Gość: S Re: Beka z Amici i gw! IP: *.dynamic.chello.pl 02.02.11, 12:42
            Żal dupę ściska śledziu ,że w Szczecinie stadion wypełnia powietrze ?

Jakie miasto taki klub ,Pogoń Szczecin jaką wy historie macie chłopaku.
            • Gość: Szczecinianin Re: Beka z Amici i gw! IP: *.centertel.pl 02.02.11, 13:51
              Wasza "historia" skończyła się wraz z przenosinami Amici na Bułgarską,uciekając przed wierzycielami i efektami śledztwa ws.korupcji.Sprawdź,na licencję i nr regon swojego "Lecha".Co do frekwencji-masz rację.Mógłbym przypomnieć bardziej hańbiącą w Poznaniu i to nie nie tak dawno....Nie zmienia to faktu leczenia kompleksów w stosunku do bywalców stadionu przy ul.Łazienkowskiej i zarzucania zła wszelakiego warszawce,którą bardziej tworzy Wiara w Stolycy niż ekipa z Mokotowa:-)Mimo wszystko-słowiku Krolopa-trzymaj się,na pohybel gw!
          • Gość: iti spie...j Beka co za zacofane slowko. IP: *.internetia.net.pl 04.02.11, 18:56
            Kierwcom w Szczecinie malo placa ale wazne ze masz Beke. Wypij sobie piwko albo nawet dwa i zjedz za 20 zl obiadek. Na bogato.

Wiesz ze gdzies smierdzi a nie kumasz ze Tobie z ryja wali. Legia ma w dupie Stoleczna mutacje wyborczej jak my swoja . Chlopcy z Pogoni tez nie lubia Gw. Ale Ty wiesz swoj.
        • leszekes Re: Trudno białemu zauważyć, że jest między czarn 06.02.11, 23:31
          Nie jestem jednym z "nich", ale rozumiem postępowanie zgranej i znającej się grupy kibiców, że niechętnie widzą wśród siebie obcych.

Nie ma takiej siły, abym usiadł sam z siebie wśród tych ludzi. Po prostu jestem na to zbyt rozsądny i mam zdolność przewidywania negatywnych skutków. Źle bym się tam czuł.
          Wyobraźnia nie jest twoją mocną stroną. Myślę zresztą, że nie tylko ona...
      • Gość: ania Re: Trudno białemu zauważyć, że jest między czarn IP: *.ip.netia.com.pl 02.02.11, 14:37
        Ale dlaczego wyprosić? Bo banda debili ubiera się w kolory jedynej rzeczy, którą rozumieją - czyli klubu piłkarskiego, którym się emocjonują? Nie wolno ubierać się inaczej niż ekipa półmózgów? Oni dyktują warunki? Czy to ich stadion? Poza tym to był mecz międzynarodowy i grała polska reprezentacja. Jesli ktokolwiek był niewłaściwie ubrany to to stado kretynów, którzy nie powinni w ogóle mieć wstępu na stadion - bo nie potrafią zachować dystansu i gra im się miesza z życiem.
        • leszekes Jeżeli w większości kibiców ubranych w kolory 02.02.11, 15:59
          narodowe pojawia się grupka ubrana inaczej i trzyma na dodatek razem, to jest to wyraźny znak, że nie należy w nią wchodzić, bo mogą być kłopoty. Zabłąkany biało-czerwony odbierany jest przez tą grupę jako prowokator, który ma zamiar rozbić jej jedność.
      • kanalizatorio To był mecz kadry a nie Lecha! 02.02.11, 15:37
        To był mecz kadry a nie Lecha! WL mogło sobie pluć ale co najwyżej w brodę.
        • leszekes Re: To był mecz kadry a nie Lecha! 02.02.11, 16:00
          Przeczytaj mój wpis wyżej
    • rockville Litar po wyroku. Wiarze Lecha to nie przeszkadza 02.02.11, 09:43
      I po tylu wysilkach aby Poznan zostal stolica kultury i po milionach zlotych wydanych na promocje, jeden osilek z WL zrobil to, czego nie mogla dokonac banda urzedasow i pieniadze podatnikow : TEN DRESIARZ ZROBIL PROMOCJE POZNANIA ZA DARMO -w EUROPIE i w SWIECIE !!!!
      • alfalfa Re: Litar po wyroku. Wiarze Lecha to nie przeszka 02.02.11, 10:21
        W świecie powiadasz? Wiesz co to youtube? Wpisz sobie supporters rioting...
        A.
      • leszekes Re: Litar po wyroku. Wiarze Lecha to nie przeszka 02.02.11, 10:27
        I tutaj masz rację, chociaż trochę przesadzasz człowieku. Europy i Świata nie obchodzi jakiś tam przywódca kibiców klubu z Poznania.
        To Hinc jest odpowiedzialny za nieudaną promocję kulturalną Poznania...
      • Gość: koziołek-ratusz stowarzyszenie pedałów "szpara lecha" IP: 95.154.230.* 05.02.11, 12:58
        poznanskie słowikii to stolica ale karfoflano- buraczana.
        Wie to juz cały swiat- amika jesteście od lat!!
    • fati02 Litar po wyroku. Wiarze Lecha to nie przeszkadza 02.02.11, 10:08
      To jest po prostu żenujące. Nie chcą go wyrzucić, bo opluł tylko mężczyznę, a nie kobietę. Na mężczyzn można pluć i miasto pozwoliło im rządzić stadionem, gość który spędził 3 miesiące w areszcie za bieganie z maczetą? Sory dla mnie to ktoś kto nie powinien nigdy reprezentować kibiców. A wiara Lecha się boi że kibice na nich ruszą, bo oczywiście będą bronić lidera. ŻENADA.
      Polska to dziki kraj a piękno opraw na stadionie nikogo nie obchodzi, jeżeli przygotowują to ludzie tego pokroju. Zresztą kibice to niewyżyta banda facetów, którzy zamiast się zająć jakimś sportem i pożytecznie spożytkować nadmiar energii leją się na przed lub po meczem.

