lorenz 08.11.12, 22:14 A pamiętacie Bar Automat ?? Był to bar, koło kina Bałtyk, gdzie można było kupić gotowe kanapki. Wkładało się 2 złote i za chwilę gotowa kanapka była konsumowana. Tych kanapek było kilkanaście rodzajów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: THX1138 Re: Pamiętacie kino Bałtyk? Zburzono je dziewięć IP: *.net.pbthawe.eu 09.11.12, 00:02 To było magiczne miejsce. Filmy, rano przed szkołą i zajęciami śniadanko w barze. No i te neony - genialne. Szkoda, wielka szkoda, że Bałtyk nie przetrwał. Odpowiedz Link Zgłoś
anarchisten Re: Pamiętacie kino Bałtyk? Zburzono je dziewięć 09.11.12, 00:20 Szczególnie, że patrząc na obecnie stojący na części działki dziadowski Szeraton Bałtyk były dla niego nie lada konkurencją jeśli chodzi o kubaturę i design. Ale racja jest taka, że miejsce ów magiczne, szczególnie nocą jak kupa wiary z bałtyku pizga do chałup nocnikami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadek Re: Pamiętacie kino Bałtyk? Zburzono je dziewięć IP: *.adsl.inetia.pl 09.11.12, 12:25 Miejsce spotkań prawie wszystkich poznaniaków, przy zegarze oj z iloma pannami tam się umawiałem. Ile wagarów spędziłem w kinie Bałtyk. A pamiętacie jak przy kasach latem stał saturator? a później w budce Hot Dogi sprzedawali? buła nadziana na prenta z parówką i trochę musztardy. Człowiek tęskni za tymi czasami wolnymi od ciągłego pośpiechu za pieniądzem Odpowiedz Link Zgłoś
kaktus118 Pamiętacie kino Bałtyk? Zburzono je dziewięć la... 09.11.12, 01:37 Kultowe miejsce i pamiętne kolejki zawijające się 10 razy i schodzące aż pod Kaponierę. Co to się porobiło, w kinie Wilda jest biedronka, a na miejscu Bałtyku Sheraton, ech... Odpowiedz Link Zgłoś
jalapeno_hot_pepper Pamiętacie kino Bałtyk? Zburzono je dziewięć la... 09.11.12, 05:06 Szkoda budynku, jego architektura była tysiąc razy lepsza od hotelu i obecnej dziury w zabudowie którą zafundował nam obecny właściciel. A te neony były klasą sama w sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
lukask73 Neony 09.11.12, 11:26 > Nie udało się znaleźć nikogo, kto podjąłby się jego utrzymania Przypominam, że nie kto inny, a właśnie GW obwieściła wszystkim, że dzięki NIEJ neon ma już nowego opiekuna. Nic z tego nie wyszło, ale przy okazji można było dać parę prztyczków konkurencyjnemu Głosowi za to, że zasłonił neon swoją reklamą. wiadomosci.gazeta.pl/kraj/1,34309,1410735.html wiadomosci.gazeta.pl/kraj/1,34309,1307959.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N Re: Pamiętacie kino Bałtyk? Zburzono je dziewięć IP: *.adsl.inetia.pl 09.11.12, 11:37 Niestety świadczy to o słabości władz miejskich , które nie są w stanie dopilnować , aby tak ważny punkt w centrum wyglądało choćby na średnim poziomie europejskim. Przypomnijcie sobie te wizualizacje kosmicznych projektów ze stanem rzeczywistym. Czyli ODRAPANY, POOKLEJANY PŁOT BUDOWLANY I TANDETNY SHERATON W MIEJSCU, KTÓRE POWINNO BYĆ WIZYTÓWKĄ POZNANIA! Odpowiedz Link Zgłoś
marek.es Pamiętacie kino Bałtyk? Zburzono je dziewięć la... 10.11.12, 20:05 Kina jako takiego nie lubiłem. Pamiętam panią z kasy, która nigdy nie miała na sprzedaż biletów w rzędach wyższych niż 4, za to kolesie przed kinem mieli całe rolki reszty.Proszę o nazwisko osoby, która zgodziła się na wyburzenie budynku i postawienie Sheratona i płotu w wersji trwałej. Mam nadzieję, że wizja (szklany dom) zostanie tylko komputrową symulacją. . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: Mam nadzieję,że wizja zostanie tylko symulacją IP: *.icpnet.pl 06.11.13, 23:12 Jasne, jak nowy dworzec... Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb MILER bo nie było drugiego L 11.01.13, 12:44 Napis "MILER KŁAMIE 2" ustawiliśmy bez drugiego L, bo go po prostu w projektorni nie znaleźliśmy. Jeszcze jednak litera była kombinowana z dwóch innych, zdaje się jedno E zrobiliśmy z F i L. Hehe, nie wiedziałem, że moje pięć minut sławy będzie trwać 9 lat :) Byliśmy w niezłym szoku kiedy pojawiło się to w gazetach następnego dnia. Głos wziął sprawę bardzo poważnie, ale Gazeta rozbawiła nas bardziej konkursem "co jeszcze można ułożyć z tych liter". Jedną z odpowiedzi było "2 małe Kamile R". Z "wyprawy" wziąłem jeszcze literę mojego imienia, oraz uratowałem ze ściany namalowany na szkle schemat siedzeń. Zawisło to właśnie na ścianie mojego mieszkania, daje niezły klimat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x jaki Bar Automat??? tam był Bar Bałtycki!!!!!!!!! IP: *.unitymediagroup.de 07.11.13, 04:36 Odpowiedz Link Zgłoś