A zamieszczony filmik wideo.... żałosne jak tłumaczenie przedszkolaków....
    • Gość: podatnik Propozycja dla kiboli IP: 89.204.153.* 02.02.11, 10:11
      Mam propozycję dla Was: zróbcie zrzutkę i oddajcie do kasy miasta te miliony, które władowano w stadion MIEJSKI na Bułgarskiej. A potem będziecie mogli sobie mówić, że któraś trybuna jest "dla kiboli".
    • poznanianka83 Litar po wyroku. Wiarze Lecha to nie przeszkadza 02.02.11, 10:11
      Wierzyć się nie chce, że mamy tak prymitywnych kibiców i beznadziejnych adwokatów. Sama byłam kiedyś członkinią klubu kibiców, jeszcze za trenera Kopy ale kibice byli bardziej kulturalni, może biedniejsi, bez dzisiejszych akcesorii, bo tego nie było ale kochaliśmy naszą drużynę bezwarunkowo. Skromny stadion na Dębcu ale ludzie nie musieli obawiać się chamstwa. Dzisiaj to wszystko to biznes, popierany przez klub. Cel uświęca środki. Dla klubu powinno być wielką ujmą firmowanie takich ludzi , jak Litar, adwokat Pleszkun - niestety nadają się do jednego worka. Poznań powinno być stać na super klub, super stadion i kibiców, których poza miłością do piłki cechuje wysoka kultura.
    • rockville Litar po wyroku. Wiarze Lecha to nie przeszkadza 02.02.11, 10:15
      Modlmy sie, aby bandyci z WL nie zamordowali tej rodziny, ubranej w barwy narodowe. W szczegolnosci modlmy sie za bezpieczenstwo tych dzieci, niech Bog ich chroni przed zbirami z WL. Modlmy sie, aby te misrzostwa Euro zostaly przeniesione do Krakowa, i aby Poznan uniknal morderstw , podpalen i gwaltow !
      • Gość: henry Re: Litar po wyroku. Wiarze Lecha to nie przeszka IP: *.dynamic.chello.pl 02.02.11, 10:21
        I tu cię mam synuś. Euro do Krakowa. To o to ci chodzi.
        To nie mogłeś tak od razu tylko ściemniasz?
      • Gość: podatnik Re: Litar po wyroku. Wiarze Lecha to nie przeszka IP: 89.204.153.* 02.02.11, 10:22
        Amen. Poznań nie zasłużył na mecze Euro.
      • alfalfa Re: Litar po wyroku. Wiarze Lecha to nie przeszka 02.02.11, 10:34
        Do Krakowa nie przeniosą, tam się już nie pluje...
        A.
        • Gość: mgr. Re: Litar po wyroku. Wiarze Lecha to nie przeszka IP: *.icpnet.pl 02.02.11, 11:38
          jedyny sposób to zamknąc Litara z jego papugą!
        • Gość: wirek Re: Litar po wyroku. Wiarze Lecha to nie przeszka IP: *.dynamic.chello.pl 02.02.11, 12:14
          No tak zapomniałem tam się zarzyna :)
        • kontemplator07 Re: Litar po wyroku. Wiarze Lecha to nie przeszka 02.02.11, 12:45
          alfalfa napisał:

> Do Krakowa nie przeniosą, tam się już nie pluje...
          > A.
          Tam motłoch rżnie meczetami przedstawiciela innego motłochu
    • body1 Litar po wyroku. Wiarze Lecha to nie przeszkadza 02.02.11, 12:08
      Panowie dziennikarze z GW. A proponuje poszukać troszkę głębiej co Pan Markowicz robił w latach 2000-2003 na ustawkach z aparatem fotograficznym w ręku . Czy prawda jest ,że był autorem przepięknych krwawych ujęć z pojedynków prawdziwych twardzieli. Był takim "detektywem" nadwornym fotografem , który uwieczniał wspaniałe walki gladiatorów wraz z ich ofiarami , zapewne wiele tych fotek jest w domowych rodzinnych kolekcjach innych członów wspaniałej organizacji jaka jest WL.
      • Gość: m Re: Litar po wyroku. Wiarze Lecha to nie przeszka IP: *.proxnetwork.com 02.02.11, 16:49
        Dokładnie o tym samym pomyślałem...Litar to ksywa z forum ,wtedy na Bułgarskiej mówiono na niego Detektyw ,sporo zdjęć widziałem wykonanych przez tego pana min pobicie kibiców Legii jadących do Wodzisławia ,gdy Lech przyczaił się na autostradzie...Do poszukania i wklejenia...Jeden z założycieli bojówki Young Freaks 98 ,wtedy jeszcze młodzi pod skrzydłami Brygady Banici ,ale to policja pewnie wie:) Teraz niby się odciął od tego hehe tak tak ,kto to ma łyknąć. Mam nadzieję że trafi kiedyś na dłużej do pudła za te wszystkie wałki.
    • ketjow1978 Litar po wyroku. Wiarze Lecha to nie przeszkadza 02.02.11, 12:16
      Facet (Pleszkun) wypowiada się rozsądnie i jeśliby to byłoby faktyczne podejście WL do sprawy byłoby ok. Niestety Pleszkun albo tam nie ma nic do powiedzenia, albo próbuje nam mydlić oczy. Wystarczy wejść na stronę Wiary Lecha pod bojkot wyborczej, a zobaczy się właściwie wyłącznie głosy nienawiści, nie wiem czy głosy ludzi rozsądnych są tam kasowane, czy ich po prostu brakuje (wyjątek maxim czy Jarosław Pucek) - takie Radio Maryja dla kiboli
      • rabarbarus Re: Litar po wyroku. Wiarze Lecha to nie przeszka 02.02.11, 14:15
        A dziwisz się? Jak rok w rok w styczniu pojawia się tekst godzący w jakąś organizację, to ta organizacja reaguje, a 90 procent jej członków reaguje agresją na agresję Wyborczej. W PiS też 90 procent politykierów reaguje agresją na dziennikarzy. Jak ktoś się porządnie dobierze do skóry PO, to będzie podobnie. Takie życie...
        • Gość: Tomi Re: Litar po wyroku. Wiarze Lecha to nie przeszka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.11, 14:44
          Najgorsze jes to że taki d.pek i prymityw ma tylu obrońców. Powinien być ścigany z urzędu za znieważenie barw narodowych (bo właśnie ubiór w barwach narodowych był przyczyną jego, pożal się Boże ataku) a na miejscu tej rodziny pozwałbym go o bardzo duże pieniądze (zadośćuczynienie za szkody moralne). A takie przeprosiny z jego strony jakie widziałem w TV są żałosne. Pomijając fakt że gdyby nawet ich styl był lepszy i tak nie powinno to powodować odstąpienia od prawnych konsekwencji zachowania które jest chamskie i łamie prawo. litar (celowo z małej litery) nie jest 5-cio latkiem i powinien wiedzieć co robi
    • lucas1977 Litar po wyroku. Wiarze Lecha to nie przeszkadza 02.02.11, 14:44
      Jestem nauczycielem i od 4 lat regularnie organizuje wyjścia z młodzieżą na ligowe mecze Lecha.
      Niewiarygodna atmosfera. Super emocje.
      Nie chodzę na kocioł bo wiem, że tam idą kibice, którzy kibicują najmocniej.
      Nie idę świadomie w miejsce, gdzie może się ode mnie oczekiwać skakania, śpiewania, wrzeszczenia, trzymania bannerów, flag i zakładania koszulek. Wolę to oglądać z trybuny pikników i jest mi z tym dobrze a i fajnie to wygląda.

Ten pan zrobił duży błąd i powinien za to ponieść stosowną karę.
      Nie wiemy jak wyglądał przebieg tego sporu na stadionie.
      Podoba mi się reakcja Wiary Lecha. Pokazuje ona, że nie jest to organizacja zacietrzewionych debili i potrafią przyznać się do błędu.
      Człowiek, który napisał że nie weźmie synów na mecz ma do tego prawo, ale nie wie ile fajnych rzeczy traci.

Dzięki WL kibice Poznańscy zostali miło przyjęci i docenieni w takich miastach jak:

Wiedeń
      Feyenord
      Manchaster
      Turyn
      Salzburg

Kibice Warszawskiej Legii nad, którą się tak użala GWno jakby nie mają okazji wyjeżdżać ostatnio zbytnio, ale jak już wyjeżdżali to robili taki syf, że wszystkie gazety europejskie o tym pisały.

Żal.
      • holahola01 Re: Litar po wyroku. Wiarze Lecha to nie przeszka 02.02.11, 14:57
        Miasto to Rotterdam, a nie Feyenord, więc co to tego "nauczycielstwa" mam pewne wątpliwości.

Gdyby to był mecz Lecha, to pół biedy. Grała jednak reprezentacja i osób, które nie są stałymi bywalcami na stadionie, było znacznie więcej niż zwykle. Przy czym ten gość w białym dresie - wszystko na to wskazuje, przynajmniej słowa rodziny - akurat stałym bywalcem był i jeśli to jego ciągłe chwianie się, co widać na filmie, świadczy o stopniu upojenia - dla swojego zdrowia nie powinien się tam stawiać. Jedno Wiarze Lecha trzeba oddać - tępią pijaków na potęgę. Natomiast metody reakcji tego całego Litera i reszty są oczywiście nie do zaakceptowania, choć przypuszczam, że zgłoszenie ochronie nawalonego klienta nie wchodziło w grę. Dlaczego? Bo - jak to mówią - nie zaganiają. No to teraz cierpią.

Ja siedzę piętro wyżej, śpiewam jak mam ochotę, nie odwracam się plecami do boiska, bo akurat nie po przychodzę na stadion. Dlatego też nie poszedłbym na dół, bo nie lubię być do czegoś zmuszany.
        • lucas1977 Re: Litar po wyroku. Wiarze Lecha to nie przeszka 02.02.11, 15:05
          Rotterdam rzeczywiście. Każdy może się pomylić. Ale na forum troll od razu napisze, że nie jesteś tym kim jesteś.

Zgadzam się z tezą, że to był mecz międzynarodowy.
          Napisałem przecież, że to jest sytuacja karygodna.
          I zgadzam się z taktyką kolegi.
          Nadal uważam, że poziom kibicowania na Lechu jest genialny.
          • Gość: jojoj Re: Litar po wyroku. Wiarze Lecha to nie przeszka IP: *.felicjanek.petroinform.com 02.02.11, 17:26
            W całej tej dyskusji nikt nie kwestionuje sposobu kibicowania przez WL na meczach Lecha.
            Po drugie to jest mecz kadry więc co ma kur*** Wiara Lecha do reprezentacji !?
            Po trzecie to nawet nie jest stadion Lecha.....
            Żal
            • kret_w_butach Re: Litar po wyroku. Wiarze Lecha to nie przeszka 02.02.11, 18:37
              To ma Wiara Lecha do meczu kadry, że chcąc nie chcąc musiała prowadzić doping, bo tak przewiduje umowa z PZPN. To Wiara Lecha zaczynała przyśpiewki kontynuowane przez cały stadion, to ona zaczynała meksykańską falę w drugiej połowie.
      • kanalizatorio Re: Litar to zakała. Wstyd dla Poznania. 02.02.11, 15:27
        To był mecz kadry a nie Lecha, więc buraki z WL mogli się rządzić co najwyżej we własnych norach a nie na II trybunie.
        Litar to zakała Poznania i zapewne pluje też do jedzenia w swoim Trocadero, bo kto chamem się rodzi jako cham zdycha.
    • Gość: Kibic Re: Litar po wyroku. Wiarze Lecha to nie przeszka IP: *.icpnet.pl 02.02.11, 14:50
      Dopóki tacy ludzie (przestępcy) będą rządzić klubem ja nie przyjdę na stadion kibicować razem z tą bandą chołoty. I jak ktoś mnie opluje to co mam zrobić?..., zawołać policję?, i co oni zrobią?.. postraszą plujkę, a ja będę narażony na bęcki od takiego prymitywa?...
      Większość kibiców to bardzo prymitywni ludzie... widać to po inteligentnych" twarzyczkach ogolonych na łyso..., ... ja nie mam zamiaru bratać się z taką hałastrą...
      Każdy ma prawo stać sobie na stadionie gdzie chce i kibicować jak chce czy to głośno czy cicho.. i nikomu nic do tego ...
      Ten cały litar czy jak mu tam powinien trafić do pierdla i tyle... a nie deprawować innych i namawiać do złego...

Nie wiem kto w ogóle kogoś takiego dopuścił do rządzenia ...., ale widocznie ci należący do tej grupy kibiców są jego "braćmi" i podobnie postępują... ja bym się już wypisał z takiego bagna...

Pozdrawiam prawdziwych kibiców, którzy Polską Reprezentację mają w sercu anie gdzie indziej...
    • Gość: oko Re: Litar po wyroku. Wiarze Lecha to nie przeszka IP: *.icpnet.pl 02.02.11, 15:15
      Do tych wszystkich co nie widzą zajadłości GW, oplucie w Poznaniu jest opisane kilkunastoma artykułami już, a to jeszcze nie koniec bo plucie w Poznaniu jest jest podniesione do rangi ogólnopolskiej, za to zaszlachtowanie człowieka maczetami dało parę artykułow bo to jest wypadek przy pracy rzeźników.
      • venus99 Re: Litar po wyroku. Wiarze Lecha to nie przeszka 02.02.11, 15:38
        plucie w Poznaniu jest podniesione do rangi ogólnopolskiej ponieważ bandyci stadionowi wszędzie zachowują się identycznie.
    • bigosonline w antrejce na ryczce........ 02.02.11, 15:36
      Pinokio pinoki pinoki..............ale jestescie uposledzeni zakompleksione nieudaczniki z Warszawy tym nic nie wskuracie hahahahaha...;))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka